Eigenlijk heel vreemd: Duyvis gezouten pindas, en dan adverteren ze dat er 25% minder zout in zit dan de voorgaande 'receptuur'.
Dus deden ze daar bij de Duyvis hun werk te goed? Of zijn mensen gewoon te veel aan het miepen, dat
ja, we willen gezouten pindas, maar
nee, zo zout hoeft ook weer niet. En als je niet tevreden bent over de hoeveelheid zout in je pindas, waarom koop je dan geen ongezouten pindas en hussel je ze met
exact de goede hoeveelheid zout om? Zo moeilijk is dat niet. Receptuur.. Dat is echt koken voor dummies, bladzijde 1. Nog voordat je leert hoe je water aan de kook moet brengen.
En dan nog iets, er zit nu
0,3 massaprocent zout in. 0,3! Dus blijkbaar was er eerst duidelijk een overmaat aan zout, en werden er brieven geschreven "
Hallo beste meneer Duyvis, uw gezouten pindas zijn zout. Groetjes, Pieternelleke". Er moest een
kwart minder zout in. Dat is nogal wat, die prijs gaat kelderen zou je zeggen, meer strooizout voor die strenge winter die er aan gaat komen, Hoezee! Maar nee, we gaan, per 100 gram, van 0,4 gram zout naar 0,3. Als mensen zo'n miniem verschil zouden kunnen proeven zou
nooit meer iemand kant-en-klare maaltijden kopen.
Ik durf te wedden dat er geen enkele Pieternelleke is geweest die een brief aan meneer Duyvis heeft geschreven om te klagen over de zoutheid van de gezouten pindas. Ik durf te wedden dat ze niet genoeg gezouten pindas verkochten, en hun verkoop-strategie gingen herdesignen. Out of the blue out of the box denken, beetje brainstormen om hun producten te rediscoveren. Boordevol goede onverzadigde vetten?
Check. Nostalgie factor? er staat sinds 1806 en een vertrouwde Duyvis smaak.
Check Ohja, zout is een grote boosdoener! Maar mensen willen niet allemaal ongezouten pindas. Dan doen we er 25% minder zout in, en -eerlijk is eerijk- verhogen we de prijs met 25%. Ja, dat is een goed idee.