Auteur Topic: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...  (gelezen 3497 keer)

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
[terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Gepost op: 29-04-2019, 17:15:07 »
De Mol......was nog niet gekozen, maar durfde als kandidaat niet te springen.
...Bas nog niet gekozen, maar durfde als kandidaat wel te springen.
...was nog niet gekozen, maar hoefde als kandidaat niet te springen....zei dat hij helemaal niet zenuwachtig was.
...zou zichzelf headhunten als Mol.
...had haar scherm wel verwacht....gebruikte overbodige producten, maakte een overtollige vieze dipsaus en liet de vis rauw.
...creŽerde chaos door de volgorde om te gooien en deed het door Gilles geadviseerde scheutje mogelijk in Kaats Keilekkere Dipsaus.
...liet de Beer uit Peer bijna sterven en koos voor de verkeerde dipsaus....stuntelde op de zeephelling, gaf het bamboedansen op en treuzelde bij de beitel en hamer.
...vertraagde en wachtte voor de finishlijn.
...werd duizelig en moest door de ouderdomsdeken van de groep de trappen op gesleurd worden.
« Laatst bewerkt op: 29-04-2019, 17:39:03 door Heinz »

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #1 Gepost op: 29-04-2019, 17:15:15 »


...liet door traag te roeien en hard te snurken Ingrids meest gevreesde scenario uitkomen: op de grond slapen met twee varkens, wat ze niet volhield en wat zo 600 euro kostte.
...wilde aanvankelijk de granieten steen (welke steen? dť steen!) met ballonnen optillen maar kwam daarna met een goed plan wat 1000 euro opleverde.
...nam haar zak pinda's niet eens mee, maakte zich geen zorgen om zich hier verdacht mee te maken en sliep met een slang voor 500 euro....wilde risico nemen door het geld te verdubbelen terwijl het vechten al bijna mis ging.
...had het lastig maar zei toch gerust voor verdubbeling van 800 euro te hebben willen vechten en hield stand na de keuze om te cashen.
...koos veilig voor cashen terwijl verdubbelen uiteindelijk veel meer geld had opgeleverd....sloot zich aan bij degenen die Eva niet terug zouden willen halen en kon als degene die een dag eerder het konijn als eerste opmerkte geloofwaardig meegaan in Eva's foute konijnkeuze.
...liet zich van zijn vriendelijkste kant zien door zich als enige aan te sluiten bij Kaat die Eva terug zou willen halen en wilde dus direct al proberen om (foute) codes in te voeren.
...sprak zich als eerste uit tegen het terughalen van Eva waardoor de kans groter werd dat Eva voor zichzelf zou kiezen in plaats van voor de groepspot....ging mee in de twijfel van Eva terwijl hij in een biecht beweerde dat hij prima wist welke vis de juiste was.
...wilde het andere duo een vis terug laten gooien maar leek verder goed zijn best te doen waarna Martijn aan het eind van de dag afviel.
...voerde ondanks een tetterende Hazes in haar oren op het laatste moment een goede wissel door voor 500 euro....liet de kist met de fakkel zinken waardoor de fakkel nat werd, spoorde Martijn aan om zijn zwemvest op te blazen wat hij deed en vijf minuten straftijd kostte, liet het laddertje vallen en hield de laatste ontbrekende sport bij zich.
...liet het touw van de kist met de ontbrekende sporten knappen waardoor deze naar beneden zonk en spoorde Joeri vergeefs aan om zijn zwemvest op te blazen.
...maakte een fout bij de morsecode, wilde de buizen die Bruno goed legde anders leggen en noemde Joeri een onnozelaar.
« Laatst bewerkt op: 29-04-2019, 17:41:58 door Heinz »

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #2 Gepost op: 29-04-2019, 17:15:25 »


...maakte een fout met het aantal meter lopen met het kompas en stuurde Bruno zo voorbij zijn zakmes van 300 euro en liet Bruno flink zoeken naar het mes van 1100 euro dat Bruno uiteindelijk na ruim een minuut zoeken vanaf de plek waar het zou moeten liggen pas vond.
...slaagde er ondanks al zijn scoutingervaring niet in om voor 900 euro vuur te maken en kan een deelname aan Expeditie Robinson wel vergeten.
...wilde de hoge bedragen voor het laatste lastige boogschietonderdeel bewaren en schrok er zelf van hoe weinig het scheelde of ze had raak geschoten voor het laagste bedrag van 100 euro....verdiende het hoogste bedrag van 700 euro door meer dan een minuut onder tafel te blijven.
...sprak iedereen voor vijf minuten zů elegant en voornaam tegen dat het 500 euro en een speciale positie in de volgende opdracht opleverde.
...verdiende geen 600 euro door er niet in te slagen een speech van twee minuten te geven, ondanks een stevige indrinksessie....werd als eerste uitgeschakeld door een sluipschutter.
...stuntelde met de vrijstelling wat argwaan wekte maar slaagde er toch in om op tijd naar de jeep te sprinten wat naast een vrijstelling ook 4000 euro voor de pot opleverde.
...verloor de kaart onderweg en had scherp door dat Bas loog en voor een vrijstelling speelde maar schakelde hem niet uit....zei niet voor het geld te willen gaan, liet een koffer vallen, speelde het spel goed maar was net te laat met zijn team om de 4000 euro te kunnen verzilveren.
...checkte met zijn team snel willekeurige foute koffers in waardoor het te winnen bedrag uiteindelijk maar 1000 euro was en bakte niks van het laatste level.
...checkte met haar team snel willekeurige foute koffers in waardoor het te winnen bedrag uiteindelijk maar 1000 euro was en liet dit geld links liggen om haar man als eerste het vliegtuig in te krijgen....stapelde veel goedkoop wc-papier, wilde risico nemen met de X3- of X0-vaas, nam niet de X2-tv, gokte en koos de :2-boot en slaagde niet in het brommerexamen.
...probeerde verwarring te zaaien door overbodige details op de muurtekening door te geven en vond het laatste gebouw te laat om nog gehaald te kunnen worden.
...maakte tekeningen die duidelijk genoeg waren voor de chauffeur, maakte drie van vier goede Instagramfoto's ter waarde van 1500 euro maar bracht een duur toiletbezoek. #alsjemoetdanmoetje
« Laatst bewerkt op: 30-04-2019, 09:42:41 door Heinz »

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #3 Gepost op: 29-04-2019, 17:15:32 »


...gaf verkeerde suggesties bij alle drie de kunstvragen, wist wel dat kunstvragen omgedraaid negarvtsnuk is, verzon het ezelsbruggetje 'rapinjet' voor 'raktienje' en koos voor het verkeerde schilderij.
...toonde interesse voor het aantal tatoeages van de man van juffrouw Hien en nam het voortouw in de keuze voor het verkeerde schilderij.
...was het er niet mee eens dat haar Vietnamese uitspraak niet goed zou zijn en sloot zich aan bij de keuze voor het verkeerde schilderij....had als enige de voetbalvraag goed, als enige de speelplaatsvraag fout en als enige de frituursnacksvraag goed.
...had als enige de Jommeke-vraag goed.
...had als enige de burgemeestersvraag fout....pakte 1000 euro en een pasvraag maar maakte het Joeri door lang in de tunnel te blijven heel lastig om nog op tijd de 1250 euro te pakken.
...pakte 750 euro, ging niet terug voor een pasvraag, schatte de afstand voor Axel te hoog in en wees hem erop uit te kijken met dilemma's.
...pakte 500 euro, ging ondanks haar angst toch terug om een pasvraag te pakken maar pakte een boobytrap waardoor het geld verloren ging en ook het hoogste bedrag van 1500 euro niet meer verdiend kon worden....verhaspelde spreekwoorden, waste met Joeri varkentjes voor 1600 van 3000 euro en koos subtiel doch resoluut voor de verkeerde outfit wat 2000 euro kostte.
...wilde stof voor kleding laten bestempelen met fruit en groenten, klaagde dat Elisabet zijn ideeŽn enkel afwees en maakte met haar een outfit die tot zijn verbazing/teleurstelling wel door de jury werd gekozen en zo 2000 euro opleverde.
...kwam niet met alternatieven voor de ideeŽn die ze afwees, maakte met Bas een outfit die de juryprijs van 2000 euro opleverde en zet een duikbril op als een tsunami in aantocht is....trok veel bekijks in zijn badjas.
...ging direct naar de goede afdeling en vond daar de telefoon met de briefing voor de Mol.
...zocht twee verdiepingen te hoog....zag zich door Joeri onder druk gezet en legde met hem 3000 euro op tafel.
...verdiende zijn tweede vrijstelling en legde met Elisabet 400 euro op tafel.
...verloor de vrijstelling aan Bas en legde met hem 400 euro op tafel en met de laatste kaart van Joeri nog eens 600 euro.Wie is ... de Mol?
« Laatst bewerkt op: 30-04-2019, 20:23:11 door Heinz »

Offline FS

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #4 Gepost op: 29-04-2019, 17:21:59 »
Wat n werk weer Heinz

 ::bravo::

Offline Convans

 • Forumlid
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #5 Gepost op: 29-04-2019, 17:30:21 »
Mooi overzichtje  ::bravo::

Bij de tocht en het boogschieten had Elisabet 100 euro zeker? Mijn hart stond even stil of ik had de vraag fout beantwoord om naar de Kinepolis te mogen gaan  ::schaam::

En Elisabet had als enige de burgemeestersvraag fout
« Laatst bewerkt op: 29-04-2019, 17:32:30 door Convans »

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #6 Gepost op: 29-04-2019, 17:31:14 »
Haha, klopt! Ik verbeter het. Hopelijk mag je gewoon naar Kinepolis. ::bravo::

Offline Theoreticus

 • Forumlid
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #7 Gepost op: 29-04-2019, 17:48:20 »
Top overzicht, wederom ::bravo::

kleine aanvulling: Elisabet verspeelt niet alleen 500 bij de tunnel maar daarmee ook de kans op 1500.
De eerste groep had dipsaus klaar. Dipsaus is klaar. Het kŠn niet makkelijker zijn.

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #8 Gepost op: 29-04-2019, 17:50:26 »
Dank je, ook voor de toevoeging. :)

Offline Newbie2

 • Forumlid
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #9 Gepost op: 29-04-2019, 17:52:21 »
Mooi werk weer, Heinz! ::bravo:: En van je beschrijving van Bas bij de tunnels klopt ook geen hout. ::rofl::

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #10 Gepost op: 29-04-2019, 17:55:43 »
Mooi werk weer, Heinz! ::bravo:: En van je beschrijving van Bas bij de tunnels klopt ook geen hout. ::rofl::

Oeps, wat heb ik verkeerd?

Offline Newbie2

 • Forumlid
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #11 Gepost op: 29-04-2019, 18:02:26 »
Oeps, wat heb ik verkeerd?
Het eerste deel klopt wel hoor, maar "en zette Axel onder druk om door te kruipen en uit te kijken met dilemma's" pakt volgens mij niet de essentie van wat Bas aan het doen was. Dan zou ik als Bas-verdenker liever bv. zien "schatte de tunnellengte van Axel te hoog in en gaf hem de tijd".
« Laatst bewerkt op: 29-04-2019, 18:05:16 door Newbie2 »

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #12 Gepost op: 29-04-2019, 18:08:37 »
Is het zeker dat het minder dan 50 meter was? Dat heb ik gemist. En met onder druk zetten doel ik op Bas' opmerking dat Axel aan zijn reputatie moet denken omdat hij ook al niet durfde te springen, dat ie dan nu maar zou moeten kruipen. Ook het waarschuwen voor het dilemma klopt. Hij zegt dat het geld en vriendschappen kan kosten.

Offline Newbie2

 • Forumlid
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #13 Gepost op: 29-04-2019, 18:14:57 »
Ja, de tunnel was 35 meter, volgens de voice-over. Bas zei 50 meter tegen Axel. Verder vroeg hij of Axel er bij tunnel 2 al uit wilde. Dat 'onder druk zetten' met die ene opmerking (die je ook nog anders kunt uitleggen, kan ook subtiel ontmoedigen zijn) kwam pas nadat Axel 4 minuten had gepauzeerd, maar dat was dan ook het enige moment. Dus veel druk was het niet. Bas liet hem later nog eens een paar minuten zitten, 5 meter voor de uitgang.

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #14 Gepost op: 29-04-2019, 18:16:17 »
OK, ik zal 'm hier wat Bas-verdenker-vriendelijker maken. Verder nog suggesties? ;D

Offline FS

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #15 Gepost op: 29-04-2019, 18:21:07 »
 ::rofl::

Offline Newbie2

 • Forumlid
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #16 Gepost op: 29-04-2019, 18:25:47 »
OK, ik zal 'm hier wat Bas-verdenker-vriendelijker maken. Verder nog suggesties? ;D
Dank je wel, Heinz! ::ok:: Daar ga ik morgen nog eens naar kijken. Ik houd ermee op voor vandaag. Verder nogmaals complimenten voor dit geweldige overzicht! Ik ben allang blij dat Bas een keer mee mag doen. ;D

Offline Heinz

 • Moderator WIDM
 • Actief Lid
 • *****
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #17 Gepost op: 29-04-2019, 18:27:43 »
 ::rofl:: ::bravo::

Offline Run

 • winnaar WIDM-pool 2017
 • Forumlid
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #18 Gepost op: 29-04-2019, 18:46:28 »
Is het zeker dat het minder dan 50 meter was? Dat heb ik gemist. En met onder druk zetten doel ik op Bas' opmerking dat Axel aan zijn reputatie moet denken omdat hij ook al niet durfde te springen, dat ie dan nu maar zou moeten kruipen. Ook het waarschuwen voor het dilemma klopt. Hij zegt dat het geld en vriendschappen kan kosten.
Dat van die geld en vriendschappen zei hij omdat Kaat daarvoor zei: een dilemma kost ook tijd.
Bas had daarvoor weer gezegd dat Axel zijn tijd kon pakken.

Offline foxhunter

 • Forumlid
 • Ik mol graag met spelen (maar dan andersom)
Re: [terugblik finalisten met screenshots] De Mol...
« Reactie #19 Gepost op: 29-04-2019, 21:16:43 »
Elisabet bij de survivaltocht. Ze benadrukt fysiek bewaren voor later. Hierdoor komt het hoogste bedrag bij boogschieten. En zelfs Joeri wist die niet te raken. En Kaat had 700 euro. Is samen toch 2100 euro wat niet behaald wordt.  Die kleine opdonder had ze daar mooi tuk.

Mooi overzicht Heinz. ::ok::