Auteur Topic: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'  (gelezen 1037 keer)

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
[MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Gepost op: 17-07-2022, 15:00:56 »

Lukie4, Swifty, Hadewichisdemol, Robindtc, D*N en Kaaasje, een illuster rijtje van zes oud-mollen. Vandaag, 17 juli 2022 voegt een zevende mol zich bij het gezelschap. Is het Chowi, de enige vrouw van de groep die altijd haar mannetje stond? Of MollenvangR, die na presentator en kandidaat nu eindelijk de echte hoofdrol speelt? Of is het Whatthefrank, die na de winst van ZAP een nog belangrijkere rol heeft gespeeld?

Op de plek waar het avontuur ruim drie maanden geleden begon, eindigt het avontuur. Waar 24 zenuwachtige kandidaten aan het avontuur van hun leven begonnen, is nu het tijd om het grote geheim van één van hun wereldkundig te maken. Nog even en wij weten eindelijk het antwoord op die vraag waar Realitynet de afgelopen drie maanden naar zocht.

WIE... IS... DE MOL?


Spoiler: globale planning (klik om te tonen/verbergen)
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #1 Gepost op: 17-07-2022, 15:33:29 »

Kandidaten, het spel is gespeeld. De laatste opdrachten gespeeld en jullie heben net 40 vragen beantwoord. Een van jullie kroont zich zometeen tot winnaar van Wie is de Mol Online 2022, de andere mag ondanks het verlies terugkijken op een prachtig avontuur en uiteraard kan één van jullie eindelijk zijn of haar grote geheim bekend maken.

Chowi, ondanks het feit dat jij de enige vrouw van de groep was, was jouw rol in de groep altijd zichtbaar. Kom vechten is de quote die aan jouw blijft hangen dit seizoen. Je hield je goed staande in de groep en had altijd je eigen mening die ook vaak door wilde drukken in de groep. Was dit oprecht omdat jij graag de mol dwars wilde zitten zodat er geld werd verdiend of was dit juist jouw tacktiek als mol om de opdracht zoveel mogelijk te saboteren?

MollenvangR, van alle finalisten ken jij dit spel het beste. Zowel als presenator als kandidaat heb jij dit spel meerdere malen beleefd. Toch kwam jij als kandidaat nog nooit zo ver als nu. Toeval? Zeg jij MV, dan zeg jij mr. Bean. Het posten van gifjes van Mr Bean deed je graag. Was dit gewoon een running gag of zat er meer achter deze gifjes? En als een traditie bedankte jij jouw medekandidaten altijd net voor de executie voor de gezelligheid in de groep omdat je dacht dat je naar huis ging. Deed jij dit omdat jij echt dacht dat jij het spel zou gaan verlaten of was dit een rookgordijn omdat jij toch niet naar huis zou gaan?

Whatthefrank, na de winst van Zap staat je voor de tweede keer dit seizoen in de finale. Het leek alsof jij fluiten door het seizoen wandelde. Je pakte als enige geld (€1.500) bij de tambour circle en maakt je daarmee erg onverdacht. Deed je dit omdat jij als kandidaat zoveel mogelijk geld wilde verdienen voor de pot of was dit om later bij ondere andere bij de edelstenenoorlog voor veel geld edelstenen en andere voordelen te kunnen kopen?


Chowi, MollenvangR en Whatthefrank, in de Efteling begonnen we met 24 spelers aan dit spel en na een lange reis door Madagaskar zijn jullie de drie overgebleven kandidaten. Twee van jullie waren dag in dag uit bezig om antwoord te vinden op die ene vraag. De andere probeerde jullie vanaf het prille begin tegen te werken om zo min mogelijk geld in de pot te krijgen.

Wie van jullie wordt de winnaar en wie van jullie is die saboteur? Het is tijd om antwoord te krijgen op die ene vraag



« Laatst bewerkt op: 17-07-2022, 15:35:12 door TimvDons »
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #2 Gepost op: 17-07-2022, 15:36:53 »







IK BEN DE MOL!

Drie maanden geleden ontving ik het verlossende bericht dat ik was gekozen om dit seizoen de mol te zijn. Wat fantastisch! En vanaf toen had ik een geheim dat er nu eindelijk uit mag. Er valt echt een last van mijn schouders. Ik ben zo blij dat het nu eindelijk out in the open is. Dat ik niet meer hoef te liegen, te vechten, te discusseren. Al zijn dit eigenschappen die ik wel echt bezit, ik heb ze voor dit spel natuurlijk ontzettend uitvergroot. En ik werd soms ook moe van mezelf. ::rofl:: Maar daar ga ik jullie nog uitgebreid over vertellen.

Duizendmaal sorry voor degenen die ik om de tuin heb geleid, en sorry dat ik voor sommigen een irritatiefactor ben geweest! Ik ben stiekem heel lief hoor. Voor nu rest nog de bekendmaking van de winnaar. En aan die strijd doe ik eens een keertje niet mee. ;)


Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #3 Gepost op: 17-07-2022, 15:44:17 »
De mol is bekend, de winnaar nog niet. MollenvangR en Whatthefrank, één van jullie mag zich zometeen winnaar noemen van Wie is de mol Online 2022. De andere mag terugkijken op een zeer knappe prestatie. Tot op het allerlaatste moment was het zeer spannend tussen jullie beide. Jullie hadden de mol al redelijk snel in het vizier. Toch bleven jullie in het begin nog spreiden om andere kandidaten. Hoe verder het spel vorderde, hoe meer jullie het de mol moeilijk gingen maken. Qua testresultaten deden jullie weinig onder aan elkaar. Meestal scheelde het maar een paar seconden tussen elkaar. Ook in de finaletest was het zeer spannend. Het verschillen tussen beide was maar 15 seconden. In tegenstelling tot bij de normale testen was dit keer echter niet tijd de bepalende factor wie van jullie twee de test het beste gemaakt hadden. Dit keer was het aantal goede antwoorden. De winnaar had 2 antwoorden meer goed dan de verliezer. Jullie hebben beide alsnog een puike prestatie afgeleverd en mogen ondanks het resultaat trots zijn op jullie prestatie.

MollenvangR en Whatthefrank, ik ga niet langer wachten met het antwoorden. De winnaar van Wie is de mol 2022 is……
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #4 Gepost op: 17-07-2022, 15:46:08 »
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #5 Gepost op: 17-07-2022, 15:55:18 »
Aflevering 1
We zijn begonnen! Ik was vanaf het begin best wel gespannen, maar ook super enthousiast om van start te gaan. Ik heb echt heel veel moeite gestoken in mijn mollicitatie en had er vertrouwen in dat ik een goede kans maakte om gekozen te worden als Mol, maar dat ik het ook echt werd, dat vond ik toch een hele eer! Vooral omdat niemand op dit platform mij nog kent. (Wat een fantastische manier om kennis te maken met deze community!) Andersom is dat natuurlijk anders, over de kandidaten heb ik al behoorlijk wat informatie gekregen. Maar de meeste dingen moet ik gaandeweg het spel gaan ontdekken. Ik heb natuurlijk al uitgedacht wat mijn molstrategie gaat worden, en het leuke is dat deze niet zo ver weg ligt van mijn strategie als kandidaat - dus ik kan zoveel mogelijk mijzelf blijven. Deze eerste aflevering ga ik vooral inzetten om me te profileren als kandidaat, niet om heel erg te mollen, want de opdrachten lenen zich daar ook niet heel erg voor. Het seizoen begon natuurlijk meteen al met de twist dat er 24 kandidaten waren in plaats van 12, dus gelijk bij de start moest ik al acteren dat ik hier verbaasd over was. Toen mijn naam bekend werd gemaakt zeiden sommige mensen “Wie is Chowi?” waar ik wel om moest lachen, want ik weet zeker dat jullie daar wel achter gaan komen!
Low profile dus voor deze eerste aflevering. De eerste opdracht vond ik superleuk. Ik werd ingedeeld bij team Repelsteeltje en wij mochten van start gaan met de “wie ben ik?”opdracht, waar ons groepje gewoon heel sterk speelde. Zoals ik zei, hier kan je niet goed mollen, het is 5 kandidaten versus 1 mol. Al heb ik achter de schermen in ons Discordgroepje wel wat verwarring gezaaid door bijvoorbeeld eurolanden met niet-eurolanden te verwisselen. Dat lijstje namen de anderen aanvankelijk één op één over, maar toen duidelijk werd dat er iets niet klopte heb ik mijn fout gewoon rijkelijk toegegeven. Mensen maken fouten toch? Ik ben ook gewoon een chaoot! Blij dat team Langnek de schijnwerpers steelde door onder te presteren op verschillende vlakken. Noorwegen, echt? Goed gespeeld hoor. In mijn groepje had belg het land al uitgevogeld dus ik kon daar helemaal niks tegenin brengen.

In de tweede opdracht plaatste ik mijzelf in de klauterboom, want ik schatte zo in dat dit deel van de opdracht sowieso wel lastig zou worden. Dus als het daar mis zou gaan zou er niet heel erg naar mij gekeken worden. Ik plaatste mezelf tactisch op de één na laatste positie, waar ik nog wel een woord verkeerd kon interpreteren wanneer daar ruimte voor geboden werd. Maar heel vaak ging het al bij andere kandidaten fout. Dus we hebben maar twee letters vrijgespeeld bij dat deel van de opdracht en de boel werd sowieso ontzettend vertraagd. Dus op die muziekboom na waren de meeste decoys gewoon een gok, en ik heb natuurlijk vrolijk meegestemd op plekken waar de decoys niet hoorden. Ik wist: als het hier fout gaat, dan loopt het in het tweede deel van de opdracht helemaal fout en dat was ook zo. Een aantal echte kandidaten speelden decoy, en de decoys speelden kandidaten (sommigen van jullie speelden het echt fenomenaal!), dus de eindstand was dat er inderdaad een aantal echte kandidaten werden weggestemd bij de Oerboom. Ikzelf heb er nog even over nagedacht of ik zou spelen alsof ik decoy was, maar ik vond dit te riskant en wilde niet uitgeschakeld worden in een vroeg stadium van de opdracht.

Alle decoys achtergelaten hebbende gingen we bungeejumpen.In het begin van de opdracht blies ik even hoog van de toren dat ik hoogtevrees heb, wat echt niet waar is. Bungeejumpen, parachutespringen, paragliden, al die dingen lijken me helemaal geweldig. Deze leugen heeft me ongeveer het hele seizoen achtervolgd, omdat mensen in latere afleveringen me nog weleens vroegen of ik hoogtevrees had. En weten jullie nog hoe mijn favoriete mol George zijn seizoen begon? Juist: met precies diezelfde leugen.

Omdat ik vervolgens de groepen mocht indelen ben ik even full retard gegaan met het maken van een schema:



Naar aanleiding van de antwoorden die de kandidaten gaven heb ik ze punten toegekend, resulterend in een getal tussen de -3 en +3 voor… laten we het springwaarschijnlijkheid noemen. Op basis daarvan heb ik de groepen ingedeeld waarbij ik natuurlijk ook rekening hield met welke kandidaten elkaar vertrouwden en welke kandidaten gehaaid waren om voor een persoonlijk voordeel te spelen! Natuurlijk waren sommige kandidaten alsnog een twijfelgeval en de eerste twee groepen haalden dan ook het geld binnen. Bij de laatste groep ging het mis, en ook bij mijn groep, maar dat lag niet aan mij! Want ik had gewoon netjes gedaan wat ik gezegd had. Dus over deze uitkomst was ik wel tevreden.



Ik ben buiten de opdrachten om druk bezig geweest contact te leggen met iedereen, lijstjes verzamelen van zowel decoys als echte kandidaten. Bij de test bleek dat alleen MollenvangR mij op dit moment als hoofdverdachte heeft… Mijn bondje van het eerste uur en degene die vanaf het eerste moment contact met mij legde en vanaf het begin al moeilijke en confronterende vragen heeft gesteld. Speltip voor toekomstige kandidaten: dit is hét moment om dat te doen! Want ik zit nog niet helemaal lekker in het spel, ben nog zoekende naar mijn rol en het is gewoon nog een beetje ongemakkelijk allemaal. Dus beetje jammer dat ik hem blijkbaar niet heb kunnen overtuigen dat ik niet de mol ben, maar goed, we hebben nog even om die mening te laten bijdraaien. Uiteindelijk kreeg Lan een rood scherm, wat ik aan de ene kant jammer vond, want mijn verwachtingen van Lan waren hooggespannen! Volgens mij een heel slimme kandidaat die in staat is ver te komen in het spel. Maar als Mol is dat ook wel weer lekker, minder dreiging als zoiemand er dan snel uit ligt. We zitten sowieso volgens mij met een hele slimme groep kandidaten. Best intimiderend vind ik dat!

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #6 Gepost op: 17-07-2022, 15:56:15 »
Aflevering 2
Wat was dit een heerlijke aflevering! Na de behaalde semi-successen door de groep in de vorige aflevering is het een verademing dat ik nu meer in controle was. Er is immers al teveel verdiend naar mijn mening. Dat moet echt even anders. En ik heb het gevoel dat ik mijn draai langzaam vind als mol. De awkward-fase is voorbij. Ik leg veel contacten, krijg superveel informatie doorgespeeld en heb allerlei bondjes. Watvoor bondjes? Nep-bondjes, stage-bondjes, geheime bondjes… Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Van sommige bondjes weet ik wel dat het vertrouwen er helemaal niet is. Het is soms gewoon een excuus om informatie te achterhalen of dichtbij iemand te blijven denk ik.

Toen we de maki’s gingen levelen had eigenlijk twee doelen; meer skillpunten verdienen voor graven dan voor schilderen. Want Beloha moest niet voor het schilderscenario worden ingezet. Dus wat moest ik doen? Slecht tekenen… als kunstenaar… Ik begrijp niet hoe ik daarmee weggekomen ben.
Lan had de andere maki met een graaf-skill en daar moest ik dus boven blijven, maar aangezien we bij de vorige executie helaas afscheid moesten nemen van Lan, vertrok zijn maki naar het natuurreservaat. Feitelijk heeft Lan mijn molactie dus voor mij gedaan. Waarvoor dank!
Mijn tweede doel was zorgen dat maki Wenddy zo min mogelijk durfpunten binnenhaalde. Dat was niet zo moeilijk, want in Never Have I Ever heeft het baasje van Wenddy (MollenvangR) maar op vier stellingen ‘ja’ geantwoord. Die stellingen heb ik dus subtiel vermeden. Maki Wenddy werd daardoor niet ingezet bij het durf-scenario, en zo lag de verdeling aardig op zijn kop. In de eerste vijf scenario’s haalden we maar €550 binnen en in het laatste scenario heeft maki Ravaka dat bijna verdubbeld. Dat laatste is een beetje jammer maar kon echt niet vermeden worden. Ik probeerde sleutel-maki Ravaka in het vijfde scenario nog voor de bus te gooien (wat best brutaal van mij was) maar Spacy wilde zijn maki echt niet afstaan in dat enge bos. Begrijpelijk wel!

Tegelijkertijd speelden we opdracht 2, Wizards of Kirindy en mijn god -- wat heb ik uitgekeken naar dit spel! Door de kamerverdeling was bepaald wie welke rol kreeg. In eerste instantie wilde ik gaan voor de rol van Raider, maar Gerrit kaapte deze net voor mijn neus weg. Achteraf ben ik wel blij dat het zo gegaan is, want ik werd daardoor geforceerd om voor mijn tweede keuze te gaan, de Zwarte Specialist. In deze rol had ik minder ogen op mij gericht bij de afwikkeling van deze opdracht, maar wel maximale controle over het spel. Mijn plan was het gewoon goed te spelen en team Zwart te laten winnen. Want ja, gedreven kandidaat-Chowi gaat maximaal voor die troeven die op tafel liggen natuurlijk. En ik wilde Gerrit alle tijd en ruimte geven om het geld uit de huisjes te stelen. Al bij de eerste zet liep hij mijn huisje binnen. Toen volgde een hilarisch gesprek waarin ik zogenaamd zijn kleur probeerde te achterhalen, hij mij vertelde dat hij team blauw was, ik loog dat ik ook team blauw was, en toen was het van “Nou, succes hè!”. Zonder iets af te spreken liep ik rustig van mijn huisje weg zodat hij daar lekker zijn gang kon gaan.

Vervolgens ben ik op quasi-verkenning gegaan om te spreken met de andere kandidaten en zogenaamd te achterhalen wat hun rol was. Tegen bijna iedereen heb ik gelogen over mijn kleur -- werkelijk alle mogelijke kleuren passeerden de revue. Met Niels sloot ik een deal omdat ik een verdediger nodig had en hij zogezegd troeven belangrijker vond dan geld, dus team rood helpt team zwart, mijn Zwarte Mede-Magiër Spacy stond natuurlijk aan mijn kant, PB was van de overtuiging dat hij samen met Niels en ik team rood vormde, en ook Frank was van de partij, die natuurlijk gewoon jokers wilde verdienen, maar waartegen ik ook had gelogen dat ik team rood was. Als een militaire legeraanvoerder loodsde ik mijn strijdtroepen over het veld en maakten we stelselmatig gehakt van team blauw. Daarna volgde de climax - want nadat blauw van het veld geruimd was was het zaak onze pijlen te richten op team rood, en in de hoofden van een aantal spelers viel team rood daarbij zichzelf aan?! Consternatie! Verwarring alom! Paarse magiër Frank snapte het allemaal niet meer en sloop in de ontstane verwarring rustig terug naar zijn huisje om daar het einde van de opdracht uit te zitten, waar de andere paarse magiër Gerrit al lag te slapen op zijn stapels gestolen geld. Eindstand: MIN €2850 voor de pot en de tijd van mijn leven. Dit was met afstand mijn favoriete opdracht van het hele seizoen!



Alsof de chaos nog niet compleet was, speelden we tegelijkertijd ook nog Spam Glam, waar iedereen van half geld heel geld te maken, en er ook nog iemand een vraagteken moest worden gegund. Enorm veel democratische besluiten om te nemen in een opdracht waar iedere post telt, dus hier was het het beste om verwarring en discussie te creëren, niet te gehoorzamen aan gemaakte schema’s, een beetje reuring moest er komen. Oh ja, ik loog ook nog over mijn aurakleuren, waardoor ik het mezelf niet makkelijk heb gemaakt. Want hierdoor waren er welgeteld vier posities waarop ik beter niet kon eindigen. Tegen het einde van de opdracht deelde niemand meer overzichten, ik telde zelf nog steeds wel mee en maakte tegen het einde nog wel een paar posts om een beetje te sarren. MollenvangR maakte tegen het einde net die ene post die ervoor zorgde dat we exact op hetzelfde aantal stonden. Dat was perfect, want zo zou niemand achter mijn ware kleuren komen en er op die positie ook geen geld verdiend worden. Maar als hij dat niet had gedaan, had ik gewoon één of twee posts verwijderd vlak voor de deadline. Al met al alleen geld verdiend op positie rood en blauw, wat vertaalt naar €2500. Maar ik kan er wel mee leven, een nog groter bedrag is er immers ook uit gegaan.

Na de tweede test kreeg Molfreak Arno een rood scherm, wat een fijne kandidaat was dat! Vooral erg jammer voor de cohesie in groep, want hij was heel gezellig en was altijd van de partij als we een spelletje speelden. Maar volgens mij heb je me geen moment op je radar gehad, Arno, of wel? Dubbel jammer dat zoiemand er dan uit gaat, maar ja, dat is natuurlijk het spel. En voor de tweede keer een relatief onverdachte kandidaat die het spel verlaat. Dat maakt mij als mol wel zenuwachtiger, want zo komen de schijnwerpers natuurlijk steeds meer op mij.

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #7 Gepost op: 17-07-2022, 15:57:21 »
Aflevering 3
Misschien ben ik in de vorige aflevering een beetje teveel all-in gegaan met al mijn molacties? Want ik hoor links en rechts wel dat er steeds stevigere verdenkingen op mij ontstaan, wat op zich een logisch gevolg is, maar het is nog maar aflevering DRIE! Dus ik heb geprobeerd deze aflevering mij een heel klein beetje meer gedeisd te houden.

Al kon ik het dan ook weer niet laten om in de YouTube Clickbait opdracht net dat verkeerde vliegtuigfilmpje in te sturen. En aan het begin van deze opdracht heb ik gewoon leuk meegedaan in het delen van methodes om verder te komen in het web van filmpjes, en andere kandidaten uitgelokt dit ook te doen, want oeps, ik snap de regels niet! Maar daar was ik overduidelijk niet de enige in. En toen Dennis ons terugfloot met de boodschap dat er weer boetes aan gingen komen, durfden mensen eigenlijk helemaal niets meer te delen. Dus die hele opdracht is faliekant mislukt, en daarin is mijn rol eigenlijk minimaal geweest. Slechts twee mensen stuurden het juiste filmpje in, en samen met de zeven overtredingen resulteerde de opdracht in een schamele 250 euro. Niet om over naar huis te schrijven!

En in de tweede opdracht, African Song Contest, durfde ik het niet aan om de sleutelpositie te claimen (de groep die over de inzending en puntenverdeling zou gaan). Dus voegde ik mij bij team promotie, simpelweg omdat ik dat als kandidaat ook gekozen zou hebben, samen met Frank. We hebben in een privégesprek nog even gespard over hoe we deze opdracht zouden aanpakken, moedwillig laten mislukken? Of gewoon maximaal inzetten? Uiteindelijk gingen we voor dat laatste, en het feit dat ik al wist dat het bij team inzending een beetje mis aan het gaan was hielp daar wel bij. Want zou het nummer van de kandidaten ergens onderaan de ranglijst eindigen, dan werd er natuurlijk sowieso niets verdiend. Ik heb het gewoon als mezelf gespeeld, trok alle creatieve taken naar mij toe en zette een supergoed promotiefilmpje in elkaar, al zeg ik het zelf! Achteraf hoorde ik dan weer dat mensen het verdacht vonden dat ik zoveel tijd in dat filmpje stak terwijl dat maar 100 punten opleverde -- maar geloof me, dit is echt hoe ik het als kandidaat zou aanpakken. Ik ben ook gewoon echt een perfectionist in zulke dingen.

In de tussentijd was ik ook half YouTube aan het afstruinen op zoek naar een mooi nummer om in te zenden als Mol! Ik heb zo snel mogelijk Zuid-Afrika geclaimd omdat ik dacht dat je met dat land gewoon het ruimste aanbod aan muziek tot je beschikking hebt, en zo nam ik dus ook die keuze weg bij de kandidaten. Ik had wel aardig vertrouwen in het nummer dat ik uiteindelijk koos (ondanks het hoge witte mannen met gitaren gehalte), ookal ben ik helemaal niet bekend met de songcontests die op dit forum georganiseerd worden en de algemene smaak hier - ik heb mijn keuze gewoon op basis van gevoel gemaakt. En vervolgens moest ik natuurlijk ook mijn puntenverdeling insturen. Ook dit heb ik heel gevoelsmatig aangepakt, waarbij ik natuurlijk Kaapverdië helemaal onderaan zette. Ik had geen informatie over stand op dat moment, dus ik kon de ranking niet moedwillig manipuleren. Mijn nummer eindigde uiteindelijk als derde! Niet goed genoeg om nog eens 1000 euro uit de pot te snoepen, maar aangezien het nummer van de kandidaten inderdaad helemaal onderaan eindigde werd er ook niets verdiend. Daar kan ik prima mee leven.

De derde opdracht was de tambourcirkel en ondanks dat hier voor mij niet zoveel op het spel stond vond ik het onwijs spannend! Want natuurlijk logen de kandidaten met de grootste buit over wat ze binnengehaald hadden, tegelijkertijd had ik gewoon een heel duidelijk overzicht van wie wat had gepakt. Dus aan de ene kant had je de waarheid, en aan de andere kant had je de geconstrueerde waarheid van de kandidaten, en ik was gewoon heel bang dat ik voorkennis zou verraden. Kandidaat-Chowi zou wel verwacht hebben dat er bij deze opdracht iets van troeven te halen vielen, en zou dus ook haar best doen als een van de eersten langs die tambourcirkel te lopen. Omdat mensen mij niet echt vertrouwen was de eerste plek gewoon onhaalbaar, maar ik heb me toch op de vierde plek gemanouvreerd, waar ik 1 topito in de wacht sleepte. In de discussie heb ik die uiteindelijk opgeofferd zodat ik mee kon gaan in de leugens van Nieky en Spacy, zonder een contradictie te creëren. Nadat de opdracht voorbij was heb nog even aan Spacy duidelijk gemaakt dat ik mijn topito heb laten gaan zodat hij er in elk geval drie had, en dat ik hem zoveel gunsten had gedaan dat ik hoopte dat hij er eentje aan mij wilde doneren. Hij was verstandig genoeg om dat niet te doen, wat allemaal prima is natuurlijk, maar hopelijk heb ik hiermee weer wat vertrouwen gewonnen. Een ander interessant puntje aan deze opdracht is dat Frank de €1500 claimde en hier in eerste instantie over loog, wat me een beetje in de war bracht! Tja, daar heb ik helemaal geen wapens tegen. Ik denk dat hij dat gewoon deed om zichzelf verdacht te maken. Het zou ook kunnen dat hij dat deed om de mol te testen. Dus ik heb het maar laten varen, en geïncasseerd dat dat geld in de pot zou komen. De resterende € 500 had niemand geclaimd, dus het maximale zouden we toch niet verdienen.

Kort voor de test heb ik eigenlijk de meest riskante actie gedaan van deze week: het penningmeesterschap opnieuw ter discussie stellen. Want in de volgende aflevering is die rol van belang. Ik zat er al even over na te denken om dat te doen en dacht uiteindelijk: fuck it. Ik ben wel een yolo-mol denk ik. Er waren een aantal kandidaten die meteen hapten en er werd een poll gemaakt, uiteindelijk was het MollenvangR zelf die geen boodschap had aan een democratische keuze en de pot snel doorgaf aan Midasian, die helemaal geen penningmeester wilde zijn en de pot weer teruggaf aan de rechtmatige eigenaar. Dus eigenlijk een mislukte coup, maar dat is niet zo erg. Ik vond het wel leuk om een risicootje te nemen en wat stof te doen opwaaien.

En toen waren er tijdens de test ineens drie kandidaten die mijn naam invulden bij vraag 20. Dat was killing! Want ik had het juist rustiger aan willen doen…

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #8 Gepost op: 17-07-2022, 15:58:42 »
Aflevering 4
Ik moest deze aflevering wel even een andere koers gaan varen. Want er waren echt al teveel verdenkingen op mij, dat kan natuurlijk niet! Ik had dus de keuze: een stapje terug nemen of het er juist extra dik opleggen. Nou, ik kon niet echt terug, dus ik koos ervoor om extra opzichtig te gaan (nep)mollen! De bedoeling is dat zoveel mogelijk kandidaten er overtuigd van raken dat ik gewoon een nepmollende kandidaat ben.

De executie waar deze aflevering mee begon was natuurlijk een bijzondere! In kooitjes boven het water moesten we onszelf bevrijden en degene met een rood scherm plonste zo in het water. Toen we begonnen met het doorzoeken van de tralies heb ik gedaan alsof ik de opdracht niet helemaal goed begreep. Ik gaf wel weg dat je moest beginnen met het doorzoeken van een specifieke tralie, en dus niet allemaal tegelijk, aangezien je dan in willekeurige volgorde de letters kreeg. Ik heb tralie 1 en 2 doorzocht, waarmee ik dus een deel van de codewoorden van PB en Gerrit weggaf, maar toen ik eenmaal zogenaamd doorhad hoe de opdracht werkte, ben ik daarmee gestopt. Niemand wist dus de letters die bij mijn kooitje hoorden in specifieke volgorde. Toen had ik zogenaamd niet door dat iedere kandidaat één specifiek codewoord moest noemen, en heb ik “per ongeluk” het codewoord van Ricardo geraden. Allemaal van die “oeps, ik snap het niet helemaal”-dingetjes die een mol toch echt niet zou doen? MollenvangR was zo coulant om mij nog één letter van mijn codewoord cadeau te doen! Toen heb ik alle letters die er waren op een rijtje gezet en geconcludeerd dat ik het woord nu wel zou kunnen raden. Dat heb ik dus gedaan, zonder een letter terug te geven. Door al die missende letters hadden de laatste kandidaten nog wel een hele kluif aan het raden van hun woorden, en even hoopte ik dat ze het niet zouden halen, maar helaas! Daar was ook maar 250 euro mee gemoeid, dus heel rouwig was ik daar niet om. En toen - PLONS - viel Spacy zo in het water. Heel erg jammer dat het Spacy moest zijn met het rode scherm. Ik voelde me daar oprecht schuldig over, want hij was een tijdje eerder naar me toe gekomen met het bericht dat hij nog een bondje zocht, omdat niemand hem leek te vertrouwen en hij bang was dat hij hierdoor informatie zou mislopen. Tja, ik heb gewoon leuk meegespeeld dat ik ook nog geen bondje had, en ik heb mijn trust issues hierbij wel extra aangezet. “Ik deel niet zomaar info, dat vertrouwen moet groeien”, dat soort werk. Dat, samen met een aantal gunsten die ik hem heb verleend in de tambouropdracht van de vorige aflevering, heeft waarschijnlijk voldoende vertrouwen geoogst. Sorry Spacy! Ik vermoed dat je vlak na je rode scherm al wel doorhad waar het misgegaan is.
In het waterlabyrint koos ik een vaartuig met een unieke skill. Doordat er een aantal kandidaten voor mij hadden kunnen kiezen, was mijn keuze beperkt tot het luchtbedje dat als enige over rotsen kon. Maar in het labyrint waren de vernauwingen makkelijk te verwarren met de rotsen en daar heb ik gebruik van gemaakt! Doordat ik met mijn luchtbedje door die vernauwing probeerde te gaan dacht MollenvangR dat die route niet meer beschikbaar was, en koos dus voor een ‘normale’ route, waar een voordeel lag - en geen geld. Oeps, wat dom weer van mij! Nadat Dennis mij vervolgens corrigeerde koos ik een nieuwe route, waar wel geld lag! Even 500 euro in de pot gespeeld, fijn voor mijn positie in het Follow The Money schema (die is momenteel best beroerd), en wederom mijn rol als nepmol bevestigd.

En toen gingen we lekker shoppen! Shop Till You Drop was nou typisch zo’n opdracht waarin een klein foutje veel geld kan kosten. Mijn oog viel meteen op de joker die tussen de artikelen stond! Quasi-nepmol-kandidaat Chowi, ja die wil natuurlijk die joker bemachtigen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Dus ik heb gelijk dikgedrukt dat ik deze wilde kopen en kreeg vervolgens de hele groep over me heen, omdat ze dachten dat de hele opdracht nu al om zeep was geholpen. Al die mol/nepmol verwijten vond ik best heftig moet ik zeggen. Maar ik heb nou eenmaal deze koers gekozen, dus rug recht! Oh ja, weet je waar ik best trots op ben? Onderstaande suggestie plaatste ik in het topic:

Hoe dan ook, het "wisdom of the crowd"-model™ inachtnemende, alle prijzen bij elkaar opgeteld hebbende, ben ik uitgekomen op de volgende reeks producten:

Joker   1033.33
Souvernir 5.92
Agenda 9.58
Koptelefoon 36.42
Water 1.03
Street food   3.71
Koffer 56.4
Koffiemok 9.42
Vliegticket 700
Luchtkussen 15.38
Fiets 60
Biertje 2.72
Krant   1.82
Rugtas 28.21
Schoenen 45
   
Totaal: 2008.94


Laten we dit allemaal dikdrukken mensen.  ::bravo::


En weet je wat nou de grap is? Als jullie mee waren gegaan met dit lijstje, dan hadden we gewoon die €4000 verdiend! Want dit lijstje items werkt op twee manieren: zowel op het niveau van de geschatte prijzen als de daadwerkelijke prijzen valt het binnen de toegestane marges. Maar ik wist al: mijn lijstje bevat de joker (die overigens niet eens inzetbaar was) en niemand zal hier dus in meegaan.
Vlak voor de deadline heb ik met Frank besproken dat we een eerder geplaatst en dikgedrukt lijstje van Nieky opnieuw aan moesten halen - dit lijstje week ruim €900 af van het toegestane bedrag. Maar omdat de hosts besloten de koffer niet mee te rekenen bleef de schade beperkt. Nog steeds prima! Niks verdiend, wel een tientje uit de pot.


Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #9 Gepost op: 17-07-2022, 15:59:24 »
Aflevering 4 (vervolg)
Aansluitend speelden we de Edelstenenoorlog, wat ik echt een superleuke opdracht vond, maar wel lastig om goed te saboteren - eens temeer doordat ik in een groep was geplaatst met Midas en Nieky, die op dat moment beiden niet super actief waren. Goed, het enige dat ik wist is dat de aanwijzing in onze edelstenenzakjes niet uitgevogeld moest worden, want dan hadden de kandidaten de stenen kunnen laten controleren op echtheid (en dus minbedragen weg kunnen spelen), maar helemaal niemand leek daarmee bezig te zijn. Iedereen duelleerde, onderhandelde, en doorzocht het forum naarstig. De ene na de andere nepedelsteen zag ik belanden in onze zakken. Ik heb het wel zo proberen te spelen dat de enige blauwe nepedelsteen (-€500) bij het team op de eerste positie zat, maar dat was moeilijk te controleren. In de onderhandelingen heb ik dorpsbewoner Monkeysuncle nog wel boos gemaakt door te vragen of hij geen nepedelstenen verkocht, en daarmee teveel betaald voor een edelsteen. Maar die €25 heb ik later ook weer gecompenseerd door een mooie tekening te maken, dus het zal mij niet echt aangerekend worden. Wat ook leuk was bij die onderhandelingen is dat Gerritdebloempot zo gehaaid was om de blauwe edelsteen te bemachtigen dat hij daar €600 voor neerlegde! Maar laat dat nou net een nepedelsteen zijn. Dat vond ik wel vermakelijk om te zien gebeuren.
Tim was een beetje boos op de kandidaten naargelang het einde van de opdracht naderde. Iedereen was superactief aan het Jackboxen en chatten op Discord, maar die aanwijzing uitvogelen ho maar! Hij plaatste nog een hint naar Albert Einstein en Zwitserland in het kandidatenkanaal - aangemoedigd door mij. Maar die hint sneeuwde snel onder in al het gebabbel over vanalles en nog wat. Mensen, mag ik even jullie aandacht vestigen op deze hint? In het kandidatencafé was een citaat van Einstein geplaatst die de woorden “sticks and stones” bevatten. Hadden jullie deze codewoorden gezegd tegen de dorpsbewoners, dan hadden jullie een bericht gekregen die leidde naar een post van Tim in de Holle Molle Gijsbar waarin stond dat jullie Tim en Dennis een bericht moesten sturen, en zij zouden jullie vervolgens de weg wijzen naar de persoon die de edelstenen op echtheid kon controleren. En die PM, die bevatte ook nog eens een anagram, een aanwijzing naar de Mol - naar mij dus! Al dit werk van de hosts helemaal voor niks, puur door jullie inertie! Dus ik snap Tim’s frustratie wel. Even speelde ik met de gedachte om een voorzet te geven om alsnog die hint uit te vogelen, maar dat vond ik echt te riskant en dat is tevens helemaal niet mijn taak!

Ook was het natuurlijk zo dat tegen het einde van de opdracht nog niet eens alle edelstenen gevonden waren. Deze edelstenen had Sanmol heel goed verstopt. Ondanks de hints naar Ritual Cola die die plaatste, werd de link niet gelegd. Dus toen begon er een veiling over een extra aanwijzing naar deze edelstenen, waar ik natuurlijk in mee heb geboden, want tja, die topito’s wil ik winnen! Met name Niels en Gerrit boden vrolijk mee. De hint werd gewonnen door team rood en in een tweede veiling voor diezelfde hint bood ik wederom mee, tegen kandidaten van… wederom team rood?! Kostenplaatje: €900 in totaal. Geld uitgeven kunnen jullie beter dan geld verdienen, blijkbaar! Die edelstenen van Sanmol heb ik om kwart voor twaalf nog wel even gevonden, ook weer goed voor mijn positie in het Follow The Money schema. Dat was ook wel een leuke afleidingsmanoeuvre, want zo net voor het einde ging een aantal kandidaten zich eindelijk focussen op de Zwitserland-aanwijzing, en doordat ik dus die edelstenen vond verlegden ze hun focus weer op het vinden van nog meer edelstenen. De hele opdracht liep uit op een bescheiden minbedrag, en toen moest de afwikkeling zelfs nog beginnen. Ik kocht in dat deel van de opdracht natuurlijk topito’s, wat nog eens -€300 zou betekenen, maar jullie weten inmiddels toch wel dat ik die topo heel graag wil behalen? Achteraf was het wellicht zinvoller geweest om topito’s weg te spelen van andere kandidaten zodat het langer zou duren totdat een kandidaat een volle topo zou halen - er dus langer topito’s in het spel waren geweest, een excuus om niet voor geld te gaan. Maar ik denk niet dat een kandidaat die keuze zou hebben gemaakt. Het is een soort koorddansact, waarin je altijd de keuze hebt tussen de actie die het meest saboterend is, en dat wat een echte kandidaat zou doen.

Ookal heb ik al twee pagina’s gevuld met tekst over aflevering 4, ik ga hier ook nog even wat ruimte innemen om te spreken over een verbond dat ik gesmeed heb met Frank. Dit verbond wordt steeds belangrijker, juist voor mij als mol is het belangrijk om een goed verbond te hebben en zo grip te hebben op de stroom aan informatie en verdenkingen die door de groep gaan. Frank is een ware goudmijn aan informatie gebleken. Hij wurmt zich in allerlei privégesprekken met andere kandidaten, en al die informatie krijg ik één op één doorgesluisd in de vorm van screenshots. Natuurlijk is bijna niemand eerlijk, maar het is wel handig om een beetje inzicht te krijgen in welke spellen er worden gespeeld. En ik ben ook erg tevreden met het meesterplan dat we samen hebben uitgedokterd, en waarvan we nu in de uitvoerende fase zitten. Dit plan is erop gebaseerd mensen te overtuigen dat Niels misschien wel de mol is. We delen dus met anderen een aangepaste variant van op wie Spacy zijn laatste test heeft ingezet -- en dat hij juist in die test Niels van zijn verdachtenlijstje had weggestreept. Toen we het lijstje met zogenaamde verdachten van Spacy opstelden, hebben we besloten mijn naam daar ook in te vermelden, misschien dat dat als toegevoegde waarde heeft dat mensen ook aan mij als mol gaan twijfelen. Ik heb het naar Frank toe zo gedraaid dat ik mijn naam op dat lijstje wou omdat ik dacht dat mensen mij teveel verdachten, en ik bang was voor een kantelpunt waarin mensen niet meer geloven dat ik de mol kan zijn; een soort mindfuck 2.0. Zou best kunnen dat Frank mij door dit verbond en alles wat we bekokstoven gaandeweg meer gaat verdenken, maar dat is een risico dat ik neem. Voor nu is het de perfecte handlanger! Ik speel gewoon open kaart dat ik nepmol, en kan eigenlijk heel erg mijzelf zijn in de gesprekken die we voeren. Ik denk dat ik echt het perfecte platform voor mezelf gecreëerd heb om openlijk en met lef te saboteren.

En het resultaat na deze aflevering is dat nog maar één persoon mij als hoofdverdachte lijkt te hebben, dus ik ben super tevreden over de stand van zaken! En test 4 betekende een rood scherm voor Midasian. Midas: ondanks dat je niet graag met mij op een kamer lag vond ik het jammer dat je moest gaan! Want je was oprecht een leuke aanwezigheid, een fijne speler, en je kon soms onverwacht scherp uit de hoek komen. Helaas ben je, zoals ik het kan beoordelen, geveld door de stroom aan fake berichten over verdenkingen die door de groep zijn gegaan en ondanks je topsnelheden in de test iedere keer, koos jij ervoor om te spreiden op nepmolletjes in plaats van de enige ECHTE mol -- ik dus!

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #10 Gepost op: 17-07-2022, 16:00:02 »
Aflevering 5
We begonnen natuurlijk met het maken van groepjes voor de opdrachten. Ik bedacht me bij de indeling van Koffiemasters/Click the Pick dat ik hoe dan ook niet bij de koffieverbeelders terecht wou komen. Ik had de scenario’s al snel even gescand en schatte zo in dat mensen hier toch wel fouten zouden gaan maken. Dus daar hoef ik niets aan toe te voegen toch? Ten tweede had het mijn voorkeur om in een groepje bij GerritDeBloempot terecht te komen, want ik wist dat hij door velen verdacht werd, en hij was ook zogenaamd mijn verdachte. Dus als mensen bepaalde vragen op hem gaan invullen bij de test, gaan ze dat ook op mij doen en dat strooit wellicht wat zand in de ogen. Nou goed, dat waren prima plannen allemaal, maar terwijl ik lag te slapen hadden de kandidaten al een hele groepsindeling gemaakt die helemaal niet voldeed aan mijn plannen. Dus daarom was het weer tijd voor wat discussie, ik moest weer even boos worden omdat er achter mijn rug vanalles besloten werd! En omdat bepaalde mensen toch wel erg standvastig waren over in welke groep ze al dan niet ingedeeld werden, heb ik maar geopperd om te loten. Ik dacht: veel slechter kan het toch niet uitpakken voor mij. En zo kwam ik uiteindelijk terecht bij de Koffiezetters samen met GerritDeBloempot! Ik wist dat ik in deze positie niet echt mollenstreken uit kon halen behalve tijdrekken. Maar soms is dat prima. Dat tijdrekken heb ik dan ook gedaan. Iedere keer kreeg ik legpuzzels die vreselijk waren en waar ik soms 5 uur ofzo over deed, maar uiteindelijk heb ik wel het maximale bedrag binnengehaald (in tegenstelling tot mijn groepsgenoot Gerrit, die de laatste puzzel zogenaamd vergeten was! Goede nepmolactie!) Ook de koffiekenners verdienden goed geld, voornamelijk omdat Ricardo dezelfde podcast had geluisterd als de hosts! Achteraf gezien had ik misschien toch beter op die plek kunnen gaan zitten, maar ach, het is wat het is.

In het andere deel van de opdracht, bij de koffieverbeelders, liep natuurlijk vanalles mis (toch Frank en Niels? Wat een onduidelijke foto’s maakten jullie soms!) Zoiets is dan wel een fijne bliksemafleider. Alsnog werd voornamelijk door MV en PB toch flink wat geld binnengehaald in ook dit deel van de opdracht.
De schrik van mijn leven had ik toen ik met Frank in een privégesprek zijn foto’s ging doorlopen die niet aan bod waren gekomen tijdens de opdracht. Eén voor één stuurde hij me de foto’s van de scenario’s toe en probeerde ik ze te raden. Echt, ik was blij dat ik de scenario’s alleen maar heel snel had gescand en dus niet zo goed in mijn geheugen had opgeslagen, want zo hoefde ik minimaal te acteren. En toen kwamen we bij scenario 4, die bleek te gaan over het joker debacle met Niels en… hoe heette die vrouw met die krullen ook alweer? Je moet weten, ik ben slecht met namen. En ik dacht, ik kan het Googlen, maar het is handiger als ik gewoon even dat document van de hosts erbij pak. Oh ja, Carolien! Dat was het! Zo stond het dus ook in het document, en zo vertelde ik het ook aan Frank. En Frank reageerde met: overigens, ze heet Evelien. En toen had ik even een hartverzakking, want ik had dezelfde fout gemaakt als de hosts en ik dacht dat ik mezelf hiermee verraden had als mol. En tegelijk probeerde ik het cool te spelen. Zovan: foutje, kan gebeuren. En achteraf denk ik dat hij niet eens de link heeft gelegd. Maar zo kan het soms dus voelen als mol! Alsof je moeder je betrapt op het stelen van koekjes. Echt heel intens. Overigens heb ik hetzelfde trucje uitgehaald bij MollenvangR, dat ik zijn scenario’s ging raden in een privégesprek, en daarbij heb ik soms wel extra dom gespeeld. Ik hoop dat dit hem een beetje overtuigt dat ik echt niet de mol ben.

Ook de verdeling bij Mail Fail moesten we zelf beslissen, en dat verliep ook wel interessant. Ik werd vrij snel door de anderen op de sleutelpositie gezet, waar ik eigenlijk de hele opdracht om zeep kon helpen door mensen naar verkeerde huisjes te wijzen (wat moeilijk gecontroleerd kon worden). Ik heb best lang getwijfeld of ik daarin mee zou gaan, maar besloot uiteindelijk dat niet te doen. Het is ook misschien een test van de andere kandidaten: hoe happig ben je om die sleutelpositie te claimen? Dus dat vond ik een beetje gevaarlijk. Er ontstond daarnaast een discussie waarin veel van de andere kandidaten hun voorkeur uitspraken om bij de mensenkenners te gaan, en als kandidaat zou ik dan geconcludeerd hebben dat dat een interessante positie is (in werkelijkheid maakte het niet zoveel uit; in deze opdracht kun je op iedere positie wel saboteren). Daarom bedacht ik samen met mijn bondgenoot Frank een plan om onszelf in die groep te forceren, onder het mom: die Ricardo en MV zijn al eerder een slecht duo gebleken en ik ben zo genereus om mijn sleutelpositie op te offeren. Ik vind het altijd fijn als ik bij een opdracht met Frank in een groep zit, want tegen hem ben ik er gewoon open over dat ik (nep)mol en we besloten dan ook deze opdracht te laten mislukken.

Dus de lijst met adressen die we kregen hebben we finaal links laten liggen. En via random.org hebben we telkens een huisnummer tussen 1 en 90 gegenereerd waar we doodleuk pakketjes bezorgden. Die Mr. Perzik was helemaal verbaasd dat hij een schilderij in zijn handen gedrukt kreeg!

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #11 Gepost op: 17-07-2022, 16:00:31 »
Aflevering 6
We begonnen deze aflevering met… roeien. Sorry, maar wat een kwelling was die opdracht! Ik roei, ik roei, ik roei, steeds maar weer opnieuw, tot in miserabele treurnis. Ik kon er niet laten om daar steeds een beetje creatiever mee om te springen, om van mijn simpele “ik roei”-post een gedicht te maken waarbij de eerste letters de woorden IK ROEI vormden, en nog meer van zulke onzin, al was het maar om het al die fanatiekelingen moeilijker te maken om alles bij te houden in hun molboekje. Als geheime opdracht moest ik mijn post steeds beginnen met dezelfde letter als de persoon boven mij, nogal makkelijk als iedereen simpelweg “ik roei” post en verder niets, maar ik heb daar toch een keer een foutje in gemaakt (wat niet eens nodig was want Niels vond het teveel moeite om zijn avatar aan te passen denk ik, nepmol). Ik heb ook geprobeerd om een beetje verwarring te zaaien over wat mijn opdracht was, door steeds als laatste in het uur te posten bijvoorbeeld.

De dierentuin was leuk, ik heb in het geheim twee vogelplaatjes goed geraden! Toen maakte ik de kapitale denkfout om de quiz te gaan spelen, waarbij Ricardo om mij te testen zo’n beetje aan mij vastplakte en dat was ongelooflijk vervelend. Ik had beter bij die vogelplaatjes kunnen blijven. Erg amusant om te zien hoe MV zich verloor in het aaien van katten trouwens. Maar de grootste slag zou natuurlijk geslagen worden bij de onderhandeltafel. We mochten bieden op een vraag in de test, nou dat is natuurlijk onmisbare informatie, dus daar heb ik lekker tegen een aantal mensen op lopen bieden. Het bieden stokte uiteindelijk toen ik aanbood een Janis Joplin-liedje te zingen, maar dat wou ik helemaal niet! Daarom bood ik over mijn eigen bod heen. Het kwam uit op 460 euro en geen liedje, en ik gooide het op een akkoordje met Frenkie dat we de testvraag met elkaar zouden delen.

En toen de opdracht met de rode knop. Lichtelijk intimiderend dat zoveel mensen eerlijk antwoordden op wie ze de vorige aflevering hebben gestemd als Mol, maar met Gerrit die er net uit is gevlogen, en vele mensen die op hem hebben gestemd is dat wel logisch. Ik kon natuurlijk niet anders dan hierover liegen om toch te proberen die pendule naar - te doen uitslaan, want alle antwoorden afwachten om vervolgens mijn antwoord aan te passen is ook weer zo obvious. Dus ik loog dat ik op Gerrit had gestemd, waar ik eigenlijk op Frenkie had gestemd. Maar het mocht niet baten, de meerderheid was eerlijk en dus sloeg het pendulum uit naar +. Nog geen man over boord, want op zich heeft dat geen effect als we aflevering 6,5 niet vrijspelen. Bij de keuzes tussen een extra opdracht of X, heb ik natuurlijk nooit voor dat eerste gekozen. Niemand kan dat toch zien. Lekker veel gouden topito’s in de wacht gesleept want tja, die heb ik natuurlijk hard nodig, dat snap je wel. Als we dan toch aflevering 6,5 zouden spelen, dan bleven er lekker veel hekken in de dierentuin dicht. En tenslotte kregen we het hoofdpijndossier van de rode knop voor onze kiezen. Ik heb een beetje geinventariseerd hoe mensen over die rode knop dachten, maar de meeste mensen leken te denken dat de rode knop iets negatiefs zou betekenen. MV, die een hint had vrijgespeeld, probeerde mensen zelfs op het verkeerde been te zetten door een hint te delen die niet eens klopte? Ik weet natuurlijk dat het was: ‘druk de knop van 45 naar 90’ en dat refereerde aan een voetbalwedstrijd, maar hij had zogenaamd een hint gekregen die duidde op een hoek en graden?! En daar verbond hij dan vervolgens de conclusie aan dat het wel ‘onhellingspellend’ was allemaal, dus nee, zeker niet drukken!

Bij de testresultaten bleek dat PieterBasje bijna vol op Ricardo was gegaan nu hij in volle verwarring was na de exit van Gerrit. Hij zou er dus uitvliegen. En ik wilde die jongen nog een kans geven om zijn fout recht te zetten. En ik wilde de hosts ook nog wat meer tijd geven voor het uitwerken van sommige opdrachten, en het was misschien ook wel een goede gelegenheid voor een antimolactie. Daarom drukte ik de rode knop alsnog in, en had ik nog een stem nodig om de meerderheid te vormen. Dus ging ik een beetje praten met PieterBasje en heb ik hem de doorslag laten geven voor het vrijspelen van aflevering 6,5.

In aflevering 6,5 voelde het alsof we in een collectieve burnout waren beland. Oh nee he, we moeten weer roeien. Weer die dierentuin… In de dierentuin manifesteerde mijn zorgvuldig neergelegde valkuil zich perfect aan de onderhandeltafel. Want ik had al wat met Nieky gesproken, die erachter was gekomen dat er iets niet klopte aan het lijstje van Frenkie, waarmee ik antwoorden had verwisseld. Met een beetje knip- en plakwerk verwisselde ik mijn antwoorden met antwoorden van willekeurige andere spelers, zodat het niet duidelijk zou worden dat Frenkie met mij iets had verwisseld, en de verdenking op Frenkie sterker zou worden. Volgens mij was dit een groot succes. Want toen er geboden mocht worden op kandidatenlijstjes, ging Nieky helemaal los. Een waar genot voor mij als mol om dit te aanschouwen. Hoppa, 1730 euro, zo uit de pot!

En in test 6,5 heeft PieterBasje zijn resultaten niet kunnen herstellen en kreeg dus een rood scherm. Helaas voor hem, maar ook helaas voor onze groepspot, want hij was toch de meest fanatieke! En dus eigenlijk gelukkig voor mij. ;)

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #12 Gepost op: 17-07-2022, 16:01:05 »
Aflevering 7
De afvallers kwamen weer terug in de sprinkhanenopdracht! Ik besloot foto’s te maken omdat ik daar makkelijk veel foto’s kon maken die weinig opleverden, maar omdat Ricardo nog steeds aan mij vastplakte kreeg ik hier niet zoveel kans voor. Hij had bijna alle punten al binnengehaald en zelfs een foto van een sprinkhaan, een host en een kandidaat weten te maken. (Die laatste twee heb ik trouwens ook ingeleverd).
Boter-kaas-en-eieren tegen Tim was natuurlijk niet te doen ;) . Na een aantal gelijkspellen heb ik dat gelaten voor wat het is, om vervolgens te gaan blackjacken. Toen ik begon had Niels geen riante pot voor mij achtergelaten, maar ik wist die toch - met wat geluk en hoog inzetten - op te vijzelen naar 400 euro. En vervolgens heb ik steeds bijna de hele pot ingezet, wachtend tot ik een keer zou verliezen, wat natuurlijk onvermijdelijk was. Ik liet een blackjackpot van 5 euro achter voor de rest, daar zou niets mee te beginnen zijn.

Bij ‘I like to move it’ was het mijn opdracht om iedere van danspartner te wisselen, ik begon daar expres een paar dagen te laat mee zodat het niet meer zou lukken, en dan werkten mijn medekandidaten ook nog eens niet mee. Frenkie wilde PieterBasje niet kwijt en verknalde daardoor mijn opdracht nog eens extra! Ik probeerde bij de stellingen steeds zo grappig mogelijk te zijn zodat Nieky’s opdracht in elk geval niet zou slagen, maar daar ben ik niet zo succesvol in geweest, of misschien moet ik zeggen dat anderen (met name MollenvangR) net iets succesvoller waren. Bij de opdrachten van MV en Frenkie waarbij kandidaten geraden werden heb ik gewoon een hele passieve rol gespeeld.

De Madagascar-filmavond… Daar had ik best wel deel van willen zijn. Maar ik heb de film natuurlijk al talloze keren gezien, dus echt nodig vond ik het nou ook weer niet. ;) Ik probeerde te pushen op een dag die dichtbij lag zodat er hopelijk niet zoveel mensen bij konden zijn, maar niemand ging daarin mee.  Ricardo wilde tijd om te “werven”. Nou goed, er zat niks anders op dan voet bij stuk houden dat ik die avond niet kon. Ineens last minute daarin een switch maken is natuurlijk niet zo logisch. De eindstand was dat ik niet de enige was van de ontbrekende kandidaten, dus ik kon het me wel permitteren denk ik. Een luttele 600 euro leverde de filmavond op.

Test 7 betekende een rood scherm voor Nieky, die nog spreidde op mij en Frenkie. Nieky is de laatste die niet volledig op mij zit en daarmee sta ik nu wel schaakmat. Ik merk dat ik in het spel steeds een passievere houding aanneem en dat heeft daar zeker ook mee te maken. Wat kan ik beginnen als alle overgeblevene kandidaten mij verdenken? Er is geen speld tussen te krijgen als iemand al een paar afleveringen all-in op mij is gegaan. Wat kan ik daartegen doen? Het enige wat ik kan proberen is mensen uitspelen tegen elkaar, zodat er niet een collectief bondje tegen mij ontstaat. Op dit moment blijft mijn hoofddoel: zo min mogelijk geld in de pot. Dus ik gooi olie op het vuur en laai discussie op wanneer dat kan, al is het maar om mensen af te leiden of tijd te rekken. Want opgeven zal ik niet! De laatste 4 kandidaten gaan het mij niet makkelijk maken, maar ik hen ook zeker niet.

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #13 Gepost op: 17-07-2022, 16:01:35 »
Aflevering 8
De vuurtoren begon met een verdeling (wat in deze groep inherent is aan eindeloze discussie) waarin Frenkie de groepspopulariteit genoot, want iedereen wilde samen met hem in een duo. Eerlijk gezegd maakte het mij niet zoveel uit in welke groep ik kwam, je kan immers aan beide kanten mollen, maar als er een discussie is dan ben ik daar om er even een schepje bovenop te doen. Mijn bondje Frenkie wierp ons op om samen in de vuurtoren te gaan, maar daar ging de rest absoluut niet mee akkoord. Dat mondde uit in een reeks aan aantijgingen, en verdediging tegen die aantijgingen, en uiteindelijk ging men maar stemmen. Democratisch werd besloten dat Niels en MV eindigden in de vuurtoren, prima joh. Toch weer een dag tijdgerekt en iedereen op scherp.   
Ik heb bij de rekensommen bijna alleen maar verkeerde antwoorden gegeven op vragen die over mij gingen: succes met het uitzoeken jongens, jullie lossen dat zelf wel op toch? Nou, niet dus. Door al dat getouwtrek en gereken met onvoldoende informatie is er deze opdracht helemaal niets verdiend. Lekker!

Het was fijn om er met Dennis even een dagje tussenuit te gaan om maki’s te spotten. Even wat anders, en nog een extra leuke blijvende herinnering aan dit seizoen. Toen kreeg ik de keuze om daarover te liegen of eerlijk te zijn. Ik schatte zo in dat iedereen wel ervanuitgaat dat ik zou liegen, dus vertelde ik de waarheid, maar dat was misschien te één op één gedacht. De groep had dat al snel door en pakte zo het geld, ik geen joker. Dan heb ik het maar een beetje zo gespeeld als, kijk hoe eerlijk ik voor de pot ga! Kijk, ik houd mezelf niet de illusie voor dat ik hiermee nog iemand op een verkeerd spoor ga zetten maar het werpt dan misschien toch nog een rookgordijn op. Frenkie was de enige die de groep eigenlijk unaniem om de tuin - pun intended - leidde door de waarheid te liegen over zijn tuinbezoek en bij MV waren de meningen verdeeld, daar zag ik dus de kans om de stemming gelijk te maken, wat wederom geen geld betekende. Gefeliciteerd met jullie jokers. Fijn ook, dat geld uit de pot.

Bij de meet the mole opdracht kwamen al die tempelbezoeken eindelijk bijeen! Het begon natuurlijk weer met een verdeling tussen hints bedenken en hints ontcijferen. Een verdeling! Dat betekent: maak je klaar om te vechten. We gaan er nooit harmonieus uitkomen jongens, niet met mij als mol. Nou ja, na wat gesteggel kwam ik samen met Niels en MV bij de ontcijferaars terecht. Ik heb mijn quote van de moltempel nog gedeeld en ben voor de rest eigenlijk heel passief geweest. De kandidaten kwamen er niet uit, de kijkers wel. Dus deze hele aflevering bij elkaar maar 1000 euro verdiend, dankzij Niels en Ricardo, die er in de dubbele executie ook nog eens uitvlogen.

Misschien merk je het aan mijn steeds korter wordende biechten, maar het spel begint me echt op te breken. Het is veel langer en intensiever dan verwacht, en aangezien ik ook best veel contact onderhoud met kandidaten buiten de opdrachten om, is er gewoon bijna geen pauze. Dat is het vermoeiendste, vind ik. Het spel buiten de opdrachten om. Dus de dubbele executie, en daarmee de sneller naderende finale, vond ik echt een opluchting moet ik zeggen (dat was van tevoren niet gepland namelijk). Het liegen op zich vind ik wel steeds makkelijker. Ik werd aan het begin best wel zenuwachtig als iemand mij een confronterende vraag stelde. Maar nu ben ik er eigenlijk een beetje voor afgevlakt, merk ik. Het is gewoon drie maanden lang hetzelfde verhaal wat je vertelt, en je raakt daar steeds geoefender in. In het begin maakte ik heel uitgebreid mijn molboekje, zoals het een kandidaat betaamt, maar daar ben ik gaandeweg steeds minder mee gaan doen. Nu Ricardo en Niels naar huis zijn, zijn we met nog drie over voor de finale! MV en Frenkie - ik ben blij dat ik de finale mag spelen met jullie beiden!

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #14 Gepost op: 17-07-2022, 16:02:05 »
Aflevering 9
In ‘Do You Remember’ heb ik gewoon meteen ingezet dat mijn geheugen slecht is, wat ook echt zo is, maar toch minder slecht dan ik voorgedaan heb, moet ik zeggen. En natuurlijk had ik mijn geheugen niet nodig want ik had de antwoorden heel netjes op een rijtje in een document. ;) Bij sommige vragen waarvan ik al bijna zeker wist dat ze die niet wisten, kauwde ik een fout antwoord voor. Hoeveel televisies stonden er op dat YouTube-plaatje? Euh, zeven? Van wie was die ene quote ook alweer? Euh, een politicus, geen idee! Ja, er stonden echt olifanten op die foto. Het was heerlijk om zo dom te spelen en soms met een beetje reversed psychology mijn medekandidaten een bepaalde denkrichting in te sturen. Eindstand van de opdracht: €900 waar dat €3000 had kunnen zijn!

En toen duurde het even tot de volgende opdracht kwam. Na een kleine pauze mochten we eindelijk de allerlaatste opdracht van dit seizoen spelen. Het was mijn plan om het spel in stijl af te sluiten, maar het was onmogelijk om hier iets te verstieren. Die MV en Frenkie waren gewoon te slim en hadden het hele puzzeltje zo door! Dus ik heb maar weer een beetje ruzie gemaakt, zo van hallo, waarom luistert niemand naar mij?! Om iets op te schudden en wat te vertragen wellicht, en ook omdat dat gewoon past bij mijn karakter. Maar het mocht niet baten, alles was gewoon goed! En die memes, daarmee had ik nog €1000 uit de pot kunnen spelen, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er gewoon niet zoveel puf meer voor had. Ze sleepten dus het maximale bedrag in de wacht. En daarmee was de laatste opdracht van dit seizoen gespeeld.

Offline Chowi

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Mol WIDMO2022
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #15 Gepost op: 17-07-2022, 16:02:28 »
Recap na het hele avontuur
Lieve mollemaatjes, het spel is gespeeld. Wat een wervelend avontuur was het. Ik ben door een rollercoaster aan emoties gegaan in de afgelopen maanden, van enthousiast naar oververmoeid, van plezier hebben in evil zijn, naar de scheidingslijn tussen spel en realiteit uit het oog verliezen. Van lachen naar huilen, van ruzies naar al die leuke jackboxavonden, verbinding mogen maken met heel veel leuke mensen en aan het eind van de rit is er maar één gevoel dat overblijft: wat ben ik blij dat ik hieraan meegedaan heb, en dat ik in dit avontuur de rol van mol heb mogen spelen! Heb ik het onderschat? Jazeker! Ben ik kritisch over hoe ik deze rol gespeeld heb? Ja, dat zeker ook! Maar ik heb het naar mijn beste kunnen gespeeld.

Toen het moment kwam dat ik de inschrijflijst invulde en de vraag kwam “wil jij de Mol zijn?” heb ik misschien twee seconden getwijfeld. Want ik wist dat dat verreweg de leukste rol is om te spelen, en om vanaf het begin te weten dat je het hele avontuur van begin tot eind mee mag maken is fantastisch. Ik schreef de antwoorden op de vragen met een overtuigingskracht van heb-ik-jou-daar en nadat ik mijn antwoorden had ingestuurd had ik eigenlijk al een heel sterk gevoel dat ik gekozen zou worden. En dat bleek te kloppen! Ik wil de hosts ontzettend bedanken voor het bedenken en begeleiden van dit spel, ik weet dat het voor jullie ook niet altijd makkelijk is geweest, en voor het gestelde vertrouwen in mij, destijds een volslagen onbekende op dit forum. Een aantal leugens hebben mij voor de hele duur van dit avontuur achtervolgd. Zo heb ik helemaal geen hoogtevrees, zoals ik in aflevering 1 pretendeerde. Op verschillende momenten kwam dit in gesprekken aan bod en ik moest dus altijd scherp zijn. Dat voortdurend op je hoede zijn voor kleine versprekingen is misschien nog wel het meest vermoeiende aan het hele molschap.

Nu alle opdrachten gespeeld zijn is mijn taak voorbij en dat voelt wel raar, dat het nu alleen nog maar tussen Frenkie en MV is. Ik kan alleen maar zeggen, may the best man win! Diepe buiging voor jullie, jullie hebben het spel ontzettend slim gespeeld en voor jullie beiden geldt dat jullie de mol altijd op dichte afstand hebben gehouden, zo blijkt maar weer dat er iets te zeggen is voor die tactiek. Ik ben blij, opgelucht, maar ook een beetje verdrietig dat het nu voorbij is. Ik ga het missen! Maar het is ook ergens fijn om geen slaaf van Dennis en Tim meer te zijn. ;)

Het was mij een waar genoegen.

Liefs,

Chowi, Britney, Migu, Lily, of natuurlijk gewoon… de Mol! ::bravo::

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #16 Gepost op: 17-07-2022, 16:12:29 »
Tijd voor testuitslagen.

Aflevering 1
MollenvangR   38:31:00   7 goed   Chowi
Gerritdebloempot   10:37   6 goed   MollenvangR
Midasian   2:24   5 goed   Whathefrank
Nieky   3:50   5 goed   Spacycolours
Ricardo   4:09   5 goed   NielsE
Molfreak Arno   7:01   6-1=5 goed   MollenvangR
NielsE   16:08   5 goed   Whathefrank
Spacycolours   27:06:00   5 goed   Gerritdebloempot
Pieterbasje   8:40   4 goed   Spacycolours
Whatthefrank   19:15   4 goed   Gerritdebloempot
Lan   6:35   3 goed   Molfreak Arno

Aflevering 2
PieterBasje   Vrijstelling      ?
Gerritdebloempot   8+2=10 goed   8:50   MollenvangR
Ricardo   9 goed   3:44   Whatthefrank
Nieky   8 goed   3:51   Molfreak Arno
Whatthefrank   7 goed   6:32   Nieky
MollenvangR   6+1=7 goed   25:40:00   Chowi
NielsE   6 goed   1:02:41   MollenvangR
Midasian   4 goed   2:38   Gerritdebloempot
Spacycolours   3 goed   30:13:00   Gerritdebloempot
Molfreak Arno   2 goed      MollenvangR

Aflevering 3
PieterBasje   13 goed   3:45   Chowi
Gerritdebloempot   12 goed   9:01   Chowi
NielsE   11 goed   12:14   Chowi
Ricardo   8 goed   2:27   NielsE
MollenvangR 7 goed
Nieky   7 goed   4:19   NielsE
Whatthefrank   6 goed   6:11   MollenvangR
Midasian   4 goed   3:43   Spacy
Spacycolours   4 goed   27:50:00   Gerritdebloempot

Aflevering 4
Ricardo   11 goed   4:03   Gerritdebloempot
PieterBasje   11 goed   4:30   NielsE
Gerritdebloempot   11 goed   5:20   NielsE
Whatthefrank   9 goed   7:15   MollenvangR
MollenvangR   9 goed   13:27   Gerritdebloempot
Nieky   7 goed   4:20   Chowi
Midasian   6 goed   3:05   Whatthefrank
NielsE   4 goed (Vrijstelling)   16:18   Gerritdebloempot
« Laatst bewerkt op: 17-07-2022, 16:21:35 door TimvDons »
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #17 Gepost op: 17-07-2022, 16:14:54 »
Aflevering 5
Whatthefrank   19 goed   4:25   Chowi
MollenvangR   11 goed   5:52   Gerritdebloempot
Nieky   8 goed   6:30   Chowi
NielsE   8 goed   32.54   Gerritdebloempot
Ricardo   6 goed   11:56   Gerritdebloempot
PieterBasje   3 goed   3:09   NielsE
Gerritdebloempot   3 goed   6:27   NielsE

Aflevering 6
NielsE   8 goed   12:47   Chowi
Frank   7 goed   2:48   Chowi
MollenvangR   7 goed   6:49   Chowi
Nieky   5 goed   6:00   Whatthefrank
Ricardo   4 goed   2:22   Chowi
Pieterbasje   3 goed   2:54   Ricardo

Aflevering 6,5
Frank   17 goed   13:22   Chowi
NielsE   17 goed   15:52   Chowi
MollenvangR   16 goed   6:49   Chowi
Ricardo   13 goed   8:32   Chowi
Nieky   8 goed   6:00   Whatthefrank
Pieterbasje   5 goed   2:54   Ricardo

Aflevering 7
Frank   20 goed
Niels   18 goed
MV   17 goed
Ricardo   16 goed
Nieky   11 goed

Aflevering 8
MV   20 goed (1 joker)   2:10
Whatthefrank   20 goed (2 jokers)   3:16
Ricardo    20 goed   3:32
NielsE   19 goed   4:16

Aflevering 9
MV 40 goed 7:16
Frank 38 goed 7:31
« Laatst bewerkt op: 17-07-2022, 16:28:30 door TimvDons »
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #18 Gepost op: 17-07-2022, 18:21:56 »
Hints
Ze waren er niet veel, maar ze waren er wel: Hints:

In Aflevering 2 Opdracht 3: Spam Glam:
De waarzegster geeft iedereen zijn aura weer in kleuren. Die van Chowi zijn blauw, haar lievelingskleur, en groen, haar molkleur. Ze verlaat namelijk nooit het spel.

Youtube Clickbait
Was het al opgevallen dat er hint verstopt zal in de openingspost van Dennis?

3DupCb_EvwA

Wanneer je deze url toevoegd aan youtube kom je uit bij het filmpje die de mol moest vinden ;D

Sowieso zat deze opdracht vol met hints. We begonnen immers met 2 kattenvideo's, het lievelingsdier van de mol

Anagram
Ik heb er een traditie van gemaakt om een anagramhint te bedenken. Deze keer mocht Monkeysuncle deze voor mij vertellen. Op een gegeven moment vertelde Monkeysuncle het volgende:

Codewoord geraden. Om te ontdekken welke edelstenen nep zijn, kunnen jullie je melden bij de conservator van dit gebied. Hij weet alles over de edelstenen van Madagaskar. Jullie kunnen hem vinden op de plek waar de hosts zich onder het genot van een drankje nu klaarstomen voor de volgende opdracht.

Hierin zit een anagram verstopt, namelijk 'nu klaarstomen'. Dit is een anagram van molkunstenaar. Wat is het beroep van de mol? Molkunstenaar!

Moltempel
Er zat ook nog een tweetal hints in de moltempel die elke week voorbij kwam. Op de bijbehorende foto was een Venetiaans masker te zien. Niet alleen staat Venetië bekend als een kunststad, maar werd de foto ook nog eens gemaakt door de mol zelf
« Laatst bewerkt op: 17-07-2022, 18:28:08 door TimvDons »
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: [MO22] - Aflevering 10 'De bekendmaking'
« Reactie #19 Gepost op: 17-07-2022, 18:53:27 »
De mol is bekend, de winnaar is bekend. De biechten staan online, de geheime aanwijzingen staan online. Dan rest mij niets anders dan, ook namens D*N, iedereen te bedanken voor dit seizoen.

Als eerste uiteraard dank aan alle kandidaten: Lan, Molfreak Arno, SpacyColours, Midasian, Gerritdebloempot, PieterBasje, Nieky, NielsE, Ricardo, Whatthefrank, MollenvangR en Chowi. Zonder jullie inspanningen hadden wij geen spel om te spelen. Een spel als dit draait om de kandidaten die uren van hun tijd besteden, zowel tijdens goede als tijdens minder goede momenten. En dank dat jullie het vol hielden met alle absurde opdrachten die wij jullie voorschotelde.

Uiteraard danken wij ook alle (actieve) kijkers die als decoy, jurylid, moltalkpresentator of op welke manier dan ook het spel hebben gevolgd en/of hun bijdrage hebben geleverd aan dit spel. Wie is de mol online is een spel die niet alleen te spelen is met kandidaten. Door jullie bijdrage is mogelijk om uitdagende, grotere opdrachten te kunnen spelen en verschillende twists uit te kunnen voeren. Hopelijk hebben jullie, net als wij, als ook als kijker genoten van het spel die jullie volgen. Want dit spel is er niet alleen voor de kandidaten, maar ook voor de volgers ervan.

Specifiek bedanken we ook Chowi. Ik weet dat D*N en ik het je soms niet al te makkelijk hebben gemaakt als mol, maar je hebt je rol als mol fantastische gespeeld. Zowel tijdens de goede als minder fijne momenten stond jij als mol je 'mannetje'. Je hebt je eigen draai kunnen geven aan de rol en daarmee soms ook ons (in ieder geval mijzelf) kunnen verbazen. De samenwerking tussen jouw als mol en D*N en mijzelf als presentatoren waren prettig. Hopelijk kijk je nog lang terug op dit avontuur!

Als laatste uiteraard ook dank aan D*N. We zijn ruim anderhalf jaar terug samen gestart met dit project. Het liep niet altijd zoals wij het van te voren hadden bedacht, maar uiteindelijk is het wel een spel geworden waar iedereen met een positief gevolg op terug zal kijken.

Tot zover. Ik ben vast nog mensen vergeten te bedanken (hierbij alsnog).
De mol duikt voor nu weer onder, maar hij zal vast en zeker weer eens opduiken hier op Realitynet ::bravo::
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela