Gebakken slang met kokos/bamboe saus.
Voor 4 personen.Ingrediënten.
- 1 zwarte slang, met een leuk geel zigzag motief op de rug

- 1 angstvrije kerel (om de slang te vangen en de kop eraf te hakken)

- 1 kokosnoot

- ca. 100 gr. Bamboe p.p.

- 1 liter water
BereidingHak de kop van de slang af,

en leg deze te drogen in de zon, dit gaat een leuke accessoire worden voor in huis, of als sieraad.

Ontvel de slang, dit is het beste te doen met 2 man. (1 houd vast, ander trekt velletje er gezellig vanaf, nog goed te gebruiken als klein handtasje (als je het door de douane krijgt)).

Maak een gaatje in de kokosnoot,

en vang het melk op in de heksenketel, voeg hier nu een liter water bij,

en hang het boven het vuur.
Hak nu de kokosnoot door midden,


en haal al het kokos eruit, en snij dat in zeer kleine stukjes.
Haal ook het binnenwerk uit de bamboe stokken, en maak dit ook zeer fijn.

Gooi nu de kokos en de bamboe in de ketel, en breng rustig aan de kook.

Hak de slang in mootjes,

en rijg ze aan een stokje.
Laat nu iemand dat stokje ronddraaien boven het vuur, tot het er mooi geroosterd uit gaat zien.

Verdeel de slang over de schelpen en doe de saus erover. Smullen maar!
