Auteur Topic: Spelreglement  (gelezen 462 keer)

Offline Lucy

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
 • Life is like theatre <3
Spelreglement
« Gepost op: 19-08-2021, 09:37:09 »
Spelreglement Survivor 5; Tribal WarsWelkom bij Survivor 2021! Lees hier de spelregels en het spelverloop.

Reglement 1.1 Selectie
Om inactieve spelers te voorkomen wordt er voor het spel begint een selectieronde gespeeld. Tijdens deze ronde wordt getest of je actief bent en krijgt de spelleiding inzicht in je persoonlijkheid. Wanneer er teveel aanmeldingen zijn zal het resultaat in de selectieproef dienen als selectie en zullen de besten een plekje krijgen in het spel. Wanneer je niet door de selectie komt, doe je niet mee aan Survivor 5; Tribal Wars en wordt dit spel ook niet meegenomen in de RN ranking. In principe is het uitgangspunt dat iedereen mee kan doen.

Reglement 1.2 Beginfase
De vier nog te vormen kampen strijden tegen elkaar in luxe- en immuniteitsproeven. Bij de luxeproeven speel je om extra’s zoals de mogelijkheid om een kamp uit te dagen voor de volgende week. De kampen die de immuniteitsproef verliezen, moeten iemand uit hun kamp wegstemmen bij de eilandraad terwijl de andere kampen veilig zitten. Het is de bedoeling dat mensen in verschillende kampen ook communiceren als verschillende kampen. Als je dus in een ander kamp zit dan kan je niet/minimaal met elkaar communiceren over het spel.

Reglement 1.3 De Samensmelting
Ongeveer halverwege het spel worden de kampen samengevoegd: de samensmelting. Vanaf het moment dat de kampen zijn samengesmolten zijn er geen kampen meer en wordt de strijd individueel. Er is maar één iemand die immuniteit kan winnen en iedereen gaat naar de eilandraad. Dit is ook wanneer de juryfase begint. Kandidaten die worden weggestemd op dit punt hebben daardoor een stem aan het einde van het spel over wie de winnaar gaat worden.

Reglement 1.4 De Finale
Wanneer je het einde haalt zal de power weer wisselen van de finalisten naar de jury. De kandidaten die worden weggestemd vanaf de samensmelting vormen de jury en hebben elk één positieve stem te vergeven. Hoe ze deze vergeven is aan hen. Aan de finalisten de taak om hen te overtuigen dat zij de winnaar moeten worden.

Reglement 2.1 Immuniteitsproef
Voor de samensmelting spelen de kandidaten voor immuniteit voor hun kamp. Het gehele kamp is veilig wanneer je immuniteit wint. Na de samensmelting wordt het individueel en zal slechts één persoon immuniteit winnen. Bij de proeven gelden de regels die bij de proef zijn gegeven. Wanneer je wordt betrapt op valsspelen dan staan daar sancties op. Je wordt in ieder geval gediskwalificeerd voor de desbetreffende proef en de spelleiding gaat in overleg over de gehele deelname aan het spel (dit hangt af van hoe ernstig het is). Bij twijfel aan de regels beslist de spelleiding.
Wanneer er een ongelijk aantal spelers is in de teamfase dan moet het team iemand kiezen die niet meespeelt (behalve wanneer anders aangegeven). Je mag niet twee keer dezelfde persoon kiezen in opeenvolgende proeven.

Reglement 2.2 Luxeproef
Naast immuniteitsproeven zijn er luxeproeven. Bij deze proeven win je extra’s die je kan gebruiken om de kaarten in het spel in je voordeel te schudden.

Reglement 2.3 Thema’s
Net als in de vorige seizoenen staat elke week in een bepaald thema. Beide proeven zullen vallen in dit thema. Bijvoorbeeld de altijd gevreesde muziekweek: beide proeven zullen dan gaan over muziek. Naast de wekelijkse thema’s heeft dit seizoen ook zijn doorlopende thema’s zoals de setting in Kenia.

Reglement 2.4 Deelname Proeven
In 2013 werd deze regel ingevoerd om meelifters te voorkomen. Je moet elke proef meedoen (tenzij anders vermeld); we gaan ervan uit dat je actief deelneemt wanneer je je opgeeft voor dit spel. Doe je dit niet, dan krijg je een zwarte stem voor de volgende eilandraad. Enkele luxeproeven kunnen wel optioneel zijn, dat zal dan aangegeven worden.

Reglement 3.1 Twist 1 

Ze zijn terug! Schaduwspelers waren een fan favorite twist in 2013 en voor dit vijfde seizoen brengen we ze terug. Iedere speler krijgt aan het begin van het spel een schaduwaccount met een eigen personage. Dit personage kan je zo goed en leuk mogelijk spelen (en je eigen creativiteit verder op kwijt). Je hebt hierdoor een soort van extra leven in het spel, want je speelt met twee accounts. Schaduwaccounts zullen verder werken als volwaardige spelers. Wie speelt wie? Daar moeten jullie zelf achter komen.

Reglement 3.2 Twist 2
Een terugkerende twist is dat er verschillende hidden immunity idols in het spel verborgen zitten. Een idol kan één persoon immuniteit geven wanneer deze wordt ingezet. Hij kan alleen ingezet worden voordat de stemmen bekend gemaakt worden. Wanneer hij wordt ingezet dan tellen alle stemmen die zijn uitgebracht op de persoon die hem ingezet heeft niet mee en gaat de persoon met het op één na hoogste aantal stemmen naar huis. Je mag de idol ook inzetten voor iemand of aan iemand anders geven. Wanneer je een idol weggeeft dan geef je dit aan via pm. Je kan idols zo lang bewaren als je wilt en er kunnen meerdere per eilandraad ingezet worden. Idols zijn geldig tot de laatste 6. Daarna zijn ze niets meer waard. Hoe de idols dit seizoen in het spel komen is natuurlijk nog geheim.

Vorige editie is het fenomeen nep-idols ontstaan in het spel. Dit zijn idols gemaakt door kandidaten die niet echt zijn. Dit is toegestaan. De idols mogen er alleen niet precies zo uitzien als de echte idols zodat het mogelijk is om de echte en neppe idols te onderscheiden. Wees er op bewust dat als je nog nooit een idol hebt gezien dat hij nep kan zijn.

Reglement 3.3 Twist 3
Dit seizoen is één van de grote twists “Tribal Wars”. Aan het begin van het spel vormen zich vier kampen gebaseerd op de vier elementen: Lucht, Water, Aarde en Vuur. Deze zullen elke aflevering in oorlog gaan met elkaar. Alleen doen ze dat één tegen één. Dus je strijdt in een aflevering slechts tegen één ander kamp, de andere twee kampen strijden tegen elkaar. Hoe bepaald wordt welke kampen tegen elkaar gaan strijden verschilt per week. Dit kan per voordeel keuze of at random.
 
Reglement 3.4 Andere twists
Natuurlijk zijn er nog andere twists. We gaan niet alles verklappen. Wees er op voorbereid dat alles kan gebeuren en laat je vooral niet gek maken.
« Laatst bewerkt op: 3-11-2021, 22:05:10 door D*N »
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline Lucy

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
 • Life is like theatre <3
Re: Spelreglement
« Reactie #1 Gepost op: 19-08-2021, 09:37:25 »

Reglement 4.1 De Eilandraad
Wanneer je de immuniteitsproef verliest in de teamfase dan gaat je team naar de eilandraad. Daar krijgt iedereen één negatieve stem om iemand uit het team weg te stemmen. Degene met de meeste stemmen moet naar huis. Bij een gelijke stand wordt er eerst gekeken naar vorige eilandraden. Wanneer dit ook gelijk is dan wordt er een tie-breaker gespeeld. De hidden immunity idol kan ingezet worden tot de deadline van de stemmen.Net als vorig seizoen worden er bij de eilandraad vragen gesteld die beantwoord moeten worden voor de deadline van de stemmen. Zo niet dan stem je op jezelf. Bij doorvragen zijn we hier minder streng in. Kan je een vraag niet beantwoorden, geef dit dan van tevoren aan.

Reglement 4.2 Stemmen
Wanneer je team de proef verliest moet je naar de eilandraad om iemand uit je eigen team weg te stemmen. Je krijgt vrijwel altijd 48 uur de tijd om te stemmen (Behalve als anders aangegeven of geregeld). Je mag niet stemmen op iemand die immuniteit heeft en je kan niet op jezelf stemmen. Je stem moet binnen zijn voor de deadline. Wanneer je niet op tijd stemt verandert je stem in een stem op jezelf. Eenmaal gestemd=gestemd. Je kan je stem niet veranderen. De enige uitzondering hierop is dat je de hidden immunity idol nog wel kan inzetten tot aan de deadline. Nieuw is dat door het incident van vorig seizoen de spelleiding een bevestiging zal geven bij het ontvangen van de stem/inzet idol. Mocht je een stem of idol echt pas inzetten 1 minuut voor de deadline, dan is dit uiteraard je eigen verantwoordelijkheid.

Reglement 4.3 De Jury
Net zoals voorgaande jaren is er een jury aan het einde die bepaalt wie er wint. De jury bestaat uit de afgevallen kandidaten die de samensmelting hebben gehaald. Er wordt aangegeven wanneer de jury fase begint.

Reglement 4.4 Uit het spel
Wanneer je uit het spel bent, dan lig je uit het spel. Je mag dus geen contact meer hebben met de mensen nog in het spel over spelgerelateerde dingen. Alleen wanneer je er beiden uit ligt mag je met elkaar contact hebben over het spel. De juryleden zullen toegevoegd worden aan een pm groep genaamd “Ponderosa”. Dit is hun medium om te overleggen over de spelers nog in het spel en om hun gedachten over het spel te ventileren naar andere juryleden. Een uitzondering in spelgerelateerd contact zijn kandidaten die de jury niet hebben gehaald en kandidaten die wel de jury hebben gehaald. Kandidaten die de jury niet hebben gehaald mogen geen invloed proberen uit te oefenen op juryleden.


Reglement 5.1 Onduidelijkheden
Bij onduidelijkheden over opdrachten of twists kan er worden gepm’ed naar D*N of Lucy. Graag niet direct op het forum een revolutie beginnen tegen de spelleiding. Ook protesten kunnen gemeld worden via de pm. De spelleiding zal dan de beste optie bedenken en de uiteindelijke beslissing nemen.

Reglement 5.2 Contact
Contact met de spelleiding is mogelijk via de pm, e-mail (zie profiel), discord en ook via whatsapp. Daarvoor kan je gewoon ons nummer krijgen voor snel contact.

Reglement 5.3 Prijzen
Mocht je de ultieme Survivor worden dit jaar dan zijn dit jouw prijzen:
De eer van Realitynet’s Survivor 2021 te zijn
Dit gaat gepaard met een titel bij je forumnaam die je een jaar lang draagt
Jij hebt uiteindelijk de meeste punten erbij bij onze RN Ranking
Een plaatsje in de Hall of Fame, waar ook nadat jouw jaar-titel afloopt je in eeuwigheid geroemd zult worden
Voor het eerst in Survivor, een aandenken aan dit seizoen dat wordt opgestuurd naar je huis (of een ophaalpunt mocht je het delen van een adres wat te heftig vinden).
Worth playing for? We think so!
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dúh
Re: Spelreglement
« Reactie #2 Gepost op: 20-11-2021, 16:34:58 »
Ik kreeg een vraag over Ponderosa over contact met andere afvallers:

Dit jaar is er geen Ponderosa pm omdat er schaduwen in het spel zitten. Jullie zijn dus afgezonderd in Ponderosa en mogen geen spel gerelateerde dingen met elkaar delen gezien het andere account van deze persoon nog in het spel kan zitten. Deze informatie mogen ze uiteraard niet hebben.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human