Auteur Topic: [LEG 3] Nacht 1  (gelezen 193 keer)

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
[LEG 3] Nacht 1
« Gepost op: 28-11-2022, 19:20:22 »
Previously on...
Ultimate Werewolf: Legacy

Vijf families meren aan in Massachusetts en besluiten hun dorpje te stichten op de runes van een ouder dorp. Ze vinden een boek met een mysterieuze spreuk en besluiten na een stemming deze spreuk hardop voor te lezen. Daarmee roepen ze de Cerberus op, die het dorp wil af maken en zelf zijn wolven kiest. Het gaat precies volgens plan en de Cerberus en wolven winnen!

Exact een jaar later speelt het onheil zich weer af, met een gelijkaardige afloop. Het dorp slachtte meteen hun schildwacht en ziener af, waarna het zo goed als onmogelijk werd nog weerstand te bieden tegen het kwaad. Bij het graven van het laatste graf, stootte de grafdelver op een mysterieuze doos met de afbeelding van een komeet erop. Wat zou dit te betekenen hebben?



Hoofdstuk 1 - 1691: Ongedaan gemaakt
Jullie zijn met 15 spelers, opgedeeld in families. De spelers van de eerste ronde hebben hun eigen familie en personage terug (maar dus niet hun rol van wolf/burger/etc...). Sommige spelers van die eerste ronde zijn terug gekomen en hebben hun oorspronkelijke personages terug gekregen. Sommige spelers van het vorige potje zullen dus een nieuw personage zijn.

Dit is de familie indeling:

De Eyzburg Familie
Patrick Eyzburg - hillo
Gunther Eyzburg - DRenziboy
Samantha Eyzburg - Deerbetah



De BeinrothFamilie
Fenster Beinroth - Melkvin
Alice Beinroth - Zitnie
Harold Beinroth - Kaaasje



De Poorman Familie
Daniel Poorman - PieterBasje
Robert Poorman - WhattheFrank (Burgemeester)
Fodius Poorman - Miek1999



De Ulmer Familie
Elmer Ulmer - MitchK
Annie Ulmer - D*N
Moses Ulmer - GerritDeBloempot



De Heathrow Familie
Thadius Heathrow - Daisy
Mary Heathrow - Giorgio
Aldus Heathrow - Swifty


Bij de eerste lynch stemming zal er in familieverband moeten worden gestemd! Er zullen dus maar 5 stemmen in totaal zijn. De meerderheid van de stemmen binnen n familie zal tellen. Als er geen meerderheid is, zal het lot beslissen welke van de stemmen geldt.



Ik ga zo meteen de rollen verdelen. Jullie zijn met 15 spelers, maar er zijn 16 kaartjes. En van deze rollen zal dus niet mee doen. Is het een zoveelste burger? Of hebben de burgers geluk en is het een wolf die niet mee doet? Of zit n van de unieke rollen er niet bij?

In dit potje zitten de volgende rollen:
Burger (goed) - 9 kaarten
De standaard burger rol. Je hebt geen speciale krachten, je wint als alle Weerwolven dood zijn.

Ziener (goed) - 1 kaart
De Ziener krijgt in dit spel enkel te zien of iemand goed of slecht is. Je komt niet de exacte rol van iemand te weten.

Schildwacht (goed) - 1 kaart
Deze Schildwacht beschermt niet! Maar hij komt wel te weten wie de Ziener is en kan zo mogelijk de Ziener beschermen als er gestemd wordt wie er gelyncht moet worden.

Wolven (SLECHT!) - 4 kaarten
Wolven winnen als het aantal nog in het spel zittende weerwolven gelijk is aan of meer is dan de andere rollen die nog in het spel zitten.

Cerberus (SLECHT!) - 1 kaart
De Cerberus is gaat actief op zoek naar de Ziener om de Wolven te helpen. Elke nacht mag de Cerberus een speler doorgeven via pm. Ik stuur dan of die speler de Ziener is of niet. De Cerberus kan niet samen met de Wolven overleggen 's nachts, dus zal zijn info openlijk moeten vertellen. Voor de goeden hoeft de Cerberus niet dood om te winnen.
« Laatst bewerkt op: 28-11-2022, 19:36:42 door Robbieazerty »

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [LEG 3] Nacht 1
« Reactie #1 Gepost op: 28-11-2022, 19:22:17 »
De mysterieuze doos die door de grafdelver gevonden werd ligt midden op het dorpsplein en begint ritmisch te pulseren. De afgebeelde komeet gloeit helder op. Er lijkt echter geen enkele manier om de doos te openen... voorlopig toch niet.
Daarbij... jullie hebben nu andere problemen om mee te dealen!


Er hoeft deze keer niet gestemd worden of er een spreuk voorgelezen wordt. Jullie hoeven ook geen burgemeester te verkiezen, want die hebben jullie al: Whatthefrank.

Nee, er valt niets meer te beslissen! Dus jullie weten hoe het gaat, iedereen gaat slapen, ik stuur de rollen en iedereen met een nacht actie, mag die al meteen uitvoeren. Daarnaast kunnen de wolven elkaar leren kennen, maar ze zullen nog niemand opeten.

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [LEG 3] Nacht 1
« Reactie #2 Gepost op: 28-11-2022, 19:34:19 »
De rollen zijn verdeeld! Laat me weten als je geen pm ontvangen hebt.

Iedereen met een nachtactie heeft daarvoor tijd tot dinsdagavond 20u.

Veel success allemaal!!