Auteur Topic: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]  (gelezen 6214 keer)

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021


Vrienden,

Welkom in Kasteel Bran, volgens de mythe het bekendste voormalige verblijf van Graaf Vlad Dracula. En ook een warm welkom aan een oude bekende: Roomey164  ::bravo::

Zoals jullie weten heb ik aan het begin van aflevering 4 gezegd dat jullie vriendjes moesten worden met de afvaller. Dat is niet zonder reden. Hoewel Roomey niet kan terugkeren in het spel, krijgt zij wel een gastrol in deze opdracht. Neem allemaal voor morgenmiddag 17.00 uur plaats aan de tafel en denk goed na waar je gaat zitten.

        1. NAAM – 2. NAAM – 3. NAAM – 4. NAAM
8. NAAM - 7. NAAM – 6. NAAM - 5. NAAM 9. NAAM
« Laatst bewerkt op: 1-05-2021, 23:42:46 door MollenvangR »

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #1 Gepost op: 1-05-2021, 23:40:10 »
De rollen

Op deze duistere locatie is er maar één spel dat we kunnen spelen. Dat is natuurlijk het één nacht Vampieren (een variant op het bekende Weerwolven). De plaats waar je bent gaan zitten, komt overeen met jouw startpunt in dit spel. Jullie krijgen straks per pm jouw rol toegestuurd.

De verschillende rollen en hun krachten
Vampierenteam


Gewone vampier
De vampieren weten van elkaar wie ze zijn en mogen één speler die geen vampier is, een vampier maken. Zij hebben verder geen speciale krachten.


Graaf Dracula
Graaf Dracula wordt wakker met de andere vampieren en mag tijdens zijn eigen actie één speler die geen vampier is, angst inboezemen tijdens de schemering. Dit heeft tot gevolg dat diegene in de nacht GEEN actie mag uitvoeren.

Dorpelingen (burgers)


Gewone burger
Een gewone burger heeft geen bijzondere krachten of rollen, tenzij ze een fiche toebedeeld krijgen (bijvoorbeeld dorpeling krijgt een liefdesfiche van Cupido of een Vampierfiche van de Vampier(s).


Copycat
De Copycat mag één van de kaarten in het midden bekijken. Vanaf nu is dat jouw rol in dit spel. Als we jouw rol omroepen, voer je de bijbehorende actie uit.


Cupido
Cupido mag 2 spelers aan elkaar koppelen die verliefd worden op elkaar.

Priester
De Priester mag een zuiverheidsfiche neerleggen bij zichzelf EN bij een andere speler (dat laatste is niet verplicht, maar indien dat gebeurt, worden eerdere acties weer teniet gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling door cupido, de keuze van de vampiers of de graaf).


Zakkenroller
De zakkenroller mag zijn fiche wisselen met dat van een andere speler en zijn nieuwe fiche bekijken.


Kwelgeest
De Kwelgeest mag de kaarten OF de markeerfiches van twee spelers met elkaar omwisselen

.
Scherpschutter
De Scherpschutter mag een kaart van een speler en een fiche van een andere speler bekijken

In totaal krijgt elke speler 1 rolkaart en liggen er 3 kaarten gesloten op tafel. Random org heeft bepaald welke kaarten gekoppeld zijn aan welk stoelnummer en welke 3 kaarten gesloten op tafel liggen. Er is één belangrijke regel om het eerlijk te houden:
PERSOONLIJK CONTACT OVER JOUW ROL IS TIJDENS HET SPEL VERBODEN, TENZIJ anders aangegeven.

Verschil tussen rollen en fiches
Aan het begin van het spel krijg je dus een kaart met jouw rol (vampier of gewone dorpeling). Bij die rol hoort een bepaalde actie die jij moet uitvoeren tijdens de schemering of nacht. Daarnaast krijgt iedere speler aan het begin van het spel een zuiverheidsfiche. Dit fiche heeft geen invloed op je rol. Tijdens de schemering kunnen deze fiches worden verplaatst of veranderd. Vlak voor de start van de nacht krijg je te horen wat voor fiche je voor je hebt liggen. Als je een ander fiche krijgt, dan het zuiverheidsfiche, maakt dat fiche vanaf dat moment onderdeel uit van/is deze van invloed op jouw rol.

Soorten Fiches
- Verliefdheidsfiche -- > Als er een cupido in het spel zit, krijgen 2 spelers een verliefdheidsfiche.

- Zuiverheidsfiche -- > Is het fiche dat iedereen aan het begin van het spel heeft. Als er echter een priester in het spel zit, zitten er één of twee extra zuiverheidsfiches in het spel. (zie rol uitleg priester). Als een zuiverheidsfiche op een vampier gespeeld wordt, wordt een vampier onschadelijk en weer een gewone dorpeling.

- Angstfiche -- > Als Graaf Dracula in het spel zit, heeft hij de mogelijkheid om tijdens de schemering een angstfiche te spelen op een van de spelers. Dit betekent dat hij of zij de nachtactie niet mag uitvoeren (in het geval deze gespeeld wordt op de kwelgeest, zakkenroller of scherpschutter).
« Laatst bewerkt op: 2-05-2021, 11:47:17 door MollenvangR »

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #2 Gepost op: 1-05-2021, 23:40:26 »
3 fases – Schemering, nacht en dag
Het spel wordt afgewerkt gedurende 3 fases. De schemering, de nacht en de dag. Hieronder een uitleg per fase.

Fase 1 Schemering
Tijdens de schemering zijn de volgende rollen (indien aanwezig) actief in de volgende volgorde
1. Copycat
2. Vampiers
3. Graaf
4. Cupido
5. Priester 
6. Scherpschutter
Na deze schemering krijgt iedereen te horen wat zijn of haar rol is op dat moment.

Fase 2. Nacht
In de nacht komen een aantal andere dorpelingen in actie om het spel te spelen. Indien aanwezig gebeurt dit in de volgende volgorde:
7. Geliefden krijgen te horen met wie ze een koppeltje vormen
8. Zakkenroller
9. Kwelgeest

Nadat alle nachtacties zijn uitgevoerd, krijg je niet meer te horen wat nu je rol is. Het is natuurlijk mogelijk dat er nog één en ander is gebeurd tijdens de nacht.

Fase 3. Dag
Als we op de dag zijn aangekomen, is het tijd om te bespreken wat er is gebeurd en wat jullie hebben gezien. Tijdens dit gesprek is het aan iedereen om te bepalen op wie je gaat stemmen en te bedenken wie er een vampier kan zijn.

Einde van het spel
Als alle fasen afgelopen zijn, is het tijd voor de stemming. De planning is dat deze fase uiterlijk woensdagavond 5 mei is afgerond[/b]. Daarna hebben jullie 24 uur de tijd (t/m donderdag 6 mei) om je stem per pm naar mij en SpacyColours uit te brengen op een van je medespelers.

Doe dit via een pm met de titel [MO] Opdracht 5.3. Niet stemmen levert een minjoker voor jezelf op bij de komende test. Een zwaar dwangmiddel, maar er moet hier echt gestemd worden. Bij een gelijke stand in aantal stemmen op meerdere personen, bepaalt de penningmeester van de groep wie er weggestemd wordt.
« Laatst bewerkt op: 2-05-2021, 01:11:46 door MollenvangR »

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #3 Gepost op: 1-05-2021, 23:40:42 »
Geld verdienen of verliezen
Met deze opdracht is een leuk bedrag van maximaal 1.500 euro te verdienen, maar dat kan nog oplopen, of minder worden… Het geld wordt als volgt verdiend of verloren (dit gaat een lange uitleg worden).

- Als een lid van het vampierteam de meeste stemmen krijgt, mogen alle leden van het burgerteam 3 jokermunten en 1 joker onder elkaar verdelen en komt er 1.500 euro in de pot.

- Als een lid van het burgerteam de meeste stemmen krijgt, krijgen alle leden van het vampierteam (let op: NA de nachtacties) in het spel 2 jokermunten en gaat er 1.500 euro uit de pot (tenzij dit een gewone dorpeling of de priester is)
Er zijn echter ook nog andere scenario’s mogelijk... (in deze scenario’s zit al het bedrag dat hierboven genoemd wordt. Het gaat om extra beloningen / bonussen)

- Als een gewone dorpeling de meeste stemmen krijgt gaat geen 1.500. maar slechts 750 euro UIT de pot

- Als de Graaf in het spel aanwezig is en het is de vampier die de meeste stemmen krijgt, komt er 500 euro extra IN de pot (totaal PLUS € 2.000)

- Als Cupido in het spel aanwezig is en degene is die de meeste stemmen krijgt, gaat er nog eens 500 euro extra uit de pot (totaal MIN € 2.000)

- Als een vampier onderdeel is van een koppeltje met een lid van het burgerteam en de vampier is degene met de met de meeste stemmen, komt er 1.500 euro extra IN de pot en krijg de betreffende burger 1 extra jokermunt. (totaal PLUS € 3.000)

- Als een lid van het vampierteam onderdeel is van een koppeltje met een lid van het burgerteam, maar het is de burger die de meeste stemmen krijgt, dan gaat er in 1.500 euro extra UIT de pot en krijgt de betreffende vampier 1 extra jokermunt. (totaal MIN € 3.000)

- Als 2 leden van het burgerteam onderdeel zijn van een koppeltje en 1 van die 2 burgers krijgt de meeste stemmen, dan gaat er 1.000 euro extra UIT de pot (totaal MIN € 2.500)

- Als leden van het vampierteam onderdeel zijn van een koppeltje en 1 van hen krijgt de meeste stemmen, dan komt er 1.000 euro extra IN de pot (totaal: PLUS € 2.500)

- Als de priester aanwezig is in het spel en degene is die de meeste stemmen krijgt, verdienen of verliezen jullie geen geld voor de pot, maar krijgt deze als enige 2 jokermunten  (indien dit Roomey is, weg te geven aan iemand naar keuze)

- Als de zakkenroller in het spel aanwezig is en het is degene die de meeste stemmen krijgt, dan gaat er slechts 500 in plaats van de standaard 1.500 euro uit de pot en verdient deze 1 joker.  (indien dit Roomey is, weg te geven aan iemand naar keuze)

- Als de scherpschutter in het spel aanwezig is en het is degene die de meeste stemmen dan gaat er 500 euro in de pot en krijgt hij 1 jokermunt. (indien dit Roomey is, weg te geven aan iemand naar keuze)

Vriendjes met de afvaller
- Is Roomey lid van het vampierteam en krijgt een lid van het burgerteam de meeste stemmen? Dan mag de Roomey 1 jokermunt aan de andere vampieren geven. Is er geen andere vampier in het spel? Dan gaat de munt naar degene met wie Roomey het beste bevriend is.

- Is Roomey lid van het vampierteam en krijgt zij de meeste stemmen? Dan mag zij 2 jokermunten (1 p.p) verdelen onder de leden van het burgerteam.

- Is Roomey lid van het burgerteam en winnen de dorpelingen? Dan mag zij 1 jokermunt extra verdelen onder de spelers die op dat moment burger zijn. 

Ook op de afvaller zijn de regels van verdiensten of verliezen van toepassing.
« Laatst bewerkt op: 2-05-2021, 01:25:37 door MollenvangR »

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #4 Gepost op: 1-05-2021, 23:40:59 »
Jullie mogen de tafelverdeling gaan maken  ::ok::

        1. NAAM – 2. NAAM – 3. NAAM – 4. NAAM
8. NAAM - 7. NAAM – 6. NAAM - 5. NAAM 9. NAAM

Offline LuchtManiak

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #5 Gepost op: 1-05-2021, 23:43:03 »
1. LuchtManiak – 2. NAAM – 3. NAAM – 4. NAAM
8. NAAM - 7. NAAM – 6. NAAM - 5. NAAM 9. NAAM

Offline Convans

  • Forumlid
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #6 Gepost op: 1-05-2021, 23:44:26 »
1. LuchtManiak – 2. NAAM – 3. NAAM – 4. NAAM
8. NAAM - 7. NAAM – 6. Convans - 5. NAAM 9. NAAM

Online JaccoS

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • 🌴🌴🌴
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #7 Gepost op: 1-05-2021, 23:44:38 »
1. LuchtManiak – 2. NAAM – 3. Jacco – 4. NAAM
8. NAAM - 7. NAAM – 6. Convans - 5. NAAM 9. NAAM

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #8 Gepost op: 1-05-2021, 23:45:16 »
1. LuchtManiak – 2. NAAM – 3. Jacco –
4. NAAM - 8. NAAM - 7. NAAM – 6. Convans - 5. D*N 9. NAAM
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Larikoek

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Straffe tante ~
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #9 Gepost op: 1-05-2021, 23:49:11 »
De tafelopdracht betekent meestal iets dat in onze gezichten kan exploderen, gelukkig zijn Dennis, Aurynn, LuchtManiak en ik daar allang aan gewend!

1. LuchtManiak – 2. NAAM – 3. Jacco – 4. NAAM
 8. NAAM - 7. Larikoek – 6. Convans - 5. D*N 9. NAAM
« Laatst bewerkt op: 1-05-2021, 23:51:28 door Larikoek »

Offline Roomey164

  • Forumlid
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #10 Gepost op: 1-05-2021, 23:50:40 »
1. LuchtManiak – 2. NAAM – 3. Jacco – 4. NAAM
 8. Roomey - 7. Larikoek – 6. Convans - 5. D*N 9. NAAM

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #11 Gepost op: 1-05-2021, 23:51:18 »
Tafelopdrachten betekent meestal iets dat in onze gezichten kan exploderen, gelukkig zijn Dennis, Aurynn, LuchtManiak en ik daar allang aan gewend!

Neeee....you didn't ::rofl::
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Larikoek

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Straffe tante ~
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #12 Gepost op: 1-05-2021, 23:52:45 »

Offline Aurynn

  • Forumlid
  • Leer lezen!
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #13 Gepost op: 2-05-2021, 00:14:38 »
1. LuchtManiak – 2. NAAM – 3. Jacco – 4. NAAM
 8. Roomey - 7. Larikoek – 6. Convans - 5. D*N 9. Aurynn
Ten eerste is het Alberto!
En ten tweede: We're gonna start a fire!

Offline KingLennart

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Runner-Up RSC 19
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #14 Gepost op: 2-05-2021, 00:54:01 »
1. LuchtManiak – 2. Belg – 3. Jacco – 4. KingLennart
 8. Roomey - 7. Larikoek – 6. Convans - 5. D*N 9. Aurynn

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #15 Gepost op: 2-05-2021, 00:57:08 »
Dan plaats ik zo vast de regels van het spel (in de berichten onder de intro). Want we gaan de komende dagen een potje weerwolven. Of beter gezegd: Vampieren.

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #16 Gepost op: 2-05-2021, 01:24:20 »
Ik heb iedereen zijn of haar rol gestuurd. Morgen rond het middaguur gaan we verder, want het is nu tijd om te slapen. Lees rustig alle regels of aspecten van jouw rol door en pm vooral als er vragen zijn :)

Offline LuchtManiak

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #17 Gepost op: 2-05-2021, 09:25:48 »
Als iedereen een zuiverheidsfiche heeft kan iedereen toch alle acties ongedaan maken? Of begrijp ik het verkeerd?  :P

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #18 Gepost op: 2-05-2021, 10:31:43 »
Als iedereen een zuiverheidsfiche heeft kan iedereen toch alle acties ongedaan maken? Of begrijp ik het verkeerd?  :P
Nee iedereen begint met zo'n fiche, maar het kan zijn dat die 'weggenomen' wordt voor een ander fische en dat heeft dan weer invloed op je rol.

Dus stel vampier met een zuiverheidsfiche is nog altijd gewoon een vampier, maar als cupido de persoon die een vampier is koppelt, dan is de vampier verliefd. Dus dan is het een vampier met een verliefdheidsfiche.

Hoop dat het zo iets duidelijker is.

Offline MollenvangR

  • Winnaar ER-pool 2012 & 2021
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Winnaar Mol Online 2022 & Winnaar Tour pool 2021
Re: [MO21] Opdracht 5.3 Dracula van Transsylvanië [Kasteel Bran - Bran]
« Reactie #19 Gepost op: 2-05-2021, 10:33:30 »
Het spel gaat nu beginnen met de schemeringsfase. Ik zal telkens als je aan de beurt bent een pm sturen, waarmee je jouw rol kunt uitvoeren. Verder mag je nog niks posten in dit topic m.b.t jouw rol (dat komt in de dag fase).