Auteur Topic: [MO21AS] Spelregels Wie is de Mol Online Allstars 2021  (gelezen 146 keer)

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014 & Zap! 3
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
[MO21AS] Spelregels Wie is de Mol Online Allstars 2021
« Gepost op: 30-10-2021, 03:40:39 »
Spelreglement Widmonline Allstars 2021

1. Het spel
In Wie is de mol online Allstars gaan 10 van de beste kandidaten uit de geschiedenis van Wie is de Mol Online op avontuur door de Faerer Eilanden. Zij voeren opdrachten uit om geld te verdienen voor de pot. In elke aflevering spelen zij ongeveer twee opdrachten. Onder de 10 kandidaten bevindt zich n persoon met een dubbele agenda: de mol. De mol probeert ervoor te zorgen dat de opdrachten mislukken. Aan het einde van elke aflevering maken de kandidaten de test. In de test krijgen zij 15 vragen over de identiteit en het gedrag van de mol. Degene die het minste weet over de mol, krijgt een een rood scherm en moet het spel verlaten. In de finale krijgen de kandidaten 40 vragen over de mol gedurende het hele spel. Wie in de finale de meeste vragen goed heeft, mag zich de winnaar noemen van het spel.

2. De Mol
De mol is zoals gezegd de persoon die gaat proberen de opdrachten te saboteren. De mol heeft als doel de stand van de pot zo laag mogelijk te houden en niet of door zo min mogelijk kandidaten in de groep ontdekt te worden. De mol zal nooit een rood scherm krijgen en mag zich zichzelf onder geen beding bekend maken aan iemand. Voorafgaand aan het spel krijgt de mol waar nodig informatie/voorkennis over de opdrachten die komen gaan om zo een strategie te bepalen. In het spel hebben we een aantal hints verstopt die verwijzen naar de identiteit van de mol.

3. Opdrachten
Er worden ongeveer twee opdrachten gespeeld per aflevering waar iedereen invloed op kan uitoefenen. Het meespelen bij de opdrachten is verplicht. Wanneer je zonder goede reden niet meedoet aan een opdracht verdien je een minjoker (n antwoord fout bij de eerstvolgende test) voor inactiviteit. Mocht je afwezig zijn in een periode geef dit dan door aan de spelleiding. Een actief spel vinden wij belangrijk. De opdrachten komen meestal op zaterdagavond online en lopen in de meeste gevallen tot woensdag of donderdagavond.

4. Test en executie
De test bestaat uit 15 vragen over de identiteit en het gedrag van de mol. Hierbij zullen ook vragen worden gesteld uit de inschrijfformulieren die jullie hebben ingevuld. De kandidaat die het minste weet over de mol krijgt bij de executie een rood scherm en verlaat het spel. Bij een gelijke stand telt mee wie het snelste was bij het maken van de test. Wanneer je het spel verlaat mag je geen contact meer hebben met kandidaten die nog in het spel zitten over het spel! De finaletest bevat 40 vragen over alle afleveringen in het hele spel en bepaalt de winnaar van Wie is de mol online Allstars 2021! Nieuw dit seizoen is dat delen van het inschrijfformulier specifiek vanaf een bepaald moment in de test komen. Informatie uitwisselen kan dus een nog groter oorlogsspel worden. 

5. Twists en turns
Niets is wat het lijkt en iets is wat het niet lijkt in dit spel. Tijdens het spel komen jullie een aantal twists en turns tegen die alles weer op zijn kop zal zetten. Blijf dus altijd scherp en vergeet niet: Als dat wat zeker is, niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker...?
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014 & Zap! 3
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
Re: [MO21AS] Spelregels Wie is de Mol Online Allstars 2021
« Reactie #1 Gepost op: 30-10-2021, 03:45:22 »
6. Voorwerpen
Uiteraard zijn er tijdens het spel ook diverse troeven te verdienen die je kunnen helpen om verder te geraken in het spel. De troeven zijn te verdienen tot en met de aflevering waarin 5 kandidaten zitten. Vanaf het moment dat jullie met 4 zijn, is er voor de eerlijkheid niks meer te verdienen.

Mocht je afvallen met voorwerpen op zak, mag je deze NIET doorgeven.  Het is ook mogelijk om deals te maken met je medekandidaat (voorwerp weggeven voor informatie, maar als je dit doet, stuur dan ALTIJD de pms met deze persoon naar D*N en MollenvangeR, dan kunnen zij de administratie goed bijhouden.


We zetten de belangrijkste troeven nog even op een rijtje:

6.1 Jokers
Een joker maakt n antwoord bij de test n fout antwoord goed. Jokers zijn in te zetten tot en met de aflevering voor de finale.

6.2 Vrijstelling
Als je een vrijstelling hebt, kun je deze bij het maken van de test inzetten. In principe brengt de vrijstelling je naar de volgende aflevering, tenzij de zwarte vrijstelling het ongedaan maakt.

6.3 Minjokers
Een minjoker kun je inzetten op een persoon naar keuze. Deze persoon krijgt dan n vraag extra fout op de test.

6.4 Tijdsvoordelen
In het spel kun je ook tijdsvoordelen tegenkomen. Deze zetten je testtijd op het aantal minuten dat eraan verbonden is. Indien je je tijdsvoordeel inzet, zou dit je kunnen redden bij een gelijke stand.
 
6.5 Zwarte Vrijstelling
Als de zwarte vrijstelling wordt ingezet bij de test, worden de volgende voordelen teniet gedaan: ingezette jokers, vrijstellingen, minjokers en tijdsvoordelen.


7. Kijkerspm, Afvallerspm en Moltalk

7.1 Kijkerspm/Discord Kanaal
Mensen die mee willen speuren naar de mol, maar die niet deelnemen aan het spel, kunnen vragen of ze toegevoegd kunnen worden aan de Kijkerspm. Mocht daar behoefte aan zijn. Er zal ook zeker een Discord kanaal gemaakt worden waar kijkers kunnen meepraten over het hele molavontuur.

7.2 Afvallerspm
Mensen die afvallen zullen terecht komen in de Afvallerspm. Hier kunnen ze napraten over het spel en bijvoorbeeld informatie vergelijken. Deze twee groepen zijn apart omdat afvallers natuurlijk veel meer informatie hebben en mensen kunnen uitsluiten wat niet leuk is voor anderen. Ook de afvallerspm zal worden beheerd door een nog aan te wijzen persoon.

7.3 Moltalk
Daarnaast gaan we mogelijk ook weer Moltalk maken. Hier wordt met de afvaller teruggeblikt op het spel, maar hij of zag mag GEEN informatie delen over op wie hij of zij de test heeft ingezet. Ook andere informatie die de actieve kandidaten zou kunnen helpen, mag niet worden gedeeld.
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014 & Zap! 3
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
Re: [MO21AS] Spelregels Wie is de Mol Online Allstars 2021
« Reactie #2 Gepost op: 30-10-2021, 03:48:25 »
8. Ranking, Titel en Hall of Fame
Dit uitslag van spel telt niet mee voor de RN Ranking omdat niet iedereen kan meedoen aan het spel en er dus geen gelijke kans is om punten te behalen. De winnaar krijgt een eretitel als Allstars winnaar. Ook blijft jouw titel altijd zichtbaar in de Hall of Fame.

9. Eerlijkheid, overtredingen, klachten en onduidelijkheden
Dit is een spel waarbij plezier voorop staat en een fijne beleving van het spel erg belangrijk is. Uiteraard vinden we het belangrijk dat dit spel eerlijk, fijn en positief wordt gespeeld. Vandaar hier nog een paar handvatten:

- Mocht je ergens mee zitten dat gerelateerd is aan het spel, dan kan je altijd contact opnemen met D*N of MollenvangeR.

- Eerlijkheid staat voorop in dit spel. Mollenvanger en D*N organiseren dit spel. Voor transparantie kan eventueel nog een tweede AL ingeschakeld worden om mee te kijken.

- Wanneer je uit het spel ligt, mag je uiteraard geen informatie over het spel meer delen met mensen die nog wel in het spel zitten.

- Het delen van testvragen met andere kandidaten (kandidaat 1 maakt de test eerder en stuurt vragen door naar kandidaat 2) is ten strengste verboden!

- De forumregels gelden uiteraard ook in dit spel. Het niet volgen hiervan kan leiden tot diskwalificatie.

- Bij onduidelijkheden bepaalt de spelleiding, eventueel in overleg met de toeziend AL Starlight, over de situatie.
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline Swifty

 • Winnaar pool ER 2009 en 2015
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: [MO21AS] Spelregels Wie is de Mol Online Allstars 2021
« Reactie #3 Gepost op: 2-11-2021, 12:59:55 »
Wat doen rode vrijstellingen?
Keep calm and eat chocolates!

Offline Hadewychisdemol

 • Forumlid
 • Mol Online 2018
Re: [MO21AS] Spelregels Wie is de Mol Online Allstars 2021
« Reactie #4 Gepost op: 2-11-2021, 13:02:03 »
Wat doen rode vrijstellingen?
Als je hem inzet op Juulx1 en ze valt inderdaad af, krijg jij een vrijstelling voor de volgende aflevering!
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Offline Swifty

 • Winnaar pool ER 2009 en 2015
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: [MO21AS] Spelregels Wie is de Mol Online Allstars 2021
« Reactie #5 Gepost op: 2-11-2021, 13:04:41 »
Oh ja, dat was van mijn seizoen ::schaam::


Ik vroeg het voor wie dat niet gevolgd heeft ::fluit::
Keep calm and eat chocolates!

Offline Vermoljoen

 • Aanspreekpunt De Mol, Winnaar WIDM-pool 2021
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
Re: [MO21AS] Spelregels Wie is de Mol Online Allstars 2021
« Reactie #6 Gepost op: 2-11-2021, 13:33:03 »
 ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::