Palmas Restaurant Welkom in de Het Palmas Restaurant hier in de hoofdstad van Puerto Rico. Deze week zal dit restaurant gerund worden door niemand minder dan jullie!
In de loop van de week zullen verschillende klanten op verschillende tijdstippen het restaurant bezoeken! Het is aan jullie om deze klanten zo tevreden mogelijk het restaurant te laten verlaten. Het restaurant heeft de volgende 4 gerechten op het menu staan:
Pollo GuisadoEen heerlijk stoofpotje met kip en olijven
PernilEen langzaam gekookte varkansschouder
Arroz Con GanduelesPuerto Ricaanse rijst met duivenerwten
Caldo SantoStoofpotje met vis en kokosnoot
Er zijn 3 rollen binnen dit restaurant. We zijn op zoek naar 4 koks, 4 barkeepers en 2 obers.
De 2 obers hebben de taak om de klanten zo goed mogelijk te begeleiden. De obers hebben de volgende taken: de klanten verwijzen naar een geschikte tafel, de bestelling van de klant aannemen, de bestelling naar de tafel brengen en eventuele vragen te beantwoorden. Zodra een klant of een groepje klanten binnen komt is het aan de obers om een geschikte tafel voor de klant te vinden. De ene klant zal hier strenge eisen in hebben, de ander zal het wat minder uit maken.
In het restaurant zijn de volgende tafels aanwezig:
Tafel 101 - 2-persoonstafel
Tafel 102 - 2-persoonstafel
Tafel 103 - 2-persoonstafel (1 stoelpoot lichtelijk beschadigd)
Tafel 104 - 4-persoonstafel
Tafel 105 - 4-persoonstafel (Deze tafel staat bekend om het feit dat bekende acteur Joaquin Phoenix hier ooit aan gegeten heeft)
Tafel 106 - 6-persoonstafel
Bar - 5 barkrukken aanwezig
Zodra een klant een tafel toegewezen heeft gekregen geven deze in PM aan de ober in kwestie door wat ze willen bestellen. De ober geeft dit vervolgens door aan de koks Ook dit gaat via PM. Als het eten klaar is sturen de koks dit wederom per PM naar de obers, waarna de obers het naar de klanten sturen.
De
Koks hebben de taak om het bestelde eten zo snel mogelijk klaar te maken. Maar het eten moet natuurlijk wel goed zijn. De koks mogen niet in het algemene topic praten, maar krijgen een eigen kooktopic. Vooraf krijgen de koks een receptenboek met wat er nodig is voor elk gerecht, en krijgen ze een startvoorraad. Verder zijn er 3 manieren om deze voorraad aan te vullen.
VuilnisbakMensen gooien zoveel prima te gebruiken voedsel weg tegenwoordig… In het kooktopic zal er in de loop van de week af en toe een bepaald ingrediënt verschijnen. De 4 koks hebben bij elk ingrediënt dat er voorbij komt 1 minuut om het te claimen. Als dit lukt zal het aan de voorraad worden toegevoegd. Maar LET OP: er zullen hier ook overbodige ingrediënten voorbij komen. Als deze worden geclaimd kost dit per ingrediënt 50 euro voor het te verdienen bedrag op het einde.
SupermarktElke kok kan er voor kiezen boodschappen te doen bij de supermarkt. Dit doe je door dik te drukken dat je dit gaat doen. Een kok die dit aan het doen is kan geen ingrediënten claimen uit de vuilnisbak, en kan geen gerechten klaarmaken voor de klanten. Bij het doen van boodschappen heb je de keuze uit:
5 ingrediënten naar keuze
7 willekeurige ingrediënten
Het boodschappen doen duurt 2 uur. In deze 2 uur zijn er dus geen andere acties uit te voeren.
Laten bezorgenDe ingrediënten voor de gerechten kunnen jullie ook bij het restaurant laten bezorgen door supersnelle bezorgers! Dit kan echter flink prijzig worden. Per keer dat jullie een ingrediënt laten bezorgen gaat dit af van het te verdienen bedrag. Dit gaat steeds met een verdubbeling. De eerste bezorging kost 1 euro, de tweede kost 2 euro enzovoort.
Als de koks een gerecht door hebben gekregen van de ober drukken ze in hun eigen topic dik welk gerecht ze willen maken, en welke ingrediënten ze hiervoor willen gebruiken. Bijvoorbeeld:
Ik maak Asopao de Pollo met Knoflookteentjes, Sofrito saus, Kippendijen en
Tomatensaus Zodra dit is dikgedrukt duurt het 15 minuten totdat het gerecht klaar is. Zodra deze 15 minuten om zijn kan de ober het gerecht serveren aan de klanten. En tja… als de verkeerde ingrediënten worden gebruikt, zal dit waarschijnlijk wel terug te zien zijn in de review van deze klant.
Tot slot hebben we
4 barkeepers. Zij zijn verantwoordelijk voor de drankjes voor de gasten, en om de sfeer er een beetje lekker in te houden. De klanten bestellen de drankjes niet bij de obers, maar gewoon lekker aan de bar bij de barkeepers! Het mooie aan deze bar is, is dat elk drankje dat je je maar kan bedenken hier te bestellen is! Als de barkeepers bericht krijgen van een bestelling van een bepaald drankje hebben ze 3 minuten om een afbeelding te sturen van dit desbetreffende drankje. Per minuut dat het langer duurt gaat er 10 euro van het te verdienen bedrag af, tot een maximum van 100 euro.
Het vermaken van de gasten is misschien nog wel een belangrijkere taak van de barkeepers. De 4 kandidaten met deze rol krijgen elk 3 woorden die ze de gasten zo onopvallend mogelijk moeten laten proberen uit te spreken. Na afloop zal onze welbekende barman PieterBasje uit het Cruise & Booze café per barkeeper proberen deze woorden te achterhalen. Per woord dat hij niet weet te ontdekken verdienen jullie 100 euro bovenop het te verdienen bedrag.
Aan het einde van de week nemen we het gemiddelde van alle klantreviews. Het geld is dan op de volgende manier te verdienen:
4,5 tot 5 sterren: 5000 euro
4 tot 4,5 sterren: 4000 euro
3,5 tot 4 sterren: 3000 euro
3 tot 3,5 sterren: 2000 euro
2,5 tot 3 sterren: 1000 euro
2,5 of lager: 0 euro
De eventuele kosten die het kookteam en barkeeperteam gemaakt hebben worden hier uiteraard vanaf getrokken, tot een maximum van -1000.
Voor nu de vraag: Wie gaat welke rol op zich nemen? Zodra jullie dit bepaald hebben krijgen de koks hun eigen topic, en horen jullie vanaf wanneer het restaurant zijn deuren opent. Heel veel succes!