Auteur Topic: [MO21] Opdracht 6.2.1 'Van (in)schatbare waarde' [Fabrica de pensule, Cluj]  (gelezen 1637 keer)

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021Opdracht 6.2.1 'Van (in)schatbare waarde' (Fabrica de pensule, Cluj) [Max € 3.000]

Waardevolle vrienden (Jacco, Luchtmaniak, D*N en KingLennart)

Welkom in Cluj, of Cluj-Napoca zoals deze stad volledig heet. Deze studentenstad is de grootste stad van de regio Transsylvanië en wordt ook wel gezien als één van de meest kunstzinnige steden van Roemenië. Vandaar dat wij deze week een opdracht gaan spelen waarin (kennis van) kunst, kitch en handel een belangrijke rol speelt.

We staan hier in de Fabrica de Pensule. Deze locatie diende jarenlang als een fabriek voor verfpenselen. Sinds 2009 is dit gebouw in gebruik als verzamel- en broedplaats voor alles wat met kunst en (kunst)handel te maken heeft. Het biedt ruimte aan zo’n 37 ateliers, 6 galerijen en heeft ook een theater en een bibliotheek. Zo nu en dan vinden er ook (kunst)veilingen plaats en vandaag gaan jullie met enkele veilingstukken een spel van (In)schatbare waarde spelen.

Op deze locatie staan in totaal 26 objecten die geveild gaan worden en vooraf op hun waarde zijn getaxeerd door experts. De objecten die op de veiling voorbij komen variëren van kunst en antiek tot objecten voor de echte verzamelaars. Elk object heeft een bepaalde waarde variërend van 25 tot maar liefst 3000 euro. Ik wil dat jullie voor vanavond 18.00 uur een object kiezen waarmee jullie gaan spelen. Graag dik gedrukt door 2 mensen jullie keuze bevestigen in het topic. Dat object is uiteraard het object waarvan jullie denken dat het de grootste waarde van 3.000 euro heeft..

We spelen dit spel een beetje volgens het deal or no deal/miljoenenjacht principe. In de eerste ronde mogen jullie 6 voorwerpen aanwijzen die volgens jullie een lage waarde hebben. Dan gaat de veilingmeester kijken welke objecten er nog over zijn. Hij zal een inschatting maken hoeveel geld hij jullie topstuk op dat moment waard vindt ten opzichte van alle stukken die nog over zijn. Jullie mogen er dan voor kiezen zijn aanbod aan te nemen, of weer verder te spelen. In de ronde erna moeten jullie 5 stukken aanwijzen die een lage waarde hebben. De rondes daarop steeds 4 stukken, 3 stukken, 2 stukken en in de volgende rondes steeds 1 net zo lang tot 1 stuk en dat van jullie overblijft.   

Hoe het werkt
We beginnen met 26 stukken, jullie spelen met 1 daarvan - het topstuk. 
Ronde 1: 25 stukken – 6 aanwijzen = 19 over, eerste bieding 
Ronde 2: 19 stukken – 5 aanwijzen = 14 over, tweede bieding 
Ronde 3 14 stukken – 4 aanwijzen  = 10 over, derde bieding
Ronde 4: 10 stukken – 3 aanwijzen 7 = over, vierde bieding
Ronde 5: 7 stukken – 2 aanwijzen = 5 over, vijfde bieding
Ronde 6: 5 stukken – 1 aanwijzen = 4 over, zesde bieding
Ronde 7: 4 stukken – 1 aanwijzen = 3 over, zevende bieding
Ronde 8: 3 stukken – 1 aanwijzen = 2 over, achtste en laatste bieding
Ronde 9: Jullie kiezen ervoor de waarde van je eigen stuk te verzilveren.

De geldladder
25 euro
50 euro
75 euro
100 euro
125 euro
150 euro
175 euro
200 euro
250 euro
300 euro
350 euro
400 euro
450 euro
500 euro
600 euro
675 euro
750 euro
825 euro
900 euro
1000 euro
1250 euro
1500 euro
1750 euro
2000 euro
2500 euro
3000 euro

Zometeen plaats ik de objecten met een beschrijving. Nog niets posten aub!
« Laatst bewerkt op: 13-05-2021, 14:14:28 door MollenvangR »
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021

Schaalmodel McLaren Mp4 Formule 1 auto uit 1988
Dit unieke schaalmodel van een Formule 1 auto is één van de mooiste schaalmodellen van een raceauto die ooit is gemaakt. Het gaat hier om een schaalmodel (schaal één op acht) van de iconische McLaren MP4 (met Honda motor), waarin coureurs Ayrton Senna en Alain Prost 15 van de 16 races in het seizoen 1988 wonnen. Het model bevat prachtige details van de originele auto en is bovendien voorzien van een handtekening van Ayrton Senna. Wil je oude tijden uit de geschiedenis van de Formule 1 herbeleven, dan is dit unieke schaalmodel een aankoop die je niet mag missen!


Salvador Dali - Ets La Chouette Bleue uit 1983
We kennen Salvador Dali natuurlijk allemaal van`zijn surrealistische werken, waarvan de Volharding der herinnering uit 1931 de bekendste is. Iets minder bekend zijn de etsen van deze grootmeester. Deze zeer zeldzame ets, genaamd de blauwe uil, maakte Dali in 1968. De ets is gemaakt met inkt op velijnpapier en verkeert nog in zeer goede staat. Voor wie eens een andersoortig werk van deze grote kunstenaar in huis wil halen, is De blauwe uil een goede keuze!


Weense pendule met speeldoos uit 1830
Deze bijzondere antieke pendule uit Oostenrijk dateert ongeveer uit 1830 en bevat een werkend uurwerk en een volledig intacte speeldoos die twee liedjes kan spelen. De liedjes, die elk hele uur te horen zijn, staan volledig op een rol en klinken ondanks de leeftijd van de pendule nog steeds prima. Van de klok, die nog steeds in originele en werkende staat verkeert, zijn elk kwartier de twee gongstaven te horen. Wat de klok ook uniek maakt is dat zich achter de vertoning van de droogbloemen een spiegeltje bevindt dat verschijnt na het draaien van het ovalen onderdeel. Deze antieke pendule is misschien 190 jaar oud, maar veel onderdelen zijn nog steeds origineel. Oftewel: het laatste uur van deze bijzondere klok heeft nog lang niet geslagen...


Gesigneerd voetbalshirt Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi, bijnaam de Maradona van de Karpaten, is één van de allergrootste voetballers die Roemenië ooit heeft voortgebracht. In Roemenië werd hij zes keer verkozen tot Roemeens voetballer van het jaar. Verder werd hij in het seizoen 87-88 Europees Topscorer en was hij in zijn loopbaan actief bij zowel Real Madrid en Barcelona. Bij Galatasaray beleefde hij zijn grootste succes door het winnen van de Uefa Cup in 2000. Ook bij Roemeense Elftal was hij succesvol door het halen van de kwartfinale van het WK 1994 in Amerika. Dit door Hagi zelf gesigneerde replica shirt is echte aanvulling op de collectie voor de verzamelaar van (Roemeense) voetbalgeschiedenis.


Gesigneerde NIKE Basketbalschoenen Kobe Bryant
Vorig jaar werd de wereld opgeschrikt door het overlijden van een van de allergrootste NBA basketbal spelers ooit: Kobe Bryant. Op 41-jarige leeftijd kwam deze sportlegende helaas om het leven door een helikopterongeluk. Bryant speelde zijn hele twintigjarige professionele basketbalcarrière voor de Los Angeles Lakers. De schoenen die wij jullie aanbieden zijn gedragen door Bryant en voorzien van zijn handtekening. Bovendien worden deze schoenen geleverd met een Panini certificaat van echtheid.


24 karaats Gold Card 50e verjaardag Dagbert Duck uit 1997
In 1947 maakte het grote publiek in een strip voor het eerst kennis met de ietwat gierige en rijke oom van Donald Duck: Dagobert Duck. 50 jaar later, in 1997 werd zijn verjaardag door Disney gevierd door het uitbrengen van een exclusieve 24 karaats gouden gold/creditcard. Van deze gouden creditcard zijn maar 1947 (hoe toepasselijk) exemplaren uitgegeven. De kaart die wij hier aanbieden verkeert in goede staat en moet natuurlijk een bijzonder plekje krijgen in de collectie van echte Disney verzamelaars.
« Laatst bewerkt op: 9-05-2021, 12:15:21 door MollenvangR »
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021

Keramieken wandbord Olympische Spelen 1928 Amsterdam
Dit unieke zwart-witte wandbord werd in 1928 speciaal uitgegeven door Société Céramique uit Maastricht ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Amsterdam. Opmerkelijk is dat meerdere sporten worden afgebeeld waaronder tennis, terwijl dit niet op het programma stond bij de enige editie van de Spelen in ons land, Het wandbord is in beperkte oplage uitgegeven en is nog steeds in uitstekende kwaliteit. Het heeft geen haarlijntjes of andere beschadigingen en is een zeer mooie aanvulling op elke collectie met andere keramieken wandborden.


Ticket afgelast concert Elvis Presley 26 september 1977
The King is still alive, in ieder geval voor ons. Elvis Presley, een van de meest gevierde en invloedrijkste muzikanten uit de 20e eeuw, toerde hij in 1977 door heel Amerika met een reeks concerten. Helaas overleed The King of Rock and Roll op 16 augustus 1977 (tenminste als we ervan uit gaan dat de complotten niet kloppen). De Elvis in concert tour kon hierdoor uiteraard niet meer doorgaan. Dat dit toegangskaartje van een nooit uitgevoerd concert zo goed bewaard is gebleven, maakt het tot een item dat elke Elvis fan zijn of haar collectie wil hebben toch?


M.C Escher metalen Icosaëder met twee originele fabriekspatroonmodellen uit 1963
We kennen M.C Escher vooral als één van de beroemdste grafici van Nederland. In zijn werken vol optische illusies neemt hij een bijzondere plek in de kunstgeschiedenis in. In 1963 kreeg Escher echter de vraag om een bijzonder relatiegeschenk te ontwerpen voor het 75-jarig jubileum van Verblifa, een bedrijf dat blikverpakkingen fabriceerde. Het eindresultaat werd een metalen blik bestaande uit twintig vlakken (icosaëder), versierd met schelpen en zeesterren. Op de voorkant staat het Escher-logo in combinatie met de jaartallen 1888 – 1963. Bij dit blik worden ook twee zeldzame kartonnen fabriekspatronen uit die tijd geleverd. Het blik verkeert in uitstekende staat en is in beperkte oplage uitgegeven. Hoewel er ook een soortgelijk blik te zien is in het Escher Museum in Den Haag, is dit een bijzonder collectorsitem voor de liefhebber van het werk van Escher.


Mr Bean zilveren verjaardagsmunt 30e verjaardag
Mr Bean, wie kent hem niet? Het grappige uber Britse mannetje gespeeld door Rowan Atkinson die samen met zijn beertje Teddy in de meest hilarische situaties terecht komt. In 1990 werd de eerste aflevering uitgezonden, en hoewel er geen nieuwe afleveringen gemaakt worden, wilden men wel graag stilstaan bij de 30e verjaardag van dit Britse fenomeen. Onder het motto ‘Long live the Bean’ is deze prachtige zeldzame en unieke verjaardagsmunt geslagen. Wereldwijd zijn slechts 3.000 exemplaren van gemaakt, dus een zeer gewild item onder munten verzamelaars en fans van Mister Bean. Dit exemplaar wordt geleverd in de originele verpakking samen met een certificaat van echtheid.


Bronzen vaas uit de Chinese Ming Dynastie (1368 – 1644)
De Chinese Ming Dynastie (1368 – 1644) staat bekend als de periode van de hoogtijdagen van het kenmerkende blauw met witte keramiek. Daarom hebben wij ervoor gekozen jullie een andere kant van deze periode te laten zien: een bronzen Ming vaas, waarvan er maar weinig voorbij komen op veilingen. Deze bronzen vaas is honderden jaren oud, maar goed bewaard gebleven. De vaas staat een beetje schuin, maar bevat op één verouderd deukje na, geen verdere scheuren of barsten. Voor verzamelaars van antieke vazen uit de Ming Dynastie is dit een gouden kans om een prachtig collectiestuk te bemachtigen.


Apple Poster uit 1985
Deze originele vintage poster van Apple, die gemaakt is van zwaar papier, toont het Macintosh-kantoor anno 1985. Van deze poster zijn maar weinig exemplaren gemaakt, wat dit tot een zeldzaam veilingitem maakt. De afmetingen zijn 61 x 91 centimeter. Omdat de poster ruim 35 jaar oud is, heeft hij wel wat ruwe randen. Voor de echte computernerd, of voor de echte Apple fanboys, is deze poster vanwege zijn unieke beschikbaarheid, de moeite van het aanschaffen meer dan waard.
« Laatst bewerkt op: 9-05-2021, 12:16:21 door MollenvangR »
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021


Officiële fakkel Olympische Winterspelen Sotsji 2014
In Nederland koesteren we warme herinneringen aan de Olympische winterspelen van 2014 in het Russische Sotsji. Met 24 medailles was het de meest succesvolle Winterspelen ooit voor ons kleine kikkerlandje. Daarom bieden wij een mooi aandenken aan dit evenement aan: een officiële fakkel, die gebruikt is om het Olympische vuur aan te steken. De fakkel heeft tussen 29 september 2013 en 7 februari 2014 een afstand van 67.000 kilometer afgelegd over de hele wereld, gedragen door 14.250 fakkeldrager. De fakkel heeft de vorm van de veren van een Fenix, de vogel die in Russische folklore verhalen succes en geluk brengt. De rode tinten komen overeen met de uniformen van de Russische equipe. De fakkel is in zeer goede staat, de gasfles ter ontsteking van de vlam is echter verwijderd en moet apart worden aangeschaft.


Pablo Picasso Dominospel uit 1960
Dit dominospel is in 1960 uitgebracht en alle 28 stenen in het spel bevatten prachtige tekeningen van Pablo Picasso. Picasso maakte deze illustraties voor het boek Gavilla de Fábulas sin Amor, van Nobelprijswinnaar Camilo José Cela. Het dominospel in een houten doosje is in beperkte oplage (limited edition - 2135 stuks) uitgebracht. Deze versie is compleet, nooit gebruikt en diende bij de vorige eigenaar als decoratie. Wil je eens iets anders hebben dan een schilderij van Picasso, maar toch genieten van werk van deze grootmeester? Dan is dit dominospel een goede keuze!.


Planetarium Tellurion uit begin 20e eeuw/het jaar 1900
Dit prachtige planetarium-Tellurion dateert van omstreeks 1900. De wereldbol van het planetarium bevat een handgemonteerde kaart met daarop twaalf tijdzones. Bovendien biedt dit kleine planetarium de mogelijkheid om met behulp van verlichting zon- en maansverduisteringen te simuleren. Het planetarium is in goede staat, maar de metalen voet die alle versnellingen regelt, loopt wel soms wat vast door de ouderdom van de onderdelen. Desondanks is dit voor de echte antiekverzamelaar een prachtig stukje techniek en antiek uit begin 20e eeuw.


Lego Darth Vader 6 Prototypes in verschillende kleuren
Lego, wie heeft er niet mee gespeeld? Maar voordat LEGO op de markt komt, worden er diverse prototypes gemaakt. Van de Star Wars LEGO serie zijn transparante prototypes in verschillende gemaakt van Darth Vader. Op alle poppetjes is het woord LEGO terug te vinden, zoals dit ook op de mal stond waarin ze gemaakt zijn. Wat deze prototypes zo uniek maakt, is dat ze maar in zeer beperkte batches worden gemaakt. Bovendien zijn deze prototypes nauwelijks vindbaar op de Europese markt en als je ze al weet te vinden, is het meestal niet met 6 poppetjes bij elkaar. Dit nu wat ze noemen de natte droom voor elke LEGO verzamelaar.


Inkoopbonnen uit de Tweede Wereldoorlog
Deze collectie bijzondere bonnen, die in zeer goede staat verkeren, werden uitgegeven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met deze bonnen kon men in de oorlog voedingsmiddelen en kleding verkrijgen. Veel van deze bonnen zijn verloren gegaan, maar voor de echte verzamelaar van overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. is dit goed bewaarde stukje geschiedenis een must-have.


Panini voetbalplaatje Maradona 1978/1979
Voetbalplaatjes verzamelen, Anno 2021 is het nog steeds enorm populair. Generaties zijn groot geworden met de plaatjes van Panini, evenals de voetbalkunst van één van de allergrootste voetballers ooit: Maradona. Helaas overleed hij eind 2020. Om zijn lange carriere te eren bieden wij een voetbalplaatje aan uit de beginjaren van zijn carrière. Dit bijzondere plaatje uit het seizoen 1978-1979 wordt door Panini-verzamelaars gezien als het ‘debuutplaatje’ van de man die in 1986 Wereldkampioen werd met Argentinië. Het plaatje is in zeer goede staat en goed bewaard gebleven in de originele verpakking. Of je nu het album van dit plaatje bezit of niet, voor elke verzamelaar is dit een mooie aanvulling!
« Laatst bewerkt op: 9-05-2021, 12:21:26 door MollenvangR »
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021

Kristallen Swarovski kerststal
Deze kerststal is uitgegeven voor Swarovski, de firma die we vooral kennen van de diamanten. Deze kerststal is uniek in zijn soort en alle glazen beeldjes zijn gesigneerd de ontwerper. De kerststal bevat kristallen figuren van Jozef, Maria, kindje Jezus, de drie koningen, de engel, de herder en een boog. De kerststal set is in een goede staat en wordt geleverd met certificaten van echtheid.


IJzeren deurslot in vorm van een leeuw uit 17e eeuw
Tegenwoordig kunnen we onze deur op slot doen met slimme sloten, maar honderden jaren geleden ging dat natuurlijk anders. Toen was een slot meer synoniem voor kasteel, dan voor deursluiting. Toch bestonden ze in die tijd al. Die zeldzame ijzeren deurslot, dat met de hand is gegoten en gesmeed, dateert uit de vroege 17e eeuw. Dit prachtig gesmede slot heeft de vorm van een leeuw en is op wat lichte vlekjes na in goede staat. Sloten als deze zijn sporadisch verkrijgbaar, dus als je een echte antiekliefhebber bent, is dit je kans!


Het Achterhuis - dagboek van Anne Frank eerste druk uit 1947
De naam Anne Frank is onlosmakelijk verbonden met de Tweede Wereldoorlog. In het (dag)boek Het Achterhuis, dat vernoemd is naar het pand waar Anne Frank was ondergedoken, beschrijft zij haar gedachten en belevenissen in deze vreselijke tijd. Het Achterhuis is wereldwijd een van de meest gelezen boeken en staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van documenten van UNESCO. Het Achterhuis werd in 1947 voor het eerst uitgegeven in een oplage van slechts 3000 exemplaren, waar dit er één van is. Het boek is compleet en verkeert in het algemeen in een goede staat. Één pagina bevat een scheur die in vroegere tijden is gerepareerd met plakband, waardoor de woorden op deze pagina moeilijk leesbaar zijn. Maar zeg nu zelf, als je dan toch een exemplaar van dit bijzondere boek hebt, dan kun je toch maar beter een originele eerste druk hebben, niet?


Russisch USSR hobbelpaard uit eerste helft 20e eeuw
De Sovjetperiode ligt al een tijdje achter ons, maar heeft een rijke schat aan objecten aan ons nagelaten. Waaronder dit bijzondere antieke schommel/hobbelpaard uit het begin van de 20e eeuw. Het hobbelpaard is volledig gemaakt van hout en heeft een gewicht van ongeveer 4 kilo. De beschildering van dit object is volledig met de hand gerealiseerd en goed bewaard gebleven. Het hout van het hobbelpaard is ook in mooie stevige conditie en bevat onder het zitvlak een authentiek en origineel label met de tekst: made in the USSR. Voor wie een prachtig, goed bewaard en uniek stukje Sovjet handwerk in huis wil halen, is dit hobbelpaard een echte aanrader!


Cartier pokerset in leren etui uit 1980
Wie is de mol is een spel vol bluf en leugens, eigenschappen die je ook goed kunt gebruiken bij het aloude pokerspel. En pokeren wordt nog specialer met deze complete vintage pokerset van het Parijse modelabel Cartier uit 1980. Deze pokerset is nog ongebruikt, dus alle fiches zijn nog geseald in plastic. In totaal zitten er 60 ronde, 50 rechthoekige, 40 ovale, 30 middelgrote rechthoekige en 20 grote pokerchips met in een leren etui met gouden opdruk van Cartier. De etui zelf zit in een kartonnen doos, welke licht beschadigd is. Wil je dus pokeren in stijl, of gewoon een prachtige unieke pokerset van hoge kwaliteit aan je verzameling toevoegen? Dan is dit het item dat je zoekt!
« Laatst bewerkt op: 9-05-2021, 12:19:04 door MollenvangR »
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021

Allereerste boekje van Dick Bruna’s Nijntje uit 1955
Dick Bruna heeft in zijn carrière meer dan 120 uitgaves van Nijntje gemaakt. Van Nijntje aan Zee tot aan Nijntje in de dierentuin. Hij moest echter ook ergens beginnen. En dat begin werd gemaakt met dit eerste boekje van 28 pagina’s uit 1955. Wat er zo bijzonder is aan de eerste Nijntje is dat je goed kan zien dat Bruna nog zoekende was. Nijntje is nog niet het konijntje zoals het nu kennen. Daarnaast is dit boekje rechthoekig van formaat, wat bijzonder is, aangezien de boeken van Nijntje vanaf 1959 in vierkant formaat worden uitgebracht. Het boekje is compleet, met bladzijden die in goede staat verkeren. Wel is de rug van de nietjes losgelaten en bevatten de hoekjes van de kaft wat slijtageplekjes. Maar hoe dan ook, blijft dit een zeer bijzonder boekje in de lange geschiedenis van de Nederlandse kinderliteratuur.


Bronzen beeldje Hindoeïstische god Ganesha uit de 16e eeuw
Ganesha kennen we nog uit het vorige seizoen van Wie is de mol online in India. Ganesha is in het Hindoeïsme de vierarmige god van de kennis en wijsheid en is de beschermheilige van reizigers. Ganesha wordt altijd afgebeeld met een muis/rat aan zijn voeten, ook wel Vahana genoemd. Dit bijzondere bronzen beeldje dateert uit de 16e eeuw en is gevonden in Himachal Pradesh in India. Al schijnt het dat D*N dit weer op een markt in Benares op de kop heeft getikt, niet? Hoewel het beeldje al honderden jaren oud is, is de staat ervan prima. Het beeldje bevat enkele kleine scheurtjes, maar die brengen de stabiliteit ervan niet in gevaar. Ben jij de nieuwe eigenaar van dit beeldje? Dan is de wijsheid altijd met jou


Suske en Wiske Witte Zwanen Zwarte Zwanen 100 jaar Albert Heijn Special uit 1987
Van Suske en Wiske zijn de nodige albums uitgegeven, het album Witte Zwanen, Zwarte Zwanen, is echter nooit in de verkoop voor consumenten beschikbaar geweest. Dit zeldzame hardcover album van zwart linnen werd in 1987 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Albert Heijn uitgegeven en was bestemd voor relaties van het concern. Voor de echte Suske en Wiske liefhebber is dit een waardevol album dat niet mag ontbreken in de collectie, te meer omdat het album ook is gesigneerd door tekenaar Willy Vandersteen.
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021
Jullie mogen je keuze maken!
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline KingLennart

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Runner-up RN Songfestival 19
Ik zeg die ets van Dali of die schoenen van Kobe Bryant... en jullie?

Offline LuchtManiak

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Een Miljoenenjacht spel, kijk deze opdracht zou ik goed moeten kunnen  ::tandpastasmiley::

Is het schaalmodel van de Formule 1 auto nog een optie?

Offline JaccoS

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • 🍔🍔🍔
Wat een leuke opdracht! ::hyper::

Ik zeg die ets van Dali of die schoenen van Kobe Bryant... en jullie?
Ik dacht ook aan de ets van Dali, of de officiële Olympische Spelen fakkel
Give me some De Mol. Quick, put it on before we go under.

Offline KingLennart

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Runner-up RN Songfestival 19
Ik denk dat die schoenen van Kobe echt een fortuin waard zijn... zeker als hij ze gedragen en gesigneerd heeft en er een certificaat van echtheid is...

Wat vinden jullie? Jacco? Dennis? LM?

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014 & Zap! 3
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dúh
Ik heb geen idee van die sport dingen (schoenen, voetbal plaatje etc), ik zou er niets voor over hebben in ieder geval ;D. Ik zou voor de kunst gaan, dus Dali
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline KingLennart

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Runner-up RN Songfestival 19
Dan moeten we de schoenen van Kobe tot het laatst bewaren. Ik denk dat ze echt verl waard zijn, maar die ets van Dali vind ik oke. Dennis en Jaco ook.

Jij ook LM?

Offline LuchtManiak

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Prima hoor  ::ok:: Heb helaas weinig tijd gehad om goed te kijken aangezien ik vandaag werkte. Maar ik vertrouw erop dat dit de beste keuze is.

Offline JaccoS

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • 🍔🍔🍔
Salvador Dali - Ets La Chouette Bleue uit 1983
Give me some De Mol. Quick, put it on before we go under.

Offline KingLennart

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Runner-up RN Songfestival 19
Salvador Dali - Ets La Chouette Bleue uit 1983

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021
 ::ok:: Dan wil ik jullie nu vragen om voor morgen 12.00 uur 6 veilingitems aan te wijzen die volgens jullie een lage waarde hebben. Daarna gaan we door naar het eerste bod van de bank. Graag een lijstje door 2 van jullie dikgedrukt in dit topic. En overleg gerust van welke 6 we de waarde gaan bekijken.
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline KingLennart

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Runner-up RN Songfestival 19
Ik zeg in ieder geval:
- het plaatje van Maradona
- de Apple poster
- het Russische hobbelpaard

Wat denken jullie?
Vind dit een hele leuke, maar ook moeilijke opdracht!

Offline LuchtManiak

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
De Weense pendule en de Mr Bean zilveren verjaardagsmunt 30e verjaardag?

Offline KingLennart

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Runner-up RN Songfestival 19
De Weense pendule en de Mr Bean zilveren verjaardagsmunt 30e verjaardag?
Zijn ook goeie 1e keuzes denk ik. Wat denken jullie Jacco en Dennis?