Auteur Topic: Presentator: Gerard Ekdom  (gelezen 3967 keer)

Offline Dolfie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • aardig zijn kost niets!
Presentator: Gerard Ekdom
« Gepost op: 28-08-2012, 16:23:43 »


The Boss

Als klein jongetje wil hij Bruce Springsteen worden. Wat er mis gaat, is niet helemaal duidelijk. In plaats van Bruce Springsteen wordt Gerard Ekdom DJ en vriend van de sterren. Niet in de laatste plaats omdat Gerard een fenomenale hit- en muziekkennis heeft, hij weet vaak beter wanneer een liedje in de hitparades stond dan de artiest zelf!
Vriend van de sterren

De uitzondering op de regel is Jon Bon Jovi, door wie een verbouwereerde Gerard wordt uitgefoeterd (“My name is not Bon, it’s Jon! You stupid f*ck!"), maar zijn jeugdheld Bruce is wel aardig voor hem. In 2003 mag Gerard The Boss interviewen èn hem een gouden plaat overhandigen (en Gerard krijgt er zelf ook een). Verder heeft Gerard Ekdom handjes geschud met Sting, Will Smith, Justin Timberlake, Meat Loaf, Christina Milian, Joe Jackson en…Prins Willem-Alexander (zijn naamplaat: ‘We Are The Champions’ van Queen).
Vroeg rijp

Gerard roept weleens dat hij gedoemd was DJ te worden. Al op 14-jarige leeftijd is hij een veelgeboekte drive-in DJ en heeft hij zijn eigen radioshow op Radio De Bilt. Via Stadsradio Utrecht, New Dance Radio, Magic FM en Hotradio komt hij terecht in de 3FM opleidingsvijver ‘Pyjama FM’.
Ekdom in de Nacht, de Arbeidsvitaminen en Effe Ekdom

Lang heeft hij daar niet in hoeven rondzwemmen, voor hij het weet vervangt hij vrijwel iedere 3FM dag-DJ tijdens vakanties. Vanaf september 2001 heeft hij zijn eigen plekkie in de 3FM programmering en presenteerde Gerard lange tijd Nederlands eigen muziekinstituut Arbeidsvitaminen, elke werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur. Sinds september 2010 is daar verandering in gekomen en maakt hij tijdens DIE LUNCH!!! Effe Ekdom. Verder is hij iedere zaterdagmorgen tussen 04:00 en 07:00 uur te beluisteren met het muzikale freakprogramma Ekdom In De Nacht.
Veenstra Veenstra!

Het was alsof hij zijn tweelingbroer ontmoette toen hij Michiel Veenstra voor het eerst in de ogen keek. Okay, hij moet er twintig centimeter voor omhoog kijken, heeft geen bril en groeit een tien keer vollere baard. Maar van BINNEN... Exact hetzelfde! Daarom maken zij samen ook zulke leuke vrijdagavond radio in Ekstra Weekend (van 19:00 tot 22:00 uur). Hij voelt hem goed aan en vice versa omgekeerd.

Geboortedatum:
26-03-1978

Eigenaardigheden:
Zijn tante Jopie

Hobbies:
Bekende Nederlanders nadoen

Eerste single:
Michael Jackson - 'Billie Jean'

Dierbaarste bezit:
CD-collectie

Radiodroom:
Programma´s maken zoals ik nu doe, zo lang mogelijk en ook graag bij 3FM

Glazen huis:
Gerard doet een drie-op-een-rijtje. Hij betrekt in 2005, 2006 en 2007 het Glazen huis tijdens Serious Request. De eerste twee keer dat hij zijn intreden doet, staat het huis op de Neude in Utrecht en de derde keer staat het midden in Den Haag. Na een jaartje pauze is hij in 2009 weer terug in 'het' huis in Groningen. En uw Dj is in 2010 ook weer van de partij. samen met Giel en Coen bewoont hij het Eindhovense Glazen Huis. Of Eindhoven of Gerard krijgt het stempel 'de gekste!'.

Fort Boyard:
Sinds vorig jaar presenteert Ekdom het spelprogramma Fort Boyard. Vorig jaar nog met Art Rooijakkers, dit jaar dus met Lauren Verster.(info: 3FM)
Velen leven zo voorzichtig,  dat ze als nieuw sterven.