Auteur Topic: [ZP5] Spelregels  (gelezen 217 keer)

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
[ZP5] Spelregels
« Gepost op: 13-02-2024, 11:21:37 »


 ???Wat is Zap?
Zap is een spel waarbij je elke aflevering naar een nieuw programma zapt en dus elke aflevering weer in een totaal nieuwe situatie zit. Dit geldt zowel voor de thematiek van die aflevering, als de spelelementen en terug van weggeweest voor deze vijfde (jubileum!) editie: de eliminatie. De ene aflevering zal je beoordeeld worden door een onafhankelijke jury, de andere aflevering is je prestatie in een opdracht erg belangrijk en in weer een andere aflevering stem je iemand uit het spel met tactische moves. Er is gekozen voor een fijne balans en zoveel mogelijk variatie in de manier van opdrachten spelen en eliminaties.

 ;DPrimetime
Kandidaten beginnen in de Primetime, het programma van dat moment wat echt een hit is. Dit zullen deze editie eigenlijk altijd Realityprogramma's zijn om in thema te blijven van Realitynet. Aan het begin van de aflevering zal in het Zapjournaal het thema aangekondigd worden en zullen de regels en het spelverloop van die specifieke aflevering uitgelegd worden. Welke opdrachten en spelonderdelen zijn er én natuurlijk hoe er bepaald zal worden wie er afvalt.

 :)Middagprogramma
Ook terug van weggeweest, het middagprogramma. Kandidaten die niet meer goed genoeg zijn voor primetime worden gedegradeerd naar het middagprogramma. Dit zijn vaak simpele programma’s. Ook hier geldt dat je nog steeds elke aflevering naar een nieuw programma zapt. Bij aankondiging zal duidelijk gemaakt worden waarvoor er gespeeld zal worden. Dit kan zijn een voordeel voor de volgende aflevering, het kan zijn dat iemand definitief het spel verlaat of dat iemand zijn terugkeer maakt op de primetime televisie.

 ::super::Spelverloop
Er is plek voor 10 t/m 18 kandidaten, dus waarschijnlijk kan iedereen die zich aanmeldt ook daadwerkelijk meedoen. Er zijn 12 afleveringen. Bij minder dan 12 kandidaten zullen dit er minder zijn (minimaal 10 afleveringen). Houd er rekening mee dat je door het middagprogramma altijd een aantal afleveringen zal deelnemen aan het spel. Een voordeel als je graag zo lang mogelijk wil meespelen, maar vraagt ook wat inzet van jou als deelnemer.

 ::vergroot::Kijkcijfers
In televisie zijn de kijkcijfers alles! Daarom is er elke week een kijkcijferpoll open waarbij iedereen kan stemmen op zijn favoriete kandida(a)t(en). De winnaar krijgt een klein voordeel in de volgende aflevering. Valsspelen door bijvoorbeeld kloonaccounts zal worden bestraft.

 ::bravo::De Finale
Aflevering 12 is de finale van het spel. Deze bestaat uit vier verschillende thema’s waarvan één onderdeel is genomen. De kandidaat met de meeste punten aan het einde mag zich de nieuwe koning of koningin van ZAP noemen en zich voegen bij de fantastische hall of fame van: KD. (2013), Nieky (2019), D*N (2021) en Whatthefrank (2022)!

 ::zweep::Regels
-> Alle forumregels gelden natuurlijk ook in dit spel.
-> Bij onduidelijkheden of overmacht bepaalt de spelleiding, eventueel in overleg met een niet deelnemend AL (actief lid).
-> Het breken van regels die te maken hebben met een eerlijk spelverloop zal worden bestraft en kan ervoor zorgen dat je gediskwalificeerd wordt.

 :oKijkers en Juryleden
Er zal dit seizoen weer met een jury gewerkt worden. Wil je onderdeel worden hiervan laat dit dan weten aan D*N. Bij sommige weken zal er gezocht worden naar een specifieke jury, hier later meer over. Voor kijkers zal er op Discord een kijkerskanaal actief zijn, naast een standaard kanaal waar ook kandidaten in kunnen. Geef op Discord aan dat je hier in wilt om toegevoegd te worden.

Vragen?Hoe lang duurt het spel?
-> We spelen 12 afleveringen.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het spel?
-> Verschilt per programma. Belangrijke deadlines zijn altijd minstens 24 uur. Per programma verschilt het hoeveel opdrachten er zijn. Dit kan variëren van 1 t/m 3 opdrachten.

Moet ik de programma’s kennen?
-> Nee dat hoeft niet, elke aflevering zal uitgelegd worden hoe het programma werkt.

Kom ik spoilers tegen over de programma’s?
-> Die probeer ik te vermijden. Een aantal thematische dingen ga je niet kunnen vermijden, maar grote spoilers zullen er nooit gegeven worden. Let er als deelnemer ook op dat je hier geen opmerkingen over maakt buiten spoilertags.

Hoe werkt de selectie?
-> Het spel gaat door bij minimaal 10 kandidaten en kan uitgebreid worden tot zo'n 18 kandidaten. Gezien de verwachting is dat er niet meer dan 18 aanmeldingen zullen komen betekent dit dat iedereen die mee wil doen, mee kan doen. Mochten er toch ineens meer kandidaten zijn dan houden we de volgorde van inschrijven aan.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human