Auteur Topic: [TBP20] Spelreglement  (gelezen 232 keer)

Online Vermoljoen

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Mijn vergrootglas werkt al jaren niet meer...
[TBP20] Spelreglement
« Gepost op: 2-08-2020, 21:46:24 »

Spelreglement – The Big Puzzle


1.    Spelconcept
Dit is een spel waarbij 10 kandidaten iedere aflevering 3 opdrachten krijgen waarin verschillende puzzels aanbod komen. Als je binnen de tijd de opdracht kan voltooien, dan krijg je een aanwijzing naar het sleutelwoord. Hoe meer aanwijzingen je hebt, hoe groter de kans dat je het sleutelwoord kan vinden en doorgaat naar de volgende aflevering. Als je het sleutelwoord niet kan vinden, dan moet je onmiddellijk naar De Ronde Tafel. Daar zal worden uitgevochten wie het spel moet verlaten.

2.    Puzzels
Iedere week zijn er 3 verschillende puzzels die je moet oplossen. Onderschat het niet, want we gaan het jullie niet al te gemakkelijk maken. In The Big Puzzle ligt de lat een tikkeltje hoger. Reken maar op vele leuke twists en spannende opdrachten!

Er zullen iedere week één individuele opdracht en één teamopdracht zijn. Er is ook nog een derde opdracht: deze kan van alles zijn. Bij de teamopdrachten zullen teams tegen elkaar strijden en bij de individuele opdrachten zullen de kandidaten de puzzels zelfstandig moeten oplossen.

Je zal de aanwijzing enkel en alleen krijgen als je de juiste oplossing voor de deadline naar Vermoljoen en JaccoS stuurt. Bij de individuele opdrachten is het niet zo dat enkel de eerste kandidaat de aanwijzing zal ontvangen, tenzij anders is aangegeven. Je kan dus voor jezelf inplannen wanneer je de puzzel wilt maken. Als je het juiste antwoord hebt ingestuurd, dan zal je na de deadline een antwoord krijgen met de aanwijzing.

TE LAAT = TE LAAT!

Als je het antwoord fout hebt, zal je geen aanwijzing krijgen. Je krijgt ook geen tweede kans, dus denk goed na voordat je een antwoord instuurt!

3.    Puzzle Master
Iedere week zal één van de eerste twee puzzels bepalen wie de Puzzle Master van de aflevering wordt. Als je als eerste het juiste antwoord van de bepalende puzzel instuurt, ben je de puzzle master en krijg je een voordeel bij de derde opdracht. Dat voordeel kan van alles zijn.

Verwar dit niet met de Game Master van The Big Escape, want dit zijn 2 totaal verschillende dingen.

4.    Eliminatie (De Ronde Tafel)
Als de 3 opdrachten zijn gespeeld, heb je tijd om na te denken over het sleutelwoord. Een juist sleutelwoord zorgt ervoor dat je doorgaat naar de volgende ronde. Als meerdere kandidaten het fout hebben of iedereen het juist heeft, zullen jullie naar de ronde tafel gaan. Samen met het sleutelwoord, zal je ook een kleine extra opdracht ontvangen. Ook deze moet je uitvoeren, ook al ben je redelijk zeker van jouw sleutelwoord. Deze extra opdracht zal bepalen wie naar huis zal gaan.

Als er op één of andere manier een gelijkspel is bij de extra opdracht, dan wordt er gekeken naar:
a. het aantal goed opgeloste puzzels over het hele spel
b. het aantal juiste sleutelwoorden dat is gegeven over het hele spel
c. het aantal verdiende aanwijzingen in de aflevering zelf
d. als dat ook gelijk is, kijken we naar de aflevering ervoor en zo naar aflevering 1

5.    Planning
Dit spel zal gespeeld worden van 14 september tot 16 november.

6.    Bondjes
Bondjes zijn toegestaan, maar het is zeker NIET de bedoeling dat je elkaar gaat helpen bij het oplossen van individuele puzzels. Eerlijkheid staat voor ons op de eerste plaats.

Voor de rest mag je alles bespreken met je medekandidaten, maar wees voorzichtig met het delen van aanwijzingen en sleutelwoorden! Want als iedereen het sleutelwoord juist heeft, moeten jullie allemaal naar De Ronde Tafel.

7.    Selectie
Meer info hierover kan je vinden in dit topic.

8.    Ranking, Titel en Hall of Fame
Dit spel telt mee voor de RN Ranking. De winnaar krijgt de titel en draagt deze tot de volgende winnaar is gekroond. Wel blijft jouw titel altijd zichtbaar in de Hall of Fame.

9.    Eerlijkheid, Overtredingen, Klachten, Onduidelijkheden
Dit is een spel waarbij plezier voorop staat en een fijne beleving van het spel erg belangrijk is. Uiteraard vinden we het belangrijk dat dit spel eerlijk, fijn en positief wordt gespeeld.

- Mocht je ergens spelgerelateerd mee zitten, dan kan je altijd contact opnemen met Vermoljoen en JaccoS
- Eerlijkheid staat voorop in dit spel. Vermoljoen en JaccoS organiseren dit spel, maar er zal daarnaast nog een Actief Lid meekijken voor transparantie. Het AL voor dit spel zal Lucy zijn.  ::bravo::
- De forumregels gelden uiteraard ook in dit spel.
- Bij onduidelijkheden bepaalt de spelleiding, eventueel in samenspraak met het toeziende AL.


“Goede afspraken maken goede vrienden”
Volg het nu: The Big Puzzle! / Achtste afvaller WIDMO 2020