Auteur Topic: Het laatste nieuws over de PlanetRace  (gelezen 95325 keer)

Offline Marretje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #240 Gepost op: 27-11-2003, 16:17:45 »
Checkpoint ontdekt.
Avonturiers naar Ngoitokitok Springs.
Foto gemaakt met  Digital IXUS 400

Gelukkig hebben de Avonturiers zulke goeie Gidsen in Nederland die iedere keer opnieuw volgende checkpoints weten te ontdekken. Ook nu hebben de Avonturiers doorgekregen waar ze heen moeten. Van de Hippopool zullen ze naar de Ngoitokitok Springs trekken. Hier bevindt zich een zogenaamde restsite. En is de enige plaats in de gehele Ngorongoro krater waar je de auto uitmag.
Inmiddels staat het volgende checkpoint alweer klaar om ontdekt te worden. Zoek de hints op de partnersites en in het hintboek op de kaart en probeer te ontdekken waar de Avonturiers na de restsite heen moeten. Verklaringen voor oude hints vind je in het archief, misschien kun je hier je voordeel mee doen.
Bron:http://www.planetrace.nl/main.php

Offline Marretje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Dit forum is het helemaal !
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #241 Gepost op: 27-11-2003, 16:48:32 »
Van rest- naar campsite.
Campsite Craterrim ontdekt, Avonturiers trekken verder.
Foto gemaakt met  Digital IXUS 400De Avonturiers zullen vanaf de Restsite Ngoitokitok Springs naar de Campsite Craterrim trekken. Wederom een nacht in de open lucht dus, het laatste checkpoint bevindt zich aan de rand van de krater net buiten het park. Een snelle Gids wist dit  te ontdekken. Of hij of zij bij de snelste van deze etappe hoort kun je zien na zij naar deze campsite trekken op de kaart onder snelste Gidsen.

Zodra zij op weggaan, maken wij alles weer gereed voor nieuwe markeer-acties. Denk je aan de hand van de hints te weten waar de Avonturiers hun volgende checkpoint moeten vinden, zet dit dan op de kaart en kijk of je het goed hebt.
Bron:http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #242 Gepost op: 27-11-2003, 18:06:10 »
Aangekomen op campsite

Big Three spotten er Two


Aangekomen op campsite Simba ontvangt Tim de Avonturiers met de vraag of de opdracht volbracht is. Deze opracht die ze vandaag meekregen was het fotograferen van de 'big five' in de Ngorongoro-krater. Bewapend met een digitale fotocamera zijn Ellen, Peter-Paul en Vincent de gedoofde vulkaan ingereden op zoek naar het luipaard, de olifant, de buffel, de neushoorn en de leeuw. Hoewel de dieren in een betrekkelijk klein gebied leven -de krater heeft een diameter van twintig kilometer en is omgeven door zeshonderd meter hoge wanden- is de opdracht voor vandaag geen gemakkelijke. Op de rand van de krater waar je het beste overzicht hebt op kost het al grote moeite om de big five met een verrekijker te spotten. Het laat zich raden hoe lastig het is om de dieren 'beneden' in een landrover te ontdekken.De gehele dag trekken zij van checkpoint naar checkpoint almaar gespitst op het spotten.

Je kunt zien dat de Avonturiers het nodige studiemateriaal meegenomen hadden.


Maar als ze aan het eind van de dag het rustpunt op de camping bereiken blijkt hoe moeilijk het in werkelijkheid was. Van de vijf hebben de Avonturiers er twee weten te spotten, een buffel en een olifant.
Het PlanetRace team beloont hen desalniettemin met een heerlijk ontbijt. Dus vanavond nog even het eten zelf koken en morgen opstaan bij een volledig verzorgd ontbijt!



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #243 Gepost op: 27-11-2003, 18:08:52 »
Van planet.nl:

....

De Ngorongoro-krater is de grootste krater ter wereld en wordt ook wel de Ark van Noach genoemd. In de krater leven bijna alle dieren die je in dit deel van Afrika tegenkomt. Niet in grote getalen, maar van elk soort zeker enkele tientallen. Doordat de krater omgeven is door zeshonderd meter hoge wanden is het een natuurlijk wildpark. De dieren hebben een habitat op micronievau. Alleen de apen wagen zich over de rand van de krater. En af en toe ook een verdwaalde olifant, getuige de afdrukken in het zand voor het hotel waar de crew verblijft.
 
 

Bron: http://www.planet.nl/planet/show/id=549931/contentid=422788/sc=7edb4a


Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #244 Gepost op: 27-11-2003, 18:19:04 »
Standje voor fans

Wie verzekert zijn of haar favoriete Avonturier van een finaleplaats?


Ons vermoeden dat alle fans van Henk-Jan zich misschien achter Ellen geschaard zouden hebben lijkt toch een beetje voorbarig geweest te zijn. Misschien zijn ze vergeten te stemmen de afgelopen checkpoints, of zijn ze massaal in Vincents kamp terechtgekomen, wie weet. Een ding is echter duidelijk in de spannende nek aan nek race tussen Vincent en Ellen is er van plaats gewisseld. Hebben de fans van Ellen hun vertrouwen in de enig overgebleven vrouw opgegeven, of zijn die van Vincent wakker geschud door de stand? De nummer drie, Peter-Paul, is een heel ander verhaal. Hij wist zich een week geleden nog de populairste, maar deze etappe lijkt hij maar niet uit de onderste gelederen weg te kunnen komen.
Al vanaf zaterdag staat hij op een derde plaats, laatste dus! Kom op fans van Peter-Paul! Roep al je vrienden en kennissen op, laat deze die-hard Avonturier niet onderaan staan. Natuurlijk geldt deze oproep ook voor alle fans die Vincent bovenaan willen houden of Ellen als graag als populairste zouden zien. 
Morgen middag zal de definitieve eindstand bekend worden, bij het passeren van het laatste checkpoint van deze etappe stoppen de stemmen en weten we wie er in ieder geval naar de finale van PlanetRace 2003 gaat.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php


Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #245 Gepost op: 27-11-2003, 20:08:53 »
Inpakken uitpakken

Het geoliede drietal


De Avonturiers zijn nu bijna vier weken aan de PlanetRace bezig en dat brengt een zekere mate van routine met zich mee. Nu de finale nadert is het haast jammer dat morgen weer een Avonturier de race verlaat, want zoals te zien is op deze foto’s  zijn de drie inmiddels goed op elkaar ingespeeld. Iedere dag opnieuw pakken ze hun hele hebben en houwen weer in de rugzakken en nemen deze op hun rug. Allen weten ze wie wat heeft en wie wat meedraagt. En als de rugzak achterin een jeep gaat zorg je voor elkaars spullen. Na een lange dag kan deze zelfde rugzak weer uit de jeep en begint het avondritueel van de tent opzetten.
Ook hiermee zijn de drie geweldig op elkaar ingespeeld. Iedereen weet wat te doen zodat het minimum aan tijd aan dit bijna dagelijks terugkerend ritueel wordt besteed.


dit team in tentbouw actie 

Inderdaad, als het niet om de eer en glorie van het winnen van PlanetRace ging, zou het jammer zijn dat dit team uit elkaar moet vallen. Twee zullen morgen na het rode checkpoint doorgaan, de derde zal terugkeren naar Nederland.


Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #246 Gepost op: 28-11-2003, 07:42:39 »
Morgen beslissende dag

Wie gaat de finale in


Morgen is het weer vrijdag en dat is de traditioneel beslissende dag voor de Avonturiers. Passeren zij het laatste checkpoint van de etappe voor twaalf uur morgenmiddag, kunnen zij wederom 5000 euro aan het prijzengeld toevoegen. Maar dat is niet alles, misschien wel belangrijker is wat er daarna gebeurd.
Met het passeren van het laatste checkpoint gaat de stembus dicht en weten we wie er verzekerd is van een finaleplaats. De populairste Avonturier zal een van de twee zijn die de laatste etappe zal gaan strijden om het geld, de eer en eeuwige roem!



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #247 Gepost op: 28-11-2003, 09:40:49 »
Verder naar Serengeti

Beslissende dag leidt Avonturiers naar volgend natuurreservaat


De avonturiers beginnen hun beslissende laatste dag van de etappe met een heerlijk verzorg luxe ontbijt. Dat zal ze sterken voor de spanning die de dag zeker met zig mee zal brenge. Na ze hun tentje afgebroken hebben maken ze een rit naar de poort van het Serengeti National Park, de Naabi Hill Gate. Gisteren wist een Gids feilloos het eerste checkpoint van vandaag aan te geven op de kaart.
Zodra ze op weg zijn zetten wij de volgende hints weer online, zoek deze bij elkaar en ontdek het volgende checkpoint van de Avonturiers. Voor twaalf uur moeten zij bij het allerlaatste checkpoint van deze etappe zijn om het prijzengeld met 5000 euro te laten stijgen. Hoeveel er nog komen tussen nu en dan, dat is een geheim.


Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #248 Gepost op: 28-11-2003, 09:45:24 »
Praktische zaken

'Weinig drinken, veel plassen'


Van onze verslaggever op locatie.
Vincent is een liefhebber van het continent Afrika, maar de wilde dieren die er leven baren hem toch wel zorgen. 'Hoe doe je dat als je 's nachts in je tentje naar het toilet moet?', vroeg de Rotterdammer zich bezorgd af.

'Toen we naar de camping reden stond er een olifant aan de kant van de weg, niet ver van onze camping', had Vincent gezien.
'Ze zeggen wel dat ze je tent niet overhoop lopen, maar toch... Als je 's nachts naar het toilet moet, hoe gaat dat dan? Je hoort wel eens van die rare verhalen.' Hardop mijmerend komt hij tot een oplossing: 'Vanavond ga ik heel weinig drinken en voor het slapen gaan heel lang plassen.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php


Weinig drinken is niet slim Vincent. Je moet juist zowel 's morgens bij het ontbijt als bij aankomst op de overnachtingsplek veel drinken. Op die manier houdt je lichaam het vocht het beste vast. Als je overdag veel drinkt zweet je dat er snel weer uit bij deze warmte en wordt het dus onvoldoende door je lichaam opgenomen.
En 's nachts gewoon goed uitkijken waar je gaat plassen. Als het écht gevaarlijk is als je 's nachts je tentje uitgaat dan staan er heus wel bewakers. Let 's nachts vooral op dat je geen enge beesten in je schoenen hebt (ze eerst uitschudden voordat je ze aantrekt) en dat je niet op een slang gaat staan. Zaklantaarn mee dus.
En die olifanten? Die lopen inderdaad niet je tent omver. Zorg er wel voor dat je geen zoetigheid in je tent hebt. Dat ruiken ze en dan gaan ze op onderzoek en zo kunnen ze je tent omver halen. Maar als je geen zoetigheid in je tent hebt is er voor hun niets te halen en zullen ze je tent inderdaad niet omver lopen. Sterker nog: ze zullen zelfs voorzichtig over de scheerlijnen heen stappen.

Plas ze vannacht  :D


« Laatst bewerkt op: 28-11-2003, 09:50:10 door lukiam »

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #249 Gepost op: 28-11-2003, 09:47:02 »
Vrijdag!5000 euro?

Wie naar de finale?


Het is weer vrijdag en dat is de traditioneel beslissende dag voor de Avonturiers. Passeren zij het laatste checkpoint van de etappe voor twaalf uur vanmiddag, kunnen zij wederom 5000 euro aan het prijzengeld toevoegen. Maar dat is niet alles, misschien wel belangrijker is wat er daarna gebeurd. Met het passeren van het laatste checkpoint gaat de stembus dicht en weten we wie er verzekerd is van een finaleplaats. De populairste Avonturier zal een van de twee zijn die de laatste etappe zal gaan strijden om het geld, de eer en eeuwige roem!



Bron:  http://www.planetrace.nl/media/repository//28-11/beslissingen.jpg

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #250 Gepost op: 28-11-2003, 10:55:56 »
Restsite volgende punt

Naabi Hill Gate bereikt


De Avonturiers hebben de poort naar het Serengeti park bereikt. Ze zullen het park intrekken op zoek naar de restsite wat jullie snel wisten te ontdekken. Eenmaal daar aangekomen wachten ze weer op jullie voor de coördinaten van het volgende punt. Wel een beetje zonde. Ben je in een van de mooiste natuurreservaten van de wereld, moet je er als een gek doorheen voor een PlanetRace. Maar dat is ook deel van de 'kwelling' die PlanetRace heet.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #251 Gepost op: 28-11-2003, 10:57:20 »
De (tussen)stand

Update


Waren Ellen en Vincent gisteren ineens van plaats gewisseld vandaag is het weer andersom. Op het moment van schrijven met nog een aantal checkpoints te gaan voor het laatste checkpoint gepasseerd wordt, heeft Ellen de leiding weer overgenomen. Het is niet alleen een spannende race in Tanzania, ook op de site is het nagelbijten. Wie verzekerd zich van een finaleplaats? Vanmiddag zullen we het weten!



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #252 Gepost op: 28-11-2003, 11:29:50 »
Restsite bereikt

Nog twee keer stemmen


Het wordt met de minuut spannender, gaan de Avonturiers het redden of niet, voor twaalf uur dienen ze het laatste checkpoint van deze etappe gepasseerd te zijn. Inmiddels zijn ze op de restsite in Serengeti aangekomen, hier krijgen ze het volgende checkpoint door. Het Serengeti Visitor Center, ontdekt door Gids Ed Eggermont. Snel verder!
Eenmaal op weg daarheen, kunnen jullie weer stemmen! De stand kan nog steeds alle kanten op!



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #253 Gepost op: 28-11-2003, 12:15:47 »
Serengeti Visitor Center

Een a laatste checkpoint etappe bereikt


Na de restsite zijn de Avonturiers snel doorgereden naar het Het Serengeti Visitor Center. In plaats van de gebruikelijke coördinaten krijgen ze hier een aantal vragen die hen naar het laatste checkpoint van deze etappe zullen leiden. Gelukkig is het punt inmiddels wel ontdekt door Gids Jos, anders hadden deze vragen niet eens gesteld kunnen worden. De gespannenheid en stress zal dus even op een laag pitje gezet moeten worden zodat zij hun volledige aandacht bij deze vragen kunnen houden. Het wel of niet behalen van 5000 euro hangt ervan af! Weten zij de vragen goed te beantwoorden moet daar de Seronera Lodge uitkomen.
En kunnen ze in sneltreinvaart door naar deze lodge waar Tim op hen wacht. Hij houdt op zijn horloge de tijd bij die langzaam maar zeker weg tikt.
Zodra zij in sneltreinvaart op weg gaan naar het checkpoint, hebben jullie nog een mogelijkheid om te stemmen voor de populairste Avonturier van deze etappe. Zodra zij het checkpoint passeren, gaat de stembus voor deze etappe dicht en weten we wie in ieder geval naar de finale gaat.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #254 Gepost op: 28-11-2003, 12:36:27 »
Gehaald!

5000 euro erbij


Als gekken hebben de Avonturiers de vragen die hen naar het laatste checkpoint zouden leiden geprobeerd te beantwoorden. Het valt niet mee onder tijdsdruk je te concentreren, maar dat hoort ook bij de PlanetRace. Het is niet alleen fysiek, ook mentaal dien je in topconditie te zijn voor de race. De Avonturiers brengen het er goed vanaf en lossen de vragen snel genoeg op. Maar de tijd tikt langzaam maar zeker weg. Met maar enkele minuten over springen zij met het antwoord de jeep weer in en dan is het plankgas naar het laatste checkpoint van de etappe.
In een fenomenale tijd weten zij de korte afstand die tussen hen hen de lodge zit te overbruggen, springen uit de jeep en ploffen naast Tim neer. Met een grote grijns kan hij hen de tweede cheque van 5000 euro overhandigen. Het prijzengeld voor de winnaar is zojuist tot 15 000 euro opgelopen.
Helaas zal de vreugde maar van korte duur kunnen zijn, het moment van de laatste stemceremonie komt nu met rasse schreden dichterbij.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/highscore.php%3Fweek%3D16

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #255 Gepost op: 28-11-2003, 12:50:28 »
Ellen populairste

Het scheelde weinig


Met maar enkele tientallen stemmen verschil is de nek aan nek strijd tussen ellen en vincent in het voordeel van de Brabantse beslist. Zij mag zich de popolairste Avonturier van de etappe Tanzania noemen! En is daarbij verzekerd van een plaats in de finale van PlanetRace 2003. Er zit nog een groot voordeel aan deze positie. Zij bepaald zelf wie de andere Avonturier wordt die met haar de finale in zal gaan.
Speelt ze het tactisch, slim, gaat ze voor de vriendschap of volgt ze haar hart en geweten? Wie ze kiest en wie de race zal verlaten weten we binnen afzienbare tijd!



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/highscore.php%3Fweek%3D16

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #256 Gepost op: 28-11-2003, 13:50:42 »
Vincent verlaat race

Finalisten bekend


In de keuze tussen Peter-Paul en Vincent heeft Ellen gekozen voor de fysieke kracht van Peter-Paul. Samen met hem zal de laatste etappe van PlanetRace ingaan. Vincent zal de race moeten verlaten en keert terug naar Nederland na in vier weken over drie continenten geracet te hebben. De vierde Avonturier is afgevallen, twee gaan door.



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/highscore.php%3Fweek%3D16

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #257 Gepost op: 28-11-2003, 17:17:45 »
Once in a lifetime

Voormalig Avonturier Vincent


Terwijl hij aan een van de eerste biertjes in vier weken zit in de Seronera Lodge, hebben we voormalig Avonturier Vincent aan de lijn. De verbinding is zeer slecht maar het lukt toch een gesprek te voeren. Hij baalt ervan en de teleurstelling is goed te horen in zijn stem. ‘Ik had heel graag de finale samen met Peter-Paul gedaan, dan hadden we ze eens wat laten zien. Ellen liet vanochtend al een beetje doorschemeren dat als ze de populairste zou zijn, ze voor Peter-Paul zou kiezen. Ik had me er al een tijdje op voor kunnen bereiden, maar ik had gewoon gehoopt dat er nog wat meer stemmen bij waren gekomen.’ Op de vraag waarom Ellen liever de laatste etappe met Peter-Paul zou willen doen antwoord hij: ‘Het was de afweging fysiek of mentaal, denk ik. Peter-Paul is fysiek vreselijk sterk en ik denk dat ik mentaal te gevaarlijk ben voor haar. Het probleem Peter-Paul is dus niet zo groot als het probleem Vincent!’
Natuurlijk heeft hij wel een geweldige tijd gehad, ‘Ik heb de mooiste dingen van mijn leven gezien. Het mooiste was denk ik wel Tanzania, jammer dat ik vandaag zo zat te balen, anders had ik een stuk meer van de Serengeti gezien. Maar in maart ga ik terug met mijn vriendin om alles een op ons gemak te bekijken.’

Je zit aan een biertje, heb je die luxe gemist? ‘Ik moest wel erg wennen aan het budget. Dat vond ik erg laag, ik ben een vent van twee meter en daar moet veel in. En bij een beklimming van een berg voel je gewoon dat je met de dag minder energie hebt. Van de fysieke inspanning heb ik wel genoten, maar ik ben ook een hoop kwijtgeraakt. Heb weinig zitvlees meer over, en als je dan ’s nachts op een matje ligt voel je dat wel. Het eerste dat ik ga doen in Nederland is dan ook lekker eten. Janneke, mijn vriendin, weet wel wat ik bedoel. Oh ja, zolang het maar geen noodles zijn, daar heb ik echt helemaal genoeg van!’
Hoe kijk je terug op de PlanetRace? ‘Een beetje gemengd, nu baal ik natuurlijk, maar overall was het heel positief. Ik heb bijzondere mensen ontmoet en heel veel gezien. Echt een once in a lifetime experience!’



Bron: http://www.planetrace.nl/main.php?open=http%3A//www.planetrace.nl/highscore.php%3Fweek%3D16

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #258 Gepost op: 28-11-2003, 20:02:38 »
Tim moet wachten...


 

 
Televisie maken is wachten. Daar weet Tim Immers, de presentator van de Planet Race alles van. Iedere dag staat hij voordat de avonturiers arriveren, op de checkpoints klaar om ze op te vangen. Waar zitten ze, hoe lang hebben ze nog, gaan ze het checkpoint op tijd halen? Regelmatig kijkt hij op zijn horloge en neemt de presentatieteksten door. In de Ngorongoro-krater moesten de kandidaten de dieren van de 'big five' fotograferen. Maar welke dieren waren dat ook alweer?


Video:  ADSL |  modem



Bron: http://www.planet.nl/planet/show/id=549931/contentid=423055/sc=f8eca5

Offline lukiam

  • Forumlid
Re: Het laatste nieuws over de PlanetRace
« Reactie #259 Gepost op: 28-11-2003, 20:12:36 »
Vincent naar huis: Video!


 
Video:  ADSL |  modem



....

Nadat Vincent naar huis was gestuurd bleek dat er de afgelopen week eigenlijk geen enkele sprake meer was van een groep. Na het afscheid met Henk-Jan, gingen de overgebleven drie avonturiers als individuen verder. Ze hadden te weinig met elkaar om nog samen te strijden. Ellen ergerde zich aan het lompe gedrag van Peter-Paul, Vincent vond Ellen maar een zeur en Peter-Paul zat zichzelf te veel in de weg om echt aansluiting met één van beiden te krijgen.

De laatste week van de Planet Race belooft dan ook een interessante te worden. De twee zijn echte tegenpolen en geven allebei aan vol voor de winst te willen gaan. Maar ook de komende week zullen ze elkaar echt moeten helpen en als een groep moeten opereren. En dat zal zeker niet zonder slag of stoot gaan.
 



Bron:
http://www.planet.nl/planet/show/id=549931/contentid=423143/sc=f8b767