Auteur Topic: [BBUS22] Spelreglement  (gelezen 582 keer)

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
[BBUS22] Spelreglement
« Gepost op: 15-08-2022, 23:04:59 »
Spelregels

1.   Selectie
Om deel te nemen aan het spel dien je een inschrijfformulier in t vullen. Dit inschrijfformulier wordt gestuurd naar een onafhankelijk actief lid, die de formulieren anonimiseert en op basis van deze inschrijfformulieren wordt er een gevarieerde groep samengesteld. Bij dit spel is er plek voor maximaal 12 deelnemers.

2.   Thema
Deze editie van BBUS staat volledig in het teken van muziek. Zowel jullie kennis van muziek als jullie smaak wordt beoordeeld in de verschillende opdrachten.

3.   Afleveringen
Elke “aflevering” bestaat uit een Head of Household (HoH) opdracht, een nominatie, een Power of Veto (PoV) opdracht, een eventuele hernominatie in het geval het vetorecht gebruikt wordt, een stemming en een eliminatie.

Head of Household
De eerste opdracht van de week is de zogenaamde Head of Household opdracht (HoH). Deze opdracht staat in het teken van kennis over muziek. De winnaar van deze opdracht wordt de baas in het Big Brother huis. Als hoofd van het huis dien je in ieder geval de nominaties bekend te maken voor de eliminatie. Mogelijk hangen er nog andere verantwoordelijkheden aan deze taak. Op televisie mag de winnaar van HoH de volgende aflevering niet meespelen, om te voorkomen dat diegene nog eens wint. Dit element laten wij echter weg: je kunt in theorie dus meerdere afleveringen achter elkaar HoH worden.

Nominaties
De head of household geeft zijn/haar nominaties door in het desbetreffende topic. Alle deelnemers weten dus wie er genomineerd is. Het aantal deelnemers dat genomineerd wordt kan per aflevering verschillen.

Power of Veto
De tweede opdracht van de aflevering staat in het teken van de Power of Veto. Deze opdracht staat in het teken van muzieksmaak. De winnaar van de PoV opdracht krijgt vetorecht. Met het vetorecht mag je één nominatie van de HoH ongedaan maken. Als je genomineerd bent, kan je zo dus jezelf redden. Of als je niet genomineerd bent, kan je ook één van je vrienden redden. Of je kan beslissen om alles te laten zoals het is.

Als het vetorecht op iemand gebruikt wordt, is die persoon NIET meer genomineerd en moet de HoH een nieuwe kandidaat nomineren. De kandidaat met vetorecht en de ex-genomineerde kandidaat mogen daarbij niet gekozen worden.

Om het spel qua planning goed te laten verlopen zal de start van de PoV opdracht al tegelijk met de HoH opdracht beginnen, maar volgt de uitslag pas later (na het bekend maken van de nominaties). Iedereen speelt dus elke week de PoV-opdracht (in tegenstelling tot op televisie).
 
Eliminatie
Na een eventuele hernominatie staan de definitieve nominaties vast. Dan kan de stemming beginnen. Alle kandidaten, behalve de HoH, mogen stemmen. Het stemmen gebeurt via een privé bericht naar beide spelleiders. Hierbij geldt: Te laat = te laat. Daarop zijn geen uitzonderingen mogelijk. Als je gestemd hebt, ontvang je een bevestiging van een van de spelleiders. Gestemd = gestemd. Je kan je stem dan niet meer veranderen. Wanneer je niet (op tijd) stemt wordt je de volgend ronde automatisch genomineerd. Bij een gelijke stand in de stemmen mag de HoH bepalen wie naar huis moet.

4.   Uit het spel
Wanneer je uit het spel bent heb je geen contact meer met de deelnemers over spelgerelateerde zaken. Als je de juryfase gehaald hebt dan kom je in een PM met andere afvallers zodat je het spel daar met elkaar kan bespreken.

5.   De finale
De uiteindelijke winnaar van BBUS wordt bepaald door een jurystemming in de finale. De afgevallen kandidaten uit de juryfase kunnen dan hun positieve stem uitbrengen op wie zij de winnaar vinden van dit spel.

6.   Onduidelijkheden en Twists
Bij onduidelijkheden over opdrachten of twists kan er worden gepm’d naar Lucy of Nieky. Graag niet direct op het forum een revolutie beginnen tegen de spelleiding. Ook protesten kunnen gemeld worden via de pm. De spelleiding zal dan de beste optie bedenken en de uiteindelijke beslissing nemen eventueel na overleg met een onafhankelijk actief lid.

Uiteraard kunnen er in het spel ook verrassende twists terugkomen waarin (kleine) uitzonderingen kunnen zitten op dit spelreglement. Wees voorbereid op alles!

7.   Verdere regels
Als je op afwezig bent en langere tijd niet op internet zal kunnen, laat dit dan weten in het afwezigheidstopic.

Jullie mogen ons altijd zogenaamde biechten opsturen. Zoiets als de dagboekkamer waar je je hart kan uitstorten over iets of iemand of over je verhalen vertellen. Achteraf  zullen dan alle strategieën en andere verhalen die via de dagboekkamer naar ons gestuurd zijn, bekend worden! Zo beleef je nadien het hele spel opnieuw vanuit een toch iets andere hoek.
« Laatst bewerkt op: 15-08-2022, 23:15:22 door Lucy »
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!