Auteur Topic: [week 1] The Walking Dead  (gelezen 7778 keer)

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
[week 1] The Walking Dead
« Gepost op: 26-12-2018, 16:54:08 »

Binnenkort start hier The Walking Dead. Vermoedelijk op 6 januari... 's avonds ergens (ik heb die dag nog bezoek dus kan van start als die weg is :) )

Na de zombie-apocalyps houden 2 communes stand tegen de zombies. Maar omdat ammunitie en voedsel schaars is, zitten ze met elkaar in een strijd. De twee communes vechten dus tegen elkaar om de meeste wapens en voedsel te verzamelen.

Sommigen onder jullie zullen verlaten gebouwen moeten doorzoeken naar bruikbare wapens/voedsel. Anderen zullen proberen locaties te  overmeesteren om zo de commune groter te maken. En nog anderen zullen voor de gevreesde Tiran de voorwerpen zoeken die hij eist, in ruil voor wapens of voedsel.

En dit allemaal in het desolate Pripjat.

Tien kandidaten hebben zich reeds ingeschreven en zoals eerder vermeld bepaalt de volgorde van inschrijven de rol die jij zal spelen.
Bij wijze van voorsmaakje, hier alvast de huidige rollen:
Wouterv als DarylFabiann als Maggie
Nieky als The GovernorLucy als Beth
Timvdons als CarolMollenvanger als Lori
Bjorrn als MichonneD*N als Carl
SpacyColours als Glennbelg als Rick
FrankLapidus als HershelSwifty als Merle
Starlight als AndreaputyourHANSup als Sasha
Lan als RositaB&W als T-Dog

En...

Robbie als De Tiran

Officieel zitten we vol, maar er kunnen er misschien nog wel 2 bijgepropt worden. ;)
« Laatst bewerkt op: 7-01-2019, 07:31:21 door Robbieazerty »

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #1 Gepost op: 3-01-2019, 18:14:33 »
Na de zombie-apocalyps houden 2 communes stand tegen de zombies. Maar omdat ammunitie en voedsel schaars is, zitten ze met elkaar in een strijd. De twee communes vechten dus tegen elkaar om de meeste wapens en voedsel te verzamelen.

Zoals gezegd zou de volgorde van inschrijven ook bepalen welke rol je zou krijgen. Op zich is de naam en de foto van het personage dat je bent slechts thematische opvulling. Maar aan dat personage heb ik weken geleden ook een rol, rang, eventueel wapen en commune gelinkt De communes die tegen elkaar gaan strijden zijn:

Wouterv, Fabiann, Nieky, Lucy, FrankLapidus, Swifty, Starlight en Lan
vs
timvdons, Mollenvanger, Bjorrn, D*N, SpacyColours, belg, putyourHANSup en B&W

De Tiran
In elke commune gaan twee personages op zoek naar voorwerpen voor De Tiran. Deze gevreesde man kan je zomaar verpletteren en om hem zoet te houden voeren jullie alles uit wat hij vraagt. Deze week gaat hij veel random voorwerpen vragen. Dit werkt een beetje la 'Waar is Waldo?'. De Tiran (ik) zal op gepaste en ongepaste tijdstippen de foto van een voorwerp posten dat hij wil hebben en de 2 aangewezen zoekers per commune moeten dan zo snel mogelijk in Google Street View door deze verlaten stad zoeken naar dat voorwerp en in dit topic de link naar die locatie posten (dus de link waarop je het voorwerp kan zien). De link van de verlaten stad die ik hierboven meegeef, is meteen ook de afbakening van hoe ver je moet zoeken. Daarbuiten zal het sowieso al niet liggen.
Iedereen mag zoeken om mee te helpen, maar enkel de aangewezen zoekers mogen de link posten.
De zoekers van de commune zijn:
Lucy en Starlight
Mollenvanger en D*N

Veroveren of doorzoeken
De overige spelers moeten verschillende locaties van de stad doorzoeken naar bruikbare voorwerpen en/of de locaties veroveren. Je moet per pm dagelijks 2 keer een locatie doorgeven (n keer voor 17u en n keer voor 22u) waar je heen wil en moet tevens vermelden of je die locatie wil A) veroveren/beschermen of B) doorzoeken.
Jullie weten niet van elkaar wie waarheen gaat, dus het zou kunnen dat jullie leden van een andere commune tegen komen. In dat geval ontstaat er automatisch een gevecht. Iedereen heeft een bepaalde rang. Die rang kan verbeterd worden adhv van wapens. Bvb iemand met rang 6 die een schaar heeft die 0,5 waard is, heeft rang 6,5.
Of iemand van rang 4 die een kruisboog heeft met 4 pijltjes (kruisboog zelf is 1 waard en elk pijltje is 0.5 waard) heeft rang 7. Probeer dus goede combinaties te maken met de wapens!

VEROVEREN/BESCHERMEN
Je kan een locatie veroveren. Elke veroverde locatie is aan het einde van het spel 2 punten waard. Bovendien krijgt de commune alle overgebleven items die in die locatie liggen aan het einde van het spel.
Het veroveren gaat als volgt:
1.  Als jij/jullie de enige personen op die locatie zijn, is de locatie automatisch veroverd. Als je op het einde van het spel deze locatie nog steeds bezit, krijg je alle items die daar liggen.
2. Als er vijanden zijn, wordt er gekeken naar de rang van de personages. De hoogste in rang doet de eerste aanval (op de hoogste rang van de tegenstander) en schakelt de tegenstander met de hoogste rang (voor die ronde) uit. Vervolgens valt de 2e in rang aan, etc tot er alleen nog maar personages van dezelfde commune overblijven. Die commune neemt de locatie over en de tegenstanders druipen af. De aanvallende personages lijden schade aan hun wapen waarmee ze gevochten hebben.
Bvb: Jan (rang 6 + schaar ter waarde van 0.5 = rang 6.5) en Piet (rang 4 + oude knuppel twv 1 = rang 5)  van commune 1 gaan naar de school. Trudy (rang 4 + kruisboog waard 1 + 4 pijltjes ter waarde van 0.5 = rang 7) van commune 2 gaat daar ook naartoe. Trudy heeft de hoogste rang en valt Jan, die in de andere commune de hoogste rang heeft, aan met een kruisboog. Trudy verliest dus 1 pijltje van het kruisboog (rang wordt dus 6,5) maar schakelt wel Jan uit.
Maar nu valt de 2e in rang aan en dat is Piet, die met z'n knuppel op Trudy slaat. Trudy wordt uitgeschakeld. Piet zijn oude knuppel breekt en zijn nieuwe rang wordt 4. Piet blijft over en commune 1 neemt de locatie dus over.
Bij gelijkspel (beide tegenstanders hebben dezelfde rang) vallen de personages gelijktijdig aan en schakelen elkaar gelijktijdig uit.
Als je geen wapen hebt, maar wel de hoogste rang, val je met je blote vuisten aan. Je kan dan geen rang verliezen omdat je geen wapen verliest.
« Laatst bewerkt op: 3-01-2019, 18:34:19 door Robbieazerty »

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #2 Gepost op: 3-01-2019, 18:32:56 »
Je moet dus afwegen of je 2 of meer personages naar dezelfde plaats stuurt om die te veroveren, omdat de kans dan groter is dat je daar in slaagt. f dat je je verspreidt over meer locaties in de hoop er zo meerdere over te nemen.
Je mag ook een locatie beschermen. Dit doe je door een locatie te kiezen die jouw commune al heeft overgenomen. Want als jullie locatie leeg is terwijl er een tegenstander binnen komt om het te veroveren, verlies je die locatie!

Wie uitgeschakeld werd in een gevecht, mag de volgende ronde gn locatie kiezen, tenzij de groep een EHBO kist heeft en een verband opgeeft om je te genezen.

DOORZOEKEN
Geef via pm de locatie door die je wil doorzoeken en zeg een getal van 1 t/m 5 per vrije hand die je hebt (als je geen wapen draagt, heb je 2 vrije handen en mag je dus 2 getallen noemen omdat je dan 2 voorwerpen kan dragen). Ik vertel dan welk item daaraan gelinkt is. Hopelijk wapens/voedsel, want die leveren punten op, maar het kan ook iets anders waardevols zijn. Of iets waar je totaal niets aan hebt. Of zelfs gevaar... het blijft een zombie-apocalyps natuurlijk! Je mag met meerdere personen naar dezelfde plaats gaan om te doorzoeken.
Maar elke plaats heeft slechts 5 items. Met 22 locaties, zijn er dus 110 items te rapen!

ALS je dezelfde locatie kiest als iemand van de andere commune, ontstaat er een gevecht, zoals beschreven bij veroveren/beschermen. Iemand die geschoten wordt,  laat alles wat hij heeft gevonden op de grond vallen en strompelt terug naar het kamp. Die kan de volgende ronde niet naar een locatie, tenzij er verband uit de EHBO kist wordt opgeofferd.
Er kunnen ook zombies in locaties zitten. Die kan je enkel aan als je een wapen hebt (of met iemand bent die een wapen heeft). Als een zombie je aanvalt, bijt hij in je arm. Om de verspreiding van het zombievirus tegen te gaan, wordt je hand afgehakt voordat je zelf in een zombie verandert. Dit betekent echter dat je nog maar n hand over hebt om items te dragen. Als je later ook je 2e hand verliest, ben je uitgeschakeld in dit spel en kan je alleen nog maar de zoekers van je commune mee helpen zoeken naar de voorwerpen die De Tiran eist.

Doel
Om te winnen heb je de meeste punten nodig. De zoekers kunnen punten verdienen door de voorwerpen die De Tiran eist. De rest kan punten verdienen door items te vinden en locaties te veroveren.

Hoe worden de punten geteld:
   * Elke locatie die een commune op het einde van het spel bezit, is 2 punten waard.
   * Elk nog werkend wapen is 1 punt waard.
   * Elk voedsel dat gevonden werd is 1 punt waard.
   * Elk voorwerp dat voor De Tiran gevonden werd is 1 punt waard.

Het team met de minste punten moet 2 mensen uit hun commune wegstemmen! Die twee personen zullen uit het spel Zap! 2.0 liggen! Moest deze hele week eindigen in een gelijkspel, dan zijn de communes niet blij dat ze geen winst hebben en stemt elke commune n persoon weg!

Op deze kaart zie je de locaties die jullie kunnen veroveren of doorzoeken.

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #3 Gepost op: 4-01-2019, 15:32:12 »
De items
Volgende items liggen verspreid over het dorp. Er staat bij hoeveel handen je nodig hebt om het te dragen, welke rang het heeft, hoe je het kan gebruiken en hoe het mogelijk kapot kan gaan.
Je kan items doorgeven aan andere personen in je commune om hun rang te laten stijgen. Om dit te doen, stuur je een pm naar je hele comune en mij waar duidelijk in vermeld staat 'Ik geef [item] aan [kandidaat].' Bij de start van de opdracht zal ik een groepspm per commune aanmaken (voor zover die commune dat zelf nog niet gedaan heeft). En in die groepspm kan je dat dan melden.

Wapens

Schaar
Rang: 0,5
Handen: geen handen voor nodig, dit draag je op zak
Gebruik: slechts n keer te gebruiken, aangezien hij daarna vast zit in iemand's hersenpan.


Oude knuppel
Rang: 1
Handen: 1
Gebruik: Het is een oud ding dat na n keer breekt, dus slechts n keer te gebruiken.


Drie kruisboogpijlen
Rang: 0,5 per stuk
Handen: 0
Gebruik: Enkel te gebruiken in combinatie met een kruisboog. Een afgeschoten pijl ben je kwijt.


Hamer
Rang: 2
Handen: geen handen nodig, past aan je riem
Gebruik: Na gebruik moet je een getal van 1 t/m 4 kiezen. Drie van die getallen leveren schade op en eentje niet. Als de hamer 2 schade heeft, is hij kapot. Kan dus minstens 2 keer gebruikt worden, max 3.


Hooivork
Rang: 2,5
Handen: 1
Gebruik: Na gebruik moet je een getal van 1 t/m 5 kiezen. Vier van die getallen leveren schade op en eentje niet. Als de hooivork 2 schade heeft, is hij kapot. Kan dus minstens 2 keer gebruikt worden, max 3.


Breekijzer
Rang: 3
Handen: geen handen nodig, past aan je riem
Gebruik: Na gebruik moet je een getal van 1 t/m 5 kiezen. drie van die getallen leveren schade op en twee niet. Als het breekijzer 2 schade heeft, is hij kapot. Kan dus minstens 2 keer gebruikt worden, max 4.


Afgezaagd jachtgeweer
Rang: 3,5
Handen: 1
Gebruik: Kan 2 keer mee geschoten worden.


Kettingzaag
Rang: 3 (met benzine erin 5)
Handen: 2
Gebruik: Als je deze met je mee draagt zonder benzine, wordt hij in een gevecht automatisch gebruikt om iemand mee op z'n hoofd te slaan. Dat kan max 2 keer. Maar als je er benzine in doet (die je ook moet vinden) kan je hem echt gebruiken. Er is genoeg benzine om hem 4 keer te gebruiken en daarna kan je er dus nog 2 keer mee slaan (als je dat al niet vantevoren gedaan had).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Items die ook als wapen gebruikt kunnen worden

Metaaldetector
Rang: 1
Handen: Geen. Aangezien het een kleintje is, past hij aan je riem.
Gebruik: Hiermee vind je makkelijk betere dingen. Als je deze in je bezit hebt wanneer je een locatie binnen komt, krijg je te horen welke cijfers iets metaals hebben (en dus waarschijnlijk een wapen zijn). Je kan hem ook n keer gebruiken om mee te slaan, maar dan is hij kapot.


Brandblusser
Rang: 1
Handen: 1
Gebruik: Kan 1 keer gebruikt worden om iemand mee te slaan, maar is dan wel kapot. Kan ook gebruikt worden om een locatie die in brand staat te blussen. (zie benzine)


Lichtpistool
Rang: 1,5
Handen: geen handen nodig, past aan je riem
Gebruik: Je kan n pijl op een zombie of vijand schieten. Of je kan via pm aan mij doorgeven naar welke locatie je een pijl schiet. Het licht van de pijl trekt zombies aan, dus die locatie zal vol zombies zitten. Een valstrik voor de tegenstanders!


Benzine
Rang: 2
Handen: 1
Gebruik: Kan met de kettingzaag gebruikt worden (in dat geval in pm melden dat je de benzine in de kettingzaag giet). Of je kan het meenemen. Als jij of iemand die samen met jou is ook de aansteker heeft, kan je de locatie in brand steken. Dit gebeurt wel op rangvolgorde. Iedereen vlucht dan weg en de locatie staat in lichterlaaie en kan niet meer betreden worden, TENZIJ je er met een brandblusser naartoe gaat.

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #4 Gepost op: 4-01-2019, 16:03:12 »
Overige items

Energiedrankje
Gebruik: Per pm melden dat je deze wil gebruiken. Hiermee kan je een extra beurt gaan zoeken. Normaal kan je maar 2 acties doen per dag (n keer voor 17u en n keer voor 22u), maar hiermee kan je ongestoord nog een 3e actie doen, enkel om te zoeken in een locatie.


Adrenalineshot
Gebruik: Per pm melden dat je deze wil gebruiken. Hiermee kan je een extra beurt gaan veroveren. Normaal kan je maar 2 acties doen per dag (n keer voor 17u en n keer voor 22u), maar hiermee kan je ongestoord nog een 3e actie doen, enkel om een locatie te veroveren.


Dode Fazant
Gebruik: Deze draag je aan je riem mee. Als je een zombie tegen komt, gooi je deze ergens in een hoek, zodat ze afgeleid zijn en jij je ding kan doen.


Verf spuitbus
Gebruik: Deze draag je aan je riem mee. Als je een zombie tegen komt, spuit je in zijn gezicht, zodat je hem verblind en hij naar een naburige locatie doolt. Hij zal dus in een andere locatie opduiken! Max 5 keer te gebruiken.


Aansteker
Gebruik: Je draagt dit op zak en kan deze gebruiken in combinatie met benzine OF om beter te zoeken. Als je deze op zak hebt wordt het getal met het zwakste item aan je doorgegeven.


Blauwdruk
Gebruik: Met een blauwdruk van een gebouw weet je van alle nummers in die locatie wat er achter zit. Zo kan je dus makkelijker waardevolle items in die lcoaties halen. Er zijn blauwdrukken van 6 locaties.


Zombie achter een deur
Gebruik: Als je dit vindt, word je aangevallen door een zombie! Kan alleen aan ontsnapt worden als je een wapen bij hebt. En anders verlies je een hand.


Trouwe viervoeter
Rang: 2
Gebruik: Loopt met je mee en kan een extra item dragen. Als je aangevallen wordt, wordt hij in plaats daarvan aangevallen. Je bent hem dan kwijt, maar jij bent ongedeerd en kan nog terug aanvallen.


Radio
Gebruik: Deze kan je naar een locatie meenemen en aanzetten voordat je de locatie verlaat. Het lawaai trekt zombies aan naar die locatie. Een valstrik voor de tegenstanders!


EHBO koffer
Gebruik: Hier zitten 2 verbanden in. Die kan je inzetten als iemand aangevallen is, zodat hij meteen weer verder mag. Anders slaat de aangevallen persoon een beurt over.


Hulpeloze vreemdeling
Rang: 1
Gebruik: Dit is een extra persoon die 1 keer per dag ingezet kan worden om locaties te doorzoeken. MAar je vertrouwt haar geen van je wapens toe. Ze zal het loodje leggen als ze een zombie of tegenstander ontmoet.


Lucky Coin
Gebruik: Dit kan niet in The Walking Dead gebruikt worden, maar levert je later misschien wel voordeel op...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waardeloze items
Deze items kan je ook vinden, maar ze leveren je niets op...


Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #5 Gepost op: 4-01-2019, 16:31:08 »
De rangen
Commune Blauw
Lucy aka Beth en Starlight aka Andrea
Zoekers voor De Tiran (kunnen niet meehelpen met locaties zoeken of veroveren)

Nieky aka The Governor: RANG 8
In het bezit van een revolver (rang 2) met 3 kogels (elk rang 0,5). Dus samen met je geladen wapen ben je momenteel RANG 11,5 (Rang 8 + Rang 2 van revolver + 3x0,5 voor de kogels)

Wouterv aka Daryl RANG 6
Draagt kruisboog (Rang 1) op zijn rug met 4 pijlen (elk rang 0,5). Heeft dus beide handen nog vrij omdat het op de rug hangt. Samen met je wapen ben je momenteel RANG 9 (Rang 7 + Rang 1 van kruisboog + 4x0,5 voor pijlen)

Fabiann aka Maggie RANG 7
Lege handen

FrankLapidus aka Hershel: RANG 5
Start met een EHBO kist met 2 verbanden voor de commune. Deze hoeven niet gedragen te worden en blijven gewoon in de commune (eigenlijk heeft hij dus gewoon lege handen besef ik me nu)

Swifty aka Merle: RANG 4
Heeft een schaar. Samen met wapen ben je dus RANG 4,5 (Rang 4 + Rang 0,5 van schaar)

Lan aka Rosita: RANG 3
lege handenCommune Rood
Mollenvanger aka Lori en D*N aka Carl
Zoekers voor De Tiran (kunnen niet meehelpen met locaties zoeken of veroveren)

belg aka Rick: RANG 8
In het bezit van een revolver (rang 2) met 3 kogels (elk rang 0,5). Dus samen met je geladen wapen ben je momenteel RANG 11,5 (Rang 8 + Rang 2 van revolver + 3x0,5 voor de kogels)

SpacyColours aka Glenn RANG 6
Draagt kruisboog (Rang 1) op zijn rug met 4 pijlen (elk rang 0,5). Heeft dus beide handen nog vrij omdat het op de rug hangt. Samen met je wapen ben je momenteel RANG 9 (Rang 7 + Rang 1 van kruisboog + 4x0,5 voor pijlen)

Bjorrn aka Michonne RANG 7
Lege handen

timvdons aka Carol: RANG 5
Start met een EHBO kist met 2 verbanden voor de commune. Deze hoeven niet gedragen te worden en blijven gewoon in de commune (eigenlijk heeft zij dus gewoon lege handen besef ik me nu)

PutyourHANSup aka Sasha: RANG 4
Heeft een schaar. Samen met wapen ben je dus RANG 4,5 (Rang 4 + Rang 0,5 van schaar)

B&W aka T-Dog: RANG 3
lege handen

Reeds gestelde vragen:
Is het toegestaan om van te voren al de map in Street View te verkennen, of pas als het spel begonnen is?
Ja

Als je met een wapen een zombie aanvalt, verlies je dat wapen of een van je pijltjes (bij een kruisboog) dan ook? Dat lijkt mij wel, maar het staat er niet.
Ja, dit geldt ook bij zombies.

Maar vraagje: de zoekers moeten dus echt alleen doen wat jij opdraagt toch? Wij hoeven niet te vechten/verdedigen en 2x per dag iets door te geven per pm?
Klopt, de zoekers voor De Tiran worden enkel daar voor ingezet.

Vraagje:
Ik lees dat je de items pas krijgt wanneer je team aan het eind van het spel dat gebied nog bezit, maar hoe zit dat met wapens?
Ik neem aan dat je die gelijk pakt als je ze wint.
Dus houdt het dan in dat je wapens gelijk krijgt en de rest pas aan t eind?
Het doorzoeken van een locatie kost tijd (i.e. een actie). Dus als je niet zoekt, heb je de items (en ook de wapens) niet.
Dus items van veroverde locaties krijg je pas aan het eind. Wapens zijn dan niet meer bruikbaar omdat het spel gedaan is, maar zijn wel punten waard!

Als er nog vragen zijn, kunnen die vanaf nu in dit topic gesteld worden. :)

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #6 Gepost op: 4-01-2019, 16:35:44 »
Oh de opdracht begint vanaf maandag 7 januari!
Vanaf dan kan er naar locaties gegaan worden om te veroveren/doorzoeken. Twee keer per dag.
Vanaf dan zal ik als De Tiran ook pas items gaan eisen.

Dit gaat door t/m vrijdag, waarop ik de uitslag bekend zal maken en dan moet het verliezend team 2 mensen wegstemmen vr zondag 13 januari 20u. Zondagavond na 20u maak ik bekend wie er afgevallen is en start de nieuwe week.

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #7 Gepost op: 4-01-2019, 19:02:03 »
Zeggen de verschillende kleurtjes op de kaart nog iets?
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #8 Gepost op: 4-01-2019, 19:13:46 »
Zeggen de verschillende kleurtjes op de kaart nog iets?
Nee, was gewoon een plaatje dat ik online gevonden heb. :)

Offline B&W

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #9 Gepost op: 5-01-2019, 11:29:07 »
Nieky en Belg hebben een revolver, Wouterv en SpacyColours een kruisboog. Is er nog iets bijzonders aan die wapens en hoeveel handen heb je nodig voor de revolver?

Is voedsel op dezelfde manier te vinden als alle andere items?

Jouw hond draagt een item voor je, en je hebt al je handen in gebruik. Dan word je aangevallen en de hond gaat dood. Verlies je dan ook het voorwerp dat je hond droeg?

Over de adrenalineshot en het energiedrankje: kan je daar spelers tegenkomen van een andere commune? Kan je met deze items op een manier in een gevecht komen?

Kan je iets kwijt over het aantal zombies dat er zijn? Gemiddeld 1 per locatie, bijvoorbeeld?

Offline belg

 • Forumlid
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #10 Gepost op: 5-01-2019, 12:03:46 »
Ik heb nog een paar vraagjes  ;DWat gebeurt er als je een kettingzaag vindt terwijl je slechts 1 vrije hand hebt?

Mag je kiezen met welk wapen je aanvalt als je twee wapens in het bezit hebt?
Tellen de brandblusser/metaaldetector/... automatisch als wapen, of moet je dit (op voorhand) expliciet vermelden?

Als er zombies en leden van de andere commune op een locatie zijn, tegen wie vecht je dan het eerst?
Als je de verf spuitbus of dode fazant gebruikt, leid je de zombies dan ook weg van je tegenstander?
De radio en het lichtpistool lokken zombies naar een locatie. Zijn dit nieuwe zombies of komen die zombies van een andere locatie?

Kan de trouwe viervoeter een wapen dragen?
Wat gebeurt er met de items die de hulpeloze vreemdeling vindt (als jij geen vrije hand hebt)?

Mijn personage is in het bezit van een revolver (in zijn hand?) en drie kogels. Is die revolver nog iets waard zodra de kogels op zijn? 

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #11 Gepost op: 6-01-2019, 19:30:40 »
Nieky en Belg hebben een revolver, Wouterv en SpacyColours een kruisboog. Is er nog iets bijzonders aan die wapens en hoeveel handen heb je nodig voor de revolver?
Goeie vraag! Revolver steken ze op tv meestal achter hun broekband, dus.. Geen handen voor nodig!

Citaat
Is voedsel op dezelfde manier te vinden als alle andere items?
Ja

Citaat
Jouw hond draagt een item voor je, en je hebt al je handen in gebruik. Dan word je aangevallen en de hond gaat dood. Verlies je dan ook het voorwerp dat je hond droeg?
Ja, al gebeurt het zo niet echt. Je wordt aangevallen als je met tegenstanders op een zelfde locatie komt en dat gevecht wordt eerst gevoerd. De overwinnaars rapen vervolgens hun items op. Dus de hond heeft pas een item na de aanval.

Citaat
Over de adrenalineshot en het energiedrankje: kan je daar spelers tegenkomen van een andere commune? Kan je met deze items op een manier in een gevecht komen?
Officieel niet, tenzij de andere commune ook een energiedrankje/adrenalineshot inzet op dezelfde dag n daarbij dezelfde locatie kiezen.

Citaat
Kan je iets kwijt over het aantal zombies dat er zijn? Gemiddeld 1 per locatie, bijvoorbeeld?
Is helaas ongeweten. Maar in de tv serie draait het ook vooral om de troubles van de hoofdpersonnages ipv superveel zombies, dus heel erg veel zitten er niet in. ;)

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #12 Gepost op: 6-01-2019, 19:45:21 »
Wat gebeurt er als je een kettingzaag vindt terwijl je slechts 1 vrije hand hebt?
Gevonden itams mogen nog wel gewoon mee naar de commune genomen worden, want op het moment dat je het vindt mocht je n item zoeken omdat je n vrije hand hebt. Wie daarna met de kettingzaag op pad gaat, kan echter geen items zoeken.

Citaat
Mag je kiezen met welk wapen je aanvalt als je twee wapens in het bezit hebt?
Tellen de brandblusser/metaaldetector/... automatisch als wapen, of moet je dit (op voorhand) expliciet vermelden?
In die gevallen vraag ik aan de persoon in kwestie wat hij/zij wil doen.

Citaat
Als er zombies en leden van de andere commune op een locatie zijn, tegen wie vecht je dan het eerst?
Dan is er zogezegd een even aantal zombies en moeten beide communes tegen evenveel zombies vechten. Iedere commune heeft dus zijn eigen 'voorraad' aan zombies om tegen te vechten.
Citaat
Als je de verf spuitbus of dode fazant gebruikt, leid je de zombies dan ook weg van je tegenstander?
Agezien ieder zijn eigen 'voorraad' zombies heeft, heeft het wegjagen van jouw zombies geen invloed op die van de andere commune.

Citaat
De radio en het lichtpistool lokken zombies naar een locatie. Zijn dit nieuwe zombies of komen die zombies van een andere locatie?
Nieuwe van in de buurt (andere gebouwen waar jullie niet kunnen zoeken).

Citaat
Kan de trouwe viervoeter een wapen dragen?
Ja, mee naar "huis" dragen als je een wapen gevonden hebt. Maar je kan geen wapen aan een hond geven als je naar een locatie gaat. De hond zelf kan niet schieten en tegen de tijd dat je de hond naar je geroepen hebt om je een wapen te geven om mee aan te vallen, ben je zelf waarschijnlijk al aangevallen.

Citaat
Wat gebeurt er met de items die de hulpeloze vreemdeling vindt (als jij geen vrije hand hebt)?
Die zijn voor jouw commune en die items k je onder de leden van je commune verdelen.

Citaat
Mijn personage is in het bezit van een revolver (in zijn hand?) en drie kogels. Is die revolver nog iets waard zodra de kogels op zijn?
Revolver is niet in de hand. Zolang er nog minstens n kogel in zit, is hij nog een punt waard. Maar zonder kogels is hij waardeloos.


Oh en nog: ik heb dit nog nooit kunnen playtesten ofzo, dus het kan allemaal net zo goed mislukken en/of niet lopen zoals ik verwacht had.  We zullen zien!

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [BINNENKORT] The Walking Dead
« Reactie #13 Gepost op: 7-01-2019, 07:36:29 »
De rangen
Commune Blauw
Lucy aka Beth en Starlight aka Andrea
Zoekers voor De Tiran (kunnen niet meehelpen met locaties zoeken of veroveren)

Nieky aka The Governor: RANG 8
In het bezit van een revolver (rang 2) met 3 kogels (elk rang 0,5). Dus samen met je geladen wapen ben je momenteel RANG 11,5 (Rang 8 + Rang 2 van revolver + 3x0,5 voor de kogels)

Wouterv aka Daryl RANG 6
Draagt kruisboog (Rang 1) op zijn rug met 4 pijlen (elk rang 0,5). Heeft dus beide handen nog vrij omdat het op de rug hangt. Samen met je wapen ben je momenteel RANG 9 (Rang 7 + Rang 1 van kruisboog + 4x0,5 voor pijlen)

Fabiann aka Maggie RANG 7
Lege handen

FrankLapidus aka Hershel: RANG 5
Start met een EHBO kist met 2 verbanden voor de commune. Deze hoeven niet gedragen te worden en blijven gewoon in de commune (eigenlijk heeft hij dus gewoon lege handen besef ik me nu)

Swifty aka Merle: RANG 4
Heeft een schaar. Samen met wapen ben je dus RANG 4,5 (Rang 4 + Rang 0,5 van schaar)

Lan aka Rosita: RANG 3
lege handenCommune Rood
Mollenvanger aka Lori en D*N aka Carl
Zoekers voor De Tiran (kunnen niet meehelpen met locaties zoeken of veroveren)

belg aka Rick: RANG 8
In het bezit van een revolver (rang 2) met 3 kogels (elk rang 0,5). Dus samen met je geladen wapen ben je momenteel RANG 11,5 (Rang 8 + Rang 2 van revolver + 3x0,5 voor de kogels)

SpacyColours aka Glenn RANG 6
Draagt kruisboog (Rang 1) op zijn rug met 4 pijlen (elk rang 0,5). Heeft dus beide handen nog vrij omdat het op de rug hangt. Samen met je wapen ben je momenteel RANG 9 (Rang 7 + Rang 1 van kruisboog + 4x0,5 voor pijlen)

Bjorrn aka Michonne RANG 7
Lege handen

timvdons aka Carol: RANG 5
Start met een EHBO kist met 2 verbanden voor de commune. Deze hoeven niet gedragen te worden en blijven gewoon in de commune (eigenlijk heeft zij dus gewoon lege handen besef ik me nu)

PutyourHANSup aka Sasha: RANG 4
Heeft een schaar. Samen met wapen ben je dus RANG 4,5 (Rang 4 + Rang 0,5 van schaar)

B&W aka T-Dog: RANG 3
lege handen

Reeds gestelde vragen:Ja
Ja, dit geldt ook bij zombies.
Klopt, de zoekers voor De Tiran worden enkel daar voor ingezet.
Het doorzoeken van een locatie kost tijd (i.e. een actie). Dus als je niet zoekt, heb je de items (en ook de wapens) niet.
Dus items van veroverde locaties krijg je pas aan het eind. Wapens zijn dan niet meer bruikbaar omdat het spel gedaan is, maar zijn wel punten waard!

Als er nog vragen zijn, kunnen die vanaf nu in dit topic gesteld worden. :)

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [week 1] The Walking Dead
« Reactie #14 Gepost op: 7-01-2019, 07:37:51 »
Het startschot is gegeven! Beide communes hebben een stand van zaken gekregen (al is die natuurlijk hetzelfde als wat hierboven in het overzicht van de rangen werd gepost).

Veel succes!

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [week 1] The Walking Dead
« Reactie #15 Gepost op: 7-01-2019, 07:42:35 »

OK jongens en meisjes, we gaan meteen van start. Eens kijken wat jullie waard zijn! Ik heb een paar banden nodig. NU!(en ik hoop dat het plaatje werkt, want op m'n werkcomputer kan ik hem zelf niet zien)

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
Re: [week 1] The Walking Dead
« Reactie #16 Gepost op: 7-01-2019, 09:42:32 »
Het moeten precies die banden zijn of niet? ;D
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline MollenvangR-Art

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • BEAN! (sorry Brtdm)
Re: [week 1] The Walking Dead
« Reactie #17 Gepost op: 7-01-2019, 09:51:04 »
https://goo.gl/maps/LCLNudvipFv 

alstublieft Tiran 2 banden
'Niets is wat het lijkt en iets is wat het niet lijkt...'

Offline Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [week 1] The Walking Dead
« Reactie #18 Gepost op: 7-01-2019, 10:51:15 »
Het moeten precies die banden zijn of niet? ;D

Inderdaad, de rest is... laat ons zeggen slechte kwaliteit. De banden die ik zoek zijn de enige waar nog wat interessants in verstopt zit.

En ik zie dat mijn hulpje Robbieazerty z'n werk al meteen niet goed gedaan heeft. De info die ik gekregen heb is dat de banden zuidelijker liggen dan de afbakening die Robbie gegeven heeft. Ik kedeng-kedenk dat jullie daar maar eens moeten gaan kijken...

Offline MollenvangR-Art

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • BEAN! (sorry Brtdm)
Re: [week 1] The Walking Dead
« Reactie #19 Gepost op: 7-01-2019, 11:12:22 »
'Niets is wat het lijkt en iets is wat het niet lijkt...'