Auteur Topic: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.  (gelezen 43319 keer)

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #80 Gepost op: 24-01-2006, 22:11:30 »
Boter, kaas en eieren....en fietsen, frisdrank en servies

Henk vertelt de vrijwilligers wat zijn team al voor elkaar heeft gekregen voor het Mappa Mondohuis dat in Waalre in aanbouw is. “Er is een melkfabriek in de buurt die melk wil leveren. Ik heb een bank bereid gevonden die de kosten voor één kamer voor zijn rekening wil nemen.” “Dan moet je dus de grootste kamer kiezen”, stelt Bart voor. “Ik heb een schilder gevonden die eens in de drie jaar gratis de buitenkant van het huis wil schilderen”, gaat Henk verder. “Ik heb een badmeneer voor het bad. Ik heb een fietsenmeneer die voor de fietsen zorgt. Ik heb nog een schilder. Ik heb een vismeneer, want misschien willen de kinderen wel één keer per week vis eten. Ik heb een slager voor het vlees. We hebben beddengoed, frisdrank, servies, lampen….” Er lijkt geen einde te komen aan de lijst. “We kunnen al opstarten, we kunnen al helemaal beginnen”, zegt één van de vrijwilligers dolblij. Ook Monique heeft goed nieuws. Zij heeft een reisorganisatie bereid gevonden die geheel kosteloos een vakantie zal verzorgen voor de kinderen en vrijwilligers.

Hot, very hot, curryJohn wil zijn mede-Hoteliers laten vlammen

Electrisch koken

Monique heeft honger en begint daarom alvast met eten. Het smaakt haar echter maar matig. Monique en John hebben bij het bereiden van de maaltijd nogal wat problemen ondervonden van de elektrische kookplaat. De rijst wil niet echt droogkoken. “Ik kook altijd op gas”, laat Monique weten. Ook weet ze te melden dat zelfs de docent koken van de Rooi pannen, die gisteren op bezoek was, de elektrische kookplaat niet de makkelijkste vindt.

Bingo!

De Bingo voorbereidingen lopen gesmeerd. “Deze prijzen zijn door een internetbedrijf geleverd”, verteld Bart aan John, “waarvan ik de naam niet ga noemen want die staan op de aftiteling, maar ze moeten wel even mooi op deze tafel blijven staan.” “Bingo!”, antwoord John zonder er bij na te denken en de beide mannen schieten in de lach.

Druk bezig met opbouwenJohn en Bart zijn nog steeds druk bezig met de voorbereidingen van de bingo. Ze slepen heen en weer met decorstukken. Het lijkt wel 'Cijfers en Letters'.

Gepaste kleding

De Hoteliers eten snel, voordat de bingogasten komen, hun avondeten op. Monique wil ook nog even een kwartiertje liggen want vanaf 20.00 uur zullen de gasten binnenstromen. “Wat is het uniform eigenlijk voor vanavond?”, wil Monique weten, maar Viola en Bart hebben geen idee. “We moeten wel iets aantrekken wat bij de bingo past”, vindt Monique.

Frank en Bonnie zijn terug

Frank en Bonnie zijn ook weer terug. Frank heeft vandaag zijn programma op AT5 gedaan en Bonnie heeft in de uitzending gezongen. “Toch wel lekker, er even uit zijn”, zegt Frank tegen Monique. “Ik ben weer helemaal opgeladen.” “Nou, dat is mooi, want de bingogasten komen zo”, reageert Monique met een grijns op haar gezicht. Bonnie kleedt zich meteen in stijl om.Vanavond op het programmaBingo

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #81 Gepost op: 24-01-2006, 22:13:11 »
Volle bak!

Met een luid en welgemeend goedenavond begroet Henk zijn gasten. Het is een volle bak, de bingoavond is namelijk volledig uitverkocht. Direct wordt er in de huiskamer druk gekeuveld. Nu al zijn er een aantal gasten geïnteresseerd in de Hotelkamer, vol trots laat Henk direct de kamer zien. "Hier is ook de Big Brother-baby geboren", benadrukt Monique nog eens. "En op speciaal verzoek kunnen de camera's uit", voegt Henk toe.Bingo met patat!

Een van de gasten heeft aan Monique laten weten nog niet gegeten te hebben. Gastvrouw Monique is de kwaadste niet en biedt de gasten een patatje aan, direct slaat ze aan het bakken. Ondertussen is Peter Beense klaar met zijn sound check en de gasten schuiven aan in het restaurant, dat speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd is tot Bingozaal. Bart doet het openingswoord en legt nog even uit hoe dat allemaal in zijn werk gaat, zo’n spelletje bingo.

Niet te missen, Peter Beense is binnen!Laat de ballen maar rollen!

Bart showt de eerste prijs, een uniek hoofdmassage apparaat. Wie als eerste de bovenste rij vol heeft is de winnaar. “Laat de ballen maar rollen!”, gilt Bart uit. Na een paar ballen is er al een miscommunicatie. “Heeft dit balletje nu nummer 09 of nummer 60”, vraagt John. “Jij speelt zeker voor de eerste keer bingo”, reageert Bart scherp.

Bekende gezichtenBroer van Bart met date

Valse Bingo!

Na een paar bingo’s is ook de eerste valse bingo. Bart dreigt al met de bekende sanctie: een liedje zingen. Voor deze eerste keer ziet Bart het door de vingers. Maar de volgende zal stevig moeten boeten. “Maar je moet wel dubbel betalen”, stelt spelleider Bart.

Nummer 85?

De eerste prijs die te vergeven wordt in de tweede ronde is een ossenworst. “In het Hotel zelf bereidt”, prijst Bart deze lekkernij aan. John staat zijn plek aan het ballenrad af aan Monique. Na een paar nummertjes gaat het echter fout. Monique trekt nummer 85. “Dat kan nooit, het gaat maar tot 79. Laat mij de nummers maar roepen”, reageert Bart streng.Financieel en muzikaal intermezzo

Na de tweede bingoronde is het tijd om geld te innen. Geroutineerd laat Henk de bankbiljetten door zijn vingers glijden. Aan de hoeveelheid te zien, is de opbrengst nu al niet mis. Dan is het tijd voor Peter Beense, zanger van het Nederlandse lied. Direct slaan de gasten de handjes op elkaar en wiegen voorzichtig mee op de muziek. Na drie nummers geeft Peter zijn microfoon weer aan Bart, tijd om de ballen weer te laten rollen.De lievelingskostjes van de Hoteliers

In het restaurant is de Bingo in volle gang. Ondertussen doet John aan de keukentafel zijn beklag over het keukengerij. “Er is echt veel te weinig professioneel materiaal”, aldus John. Hij heeft een heel verlanglijstje gemaakt met extra servies en keukenapparaten waarmee hij de gasten nog meer wil verwennen. Al snel krijgt het gesprek een andere wending. John somt zijn lievelingsgerechten op en dan kunnen Viola en Peter Beense het ook niet laten hun lievelingskostjes aan het lijstje toe te voegen.

Er wordt iemand jarig!

Monique heeft ontdekt dat een van de gasten morgen verjaard. Als verrassing regelt ze bij Peter een verjaardagslied. “Hoe heet ze?”, wil de Nederlandse zanger weten. “Alice”, weet Monique. “Check je het nog even, hoe oud wordt ze trouwens”, reageert Peter. Later blijkt Alice toch Elly te heten, en morgen 57 te worden. “Ik zeg wel dat ze 47 wordt”, reageert Peter.

Gaat de parkeergarage dicht?

De gasten beleven op de bingo de tijd van hun leven. Viola is echter bezorgt dat de bingo te lang doorgaat. “Straks is de parkeergarage dicht”, stelt Viola. “Ik heb het al een paar keer aangegeven”, reageert Frank. Henk ziet echter geen problemen: “Straks gaat Peter nog een kwartiertje zingen en daarna is het afgelopen.”
« Laatst bewerkt op: 25-01-2006, 00:00:25 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #82 Gepost op: 25-01-2006, 00:13:37 »
Lied en roos voor de jarige!Lang zal ze leven!

Het dak eraf!Een zaal op zijn kop zetten, laat dat maar aan Peter over.

De hoofdprijs: Een gratis nachtje slapen!

Als laatste prijs, is een wel erg speciale: Een nachtje slapen in de Hotelkamer, tussen nu en half maart. Uit de bingokaarten trekt Henk een winnaar. Dat is: Rafik. Gejuich klinkt op uit de zaal. Viola reageert spontaan: “In any room darling. Ik breng je ontbijt op bed.”

Een geslaagde avond

De Hoteliers zwaaien hun gasten uit. “Komen jullie snel terug”, roept Viola haar gasten achterna. “Ik ga de opbrengst tellen”, laat Henk weten. "Bart je deed het fantastisch", vervolgt Henk. "Ik ben helemaal kapot", zucht Bart.Er is gul gegevenHet was een succesvolle avond voor het Mappa Mondohuis.

Goedemorgen, deze morgenHello, goodmorning, how are you?

En wie zijn er als eerste op? Ja hoor, de mannen! Het gaat nog niet helemaal van harte, Bart zegt geeuwend iets tegen Frank en duikt dan snel onder de douche. Maar de dames doen niet voor de mannen onder: Hoteliers Monique en Bonnie schuivelen al snel ook door de gang. "Goodmorning!", zegt Bonnie met een zingende stem als ze de badkamer in loopt.

Automatische piloot

Frank kan het ondertussen al op de automatische piloot: het Frank Awick-ontbijt maken. Slaapwandelend vindt hij zijn weg in de keuken, zet water op voor koffie en thee en schuift de broodjes in de oven. De Amsterdamse journalist heeft niet eens tijd om uitgebreid de krant te lezen. Wat een inzet toont deze Hotelier!


« Laatst bewerkt op: 25-01-2006, 12:57:00 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #83 Gepost op: 25-01-2006, 12:59:53 »
Melk over datum

John haalt twee pakken melk uit de koelkast die over datum zijn. Daarna richt hij zich tot de camera en zegt: “We willen drie keer per week boodschappen doen, zodat dit soort dingen niet meer gebeuren.” Na zijn grappige speech pakt gooit hij op een ludieke manier de pakken melk in de afvalbak. Maar John, had je niet beter de melk in de gootsteen kunnen gieten en het melkkarton bij het oud papier kunnen leggen?Watskeburt in de wereld?John en Bart lezen de krant en bespreken het wereldieuws

In afwachting van de gastenHet verhaal van Henriëtte en Rian

“Goedemorgen!”, zegt Henk vrolijk als hij het Hotel binnen komt. “Goedemorgen”, zeggen de Hoteliers in koor netjes terug. Terwijl de Big Boss gaat zitten aan de ontbijttafel, deelt hij al efficiënt instructies uit over het onthalen van de twee gasten die straks langs komen: de kinderartsen Rian en Henriëtte. Twee minuten later staan de twee echter al voor de deur. Snel eten de Hoteliers hun broodje op en schuiven met Henk en artsen aan de grote tafel, waar de kinderartsen hun verhaal vertellen.Specialist Henriëtte Scherpbier (links) en kinderarts Rian Teeuw

De kinderartsen onder de indruk van het Hotel

Na het heftige vraaggesprek met de kinderartsen is het tijd voor iets leuks. "Rondleiding?", biedt Monique hen aan. Waarna ze snel aan haar mede-Hoteliers vraagt: "Jullie hebben toch wel jullie bedjes opgemaakt hè?" Henriëtte en Rian zijn onder de indruk van het Hotel. "Dat lijkt me wel wennen, zo met z'n allen slapen!", merkt Rian op.

Zorgen over Monique

Viola en Henk praten de activiteiten van vandaag door. Ook komt ter sprake dat Monique een rustige dag heeft aangevraagd. Henk maakt zich daarover een beetje zorgen. Toen hij namelijk eergisteren Gert vertelde het even een dag rustig aan te doen, voelde die zich gepasseerd. “Ik wil niet dat Monique hetzelfde gevoel krijgt”, geeft hij toe aan Viola. Bonnie denkt dat het Monique juist wel goed zal doen “Ze loopt op haar laatste wallen. Zoals ze dat zelf zegt.”

Magic Dinner Show-bespreking

Nog voordat de kinderartsen vertrokken zijn, staat de volgende gast al voor de deur: Wouter Klok, de broer van illusionist Hans Klok. Hij komt overleggen over een komend evenement: een Magic Dinner Show. Bart ontfermt zich over deze gast. Eén voor één komen de Hoteliers hem enthousiast gedag zeggen. Maar voordat Wouter en Bart spijkers met koppen kunnen slaan, roept Henk de Hoteliers bij elkaar voor een mededeling…Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #84 Gepost op: 25-01-2006, 13:01:16 »
Henk krijgt wat hij verdient

Duidelijk ontroert roept Henk zijn Hoteliers bij elkaar voor een mededeling. Hij heeft net een brief ontvangen. “Jullie weten dat ik hier niet voor mezelf zit, maar voor het goede doel. Maar ik moet dit echt even kwijt. Eens per jaar wordt er een prijs uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor emancipatie.” Iedereen raad het natuurlijk al: hun Big Boss heeft dit jaar deze prijs gewonnen! De felicitaties vliegen de Big Boss om de oren en er staat meteen een taart klaar om het heugelijke feit te vieren.Irritaties in de ochtend

Viola organiseert een nieuwe oproep door alle Hoteliers voor een komend evenement. Frank raakt geïrriteerd, omdat hij het gevoel krijgt dat hij niet zijn eigen woorden mag gebruiken. De sfeer is niet optimaal, blijkt ook later als Frank Viola aanspreekt op het roken in het kantoor: “In geen enkel normaal kantoor mag je roken.” “Ik moet hier de hele dag zitten Frank, ik vind dat te ver gaan.” De Big Boss valt Frank bij: “Het mag ook juridisch niet.” De drie spreken af dat Viola af en toe buiten gaat roken. “Het is niet een pesterij hoor”, wil Frank nog even kwijt aan Viola.

Toppie, toppie, toppie

Big Boss Henk vindt het weer tijd voor een vergadering. Viola is er klaar voor, maar ze lijkt de enige. “Jongens, vergadering!”, roept ze over de tafel. Niemand reageert echter en daarom is het tijd voor zwaarder geschut. Viola pakt het fluitje en blaast er hard op. “Je wil het niet gebruiken, maar het helpt wel”, zegt ze, en fluit vrolijk verder. Uiteindelijk zit iedereen aan tafel en Big Boss Henk geeft de Hoteliers een compliment over de bingoavond van gisteren: “Toppie, toppie, toppie. We zijn fantastisch op de goede weg.” Het Hotelierteam glundert van trots…

Een vruchtbare vergadering

Het is weer een vruchtbare vergadering. De Hoteliers hebben weer ideeën te over. "Eén februari wordt definitief een Nederlandse avond!" Iedereen is enthousiast. Dat wordt meezingen.

John moet ze bruin bakken

John heeft net een interview met de Telegraaf achter de rug, maar miste hierdoor wel de gehele vergadering. Monique praat hem even bij, maar Big Boss Henk kent zijn prioriteiten: "Je gaat nu als de donder die appeltaarten bakken!"

Frank laat niets aan zijn aandacht ontsnappenFrank houdt zijn aantekeningen bij

Henk en Bonnie gaan 'naar het werk'

Henk en Bonnie gaan vandaag op pad. Zij gaan bij enkele grote hotels de Mappa Mondohuizen aanprijzen. Henk heeft namelijk zakjes laten bedrukken, die in hotelkamers op het kussen kunnen worden gelegd. Mensen krijgen zo de gelegenheid om een donatie te doen. Monique zorgt dat de Big Boss netjes de deur uit gaat; liefdevol strikt ze zijn stropdas. Viola zwaait de twee uit: “Succes! Veel plezier!”

Bart straaltBart geniet heerlijk van het enige straaltje licht
« Laatst bewerkt op: 25-01-2006, 15:59:42 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #85 Gepost op: 25-01-2006, 16:00:42 »
Lunch á la John

John steekt de handen uit de mouwen in de keuken en maakt alvast een begin met het eten. Viola komt een kijkje nemen en doet verslag van het eerste deel van de werkdag. Het ziet er goed uit. “Perfect”, zegt kritische Viola zelfs. “Lekker zo’n gehaktballetje hé?”, zegt ze tegen Bart. Ze gaat gezellig bij hem zitten.

Een rustmoment voor ViolaEven een moment van rust: zon én een sigaretje. Helaas is dit maar van korte duur. Als het sigaretje op is, sprint Viola naar binnen om wederom het telefoonteam te versterken.

Accor gaat akkoord

Viola belt Accor Hotels met de vraag of de donatie-envelopjes op de kamers mogen liggen. De communicatiemedewerker heeft goed nieuws: Op meer dan 51 hotels komen de envelopjes te liggen. “Accor is dus akkoord?!”, roept Viola uit. Maar dat is niet het enige. Accord wil graag ook nog een donatie doen van 1000 euro. “U kunt dat overmaken op giro 4426”, informeert Viola haar. Blij hangt ze iets later op: “Meteen bingo!”, legt ze blij uit aan Bart en Monique. Vol goede moed gaat ze verder met het benaderen van andere hotelketens.

John stelt zich onderdanig op

Big Boss Henk en Hotelier Bonnie zijn vandaag buiten de deur, maar het spreekwoord 'Als de kat van huis is, dansen de muizen' geldt zeker niet! De Hoteliers bellen wat af. John heeft zichzelf oppertaartenbakker benoemd, want morgenochtend moeten er twintig appeltaarten klaar staan. Daar wordt maar liefst 1000 euro voor betaald. Maar er is nu nog geen taart af. John belt rond en vindt iemand van Gefelicitaart bereid om te komen helpen met bakken. Hij belooft er rond zes uur te zijn. John reageert dolblij: "Ik ben je slaafje straks in de keuken. Misbruik me maar!"

DrukdrukdrukHopelijk groeit de hoorn niet aan hun oren vast!
« Laatst bewerkt op: 25-01-2006, 16:48:57 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #86 Gepost op: 25-01-2006, 23:31:42 »
Eerste zakje is binnen!

Bonnie en Henk keren terug van de hun 'hotelrondje'. Ze kunnen niet meteen hun verhaal doen, want Viola is te enthousiast over haar eigen prestaties: "We zijn goed met bellen bezig geweest en ik denk dat je heel trots op ons bent! Ze vertelt over alle hotels die ze over heeft kunnen halen mee te werken voor Mappa Mondo. "Het is het sneeuwbaleffect hè?", zegt Henk. Hij steekt van wal over zijn eigen ervaringen en vertelt over de hotels die hen zo hartelijk ontvingen. "Was het indrukwekkend?", vraagt hij Bonnie. "Ja", onderstreept zij zijn verhaal. Hij gaat door: "Van der Valk gaat er vol voor! Ze begonnen meteen en het eerste zakje geld is al binnen!" Viola is enthousiast, maar zelf heeft ze ook heel hard gewerkt: "Ik moet even een time-out.""Ah Bonnie, een klein puntje!"

Henk is net thuis en wil zijn Personeel trakteren: "Mag ik voor jullie een stukje van mijn taart aansnijden?" Viola vindt het heel lief van hem, maar: "Sorry, ik hou niet zo van taart." Bonnie wil eerst weten: "Blijft hij tot morgen goed?" Viola zegt: "Ik mag hopen dat hij in de koelkast ligt!" Henk probeert de Hoteliers over te halen: "Morgen is hij sowieso minder lekker dan vandaag. Ahh Bonnie, een klein puntje! Voor ons grote succes van vandaag." "Na het eten", roept iemand. Dat vindt Henk een goed compromis: "Na het eten krijgen jullie een stukje van de COC-taart."

Karaoke of een kopje koffie

Henk heeft een korte vergadering georganiseerd met de Hoteliers die aanwezig zijn. John zit in de dagboekkamer, Monique neemt een lekker bad. Henk neemt de ideeën van de kijkers door. Sommigen willen langskomen voor een kopje koffie, maar dat verzoek moet Henk echt afslaan. Viola begrijpt precies waarom: "Ze kunnen komen voor lunches, brunches en bingo-avonden en diners. That’s it." Henk gaat erop door: "We hebben al acht uur werk per dag. Het is lief bedoeld van de mensen, maar als we bijvoorbeeld rondleidingen zouden geven, komen we niet aan onze werkzaamheden toe." Hij gaat resoluut door de stapels heen. "Het kan gewoon niet", mompelt hij tijdens het schrijven. "Ik zal er een lieve tekst over schrijven voor op internet." Hij staat niet tegenover elk idee negatief: "Een wokavond met een lopend buffet. Die vind ik niet eens zo gek!" Dus mag die op de stapel 'om over na te denken'. Ook het idee van een kijker over een dartavond valt bij hem in goede aarde. En: "Ook om karaoke wordt heel veel gevraagd. Daar kunnen we een aparte avond van maken.""Er is mail!"

Voetbal om zeven uur

John en Bart staan samen bij het aanrecht. John is aan het kokerellen: "Oh, keramische kookplaat, ik haat je", zegt hij tegen het materiaal. Tegen Bart begint hij: "Ik heb wat gemist." "Dat is niets nieuws", vindt Bart. "Waar gaat Kuit heen?", wil de kok weten. Bart: "Volgens mij is het nog niet bekend waar hij naartoe gaat. Hij zou bij Manchester passen, AC Milan of Chelsey. Maar weer niet bij Inter Milan of Frankrijk." John heeft een wens. "Dit keer zou ik wel wat voetbal willen zien. Zullen we alvast wat voetbal vastleggen op zeven uur?"

Chris Penn overleden

Bart heeft nog een nieuwtje voor John. "De broer van Sean Penn is dood. Uit Reservoir Dogs." John beseft wie het is. "Chris Penn? Echt waar?" Daar schrikt hij wel een beetje van. Meerdere malen herhaalt hij: "Zonde, zonde, zonde." De acteur was nog maar veertig jaar oud. Dan speculeren ze waardoor het kan zijn gekomen. Drugs? Een ernstige ziekte? Ze denken drugs.

Lekker bezigNadenken, koken, vergaderen. Niets staat stil in het Hotel!

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #87 Gepost op: 25-01-2006, 23:33:52 »
Gefelicitaart!De medewerker van Gefelicitaart staat voor de poort. "Goedemiddag, hier is de taartenbakker. Vroeg op, tot laat wakker." Grapjas John leidt hem rond in het Hotel. Hij vertelt dat er Hoteliers kunnen worden 'weggestemd' (doordat andere mensen meer punten hebben gekregen, red.). Taartenbakker Rutger voelt zich meteen één van hen. "Stemmen? Dan stemmen ze mij er meteen uit!" Dan vertelt hij dat hij Hotel Big Brother nauwkeurig volgt: "Normaal zit ik met mijn vriendinnetje op de bank te kijken."

Tip van Viola

Henk onderstreept nog een keer dat hij het autowassen van aanstaande zondag een goed idee vindt. Hij hoopt alleen niet dat het te koud is. "Dan moeten we kijken of we een verwarmde tent kunnen regelen." Viola komt nog met een ander goed idee: “Auto’s met reclame-opdruk erop zijn ook welkom, dan hebben de bedrijven er ook iets aan.”

"Ik wil hem voor mezelf!"

Viola heeft heel veel zin in de film die ze straks gaat kijken. "Nog een half uur. Steven Seagal!" Bonnie wil er bij zijn: "Je gaat me wel roepen hè." Viola dacht het niet. "Ben je gek, ik wil hem voor mezelf houden! Bovendien heb ik om kwart over negen weer een interview." Bonnie begrijpt het niet. "Maar dan mag ik hem toch wel zien?" "Schat, ik maak een geintje", zegt Viola. Bonnie doet hetzelfde: "Dan moet je dat er wel achter zeggen!"

John heeft aanleg

Het deeg zit in de taartvormen. Nu is het tijd om de appels toe te voegen. John schept uit een enorme pan de appelstukjes over naar de taartvormen. Taartenmaker Rutger volgt zijn handelingen. "Je hebt aanleg. Als je je komedie niet kan verkopen, kan je altijd nog in de bakkerij komen werken", complimenteert hij de Hotelier. John is blij: "Kijk, dat hoor ik graag."

TV stuk?

Arme Viola. Wilde ze even naar stuk Steven Seagal kijken, is de TV stuk! "Het hoeft al niet meer van mij." Ze is erg teleurgesteld, want de film is inmiddels begonnen. Er is geen beeld. Frank vindt het ook niet grappig. John hoort het aan: "Tante Viola wordt boos", zegt hij. "Nou, ik word hier ook niet zo blij van. Kan je het je je voorstellen?", meldt Frank. Henk probeert te helpen, zonder succesvolle afloop. Viola weet best dat het probleem niet heel groot is. Maar het was een kans om even te ontspannen en, zo zegt ze: "Ik had me er zó op verheugd." Frank voelt zich net zo: "Ik vind het jammer."

Aanmeldingen stromen binnen

Henk komt uit de dagboekkamer en heeft een 'leuke mededeling', waar de film, die inmiddels kan worden bekeken, voor onderbroken moet worden: "Twintig seconden maar". "Er komen heel veel complimenten van de andere kant", zegt Henk. "Het management van het Hotel heeft hiernaast een bespreking morgen. Er worden leuke dingen gemeld dan!" Iedereen is blij dat te horen. En de Big Boss heeft nog een nieuwtje: "Er stromen aanmeldingen voor de bingo-avonden binnen." Ook de schoonmaakploeg van de Gemeente Amsterdam wil komen. "Dat zijn toch leuke dingen!", zegt Henk lachend.Lekkere filmDe dames kijken in volle concentratie naar Steven Seagal.

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #88 Gepost op: 25-01-2006, 23:35:37 »
Eenendertig jaar geleden

"Veel collega's vonden dat ze het visitekaartje waren van de omroep, maar kregen te weinig geld om zich goed te kleden. Toen heb ik het voortouw genomen en een naakte pop met een sjaaltje aangeboden aan de honorarium-commissie. Toen hebben we er tien gulden bijgekregen." Viola is bezig met een interview voor het Theater van het Sentiment en vertelt over eenendertig jaar geleden, toen ze nog oproepster was. Dan gaat het onderwerp over op Mappa Mondo. Ze vertelt: "Er komt een huis in Waalre waar zieke kinderen op adem kunnen komen. We zijn geweldig overvallen door heel veel leuke suggesties." Dan vertelt ze over de hotels waar de Rode Kruis-enveloppen komen te liggen. Ze laat ze ook zien in de camera, want er zijn mensen die tegelijkertijd luisteren naar de radio én naar de livestreams kijken!"Kijken en bakkenViola geniet van de film, terwijl John de appeltaart samen met taartenbakker Rutger steeds bruiner bakt.

Drie procent vet

Morgen is het 'Franse avond'. Maar de Hoteliers zullen hierbij weinig stress ondervinden. Frank legt het uit aan de filmkijkers: "We hoeven alleen maar voor Franse kaas en stokbrood te zorgen. Om half negen komt een zanger. Tien uur gaan ze alweer weg." Er kunnen nog tien mensen bij. Frank kijkt naar de reclame tussen de film. Hij ziet een product waar maar drie procent vet in blijkt te zitten. "Oh?", zegt hij geïnteresseerd.

De taarttestRutger is tevreden over zijn eerste taarten, maar het kan nog wat beter. "De onderkant is niet sterk genoeg", concludeert hij. "Maar ik denk wel dat we eruit komen." Dat denkt John ook: "Zelfs al zijn er vier verpest, dan hebben we er nog zevenentwintig." Frank proeft ervan. "Hoeveel rozijnen gaan hier nou in?", vraagt hij. "Voor vijfentwintig kilo appels gebruik ik zo'n kilo rozijnen", aldus de expert.

Monique gaat niet weg

Monique is even opgestaan. Ook zij wil haar bijdrage leveren aan het taartenbakken. Behulpzaam verpakt zij de taarten die klaar zijn in de dozen. “Doe nu rustig aan, straks wordt je nog zieker en moet je naar huis”, waarschuwt John. “Het gaat nu al beter en naar huis ga ik niet. Ik zit hier voor de kinderen”, reageert Monique fel. “Ik ben blij dat ik hier ben om voor deze kinderen iets moois achter te laten”, vervolgt ze.

Hoe houd je meer dan twintig appeltaarten warm?Juist, in de sauna.

Laatste tip van de taartenbakker

Taartenbakker Rutger heeft nog een volgende tip. Hij demonstreert hoe je het beste een taart kan snijden. “Yeah man”, reageert John. “Wil je nog koffie?”, biedt Bart hem aan.

« Laatst bewerkt op: 26-01-2006, 00:33:23 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #89 Gepost op: 26-01-2006, 12:40:26 »
Hardwerkende Hoteliers en ovensDe Hoteliers zijn er vroeg bij vandaag. Eén voor één komen ze uit de douche. Bonnie staat zelfs al de hele keuken schoon te maken. Twintig appeltaarten bakken, dat geeft natuurlijk wel veel troep. Maar de blonde zangeres lijkt het allemaal niet te deren, ze maakt zelfs al grapjes. Frank merkt op: "Die ovens hebben overuren gemaakt!" Tja, werkelijk alles in het Hotel werkt hard voor het Mappa Mondohuis.

Van koetjes en kalfjes en zo...

De meneer en mevrouw van de schoonmaak zijn binnen en drinken gezellig een bakkie koffie met Bonnie en Monique. “Allemachtig wat is het koud buiten”, “Griep? Ja het heerst” en, “Trottoir is het enige Frans dat ik ken”, zijn een paar van die typische ‘s morgens-aan-de-koffie’ onderwerpen die langs komen.Extra franje aan de Franse avond

De vergadering van vanmorgen is in besloten kring. De taartenbakkers zijn pas om 8 uur vanochtend naar bed gegaan en liggen nog heerlijk op één oor. Voor de Franse avond heeft Henk de zanger Philippe Elan weten te regelen.

HuishoudenMonique zuigt stof in alle hoekjes en gaatjes.

Viola's ochtendritueelZoals elke ochtend trekt Viola zich terug in de tuin van het Hotel om te mediteren.

Vanavond Frans muzikaal en culinair festijn

Frank belt met de kaaswinkel in Aalsmeer, ‘De Osdorper’. Die zijn direct bereid om de Franse avond te omlijsten met lekkere hapjes. Tegelijkertijd ontvangt Henk op het andere toestel een telefoontje van een Traiteur uit Den Haag die spontaan aanbiedt om ook de nodige versnaperingen langs te brengen. Vanavond wordt dus niet alleen een muzikaal, maar ook een culinair festijn. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar dus reserveer snel!

De taarten verlaten het Hotel

Een koerier komt de twintig appeltaarten ophalen, waarvoor 1000 euro betaalt wordt. Hotelier John heeft de hele nacht staan bakken, dus die ligt nog te slapen. "Wilt u de firma uit het Noorden iets vertellen?", vraagt Henk aan de koerier. "Alle eer aan John. Wij zijn apetrots op hem. Wij geven jou nu de taarten, maar hij verdient een complimentje." Leon belooft het en begint met het inladen van zijn bijzondere vrachtje.

Bart en JohnDe nachtbrakers Bart en John komen nu al weer hun bed uit.

Werk in uitvoeringEen Hotel hoort er goed uit te zien. Daarom moet het af en toe goed schoongemaakt worden, nu zijn er echter omvangrijkere werkzaamheden nodig, zodat het Hotel straks weer een aangename plek is om te verblijven.
« Laatst bewerkt op: 26-01-2006, 13:41:46 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #90 Gepost op: 26-01-2006, 16:10:47 »
Creatief met krijtMonique laat zich inspireren door het logo van Mappa Mondo

Viola en Bonnie steken de handen uit de mouwen

Bonnie en Viola besluiten de slaapkamer op te ruimen. “Ik weet soms echt niet meer waar alles ligt”, zegt Viola. Ze komen nog een aantal spullen tegen van oude Hoteliers. Zo heeft Kelly bijvoorbeeld ondergoed laten liggen. Zou ze dit missen?

Tips en trucs in de keuken

Bezoek aan de deur. De leerling-koks van De Rooi Pannen zijn gearriveerd. “Jullie zijn mooi op tijd ”, zegt Monique. “Er is nog een raar afstapje dus pas op”. De koks komen de Hoteliers een handje helpen. Monique heeft vooral moeite met de kreeften die op het keukenblad liggen. ”Ik vind het verschrikkelijk”, zegt ze.

Peptalk van Viola

De Hoteliers Bart en Viola zijn onder de indruk van de tekenkunsten van Monique wanneer ze de tuin in lopen. Alleen Bart kijkt bedrukt, Viola bekommerd zich om hem. “Everybody is happy, behalve Bart, waar heb je nou problemen mee?”, vraagt ze belangstellend. “Het gaat zo wel weer over,” reageert Bart. “Zo’n sterke legerboy, één van de sterkste van ons allemaal”, steekt Viola Bart een hart onder de riem. Dit had Bart net even nodig.

De brievenbus wordt geleegdFrank en Henk nemen samen de overweldigende hoeveelheid e-mails door.

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #91 Gepost op: 26-01-2006, 19:48:13 »
John terug naar school?

Amateurkok John is er natuurlijk als de kippen bij als er lekker gekookt wordt. Hij wilt alles weten en onderwerpt de chef-kok aan een waar vragenvuur. Deze heeft duidelijk liefde voor het vak, want geduldig legt hij alles uit. Het gaat nu over pasta: “Je hebt speciale pastameelsoorten. Pasta moet je ook nooit te lang koken, dan wordt het papperig.” Hotelier John leert veel bij zo! "Wat heerlijk!"(Anti)pasta Queen?

Monique pikt lekker een hapje spinazie weg. John Jones heeft duidelijk goed opgelet tijdens etiquette-les, want hij wilt direct weten: “Heb je je handen wel gewassen?” Maar ook Monique is netjes opgevoed: “Natuurlijk. Als er eentje hygiënisch is…” Ook helpt ze een handje mee met het maken van de ravioli. Dat doet ze op zo'n leuke manier dat John haar 'The anti-pasta Queen' noemt. Monique barst in lachen uit.

De haai en de schildpad

"Ik ben niet zo'n fan van slakken." Monique kijkt bij de kok hoe hij het eten klaarmaakt. Ze vertelt dat ze graag naar natuurdocumentaires kijkt, "Ben ik gek op", en vertelt een anekdote: "Bij de kustlijn, en dit is echt gebeurd hè, zwom een haai heen en weer. Een schildpad wilde naar het strand en moest die haai passeren, dus die twee hadden een conflict. Moet je raden wie er won." De kok denkt het te weten: "De schildpad." Hij heeft het goed. Monique: "Moet je nagaan hoe groot de bijtkracht van een schildpad is. Die is groter dan die van een haai!"

Applaus!

De wijnflessen worden gebracht. Blij nemen de mensen die de hapjes verzorgen de dozen in onvangst. Henk spreekt de wijnleverancier toe. De Big Boss kan hem helaas niet lang laten blijven, straks komen er twee ouders op bezoek die veel met Mappa Mondo te maken hebben, omdat hun kind een levensbedreigende ziekte heeft. Henk legt uit: "Dat u niet denkt, wat werk ik u snel weer naar buiten, want zo is het helemaal niet bedoeld. Ik stel het zo op prijs dat u dit op zo'n korte termijn wil doen, dat ik er ook heel graag nog een keer op terug kom." "Dat kan gebeuren", is het begripvolle antwoord van de bezoeker. "Het is al rot zat." Henk vindt dat hij nog meer waardering verdient. "Jongens", roept hij naar de Hoteliers, "Deze man levert alle wijnen, geef hem een hartelijk applaus!" Iedereen klapt en Monique brengt hem een knuffel.

Hoteliers luisteren naar indrukwekkend verhaal

Henk, Frank, Viola en Bonnie ontvangen in de zithoek, de ouders van twee Mappa Mondo kinderen. Een eeneiige tweeling met het syndroom van Williams. (Stoornis in het bindweefsel, waardoor bepaalde organen niet juist functioneren, red.) Eén van de dochters is inmiddels overleden. De vader vertelt zijn verhaal. De Hoteliers laten hun werkzaamheden even in de steek, de telefoon gaat van de haak, samen luisteren ze naar dit indrukwekkende verhaal. “Heeft u foto’s van uw dochters?”, vraagt Henk. “Wat een mooie kindjes zeg, ze zien er helemaal niet ziek uit”, reageert Monique als ze de foto’s ziet.

Viola laadt op...Straks kan ze er vast weer vol tegenaan.

Emotionele Hoteliers

Het verhaal van de beide ouders van Mappa Mondo-kinderen, laat de meeste Hoteliers niet ongeroerd. John kiest voor een momentje voor zichzelf.Stoere commando?John is weer terug. “Mijn reputatie als stoere commando is nu helemaal naar de knoppen,” grapt John.

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #92 Gepost op: 26-01-2006, 19:50:02 »
Momentje stilte

Etenstijd! Iedereen gaat aan tafel. Henk maakt van de gelegenheid gebruik om een toost uit te brengen op de twee ouders. ”Wij vinden het een eer dat jullie in ons midden zijn en we hebben bewondering voor wat jullie allemaal doen.” Daarom vraagt Henk om een moment stilte. Waarna ze genieten van Johns culinaire hoogstandje. John vermeldt namelijk nog even dat hij medeverantwoordelijk is voor de kreeft. Zou de kreeft van John smaken?Indische Tiki Massala is zeer welkom

De gasten hebben het bijzonder naar hun zin en laten zich de hapjes goed smaken. Ze hebben het zelfs zo erg naar het zin dat ze aanbieden om een keer Indische Tiki Massala te komen koken. De Hoteliers reageren spontaan op dit voorstel. “Jullie zijn meer dan welkom”, stelt Henk.

Hoteliers proosten op Albert Verlinde!

Henk vertelt over zijn telefoongesprek vanmiddag met Albert Verlinde. “Graag wil ik gezamenlijk op hem proosten”, stelt hij voor aan zijn mede-Hoteliers. Direct heft iedereen het glas: “Proost Albert Verlinde!”, roept iedereen uit. “Het is Verlinde”, verbetert Viola.Stembanden in topvorm?

De Franse zanger, Philippe, die vanavond het diner muzikaal zal begeleiden is binnen. Henk stelt hem voor aan zijn collega’s. Direct krijgt de Franse zanger een rondleiding door het Hotel. “Je ziet dat de camera’s je overal volgen”, legt de Big Boss uit. Henk geeft gelijk een demonstratie van de camera’s in het Hotel en vraagt:” Kan Philippe in die hoek optreden? Als dat een goede hoek is, kan één van de camera’s dan ‘ja’ knikken, regie?” De camera’s reageren niet. “Maar misschien moeten we gewoon even wachten op wat de regie vindt?”, merkt de zanger op. Zodra Philippe alleen in het restaurant zit, begint hij zijn vocalen voor te bereiden. “Tu pas ta, j’ai mi…”, klinkt er uit zijn Franse borst.

Grand frère est....watching you?Mijnheer Krol stelt een vraag aan één van de camera's in het Hotel.

Zijn de Hoteliers er klaar voor?

De Hoteliers zijn druk bezig met de voorbereidingen in de keuken voor de Franse avond. “Laten we eens kijken wat voor glazen we hebben”, stelt John aan Frank voor. “Hmm, we hebben grote, kleine.” “Hoeveel schenken we eigenlijk in?”, vraagt Frank. “Tot aan de bolling van het glas, denk ik”, antwoordt mijnheer Jones.L’hotel Grand Frère?

Madame Bonnie St. Claire

“Is dat een schort die erbij zat? Wat zit ie leuk!”, merkt Frank op bij Bonnie. “Oh, dank je! Het heeft grote zakken. Dus kom maar op met die tientjes!”, zegt Bonnie lachend terwijl ze haar zakken wijd opendoet. Jaja, niet alleen de kijkers thuis maar ook de Hoteliers vinden dat Bonnie er met de dag beter uitziet.
« Laatst bewerkt op: 26-01-2006, 20:44:51 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #93 Gepost op: 26-01-2006, 21:10:55 »
Euhm, lopen jullie met Frank mee?

De gasten zijn gearriveerd! Henk verwijst de gasten direct naar Frank en de andere Hoteliers. “We moeten nog soundchecken en even repeteren”, fluistert de Big Boss zijn Hoteliers in. En Philippe begint een stuk te zingen. De camera’s nemen hun positie in zodat het optreden mooi qua beeld wordt vastgelegd.D'accord!

Het lijkt wel een privéoptreden van Philippe. Terwijl de gasten aan het borrelen zijn in de andere kamer, genieten Big Boss Henk, Jeroen en Hamida (ouders van Yasmina die aan het syndroom van William Beuren lijdt) van Philippe’s zangvaardigheden. “D’accord? C'est bien?”, vraagt Philippe met enig onzekerheid aan de drie toeschouwers.Mag ik uw applaus voor Peter Derksen!Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #94 Gepost op: 27-01-2006, 00:23:20 »
Het danstrioPhilippe raakt

Philippe zingt een lied over een zonnevrouw. "Ik wens een mooie vrouw aan het Mappa Mondohuis." Zijn prachtige stem en de ontroerende melodie laat niemand koud. "Bis! Bis!", roept iedereen na afloop. "La même?", vraagt hij. Ja, tuurlijk, nog een keer hetzelfde nummer."In je hoofd is het niet rustig"

"Ik vind het knap dat jullie erbij blijven", zegt Peter Derksen. Hij en Philippe Elan praten na het zingen met Jeroen en Hamida. Hamida ziet vanavond ook als een uitje, maar het onderwerp, een kind dat kampt met een levensbedreigende ziekte, is natuurlijk niet iets om heel blij van te worden. "In je hoofd is het niet rustig." Peter begint over het goede doel: "Het Mappa Mondohuis is een gezellige warme omgeving, waar mensen zichzelf kunnen zijn." Philippe, de Franse zanger die in Amsterdam woont, wil weten: "Mogen jullie daar zelf ook zijn?" Jeroen legt uit: "We mogen ook wel 'ns logeren. Als we aangeven dat we met ons gezin samen willen zijn, kunnen we beschikking krijgen over een tuinhuisje en daar een nachtje slapen." Philippe zegt het bijna niet te durven vragen, maar doet het toch: "Heeft jullie overleden kind in de tijd dat ze er was ook mooie momenten meegemaakt? Misschien is dat wat telt. Dat ze ook warmte voelde?" Hamida knikt. "Gelukkig heeft ze ook een fijne tijd gehad tussen alle ellende door."

Bonnie en Viola vertellen

“Aah, daar zijn jullie! We wilden graag even met jullie praten”, meldt één van de gasten. “We waren naar jullie op zoek!”, zegt de andere gast. “Oh gezellig kom erbij”, antwoordt Viola. Het gesprek gaat snel over het hebben en houden van de twee Hoteliers in het Hotel. Er komt al gauw een derde vrouwelijke gast aanschuiven. Nog geen tien minuten later wordt er een rondleiding door het Hotel gegeven aan de drie dames door Hotelier Holt en St. Claire! "Je wordt wel een beetje infantiel hier in het Hotel. Kennen jullie trouwens al R2D2, deze schattige camera?", vraagt Viola.Eregasten verlaten het Hotel

“Voor vertrek nog even iets schrijven”, zullen de ouders hebben. “Dank je wel voor deze fantastische avond en al jullie moeite”, zegt Hamida tegen Big Boss Krol. “We hebben ontzettend genoten”, voegt Jeroen eraan toe. “Jullie gaan ons wel mailen, hè? Wij zitten maar de hele tijd binnen hier en dan weten we hoe het met jullie gaat", zegt Monique terwijl de eregasten op het punt te vertrekken. Gewapend met een taart voor hun zoontje, die zaterdag 28 januari jarig is, verlaten ze met een tevreden gevoel het Hotel.Wallen en schoonmakers

Monique praat nog wat na met Peter Derksen en vertelt over haar vermoeidheid. "Ik struikelde laatst over iets en dacht: wat is dat nou? Waren het mijn wallen!" Viola zegt zo te gaan slapen: "Ik hoop wel dat iemand mij morgen wakker maakt. Vanochtend gebeurde dat niet en schrok ik wakker toen ik opeens het gezicht van de schoonmaker zag!" "Wel thuis!", worden de laatste gasten weggewuifd.

Een dag vol emoties

Bart is in alle rust op kantoor bezig met zijn dagelijkse taak, namelijk zijn persoonlijk dagverslag. De andere Hoteliers praten nog wat na aan de keukentafel maar worden willen al snel naar onder de dekens kruipen. “Nou, ik heb het gehad voor vandaag”, begint Monique. “Moeten we vroeg opstaan?”, vraagt één van de Hoteliers. “Nee”, wordt er in koor gezegd. “De wekker hoef morgen dus niet gezet te worden?”, vraagt Viola aan Monique. “Relaxed!”, zal ze gedacht hebben. “Wel pleit ik voor frisse lucht vannacht, dus als er ‘iets’ opengezet kan worden”, meldt Viola aan haar mede-Hoteliers.

« Laatst bewerkt op: 27-01-2006, 00:49:52 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #95 Gepost op: 27-01-2006, 12:24:12 »
Viola is al vroeg uit de verenViola is een vroege vogel vandaag. Al om tien voor acht is zij opgestaan om de voorbereidingen te treffen voor het ontbijt. De koffie is gezet en de tafel gedekt. Lekker rustig, zo in de ochtend!

Lekker uitslapenBonnie heeft zich ondertussen bij Viola gevoegd. Ze praten nog wat na over gisteravond. Het is duidelijk dat de Franse avond bij de Hoteliers niet in de koude kleren is gaan zitten. De overige Hoteliers liggen nog op één oor. Zal Henk teleurgesteld zijn, als hij merkt dat de meeste Hoteliers even uitslapen, of vindt hij juist dat zij het even verdienen?

Koffie en een krantje

Terwijl Bonnie en Viola nog lekker aan het tutten zijn in de badkamer, wordt er opeens aangebeld. De krant wordt gebracht! Als Bonnie dit aan Viola vertelt, reageert die met: "Even koffie doen?" Een krantje en koffie horen natuurlijk bij elkaar. "Ik ga gezellig naast jou zitten. Laat de anderen nog maar lekker even slapen", zegt Bonnie. Waarop Viola verzucht: "Hehe, eerst een slok koffie.""Oh, het is vandaag 250 jaar geleden dat Wolfgang Amadeus Mozart werd geboren!"

Frankje is een ochtendmens

Viola: “Normaal ben ik niet zo matineus, maar vanmorgen had ik mijn moment. Heerlijk, beetje onbijttafel aankleden, krantje lezen, glaasje jus.” Frank, die net uit bed komt is blij dat hij dit keer wel heeft uitgeslapen. "Ja normaal ben jij altijd vroeg op", weet Viola: "Maar je had het blijkbaar echt even nodig."

Jacuzzi

Er staan twee stoere kerels voor de deur, met ingewikkelde apparatuur bij zich. “We komen de jacuzzi nakijken”, klinkt het door de intercom. Viola begroet ze met open armen: “Oh wat heerlijk, ik wil zo graag in de jacuzzi.” “Nou dat gaan we dan voor je regelen”, reageert één van de mannen. “We gaan hem eens goed schoonmaken en we hebben lekkere geurtjes bij ons.” “Dan krijgen jullie eerst een kop koffie van ons”, vervolgt Viola enthousiast.


Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #96 Gepost op: 27-01-2006, 12:26:29 »
Bart ontwaaktWaar zou Bart aan denken?

Een verrassing van Henk

Henk is gearriveerd. “Hoi hoi”, begroet Henk de Hoteliers. “Ik heb zulke leuke dingen”, zegt Henk enthousiast. “Jongens luister, mensen staan met de duimen omhoog voor de ramen, mensen vinden het fantastisch.” Henk is duidelijk in zijn nopjes. En hij heeft een verrassing! De Big Boss trakteert de Hoteliers vanavond op een heerlijke afhaalmaaltijd van de Chinees.

Frank als sportinstructeur?

Ochtendgymnastiek! De Hoteliers moeten fris en fruitig zijn om optimaal te blijven presenteren voor het Mappa Mondohuis. In de slaapkamer ligt een fitnessbal. Frank legt als een ware sportinstructeur uit hoe de bal werkt en geeft een kleine demonstratie. Viola ziet het wel zitten: dát moet ik ook eens proberen!Geen fluitje voor Henk

In het Hotel wordt flink gepoetst. John en Viola zijn hard bezig om alles helemaal aan kant te brengen. De Hoteliers doen het rustig aan vandaag, maar Henk wil wel graag een vergadering. Tegen zijn staf is hij duidelijk: hij wil geen laatkomers. "Om één uur de vergadering, maar dan echt één uur." Viola suggereert: "Waarom gebruik je de fluit niet?" Micky heeft immers gezegd dat die hij haar erg goed hielp. Maar deze Big Boss vindt: "Dat past gewoon niet bij me."

Rustig aan vandaag
 


Bart heeft echt geen zin vandaag. Ook John komt nu pas zijn bed uit. Viola waarschuwt hem dat Henk écht om één uur wil vergedren. JOhn reageert relaxed: "Ach dat halen we toch wel..."

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #97 Gepost op: 27-01-2006, 14:51:12 »
Tafelpoot vliegt

De Hoteliers bereiden zich voor op de brunch die morgen aanvangt. Bonnie en Viola houden zich bezig met het verplaatsen van de meubels. Met schort aan en pet op doen ze hun best in de dinerzaal. "Kijk uit, daar gaat de poot!", roept Viola. Daar moet iets gerepareerd worden...Henk in paniek!

Paniek! Henk holt naar de badkamer om Bart te halen. Bart zou namelijk om half één een belangrijk telefoontje plegen. Maar Henk vergist zich. "Nee hoor", roept Bart vanuit de badkamer, "het belletje is verplaatst naar half twee." Een storm in een glas water dus.

Maak maar kaal

Bart krijgt meteen een leuk klusje: het hoofd van Jonh scheren! Zo begint de dag toch leuk.Oke, er wordt niet gerookt tijdens de vergadering

Er wordt weer een vergadering belegd. Monique is alleen niet blij met het feit dat sommige Hoteliers willen roken: “Ik weet dat het een verslaving is, maar ik word gewoon niet goed van die geur.” “Dus we gaan niet roken”, roept Bart uit. “We hadden de tafel al ingedeeld in roken en niet roken, maar niet-rokers hebben dezelfde rechten als rokers", zegt Viola. Monique wordt weer teruggeroepen. “We roken niet”, laten ze haar weten. Monique verontschuldigt zich weer, maar Viola grijpt in: “Niet over doorzeuren nu. Want dan maak je het groter dan het is. Klaar ermee!"

Komt Ronnie ook zingen?

Tijdens de vergadering komt Henk met de medeling dat er morgenavond misschien een 'special guest' komt optreden. "Ik heb contact gehad met Ronnie Tober en hij gaat er alles aan doen om 's avonds langs te komen." Zou hij 'rozen voor Sandra' meenemen?

BB meets HBBWas vorige week BB5-winnaar Joost al te bewonderen in Hotel Big Brother, morgen keren alle oud-bewoners weer even terug op hun oude stek. De Hoteliers bereiden een heerlijke brunch voor hun 'voorgangers'. Dat wordt een typisch geval van 'déjà vu' .

Drinken en een ei

“Fantastisch dat iedereen mee wil werken hè?” De reparateurs van de jacuzzi knopen een praatje aan met Henk. Deze antwoordt: "Iedereen wil dingen doen en komt echt leuk binnen." Dan schiet hem iets te binnen. "Is jullie al iets te drinken aangeboden?" De mannen worden goed verzorgd: "Ja hoor. En er wordt ook al een eitje voor ons gebakken, dus dat komt helemaal goed!" Henk onderstreept in de loop van het gesprek nog eens: "Mensen thuis denken soms dat het een beetje theater is, zo van: die doen tien minuten iets. Nee, we werken de hele dag keihard. Echt keihard." Dat zien de heren maar al te goed in.

Fanmail

Bonnie en Viola lezen de mail door. Af en toe keren ze hun hoofd naar de camera om een bedankje te doen: “Heel lief dat je hebt gestort Jeroen”, aldus Bonnie. Zij krijgt ook complimenten. “Bonnie, kijk alleen nog maar in de vooruit want je zit in de bloei van je leven.” Viola krijgt een foto van zichzelf. “En hij is nog mooi ook!”, roept ze blij uit. “Wat leuk, Rick bedankt!”, zegt ze in de camera. Ze kan er niet over ophouden. “Dat is van gisteravond notabene. “Ik zou hem graag op een linnen doek willen printen, het is net een schilderij! Het is precies hoe ik ben.” Ook de Big Boss krijgt een schouderklopje: "Henk Krol is een topmanager!"Ei ei ei

"Bonnie, laat niet over je heen lopen", is een tekst die de zangeres mag ontvangen. Ook Peter Derksen stuurt de Hoteliers een bedankje. Hij zong gisteren op de Franse avond een ontroerend lied. Viola wil wat eten en als ze bezig is met het bakken van een eitje, ziet ze dat de tafel in de dinerzaal wordt gemaakt. "Maar dat is mooi!" John en zij kijken vooruit: "Vanavond krijgen we verrassingseten", weet Viola. "Zullen we gewoon Chinees gaan halen?", spreekt John zijn voorkeur uit. Pizza bestellen kan ook, of iets van de grill. Dan gooit Viola wat kruiden in de pan: "Ik ben gek op peper op mijn ei!"
« Laatst bewerkt op: 27-01-2006, 15:45:01 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #98 Gepost op: 27-01-2006, 16:50:40 »
Love me just a little bit more

Opeens schalt 'Love me just a little bit more' dooe de speakers. iedereen neuriet mee, maar niet iedereen kan het nummer plaatsten. "Van wie is dit ook alweer?", vraagt Viola. Big boss henk is sneller van begrip: "Dit is een hint denk ik." Iedereen gist wie het kan zijn, maar dan gaan opeens de poorten open en daar staat met haar handen vol bloemen...Anita Heilker.Anita wordt 'roomie' met Viola en Bonnie

Anita krijgt een warm welkom. Iedereen is opgetogen over haar komst. Frank leidt Anita gelijk rond. Er wordt besloten dat ze in de snurkkamer komt te liggen: "Ik snurk zelf niet, maar als ik slaap hoor ik toch niks!" Bonnie en Viola zijn, na het vertrek van hun kamergenoot Gert, in hun nopjes: "Wat gezellig!"

Boezemvriendinnen?Bonnie neemt Hotelier Anita gelijk onder haar hoede. Arm in arm lopen ze door het Hotel

"Wij rokers hebben ook rechten!"

Monique en Viola hebben, weer, een aanvaring over het roken. “Ik vind overal brandende peuken”, begint Monique. “Ik word het nu een beetje zat.” Viola trekt de houding van Monique echter steeds minder. Tegen Bonnie doet ze haar verhaal: “Ik begin me er aan te ergeren”, zegt Viola. “We gaan nu strakke afspraken maken!” Bonnie geeft aan dat het een beetje een eenmansactie is van Monique. “We moeten uitkijken, want ze rukken nu op”, zegt Viola strijdvaardig. “Wij als rokers hebben ook rechten.”

« Laatst bewerkt op: 27-01-2006, 17:00:05 door Nîcky »

Offline Nîcky

 • Winnaar pool De Farm 2005
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Wie is de .... Mol???
Re: Ontwikkelingen in Hotel Big-Brother.
« Reactie #99 Gepost op: 27-01-2006, 21:37:07 »
Anita wordt ingelicht

"Onderschat niet wat hier gebeurt in dit Hotel hoor”, meldt Viola aan Anita. De kersverse Hotelier Heilker wordt door de rokers direct ingelicht over de gang van zaken. “Er gebeuren allerlei rare dingen hier, zelfs in je slaap!”, gaat Viola verder. “Je moet wel zeker zijn dat je op tijd erbij bent. Dus gewoon vier Marlboro opgeven voordat de boodschappen gedaan worden!”, voegt Bonnie er aan toe. En de twee rokende Hoteliers lichten het 'groentje' snel in.It's cleaning time!De Hoteliers druk in de weer!

Bonnie bekent: “We smokkelen wel eens.”Welke kleur staat beter?

Anita zoekt een dekbed uit voor haar nieuwe slaapplaats. En dat heeft nog heel wat voeten in de aarde. Bonnie wijst haar de linnenkast. “Deze is eigenlijk voor de hotelkamer, maar we smokkelen nog weleens, hij is zo mooi”, zegt ze zachtjes. “Ik vind die groene wel leuk”, antwoordt Anita. “Oei, die kreukt zo erg, maar als jij hem mooi vindt dan doen we die toch. Je moet alleen even een andere nemen als deze in de was zit.” “Ach, wat maakt dat uit, ik wil alleen vrolijk beginnen”, reageert Anita. En de dames gaan aan de slag. Helaas het dekbed is veel te groot, dus duiken ze kast weer in.

Stoppen met eten!

John is weer terug in het Hotel. “Ik heb een paar lekkere bullen gekocht”, roept hij. “Een paar billen?”, vraagt Monique lachend. “Nee, ik heb een paar bullen gekocht, met heerlijke kruiden zoals saffraan." “Heb je ook sambal meegenomen?", vraagt Monique hopend. "Die mis ik echt.” John: “Nee, maar die maak ik zelf wel. Ik heb zoveel lekkere dingen uitgezocht, dat moet wel lukken.” En John is niet de enige die lekkere dingen in het Hotel brengt. Anita heeft van thuis ook een tas vol lekkers meegebracht. Samen met Monique bekijkt ze alle producten. Het is maar goed dat het eten onderweg is. Het water loopt de dames namelijk al in de mond en ze snoepen al wat... "Stoppen met eten, het eten is er!", wordt er dan geroepen.

Kijkersreacties aan tafel

Tijdens het Chinees en Indiaas eten, gaan de zaken nog even door. Maar: niet te zwaar natuurlijk. Henk vertelt: "Ik belde naar Anita, want die had zo'n lieve mail geschreven dat ik dacht: die ga ik even bellen. Ze was niet thuis, maar ik kreeg haar man aan de lijn en die zei: "Oh, dat zal mijn vrouw erg vinden. Ze had de hele dag gehoopt om wat te horen en nu is ze weg!" Henk heeft veel positieve reacties binnengekregen. "Een paar negatieve ook, want Viola en ik kunnen nog wel eens iets zeggen dat negatief kan klinken als je het uit de context haalt." Viola lacht, en Henk vervolgt: "En we krijgen nu ook veel aanmeldingen voor een hotelovernachting binnen. Dat komt waarschijnlijk omdat de meeste mensen nu doorhebben dat ze 's nachts niet gefilmd hoeven te worden."

"Wat moeten we doehoen?"

Vanavond staat de film 'Snake Eyes' met Nicolas Cage op het programma. Tenminste, als het aan de Hoteliers ligt. "Oh, die is leuk!", zegt John. "Daar in Las Vegas met die bokswedstrijd." Henk zoekt zijn spullen bij elkaar en gaat er dan vandoor. "Ik ga bezig met de voorbereiding van Eindhoven (hier gaat hij morgen met Monique collecteren, red.). "De productie heeft jouw 06-nummer?", wil Monique weten. Dat hebben ze. John heeft `m ook. "Gaan we je de hele dag lastig vallen", zegt hij. "Henk, wat moeten we doehoen?"