Auteur Topic: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.  (gelezen 43117 keer)

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #60 Gepost op: 21-01-2006, 17:34:47 »
Borden heten gasten welkomVanaf 13:30 uur is er koffie met speciaal Hotel Big Brother-gebak, wees welkom!

Monique, moven, wegwezen!"

Voordat er mensen arriveren, is het een rep en roer in het Hotel. "Wie heeft mijn ezel stukgemaakt?", vraagt Viola. "Heb jij straks een heel droge dweil?", wil Bonnie weten. "Ik heb 'm weer, hij zat er gewoon niet goed in", meldt Viola. Frank regelt uniforms voor vanavond: "De gasten komen om zeven uur of half zeven. Dus als de kleding hier rond half zes zou kunnen zijn, zou dat fijn zijn", zegt hij door de telefoon. Dan gaat de deurbel. De directie van scholengemeenschap 'de Rooi Pannen', een opleiding voor toerisme en horeca, komt op bezoek. "Goedemiddag, welkom in Big Brother", zegt Frank door de intercom. "Jongens, er komen gasten, dan kunnen we dit niet hebben!", verwijst Big Boss Henk naar de hectiek op de werkvloer. Bart waarschuwt Monique, die nog niet helemaal aangekleed is: "Monique, moven, wegwezen!" Henk verwelkomt de gasten en excuseert zich: "We hebben dit moment geen gasten, vandaar dat iedereen in werkkleding bezig is zich voor te bereiden."Een enig jong

Monique en Viola praten in de badkamer over hun nieuwe collega John. "Ik vind het een enig jong, hij heeft wel humor", vindt Viola. "En hij heeft zo'n leuke vader (Donald Jones, red.). Ik zou je in een doosje willen doen", zingt de presentatrice. De beide dames zijn erg blij dat er een actieve Hotelier aan het team is toegevoegd. "Ik was wel blij dat ik niet zo'n ouwe taart als mezelf binnen zag komen", geeft Viola toe. "Wie zou jij er nog bij willen hebben in het team?", vraagt Monique aan Viola. Daar hoeft Viola niet lang over na te denken: "Mireille Bekooy, die kan zo heerlijk koken en ze is zo charmant. En Beau van Erven Dorens. Beau is mijn nummer één." "En Albert Verlinde?", vraagt Monique. "Nee dat kan niet, hij is van RTL 4 en hij schijnt ons programma totaal af te branden", protesteert Viola. "Dan moeten we hem juist uitnodigen. Kom maar eens een keer kijken hoe het hier gaat", zegt Monique stellig. "Ja, laat 'm maar een dagje langskomen, dan is ie kapot", stemt Viola in.

"Wenst u de bout?"

In de dinerzaal dekken de Hoteliers de tafel met behulp van de hotelmanager en de directeur horeca-afdeling. De directeur adviseert het gebruik van gaffertape om een tafelkleedstrook te bevestigen. "En dan erover heen met de strijkbout, klaar ben je." Het is soms makkelijker om niet te ingewikkeld te doen. John toont zich een ware gentleman. Hij buigt naar Bonnie en vraagt: "Wenst u de bout te hebben mevrouw St. Claire?" Ze antwoordt bevestigend: "Yes, meneer Jones."

Tip voor lauwe witte wijn

De hotelmanager heeft ook nog een slimme tip: "Soms vergeet je witte wijn koud te zetten, dat gebeurt in de horeca ook heel vaak. Dan zet je de fles wijn in wat water met ijs, waar je een klein beetje zout aan toevoegt." De wijn blijkt dan snel klaar te zijn. "Oh, dat ga ik straks proberen!", zegt Bonnie, enthousiast over dit nieuwe weetje.

Lekker roddelen

Viola complimenteert haar collega: "Monique, ik hoorde van mijn vriendin dat het linedancing gisteren helemaal is uitgezonden. Jij had talent zei ze. Monique wordt er blij van: "Heb ik talent? Ik vond het ook zo leuk! Ik had echt zoiets van 'Houdie'!" Henk gaat over op Viola's uitje. "Viola, morgen ben jij dus even weg." "Ja", zegt Viola. Henk heeft een voorstel: "Is het niet leuk als iemand Viola morgen vergezeld? Dan ben je ook niet in je uppie." Maar daar houdt Viola juist van: "Ik vind het heerlijk in mijn eentje." Gert lacht: "Ze wil het niet, laat die vrouw!" Maar Viola zegt toch na te denken over Henks suggestie. Henk denkt te weten waarom: "Kan je lekker over ons roddelen!" Dat doet Viola niet: "Ik verwacht zelfs in de taxi nog een camera, dus ik hou mijn mond!"

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #61 Gepost op: 21-01-2006, 17:37:16 »


Oorbellen kleiner dan euro

Henk is streng: "Het ziet er op TV zo dom uit als er acht tot tien mensen rond die tafel staan te slingeren." Bonnie krijgt de taak om te bedienen, want de Big Boss vindt: "Daar ben jij zo goed in." Bonnie is daar niet helemaal zeker van: "Mensen moeten er een klein beetje rekening mee houden dat ik niet uit de horeca kom. Ik ben er niet zo goed in." Wel weet ze: "De borden met servetten vasthouden, want er is niets zo vies als dat er vingervlekken opzitten." Er valt een korte stilte. "Krijg ik nou een compliment?", vraagt ze. Maar de horecadirecteur weet het net iets beter: "Het bord met de duim omhoog houden is de oplossing." Viola wil nog een ding weten: "Is het waar dat je niet te opvallende sieraden mag dragen, omdat ze mooier of groter kunnen zijn dan die van je gasten?" Dat blijkt te kloppen. Viola leert snel: "Oorbellen mogen niet groter dan één euro."

"Morgen ben ik je Friki-kipje"

“Het is toch wel een knappe jongen”, zegt Monique tegen Viola als John langs loopt. “Oooh baby”, reageert John op zijn beurt. “Het is net een danser, hoe hij daar loopt”, zwijmelt Monique. Gert is na het bezoek van de ‘Rooi pannen’ meteen de keuken ingedoken om het fornuis te poetsen. Monique biedt hem haar excuses aan omdat ze vandaag niet zo actief was (Viola en Monique hebben zich vandaag een paar uurtjes teruggetrokken met zijn tweeën, red.). “Ik had even een time-out nodig”, legt de blonde schone aan Gert uit. “Maar morgen ben ik weer je ‘Friki-kipje’ hoor.” Terwijl ze dit zegt doet ze de vogeltjesdans. “Niet de vogeltjesdans alsjeblieft”, smeekt John. Als klap op de vuurpijl vertelt Monique ook nog even over haar eiervoorval (Ze ontving gasten, terwijl ze een ei warm hield tussen haar borsten, red.). “Ik heb het u gezegd dames en heren, dit wordt speciale tv”, zegt John tegen de camera. ‘Waar ben ik in terecht gekomen’ moet John denken.Joost is back!

De bel van het Hotel gaat. Wie zou dat nou zijn? De Hoteliers zijn verrast. Het is de winnaar van Big Brother 2005, Joost! Hij krijgt een warm onthaal. “Een vreemd gevoel van thuis komen”, is het eerste wat in hem opkomt. Alle Hoteliers zijn benieuwd naar de ervaringen van Joost sinds hij het Huis heeft verlaten.

Daar is het eten!

De Mexicaanse koks zijn gearriveerd. John maakt de koks wegwijs in de keuken. "Als jullie hulp nodig hebben, ik sta tot jullie beschikking. Gert is de kok, die weet ook alles. Dan ga ik me nu even scheren, zodat ik er toonbaar uitzie voor de gasten."


Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #62 Gepost op: 21-01-2006, 19:49:10 »
Big Brother winnaar 2005 en zijn politieke ambities

“Hoe staat het met je politieke ambities?”, vraagt Bart aan Joost. Onder het genot van een wijntje zitten Bonnie, Bart en Joost gezellig aan tafel te kletsen over de Nederlandse politiek. “Ik ben op verzoek van D66 in de Tweede Kamer geweest, maar voorlopig zie je mij niet in de politiek”, vertelt Joost. Het gesprek tussen Bart en Joost gaat al gauw verder over hun Big Brother ervaringen. Het nomineren en de motivatie komen onder andere aan de orde.

Viola is boos!

Viola heeft vandaag de styling van het restaurant op zich genomen. Ze wordt dan ook gek als blijkt dat één van de Hoteliers alles heeft 'omgegooid'. “Ik snap hier geen moer van! Ik had het zo goed voor mekaar. Ik word gek als ik hier al binnen kom”, schreeuwt Viola terwijl zij het restaurant aan het restylen is. Bonnie probeert Viola te kalmeren. “Ik had alles zo mooi klaar gezet hier! Wat doet die schaal nou weer hier?”, gaat Viola verder. “Sommige mensen hebben echt geen smaak.” "Probeer het anders even snel te restylen", verzoekt Bonnie voorzichtig. Viola haalt Big Boss Henk erbij. "Waar is de vleugel?", wil Viola van Henk weten. "De vleugel hebben we vandaag niet nodig", vindt Henk. "Maar hij stond zo mooi", staat Bonnie Viola bij. "Er zit een CD-speler in en die hebben we nodig voor de modeshow, anders hebben we geen muziek", legt Viola aan Henk uit. De Big Boss gaat het allemaal even navragen. "Nou ben ik de hele dag bezig geweest. En nu loop ik tien keer hetzelfde te doen." Viola is op zijn zachts gezegd 'not amused'. Even later komt Henk terug met een verklaring. "Lieve mensen, ik heb even overlegd. De vleugel kan er om technische redenen niet bij", legt Henk uit. "Soms moeten we dingen gewoon accepteren." Viola: "Dat is goed, maar ik kan niet accepteren dat deze lamp het niet doet! Weet je wat ik laat het los. Ik ga even mijn tekst voorbereiden voor vanavond."

De serveersters steken zich in pakMonique en Viola helpen elkaar met hun chique outfit

Gaat Joost ook serveren?

Joost: “Ik heb net even met Henk overgelegd en hij moest nog even nadenken over mijn rol vanavond. Ik wil namelijk best serveren. “Je bent te gast, dus je kan altijd nog op je gat gaan zitten”, zegt John. “Maar je bent ook nog een beetje bewoner”, vindt Bart. “Dat is ook zo”, vindt Joost. Het is nog maar even afwachten wat Big Boss Henk besluit…

Joost gaat in de bediening

“Je had rustig je vriendin kunnen meenemen. De camera’s in de kamer zijn namelijk uit tussen zeven en twaalf. Dat is wel jammer hè”, zegt Viola tegen Joost, die om haar opmerking moet grinniken. “Bren zit gezellig bij haar familie", reageert Joost. Hij is duidelijk nog een beetje beduusd door al deze Bekende Nederlanders in 'zijn' huis. Henk heeft inmiddels besloten dat hij Joost laat meehelpen in de bediening. "Als jij dat ok vindt?", vraagt Joost aan Henk. "Ik vind het perfect", antwoordt de Big Boss.

Finishing touchGert is wederom niet weg te slaan uit de keuken. Geïnteresseerd vraagt hij de kok naar de geheimen van de Mexicaanse keuken. Ondertussen zorgt Henk voor de 'final touch'. Bonnie moet van hem haar sigaret oproken op een andere plek. "De entree moet perfect zijn", roept hij in de rondte. Als 'finishing touch' zet hij nog wat schilderijen bij de ingang aan de kant.

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #63 Gepost op: 21-01-2006, 20:51:14 »
De spanning stijgtMonique maakt Bonnie mooi voor het diner. Het bedienend personeel moet er natuurlijk tiptop uit zien!

Wat eten we vandaag?

Als iedereen klaar is met de inrichting en persoonlijke verzorging, wordt de staf bij elkaar geroepen om samen met de kok het diner door te lopen. Het is de bedoeling dat de Hoteliers exact weten wat ze hun gasten voorschotelen. Monique proeft de cocktail alvast voor. En dat is natuurlijk geen straf!

Brainstormen in het Engels

Frank is onzeker over zijn interview dat hij deze avond gaat houden met de bekende zangeres Carolina De Holanda. De journalist heeft natuurlijk al jaren ervaring in de journalistiek, maar tegenover John uit hij zijn onzekerheid over zijn Engelse taalgebruik. John, die jarenlang in de Verenigde Staten heeft gewoond, helpt hem een handje. “Zeg nog even wat je zei, toen kwam er een ideetje ‘ping’, maar nu ben ik ‘m kwijt. Frank vertelt weer wat hij wil vragen, en ja hoor, John krijgt zijn idee terug en vertaalt het naar een vloeiend lopende Engelse volzin. Zal Frank zich nu beter op zijn gemak voelen?De gasten worden ontvangen door Joost en Bart; Frank doet live verslag van de entree

Iedereen is welkom!

Monique is even gaan zitten met Nancy ten Brink. Mancy's winkel is in de Week van de Lingerie uitgeroepen tot beste lingerie- en badkledingzaak van Nederland. Monique schrijft een aankondiging voor de modeshow die Nancy voor vanavond heeft georganiseerd. Nancy heeft de winkel al dertien jaar. "Het is een laagdrempelige winkel. Iedereen is welkom!" Henk komt Monique even onderbreken, want hij wil Nancy graag even voorstellen aan de andere gasten.Tussen ontvangst en eten

Als de gasten aan tafel zitten, krijgt de projectmanager van Mappa Mondo het woord. Zij legt de gasten kort uit hoe Mappa Mondo ooit begonnen is. Daarna wordt het woord gegeven aan de wijnspecialist, die uitgebreid de keuze voor de wijn toelicht. Ondertussen neemt Monique met Nancy ten Brink de modeshow door. “Er zal veel turqoise te zien zijn”, verklapt Nancy alvast. Monique is daar blij mee: “Dat is mijn lievelingskleur!”

Joost prikt een vorkje mee"Een geschenk van god"Frank komt opgelucht het kantoor ben. "Ze verstaat gewoon Nederlands", zegt hij tegen John. Hij heeft het over Caroline de Holanda, wie hij later op de avond gaat interviewen. "Een geschenk van god", zegt John terwijl zijn handen naar de hemel richt. Frank duikt snel weer achter zijn bureau en gaat verder met de vragen voor Carolina.
« Laatst bewerkt op: 21-01-2006, 21:32:20 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #64 Gepost op: 21-01-2006, 22:03:35 »
*!!!* 100.000 euro *!!!*

John spreekt de Mexicaanse uitwisselingstudent toe: “You off course know that the Rotary, who invited you here, have provided us with 100.000 euro!” Ook de student vindt dit natuurlijk geweldig! “Do you want to say anything else in Dutch please?”, vraagt John netjes, doch brutaal. “Houdoe!”, weet hij de jongeman slechts uit te brengen. Iedereen lacht vertederd om de verlegen student.Evaluatie met Bonnie en oefenen met Monique

Bonnie had moeite met het interviewen van haar gast. Ze evalueert het gesprek met Hotelier Viola “Ik vroeg hem naar de dag der doden, maar het werd steeds vager.” “Heeft hij niet vertelt dat ze dan op de graven gaan zitten drinken?”, vraagt Viola, die natuurlijk jarenlang in Mexico heeft gewoond. Daarna wil Monique ook even oefenen. “Je ziet er uit als Grace Kelly!’, complimenteert Viola haar eerst. Voordat Monique haar verhaal over de modeshow heeft kunnen afsteken, wordt ze al geroepen door Henk. Als dat maar goed gaat!

Ladyspeaker Monique Sluyter!

Dan begint de modeshow en Monique presenteert als een ervaren ‘ladyspeaker’. Ondanks haar eerdere twijfels, rollen de zinnen zo goed als vloeiend uit haar mond: “En hier zien we Suzanne in een koraalkleurige pareo met een prachtige ketting." Ook geeft ze soms er een persoonlijke 'touch' aan: "Ik ben ook gek appeltjeskleur."

Mexicaanse snaren tijdens het eten?

De derde ronde is al voorbij. De modeshow is bijna afgelopen. “Dus na de modeshow komt jouw gitarist op, Viola”, zegt Henk die geduldig het personeel hun plaats aanwijst. Ondertussen levert Monique uitstekend werk tijdens de modeshow. Er is geen spanning van haar gezicht af te lezen.

Zangeres zonder...

“Waar is Carolina?”, roept Viola in het Hotel. “Ze zit bij Endemol in de make-up, ofzo. Laat haar opschieten!”, gaat Viola verder. Monique ziet dat een camera in het huis reageert op haar Viola’s vraag. “Vraag het aan die camera, Viool! Kijk, hij reageert”, stelt Monique voor. De camera knikt ‘ja'.

Daar is ze dan!Carolina de Holanda is tot grote opluchting van de Hoteliers gearriveerd in het Hotel
« Laatst bewerkt op: 21-01-2006, 23:54:48 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #65 Gepost op: 21-01-2006, 23:57:03 »
Henk instrueert zijn personeel

“Lieve mensen van het bedienend personeel: willen jullie even hier komen. Ik wil dat de burgemeester het slotwoord voert aangezien het Mappa Mondohuis in zijn gemeente (Waalre, red.) staat”, legt Henk zijn Hoteliers uit. “En dan gaat Viola Holt de zangeres met al haar flair aankondigen”, eindigt Henk met zijn uitleg van het verdere programma.

Viola's avond

Viola is erg enthousiast om straks de opvolgster van Maria de Lourdes, Carolina de Holanda te mogen aankondigen. “Mensen, luister heel goed naar de aankondiging van Carolina straks want die is erg emotioneel”, zegt Viola vol trots in de nu al bekende R2D2-camera (deze naam heeft Bart aan de camera gegeven, red.). "Hebben jullie enig idee hoeveel fans de wereldster Maria heeft in Nederland? Dat zijn er heel veel", vertelt Viola aan de Nederlandse kijkers.Carolina de Holanda maakt haar opwachtingBonnie wil niet meer buitenspelenBonnie zit er doorheen. Ze heeft zich kranig geweerd, maar nu is de oudste vrouwelijke Hotelier toch echt op. Uitgeput zakt ze neer op haar bed...

Koffie en dessertTerwijl Carolina aan haar tweede lied begint, zijn John, Frank en Monique in de keuken bezig met de koffie en het dessert. het ziet er weer heerlijk uit. Daar zullen de gasten zeker van smullen!

Joost is lief

Joost vindt dat Viola de zangeres Carolina “vreselijk mooi” heeft aangekondigd. “Ik kon ook niet anders, ik vind het zo prachtig”, legt Viola uit. Daarna vervolgt ze tegen de Nijmegenaar: “Wat ben jij lief zeg! Ik vind het hartstikke jammer dat je maar een nachtje blijft. Kan je later niet weer terug komen?” Wat een compliment voor de BB5-winnaar!

Adios! Hasta la vista!Carolina de Holanda en de modemeisjes verlaten het Hotel

De Hoteliers springen in het gelid

De Hoteliers zitten aan de tafel in de woonkamer na te praten over het verloop van de avond. Henk is erg tevreden, op wat kleine dingetjes na. Joost vraagt Viola het hemd van het lijf over haar band met Mexico en hoe ze daar ooit terecht is gekomen. “Ik belde mijn man vanuit het Mexico en zei: ‘jij wilde toch zo graag in het buitenland wonen?’” Voordat ze verder kan vertellen, komen de gasten uit het restaurant gelopen. Tijd om naar huis te gaan! Van alle Hoteliers wordt natuurlijk verwacht dat ze niet op hun gat blijven zitten en iedereen stuift op!
« Laatst bewerkt op: 22-01-2006, 00:18:51 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #66 Gepost op: 22-01-2006, 13:15:19 »
"Dank u wel" en "Het was geweldig!"Buenos noches!

Natafelen met de HoteliersDe Hoteliers zijn tevreden over de avond en genieten zelf ook nog even van wat Mexicaanse hapjes

Goedemorgen HoteliersHet is muisstil in Hotel Big Brother. De Hoteliers zijn nog in diepe rust.

Druk in de weer...Gisteren hebben de Hoteliers keihard gewerkt. De Mexicaanse avond was dan ook een grandioos succes. Maar er is geen tijd om uit te slapen, want ook op zondag moet het Hotel op volle toeren draaien. Gast-Hotelier Joost ligt nog heerlijk te slapen in de luxueuze hotelkamer. Hij heeft gister ook zijn beste beentje voorgezet.

Wat is er aan de hand?

Zondagochtend 09:30 uur, normaal zijn de Hoteliers nog slaperig. Maar vanmorgen is iedereen wel erg actief. Is deze verandering te wijten aan de nieuwe Big Boss Henk Krol? Of is er wat anders aan de hand? Voor BB5 winnaar Joost is het een vreemde gewaarwording. Voelt hij zich wel thuis in deze ambiance? Ook John moet zichtbaar wennen. “Ik voel me een beetje een stagiair, zegt de nieuwe Hotelier tegen Monique. “Ah joh, wij hebben je nu al geaccepteerd, het was voor ons ook wennen hoor de eerste week”, zegt ze bemoedigend.Is Joost een nieuwe Hotelier?Joost besluit zijn handen uit de mouwen te steken. Samen met de andere Hoteliers dekt hij de tafel. Alleen Viola is met wat anders bezig, zij maakt zich mooi voor de Love & Marriage beurs. Dan gaat de bel: “Is dat Henk? Ik doe wel open”, zegt ‘Hotelier’ Joost. Hij schudt de manager de hand en gaat snel weer verder met ‘zijn werk’. “Ik heb nog twee roze kopjes nodig en twee blauwe schoteltjes”, zegt hij tegen John Jones.

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #67 Gepost op: 22-01-2006, 13:17:53 »
Henk is apetrotsBig Boss Henk maakt zijn entree in het Hotel. Hij heeft deze nacht even de tijd gehad om te bezinnen. Als hij de vergadering opent, heeft hij een hoop goeds aan zijn Hoteliers te vertellen. "Het zag er geweldig uit!" Henk spreekt vol lof over de organisatie van de Mexicaanse avond. De eerste week liep alles nog kris kras door elkaar heen. Dat gaf een verkeerd beeld. Nu zien mensen met welke intentie we dit doen. Het komt fantastisch over! Ik ben ervan overtuigd dat we maandag tijdens de uitzending een statement maken.”

Joost speelt voor Sinterklaas

Op de valreep, de ontbijtgasten kunnen namelijk ieder moment aanbellen, spreekt Joost een dankwoordje uit. "Mensen, ik vond het een eer om met jullie te werken. Dit is de eerste keer dat ik moest betalen om te kunnen werken en waarschijnlijk ook de laatste keer", grapt hij. "Maar ik heb het vreselijk graag gedaan." De Nijmegenaar heeft voor iedere Hotelier een boek gekocht, want vindt hij: "Jullie moeten hier hard werken, maar je moet niet vergeten om af en toe even rust te nemen." Hij legt uit dat hij tijdens zijn verblijf in het Big Brother-Huis die momenten voor zichzelf erg heeft gemist. "Dat weet jij natuurlijk als geen ander", merkt Bonnie op. Viola vindt het een fantastisch gebaar: "Oh wat leuk, het lijkt wel Sinterklaas. Wat lief van je. Dikke zoen!"De entertainer is back!

Eén van de onbijtgasten is jarig vandaag. Dat kan Joost niet zomaar voorbij laten gaan. Hij besluit op eigen initiatief de gast te verrassen met een fles bubbels, taart, kaarsen en liedjes. Wel vraagt hij de Big Boss om goedkeuring: “Henk, één van onze gasten is jarig. Ik heb champagne en taart voor haar, is dat oké? Ze hebben goed betaald, en het lokt misschien ook weer nieuwe gasten”, zegt de fanatieke ‘Hotelier’. “Maar dan moeten we wel met z’n allen in het gelid”, zegt Henk. “Ja, we komen tegelijk zingend de dinerzaal uit”, antwoordt Joost. Hij heeft er zin in en gaat gelijk aan de slag. Hij trommelt meteen alle Hoteliers op. De entertainer is back!Henk maakt reclame

Henk Krol is in de uitzending van Royaal FM, de populairste commerciële zender van Brabant. In de uitzending doet hij een oproep voor Mappa Mondo: “Het belangrijkste is dat we een hele grote actie houden. Ook alle kleine bijdragen zijn meer dan welkom. Normaal zou ik geen reclame maken voor mijn eigen site. Maar via henkkrol.nl kan men tien euro storten voor het goede doel. En een tientje moet iedereen toch kunnen missen? Op die manier krijgen wij een prachtig Mappa Mondohuis! Maar nog iets heel belangrijks, ik mis nu twee Hoteliers. Die zijn namelijk op weg naar Brabant. Viola en Frank zijn nu in Eindhoven, ze staan vandaag op de Love & Marriage beurs. Daar kunt u ook uw donatie brengen. Viola en Frank zijn zeer betrouwbaar en nemen alles mee naar het Hotel. Ze zijn er tot 15.00 uur.”

Monique en Joost over BB5

Joost en Monique schuiven aan bij de gasten. Monique maakt zich zorgen over Roel, de runner up van BB5. Hij bleef alleen achter in het huis toen Joost gekroond werd. “Gaat het goed met Roel, het was natuurlijk een raar moment?”, vraagt ze aan Joost. “Nou, hij houdt niet van show, dus hij vond het prima. Daarna kon hij Dido in de armen vliegen en dat was voor hem het belangrijkste.” De andere gasten vragen zich af of Joost meteen wist dat hij de winnaar was. “Ik werd de dagboekkamer uitgesmokkeld, dus dacht ik dat ik tweede werd. De winnaar komt normaal als laatst natuurlijk. Tot op het laatste moment in de studio dacht ik echt dat ik tweede was.” Monique vertelt vervolgens dat ze Joost een rondleiding door zijn eigen huis heeft gegeven. Joost: “Het moment dat ik door de poort liep voelde ik me als een vis in het water.” Waarop Monique reageert: “En dan laat ik hem dol de badkamer zien, zijn badkamer.”

Dag Joost!

Joost maakt zich op voor zijn vetrek uit het Hotel. Hij bedankt alle Hoteliers voor hun gastvrijheid. "Ik vind het wonderbaarlijk om te zien hoe gedreven iedereen is."

« Laatst bewerkt op: 22-01-2006, 13:52:29 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #68 Gepost op: 22-01-2006, 14:25:23 »
Van gast tot Hotelier

Er zijn gasten naar het Hotel gekomen voor koffie. Ze doen een oproepje in de camera. “Kom allemaal gezellig hierheen voor een kopje koffie, je krijgt er nog een broodje bij ook.” Waarop een andere gast reageert: “Alleen de prijs is een verrassing.” En iedereen ligt dubbel. Het clubje babbelt er lustig op los. Ze zien zichzelf al helemaal in de rol van Hotelier. De taakverdeling is zelfs al gedaan, van kamermeisje tot manager, iedereen is ingedeeld.Grand tour à la JonesHotelier John Jones laat de gasten het Hotel zien.

De dompelpomp

De Hoteliers hebben een bespreking. Monique ziet haar kans schoon om over de vieze jacuzzi te beginnen. Ze vertelt hoe Joost met emmertjes het bad altijd schoonmaakte. “Joost schrok van de vieze filters. Het chloortablet zag er ook uit alsof hij een aanval had gehad. Het is gewoon gevaarlijk. Wat ik voorstel is om de taken te verdelen. Als twee mannen met emmers...” En dan onderbreekt de Big Boss Monique. “Zo gaan we het niet doen, dat is teveel werk. Er is een andere oplossing, ik regel een dompelpomp”, zegt Henk. De Hoteliers worden ontzettend melig van het woord dompelpomp. Ze verzinnen er zelfs een carnavalslied op.

Gert raakt in de war

Monique neemt de boodschappen op. Ze verzamelt ieders wensen en noteert die. Hutspot, vis en kipfilet zijn een paar van de dingen die worden opgeschreven. Gert ziet door de bomen het bos niet meer. “Jongens, plan de campagne, laten we één keer per week opschrijven wat we de hele week eten”, besluit hij. “Ja, en laten we eerst opeten wat er nog in de vriezer ligt”, oppert Monique.

Pokeren in Hotel Big Brother?

John en Frank kletsen na over de Mexicaanse avond. Bart: “Wij waren echt super, super strak gister. Ik ben echt blij dat Frank onze pakken nog snel geregeld heeft!” Daarna bespreken de heren nog wat stoere mannenzaken. Ze willen dolgraag parachute springen. “Het is wel slecht weer hoor”, zegt Bart. “Ah joh, we gaan gewoon dwars door de wolken heen!”, roept John. “Dit gaan we met de baas bespreken. Ik heb ook nog een ander geniaal plan. Een pokeravond, dat ga ik vandaag nog even regelen”, zegt Bart en de mannen fantaseren er lustig op los.

Vlijtige Bonnie

Gisteren hadden de Hoteliers een meeting met de directie van horeca-opleiding 'de Rooi Pannen'. De zeven BN'ers kregen advies over 'hoe een hotel te runnen'. Bonnie beloofde plechtig dat zij er persoonlijk op toe zal zien dat de keuken ten alle tijden spik en span is. Zij neemt haar taak uiterst serieus en staat ook op deze rustdag druk te poetsen.Gert fantaseert over ‘visiters’ op zijn site

De Hoteliers praten over de ‘tien euro actie’ op de website van Henk. Ze hopen dat veel andere internetpagina’s de link overnemen. “Het is heel makkelijk, je kunt zo mijn link op je eigen site plakken”, licht Henk toe. Gert begint over zijn eigen website: “Binnen een maand had ik 150.000 ‘visiters’, jonge jonge jonge als dat keer tien euro zou zijn”, fantaseert de zanger.

Bonnies time-out

Bonnie heeft behoefte aan een time-out. “Ik ga even de krant lezen, neem ook eens pauze”, zegt ze tegen Gert. Maar die voelt er weinig voor. “Nee, ik moet aan het werk, straks willen de mensen eten.” “Pak dan een keer een pot groente”, probeert Bonnie. ”Ach, ik maak wel een schnitzel”, reageert de kok. “Ga er dan in elk geval lekker bij zitten”, oppert de zangeres met lichte dwang in haar stem.
« Laatst bewerkt op: 22-01-2006, 16:46:27 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #69 Gepost op: 22-01-2006, 17:33:47 »
Gert dopt boontjes“Het zijn geen Hollandse boontjes. Dat vind ik nou echt jammer….”

Het is zo stil in...John verdiept zich in zijn boek, Monique is lekker ontspannen aan het kokkerellen.

Hebben we een mol hier?“Wie haalt nou steeds die kranten weg?”, zegt Monique tegen Bonnie. “ We kunnen contractueel elke dag één uur TV kijken, maar heb jij deze week TV gekeken?”, gaat Monique verder. “We moeten er eigenlijk wel gebruik van maken!”, oppert Bonnie.

Gert kent zijn domein

“Het is wel stil in het Hotel zonder Viola!”, merkt Henk op. Gert legt ondertussen aan John uit hoe de oven werkt. “Met deze knop gaan de ‘microwaves’ aan”, begint Gert. “Ah, the microwaves!”, antwoordt John met zijn engels accent. Monique is ondertussen op haar gemakje bezig met de was. Het is duidelijk dat de Hoteliers met volle teugen genieten van de zondagsrust.

"Iedereen ziet het belang van Mappa Mondo!"

Henk en Gert zijn onder de indruk van alle medewerking die ze krijgen vanuit het bedrijfsleven. "Eén telefoontje en ze werken belangeloos mee, het is echt ongelofelijk. Iedereen ziet het belang van de Mappa Mondohuizen", zegt Henk. "We moeten wel in het oog houden dat we geld moeten verdienen. Wil een artiest hier zijn plaatje promoten? Dat kan, maar dan wel een flinke donatie! Misschien kunnen we iets doen met de carnavalsartiesten. Dat barst binnenkort ook weer los", gaat hij verder.

“Al mijn platen die floppen spontaan!”

Bonnie vertelt aan Henk hoe zij door de media is afgeschilderd. “Ze dachten dat ik de weg kwijt was! Ik had alleen een liedje gezongen over mijzelf, die heette ‘Al mijn liedjes, die floppen spontaan’. Is toch grappig, zo’n nummer”, zegt Bonnie met verbazing. “Als ik jou was zou ik gewoon hier optreden en je nergens van aan te trekken. Op die manier sta jij boven hun.” adviseert de Big Boss.

Terug van de beursViola en Frank komen terug van de Love & Marriage beurs in Eindhoven
« Laatst bewerkt op: 22-01-2006, 19:29:02 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #70 Gepost op: 22-01-2006, 19:30:27 »
Thumbs up!Henk bedankt de kijkers!

Nederland-Mexico

Onder technische begeleiding van Bart stuurt Henk een mail naar de beheerder van zijn eigen website. In deze mail verzoeken ze om de aankondiging te plaatsen van weer een extra prijs voor zijn persoonlijke donatie actie. Het gaat hier om niet minder dan 10 x 2 kaarten voor de oefenwedstrijd Nederland-Mexico.Slobberwijntje

Frank vindt dat Gert en Bonnie een lied moeten schrijven over het trieste leven van een kok. “Hij was maar een kok, in’t zwart en in’t wit”, zet Bonnie meteen in. Viola schept ondertussen vrolijk neuriënd het eten op. Iedereen schuift aan om eens lekker rustig van het diner te genieten. Vanavond hoeven ze zich niet te haasten. Henk neemt de honneurs waar en trekt een makkelijk te drinken, toegankelijk slobberwijntje open.

Bijles

Morgen tussen 16.00 en 19.00 uur komen er een paar leraren van ‘De Rooi Pannen’ om de Hoteliers wat ‘fijne kneepjes’ en ‘slimme tips’ bij te brengen. Ook komt er een stylings specialist om iedereen te adviseren over zijn/haar persoonlijke presentatie. Ook zal hij vertellen hoe je zo representatief mogelijk voor de dag kunt komen.

Elfstedentocht

Bart:”Ed Kloppen doet aan vliegtuigreclame en we mogen daar éénmalig gebruik van maken. Nou wil ik zelf even wachten tot de Elfstedentocht, die is over 12 dagen.” Viola reageert verbaasd: “Ben je helderziend of zo?” “Nee”, gaat Bart verder: “Dat las ik net op teletekst…”

Hoe sluit je die TV ook alweer aan?De Hoteliers hebben de TV ontdekt!"Hé, jongens even tussendoor. Zometeen begint het acht journaal. Is het een idee om straks de TV aan te doen?", merkt John op. Sinds lange tijd kijken de Hoteliers weer naar de TV. Iedereen is stil en kijkt gefascineerd naar het journaal.
« Laatst bewerkt op: 22-01-2006, 20:41:57 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #71 Gepost op: 22-01-2006, 21:39:05 »
Help, welke film gaan we kijken?

"Is er op de BBC geen film?", vraagt Viola aan John. Hij zoekt verder op internet welke films er vanavond op TV komen maar tevergeefs. "Yes, Rome komt vanavond op TV", gilt Viola van vreugde.De sauna is net een tropisch oord...

Frank en Monique zijn in de sauna gekropen. Als kinderen zo blij spelen ze met alle knopjes. Oh, nu zijn we infrarood!”, roept Frank. “Ja, en nu infrablauw”, reageert Monique wanneer het licht op blauw springt. “Kijk eens door het raam, ik heb echt het gevoel dat we in een tropisch oord zitten”, gaat Frank verder. “Oooh, wat is dit lekker zeg”, verzucht Monique, terwijl ze haar ogen sluit en wat verder onderuit zakt....maar we zitten nog steeds in Nederland!"Gert, zal ik de sauna voor je aan laten?", vraagt Monique collegiaal. "Nee, dank je. Daar heb ik helemaal geen rust voor!", antwoord Gert vluchtig.

"Mag ie ietsje harder want ik ben doof!"

Het is eindelijk zover. Na lekker te hebben gebadderd, begint de serie van Viola, Rome! "Dit is een preview, jongens. Dit gebeurde dus vorige week!", legt de enthousiaste Viola haar mede-Hoteliers uit. "John, kom je ook kijken?", roept ze snel voor aanvang. De preview is voorbij en niemand geeft nog een kik. Viola, Bonnie, John en Gert kijken met spanning naar de beelden. Ook de knuffel van Viola mag geen aflevering van Rome missen. Dus die zit gezellig op de eerste rij!

« Laatst bewerkt op: 22-01-2006, 21:52:42 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #72 Gepost op: 23-01-2006, 00:02:32 »
Sleepless in Hotel

"Ik wil wel mijn bed opmaken voordat ik ga slapen", zegt Monique. Terwijl de Hoteliers aan de TV gekluisterd zitten, zijn Frank en Monique zich aan het voorbereiden om te gaan slapen. Slaperig als Frank is, probeert hij zijn ogen nog open te houden. Waarom slaapt hij dan niet? Zou hem iets dwars zitten?Monique en Gert beramen plan 'Y'"Kom eens hier", fluistert Monique giechelend tegen Gert. Deze ziet dat ze met een ei in haar handen staat en hij is vanzelfsprekend een beetje achterdochtig: “Wat ben je met dat ei van plan? Lekker op m’n voorhoofd tikken zeker en dan zit ik er natuurlijk helemaal onder…” ”Nee, nee, zo zit het niet”, weet Monique met moeite uit te brengen en ze giert het uit van de lach. Gert moet nu ook lachen en pakt ter verdediging ook een ei. Ze kunnen allebei geen woord meer uitbrengen van het lachen maar Monique blijft wanhopige pogingen doen om Gert uit te leggen wat ze nu precies bedoelt. Eindelijk bedaren ze allebei voldoende om er weer een paar woorden uit te krijgen. “Dit ei is gekookt, en die zet ik nu tussen de rauwe eieren. Morgen gaat John lekker eitjes bakken heeft hij gezegd. Ik kan niet wachten tot ik zijn gezicht zie als hij deze kapot probeert te tikken…” Weer gieren ze het uit allebei. Zou de grap morgen net zo leuk zijn als de voorpret?

Timmerman......, Gert Timmerman

Gert laat zijn kersverse mede-Hotelier zien waar de eieren liggen. "Dus ik zou graag mijn eitje half gekookt willen hebben morgenochtend", vertelt Gert als een heuse 'double-O-seven'. Zonder blikken of blozen zet Gert plan 'Y' in werking. Handlanger Monique ziet waar Gert mee bezig is en probeert nietsvermoedend snel uit de keuken te verdwijnen voordat ze hun plan saboteerd.Nog één belletje

"Kan ik deze computer afsluiten?", vraagt Frank aan Bart. "Ja, is goed. Ik pleeg nog één telefoontje, denk ik", deelt Bart mee. Onder het genot van een biertje steekt Bart nog rustig een peukje op en blaast de rook met een diepe zucht uit. "Aah, lekker stil", lijkt hij te denken en hij leest nog eens rustig zijn dagboek na.Aan het eind van een rustige dag

Eén voor één gaan de Hoteliers naar bed. Alleen Bart zit nog op kantoor voor zich uit te staren. Bonnie komt aanlopen en schuift een stoel bij. “Ik kan niet slapen. Ze zitten nog zó hard te kletsen”, zegt ze. Samen praten ze nog wat. Ze zijn allebei moe, maar hebben geen zin om naar bed te gaan. Ook in Hotel Big Brother is het een typische zondagavond.

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #73 Gepost op: 23-01-2006, 11:08:42 »
Klaarmaken voor een nieuwe dag

Gisteren was een rustdag, maar vandaag moet er weer hard aan getrokken worden. Om 08.00 uur 'rinkelde' de wekker. De Hoteliers maken zich klaar voor een nieuwe werkdag.

KlokkijkenTerwijl Frank het onbijt voorbereidt checkt hij de tijd. Hebben de gasten vandaag op tijd hun koffie?

'Een gouden zonsopkomst'

“Ik zie de zon schijnen jongens, zien jullie dat?”, zegt Viola verrukt. “Een gouden zonsopkomst”, zegt Frank poëtisch. “We kunnen vanmiddag wel even met zijn allen in de zon gaan zitten”, stelt de Amsterdammer voor. “Dan moet ie wel boven het hek uitkomen”, zegt Bart cynisch.Henk neemt Gert apart

Big Boss Henk neemt Gert apart in de badkamer. Hij maakt zich zorgen over de gezondheid van zijn ‘chef-kok’. “Probeer vandaag een rustige dag te houden, want op een gegeven moment komt dat mannetje met die hamer”, waarschuwt Henk. “En ik heb je de rest van de week hard nodig. Dus neem vandaag gewoon nog een rustdag, want anders raakt je batterij zo op. Je moet rekening met je gezondheid!”, maant de Big Boss. “We zorgen wel dat je erbij bent als het écht nodig is, maar neem verder gewoon even rust”, maant de Big Boss.

Gert babbelt met Babs

Gert belt met zijn vrouw Babs. Zij is achter de schermen hard aan het werk voor Mappa Mondo. “Ik heb gister ruim 2000 euro gecollecteerd en ik heb nog veel meer ideeën”, zegt ze trots. Dan verbreekt Frank per ongeluk de verbinding. Gert seint naar zijn vrouw in de camera. “Bel me even terug”, zegt hij. “Ach ik ga plassen, het duurt wel even”, besluit hij.

Henk is op dreefHenks 'tientjesactie' heeft succes. Binnen een dag is dit de opbrengst.

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #74 Gepost op: 23-01-2006, 14:37:21 »
Onze eigen Marilyn MonroeViola schrijft haar column voor Weekend. "Ik schrijf iets positiefs over je Monique", laat ze haar mede-Hotelier weten. "Oh wat leuk", vindt de Friese blondine. "Ik vertel hoe fantastisch je was als ladyspeaker. Met de looks van een Nederlandse Marilyn Monroe." Monique vindt het een lief compliment. "Maar ik schrijf ook dat je de volgende dag gewoon weer staat te stofzuigen, hoor", gaat Viola verder. "Oh, dat maakt niet uit", aldus Monique. "Er zijn twee kanten aan mij."

Gert en Bonnie in opstand

Bonnie en Gert willen nog meer voor het goede doel doen! De afgelopen week hebben ze veel voor het Hotel gedaan. Gert in de keuken en Bonnie in de huishouding. Maar ze zijn het zat, vanaf vandaag willen ze bellen en geld binnenhalen. “Ik vind het heel erg leuk hoor. Maar als mensen vragen wat je hier doet, dan wil ik meer kunnen zeggen dan alleen maar stofzuigen en poetsen”, aldus Bonnie. “Ja, ik krijg er ook een wrange bijsmaak van. Wat we nu doen draagt niet bij tot het goede doel”, reageert Gert.

Met wie gaat Gert buitenspelen?

De Hoteliers hebben besloten om vaker een frisse neus te halen. Monique neemt het voortouw en stapt op Gert af. “Ga je mee een kwartiertje naar buiten?” Gert lijkt verrast; “Gaat Bonnie niet met me buitenspelen, ga ik alleen met jou?”, vraagt hij. En de zanger zet Bonnies hitnummer in: “Bonnie, Bonnie, Bonnie kom je buiten spelen.”

Sterren in de stress

Het is twaalf uur geweest. Om half één komen er gasten eten en de dinerzaal is nog lang niet in orde. “Ik heb iemand nodig die mee helpt met glazen pouleren, anders zijn we niet op tijd klaar”, roept Bonnie. Henk spreekt zijn Hoteliers bemoedigend toe. “Jongens dit is éénmalig, voor de rest van de week is alle aankleding al geregeld. In plaats van sterren in de stress, krijgen we rust in de sterren.”

Genieten van het winterzonnetjeEven ontsnappen uit de hectiek

Net op tijd

De bel gaat. Er staan weer lunchgasten op de stoep. En het zijn er best veel. Maar Viola staat nog fanatiek te stofzuigen in het restaurant. Bart snelt naar de Hotelier toe: “Stom zeg, opeens herinnerde ik me dat jij hier nog stond te stofzuigen.” Viola pakt het apparaat en stormt de deur uit. Pff, net op tijd…Keramische eierenGisteravond hebben Monique en Gert het plan beraamd om een een aantal eieren alvast te koken. Daarna legden de twee Hoteliers de gekookte eieren weer tussen de rauwe. De Hotelier die deze ochtend dan lekker een eitje wilde bakken zou opeens een gekookt ei in de pan vinden. Het loopt echter anders. Voor de lunchgasten heeft Hotelier John eieren gekookt, waardoor een aantal eieren nu dubbel gekookt zijn. Monique en gert komen niet meer bij van het lachen: "Onze gasten krijgen nu keramische eieren op hun bord. Lekker!"

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #75 Gepost op: 23-01-2006, 14:40:11 »
Hebben de lunchgasten het wel naar hun zin?De lunchgasten zitten aan tafel. Het eten lijkt hen goed te smaken. Ze zijn zich alleen wel erg bewust van de camera’s. Voor een groep van vijftien mensen blijft het ijzig stil. Af en toe probeert er iemand het ijs te breken. Dan wordt er wat gegiecheld, maar echt op gang komen wil het niet. De Hoteliers maken zich niet druk. Alleen Frank zorgt voor afleiding. Wanneer hij binnenkomt verontschuldigt één van de gasten zich: “Ze zijn ’s ochtends altijd wat rustig, je moet ze ’s avonds eens meemaken!”

Het keukenpersoneelBespreken chefkok Gert en sous-chef John het volgende gerecht?

Bonnie bloeit opWat een verrassing! Opeens staat de bloemist voor de deur met een enorm boeket bloemen in zijn handen. “Deze zijn voor Bonnie”, roept de bloemist. “Van Anne-Jan! (Bonnie’s man red.)” Bonnie is blij verrast: “Oh, wat mooi. Hier ben ik echt blij mee!”

Wordt de iIlusie werkelijkheid?

Henk heeft de wereldberoemde illusionist Paul Philipart uitgenodigd om kennis te laten maken met Mappa Mondo. Bart praat met hem over zijn vak en bespreken de mogelijkheden om een show op te zetten. Uiteraard gaan de opbrengsten van dit initiatief naar het Rode Kruis. De illusionist praat vol passie en zijn heldenverhalen beloven veel spectaculairs.John ruimt de rotzooi opJohn steekt de handen goed uit de mouwen

Nooit meer droge lucht

Visite! De bewoners klagen al dagen over de droge lucht in het huis. De oplossing is gelukkig nabij. Eindelijk is er apparatuur gearriveerd die de problemen doet verdwijnen. De keeltjes van de hoteliers én de gasten blijven zo gespaard. Maar het apparaat moet wel eerst aangesloten worden. Gelukkig ontbreekt het Gert en John niet aan technische kennis. Ze zijn er als de kippen bij om de monteur een handje te helpen.

« Laatst bewerkt op: 23-01-2006, 17:48:14 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #76 Gepost op: 23-01-2006, 17:49:49 »
Gert neemt het ervan

Op advies van de Big Boss moet Gert het rustig aan doen. "Denk aan je gezondheid, Gert. We hebben er niks aan als je batterij snel op gaat. Ook al is het allemaal voor een goed doel", adviseert Henk zijn oudste Hotelier.Viola en Henk zijn druk in overleg. Gert neemt het ervan en geniet van zijn krantje.

Terug in de schoolbanken

Gisteren tijdens het eten vertelde Henk het al. Momenteel zijn er een aantal leraren van 'De Rooi Pannen' in het huis om de Hoteliers nog wat 'fijne kneepjes' en 'slimme trucjes' van het hotelvak bij te brengen. De Hoteliers laten zich vol enthousiasme voorlichten en vragen de leraren honderduit.

Viola is niet blij met het kaarsenbeleid

Ook al krijgen de Hoteliers les in etiquette van echte professionals, Viola heeft zo haar eigen ideeën. "Ik ben zeer teleurgesteld over het kaarsenbeleid", laat ze een leraar weten. "Ik was blij met de loper, maar jullie hebben alle kaarsen weggehaald die ik netjes had neergezet. Daar werd ik niet vrolijk van."

Monique staat tot uw dienstOok als dienstmeisje doet Monique het goed in haar door Cherry Sue ontworpen outfit.

Monique stond in haar slip

Monique vertelt, ontwerpster en stijlicoon, Cherry Sue over de kleding die ze droeg tijdens de persdag. “Ik had een heel leuk jurkje uitgekozen. Best degelijk, dacht ik. Maar toen zag ik na de shoot de foto’s terug en bleek dat ik voor een raam stond. Mijn jurkje scheen enorm door, dus stond ik nog in mijn slip. Dat begon al mooi!” De ontwerpster wordt nieuwsgierig: “Waar kan ik die foto’s vinden?”

Drukke baasjes

Terwijl Monique zich bezig houdt met het eten, praten Hoteliers Gert en John nog even na over hun koksbezigheden. Niets lijkt dezer dagen dan ook aan het toeval overgelaten worden.

Viola's vijf uurtje

Big Boss Henk bespreekt met Viola het idee om een praatprogramma te presenteren. Viola raakt gelijk enthousiast en denkt na over een passende naam voor dit eenmalige optreden. “Viola’s vijf uurtje lijkt me wel wat!”

Een avondje televisieViola neemt de televisiegids in de krant door. De Hoteliers mogen vanavond een film kijken op televisie. “Mogen wij Big Brother zien? Nee? Ik kan me er iets bij voorstellen”, lacht Viola. “Wie wil er Herman Finkers zien? “Ook leuk”, vindt Bonnie. Monique wil graag naar America’s Next Topmodel kijken. Frank moet ook nog even kiezen. De meeste stemmen gaan uiteindelijk naar het laatste programma. “En aansluitend willen we graag naar Beauty and the Nerd kijken. Dat kan toch wel?”, vraagt ze richting camera. “Dat is in totaal dan net zo lang als een film.”
« Laatst bewerkt op: 23-01-2006, 22:33:59 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #77 Gepost op: 23-01-2006, 22:34:54 »
De ballen van JohnJohn voelt zich helemaal thuis in de keuken

Hotel Big Bingo

Tijdens het eten wil Henk even de aandacht: “We moeten een balans vinden tussen het goede doel en het feit dat we hele gewone mensen willen bereiken. Vandaar dat we morgenavond een bingoavond organiseren. Alles is geregeld: een bingorad met balletjes, bingokaarten, stempels, kleedjes voor op de tafels en natuurlijk prijzen.

Een zanger die morgen hier graag zou willen optreden is Peter Beense.” “Zing eens een liedje van hem?”, vraagt Bart aan Henk. “Lieverd, ik ben operaliefhebber. Ik ga geen operaprogramma maken, want dan houden we geen kijkers meer over!”

Henk gaat verder met zijn verhaal: “De brandweer heeft ons toestemming gegeven voor maar 45 bezoekers. Alles wat jullie kunnen bedenken om die bingoavond nog leuker en gezelliger te maken, laat je horen! Als het een succes wordt, dan kunnen we dit vaker organiseren.” Viola vindt dat ze nog wat anders erom heen moeten bedenken om het interessant te maken voor televisie. Frank stelt voor dat er een leuke aankondiging komt van alle prijzen. Tijdens het eten wordt er nog druk verder gebrainstormed.

Net als thuis, lekker voor de buisDe gasten vermaken zich prima voor de buis
« Laatst bewerkt op: 24-01-2006, 00:47:30 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #78 Gepost op: 24-01-2006, 11:30:26 »
Zaag...zaag...zaag

Aan de geluiden te horen zijn de Hoteliers in de 'snurkkamer' nog in een diepe slaap. Ook in de rest van Hotel Big Brother hangt nog een serene rust.

Wakker worden!De ontbijttafel is nog steeds leeg...

Wat zit er in de lucht?De Hoteliers slapen nog steeds als een roos. Komt dit misschien door de nieuwe luchtbevochtiging?

Nieuw artikelHet is wederom een zonnige dag in Aalsmeer. Gisteren waren de Hoteliers nog zo blij met de zon, maar vandaag lijken ze er nog steeds geen zin in te hebben.

Henk arriveert in 'slapend' HotelFrank is als eerste wakker. Terwijl hij met de redactie van AT5 belt, staat Henk voor de deur. Alle Hoteliers zijn alleen nog in diepe rust. Zullen er sancties volgen?

Henk heeft een ernstige mededeling

Henk arriveert in Hotel Big Brother. De enige Hotelier die wakker is, is Frank. De Big Boss vraagt hem dan ook om iedereen te wekken. “Ik wil even 5 minuten om de tafel. Dit is een ernstige zaak, we gaan erop of eronder! Ik heb een belangrijke mededeling.”Wanneer de Hoteliers dit horen, speculeren ze er gelijk lustig op los.

Op volle toeren

Na een peptalk van Big Boss Henk besluiten de Hoteliers er weer met volle kracht tegenaan te gaan! Er wordt weer druk gebeld en geregeld.Bart en Frank bekijken alle aanmeldingenBart en Frank nemen de mail van vandaag door. Vanavond staat de binogoavond met Peter Beense op de agenda en de Hoteliers hebben al heel wat aanmeldingen. Frank gaat alle geïnteresseerden terugbellen. Wilt u ook bij het bingospektakel aanwezig zijn? Vul dan snel het aanmeldformulier in.....
« Laatst bewerkt op: 24-01-2006, 12:31:13 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #79 Gepost op: 24-01-2006, 15:25:12 »
Heerlijke groene thee"Wat ruikt dat lekker "

“Lieverd, hoe is het met de thee?”, vraagt Viola aan Monique. “Die heerlijke groene thee van jou?” “Die heb ik van die sushimakers afgetroggeld”, geeft Monique toe. De thee heeft een hele nacht getrokken, want 'dan smaakt ie nog lekkerder'. Monique schenkt gelijk een kopje voor haar mede-Hotelier in. “Wil je een stukje vegetarische paté?”, vraagt Viola op haar beurt. “Nee, dank je. Paté wordt altijd gemaakt met varkensvet, ook al staat erop dat het bijvoorbeeld eendenpaté is.”

Waterkastanjes en koffiefilterhouders

John bladert door diverse kookboeken en maakt een boodschappenlijst: "Bamboostrips, waterkastanjes, voor alle 'oriental' dingen." Monique hoort wat haar mede-Hotelier wil bestellen, maar denkt dat dat erg moeilijk te verkrijgen is. John stelt haar gerust en legt uit dat het allemaal in de plaatselijke supermarkt te koop is. "Koffiefilterhouders zou ook wel handig zijn", oppert Monique.Gehakt in bladerdag

Bonnie en Viola zijn druk bezig met het uitruimen van de afwasmachine. “John, die bakkies mogen niet in de machine, want ze komen er heel vies uit”, zegt Bonnie wijzend naar de zwarte kopjes. “Is cool”, zegt John. “Cool man!”, doet Bonnie Johns turbotaal na. John verzamelt in de keuken ingrediënten voor de lunch. “We kunnen een soepie maken.” Er komen weinig reacties van zijn mede-Hoteliers. “Of hebben jullie trek in gehakt in bladerdeeg?” Daar wordt enthousiaster op gereageerd. John gaat aan de slag.

Het gaat goed met de tientjes!Tussendoortje?Dat ziet er lekker uit John!

Wie mooi wil zijn moet…Monique heeft zich verbrand aan de krultang. Ze heeft er een pijnlijke plek in haar nek aan overgehouden. Wanneer ze zich opmaakt, ziet ze in de spiegel dat de plek alsmaar groter wordt. “Henk, ik zit te denken wat ik met mijn nek moet?”, vraagt ze. “Tja, ik zie dat hij open is en groter dan gister”, antwoordt hij. Monique: “Het gaat ook steeds meer pijn doen.” “We moeten ook voor onszelf zorgen, dus laat er wel even naar kijken”, adviseert Henk en hij slaat troostend een arm om haar heen.

Full House

Bart en Henk tellen het aantal aanmeldingen voor vanavond. “Het zijn er 33, dus we kunnen nog twaalf stoelen verkopen”, roept Bart enthousiast. “Laten we wel opletten dat we niet teveel mensen uitnodigen, want ik wil niemand afzeggen”, reageert Henk. Wilt u vanavond nog bingoën met Peter Beense? Meld u dan nog snel aan, want vol=vol.

Uitverkocht

Alle bingoplaatsen voor vanavond zijn verkocht! Wilt u toch graag een keer bij de Hoteliers gaan bingoën? Hou de site dan goed in de gaten: Volgende week hebben de bewoners opnieuw een bingoavond in de planning. Blijf u dus gewoon aanmelden.

Pietje Bell in Hotel Big Brother

De cast van de musical Pietje Bell is op visite. Samen met Henk bespreken ze ideeën voor mogelijke acties. Eén deal is nu al rond, op de veilingsite komen namelijk gesigneerde programmaboekjes.

Twee dames van Mappa Mondo op bezoek

Er zijn twee vrijwilligers van het Mappa Mondohuis uit Wezep op bezoek. Big Boss Henk leidt de dames rond. Vol trots laat hij de hotelkamer zien. “Hij is in principe voor elk redelijk bod te huur. Mensen met een kleine portemonnee kunnen ‘m ook voor een lager bedrag huren. Maar iedereen die wat meer kan uitgeven, zouden we willen vragen om voor Mappa Mondo iets dieper in de buidel te tasten.”

« Laatst bewerkt op: 24-01-2006, 22:08:17 door Nîcky »