Auteur Topic: Huisregels Hotel BigBrother.  (gelezen 2893 keer)

Offline Nîcky

  • Winnaar pool De Farm 2005
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is de .... Mol???
Huisregels Hotel BigBrother.
« Gepost op: 13-01-2006, 16:36:01 »
Huisregels Hotel Big Brother

De buitenwereld

In tegenstelling tot de vorige Bewoners van het Big Brother-Huis mogen de Hoteliers wel contact hebben met de buitenwereld. Juist deze contacten hebben zij nodig om het Hotel te runnen en evenementen te organiseren die geld opbrengen voor het goede doel. Gasten, artiesten, leveranciers, relaties kunnen benaderd worden met de telefoon en e-mail.



De Big Boss

De Big Boss is de chef van het Hotel. Elke week heeft een andere BN’er de eer om deze functie te vervullen. Tot zijn of haar taken behoort het aanwijzingen geven bij het uitvoeren van opdrachten, vergaderingen beleggen, de agenda controleren, kritisch ideeën tegen het licht houden, ‘advocaat van de duivel spelen’ en natuurlijk eigen initiatieven ontplooien. Verder wordt van de Big Boss verwacht dat hij of zij de Hoteliers enthousiast maakt en kritische functioneringsgesprekken houdt.

Verdienen van bonuspunten

Als de Hoteliers elkaar waarderen in hun werkzaamheden, kunnen ze dit laten merken door elkaar bonuspunten toe te kennen.
Deze drie punten mogen geheel of gedeeltelijk worden toegekend aan één of meerdere collega’s. Een Hotelier mag uiteraard geen punten aan zichzelf geven. De bonuspunten moeten altijd gemotiveerd worden toegekend.
Het lot van de twee Hoteliers met de minste punten ligt in handen van het publiek. De kijker bepaalt wie het Hotel moet verlaten. Wanneer meer dan twee Hoteliers een gelijk aantal bonuspunten hebben, beslist de Big Boss welke Hotelier sowieso mag blijven. De uitslag van de door de Hoteliers toegekende bonuspunten wordt in de live-uitzending op vrijdag bekend gemaakt.



Het gebruik van de dagboekkamer

In deze kamer kunnen de Hoteliers contact hebben met Big Brother. De Hoteliers kunnen ook naar de dagboekkamer worden geroepen. De dagboekkamer is ook de plaats waar de Big Boss kan spreken met één of meer Hoteliers. De dagboekkamer is ook de plek waar de Hoteliers hun hart kunnen luchten en persoonlijke of zakelijke gesprekken over het project kunnen voeren met Big Brother.



Huishoudelijke zaken

Voor de dagelijkse boodschappen beschikken de Hoteliers over een weekbudget. Elke zondag kunnen de Hoteliers hun bestellingen opgeven via de besteltelefoon, deze worden dan op maandag geleverd. Natuurlijk kunnen de Hoteliers ook altijd terecht in de dagboekkamer. Schoonmaakspullen om het Hotel te reinigen worden niet in rekening gebracht.



Zender en microfoon

De Hoteliers dienen te allen tijde een microfoon en een zender te dragen. De geluidsapparatuur mag alleen worden afgedaan tijdens het slapen, douchen en in bad gaan.