Auteur Topic: Big Brother Discord  (gelezen 1280 keer)

Offline Hadewychisdemol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Big Brother Discord
« Gepost op: 12-06-2020, 00:16:19 »
Big Brother DiscordTwee maanden geleden werden 13 vrijwilligers uit Nederland en België opgesloten in 1 huis. Zij waren wekenlang gedwongen in complete lockdown met elkaar samen te wonen, in een huis waar camera’s en microfoons hen 24/7 volgden. Het huis droeg de toepasselijke naam Big Brother. Elke week moest 1 persoon het huis verlaten. Wie dat was, werd bepaald door middel van proeven, nominaties en stemmingen. Al snel kwamen de 13 Houseguests erachter dat Big Brother een bikkelhard spel is waarin niemand te vertrouwen is en van iedereen verwacht wordt dat zij altijd het onverwachte verwachten.

Dit is het verslag van hun avontuur. Het is gebaseerd op het spelverloop en biechten van de kandidaten. Sommige gebeurtenissen en interacties zijn enigszins aangepast voor dramatisch effect.
Gelieve geen spoilers te plaatsen als je het spel hebt gespeeld of gevolgd of iets van het spelverloop weet.

De 13 Houseguests zijn:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
« Laatst bewerkt op: 14-06-2020, 17:12:19 door Hadewychisdemol »

Offline Vermoljoen

 • Aanspreekpunt De Mol, Winnaar WIDM-pool 2021
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
Re: Big Brother Discord
« Reactie #1 Gepost op: 12-06-2020, 23:52:59 »
Leuk! Ik ben benieuwd naar hoe je het hebt uitgeschreven!

(Is posten hier toegestaan of niet? Anders verwijder ik deze reactie weer ;) )

Offline Brent

 • Forumlid
Re: Big Brother Discord
« Reactie #2 Gepost op: 13-06-2020, 10:59:06 »
Ojeee
IM∆GINE | DRE∆M | CRE∆TE

Offline Hadewychisdemol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Big Brother Discord
« Reactie #3 Gepost op: 14-06-2020, 17:05:33 »
Leuk! Ik ben benieuwd naar hoe je het hebt uitgeschreven!

(Is posten hier toegestaan of niet? Anders verwijder ik deze reactie weer ;) )
Posten is prima hoor, maar niet over wat (nog) niet uitgeschreven is om spoilers te voorkomen als iemand die het spel nog niet gevolgd heeft dat nu nog wil doen ::regenboog::

Offline Hadewychisdemol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Big Brother Discord
« Reactie #4 Gepost op: 14-06-2020, 17:06:08 »
Aflevering 1A – Welcome to Big Brother!


"Good evening, I'm Julie Chen-Moonves. Welkom bij de 2-night premiere special van Big Brother Discord. De Houseguests van dit seizoen hebben inmiddels hun intrede gedaan in het Big Brother huis. Al op de eerste avond werden zij verrast door een openingstwist en begon het spel direct. Laten we kennismaken met de kandidaten!"Het is een zonnige dag als 13 kersverse huisgenoten 1 voor 1 het Big Brother huis binnendruppelen. De eerste Houseguest die zijn entree maakt is D*N. Hij is een enorme fan van Big Brother en is vastberaden het nu zelf een keer te winnen. Hij heeft veel spelervaring en een flink aantal overwinningen staat op zijn naam. Met al zijn kennis heeft hij wel lef, aangezien veel fans geloven dat er een vloek rust op degenen die het huis als eerste betreden. In 21 reguliere seizoenen van Big Brother US heeft de first one in nog nooit het spel gewonnen. Zal D*N ook ten prooi vallen aan deze vloek of is het maar stom bijgeloof? Al snel voegt TimvDons zich bij hem. Ook hij houdt enorm van Big Brother en heeft veel seizoenen van de Amerikaanse en Canadese versies gekeken. TimvDons wordt niet vaak als een grote bedreiging gezien in de spellen die hij speelt. Deze keer gaat dat anders zijn, gelooft hij. Hij is van plan er zo snel mogelijk achter te komen wie hij wel en niet kan vertrouwen en zichzelf eens van een andere kant te laten zien. TimvDons gaat zijn uiterste best doen zich dit seizoen te bewijzen tegenover iedereen die hem onderschat, zowel in proeven als in tactisch spel. Zal dit hem deze keer naar de winst brengen?


"Let the games begin!"

Na TimvDons doet ook Brent zijn intrede. Brent is een relatief nieuw gezicht op Realitynet, maar hij heeft al snel een indruk achter weten te laten. Ook hier zal hij dat doen, maar hij hoopt toch ook niet te veel in the picture te komen in het begin – althans niet op strategisch gebied. Vergis je niet, Brent is hier niet alleen om de relatie kapot te maken en het hartje te breken. Hij weet ook veel van Big Brother en is van plan heel ver te komen in dit spel, toch minstens de juryfase te behalen. Hoe dan ook wil hij zijn stempel drukken op dit seizoen. Zit de overwinning er ook in voor Brent? Terwijl hij onder het genot van een glas champagne kennismaakt met TimvDons en D*N komen nog twee kandidaten het huis binnen. De eerste is Lucy. Lucy heeft al veel van dit soort spellen gespeeld en complotten en verraad zijn voor haar geen vreemde concepten. Met haar scherpe analytische blik ziet zij bij binnenkomst al direct potentiële vrienden en vijanden. Maar kan ze ze van elkaar onderscheiden? En hoe gaat zij dit spel zelf spelen, als vriend of als vijand? Zal dit haar eindelijk de winst in een sociaal-strategisch spel opleveren? Direct na Lucy stapt ook Bjorrn over de drempel. Bjorrn is een echte Big Brother veteraan. Hij weet precies hoe dit spel werkt en hoe het gespeeld moet worden. Er komen nog een hoop kandidaten bij die Bjorrn niet goed kent en vice versa. Zal hij hierdoor direct in de problemen komen? Of weet hij door zijn jarenlange ervaring juist hoe hij zich in een gunstige positie moet manoeuvreren? Misschien is deze mix van vrienden en vreemdelingen als tegenstanders wel zijn perfecte kans om dit spel te winnen.

Met de glazen champagne nog halfvol en het huis nog halfleeg, besluiten de eerste 5 om alvast een bed te gaan claimen. Brent en Lucy geven elkaar een betekenisvolle blik en sneaken de voorraadkamer in. Ze schudden handen en beloven elkaar eeuwige trouw. Lucy en Brent kennen elkaar al van WIDM Online, waarin ze veel samenwerkten tot Brent afviel – mede door Lucy. Niet veel later vloog Lucy zelf ook uit het spel. Desondanks denkt Brent Lucy deze keer wel te kunnen vertrouwen en ook zij gelooft heilig in deze samenwerking. "Als je me naait weet ik je te vinden b*tch", waarschuwt hij haar nog wel. Het eerste duo in het huis is geboren. Het plan is om een sterke alliantie te gaan vormen en het huis te domineren. Terwijl D*N besluit het huis te herdecoreren, maken ook Bjorrn en TimvDons een geheime deal. Zij kennen elkaar redelijk goed van Realitynet en erbuiten en willen samen de anderen er 1 voor 1 uitwerken. Om dat voor elkaar te krijgen willen ook zij door een blok met anderen te vormen elke eliminatie in het huis controleren. Ze vertrouwen elkaar volledig, maar geen van beiden is van plan van de ander te verliezen. Ze wachten nog even af wie de andere 8 Houseguests gaan zijn maar willen in ieder geval graag met oude bekenden D*N en Lucy werken.

Offline Hadewychisdemol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Big Brother Discord
« Reactie #5 Gepost op: 14-06-2020, 17:07:16 »

"Hallo? Zeg wat is dat hier, ben ik de eerste of wat?"

Terwijl de eerste 5 hun bed en hun partners aan het claimen zijn, komt Vermoljoen binnen. Als 16-jarige Belg is hij een dubbele minority dit seizoen. Zal hij de oppressie van de volwassen Nederlandse elite kunnen overleven? Maakt zijn speciale status hem een easy out of juist een speler die geen bedreiging vormt en zo zijn weg naar de finale kan maken? Hij heeft er alvast veel zin in, maar speelt op het moment ook nog WIDM Online. Toch durft hij de uitdaging aan om de komende weken zowel de Mol te ontmaskeren als Big Brother te winnen, al weet hij nog niet zo goed hoe hij dat laatste voor elkaar gaat krijgen. Terwijl de anderen Vermoljoen eindelijk opmerken opent mrchipie de voordeur. mrchipie heeft nog nooit een aflevering van Big Brother gezien, maar grijpt elke kans om op tv te komen met beide handen aan. De productie heeft hem gevonden in een bar voor aspirant-acteurs en zo heeft hij het maandenlange selectieproces – waar de eerste 6 wel doorheen moesten – over kunnen slaan. Een leuke nieuwe gig voor mrchipie dus, maar heeft hij enig idee waar hij aan meedoet? Hij hoopt dat zijn huisgenoten hem genoeg tijd gaan gunnen om te leren hoe het spel werkt. Niet veel later volgt ook Gupp, die net als mrchipie geen flauw idee heeft waar hij aan begint. Hij heeft begrepen dat proeven en bondjes een grote rol spelen in Big Brother, maar van dat laatste is hij niet direct een fan. Toch schrikt het hem niet af. Gupp gaat proberen dit spel op zijn eigen unieke manier te spelen en te laten zien dat het ook dan mogelijk is om het goed te doen in Big Brother. Hij is nog erg onzeker en begint even lowkey. Hij denkt niet per se dat hij een kans maakt om te winnen met zijn tactiek, maar gaat het wel proberen. Alles is mogelijk in Big Brother, dus wie weet!


"We gaan het zien, hopelijk komt het allemaal goed en val ik niet door de mand als onnozele speler."

Na Gupp is het de beurt aan Miek1999. Zij heeft ervaring in soortgelijke spellen, maar niet in Big Brother. Ze had zich dan ook eigenlijk aangemeld voor Survivor, maar dat kunnen we in de huidige coronacrisis toch echt niet opnemen. Zodoende is Miek1999 hier terechtgekomen en gaat ze haar immer effectieve strategieën ook hier toe proberen te passen. Miek1999 is meestal geen opvallende verschijning in deze spellen en wordt bijna standaard onderschat. Nu ze op deze manier al in veel spellen heel ver is gekomen en zelfs een winnaar van Survivor is, vraagt ze zich af of het deze keer wel gaat werken. Gaan de anderen Miek1999 deze keer zien aankomen voor het te laat is? Als haar winnende strategie deze keer niet werkt, kan ze dan op tijd en efficiënt van koers veranderen? Bijna op hetzelfde moment zien we ook Focus verschijnen. Als biromantische, aseksuele, transreligieuze moslima en vegan is zij erg open-minded en van plan voor liefde en harmonie te zorgen in het Big Brother huis. Focus wil vooral een leuke tijd hebben met oude en nieuwe vrienden. Met hen wil ze samenwerken en tegen de rest zegt deze dangerous woman 'thank u, next'. Bang voor confrontatie is ze niet, maar als je eenmaal een plekje in Focus' hart hebt raak je dat ook niet meer kwijt. Focus heeft er onwijs veel zin in en gaat keihard voor de winst.


"Dit is de eerste keer dat ik Big Brother speel, echt super spannend en leuk! Een hele tijd terug zag ik het spel een keer en ik heb daarna niet meer de kans gekregen om met zoiets leuks mee te doen. Dus ik was helemaal enthousiast dat ik deze kans kreeg!"

Offline Hadewychisdemol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Big Brother Discord
« Reactie #6 Gepost op: 14-06-2020, 17:08:08 »
Na het droppen van hun bagage op een bed naar keuze verzamelen de inmiddels 10 gearriveerde Houseguests zich in de woonkamer. Ze nemen een glas champagne - voor sommigen al het tweede - maar wachten nog even op de laatste 3 voor ze een voorstelronde doen. Focus gaat direct naast Brent en Lucy zitten, die kent ze al goed. "Wie zouden er nog meer komen?", vraagt Miek1999 zich hardop af. "Hopelijk niet Brent!", roept mrchipie, zich niet realiserend dat Brent recht tegenover hem zit. Brent, Focus en Lucy vliegen tegelijk omhoog en het lijkt tot een confrontatie te komen. Er worden wat heftige woorden gewisseld tussen de drie en mrchipie en Vermoljoen ziet dit als zijn cue om naar de wc te gaan. Ondertussen benaderen Bjorrn en TimvDons Miek1999 voor hun alliantie. Ze zitten rustig op de bank met elkaar hun plannen te bespreken terwijl de ruzie nog steeds gaande is. Ondertussen vertelt D*N Gupp over de afschuwelijke inrichting van hun slaapkamer die hij inmiddels al volledig opgeknapt heeft. Ze kijken elkaar niet aan terwijl hij zijn verhaal doet. D*N maakt oogcontact met Bjorrn die zijn alliantie aan het vormen is en ze weten allebei genoeg. Gupp kijkt goed om zich heen en maakt mentale notities over de dynamiek die hij op dit moment in het huis observeert. Terwijl Brent, Focus en Lucy met zijn drieën mrchipie optillen en meenemen naar de achtertuin om hem in het zwembad te gooien, trekt Gupp zich even terug op de slaapkamer. Hij vindt dit toch wel een heftig begin en is toe aan een dutje. D*N voegt zich bij de alliantie van Bjorrn, TimvDons en Miek1999. Ze besluiten naar boven te gaan om in de lounge hun plannen te bespreken. Onderweg fluistert D*N in Bjorrns oor: "En deze keer NIET met Lucy samenwerken, jij bent van mij dit seizoen, oké?!" Helaas voor hem heeft Bjorrn ook met Lucy al een bondje gesloten toen ze eerder samen in de keuken zochten naar meer alcohol. Vermoljoen komt terug in de woonkamer en is alweer alleen. "Ma zeg, waar is iedereen nou weer gebleven?", vraagt hij aan de camera die boven hem in de hoek hangt. De camera antwoordt niet.

De deur gaat opnieuw open en deze keer is het SpacyColours die erachter staat. SpacyColours is hier voor een nieuw avontuur. Hij heeft al meerdere spellen gespeeld, waaronder WIDM Online en Zap 2.0. Beide spellen gingen hem niet heel goed af maar hij heeft er wel van geleerd. Hij beseft zich dat bondjes belangrijk kunnen zijn, maar dit beangstigt hem wel. Het spel van 'bij elkaar slijmen en elkaar oplichten en niet weten wie je kunt vertrouwen en constant dealtjes met elkaar sluiten' vindt hij in eigen woorden verschrikkelijk. Toch is hij wel bereid dit allemaal te doen om te winnen, want winnen wil hij. Als het zo'n spel wordt, gaat hij proberen zo snel mogelijk in het sterkste bondje te komen. SpacyColours heeft een drankspelletje meegenomen als ijsbreker, maar als hij binnenkomt ziet hij alleen Vermoljoen zitten. "Zijn we de eerste twee?", vraagt hij. "Neen, maar de rest is weeral verdwenen", gromt Vermoljoen. "ALLEZ KOMT ALLEMAAL NAAR DE WOONKAMER, SPACYCOLOURS IS HIER EN ZE HEEFT EEN DRANKSPEL MEE! WE-... OH HET IS EEN JONGEN. SORRY IK DACHT DAT DA EEN MEISJE WAS!" Langzaam maar zeker stroomt de rest de woonkamer weer binnen. Lucy, Focus, Brent en mrchipie zijn alle vier kletsnat. Na een frisse duik is alles weer bijgelegd en kunnen ze het prima met elkaar vinden. Gupp is door het geschreeuw wakker geworden en de alliantie van Bjorrn, TimvDons, Miek1999 en D*N komt verspreid aan zodat ze niet te veel opvallen als viertal. Toch blijft hun plotse verdwijning niet volledig onopgemerkt.

Offline Hadewychisdemol

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Big Brother Discord
« Reactie #7 Gepost op: 14-06-2020, 17:08:53 »
De laatste 2 kandidaten komen aan. Eerst zien de bewoners Chardo. Hij heeft nog nooit van Big Brother gehoord en komt het huis volledig onvoorbereid binnen. Een uur geleden was hij nog gewoon Robindtc aan het ondervragen als Molverdachte, tot onze productie hem ineens meenam en een grote som geld aanbood om deel te nemen aan Big Brother Discord. Reden hiervoor is dat Focus, Brent en Lucy in hun contract hebben laten opnemen dat ze alleen aan dit seizoen zouden meedoen als Chardo er ook bij ging zijn. En zo geschiedde. Ondanks dat hij totaal niet weet wat hij moet doen en hij nog heel druk is met WIDM Online winnen, heeft Chardo er wel zin in. Hij ziet een goed aantal bekende gezichten, sommige ervan staan hem aan en een paar niet. Wordt vast leuk, toch? Tot slot voegt nog een relatief onbekende zich bij de groep. Net als Vermoljoen is ook B&W pas 16 jaar oud en hij kent niet veel van de andere kandidaten. Maar de anderen maken een grote fout als ze hem daarom niet serieus nemen als bedreiging. B&W heeft al eerder Big Brother gespeeld en gewonnen. Ook WIDM heeft hij al een keer gewonnen. B&W kent alle ins en outs en is zich er volledig van bewust dat Big Brother een sociaal en strategisch spel is. Hij verwacht dat hij moeite gaat hebben met dat sociale aspect, maar met dat strategische aspect zit wel goed. Kan B&W iedereen verrassen met deze kennis en vaardigheden en Big Brother Discord winnen?


(Tegen de kandidaten) "Houseguests, welcome to Big Brother. Ik zal de opzet van het spel aan jullie uitleggen. Jullie zijn nu nog met 13, maar uiteindelijk kan er maar 1 winnen. Elke week/ronde beginnen we met een HOH-competitie. Degene die wint, is de Head of Household. De Head of Household slaapt op zijn/haar eigen luxe kamer en krijgt nog andere privileges, waaronder de taak om twee kandidaten te nomineren voor eliminatie.Als de twee genomineerden bekend zijn, gaan we loten wie de POV-competitie gaan spelen. De eerste drie spelers zijn de HOH en de twee genomineerden, die vervolgens alle drie een muntje uit een zak graaien, waar de naam van een medekandidaat op staat. Deze kandidaat zal meespelen in de POV-competitie. Als je een muntje graait met ‘Houseguest’s Choice’ dan mag je kiezen welke speler meedoet. Degene die deze competitie wint krijgt de Power of Veto.Deze mag die persoon inzetten om 1 van de 2 genomineerden van het blok af te halen. Als een genomineerde wint, mag hij/zij de POV ook gebruiken om zichzelf van het blok te halen. Als een genomineerde gered wordt, dan moet de HOH een vervangende nominatie uitbrengen. Als een kandidaat die geen HOH of genomineerde is de POV gebruikt om iemand te redden, dan kan hij/zij niet zelf genomineerd worden die ronde. De POV-winnaar is altijd veilig, tenzij hij/zij genomineerd is en de nominaties van de HOH niet verandert. Iedereen (HOH, genomineerde of een andere speler) die de POV wint heeft dus de optie om die wel of niet te gebruiken om maximaal 1 genomineerde te redden.

Na de POV-ceremonie zijn de 2 definitieve genomineerden van die week bekend en gaat er door iedereen behalve de HOH en de 2 genomineerden gestemd worden wie het huis verlaat. Nadat een paar kandidaten het huis verlaten hebben, zal de juryfase beginnen. Vanaf dan gaat iedere afvaller naar het juryhuis. De jury, bestaande dus uit het X aantal laatste afvallers, bepaalt door middel van stemming uiteindelijk wie van de laatste 2 overgebleven Houseguests de winnaar wordt van Big Brother!

Zijn de regels voor iedereen duidelijk? Dan zie ik jullie over een half uur voor de eerste competitie. Maak ondertussen alvast kennis met al je huisgenoten. En vergeet niet: expect the unexpected."
Next time on Big Brother Discord:
De Houseguests leren elkaar wat beter kennen en worden op de eerste avond al direct overvallen door Julie. Het spel wordt meteen op scherp gezet met een eerste competitie en vertrouwen wordt gewonnen en verloren. Het huis wordt in tweeën gesplitst en een alliantie wordt verraden door 1 van haar leden. Wie wordt de eerste Head of Household en hoe zal dit de machtsverhoudingen beïnvloeden?
« Laatst bewerkt op: 18-06-2020, 01:05:41 door Hadewychisdemol »

Online mrchipie

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Die jongen met de vele bijnamen
Re: Big Brother Discord
« Reactie #8 Gepost op: 14-06-2020, 20:10:03 »
Oh god here we go again ::rofl::

Dit gaat fantastisch zijn om terug te lezen ::rofl:

chipsverslaafde <3

Offline Brent

 • Forumlid
Re: Big Brother Discord
« Reactie #9 Gepost op: 14-06-2020, 20:29:29 »
Leuk om terug te lezen! Ik schaam me nu al voor wat er nog allemaal komen zal ::joehoe::
IM∆GINE | DRE∆M | CRE∆TE

Offline Swifty

 • Winnaar pool ER 2009 en 2015
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Big Brother Discord
« Reactie #10 Gepost op: 14-06-2020, 20:58:33 »
Oooh wat een veelbelovend begin, en wat een goeie groep kandidaten ::bravo::
Keep calm and eat chocolates!

Offline Ricardo

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Big Brother Discord
« Reactie #11 Gepost op: 15-06-2020, 00:43:58 »
Ik heb al wat kleine dingetjes meegekregen, ik heb zin om het te gaan volgen.
Så hva gjør vi nå?

Offline Bjorrn

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Big Brother Discord
« Reactie #12 Gepost op: 16-06-2020, 14:27:15 »
Omg ik vorm al veel bondjes zie ik, superleuk om terug te lezen Jesper  ::bravo::
Het leven is als een neus. Je moet eruit halen wat erin zit.

Offline Sanmol

 • Forumlid
 • Wat zegt me ge nou
Re: Big Brother Discord
« Reactie #13 Gepost op: 16-06-2020, 19:22:52 »
Leuk om terug te lezen! Ik schaam me nu al voor wat er nog allemaal komen zal ::joehoe::
Sis said messy moments, and I live for it though haha. Anders is het ook zo saai hé,  ::zwaai::.

Offline putyourHANSup!

 • Winnaar Expeditie Robinson 2019 Pool, Aanspreekpunt Expeditie Robinson
 • Actief Lid
 • *****
 • Gaudeamus!
Re: Big Brother Discord
« Reactie #14 Gepost op: 17-06-2020, 13:42:42 »
::hyper::

Offline Chardo

 • Winnaar WIDM online 2020
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • True Art
Re: Big Brother Discord
« Reactie #15 Gepost op: 20-06-2020, 16:53:32 »
Ondanks dat hij totaal niet weet wat hij moet doen en hij nog heel druk is met WIDM Online winnen, heeft Chardo er wel zin in.

Het was echt een BZZMM voor mij  :-\\

Offline Kaaasje

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Big Brother Discord
« Reactie #16 Gepost op: 6-07-2020, 20:11:10 »
Spannend hoor...

Offline Sanmol

 • Forumlid
 • Wat zegt me ge nou
Re: Big Brother Discord
« Reactie #17 Gepost op: 6-07-2020, 20:30:18 »
Spannend hoor...

Is dit een hint  ::rofl::.