Auteur Topic: Tennis  (gelezen 500180 keer)

Offline Loezel

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Tennis
« Reactie #300 Gepost op: 31-05-2009, 22:24:30 »
Nadal d'r uit, wat een verrassing. Nou dan moet Federer 'm nu toch echt maar pakken. Ik gun Federer wel dat ie alle Grandslam titels pakt.

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #301 Gepost op: 31-05-2009, 22:31:36 »
Jep Federer pakt nu eindelijk Roland Garros hoop ik en dan pakt die ook Wimbledon terug en daarna mag Nadal zijn Grand Slam voltooien door de US Open te winnen.

Oeps nu nog niet op de zaken vooruit lopen... De druk is nu namelijk extra groot bij Federer, kom op gozer..Me to Federer: Make us proud, i allways have your back, standing by your side, for better and for worse, you'll never walk alone ;)! <-- voor als die toevallig langs dit forum komt :p!
Ananas

Offline Loezel

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Tennis
« Reactie #302 Gepost op: 31-05-2009, 23:54:35 »
Zou idd mooi zijn als Federer en Nadal dit jaar allebei hun Grand Slam voltooien.  ;D Ik zat er net in de bus aan te denken dat ik 't ze allebei wel gun, maar ja ik wilde ook niet dat Nadal zou verliezen. Nah ja, dat is nu toch gebeurd, dus: ::megafoon:: hup Federer hup!  ::vlagrechts::

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #303 Gepost op: 1-06-2009, 00:04:58 »
Ik moet echter mijn halve finales van de bovenste helft bijschaven. Aangezien ik vandaag 5 van de 8 wedstrijden fout had :o.......

Het is nu:
Davydenko- Soderling:
Ik gun Soderling nog zo een masterlijke partij, maar ja Nadal had wel echt een offday met ballen die niet in de buurt van de baseline kwamen. Dus weinig druk voor Soderling die alles goed raakte. Davydenko is echter een oude sluwe vos die dat wel kan ontregelen. Dus ik verwacht dat Davydenko doorgaat (75-25%)

Murray - F Gonzalez:
Beide spelers in bloedvorm afgelopen wedstrijd.... Murray met meer klasse, maar zonder ervaring zover op Roland Garros op zijn minst favoriete ondergrond. Dus het zal er zeker om gaan hangen...
Wordt het de forehandhamer van Gonzalez of het slagenarsenaal van Murray:
55-45 voor Murray

Murray haalt de finale tegen Federer en ik zie hem als enige van dit gedeelte van speelschema die het Federer nog lastig kan maken..

---

Dames:

Safina - Azarenka:
Ik had al meer met mijn verliefde oogjes gesproken over Ana dan goed nagedacht, want Azarenka heeft al 3 toernooien dit jaar gewonnen en heeft gewoon de rust en kunde om goede resultaten neer te zetten, maar Safina is nog wel net een maatje te groot....
Zij is echter de enige aan deze kant van het speelschema die het Safina nog lastig kan maken... Dus ik zeg 75-25 voor Safina..

Cibulkova - Sjarapova:
Cibulkova heeft nog geen set verspeeld. Ze is tactisch slim en kan goed verdedigend spelen...  Heeft ze daar genoeg aan tegen Sjarapova, ik denk van wel.. Want na 4 wedstrijden 3 sets lang zwoegen na maanden uit de roulatie te zijn geweest is toch wel heel veel van het goede. En daarnaast wil ik haar een afdroogpartijtje in de halve finale besparen tegen 1 van de 2 echte toppers die nu in dit gedeelte van het schema nog zitten. Dus dan maar na een mooie partij van de knappe Slowaakse verliezen..
75-25

Safina haalt natuurlijk nog steeds de finale en wint het toernooi ;)! Pas 5 games in 4 wedstrijden verloren: WTF  ::oink::
Ananas

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #304 Gepost op: 1-06-2009, 09:46:14 »
Verder zijn ook de Williams zusters bezig in de dubbel. Ze leken op weg hun achterstand van 1-0 in sets weg te werken, maar het duo Mattek (usa) en Petrova (rus) hebben teruggebroken....

De Williams Sisters hebben in 3 sets verloren van het andere duo. De tiebreak in de 3de set werd ze te veel....
Ananas

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #305 Gepost op: 1-06-2009, 09:47:05 »
In de categorie: de beste stuurlui staan aan wal..

Gisteren had ik natuurlijk een slechte analysedag. Ik had er 5 van de 8 fout voorspeld, maar hoe kwam dit??
Te beginnen bij Rafael Nadal: Ik zag dat Soderling het ideale spelletje had om Nadal te verslaan.. Ik gaf Soderling echter niet genoeg credit met betrekking tot zijn klasse, nadat hij eerder bijvoorbeeld ook al de Spanjaard David Ferrer een echte gravelspeler had verschalkt. Daarnaast dacht ik dat Nadal ongenaakbaar was op gravel, zelfs wanneer die moe oogde en de ballen niet voluit sloeg. Door deze verschillende punten had ik Soderling meer credit moeten geven, maar ik en met mij velen anderen hadden al hun geld staan op Nadal minstens in de halve finales…
Het is en blijft een verrassing die ik nooit goed voorspeld had kunnen hebben… Maar 99% tegen 1% was echt een kansloze voorspelling :p

Verdasco- Davydenko:
Ik had beide heren verkeerd ingeschat. Beide zijn spelers die ongeveer op elke baansoort even goed zijn en dus allround… Ik zag echter Verdasco als Spanjaard als gravelspecialist. Dit is hij echter niet en dus was het de strijd tussen twee kemphanen, waarbij de vorm van de dag de doorslag zou geven. Daarnaast had ik kunnen bedenken om de onderlinge statistieken erbij te pakken, waarbij het 3-1 stond voor Davydenko. Hij weet dus hoe het spelletje te ontregelen. Verder is Davydenko al jaren aan de top en komt Verdasco pas dit jaar kijken. Hij staat nu eindelijk in de top 10, maar is hij al sterk genoeg voor die druk.. Blijkbaar niet genoeg om Davydenko te verslaan, terwijl hij in de vorige ronde nog erg goed stond tennissen…
Kortom ik zat er hier echt volledig naast…

Murray – Cilic
Na de zwakke eerste week van Murray had ik geen vertrouwen meer in hem… Dit ondanks de vele berichten dat hij hard aan zijn spel had gewerkt om ook op gravel uit de voeten te kunnen en de licht groeiende vorm gedurende het toernooi..
Cilic die het hele toernooi namelijk al goed speelde is in tegenstelling tot Murray niet gewend aan een tweede week binnen 1 toernooi. Dat is echter wat het verschil maakt met alle andere toernooien. Grand Slams duren 2 weken en de meeste andere toernooien maar 1. Dit was dus in het voordeel van Murray..
Maar ik die altijd wel houd van verrassingen en doorkomende talentjes zeker tegen de opponenten van Federer, was meer aan het hopen dan aan het beredeneren..
Het maximale was 50-50 geweest. Ik had echter Murray waarschijnlijk het voordeel van de twijfel moeten geven, al waren de eerste 2 sets erg close..

Ivanovic – Azarenka:
Zoals eerder aangegeven bekijk ik Ana door een roze bril en kon ik niet objectief deze wedstrijd beschouwen.. En nam dus niet mee dat Azarenka dit jaar al 3 toernooiwinsten behaald had en dat Ana pas net weer op haar weg terug omhoog bezig is… Alhoewel ik moet wel aangeven dat mijn eerdere samenvattinkje van de wedstrijd al wel enige nuance bevatte en er wel degelijk een grote kans bestond dat Ana eruit ging. De percentages klopte echter niet en het was 50-50. Of ze had een offday of ze zou de wedstrijd dicteren. Het werd jammer genoeg het eerste..

Cibulkova – Szavay:
Dit was mede doordat ik de Slowaakse nog niet had zien tennissen een bijna onmogelijk te voorspellen wedstrijd voor mij. Al sta ik nog steeds volkomen achter mijn idee van dat wanneer je Venus van de baan kan tikken dat ze dan de Slowaakse ook van de baan had kunnen slaan.. Ze had gister gewoon echt een offday, wat te voorspellen was nu ze voor het eerst echt een favoriet was op zo belangrijk moment binnen het toernooi, namelijk het begin van week 2. De Slowaakse zonder deze druk, hoefde alleen die druk hoog te houden door de bal in het spel te houden, wat ze super deed.
Ananas

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #306 Gepost op: 1-06-2009, 09:47:31 »
Mogelijke foutenanalyses van het tweede gedeelte van de 4de ronde:
Bij de heren sta ik er nog steeds achter alhoewel ik moet wel twee kleine aanpassinkjes maken..
Door de hoge druk op verder is de kans van 100% naar 99% geslonken en krijgt Haas van mij toch 1 procent tegoed…
Verder heb ik Monfils – Roddick door een zwarte bril gekeken, omdat ik allesbehalve een Roddickfan ben. Eigenlijk zou hij lichtjes het voordeel moeten hebben. Aangezien hij meer gewend is aan de tweede week. Monfils is echter een van de weinige die voor het Franse publiek wel weet te presteren en vorig jaar of 2 jaar terug in de halve finales pas van Federer verloor. Dus eigenlijk is het 49-51.

Bij de dames heb ik echter ook maar 2 wedstrijdjes die enige nuance nodig hebben, namelijk:
Serena – Wozniak: Ik heb deze met mijn Serenabril bekeken, want ik vind dat zij alleen door een goede speelster van de baan gemept mag worden, omdat dan haar wilskracht het grootst is en als ze dan verliest kan ze echt niet beter.. Toch blijf ik erbij dat ze veruit de grootste kans heeft en laat ik de percentages staan..

Verder heb ik bij Razzano – Stosur:
Ook meer met mijn gevoel dan met logica de wedstrijd beoordeeld. Ik gun het Stosur niet na de uitschakeling van Dementieva hier (mijn favoriet binnen het Russische tennis) en vorig jaar op de Australian Open ook al.. Ze heeft echter veel ervaring en heeft ook al wel eens eerder de tweede ronde bereikt. Verder hebben ze allebei de druk.. Razzano omdat ze thuis speelt en Stosur omdat ze de favoriet is.. Ze kan denk ik jammer genoeg die druk aan… Maar de vraag is komt Razzano tot haar beste spelletje of niet??
De percentage zouden eigenlijk moeten zijn 45-55
Ananas

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: Tennis
« Reactie #307 Gepost op: 1-06-2009, 10:19:42 »
Vandaag de laatste ronde dames-in-de-4eronde :D Williams gaat zowieso door denk ik, Kuznetsova ook, Stosur gat door en Jankovic gaat door en dan is het hopelijk Stosur tegen Williams in de halve finale en dan wordt Williams daar na een bloedstellende partij gelincht. En komt uiteindelijk Stosur in de finale tegenover Sharapova te staan en gaat Stosur voor een verrassing zorgen ;D

over de mannen ga ik nog even nadenken ::)
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline tdietz

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • too hot to be true
Re: Tennis
« Reactie #308 Gepost op: 1-06-2009, 10:30:20 »
Hoop dat federer roland garros weet te winnen dit jaar
en serene mag er van mij vandaag eruit liggen, arrogant persoontje
jankovic mag van mij dit jaar wel bij de dames winnen
de finale: jankovic vs safina
bij de mannen: federer vs davydenko
De wereld wordt draaiende gehouden door mij, dat jullie het maar weten!!

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: Tennis
« Reactie #309 Gepost op: 1-06-2009, 10:31:46 »
bij de mannen: federer vs davydenko

nee, ik wil naar Andy Roddick kijken in de finale, moet alleen nog even uitvogelen of dat niet ten koste van Federer gaat, want Federer gaat voor ::tandpastasmiley::
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #310 Gepost op: 1-06-2009, 10:38:25 »
nee, ik wil naar Andy Roddick kijken in de finale, moet alleen nog even uitvogelen of dat niet ten koste van Federer gaat, want Federer gaat voor ::tandpastasmiley::

De beide heren spelen vandaag, dus zitten in hetzelfde gedeelte van het schema... Dus ja ze moeten tegen elkaar voor de finale...
Zelfs al in de kwartfinale als Roddick en Federer winnen...

Vandaag de laatste ronde dames-in-de-4eronde :D Williams gaat zowieso door denk ik, Kuznetsova ook, Stosur gat door en Jankovic gaat door en dan is het hopelijk Stosur tegen Williams in de halve finale en dan wordt Williams daar na een bloedstellende partij gelincht. En komt uiteindelijk Stosur in de finale tegenover Sharapova te staan en gaat Stosur voor een verrassing zorgen ;D

Heerlijk vrouwen die dromen  ::) ::love::
Ananas

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #311 Gepost op: 1-06-2009, 17:23:41 »
Wat een klojo die Federer  >:(!! Pff die eerste twee sets beter spelen, maar het maar niet afmaken en dan na 2 verloren sets nog slechter spelen aan het begin van de derde... Ik had al speciaal tegen mijn vrienden gezegd dat ik later kwam bij het voetballen, want ik wilde zijn fenomenale tennis zijn, maar dat kwam maar niet. Tot ik de derde set mij alvast klaar ging maken voor het voetballen. Ineens speelde die weer beter en ik ging weer zitten en het zakte weer even in. Dus dacht ik bij 2-3. Oke ik ga voetballen en hem mentaal steunen, want als ik van Federer niet mag kijken dan maar telepatisch hem helpen en ja hoor gelukkig flikt die het alsnog...
 ::hug:: Federer  ::hug::

Verder ook goed gespeeld door Serena...
En Koeznetsova is minder dan ik dacht, misschien heeft Serena het dan toch beter voor mekaar door in de wedstrijd te groeien..
Ananas

Offline tdietz

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • too hot to be true
Re: Tennis
« Reactie #312 Gepost op: 1-06-2009, 18:11:58 »
jij weet wat je voortaan moet doen als federer op verliezen staat ::hypocriet::
voortaan je gaan klaar maken om te gaan voetballen
en ik moet als federer achter staat beginnen met kijken, heb namelijk de wedstrijd gezien vanaf het einde van de derde set ::hypocriet:: ::tandpastasmiley::
De wereld wordt draaiende gehouden door mij, dat jullie het maar weten!!

Offline Loezel

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Tennis
« Reactie #313 Gepost op: 1-06-2009, 19:34:30 »
Singing: Sorana Cirstea, Sorana Cirstea  ::cheerleader::

 ::bravo:: ::bravo:: Benieuwd waar dat gaat eindigen. Hopelijk in de finale  ;D

Federer heeft 't toch wel moeilijk steeds. Toch al een aantal keer eerste set verloren, nu zelfs eerste 2. Nu heeft ie natuurlijk ook de druk dat hij de favoriet is en dat als ie een keer die 4e grand slam wil pakken dat het nu moet. Maar goed, Federer kan gelukkig erg goed met druk om gaan.  ::ok::

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: Tennis
« Reactie #314 Gepost op: 1-06-2009, 19:45:33 »
Singing: Sorana Cirstea, Sorana Cirstea  ::cheerleader::


heft ons ook mooi verlost van die chagrijnige kop van Jankovic ::ok::
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #315 Gepost op: 1-06-2009, 20:32:36 »
vanaf het einde van de derde set ::hypocriet:: ::tandpastasmiley::

Nice nice

Singing: Sorana Cirstea, Sorana Cirstea  ::cheerleader::


Echt vet knappe prestatie

Federer heeft 't toch wel moeilijk steeds. Toch al een aantal keer eerste set verloren, nu zelfs eerste 2. Nu heeft ie natuurlijk ook de druk dat hij de favoriet is en dat als ie een keer die 4e grand slam wil pakken dat het nu moet. Maar goed, Federer kan gelukkig erg goed met druk om gaan.  ::ok::

Die druk wordt gelukkig nu ietsjes minder, maar ja de dag na Nadal zijn verlies kijkt heel de wereld naar je en dat zag je naarmate de belangrijke punten in de eerste twee sets kwamen. Hij verstokte.. tot eind 3de set en daarna was de FedEXpress los..
Ik denk sowieso halve finale en dan zullen we zien of Del Potro eindelijk in staat is het Federer lastig te maken, want tot dusver ging hij er altijd in de minst mogelijk aantal sets tegen Federer af.. Alle anderen weet hij het altijd heel lastig te maken :p!


heft ons ook mooi verlost van die chagrijnige kop van Jankovic ::ok::

Ik zal maar zeggen: Vrouwen onder mekaar  ::trots::
Ananas

Offline tdietz

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • too hot to be true
Re: Tennis
« Reactie #316 Gepost op: 1-06-2009, 21:43:48 »
wat een verschrikkelijke speler is die monfils
een asociale gast, heeft geen enkel respect, f*ct dat France publiek op terwijl het al zo'n rotpubliek is
en dan biedt hij zijn excuses aan aan roddick en de eerst volgende bal doet hij het weer
belachelijk
mag hopen dat hij overmorgen door federer 6-0 6-0 6-0 van de baan wordt gemept ::niet-ok::
De wereld wordt draaiende gehouden door mij, dat jullie het maar weten!!

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: Tennis
« Reactie #317 Gepost op: 1-06-2009, 21:44:41 »
mag ik daaruit concluderen dat Roddick eruit is? :\'(
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline tdietz

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • too hot to be true
Re: Tennis
« Reactie #318 Gepost op: 1-06-2009, 21:46:21 »
mag ik daaruit concluderen dat Roddick eruit is? :\'(
jah :\'(
dat kan je concluderen
De wereld wordt draaiende gehouden door mij, dat jullie het maar weten!!

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: Tennis
« Reactie #319 Gepost op: 1-06-2009, 21:48:04 »
jah :\'(
dat kan je concluderen

stomme Fransen idd ::niet-ok:: en ze zijn nog niet eens om aan te zien ook >:D
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.