Auteur Topic: Tennis  (gelezen 500115 keer)

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #380 Gepost op: 7-06-2009, 17:41:18 »
Ole Ole Ole Ole Ole

Federer in de finale..... Federer in de finale....

Ole Ole Ole Ole Ole

Hij wordt kampioen en dat is Oke :p!


Yes mijn dag is geslaagd :d! Terecht en een mooie emotionele winnaar! Wat een man  ::bravo::
Ananas

Offline Loezel

  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Tennis
« Reactie #381 Gepost op: 7-06-2009, 17:45:16 »
Federer  ::bravo:: Ik denk dat heel de wereld zo'n beetje voor Federer supportte, op de Zweden na misschien. Zo'n sympathieke vent, ik denk dat iedereen hem dit gunde. Wat een ontlading. Prachtig!

En nu Nadal de US Open pakken  :P

Offline Nîcky

  • Winnaar pool De Farm 2005
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is de .... Mol???
Re: Tennis
« Reactie #382 Gepost op: 7-06-2009, 17:51:55 »
Federer  ::bravo:: Ik denk dat heel de wereld zo'n beetje voor Federer supportte, op de Zweden na misschien. Zo'n sympathieke vent, ik denk dat iedereen hem dit gunde. Wat een ontlading. Prachtig!

En nu Nadal de US Open pakken  :P

 ::jaja:: ::ok:: Hij is echt fanatiek en sympathiek echt een sportliefhebber. ::ok::

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: Tennis
« Reactie #383 Gepost op: 7-06-2009, 17:53:45 »
ik heb mn zakdoek vol gesnotterd met hem


gefeli Federer! ::bravo::
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Firesphere

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Don't ever try that again
Re: Tennis
« Reactie #384 Gepost op: 7-06-2009, 17:57:50 »
Dat is met recht een topsporter! ::respect:: ::respect::

Go Federer!
Ik: ::boogie:: ::boogie::
Megan: ::cheerleader:: ::cheerleader::
I'm not a complete idiot; some parts are missing

Offline tdietz

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • too hot to be true
Re: Tennis
« Reactie #385 Gepost op: 7-06-2009, 23:56:03 »
federer ::respect:: ::ok:: ::feest::
De wereld wordt draaiende gehouden door mij, dat jullie het maar weten!!

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #386 Gepost op: 8-06-2009, 09:27:47 »
Het herentoernooi:

Het zou het 5de jaar op rij van Nadal worden daar was iedereen het over eens. Er waren echter meer kapers dan anders voor de kust. Naast Federer was er nu voornamelijk ook Djokovic die het Nadal gedurende het gravelseizoen moeilijk had gemaakt. Verder had je dan ook nog Murray en Del Potro die hard gewerkt hadden om aan de top te komen en goed aan hun spel hebben gewerkt om hier te vlammen. Verder had je nog heel veel outsiders, de Fransmannen.. gravelspecialisten en Davydenko.

Het toernooi zelf was op een aantal onderdelen veranderd. Zo was er het verschil gekomen tussen de twee belangrijkste banen: Philippe Chartrier en Suzanne Lenglen. De eerst genoemde was sneller geworden. Daarnaast hebben ze speciaal voor de Franse tennissers de ballen lichter gemaakt dat vonden zij prettig.

Het toernooi kon beginnen. Iedereen was er klaar voor en dat bleek ook in de eerste week. Er waren maar 4 top 16 spelers die de 4de ronde niet hadden gehaald.  Blake, die sowieso slecht uit de voeten komt op het gravel. Simon, die helemaal uit vorm was. Ferrer, die werd verrast door Soderling. Djokovic, die klaagde omdat hij voor de derde ronde nog niet 2 uur achtereen op de baan had gestaan. Hij werd verslagen door de Duitser in vorm Philippe Kohlschreiber.
Nadal was probleemloos door de eerste 3 rondes gekomen.
Cilic, Gonzalez, Del Potro en Roddick maakten een goede indruk in de eerste week en leken goed in vorm. Maar geheel onverwacht was dat het moment waarop alles veranderde..
Het verlies van Djokovic bleek het begin van vele verrassingen. Na Djokovic ging namelijk Nadal er in 4 sets af tegen de revelatie van het toernooi Robin Soderling. Iedereen wist dat hij goed kon tennissen en het Nadal vaak moeilijk maakt, maar dat hij de keizer op zijn favoriete ondergrond kon verslaan had niemand verwacht. Daarvoor was Robin toch veel te wisselvallig. Robin had met zijn coach echter veel getraind en is mentaal stukken sterker geworden. Hij reageert zich niet meer af en gaat voor elk punt. Dit gaf hem de mogelijkheid om na de verloren 2de set de focus te houden en Nadal van de baan te tikken.
Murray krabbelde snel op en liet zijn vormpeil stijgen (na een slechte eerste week) en won zo in mijn ogen verrassend van Cilic.
Ook Verdasco liet zich verschalken door een ontketende Davydenko.
« Laatst bewerkt op: 8-06-2009, 16:32:10 door Go_ahead »
Ananas

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #387 Gepost op: 8-06-2009, 09:28:12 »
En ineens leek het toernooi alle kanten op te kunnen gaan behalve de goeie. Alhoewel Federer werd de grote favoriet. Hij begon echter zijn 4de ronde partij alsof het niks was. Zijn service verliep nog goed, maar verder stond hij er gespannen en zonder overtuiging bij. Zo liet hij 2 keer een set uit zijn handen glippen en pas bij een breakkans voor Tommy Haas in de derde set gingen de remmen los. Federer versloeg Haas en was wakker, maar nog niet zonder druk.
Monfils had daarnaast Roddick verrast en bleek in goede vorm. Hoe zou Federer omgaan met een topper in vorm. Niemand wist het en hijzelf gespannen als hij was ook niet.
De titanenstrijd tussen Del Potro en Tsonga was een eitje voor de alleskunner Del Potro. En zo kwamen we in de kwartfinales met meer verrassingen dan men lief was.
In de kwartfinales was Soderling veruit de beste tegen Davydenko die in zo een goede doen leek en liet Fernando Gonzalez zien dat Murray er nog lang niet was en etaleerde hij zijn weergaloze forehand.
Aan de andere kant liet Del Potro Robredo die ook in vorm was kansloos en mepte hem zo van de baan. En als een verrassing voor velen deed Federer het ook in drie sets. Al was voornamelijk de eerste wel kiele kiele.
De halve finales waren de grote wedstrijden van het toernooi bleek achteraf. De twee hardhitters in vorm en de twee alleskunners…
Soderling leek gehakt te maken van Gonzalez, maar die krabbelde net op tijd op en kwam terug in de partij en leek Soderling op de knieen te hebben, maar ook Soderling kwam verrassend terug en sleepte alsnog de verrassing eruit. Hij mocht zijn eerste Grand Slam finale spelen, maar tegen wie??
Iedereen wist het zeker de titel ligt nu voor het grijpen voor Federer, maar kon hij de grote horde Del Potro wel nemen? Del Potro begon voortvarend en Federer kwam er niet door heen. Hij bleef echter de rust zelve en knokte zich langzaam maar zeker in de wedstrijd. Bij een 2-1 achterstand in sets was hij dan ook een los. Hij pakte de 4de set met 6-0 en nam een vroege break in de 5de. Hij liet de touwtjes weer wat vieren en Del Potro wilde zich niet al te gemakkelijk naar het slachthuis laten wegvoeren dus die zette nog een keer aan en brak Federer, die schakelde echter gelijk een tandje bij en brak terug. Zo kwam hij in zijn 4de Roland Garrosfinale op rij.
Niemand had het nog gepresteerd om 4 keer de finale op Roland Garros te verliezen, zou Federer de eerste zijn. Zou Soderling in staat zijn, zijn uitmuntende vorm vast te houden en Federer voor het eerst in zijn carriere, op zijn eerste Grand Slam finale te verslaan? Het antwoord was nee. De druk was te groot en Federer te goed. Hij raakte pas uit zijn trans toen 1 of andere malloot het veld op kwam gerend. Het werd een spannende 2de set, maar de tiebreak was formidabel met 4 aces op zijn eigen services en ¾ van de servicepunten van Soderling die hij van hem afsnoepte. Na een vroege break ook nog in de derde set leek Soderling zijn sprookje uit, maar Federer had vanaf 4-3 moeite. Het besef kwam er dat hij voor het eerst Roland Garros kon winnen en zo zijn Grand Slam kon voltooien. Met hulp van Soderling en tricky ballen op de lijn kwam het toch tot een goed eind en was Federer de terechte winnaar van een prachtig toernooi, waarin de verrassingen toch een einde kenden.
Ananas

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #388 Gepost op: 8-06-2009, 09:28:35 »
Volgens de oud winnaar Vilas had de velen verrassingen te maken met de lichte ballen. De topspin zou hier minder effect op hebben wat nadelig was voor de gravelspecialisten en gunstig voor de hardcourtspecialisten als Del Potro en Tsonga. Ook was het prettig voor Federer en Soderling die wel van het snelle spelletje houden.
De loeiharde forehands kwamen er vaker door en de punten werden sneller. Het was dan ook heel treffend dat vanaf de kwartfinale eigenlijk iedereen binnen 15 seconden klaarstond voor het volgende punt. Snelle en fysiek sterke spelers stonden er klaar. Geen Nadal die zijn tijd neemt en even alles goed doet en zijn punt overdenkt. Nee het spelletje van Nadal was geen goed gedaan met de veranderingen en daarnaast zijn gebrekkige fysieke gesteldheid met zijn knie. Ook voor Djokovic ging het een tikkie te snel en zelfs Murray kreeg niet genoeg tijd voor zijn voorbereidingen tegen de hardhitter Fernando Gonzalez. De enige die zich aan alle omstandigheden kan aanpassen is en blijft de beste speler van de wereld Roger Federer. Hij staat er op elke Grand Slam. Hij haalt het uit zijn kleinste teen en bereikt zo bijna altijd minstens de halve finale. Hij past zich perfect aan aan de omstandigheden. Hij heeft zijn spel geperfectioneerd. Hij is tactisch nog beter geworden, heeft niet meer 1 strijdplan, maar kan deze gedurende de wedstrijd nog bijschaven (zie Haas en Del Potro). En hij kan ook bij alle weersomstandigheden en met gekken uit de voeten. Zo was de regen wel in het voordeel van Federer, want dat maakte de ballen zwaarder en het veld slomer, maar de wind was juist nadelig voor hem en toch veegde hij Soderling in de eerste set zonder regen van de baan. Kortom een en al kunde.
Daarnaast was de prijsuitreiking ook om van te smullen. Federer zat vol emotie. Sport is emotie. Federer is sport(man(voorbeeld sportman voor de hele wereld)). Soderling brak vervolgens het ijs met enkele leuke grapjes. Echt gaaf om hem zo van een andere kant te leren kennen. Een goede gozer, die nu 12de van de wereld wordt. Federer kreeg het publiek van de banken door weer een prachtige speech en natuurlijk zijn vocabulair die de Engelse, Franse en Duitse taal machtig is, waardoor hij heel de wereld voor zich wint!
Federer rules, amen.
Ananas

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #389 Gepost op: 8-06-2009, 09:28:55 »
Over het damestoernooi kan ik kort en krachtig zijn.
Net als bij de heren was het het toernooi van de verrassingen, het toernooi van de dames in vorm. Maar uiteindelijk won er 1 iemand puur op kunde, namelijk Koetznetsova (net als Federer). Haar spel is niet veel bijzonders, maar wel degelijk ten alle tijden. En zo verschalkte ze dan ook de ex- nummer 1 van de wereld Serena, de dame in vorm Samantha Stosur en de huidige nummer 1 van de wereld Safina.
Ananas

Offline tdietz

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • too hot to be true
Re: Tennis
« Reactie #390 Gepost op: 8-06-2009, 14:34:08 »
bijhet rolstoeltennis is de damesfinale:

Esther Vergeer NED (1) 6  7           
v   
Korie Homan NED (2) 2  5 

damesdubbel:

Korie Homan NED (1)
Esther Vergeer NED (1) 6  6           
v     
Annick Sevenans BEL
Aniek Van Koot NED  2  3 

geen nederlandse heer in de singelfinale, maar bij de dubbel zijn er wel twee heren er in geslaagd de finale te halen en zijn tweede geworden
De wereld wordt draaiende gehouden door mij, dat jullie het maar weten!!

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #391 Gepost op: 8-06-2009, 16:31:45 »
Even terugkomend op het gehandicapte tennis...:
Esther Vergeer heeft voor het 5de jaar op rij Roland Garros gewonnen (ze is dus beter dan Nadal :p). Ze versloeg Korie Homan in de finale in 2 sets..

Bij de damesdubbel hebben de 2 finalisten(Vergeer/ Homan) van het enkelspel ook samen de titel gewonnen door een Nederlands/Belgisch duo te verslaan.. Ook dit ging in 2 sets..

Kortom 2 titels voor superEsther erbij.. Ze heeft dit jaar weer de Australian Open gewonnen en nu weer Roland Garros.. dus nog 2 titels te gaan voor de GRAND SLAM!!


Ik was je voor :p; maar ja jij maakt het qua uitslagen wel compleet  ::)
Ananas

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #392 Gepost op: 8-06-2009, 16:43:34 »
Er zijn nu heel veel mensen, die Federer de beste tennisser allertijden vinden, wat is jullie kijk daarop en waarom  ::)?
Ananas

Offline Firesphere

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Don't ever try that again
Re: Tennis
« Reactie #393 Gepost op: 8-06-2009, 16:47:52 »
Hij is ondertussen in ieder geval de meest veelzijdige speler. Wat mij betreft ook de beste. Je hoeft niet #1 te zijn om de beste te zijn!

Nadal is vooral een gravel-speler. Hoe hij op gras en hardcourt presteert is toch van mindere kwaliteit, terwijl Federer toch meer de allround speler lijkt te zijn geworden.

Nu trouwens live de ATP tour op Queens.
I'm not a complete idiot; some parts are missing

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #394 Gepost op: 8-06-2009, 19:03:24 »
Maar is hij ook de allerbeste allertijden volgens jou (jullie)?

..

Er zijn mensen die zeggen van wel. Omdat hij o.a. samen met Pete Sampras de meeste Grand Slams heeft gewonnen (14).

Anderen zeggen van niet:
omdat hij nog niet de meeste toernooizeges heeft
omdat hij nog niet het langst ooit op nummer 1 heeft gestaan
omdat hij nog nooit een GRAND SLAM (4 Grand Slam titels in 1 jaar) heeft gehaald.

..

Shoot....
Ananas

Offline Firesphere

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Don't ever try that again
Re: Tennis
« Reactie #395 Gepost op: 8-06-2009, 19:18:08 »
Tja, het probleem presenteert zich:
Wat is de definitie van "De allerbeste allertijden"?

Als ik de wiki-list er even bij pak, staat hij toch erg hoog wel over het gemiddelde!
I'm not a complete idiot; some parts are missing

Offline Megan

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • I se le dijo de forma!
Re: Tennis
« Reactie #396 Gepost op: 8-06-2009, 21:01:39 »
Ik heb echt geen idee wie de beste allertijden is... voor mij is Andre Agassi dat net zo goed eigenlijk, er zijn er wel meer die ik goud vind :)
Sommige mensen verwarren het recht op vrije meningsuiting met het recht op verbaal geweld.

Offline Go_ahead

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Tennis
« Reactie #397 Gepost op: 9-06-2009, 11:11:13 »
Oke oke oke oke, dan zal ik mijn kijk er wel even op geven... kunnen jullie die onderuit halen  ::)

Ik gaf eerder aan dat mensen zeggen dat hij niet de beste is, omdat hij niet de meeste titels heeft en niet het langst op nummer 1 heeft gestaan. Dit vind ik echter niet geheel treffend gezien het tijd beeld. Vroeger was tennis een stuk minder populair en minder ontwikkelt als dat het nu is. De kwaliteit was lager, de concurrentie minder hevig en je had maar een aantal landen met echte toppers. Tegenwoordig zijn de faciliteiten overal zo goed dat ook subtoppers een uitzonderlijk hoog niveau halen. Daarnaast kom je tegenwoordig veel minder snel aan de top en is het een erg fysiek spelletje. Tegenwoordig heb je naast tenniskwaliteit ook uithoudingsvermogen, kracht en dergelijke nodig! Dus om in deze tijd nog zoveel titels te behalen is gewoon uitzonderlijk knap! Verder is er zeker de laatste 15 jaar en ik durf bijna wel te stellen nog niemand iemand geweest die zoveel slagen beheerst als de fenomenale sporter Roger Federer.
Wat betreft het nog nooit hebben gewonnen van de GRAND SLAM (alle 4 de grote titels in 1 jaar). Dat was voor Federer ondoenlijk gezien de topvorm en kwaliteiten van Nadal op het gravel. Desondanks heeft hij wel 2 jaar op rij alle 4 de finales gehaald, maar verloor hij tweemaal op Roland Garros. Kortom hij was 2 jaar (zelfs 3 jaar) lang de 1 na beste op gravel.
Daarnaast is hij zo een open en vriendelijk persoon, een echt voorbeeld voor het tennis! Hij is een voorbeeld pur sang en dat is wat het tennis nodig heeft. Wat mij betreft is dat echt een pre voor de tennisser allertijden. Iemand waar de hele wereld tegenop kijkt! Hij spreekt 3 talen vloeiend en kan zich zo overal op een mooie manier presenteren en heeft zo de wereld op zijn handen...
Het enige minpuntje dat ik niet kan weerleggen is hetgeen Mats Wilander zei:
Federer is momenteel niet de beste tennisser allertijden. Hij kan namelijk niet Nadal in een Grand Slam (in de best of 5) verslaan. En als je dus niet de mogelijkheid hebt van iedereen te kunnen winnen. Hoe kun je dan de beste ter wereld zijn? Als er 1 man is die de beste ter wereld altijd verlaat (in Grand Slam verband). Dit geldt overigens sinds Nadal nummer 1 is. Sindsdien heeft Federer Nadal alleen in een best of 3 wedstrijd verslagen. Wat dat betreft ben ik het wel met Mats eens. Al werd hij binnenkort de nummer 3/4/5 van de wereld en pakt hij niet de meeste titels. Het enige wat hem van de titel van beste tennisser ooit kan houden is het niet kunnen verslaan van Nadal op een Grand Slam! Dus ik hoop dat Federer voor mij dat laatste stukje twijfel wegneemt door Nadal ergens dit jaar of komend jaar in de finale (wanneer ze nummer 1/2 blijven) of halve finale (1 van de 2 zakt af naar de derde of vierde plek) verslaat.
Alhoewel ik denk dat voor Federer de meeste druk eraf is en dat hij nog maar twee echte hordes (vol druk) hoeft te overwinnen voor zichzelf, namelijk het winnen van de finale waarin hij kans heeft op titel nummer 15 en de Olympische Spelen, die hij dolgraag ook met betrekking tot het enkel spel op zijn naam wilt schrijven!
Ik zie dat laatste dan ook als een perfect afscheid voor hem. De Olympische Spelen over 3 jaar in Londen, waar hij zich troont tot beste tennisser van de wereld en vanaf dan lekkere papa kan spelen!!!
« Laatst bewerkt op: 9-06-2009, 11:16:28 door Go_ahead »
Ananas

Offline tdietz

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • too hot to be true
Re: Tennis
« Reactie #398 Gepost op: 9-06-2009, 11:46:12 »
Federer is gewoon de meest veelzijdigste speler aller tijden
hij beheerst alle slagen en naar mijn mening is hij wel de beste speler in de afgelopen 5 jaar, maar er valt niks te vergelijken met andere top spelers uit andere tijden
Ik gun het hem om dit jaar wimbledon en de us open ook te winnen en weer terug te komen op de nummer 1 positie, want naar mijn mening is hij vele male beter dan Nadal ::niet-ok::

Als ik zo zit te twijfelen denk ik dat we hem wel de beste speler ooit tot nu toe kunnen noemen
volgens mij is er nog nooit iemand geweest die zo lang zo veelzijdig en goed kan spelen, je hoeft nummer 1 te zijn om de beste te zijn ::tandpastasmiley::
De wereld wordt draaiende gehouden door mij, dat jullie het maar weten!!

Offline KD.

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Make ONDERTITELS great again!
Re: Tennis
« Reactie #399 Gepost op: 9-06-2009, 12:09:46 »
De kwaliteit was lager, de concurrentie minder hevig en je had maar een aantal landen met echte toppers. Tegenwoordig zijn de faciliteiten overal zo goed dat ook subtoppers een uitzonderlijk hoog niveau halen.

Ik denk dat je hier een belangrijk punt aanstipt. Ik weet helemaal niets van tennis.  ;) Maar volgens mij kun je de prestaties van individuele sporters alleen vergelijken als je in de vergelijking ook het niveau van de concurrentie meeneemt. Het lastige is alleen dat je allerlei andere toppers nooit hebt meegemaakt...
Overigens ben ik van mening dat de ondertitels niet vernietigd hadden moeten worden.