Auteur Topic: The Joy of Painting - No Thanks! (+)  (gelezen 223 keer)

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
The Joy of Painting - No Thanks! (+)
« Gepost op: 20-01-2022, 11:44:29 »

Naast alle kunstwerken die jullie zelf gaan maken, hebben we ook nog een kunstveiling! Hoewel je in dít spel eerder geldt biedt om toch maar alsjeblieft niet dat schilderij te hebben!

Het is gebaseerd op het gelijknamige kaartspel No Thanks! (linkje volgt later nog, het bedrijf waar ik voor werk heeft bgg geblokkeerd  :-X )

Het spel wordt gespeeld in 2 groepen, eentje van 4 en eentje van 5. Deze werden ingedeeld door aflevering 1 winnares Lucy.
Dit zijn de groepen en meteen ook de speelvolgorde:
GROEP 1: Lucy, Bjorrn, Molfreak Arno en NielsE
GROEP 2: Swifty, Brent, Wouterv, Mitch en Whatthefrank


Doel
Scoor de minste punten.

Spel
Er zijn 33 schilderijen, genummerd van 3 t/m 35. Die worden geschud en 9 worden er random uitgehaald, maar je weet niet welke.
Iedereen krijgt 11 munten.
Elke ronde wordt een schilderij gepost en heeft de speler die aan de beurt is twee keuzes:
1. Het schilderij nemen (plus mogelijke munten die er al bij liggen)
2. "No Thanks!" posten en een munt betalen.

Elk schilderij is het aantal punten waard dat er op staat (maar je wil dus om ter minste punten!). Munten wil je wél veel hebben, want ze zijn 1 minpunt waard per stuk.

Als je het schilderij niet wil hebben, betaal je dus een munt en post je "No Thanks!". Dan is de volgende speler aan de beurt om dezelfde keuze te maken: nemen of niet en 1 munt betalen. Dit blijft doorgaan tot een speler het schilderij neemt samen met alle munten die voorgangers al hebben betaald. Mogelijk passeert een schilderij meerdere keren als niemand het wil hebben, maar op een zeker moment zal iemand het nemen (ofwel omdat er al zo veel munten op liggen dat het te verleidelijk is, of simpelweg omdat hij/zij geen munten meer heeft om het schilderij te weigeren)

Wanneer een schilderij genomen is, wordt een nieuw schilderij gepost. Degene die het laatste schilderij genomen heeft is nu als eerste aan de beurt en we blijven steeds dezelfde volgorde aanhouden van spelers.

Bvb:
Een schilderij ter waarde van 10 punten wordt gepost. Kim zegt "No Thanks!" en legt er een muntje op. Nicky wil het ook niet en legt er ook een muntje op. Robin heeft ook geen zin in 10 punten en legt er ook een muntje op. Noa is aan de beurt en beslist om de kaart te pakken en krijgt daarmee ook de drie munten. Vervolgens wordt een nieuw schilderij gepost en mag beslissen om het te houden of een munt te betalen en het door te geven.

De truck in dit spel is om opeenvolgende kaarten te nemen. Als je een setje van opeenvolgende kaarten hebt, telt enkel de laagste van die kaarten mee voor je score!

Bvb:

Stel je hebt een 13, 15 en 16. In dat geval heb je 28 punten (13 + 15 en 16 telt niet mee omdat 15 en 16 elkaar opvolgen).
Als je er vervolgens ook in slaagt om de 14 te pakken te krijgen, heb je nog maar 13 punten. Want dan heb je vier opeenvolgende kaarten 13, 14, 15, 16 en dan telt dus enkel de laagste waarde mee. Maar let op: er zijn in het begin van het spel 9 kaarten verwijderd, dus je weet niet of die gehoopte kaart überhaupt ooit zal verschijnen...

Einde & ZP
Als de stapel schilderijen op is, is het spel gespeeld en gaan we punten tellen. We tellen daarbij dus de waarde van je schilderijen (enkel de laagste waarde in geval je een setje opeenvolgende nummers hebt) en vervolgens trekken we daar de munten die je nog hebt van af.
Bvb:

Iemand heeft: 3, 7&8, 12&13, 15&16, 25 en 8 munten.
De score van de schilderijen is dan 3+7+12+15+25 = 62
62 - 8 munten maakt een eindscore van 54 punten.

Qua ZP is de puntenverdeling als volgt:
In de groep van 4: 2-1-1-0
In de groep van 5: 2-2-1-1-0


Deadline van deze opdracht is: zaterdag 29 januari 21:00.
« Laatst bewerkt op: 20-01-2022, 11:53:12 door Robbieazerty »

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: The Joy of Painting - No Thanks! (+)
« Reactie #1 Gepost op: 26-01-2022, 22:23:22 »
Aandacht aandacht
Omdat zaterdag de deadline is en we dus al ver over de helft zitten, maar met No Thanks nog veel schilderijen moeten doen, hebben we besloten om het vanaf nu anders aan te pakken. En wel als volgt:

De bieding gebeurt via pm. Je stuurt naar monkeysuncle en mij op wanneer je het schilderij zou aannemen door te zeggen dat je het schilderij pas pakt als er x of meer munten op liggen.
Dus stel er ligt een schilderij dat 30 punten waard is. Dan kan je ons pm'en dat je het pakt als er al 21 muntjes betaald zijn van anderen (en jezelf) die het niet willen hebben.

Wij rekenen daarna uit bij wie het schilderij terecht komt en hoeveel muntjes die persoon erbij krijgt.


Hierdoor zal de bieding sneller gaan omdat jullie niet 1 voor 1 op elkaar hoeven te wachten om No Thanks te posten.

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: The Joy of Painting - No Thanks! (+)
« Reactie #2 Gepost op: 27-01-2022, 21:02:38 »
Omdat het eigenlijk nog niet echt vooruit gaat, zijn we genoodzaakt een tijdslimiet in te bouwen.

Als een schilderij gepost wordt heeft iedereen 4 uur tijd om een pm te sturen voor hoeveel muntjes je dat schilderij zou pakken.
Als die 4 uur eenmaal om zijn en je niets gestuurd hebt, wil dat zeggen dat je één ronde No Thanks zegt en vervolgens het schilderij neemt (als niemand het al voor jou heeft genomen).

Voor groep 1 met Molfreak Arno: vanwege zijn situatie (en waarschijnlijk ook vanwege zijn goede score in Canvas) heeft hij aangegeven het niet erg te vinden om laatst te zijn in No Thanks en hanteren we deze regel dus sowieso.

Dit gaat in vanaf nu (dus niet met terugwerkende kracht vanaf wanneer het vorige schilderij gepost werd).

En 's nachts hoeven jullie niet wakker te blijven, want monkeysuncle en ik slapen dan ook, dus posten dan geen nieuwe schilderijen.
« Laatst bewerkt op: 27-01-2022, 21:04:38 door Robbieazerty »