Auteur Topic: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal  (gelezen 258 keer)

Online FrankLapidus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
« Gepost op: 13-05-2020, 20:45:36 »
Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld

Gelieve niet te posten in dit topic, zodat het verhaal overzichtelijk blijft. Stemmen, speculeren en discussiŽren kan in het andere topic!

Proloog

26 november 2018
De zon ging langzaam onder op de ijskoude en vooral natte maandagmiddag. Vanuit zijn badkamerraam keek hij neer op het droevige gezicht van een donkere, verlaten straat. Zijn kasteel is de enige woning in deze wijk: alle andere huizen zijn verlaten. Kwam het doordat hij, met zijn rijkdom, de wijk had laten verloederen? Zelfs zijn eigen huis lag er bij alsof het al jaren onbewoond was. Ineens bespringt hem de gedachte dat hij helemaal geen eten meer in huis heeft. Hij zal snel boodschappen moeten doen voordat het donker wordt.

Eerder deze week besloot hij om een sneeuwpop te maken. Hij had al weken geen daglicht gezien en toen hij naar buiten liep werd hij dan ook zowat verblind, zowel door de zon als door het grote pak sneeuw wat zijn landgoed wit kleurde. In zijn achtertuin bevond zich een grote schuur, waar al meer dan een jaar geen mens meer was geweest. Sanmol opende de deur en werd onmiddelijk getroffen door het vele stof en drie grote spinnenwebben. De schuur was leeg, op een grote gevulde vuilniszak na. De stank zorgde ervoor dat hij over moest geven - het braaksel kleurde de vloer geel. Hij had het lijk nooit begraven, verbrand of ergens gedumpt. Hoewel hij de persoon die zijn leven zuur heeft gemaakt, Ycaris, anderhalfjaar geleden heeft vermoord, kon hij het niet aan om het lijk ergens te dumpen. Hij liep de schuur uit en sloot de deur onmiddelijk: hij besloot er nooit meer naar binnen te stappen.

En nu, nu loopt Sanmol op zijn gemak naar de PLUS. In het kleine dorp Xuilemveld, waar hij al sinds zijn geboorte woont, wonen nog slechts zo'n 2000 mensen. Dat er nog een supermarkt is, is dan ook een wonder. Terwijl hij door de schemerige straat loopt, valt zijn oog op een poster die vastgeplakt zit aan een lantaarnpaal. Hij gelooft zijn ogen niet: op de poster staat dat het wereldberoemde zangduo Lucy & D*N binnenkort naar Xuilemveld komt. "Daar moet ik bij zijn", fluistert hij in zichzelf.

De bedrijfsleidster van de PLUS, Daisy, wil de winkel net sluiten als Sanmol aan komt lopen. "Hť! Daisy! Zou ik alsjeblieft nog even ťťn klein boodschapje mogen doen?" Daisy zucht. "Sanmol, je weet dat ik naar huis wil, en toch kom je elke week precies als de winkel gaat sluiten. Kom nou eens een keer op tijd!" Sanmol voelt zich schuldig, maar Daisy ziet dat en zegt: "Okť, ik weet dat je het zwaar hebt, zeker na alles wat er gebeurd is vorige maand... dus ga maar even naar binnen. Ik wacht bij de kassa."
Frankje Lapi

Online FrankLapidus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
« Reactie #1 Gepost op: 13-05-2020, 20:46:10 »
Vijf minuten later rekent hij wat producten af bij Daisy. "22,50 alsjeblieft", zegt ze. Sanmol betaalt contant en wenst Daisy nog een fijne dag. "Bedankt dat ik nog boodschappen mocht doen!" Daisy knikt. "Geen dank." Voordat Sanmol de winkel uit loopt, ziet hij nog een poster van D*N en Lucy aan de muur hangen. "Weet jij waarom zij naar ons dorpje komen? Wat komen ze hier doen?", vraagt hij aan Daisy. "Ik heb gehoord dat ze een optreden komen geven op de verjaardag van de burgemeester. Er worden honderd inwoners uit het dorp uitgenodigd!" Sanmol kijkt Daisy met grote ogen aan. "Oh, ik hoop zo dat ik wordt uitgenodigd! Fijne avond nog, Daisy." Hij loopt naar de uitgang en begint te zuchten: de schuifdeuren gaan niet open. "O, trouwens, ik heb nog een boodschap voor je.", hoort hij van achter. Sanmol draait zich om en kijkt verbaasd. Daisy pakt haar pistool onder de kassa vandaan en zegt: "Met de groeten van Mrchipie." Ze richt op Sanmol en schiet hem recht door zijn hart.

Nadat ze het lichaam van Sanmol heeft verstopt voelt ze dat ze erg moe is. 'Nu snel naar bed, morgen is de belangrijke dag!' Daisy verlaat de PLUS en fietst richting huis.

Wordt vervolgd: eind juni/begin juli 2020 op RealityNet

------------

De forumsoap keert terug! Na zes fantastische jaren door Daisy voel ik me vereerd dat ik het stokje over mag nemen. Ik ga er proberen iets leuks, spannends en moois van te maken en heb al wat ideeŽn in gedachten, maar jullie bepalen voor een groot gedeelte hoe deze soap er uit zal gaan zien! Na elke aflevering kunnen jullie kiezen uit een aantal mogelijke scenario's die bepalen hoe het verhaal verder gaat. Daarnaast krijgen jullie natuurlijk allemaal een leuke rol. Het verhaal wordt geplaatst in dit topic, en discussiŽren, stemmen en speculeren kan in het andere topic.

Na dit proloog kunnen er al een aantal vragen gesteld worden: waarom heeft Sanmol Ycaris vermoord? Waarom schiet Daisy Sanmol neer? En wat heeft mrchipie hier mee te maken? Wanneer komen Lucy en D*N naar Xuilemveld en hoe gaan zij hun optreden beleven? Gaat het lijk van Ycaris ooit gevonden worden? En het lijk van Sanmol?

Maar de vraag van deze keer is... waar heeft Daisy het over? Wat is er zo belangrijk aan de volgende dag?
A: Daisy organiseert een surprise party voor haar beste vriendin, tevens assistente
B: Daisy heeft een date met haar 'crush'
C: De manager van Lucy en D*N komt naar Xuilemveld om de 100 gasten voor het feest uit te nodigen
D: Er zal een andere celebrity in Xuilemveld arriveren

Gelieve niet te posten in dit topic, zodat het verhaal overzichtelijk blijft. Stemmen, speculeren en discussiŽren kan in het andere topic!
Frankje Lapi