Auteur Topic: Wat is jouw nieuws van de dag?  (gelezen 1019377 keer)

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #400 Gepost op: 14-12-2004, 12:00:45 »
Berhard had 6 dochters.. Knappe prestatie!
:D

en Dorine was er geen één van! Eindelijk dat misverstand dat ze een prinsesje is, voor eens en altijd uit de wereld geholpen!  :D

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #401 Gepost op: 16-12-2004, 11:26:11 »
Buskaping bij Athene  15-12-'04   
     
   
Bij de Griekse hoofdstad Athene is een bus met 27 passagiers gekaapt door twee gewapende mannen, mogelijk Russen. Ze dreigen de bus op te blazen en eisen een chauffeur die hen naar het vliegveld rijdt, waar ze met een vliegtuig naar Rusland willen.

De gijzelnemers zouden volgens een bron bij de politie ook een miljoen euro hebben geëist, maar autoriteiten willen dat niet bevestigen. De bus was op weg van Marathon naar de hoofdstad Athene. De buschauffeur wist meteen te ontsnappen door uit het raam te springen. Hij dacht dat de kapers Albanezen waren. De politie heeft de bus omsingeld.

Geschoten
Er is geschoten door de kapers. Een man die de bus benaderde zou daarbij gewond zijn geraakt. De gijzelaars zijn vermoedelijk niet getroffen. Vijf uur na het begin van de kaping lieten de gijzelnemers een man van middelbare leeftijd vrij, even later gevolgd door nog een man en drie vrouwen.

De politie heeft Russische en Albanese diplomaten naar de plek van het gijzeldrama gehaald om erachter te komen welke nationaliteit de gijzelnemers hebben. Volgens de Albanese ambassadeur zouden het Albanezen kunnen zijn.

Vijf jaar geleden werden in Griekenland kort na elkaar twee passagiersbussen door Albanezen gekaapt. Ze eisten geld en een vrije aftocht. In beide gevallen schoot de politie de gijzelnemers dood.   

nos.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Eirc

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • de lokroep roept
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #402 Gepost op: 16-12-2004, 22:44:32 »
Aardig bedacht, maar of een kerstgedicht door Balkende voorgelezen nou zo sfeervol is  :-\\


Kerstgedicht van Balkenende voor troepen in Irak
16 december 2004, 22:13:09

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse deelnemers aan de vredesmissie in Irak krijgen op eerste kerstdag een cadeautje van de Nederlandse Taalunie. Het gaat om een cd met het door premier Balkenende ingesproken kerstgedicht 'Nu zal het wel gauw gaan sneeuwen', van Anton van Duinkerken (1903-1968).

De opname is gemaakt in het Torentje. Het stond er in één keer op, vertelde M. van Es van de Taalunie donderdag. Nu zal het wel gauw gaan sneeuwen gaat over de drie koningen die door een ,,woestijn van eeuwen, vol boosheid en gevit'' trekken, op weg naar de vrede.

De premier vond het een sympathiek initiatief, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. En hij vond het aardig om op deze manier iets van zich te laten horen aan de mensen die met de kerst in lastige omstandigheden hun werk doen.

De door Balkenende voorgelezen tekst is op 25 en 26 december ook te horen op de gedichtenlijn (09094 334248 of 0909GEDICHT). De cd is betaald met het geld van een Haagse culturele prijs die een van de oprichters van de gedichtenlijn heeft ontvangen. Het ministerie van Defensie zorgt voor de verzending naar Irak en de verspreiding onder de ongeveer 1400 militairen in Irak.
I'm Not Sure, Who's Fooling Who Here...

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #403 Gepost op: 17-12-2004, 08:39:21 »
In an interview with The Independent, Lemony Snicket (Daniel Handler, who writes the A Series of Unfortunate Events books, the first movie of which is in theaters tomorrow) was asked what he thought of Harry Potter:
Harry Potter seems like a very nice young fictional man. If I were in the habit of befriending fictional people, I'd be happy to make his acquaintance, but the trouble with fictional friendships is that you tend to find yourself sitting in a cafe, talking excitedly to an empty chair. After several hours, the staff will probably force you to leave, even if there are still uneaten madeleines sitting on your plate, all ready to be covered in strawberry jam. Normally, if you were being treated unfairly, you could count on a friend to help you, but a fictional friend - even one with fictional magic powers - will probably just stand there with a confused and fictional look on his or her face.

::rofl::
Take a glorious bite out of the whole world

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #404 Gepost op: 17-12-2004, 16:25:11 »
KNMI schat kans op witte kerst 6 procent

Uitgegeven: 17 december 2004 14:45
Laatst gewijzigd: 17 december 2004 14:47

DE BILT - Een witte kerst in Nederland zit er dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet in. Volgens het KNMI ligt de kans op sneeuw volgend weekeinde op 6 procent.

Sinds 1901 was slechts zeven keer sprake van een door de KNMI erkende witte kerst, oftewel een sneeuwdek in De Bilt op beide kerstdagen.


Volgens het KNMI kunnen er wel (natte) sneeuwbuien vallen tijdens de kerstdagen, waardoor het er buiten even wit uit kan zien.

Lang zal dat evenwel niet duren: "De kans dat met kerst een serieuze sneeuwstoring een flinke hoeveelheid sneeuw achterlaat is maar heel klein", aldus het KNMI.

nu.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #405 Gepost op: 17-12-2004, 17:10:16 »
Wetenschappelijk bewezen: buitenspel niet te zien
(Algemeen Dagblad)

Volgens onderzoeker Francisco Maruenda is het erg lastig voor scheids- en grensrechters om een buitenspelsituatie goed te beoordelen. De Spanjaard deed onderzoek naar hoeveel tijd het menselijk oog nodig heeft om een spelsituatie goed in te schatten en concludeerde daaruit dat het bijna niet te doen is als het een twijfelgeval is.

Een menselijk oog heeft volgens Maruenda - wiens artikel morgen verschijnt in het Britse tijdschrift British Medical - in het gunstige geval 100 milliseconden nodig om een spelsituatie goed in te schatten. Dan is een voetballer al 71 centimeter verder en de bal is nog veel sneller. "Als de scheids- of grensrechter na lange tijd een spelmoment op het netvlies heeft, is de situatie al weer helemaal anders'', aldus Maruenda.

De scheidsrechter heeft het nog moeilijker. "De oogbewegingen van de arbiters moeten vervolgens de positie van de andere spelers nog taxeren. Dat is een onmogelijke opgave. De scheidsrechter moet daarbij minstens vijf bewegende objecten op het netvlies hebben, vier spelers plus de bal. Die bevinden zich dan op de helft van de verdedigende ploeg, een ruimte van 3200 vierkante meter."

Maruenda stelt dat er snel een oplossing voor moet worden gezocht. "In deze tijd zijn er genoeg technische oplossingen te bedenken. De belangen in de voetballerij zijn zo groot, dat het hoog tijd wordt technische oplossingen in te zetten'', vertelt Maruenda. Hij denkt daarbij aan snelle analyses van tv-beelden tijdens de wedstrijd.
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Lindå

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Bono is verhuisd
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #406 Gepost op: 18-12-2004, 17:20:31 »
Persbericht.

Bert Visscher vertaald voor doven en slechthorenden.
Bij het impresariaat van Bert Visscher komt met enige regelmaat de vraag van doven of slechthorenden binnen of het niet mogelijk is de voorstelling van Bert Visscher voor hen toegankelijk te maken.

In samenwerking met Erika Zeegers, tolk Nederlandse Gebarentaal  en de  Stadsschouwburg Groningen wordt een poging hiertoe gedaan.

Op donderdag 13 januari vinden er in de Stadsschouwburg Groningen tv opnamen plaats van de voorstelling ‘Nee, dan Lourdes”. Vanuit de tv-regiewagen wordt het geschakelde beeld doorgezonden naar de kleine zaal van de schouwburg (Het Kruithuis) . Daar worden de beelden op een scherm geprojecteerd en live vertaald door Erika Zeegers.
Het Kruithuis biedt plaats aan 95 personen. Kaarten a € 10,- kunnen worden besteld bij Impresariaat Eric Alferink.
E-mail: e.alferink@worldonline.nl 
Tel. 0545-481173

In een later stadium zal van de opnames een dvd worden gemaakt.
Hierop zal voor doven en slechthorenden een ondertiteling komen.

Hiermee is Bert Visscher de eerste Nederlandstalige cabaretier die een registratie van zijn programma op dvd laat ondertitelen.




Dat moet vermoeiend zijn om te tolken ::)
Wat t ook was, t lag gewoon niet aan mn toestand

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #407 Gepost op: 19-12-2004, 13:48:51 »
'Prinses Máxima zwanger'

Uitgegeven: 19 december 2004 08:57
Laatst gewijzigd: 19 december 2004 10:09

DEN HAAG - Prinses Máxima is zwanger. Dat beweert De Telegraaf op basis van "regeringskringen''. De Rijksvoorlichtingsdienst kon het bericht volgens een woordvoerder zondagochtend "niet bevestigen''.

Het tweede kind van Máxima en kroonprins Willem-Alexander wordt volgens de krant deze zomer verwacht. Prinses Amalia, het eerste kind van het paar, werd december vorig jaar geboren.

Het tweede kind zou de derde in lijn zijn wat betreft de troonopvolging. De zegsman van de RVD wil niet reageren op de inhoud van het artikel in de Telegraaf. "Die hebben blijkbaar regeringskringen die ik niet ken,'' zegt hij. "Verder heb ik hier niets op te zeggen.''

Kleinkinderen

De koninklijke familie wordt als het goed gaat volgend jaar al uitgebreid met het eerste kind van Prinses Mabel, de vrouw van prins Friso. Deze baby wordt in april verwacht.

Koningin Beatrix heeft op dit moment drie kleinkinderen: prinses Amalia en de twee kinderen van prins Constantijn en prinses Laurentien, prinses Eloise en prins Claus-Casimir.

nu.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Dorine

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #408 Gepost op: 19-12-2004, 15:28:04 »
ADO stuurt Feyenoord met kater de winter in
Op de valreep van de winter had Feyenoord - door de nederlaag van PSV - de spanning in de competitie nog weer even kunnen terugbrengen. In het Zuiderpark zag het daar echter geen moment naar uit: De Rotterdammers verloren kansloos. 

bron voetbal international

::rofl:: ::rofl:: ::rofl::

Mijn prinsje is chriz!!

Offline Cora Bora

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • CB&T secret-mole-org
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #409 Gepost op: 19-12-2004, 19:10:28 »
t was een mooie dag voor de voetballerij.. ;D az winterkampioen...ennnnnnnnnn ajax wint met 4-0 ( owow) van groningen uit!!! ::trots:: wel rottig voor die groningers natuurlijk he.. ::pinokkio::

Offline Test

  • Realitynet.nl Administrator
  • *****
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #410 Gepost op: 20-12-2004, 14:03:57 »
 192     Teletekst ma 20 dec           
 **********************EN DAN DIT... ***
     3FM-jocks opgesloten op de Neude   

 ***************************************
 UTRECHT Burgemeester Brouwer-Korf van 
 Utrecht heeft vanmorgen de diskjockeys
 Giel Beelen,Claudia de Breij en Wouter
 van der Goes opgesloten in een glazen 
 huis op de Neude.                     
                                       
 De dj's verzorgen vanuit het pand de   
 hele week alle uitzendingen van 3FM.Ze
 zamelen geld in voor een noodhospitaal
 in Darfur in Sudan.Luisteraars kunnen 
 op plaatjes en op zendtijd bieden,en   
 dat gebeurt al volop.                 
                                       
 De diskjockeys mogen de studio niet uit
 en mogen vijf dagen lang niets eten.Wel
 mogen ze drinken.De actie,die vrijdag 
 om 17.00 uur afloopt,is ook te volgen 
 via de website www.3fm.nl.             
 ***************************************
Geniet nooit met mate...

Offline Eirc

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • de lokroep roept
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #411 Gepost op: 23-12-2004, 22:52:25 »
         
 **********************EN DAN DIT... ***
     3FM-jocks opgesloten op de Neude   

 ***************************************
 

 ::bravo:: ::ok:: ERG GOEDE ACTIE   ::ok::  ::bravo:: mijn 40euro is al bij ze binnen
I'm Not Sure, Who's Fooling Who Here...

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #412 Gepost op: 24-12-2004, 10:50:51 »
VDH en Van Moorsel besten 2004  23-12-'04   
     
   
Pieter van den Hoogenband en Leontien van Moorsel zijn in de RAI gekozen tot Sportman en Sportvrouw van het jaar. De estafettezwemmers kregen de titel beste sportploeg en Kenny van Weeghel was de beste sporter met een handicap.

'VDH' werd door de sporters in de zaal verkozen boven Erben Wennemars en Theo Bos door tijdens de Olympische Spelen in Athene de gouden medaille te winnen op de 100 m vrije slag. Zilveren plakken op de 4x100 meter en de 200 meter vrij maakten het succes compleet.

Uit handen van oud-zwemster Geertje Wielema, Sporter van het jaar in 1954, kreeg Van den Hoogenband de felbegeerde Jaap Eden Trofee uitgereikt.

Afscheid
De dit jaar afscheid nemende Leontien van Moorsel troefde Anky van Grunsven en Inge de Bruijn af door voor de zesde keer in haar carrière gekozen te worden tot Sportvrouw van het jaar.

In de olympische wegwedstrijd ging het door een val nog mis, maar op de tijdrit bewees ze haar klasse door het goud te winnen. Op de individuele achtervolging completeerde ze haar schier oneindige palmares met de bronzen medaille.

De zwemmers dankten hun uitverkiezing aan hun zilveren plak op de 4x100 meter vrije slag in Athene. Wheeler Kenny van Weeghel won goud op de 400 meter tijdens de Paralympische Spelen en pakte ook nog een zilveren en een bronzen medaille.
 
nos.nl

ps: die actie van die 3fm-dj's is echt goed!
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Eirc

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • de lokroep roept
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #413 Gepost op: 24-12-2004, 20:02:38 »
3FM-actie voor Darfur levert 717.351 euro op
24 december 2004, 18:07:04
 
UTRECHT (ANP) - De actie van Radio 3FM voor Darfur heeft 717.351 euro opgebracht. De dj's Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes boden het bedrag vrijdag aan het Rode Kruis aan, dat daarmee een mobiel ziekenhuis in de Sudanese provincie kan opzetten.



Nogmaals IK vind het een grandioze actie !!!
Het bijeengekregen bedrag is geweldig ::bravo:: Daar zal het Rode Kruis heel blij mee zijn, en worden de vluchtelingen in Darfur echt mee geholpen.
Het bedrag viel me eigenlijk nog een beetje tegen  :-[
Ruim 700.000euro van 16 miljoen nederlanders, das nog een stuiver per persoon.
I'm Not Sure, Who's Fooling Who Here...

Offline Kukai

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #414 Gepost op: 26-12-2004, 09:56:18 »
  122     Teletekst zo 26 dec           
 ***************************************
    Zeker 1000 doden na beving ZO-Azië 

 ***************************************
 JAKARTA Een zware aardbeving,gevolgd   
 door hoge vloedgolven,heeft in landen 
 rond de Golf van Bengalen meer dan 1000
 levens geëist.Alleen al in Sri Lanka   
 zijn meer dan 500 mensen omgekomen.De 
 beving had volgens Amerikaanse metingen
 een kracht van 8,9 op de Richterschaal.
                                       
 Op de stranden van Zuid-India zijn tot
 nu toe 150 lijken aangetroffen.Ongeveer
 400 vissers worden vermist.Op de Thaise
 stranden vielen,net als op de Indiase 
 Andaman Eilanden ongeveer 100 doden.   
                                       
 Het epicentrum lag voor de kust van   
 Sumatra.Daar zijn ook zeker 100 mensen
 omgekomen,van wie 13 op het surfeiland
 Nias.Veel huizen werden weggespoeld.   
 
 :-[
“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #415 Gepost op: 26-12-2004, 15:39:05 »
Oekraïeners weer naar de stembus  26-12-'04   
     
   
In Oekraïne wordt voor de derde keer in twee maanden gestemd voor een nieuwe president. Volgens de jongste peilingen gaat oppositiekandidaat Joesjtsjenko winnen. Hij zou kunnen rekenen op 51 procent van de stemmen.

Vanochtend vroeg stonden er al lange rijen bij de stembureaus.

Op 21 november leek premier Janoekovitsj zijn uitdager Joesjtsjenko in de tweede ronde van de verkiezingen te hebben verslagen, maar de uitslag werd vanwege omvangrijke fraude ongeldig verklaard.

Aan die beslissing van het Oekraïense Hooggerechtshof gingen twee weken van betogingen van Joesjtsjenko-aanhangers vooraf. Zij eisten nieuwe verkiezingen.

Waarnemers
Ruim 12.000 buitenlandse waarnemers, van wie 70 Nederlanders, zien toe op een ordelijk verloop van de verkiezingen. De uitslag wordt in de loop van morgen verwacht.

De eerste indrukken van de Nederlandse waarnemers zijn dat het beter lijkt te verlopen dan de vorige keer. Toch zou men weer op niet deugdelijk verzegelde stembussen zijn gestuit en zou er sprake zijn van "intimiderend stemmen": soms kan iedereen meekijken hoe de niet dichtgevouwen stemkaart in de transparante bus gaat.
 

nos.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Eirc

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • de lokroep roept
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #416 Gepost op: 26-12-2004, 21:54:01 »
 
De Wild geeft Aukje borstvergroting
Radio 538-DJ Ruud de Wild geeft Aukje van Ginneken een borstvergroting. In ruil daarvoor zal zij ergens op haar lichaam de twee stippen van Radio 538 laten tatoeëren. De Wild deed haar het voorstel tijdens een radio-uitzending, toen zij te kennen gaf haar borsten al lange tijd te willen laten vergroten.


 ::ohno:: Dit vind ik dus heel triest
Zij heeft toch al een keer in de Playboy gestaan?!?!?
Dat geeft volgens mij wel aan dat je niet echt ontevrede kunt zijn over je lichaam/uiterlijk.
En dan toch voor kiezen laten ompraten voor een borstvergroting.
Neem jezelf nou eens zoals je bent.
Perfectie is niet te koop.
Leer omgaan met de wat en wie je bent.
Ik snap sowieso niet waarom pop- en filmsterren allemaal grote borsten willen  ???
In de modellenwereld zijn kleine borsten juist helemaal hot

Als je wilt zien wat de resultaten zijn van gekochte perfectie klik hier
I'm Not Sure, Who's Fooling Who Here...

Offline Bakkertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #417 Gepost op: 27-12-2004, 09:39:58 »

De Wild geeft Aukje borstvergroting
Radio 538-DJ Ruud de Wild geeft Aukje van Ginneken een borstvergroting. In ruil daarvoor zal zij ergens op haar lichaam de twee stippen van Radio 538 laten tatoeëren. De Wild deed haar het voorstel tijdens een radio-uitzending, toen zij te kennen gaf haar borsten al lange tijd te willen laten vergroten.


 ::ohno:: Dit vind ik dus heel triest
Zij heeft toch al een keer in de Playboy gestaan?!?!?
Dat geeft volgens mij wel aan dat je niet echt ontevrede kunt zijn over je lichaam/uiterlijk.
En dan toch voor kiezen laten ompraten voor een borstvergroting.
Neem jezelf nou eens zoals je bent.
Perfectie is niet te koop.
Leer omgaan met de wat en wie je bent.
Ik snap sowieso niet waarom pop- en filmsterren allemaal grote borsten willen  ???
In de modellenwereld zijn kleine borsten juist helemaal hot

Als je wilt zien wat de resultaten zijn van gekochte perfectie klik hier

Ik snap daar dus ook niets van hoor..enne me dunkt dat ze genoeg geld heeft gevangen met die plaatjes in de playboy dus laat het haar zelf betalen en schenk dat geld dan aan iemand die het echt nodig heeft, mensen met brandwonden bevoorbeeld.

by the way ik mag niet klagen over mijn borstomvang..maar heb wel altijd heel veel problemen bij het kopen van leuke, maar vooral betaalbare lingerie ed...dus grote borsten hebben is ook niet alles aukje
Altijd blijven lachen wat er ook gebeurd, al is het van de zenuwen!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #418 Gepost op: 28-12-2004, 12:14:04 »
’Het was net of we in een soort wasmachine zaten’
door John van Miltenburg


Dinsdag 28 december 2004 - Op het moment dat de vloedgolf in Zuidoost-Azië kwam aanrollen, zaten drie Brabantse sportduikers bij Thailand net onder water.- „We hebben geluk gehad.“


Den Bosch

Ze zijn ongedeerd. De familie in Brabant, na vijf uur onzekerheid via een mobieltje op de hoogte gebracht, is ’opgelucht en dolgelukkig’ dat het drietal niets mankeert.
Van de vloedgolf hebben Theo Appelhof, zijn partner Linda Janssen uit Schaijk en hun duikvriend Jos van Aar uit Herpen ’op zich niet veel gezien’. Maar des temeer gemerkt. Ze zaten op het moment van de vloedgolf minutenlang zo’n twintig meter onder water.
De drie leden van het duikteam Lith maken een duiktour op een boot bij de Surin-eilanden, een tropisch duikersparadijs op zo’n zestig kilometer uit de kust van Thailand.
Appelhof: „We waren net met onze duik begonnen. Op het moment dat we het water in gingen was het nog rustig. Het water was glashelder.“ De duikers zwommen enkele minuten onder water langs koraalriffen totdat zij in een sterke stroming kwamen. Met handgebaren waarschuwde Theo zijn teamgenoot Jos, die voor hem uit zwom, de andere kant op te gaan en zich bij de groep andere duikers te voegen.
„De stroming bleef maar aanzwellen“, vertelt Theo. „Het zicht verslechterde met de seconde. We zijn omgedraaid en konden door een kleine opening tussen twee rotsblokken zwemmen. Daarna was het net of we in een soort wasmachine terecht kwamen.“
Door de stroming werden de duikers opgelicht en langs een koraalrif geslingerd. Zij slaagden er tweemaal in zich aan rotspunten vast te grijpen.


Niet snel opstijgen

Theo: „De grootste fout die een duiker kan maken is snel opstijgen. Dan kunnen je longblaasjes klappen. Na een paar minuten kwam ik aan de oppervlakte. Ik zag andere duikers van onze groep en ging heftig op zoek naar Jos. Die lag honderd meter verderop in het water. Er was een behoorlijke golfslag.“ Jos van Aar uit Herpen is gehandicapt en zit in het dagelijkse leven in een rolstoel. Hij is bij het duiken op zijn armkracht aangewezen.
Dat de hele ploeg van tien sportduikers weer compleet aan boord kwam, was voor de Brabantse duikersvrienden een hele opluchting. „De bootsman, een Thai, was behoorlijk over de rooie“, aldus Appelhof gistermiddag. „Hij werd met boot en al weggetrokken en wist niet wat zich beneden hem in zee afspeelde. We blijven nu acht dagen aan boord van de boot, ergens in een haven onder Phuket. In Phuket, waar we vandaan kwamen, mag je niet komen. Ons hotel is onbewoonbaar. We zouden nog een jungletour maken, maar die gaat niet door. Onze gids is door de vloedgolf zijn beide ouders kwijt geraakt.“

brabantsdagblad, vandaag
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Tijgertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Tijgerrrrr
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #419 Gepost op: 28-12-2004, 14:02:21 »
We zouden nog een jungletour maken, maar die gaat niet door.
Onbegrijpelijk dat iemand daar na zoiets nog aan kan denken. Echt zo alsof als de gids niet zijn ouders kwijt was geraakt ze dan wel vrolijk die tocht hadden gemaakt ::ohno::
 
Nu te huur in Zeeland: Strandstoelen! Slechts €3,00 per dag.