Auteur Topic: Realitynet Kookhoek  (gelezen 172369 keer)

Offline Lindå

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Bono is verhuisd
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #460 Gepost op: 14-12-2004, 11:11:53 »
Bij ons bij de C-1000 liggen die gewoon gevuld te koop ::trots::
Wat t ook was, t lag gewoon niet aan mn toestand

Offline Ibung

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • zurkeltrutte?.
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #461 Gepost op: 14-12-2004, 12:49:28 »
alleen al voor het woord gortemetiel zou ik dat gerecht van storm wel eens willen maken...gortemetiel...leuk woord.
As ge de endjes an mekare moet kneupe bende alted in touw

Offline Kukai

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #462 Gepost op: 14-12-2004, 13:00:26 »
Is de pizzakoerier eik open met kerst?
“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

Offline Stormpie

  • Forumlid
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #463 Gepost op: 14-12-2004, 13:38:50 »
Is de pizzakoerier eik open met kerst?


Bestaat jouw kerstdiner uit pizza??
er was eens......

Offline Ibung

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • zurkeltrutte?.
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #464 Gepost op: 14-12-2004, 13:40:31 »
als die open is waarschijnlijk wel ::rofl::
As ge de endjes an mekare moet kneupe bende alted in touw

Offline Dorine

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #465 Gepost op: 14-12-2004, 13:52:12 »
Bij ons bij de C-1000 liggen die gewoon gevuld te koop ::trots::
ja hij werkt in de C1000 maar hij wil het zelf maken :-\\
Mijn prinsje is chriz!!

Offline Castor_en_Pollux

  • Forumlid
  • 1 die 2 is
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #466 Gepost op: 14-12-2004, 14:20:44 »
Er zijn heel veel mogelijkheden. Voor wie wil 'hij' het dan klaarmaken, je stemt het gerecht toch vaak op de smaak van je gasten af.
« Laatst bewerkt op: 14-12-2004, 15:11:39 door Castor_en_Pollux »

Offline Tijgertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Tijgerrrrr
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #467 Gepost op: 14-12-2004, 15:03:06 »
Is de pizzakoerier eik open met kerst?

Dan krijg je er misschien nog een gratis kerstkransje bij ook! :D ::ok::
Nu te huur in Zeeland: Strandstoelen! Slechts €3,00 per dag.

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #468 Gepost op: 14-12-2004, 15:12:06 »
Iemand nog 'n recept voor 'n leuk toetje met kerst? Bavaroise of iets met ijs ofzo?   :)

Offline Dorine

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #469 Gepost op: 14-12-2004, 15:31:39 »
Er zijn heel veel mogelijkheden. Voor wie wil 'hij' het dan klaarmaken, je stemt het gerecht toch vaak op de smaak van je gasten af.

'Hij' gaat het maken voor mijn schoonfamilie dus het mag ook goor zijn hoor en hij wil graag gevulde varkenshaasjes maken, heb je tips? :)
Mijn prinsje is chriz!!

Offline Castor_en_Pollux

  • Forumlid
  • 1 die 2 is
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #470 Gepost op: 14-12-2004, 15:38:33 »
Is varkenshaas gevuld met gehakt in bladerdeeg dan iets? Als je denkt dat je het kan gebruiken typ ik het wel in.

Enkele alternatieven zijn: gevuld met prei-ketjap en honingsaus
                           of met dadels en kerriesaus
                           of met venkel en tomaat.
« Laatst bewerkt op: 14-12-2004, 15:49:45 door Castor_en_Pollux »

Offline Dorine

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #471 Gepost op: 14-12-2004, 16:03:18 »
oh dat is wel lekker ja, gehakt en bladerdeeg ::jaja::  De rest is allemaal dubieus denk maar dat eerste klinkt goed ::ok::
Mijn prinsje is chriz!!

Offline Kukai

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #472 Gepost op: 14-12-2004, 16:30:12 »


Bestaat jouw kerstdiner uit pizza??

Ja  :-[


Dan krijg je er misschien nog een gratis kerstkransje bij ook! :D ::ok::

 :-[

“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

Offline Bakkertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #473 Gepost op: 14-12-2004, 16:36:48 »
Is de pizzakoerier eik open met kerst?


vast wel en anders is die vieze patatzaak in noordwijk binnen ook wel open ::rofl::
Altijd blijven lachen wat er ook gebeurd, al is het van de zenuwen!

Offline Castor_en_Pollux

  • Forumlid
  • 1 die 2 is
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #474 Gepost op: 14-12-2004, 17:13:14 »
Hier is het recept :
 
Varkenshaasjes gevuld met gehakt en bladerdeeg (4 pers.)
 
4 plakjes diepvries bladerdeeg
1 kleine winterwortel (ong. 200 gr.)
zout
1/2 kleine ui
1 ei
100 gr rundergehakt
1 el. verse groene peperkorrels (potje)
2 varkenshaasjes (ong. 400 gr)
peper
2 el bloem
1 tl dragon
 
VOORBEREIDEN
 
Bladerdeeg uitspreiden. In ong. 10 minuten laten ontdooien.
Wortel schrappen en wassen. In dunne plakjes snijden.
In pan met weinig water en zout plakjes wortel ong. 5 min. koken.Afgieten.
Ui pellen en fijsnipperen. Ei splitsen (Eiwit wordt niet gebruikt).
In kopje eidooier loskloppen. In kom doen: gehakt, ui, peperkorrels en zout. Goed mengen. Varkenshaasjes in lengte aan een kant tot op ong. 1 cm. insnijden. Openvouwen. Inwrijven met zout en peper.

Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes deeg op elkaar leggen. Met deegroller uitrollen tot een lap van ong. 25 x 25 cm. Een varkenshaasje met opgesneden kant naar boven op bladerdeeg leggen. Bestrooien met dragon. Helft van wortel erover verdelen gehakt erover uitspreiden. Rest van wortel erover verdelen.
Andere varkenshaasje met opengesneden kant naar beneden erop leggen. Bladerdeeg als
pakketje dichtvouwen . Bestrijken met losgeklopte eidooier. Tot gebruik afgedekt in
koelkast leggen.
 
BEREIDEN
 
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakplaat invetten. Bladerdeegpakketje met naad naar
beneden op bakplaat leggen. Opnieuw bestrijken met losgeklopte eidooier. In het midden van de oven vlees in bladerdeeg in ong. 35 min. gaar en goudbruin bakken.
Op schaal leggen, op tafel in vieren snijden
 
(Ziet er mooi uit en is niet moeilijk qua smaak  ::ok::, als hij het klaar gemaakt heeft, hoor ik nog wel hoe het gesmaakt heeft.
« Laatst bewerkt op: 14-12-2004, 17:20:34 door Castor_en_Pollux »

Offline Dorine

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #475 Gepost op: 14-12-2004, 17:31:29 »
heeej cool van je zeg!!!!!!! Geweldig dank je wel!!! ::bravo::
Mijn prinsje is chriz!!

Offline Stormpie

  • Forumlid
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #476 Gepost op: 14-12-2004, 18:32:56 »


Ja  :-[



 :-[



dat vind ik zielig :(
de stal is open hoor met kerst ::jaja::
er was eens......

Offline Stormpie

  • Forumlid
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #477 Gepost op: 14-12-2004, 18:33:58 »
Iemand nog 'n recept voor 'n leuk toetje met kerst? Bavaroise of iets met ijs ofzo?   :)

wat dacht je van warme peren in de likeur met ijs?
er was eens......

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #478 Gepost op: 14-12-2004, 18:38:29 »
Lijkt me heerlijk. Maar volgens mij heeft m'n moeder daar al 'n recept van en krijg ik dat al ieder jaar voorgeschoteld.  ;D  Of bedoel je geen stoofpeertjes?  ???

Offline Stormpie

  • Forumlid
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #479 Gepost op: 14-12-2004, 18:50:02 »
neenee... gewone handperen :D

tis heel simpel en kan ook met frisse appels
- per persoon een peer
- je boort het klokhuis er uit
- doet aan de onderkant een stopje (bv amandelspijs)
- zet de peer met het stopje naar beneden op een stukje aluminiumfolie
- vul en besprenkel de peer met bv grand marnier (maar een andere likeur mag ook)
- vouw het aluminiumfolie dicht
- plaats een minuut of 20 voordat je aan je dessert begint de pakketjes in een matig warme oven
- direct uit de over serveren met een bolletje vanille of kaneelijs..

je kunt eindeloos variëren door bv warme chocoladesaus over de peer te gieten, slagroom met daarover gehakte amandelen toe te voegen.
Je kunt die pakketjes zelfs zomers op de bbq warmen als fris toetje
er was eens......