Auteur Topic: [MO23] Spelregels  (gelezen 197 keer)

Online Whatthefrank

  • Winnaar Z4P
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Verliezend finalist WIDMO2022
[MO23] Spelregels
« Gepost op: 15-12-2022, 11:05:38 »
Spelreglement Widmonline 2023

1. Het spel
In Wie is de Mol online gaan 12 kandidaten op avontuur. Zij voeren opdrachten uit om geld te verdienen voor de pot. In elke aflevering spelen zij ongeveer drie opdrachten. Onder de 12 kandidaten bevindt zich één persoon met een dubbele agenda: de mol. De mol probeert ervoor te zorgen dat de opdrachten mislukken. Aan het einde van elke aflevering maken de kandidaten de test. In de test krijgen zij 20 vragen over de identiteit en het gedrag van de mol. Degene die het minste weet over de mol, krijgt een rood scherm en moet het spel verlaten. In de finale krijgen de kandidaten 40 vragen over de mol gedurende het hele spel. Wie in de finale de meeste vragen goed heeft, mag zich de winnaar noemen van het spel.

2. De Mol
De Mol is zoals gezegd de persoon die gaat proberen de opdrachten te saboteren. De Mol heeft als doel de stand van de pot zo laag mogelijk te houden en niet of door zo min mogelijk kandidaten in de groep ontdekt te worden. De Mol zal nooit een rood scherm krijgen en mag zich zichzelf onder geen beding bekend maken aan iemand. Voorafgaand aan het spel krijgt de mol waar nodig informatie/voorkennis over de opdrachten die komen gaan om zo een strategie te bepalen.

3. Opdrachten
Er worden ongeveer drie opdrachten gespeeld per aflevering waar iedereen invloed op kan uitoefenen. Dit kan soms meer of minder zijn, afhankelijk van de grootte van de opdrachten en de lengte van de aflevering. Het meespelen bij de opdrachten is verplicht. Wanneer je zonder goede reden niet meedoet aan een opdracht verdien je een minjoker (één antwoord fout bij de eerstvolgende test) voor inactiviteit. Mocht je afwezig zijn in een periode geef dit dan door aan de spelleiding. Een actief spel vinden wij belangrijk. De opdrachten komen meestal in het weekend online en lopen in de meeste gevallen tot woensdag of donderdagavond.

4. Test en executie
De test bestaat uit 20 vragen over de identiteit en het gedrag van de mol. Hierbij zullen niet alleen vragen over de opdrachten komen maar zullen er ook vragen worden gesteld uit de inschrijfformulieren die jullie hebben ingevuld. De kandidaat die het minste weet over de mol krijgt bij de executie een rood scherm en verlaat het spel. Bij een gelijke stand telt mee wie het snelste was bij het maken van de test. Na het maken van de test mag je geen contact hebben met je medekandidaten om testspreidingen te delen. Wanneer je het spel verlaat mag je geen contact meer hebben met kandidaten die nog in het spel zitten over het spel! De finaletest bevat 40 vragen over alle afleveringen in het hele spel en bepaalt de winnaar van Wie is de Mol online 2022!

5. Selectie
Inschrijven is vanaf 28 december mogelijk. Tegen die tijd zal er een inschrijftopic verschijnen met meer informatie over hoe je je in kunt schrijven. De inschrijfformulieren gaan naar een onafhankelijk Actief Lid zodat ze anoniem bij de hosts terecht komen. Zo voorkomen we dat de hosts selecteren met voorkennis en gevestigde namen niet meer kans hebben dan onbekende namen. Iedereen maakt evenveel kans met uitzondering van forumleden die het afgelopen jaar hebben meegedaan aan Wie is de Mol Online 2022.

6. Twists en turns
Niets is wat het lijkt en iets is wat het niet lijkt in dit spel. Tijdens het spel komen jullie een aantal twists en turns tegen die alles weer op zijn kop zullen zetten. Blijf dus altijd scherp en vergeet niet: Als dat wat zeker is, niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker...?
Er is geen Mol meer...

Online Whatthefrank

  • Winnaar Z4P
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Verliezend finalist WIDMO2022
Re: [MO23] Spelregels
« Reactie #1 Gepost op: 15-12-2022, 11:28:08 »
7. Voorwerpen
Uiteraard zijn er tijdens het spel ook diverse troeven te verdienen die je kunnen helpen om verder te geraken in het spel. De troeven zijn te verdienen tot en met de aflevering waarin 5 kandidaten zitten. Vanaf het moment dat jullie met 4 zijn, is er voor de eerlijkheid niks meer te verdienen. Welke troeven er precies wel of niet terug zullen komen en wanneer, dat laten we nog even in het midden.

Mocht je afvallen met voorwerpen op zak, mag je deze NIET doorgeven. Het is ook mogelijk om deals te maken met je medekandidaat (voorwerp weggeven voor informatie, maar als je dit doet, stuur dan ALTIJD de pm’s met deze persoon naar GerritDeBloempot en Whatthefrank, dan kunnen zij de administratie goed bijhouden.)

We zetten de belangrijkste troeven nog even op een rijtje:

7.1 Jokers
Een joker maakt één antwoord bij de test één fout antwoord goed. Jokers zijn in te zetten tot en met de aflevering voor de finale.

7.2 Vrijstelling
Als je een vrijstelling hebt, kun je deze bij het maken van de test inzetten. In principe brengt de vrijstelling je naar de volgende aflevering, tenzij de zwarte vrijstelling het ongedaan maakt.

7.3 Minjokers
Een minjoker kun je inzetten op een persoon naar keuze of krijg je als straf voor inactiviteit of het niet volgen van de regels. Deze persoon krijgt dan één vraag extra fout op de test.

7.4 Tijdsvoordelen
In het spel kun je ook tijdsvoordelen tegenkomen. Deze zetten je testtijd op het aantal minuten dat eraan verbonden is. Indien je je tijdsvoordeel inzet, zou dit je kunnen redden bij een gelijke stand.
 
7.5 Zwarte Vrijstelling
Als de zwarte vrijstelling wordt ingezet bij de test, worden de volgende voordelen teniet gedaan: ingezette jokers, vrijstellingen, minjokers en tijdsvoordelen.

7.6 Vraagtekenjokers [NIEUW]
Wij hebben een nieuwe troef, de vraagtekenjoker. Wat deze is of wat deze precies doet, dat laten we nog even in het midden. Je kunt ze in ieder geval inzetten bij de test, maar wat het dan doet? Tja..

8. Kijkerskanaal, kandidatenkanaal en Moltalk
8.1 Kijkerskanaal en kandidatenkanaal
Op Discord, onze snelle chat mogelijkheid, zijn er speciale kanalen voor het algemene spel, de kijkers en kandidaten. In het kijkerkanaal kunnen forummers die niet meedoen aan het spel alles bespreken alsof ze naar een échte Wie is de Mol serie aan het kijken zijn. In het kandidatenkanaal kunnen kandidaten met elkaar chatten over het spel. Uiteraard is het niet de bedoeling dat informatie uit het kijkerskanaal gedeeld wordt met kandidaten. Sancties zullen worden genomen mocht dit wel het geval zijn.

8.2 Moltalk
Ons plan is om dit seizoen ook weer Moltalk te maken. Hoe dit eruit gaat zien of wie hierbij betrokken zullen zijn, houden we nog even geheim. Hier wordt met de afvaller teruggeblikt op het spel, maar hij of zag mag GEEN informatie delen over op wie hij of zij de test heeft ingezet. Ook andere informatie die de actieve kandidaten zou kunnen helpen, mag niet worden gedeeld.

9. Ranking, Titel en Hall of Fame
9.1 Online prijzen
De uitslag van dit spel zal meetellen voor de RN Ranking van dit jaar, hoe verder je komt hoe meer punten je krijgt. Een mol verdient helaas geen punten. Daarnaast verdien je de wissel titel die je zal overnemen van de vorige winnaar: MollenvangR. Je naam zal wel voor altijd vereerd staan in onze Hall of Fame.

9.2 Extra prijs
Het verdiende geld is gekoppeld aan een échte europrijs in de vorm van een bol.com bon. De berekening is als volgt. De eindstand van de pot:
100.000 - 90.000 = 20 euro
90.000 - 85.000 = 19 euro
85.000 - 80.000 = 18 euro
80.000 - 75.000 = 17 euro
75.000 - 70.000 = 16 euro
70.000 - 65.000 = 15 euro
65.000 - 60.000 = 14 euro
60.000 - 55.000 = 13 euro
55.000 - 50.000 = 12 euro
50.000 - 45.000 = 11 euro
45.000 - 40.000 = 10 euro
40.000 - 35.000 = 9 euro
35.000 - 30.000 = 8 euro
30.000 - 25.000 = 7 euro
25.000 - 20.000 = 6 euro
20.000 - 15.000 = 5 euro
15.000 - 10.000 = 4 euro
10.000 - 5.000 = 3 euro
5.000 - 2.500 = 2 euro
Lager dan 2.500 = 1 euro voor de moeite

10. Eerlijkheid, overtredingen, klachten en onduidelijkheden
Dit is een spel waarbij plezier voorop staat en een fijne beleving van het spel erg belangrijk is. Uiteraard vinden we het belangrijk dat dit spel eerlijk, fijn en positief wordt gespeeld. Vandaar hier nog een paar handvatten:

- Mocht je ergens mee zitten dat gerelateerd is aan het spel (of niet gerelateerd aan het spel), dan kan je altijd contact opnemen met GerritDeBloempot of Whatthefrank.

- Eerlijkheid staat voorop in dit spel. GerritDeBloempot en Whatthefrank organiseren dit spel, maar voor transparantie zal Actief Lid D*N ingeschakeld worden om mee te kijken en te zien of alles goed verloopt.

- Het delen van testvragen met andere kandidaten (kandidaat 1 maakt de test eerder en stuurt vragen door naar kandidaat 2) is ten strengste verboden!

- De forumregels gelden uiteraard ook in dit spel. Het niet volgen hiervan kan leiden tot diskwalificatie.

- Bij onduidelijkheden bepaalt de spelleiding, eventueel in overleg met extra toeziend AL: D*N
Er is geen Mol meer...