Auteur Topic: Alpineskiën  (gelezen 11036 keer)

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Alpineskiën
« Gepost op: 7-01-2006, 14:34:38 »
Hier kan je alles kwijt over alpineskiën…






De Olympische alpinecompetitie telt tien disciplines; vijf voor mannen en vijf voor vrouwen. De verschillen tussen de alpinedisciplines worden bepaald door de piste, het hoogteverschil tussen start en finish, het aantal poorten waar de skiërs tussendoor moeten en de plaats van die poorten. Hoe groter het hoogteverschil, hoe hoger de snelheid; hoe meer poorten, hoe meer bochten; hoe dichter de poorten bij elkaar staan, hoe scherper die bochten. In elke discipline wint de snelste van degenen die geen enkele poort missen. Tijden worden tot op de honderdste seconde gemeten.

Lees meer »»»
« Laatst bewerkt op: 7-01-2006, 14:39:49 door Megan »
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #1 Gepost op: 10-02-2006, 14:53:27 »
Ik zal  proberen om telkens bij het alpijns skiën enkele wetenswaardigheden op papier te zetten als jullie dan zin krijgen om de wedstrijd te volgen kunnen jullie misschien wel enkele namen onthouden en hun prestaties mee volgen :

Zondag om 11.45 uur op Ned 2 en Eurosport


Zondag eerste skirace voorzien : Afdaling mannen
Zondag zal men kunnen genieten van het koningsnummer bij het skiën, de afdaling voor de heren.
Voor de afdaling van start gaat worden er eerst 2 of soms zelfs 3 trainingen afgewerkt. De kampioenen hebben dan de kans om de piste al eens te verkennen en te kijken of ze technisch moeilijk is, waar de sprongen zich bevinden en hoe ze hun snelheid moeten doseren. Aan de hand van de laatste training worden ook de startnummers voor zondag toegewezen. De beste in de laatste training vertrekt met startnummer 30, de 30ste start met nummer 1. Dus voor leken zijn de skiërs met startnummer 25 tot en met 30 de interessantste skiërs. Soms echter plaatsen zich bij de top 5 nog  skiërs met een hoog startnummer maar dit is raar of zelden.

In elke discipline mogen er per land maar 4 athleten starten. De meeste landen heb al voor de olympische beginnen hun 4 mannen aangeduid, maar bij de Oostenrijkers wordt altijd afgewacht tot op het laatste moment wat vaak haat en nijd bij de athleten teweeg brengt. Vandaag werd Klaus Kröll op de valreep als 4de oostenrijker aangeduid.
De kanshebbers :
1.Voor Oostenrijk werden er nog verder aangeduid : Hermann Maier, Fritz Strobl (huidig olympische kampioen) en Michael Walchhofer (huidig wereldkampioen)


M.Walchhofer

2.Ook de Amerikanen zijn sterk zeker Dahron Rahlves en Bode Miller zijn zeker niet te onderschatten
3.Voor gastland Italië zullen we zeker Peter Fill en de ancient K.Ghedina bij de 10 eerste kunnen aantreffen
4.Voor zwitserland zullen uitkomen : Bruno Kernen, Ambrosi Hofmann en Didier Defago als de te onthouden namen.
Jammer genoeg starten er voor Duitsland geen afdalers.





Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #2 Gepost op: 12-02-2006, 17:55:14 »
Verslag : afdaling alpijns skiën mannen :

Vandaag was het de afdaling in Sestriere. In het totaal waren er 55 skiërs aan de start.
Vele kanshebbers waren gestart bij de eerste 20. Het was een vrij lastige piste met veel bochten en hoge sprongen. Bij de training was het belaag van de ski’s, de onderkant, helemaal stuk en moesten de ski’s afgedankt worden. Het preparen van de ski’s was dan ook van heel groot belang om het tot op het einde van het parcours ongeveereen  3 km lange afdaling volledig uit te zingen.
 De eerste goede tijd werd neergezet door de regerende kampioen Fritz Strobl. Zijn tijd was 1.50.12  Lang bleef hij 1 tot zijn landsman Michael Walchhofer was gestart en die zou een tijd afklokken  van 1:49.52. Hij dook als eerste onder één tijd van 1.50.00.
Ook de Zwitser Bruno Kernen hoop in bange dagen had een tijd van  1.49.82   en stond lang 2.
Dan was het de beurt aan Kjetil Andrej Aamodt de Noor. Iemand die nu in de wereldbeker zijn tijd heeft gehad maar er toch nog altijd staat met de olympische spelen. Vandaag ook en Aamodt was enorm tevreden met zijn voorlopige 3de plaats.
De wedstrijd vordert en meer en meer kandidaten zouden geen bedreiging meer vormen voor Michael Walchhofer. Blijkbaar zou het een oostenrijks feestje worden.
Maar dan is het de beurt aan de fransman Antoine Deneriaz die gisteren ook al de beste tijd had in de laatst training. Maar in het verleden is al gebleken dat  een training niet altijd gelijk is aan de werkelijke wedstrijd. In het begin na de eerste sprong had hij al een tijd van – 0,019 op Michael Walchhofer na de 2de buckel een tijd van – 0,070 en uiteindelijk zal hij Michael Walchhofer verslaan met een verschil van -.0,072. Antoine Deneriaz duikt onder een tijd van 1.49.00 en eindigt op een tijd van 1.48.80. Alle franse supporters uitzinnig van vreugde met deze overwinning.

Het podium zag er dus als volgt uit :

1. Antoine Deneriaz Frankrijk

2. Michael Walchhofer Oostenrijk
3. Bruno Kernen Zwitserland

Offline Zartan

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • I am smarter than the average bear...
Re: Alpineskiën
« Reactie #3 Gepost op: 12-02-2006, 17:58:52 »
Dat zag er leuk uit dat alpineskiën.
In life you have to do a lot of things you don't f*ing want to do. Many times, that's what the f* life is... one vile f*ing task after another.

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #4 Gepost op: 12-02-2006, 23:00:25 »
DINSDAG  Combiné mannen :

   Afdaling op Eurosport om   11.45 uur
            Slalom      1ste manche om   17.00 uur
    Slalom       2de manche om   19.30 uur


Zoals het woord het zegt spreekt men van combiné wat in het frans bijeenvoegen betekent.
Inderdaad in een combiné voegen we de tijden bijeen van één afdaling en 2 slaloms.
De skiërs die hiervoor in aanmerking komen moeten zowel lef hebben om in een hoge snelheid en in hurkzit een berg af te suisen maar moet ook techniek in de benen hebben en een slalom goed en correct kunnen uitvoeren.
Een combiné wordt gewoonlijk op één dag afgewerkt. Op het middaguur komt de afdaling dat ze reeds samen met de echte afdalingstraining hebben ingestudeerd. Gewoonlijk vertrekt de afdaling voor de combiné iets lager en is dus iets minder lang en minder moeilijk.
Dan wordt in de namiddag 2 slaloms afgewerkt.
Meestal komt in de combiné eender een slalommer in aanmerking die ook het lef heeft voor de afdaling te doen eender dan een goede afdaler. Deze is meestal niet zo goed in de slalom.
De kandidaten die voor een medaille in aanmerking kunnen komen zijn :

Benjamin Raich voor Oostenrijk. Getalenteerde jongen die misschien iets minder goed is in de afdaling maar enorm goed is in de slalom.



Aksel lund Svindal voor Noorwegen : goede slalommer ook iets minder in de afdaling.

Kjetil André Aamodt voor Noorwegen : zeer goede slalommer en was vandaag 4de in de afdaling. Misschien wel de grootste kanshebber. Helaas heeft hij zijn knie bezeerd en zal hij forfait moeten doen voor de combiné van dinsdag.

Bode Miller voor de Vernigde Staten : goede afdaler was 5de vandaag en als hij een goede dag heeft ook een slalomspecialist.



Giorgio Rocca voor Italië : zeer goede slalommer maar zwakker dan de 2 eerst genoemden in de afdaling.


De Combiné misschien wel het spannendste onderdeel want hier moet men 3 keer goed presteren om een goude medaille te kunnen pakken.

Bron foto : briko




Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #5 Gepost op: 14-02-2006, 11:34:47 »
Woensdag 15 februari eerste wedstrijd dames : afdaling


Ook de vrouwen komen nog in actie. Zij hebben reeds 2 afdalingstrainingen achter de rug en voor sommige kanshebsters is dit slecht afgelopen. Carole Montillet-Charles olympische kampioenen te Salt Lake City kwam te val en werd afgevoerd met zware schaafwonden in het gezicht. Lindsey Kildow werd per helikopter afgevoerd en zal niet meer meestrijden voor olympisch goud.
De heren racen een verval naar beneden tussen de 800 en 1000 m. De vrouwen tussen de 500 en 800 m. Gemiddeld worden er snelheden van rond de 120 km/u gehaald.

De kanshebsters voor morgen zijn :

Voor Oostenrijk : Michaela Dorfmeister (leidster in de algemene beker) en Renate Götschl (vlaggendraagster voor Oostenrijk)
voor Zweden : vlaggendraagster en allroundster Anja Pärson
Voor Zwitserland : winnares van gisteren Martina Schild en Franzy Auftenblatter
Voor Frankrijk : Ingrid Jacquemot (misschien gemotiveerd door overwinning van Deneriaz zondag)
voor USA : Julia Mancuzo (altijd goedlachs en klaar voor grapjes)


Julia Mancuzo

voor gastland Italië : Luchia Recchia en de zusjes Fanchini,


de zusje Fanchini
voor Duitsland : Petra Haltmayer
Voor Kroatië : Janica Kostelic (de medaillewinnares van Salt Lake City). Iemand die heel ernstig met haar sport bezig is en die er op gebrand is om in de 5 skidisciplines medailles te halen.


Bronnen : http://www.montagnedoc.it
          http://www.usoc.org

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #6 Gepost op: 15-02-2006, 11:41:32 »
Afdaling vrouwen :

Goed nieuws  : Carole Montillet zal toch proberen haar olympische medaille van Salt Lake City te verdedigen...

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #7 Gepost op: 15-02-2006, 14:16:56 »
VERSLAG COMBINATIE HEREN :

Alle favorieten lieten het afweten tijdens de combiné.
Benjamin Raich topfavoriet voor goud stond één na de afdaling en de eerste slalom maar jammer genoeg miste hij een poortje in de 2de slalom medaille weg.

Bode Miller die een voortreffelijke afdaling had geskied valt tijdens de eerste slalom, medaille weg

Svindal valt tijdens de 2de slalom, medaille hoop weg voor Noorwegen, zeker na het uitvallen van
Lasse Kjus en het ontbreken van de olympische kampioen 2002 Kjetil Andre Aamodt.

Giorgio Rocca : slechte afdaling wel 2 goede slaloms.Komt echter juist iets te kort om medaille te halen voor Italië, hij eindigt 5de.

Wie haalde dan wel het podium ? :

Oostenrijker en pop artiest, Rainer Schoenfelder behoudt zijn zenuwen en brengt een bronzen medaille mee voor Oostenrijk

Middenmoter Ivica Kostelic, normaal goed in slalom minder goed in afdaling heeft de moment van de dag en weet zilver te halen voor Kroatië. Goed nu zijn zusje Janica moest forfait geven bij de vrouwen, wegens gezondheidsproblemen.


Maar de verrassing van de dag is wel Ted Ligety. Dit seizoen voortreffelijk in de slalom skiet ook een goede afdaling en kan het verlies van Bode Miller toch vergoeden door Amerika een gouden medaille te schenken.


Dus medailles combiné :

goud       Ted Ligety Amerika
Zilver : Ivica Kostelic Kroatië
Brons : Rainer Schoenfelder Oostenrijk




Ivica Kostelic zilveren medaille winnaar met zijn zusje Janica

Bron foto : eurosport
« Laatst bewerkt op: 15-02-2006, 14:21:49 door Millesime »

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #8 Gepost op: 15-02-2006, 14:33:45 »
VERSLAG AFDALING Vrouwen

Bij de vrouwen geen spectaculaire verrassingen. Geen outsiders zoals bij de mannen vorige zondag.

Michaela Dorfmeister die meedoet voor de laatste keer aan olympische spelen wint het goud.
haar tijd voor een afdaling van ongeveer 3 km : 1:56.49 

Martina Schild uit Zwitserland die ook al goede resultaten had in de wereldbeker wint het zilver.
Martina Schild had 0,37 seconde te kort.

De gelukkigste echter was de zweedse Anja Pärson. Haar rivale, de kroatische Janica Kostelic, startte niet en zo was voor haar de kust vrij om medaille koningin te worden in het alpijns skiën.

In de afdaling haalde zijhet brons. Ze had 0,67 sec te kort. De slalom en de combinatie zijn echter haar specialiteiten. Dus zij maakt nog kans van 2 of misschien wel 4 medailles te halen. Want als ze haar dag heeft skiet ze ook een goede super G en een reuzenslalom. Pärson is een allroundster en komt in de 5 disciplines aan de  start. We duimen voor haar.


de zweedse Anja Pärson


In de afdaling jammer voor L.C.Kildow en Carole Montillet Charles die toch hebben meegedaan na hun val tijdens de 2de training. Maar de resultaten lieten toch de sporen na van hun valpartijen.

Bron foto : http://www.racer-ready.co.uk

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #9 Gepost op: 16-02-2006, 15:42:19 »
Vrijdag 17 februari : combinatie vrouwen.

Juist zoals bij de mannen vorige dinsdag zullen de vrouwen 3 reeksen afwerken. Eerst een afdaling rond het middaguur en dan rond 17 uur slalom eerste loop en rond 19.30 slalom 2de loop.
Zoals bij de mannen maken ook de allroundsters en de slalomdames met wat lef het meeste kans.
Er zijn steeds de kanshebsters zoals Anja Pärson maar net zoals bij de mannen kan er ook nu weer een verrassende winnares uit de bus komen.

voor Oostenrijk : Nicole Hosp, Marlies Schild und Katrin Zettel en Manuela Kirchgasser



Ondertussen de belangrijkste namen van de andere landen :

voor Duitsland : Martina Ertl en Monika Bergmann (2 skiesterd die het van de slalom moeten hebben)

Voor Italië : oa Nadia Fanchini (beter in afdaling)

voor Zwitserland : Fränzy Aufdenblatten

Voor USA : 2 sterke meisjes, echte allroundsters : Julia Mancuso en Lindsey Kildow

voor Zweden : Anja Pärson (zeer goede afdaalster, won brons) maar heeft ook een goede slalom in de benen

Voor kroatië : Janica kostelic (leidster in de wereldbeker)ook echt allround.

De strijd zal vornamelijk tussen deze 2 laatsten zijn. Het zijn 2 meisjes die mekaar niet echt kunnen hebben. Janica verwijt Anja dat ze niet professioneel met haar sport zou bezig zijn.

bron foto : http://media.vol.at
« Laatst bewerkt op: 16-02-2006, 23:37:31 door Millesime »

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #10 Gepost op: 17-02-2006, 12:32:47 »
Voorlopig geen combinatie bij de vrouwen wegens teveel sneeuwval in Sestriere...

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #11 Gepost op: 18-02-2006, 10:42:30 »
VERSLAG Dames combinatie :


Gisteren had dus de afdaling niet plaats wegens teveel sneeuw. In de namiddag en de avond werden wel de 2 slaloms afgewerkt. 2 oostenrijkse meisjes (Schild en Zettl)en de Kroatische Janica kostelic staan momenteel aan kop na de 2 slaloms. De rivale van Kostelic, de Zweedse Anja Pärson staat 4de.

Kostelic en Pärson maken de beste kans op medailles want die 2 zijn het meest allround.

In een interview zei Pärson dat zij het moeilijker vond om eerst de slaloms af te werken en dan pas de afdaling. Normaal kan je je slalom afstemmen op je resultaat van de afdaling maar vermits de afdaling later kwam kon je dat nu niet.

Vandaag zal de afdaling plaatsvinden, live te volgen vanaf 14.00 uur. na de super G mannen.




de voorlopige nummer 1 in de combinatie na 2 slaloms : Marlies Schild

Bron foto : http://media.vol.at

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #12 Gepost op: 18-02-2006, 11:04:57 »
Voorbeschouwing : SUPER G mannen :


Een super G  (afkorting van super giant) is sneller dan een reuzenslalom maar trager dan een afdaling. Het is de combinatie van de snelheid van een afdaling met de bochten van een reuzenslalom
De snelheid wordt enigszins afgeremd doordat er meer poorten worden gezet dan bij een afdaling.
Het hoogteverschil bedraagt tussen de 400 en de 600 meter. De deelnemers kunnen de piste niet trainenn zoals bij de afdaling maar hebben wel recht op een bezichtiging voor de wedstrijd begint. De super G wordt ook afgewerkt in één afdaling.
Men vertrekt ook lager dan op een afdaling.

De kanshebbers voor vandaag :


Bij USA : Bode Miller en Daron Rahlves.
Bij Oostenrijk : Hermann Maier (de super G specialist bij uitstek), Benjamin Raich en Christophe Gruber (die de super G in Garmisch Partenkirchen won)
Bij Zwitserland : misschien wel Bruno Kernen (die al een medaille won bij de afdaling),
Bij Noorwegen : Kjetil Andre Aamodt (die al 4de werd in de afdaling) en heel veel ervaring heeft.
                Aksel Lund  Svindal de opvolger van Aamodt en Kjus.
Bij Italië : Peter Fill en Staudacher
Bij Canada : Erik Guay
Bij Frankrijk : Antoine Deneriaz (winnaar van de afdaling)
Bij Lichtenstein : Marco Büchel

Ik tip op 1. Hermann Maier 2. Benjamin Raich 3. K.A.Aamodt.



Hermann Maier, favoriet in Super G.

Bron foto : www.br-online.de








Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #13 Gepost op: 19-02-2006, 01:00:03 »
Voorbeschouwing : super G vrouwen :

Morgen staat de Super G van de vrouwen op het programma.
Michaela Dorfmeister die al goud won in de afdaling zou morgen misschien een tweede medaille voor Oostenrijk in de wacht kunnen slepen.

Het is te hopen dat de wedstrijd kan doorgaan en deze niet onderbroken moet worden zoals vandaag het geval was bij de mannen.
Zal Anja Pärson dit keer haar rivale Kostelic verslaan ?

de kanshebsters voor de Super G :

Bij USA : Julie Mancuso,L Kildow
Bij Oostenrijk : Michaela Dorfmeister,Renate Götschl,A.Meissnitzer
Bij Duitsland : Petra Haltmayr,M.Ertl
Bij Zwitserland : Nadia Styger,S.Berthod
Bij Zweden : Anja Pärson (winnares van al 2 bronzen medailles)
Bij Italië : de zusjes Fanchini,Elena en Nadia
Bij Canada : Genevieve Simard
Bij Frankrijk : Carole Montillet,I.Jacquemot
Bij Slovenië : Tine Maze
en voor Kroatië
de winnares van de combiné: Janica Kostelic.

ik tip op : 1. Michaela Dorfmeister,2. Anja Pärson,3.P.Haltmayr



de grootste kanshebster : Michaela Dorfmeister

bron foto : http://www.narty.wp.pl





Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #14 Gepost op: 19-02-2006, 11:33:14 »
SUPER G Mannen :


Podium :

1. Kjetil Andre Aamodt (Noorwegen)
2. Hermann Maier (Oostenrijk)     
3. Ambrosi Hoffmann (Zwitserland)



Aamodt haalt hiermee voor de 3de keer tijdens een olympische spelen een gouden medaille in de Super G. Hij haalde deze al in 1992 te Albertville, in 2002 te Salt Lake City en nu in 2006 te Torino



COMBINE Vrouwen :

Podium :

1. Janica Kostelic (Kroatië)
2. Marlies Schild (Oostenrijk)     
3. Anja Pärson(Zwitserland)



Ook Janica Kostelic haalt een record. Zij is de eerste vrouw die 4 gouden medailles op olympische spelen weet te halen.

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #15 Gepost op: 20-02-2006, 01:03:41 »
Morgen heel de morgen skiën als het weer het toelaat.
Om 09.30 eerst de 1ste manche van de reuzenslalom heren
om 12.00 uur de uitgestelde Super G van de vrouwen
Om 13.00 uur de tweede loop van de reuzenslalom heren

Een reuzenslalom is een skiwedstrijd in 2 manches. De skiërs skiën tussen de poorten en op een hoogteverschil van 300 meter.
De loting gebeurt volgens de plaats in de wereldbekerwedstrijd. De eerste 7 geplaatste skiërs mogen een nummer loten tussen 1 en 7, de volgende 7 een nummer tussen 8 en 15 enz...
De loting van de eerste 15 heeft in het openbaar plaats en wordt gewoonlijk door veel volk bijgewoond.
Aan de eerste loop mogen alle ingeschreven skiërs deelnemen , aan de 2de loop alleen maar de 30 best geplaatste skiërs, met de beste tijd en die niet uitgevallen zijn in de eerste reeks.

Het zal morgen een open wedstrijd zijn met verschillende kanshebbers, waaronder voor Italië Massimiliano Blardone, voor Oostenrijk Hermann Maier en Benni Raich voor Zweden Frederick Nyberg, voor USA Bode Miller voor Canada Thomas Grandi.

De Italianen hebben natuurlijk het voordeel om veel supporters te hebben maar het nadeel zou wel eens de te hoge druk zijn om voor eigen publiek goed te scoren.

mijn pronostiek : 1. Blardone Italië, 2. Hermann Maier, 3. Thomas Grandi...



Massimiliano Blardone

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #16 Gepost op: 21-02-2006, 14:18:52 »
Resultaat reuzenslalom mannen :

De race was zeer spannend. Zoals altijd met olympische spelen waren er weer enkele outsiders vooraan bij het eindigen van de eerste loop.

F.Bourque een jonge knaap van 21 uit Canada stond één
J.Chenal iemand uit de franse subtop stond 2
F. Nyberg uit Zweden (37 jaar !) en Hermann Maier stonden beiden 3.
B. Raich stond 5
en op 8 pas Massimiliano Blardone die een zeer slechte run had geskied.
B.Miller ontgoochelde door pas 12 te eindigen.

De nummers 1 en 2 waren dus eigenlijk een verrassing. Maar nu kwam het op aan dat deze knapen het moesten volhouden in de 2de loop.... helaas.

F.Bourque ging van plaats 1 naar de ondankbare 4de plaats
F.Nyberg ging van plaats 3 naar 5. Wat ik persoonlijk ontzettend jammer vond want gezien zijn leeftijd had ik het leuk gevonden dat hij nog eens op het podium had gekomen.
J. Chenal bleef op 2.
Benjamin Raich skiede zich op van plaats 5 naar 1.


Goud voor Oostenrijk met Benjamin Raich
Zilver voor Frankrijk met Joël Chenal
Brons voor Oostenrijk met Hermann Maier



links Hermann Maier, midden Benny Raich, rechts Joël Chenal

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #17 Gepost op: 21-02-2006, 14:31:09 »
UITSLAG : SUPER G Dames :


Janica Kostelic uit Kroatië had geluk dat de super G één dag werd uitgesteld door de hevige sneeuwval. Zondag kondigde ze aan om niet mee te doen, ze voelde zich ziek, verhoogde polsslag en had lichte koorts  :o

Maandag echter scheen de zon en was alles opgeklaard aan het kroatische firmament. Kostelic besluit mee te doen en hoe...

Lange tijd stond de knappe Kelly Vanderbeek uit Canada op één tot Janica Kostelic skiet die de tijd verbetert met 0.35"
Dan is het de beurt aan de oostenrijkse Alexandra Meissnitzer die 0.32 slechter skiet dan Kostelic.

Het ziet er naar uit dat Kostelic weer goud zou gaan pakken, dit keer in de super G.
Maar dan komt de topper, de favoriete en reeds gouden winnares in de afddaling : Michaela Dorfmeister (Mikki genoemd door haar vrienden)...
Die skiet een totaal tijd van : 1.32.47 en is hiermee 0.27' sneller dan Kostelic.

Het definitieve resultaat :

Goud   : Michaela Dorfmeister    Oostenrijk met 1.32.47
zilver : Janica Kostelic          Kroatië    met 1.32.74
Brons  : Alexandra Meissnitzer   Oostenrijk met 1.33.06.



Michaela Dorfmeister vreugdeskreet na het behalen van haar 2de goud in Turijn

Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #18 Gepost op: 21-02-2006, 23:56:01 »
SLALOM vrouwen : morgen 1ste manche om 14.45 uur
                        2de manche  om 17.45 uur Eurosport


Een slalom wordt ook weer in 2 lopen geskied juist zoals bij de reuzenslalom alleen staan nu de poorten dichter achter mekaar waardoor de bochten scherper worden. Vermits de bochten vlug achter mekaar komen is de kans om uit de race te vliegen groter dan in de reuzenslalom. Men mag zich ook geen fouten permitteren want een slalom duurt nog geen minuut en maakt men één fout kan men deze niet vlug meer herstellen of de verloren tijd inlopen.
De 2 lopen vinden steeds op dezelfde helling plaats maar de loop wordt telkens door een andere trainer gestoken. Wie dat mag doen wordt bepaald door loting. Als jou trainer de loop steekt heeft dat natuurlijk meestal voordeel want die weet je sterkte en je zwakten.
Ook zoals in de reuzenslalom wordt er geloot hoe men van start gaat. Eerst wordt er geloot tussen de 7 best geplaatste skiesters. Een voor één komen ze naar voor en trekken één nummer van 1 tot 7. Dit wordt hun startnummer.  Hetzelfde voor de skiester van 8 tot en met 15. Dit vindt plaats met toegang voor het publiek. Gewoonlijk speelt er ook een bandje en de sfeer is altijd optimaal. Moment voor het publiek om zijn favoriete skiër van dichtbij te kunnen aanschouwen.


De kanshebbers voor morgen :

de 2 grootste rivalen morgen

Anja Pärson Zweden tegen Janica Kostelic Kroatië.




Anja Pärson


Janica Kostelic

Verder de oostenrijkste meisjes: Nicole Hosp,Marlies Schild en Kathrin Zettl.
voor USA : Kristina Kosznick (ik verwacht niet veel van haar want ze is juist hersteld van een blessure)
en kollega Sarah Schleper.
de Duitse meisjes : Monika Bergmann Schmuderer Annemarie Gerg en Martina Ertl
de finse : Tanja Poutiainen
en tenslotte
de franse : Laure Pequegnot.


Mijn pronostiekje : 1. Janica Kostelic 2. Marlies Schild 3. Kathrin Zettl.

Ik verwacht dat het de olympische spelen van Kostelic zullen worden en dat ze wederom medaille gaat halen. Hoewel ik liever Anja Pärson eindelijk eens goud zou willen zien halen....

Hoe dat afloopt zie ik morgen en hopelijk jullie ook !
Veel kijkplezier !





Offline Millesime

  • Forumlid
Re: Alpineskiën
« Reactie #19 Gepost op: 23-02-2006, 18:41:18 »
VERSLAG Slalom vrouwen :


Gelukkig, wat ben ik blij !!!! Anja Pärson haalt haar eerste gouden medaille tijdense deze olympische spelen. Terecht...
Hoewel ik bij de start wel vreesde. Ze had startnummer 1 en vaak is dat niet een gunstig nummer, want je hebt totaal geen richttijd en je weet niet wat de anderen gaan doen.
Na de eerste loop stond ze 1. en had ze Kostelic al verslagen. Maar in slalom zijn er steeds 2 runs en gelukkig voor Anja Pärson verliep de tweede loop even vlot, hoewel de omstandigheden voor de laatste 15 skietsters heel slecht was wegens de dikke mist.

De uitslag :

1. Anja Pärson Zweden        totale tijd : 1.29.04
2. Nicole Hoosp Oostenrijk   totale tijd : 1.29.33
3. Marlies Schild Oostenrijk totale tijd : 1.29.79

Janica Kostelic uit Kroatië en tevens grote rivale van Anja Pärson eindigde op de ondankbare 4de  plaats.


Anja Pärson knielt van blijdschap wegens haar overwinning op de slalom !