Auteur Topic: Wat is jouw nieuws van de dag?  (gelezen 1020807 keer)

Offline plienke

  • Forumlid
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #700 Gepost op: 8-01-2006, 11:53:38 »
Klungelaar zet 100 Gentse gezinnen zonder gas

GENT (ANP) - Ongeveer honderd gezinnen hebben zaterdag zonder gas gezeten in het Belgische Gent. Oorzaak was een installateur of een doe-het-zelver die in een woning de waterleiding op de gasleiding had aangesloten.

Daardoor sijpelde water in het gasnet en dat veroorzaakte een panne in drie straten in de Brugse Poort-wijk.

Zaterdagavond laat zat de helft van hen nog altijd zonder gas. De klungelaar wacht mogelijk nog een gepeperde rekening, aldus het energiebedrijf.

home.nl

Je zou maar zo'n klungel in de buurt hebben wonen dan ben je echt niet blij..

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #701 Gepost op: 10-01-2006, 23:36:37 »
Explosie in Utrechts winkelcentrum

UTRECHT - Door een gasexplosie in winkelcentrum Overkapel aan de Wolgadreef in de wijk Overvecht in Utrecht zijn dinsdagmiddag vier gewonden gevallen, waarvan een ernstig. Dat heeft de politie gemeld. Drie gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd, een vierde werd ter plekke behandeld.

De ontploffing vond rond half twee plaats in een drogisterij die daardoor compleet werd vernield. Enkele andere winkels, waaronder een slagerij, raakten beschadigd.

Doordringende gaslucht

Op het moment van de explosie waren medewerkers van een energiebedrijf in het buurtwinkelcentrum bezig met het verleggen van een gasleiding. Of dat iets met het incident te maken heeft, is nog niet duidelijk. Een van de medewerkers raakte door de explosie lichtgewond aan het hoofd. Omwonenden hebben verklaard dat ze voorafgaand aan de ontploffing een doordringende gaslucht roken.

Een bewoonster van een pand aan de overkant van de straat voelde een "aardschok". Toen ze ging kijken, bleken een paar winkelpuien eruit te zijn geblazen. Een andere ooggetuige zat op haar brommer en reed langs het winkelcentrum toen ze een oorverdovende knal hoorde. "Ik zag een deel van het pand ontploffen en vervolgens in elkaar zakken."

Onder een gevel van een winkel, die bijna op de grond hing, kropen volgens haar twee kinderen gillend uit. "Overal lag stof en glas", vertelde ze. Onder het winkelend publiek brak volgens de politie geen paniek uit. De mensen gingen vrij rustig naar buiten toen het centrum werd ontruimd.

Het winkelcentrum, dat zeker tot woensdag afgesloten zal blijven, telt ongeveer tien winkels. Volgens burgemeester A. Brouwer-Korf van Utrecht, die dinsdagmiddag een kijkje kwam nemen, waren er vergevorderde plannen om het centrum tezijnertijd te slopen. Het is verouderd. Waarschijnlijk worden de sloopplannen door de explosie versneld uitgevoerd.

Goh, twee uur voor de knal reed ik er nog nietsvermoedend langs ::)

Offline plienke

  • Forumlid
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #702 Gepost op: 11-01-2006, 15:29:23 »
Belgen gaan praatjes aanknopen
BRUSSEL - Of het net zo gaat aanslaan als de plastic polsbandjes is nog maar de vraag, maar deze week is in België wel een begin gemaakt met het uitdelen van grote rode knopen. Wie zo'n knoop op zijn revers speldt, geeft daarmee aan dat hij een praatje wil maken.
 
Initiatiefnemer Bart De Bondt zei woensdag in dagblad Het Laatste Nieuws dat „mensen steeds minder communiceren”. Mensen met een zichtbare rode knoop geven aan open te staan voor een gesprekje, is de gedachte. Deze week hebben enkele tientallen Bekende Vlamingen de knoop al opgespeld. Vanaf vrijdag kunnen ook gewone Belgen de knopen bestellen via internet of gratis afhalen bij enkele uitzendbureaus.

bron: telegraaf

Het wordt steeds triester..
Willen al die mensen die contact?
Nog even even en zo iets komt ook in Nederland...  ::)
En wordt er een zwarte knop ingevoerd als tegen reactie van ik wil GEEN contact...

Offline Annemarietjuhhh

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #703 Gepost op: 11-01-2006, 21:26:51 »
"Kind gratis aangeboden op Marktplaats"

EMMELOORD - De website www.marktplaats.nl heeft dinsdagavond een advertentie verwijderd waarin een kind...


...van een jaar oud gratis werd aangeboden. Volgens een medewerkster van het Emmeloordse bedrijf worden ,,gelukkig niet vaker’’ kinderen op de site aangeboden. Marktplaats stuurt een e-mail naar de politie om die op de inmiddels verwijderde advertentie te attenderen.

De plaatser van de advertentie beweert een moeder te zijn met vier kinderen. ,,Hij heeft geen ziektes, ik doe hem weg omdat ik meer dingen aan mijn hoofd heb en niet zo goed met kinderen om kan gaan,’’ luidt de begeleidende tekst. De plaatser zegt uit Leeuwarden te komen en liet een telefoonnummer en e-mailadres achter. Het telefoonnummer was dinsdagavond niet bereikbaar.

Ondanks dat in de advertentie uitdrukkelijk staat ,,dat het kind gratis is,’’ heeft een van de 152 mensen die de advertentie hadden bekeken toch twee euro vijftig geboden. De politie in Friesland kon dinsdagavond nog niet op de kwestie reageren.

Volgens de Marktplaats-medewerkster heeft ooit eens een moeder bij wijze van grap haar puberdochter te koop aangeboden, ,,zo van: ik kan niets meer met haar beginnen.’’

Stel je voor, je zit op marktplaats te zoeken, opeens zie je dat er een tiener aangeboden word. "gratis en zo spoedig mogelijk af te halen", staat jou ouders' telefoonnummer erbij! :o
« Laatst bewerkt op: 11-01-2006, 21:28:31 door Annemarietjuhhh »
I am busy and very important

Offline plienke

  • Forumlid
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #704 Gepost op: 11-01-2006, 22:24:12 »
Duiven laten grootste champagnetoren heel

AMSTERDAM - Het is stapelaars woensdag in de Amsterdamse RAI gelukt de grootste champagnetoren ter wereld te bouwen zonder dat twee duiven het feestje verpestten. De al dagen zwoegende stapelaars sloegen in de ochtend alarm toen de twee vogels de Parkhal van de RAI binnenvlogen. Gevreesd werd dat de duiven de wereldrecordpoging zouden verprutsen en er een ravage zou ontstaan door vallend glas.
 
„We hielden er serieus rekening mee dat we actie moesten ondernemen”, aldus organisator Gert-Jan Stok van de Stok & Huisman Horeca & Evenementen Groep. In eerste instantie zou hij zoeken naar een diervriendelijke oplossing om de duiven te verjagen. „We wilden niet dezelfde toestanden als met de Domino-mus.”

Als de beesten te dicht in de buurt van de champagnetoren zouden komen, zouden ze toch worden uitgeschakeld. „Het kan een gevaar opleveren voor de bouwers. Zij kunnen verwondingen oplopen als de toren instort.” De laatste uren voor de vestiging van het record waren de duiven tot opluchting van de glazenstapelaars niet meer gesignaleerd. 
 
Tv-presentator Robert ten Brink zette woensdagmiddag met vaste hand het 35.990e glas neer op de zeven meter hoge pyramide van champagneglazen. Met de toren hopen de organisatoren een plekje te krijgen in het Guiness Book of Records. Het oude record, in 1999 gevestigd in het Kurhaus Hotel in Scheveningen, staat op 30.856 champagneglazen.

bron: telegraaf

Na alle berichten over een mus die dood moet vanwege een record hier eeneen bericht over dieren die wel rekening houden met een recordpoging.  ;D

anoniem 10311

  • Gast
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #705 Gepost op: 23-01-2006, 21:02:46 »
Winnaars 'De Bouw' schrikken van TBS-kliniek

De winnaars van het Talpa-programma 'De Bouw' zijn zich 'wezenloos geschrokken'. In de serie werd door een aantal koppels een luxe woning gebouwd, waarna één van de stellen tot winnaar van het huis werd uitgeroepen. Het winnende stel Trudy en Herman Pieper was echter volgens eigen zeggen niet geïnformeerd dat naast de villa die ze wonnen een TBS-kliniek zal worden gebouwd.

"Dat nieuws was een domper op de feestvreugde. Ons is nooit iets verteld over de nabijheid van zo'n inrichting. We wisten vooraf niet waar het huis zou worden gebouwd", zeggen de Piepers in een interview met De Telegraaf. Ook de andere deelnemers zouden niet op de hoogte zijn geweest. Pas nadat de reeks was afgelopen, hoorde het winnende stel van omwonenden dat er dichtbij hun nieuwe woning in de Almeerse Stripheldenbuurt een TBS-kliniek zou komen. "We hebben die mededeling wel even moeten verwerken. Het is een mooi huis, waar we erg blij mee zijn. Dat willen we benadrukken. Ik denk dat we hier prettig zullen wonen. Dat er over enige tijd TBS'ers door de wijk wandelen, begeleid of niet, vind ik minder leuk."

Maarten van Rooijen, woordvoerder namens Talpa, ontkent dat de kandidaten aan 'De Bouw' onwetend waren over de komst van de kliniek in de woonwijk. Ze zouden vooraf zijn geïnformeerd.

Offline plienke

  • Forumlid
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #706 Gepost op: 25-01-2006, 18:32:15 »
SBS6 haalt inheemse stammen naar Nederland

AMSTERDAM - SBS6 laat inheemse stammen uit Togo, Indonesië en Namibië twee weken logeren bij families in Nederland en België om te filmen hoe zij reageren op de westerse manier van leven. Het tv-programma 'Groeten Terug' is een vervolg op de succesvolle serie 'Groeten uit de Rimboe', waarin de westerse families drie weken doorbrachten bij de stammen.
 
Volgens een SBS6-woordvoerder staat de formule borg voor een absolute cultuurshock voor de logees. „Zij zijn niet op de hoogte van de wereld waarin wij leven, laat staan dat ze die zullen begrijpen. Ongeveer vijf leden per stam zullen logeren bij de gezinnen die zij verleden jaar in hun thuisland ontvingen”, aldus de zegsman woensdag.

De nieuwe serie is vanaf zaterdag 18 maart (21.00 uur) elf weken te zien. Dan kunnen de kijkers volgen hoe de Tamberma's uit Togo gaan logeren bij de familie Bierkens in het Belgische Mol, de Mentawai uit Indonesië bij de familie Rentier in Hilversum en de Himba's uit Namibië bij de Haagse familie Massing.

bron: de telegraaf..

Het hele idee om een groep mensen die niets anders gewent zijn dan hun eigen omgeveing en gewoontes zo bij een Nederlands gezin te brengen. Dat zal voor hun een hele schok worden.. Bij de Nederlandse gezin was er nog iemand die hun kon begeleiden midden de Rimdoe.. Maar andersom wie helpt deze mensen.. De Nederlande cultuur zal deze mensen erg overvallen...

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #707 Gepost op: 25-01-2006, 19:39:54 »
Ik las het artikel in de Spits/Metro ja, dat wordt me wat :o

Offline Bakkertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #708 Gepost op: 15-02-2006, 14:28:37 »
BZN stopt ermee

VOLENDAM - De Band Zonder Naam (BZN) gaat stoppen. Dat maakten de leden van de Volendamse band woensdag bekend op een persconferentie in hotel Spaander in hun woonplaats. In het najaar begint de band aan een afscheidstournee.

De veertigjarige groep bestaat sinds 1966. Gemeten naar het aantal top 40-hits zijn de Volendammers de populairste Nederlandse band aller tijden. BZN heeft 54 top 40-hits op zijn naam staan, waarvan er 22 in de top tien stonden. Toch behaalde de groep maar twee nummer-1-posities. Dat waren Mon Amour en Pearlydumm.


In 1984 stopte zangeres Annie Schilder. Carola Smit volgde haar op. Het meest bepalende gezicht van de band is Jan Keizer. Hij was er echter niet vanaf het begin bij, maar sloot zich in 1969 als drummer aan. Vijf jaar later trad hij aan als zanger.

bron: www.nu.nl

Altijd blijven lachen wat er ook gebeurd, al is het van de zenuwen!

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #709 Gepost op: 19-02-2006, 09:17:30 »
“Johnny Speelt” Daphne!

Breda – “Johnny Speelt” staat weer op de planken. Na “Johnny Danst” en “Loods 9a” is er nu het theaterstuk “Daphne”; een combinatie van film en theater. Dus houdt vrijdag- en zaterdagavond 11, 12, 18 en 19 maart vrij en komt allen kijken!

“ Johnny Speelt” is een groep bestaande uit 8 enthousiaste jongeren die zelf een theaterstuk willen maken. “Daphne” hebben zij bedacht, geschreven en gemaakt. Met de hulp van Stanske Lomans, Ad Vlemmix en De Nieuwe Veste, hebben ze het uiteindelijk op poten kunnen zetten.

Deze acht jongeren hebben niet alleen het stuk bedacht, maar ook alle rompslomp eromheen geregeld: van het vinden van sponsors, het zoeken van geschikte ruimtes om te repeteren en op te treden, het filmen, het maken van een decor tot het monteren van de voorstelling.

 “Daphne” is het perfecte voorbeeld van reality-theater. Feit en fictie lopen dwars door elkaar heen.
Het stuk draait om Daphne de Vries, een meisje van vijftien jaar. Daphne is een normaal tienermeisje, zoals er zoveel rondlopen. De wereld om Daphne heen wordt echter gecreëerd door de acteurs van “Johnny Speelt”. Ze spelen de vrienden en vijanden van Daphne, onder regie van Anneroos Goosen. Zij maken haar leven, het leven waard.

Het verschil met andere toneelstukken is dat Daphne niet acteert; ze leeft.
“Daphne” is een uniek toneelexperiment, waarin de grens tussen echt en nep heel dun is. Maar het is ook een stuk over vakantie en vriendjes, feesten en katers, witte wijn en chocolade-ijs.

Vrijdag- en zaterdagavond 10, 11, 17 en 18 maart zijn er om 20:00u voorstellingen van “Daphne”. Te zien in theater “De Grott”. Kaarten kosten 6 euro per stuk en zijn te reserveren bij Het Uitpunt: telefoonnummer 076 – 5299595. Voor meer informatie kunt U een kijkje nemen op onze website: www.johnnyspeelt.com. Ook kunt U contact opnemen met Myrthe Michielsen of Ad Vlemmix.

Take a glorious bite out of the whole world

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #710 Gepost op: 22-02-2006, 15:09:42 »
EU wil snel minder verkeersdoden
De daling van het aantal verkeersdoden in de Europese Unie gaat niet snel genoeg. Landen en Brussel moeten hun inspanningen opvoeren. Dat zegt Europees Commissaris Barrot van Verkeer.

Vliegcrash
Dagelijks vallen ongeveer 115 doden in het Europese verkeer. "Dat komt overeen met de crash een middelgroot vliegtuig. Elke dag!", zegt Barrot. In 2005 vielen 41.600 verkeersdoden in de EU. "Volkomen onaanvaardbaar dat er zo omgerekend elk jaar een complete stad van de kaart wordt geveegd.''

Wel minder
Het aantal verkeersdoden is wel lager dan in 2000 (50.000 doden), ofwel 137 doden per dag. Het doel van de EU is echter om in 2010 uit te komen op hooguit 20.000 verkeersdoden. "In het huidige tempo komen we uit op 32.500. Dat is onacceptabel. Als we niet oppassen wordt verkeer de voornaamste doodsoorzaak na kanker en hart- en vaatziekten'', aldus de Franse EU-commissaris.

Oost-Europeanen
Vooral Oost-Europeanen en jonge mannen rijden roekeloos, zo blijkt. Twee op de drie automobilisten in Oost-Europa draagt geen gordel, terwijl ze vaker dronken rijden dan West-Europeanen. Algemeen zijn mannen tussen 18 en 23 jaar oververtegenwoordigd bij de verkeersdode, vooral op zaterdagavond. Vooral motorrijders en voetgangers zijn kwetsbaar. Met de huidige trend is in 2010 één op de drie verkeersdoden een motorrijder.

Maatregelen
Barrot herinnert aan enkele maatregelen die binnenkort van kracht worden. Zo moeten truckers langer rusten en worden dodehoekspiegels op vrachtwagens verplicht. In bepaalde bussen komen gordels, die passagiers verplicht moeten omdoen. Verder werken de Europese instellingen aan nog wat verbeteringen: het Europese rijbewijs bijvoorbeeld.

bron: rtlnieuws.nl - 22 feb 2006

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #711 Gepost op: 23-02-2006, 10:00:24 »
Geslachtsdelenrestaurant scoort

Het specialiteitenrestaurant Guolizhuang in de Chinese hoofdstad Peking is een enorm succes. Het opvallende aan dit restaurant is dat de menukaart louter gevuld is met gerechten gemaakt van dierlijke geslachtsdelen.

Eten we vanavond een penis van het paard of de hond, of trakteren we onszelf op een vers, rauw zeehondenpenisje? Het Brabants Dagblad vraagt het zich af in het bericht over het Chinese restaurant Guolizhuang.

Feit is dat de menukaart uitsluitend is gevuld met dierlijke geslachtsdelen. Het restaurant zegt erg goed te draaien en meldt dat de groep klanten, die gek is op de delicatessen, snel groeit. Speciaal opgeleid personeel en voedingsdeskundigen staan in het restaurant klaar om de gasten van dienst te zijn.

In de keuken worden de geslachtsdelen op zijn minst in plakjes gesneden, in bloem gedoopt, gebakken of geroosterd en geserveerd met sojasaus. Van de duurdere producten worden artistieke en culinaire kunststukjes gemaakt. Dé knaller op de kaart is de verse, rauwe Canadese zeehondenpenis van maar liefst 330 euro.

bron: zibb.nl

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #712 Gepost op: 24-02-2006, 11:13:04 »
Optimisme bij ondernemers in industrie
Consument is nog pessimistisch

VAN ONZE REDACTEUREN

AMSTERDAM - De Nederlandse en Duitse industrie zien de komende maanden met veel vertrouwen tegemoet. Een aantrekkende industrie zou de Nederlandse economie echt vaart kunnen geven.
Het optimisme bij ondernemers in de Nederlandse industrie staat op het hoogste punt in vijf jaar. De index voor het producenten-vertrouwen is deze maand op 4,6 uitgekomen, zo blijkt uit CBS-cijfers.

Na de slechte prestaties van de industrie in 2005, maakt de sector nu aanstalten om een belangrijke factor in het economisch herstel te worden. Veranderingen in het vertrouwen in de industrie vertalen zich normaliter binnen enkele maanden in productiewijzigingen.

Toch lijkt voorzichtigheid geboden. Bij de start van het afgelopen kwartaal was het optimisme in de industrie bijna even groot als nu. Toch steeg de industriële productie vorig kwartaal slechts gematigd.

In Duitsland staat het onder-nemersvertrouwen nu op het hoogste punt in veertien jaar, zo werd gisteren bekend. In Nederland vraagt de werkgeversvereniging zich af of er wel reden is om heel positief te zijn. 'Duitsland heeft slecht gepresteerd in het vierde kwartaal en dat werkt vaak vertraagd door in onze sector', aldus een FME-woordvoerder.

Ook Michiel Vergeer, hoofdeconoom van het CBS, houdt een slag om de arm. 'Het hogere vertrouwen kán, maar hoeft niet per se, te wijzen op enige groei van de industrie in de komende maanden.'

Vergeer wijst erop dat positieve productieverwachtingen bij ondernemers niet altijd betekenen dat de productie in Nederland toeneemt. 'Een bedrijf kan ook hooggespannen verwachtingen hebben voor zijn buitenlandse productielocaties.' Voorzover dit optreedt, leidt dat tot tegenvallende groeicijfers voor de Nederlandse industrie. Productie over de grens telt niet mee bij groeicijfers voor de industrie.

Bovendien concentreert het optimisme van ondernemers zich vooral bij de investeringsgoederenindustrie. Industriële ondernemers die consumentengoederen produceren, zijn minder enthousiast.

Voorzover investeringsgoederen gemaakt worden voor de Nederlandse consumptiegoederenindustrie, kan de investeringsgoederensector later te maken krijgen met een terugval. Als achteraf blijkt dat de consumentengoederenindustrie te veel kapitaalgoederen heeft besteld, zal dat zijn weerslag hebben op de nieuwe bestellingen.

Nederlandse consumenten zijn nog steeds negatief gestemd. Hun vertrouwensindex is in de maand februari blijven steken op -14, zo maakte het CBS gisteren eveneens bekend.

Maar ondernemingen in de investeringsgoederenindustrie hoeven niet te veel last te krijgen van een zwakke binnenlandse vraag. Zij baseren hun optimisme vooral op verwachte afzetstijging in het buitenland, zo blijkt uit het onderzoek van het CBS.

Bron: Het Financieele Dagblad

Offline Jorg23

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Do you think you can tell heaven from hell
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #713 Gepost op: 24-02-2006, 15:52:36 »
De selectie van Hofs en Meerdink en de niet-selectie van Huntelaar  ::ohno::

Ik begin van Basten steeds meer een lapzwans te vinden. Altijd amar dat proberen. Ik acht Huntelaar toch wel wat hoger dan Hofs en Meerdink, en ook Venegoor. Onbegrijpelijk  ::ohno::
After all those years do you still think you can tell heaven from hell

Offline Fossiel

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Ben jij niet gewoon de mol?
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #714 Gepost op: 24-02-2006, 20:12:11 »
De selectie van Hofs en Meerdink en de niet-selectie van Huntelaar  ::ohno::

Ik begin van Basten steeds meer een lapzwans te vinden. Altijd amar dat proberen. Ik acht Huntelaar toch wel wat hoger dan Hofs en Meerdink, en ook Venegoor. Onbegrijpelijk  ::ohno::
Klaas Jan presteerd geen kloot de laatste tijd.. Maar het valt me wel mee dat Marco hem niet selecteerd voor 1 goed wedstrijdje tegen RBC..

Hofs en Meerdink zijn een hele andere positie, dus die moet je niet vergelijken

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #715 Gepost op: 26-02-2006, 18:23:26 »
Minister Donner van Justitie heeft een rap opgenomen waarmee hij ageert tegen burgemeester Leers van Maastricht.

Leers rapte onlangs in een nummer van de populaire punkrockband De Heideroosjes over het drugsbeleid, dat hij hypocriet noemt. Minister Donner is het daar niet mee eens. In de rap kondigt de bewindsman harde maatregelen aan tegen blowers. In rap-termen is hier sprake van een heuse battle.

::rofl:: Zo kan je die politici toch niet meer serieus nemen? :P
Take a glorious bite out of the whole world

Offline Fossiel

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Ben jij niet gewoon de mol?
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #716 Gepost op: 27-02-2006, 20:10:55 »
Ivoorkust dreigt WK links te laten liggen

27/2/2006  17:57

Ivoorkust zou komende zomer best eens kunnen ontbreken op het WK in Duitsland. De voorzitter van de nationale voetbalbond dreigt zijn ploeg terug te trekken als de situatie in het Afrikaanse land niet verbetert.

'Als het eind mei niet beter gaat, spelen de Olifanten niet mee op het wereldkampioenschap', dreigde Jacques Anouma hardop. 'We willen dat succes van onze ploeg de inwoners van Ivoorkust verenigt, om een echte toenadering te bewerkstelligen. Maar helaas is er geen licht aan de horizon.'

Anouma lijkt het machtsmiddel van terugtrekking te gebruiken om het verdeelde land wakker te schudden. 'Laten we de wapens toch neerleggen en ons verzoenen met elkaar. Wat voor nut heeft het WK als er geen vrede is in ons land? Zonder vrede geen glorie.'

Ivoorkust beleeft al sinds september 2002 roerige tijden. In het noorden heersen de rebellen, in het zuiden de militairen.

Ivoorkust plaatste zich voor het eerst voor een eindronde van het WK. In Groep C stuit het op Nederland, Argentinië en Servië en Montenegro.

Bron: VI

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #717 Gepost op: 28-02-2006, 00:24:51 »
Testresultaten voedsel op internet

De Voedsel en Waren Autoriteit gaat controlegegevens op internet zetten. Vanaf oktober kunnen consumenten zien welke bedrijven de regels overtreden.
Zo wordt vermeld waar groenten en fruit met te veel bestrijdingsmiddelen worden verkocht. Ook bedrijven die goed uit de onderzoeken komen, worden genoemd. Er staat dan bijvoorbeeld welke snackbars vloeibaar frituurvet gebruiken. Dat is gezonder dan vast vet.
Consumenten kunnen op die manier bewust kiezen wat ze wel en niet eten, zegt de VWA. De Voedsel en Waren Autoriteit was tot nu toe altijd terughoudend met het vrijgeven van de onderzoeksgegevens.

Bron: www.nos.nl - 27 feb. 2006

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #718 Gepost op: 28-02-2006, 11:55:42 »
'Veehouderij oorzaak verspreiding H5N1’
Het H5N1-vogelpestvirus mag zijn ontstaan in wilde vogels, de intensieve veehouderij is verantwoordelijk voor de verspreiding.

Onderzoekers stellen in het blad van de wetenschappelijke academie van de VS dat trekvogels het virus niet kunnen hebben verplaatst naar Rusland, omdat zij toen in de rui waren. Zij wijzen er op dat het virus in Nigeria opdook in een commercieel bedrijf, ver verwijderd van de gebruikelijke vogeltrekroutes.

De wetenschappers stellen dat het H5N1-virus zich heeft ontwikkeld in de intensieve bedrijven in Azië en verder is opgekomen via de export van levende vogels en het gebruik van kippenmest.

De internationale diergezondheidsorganisatie OIE blijft bij trekvogels als de bron van de opmars van het gevaarlijke virus. Directeur-generaal Bernard Vallat stelt dat H5N1 in staat is de hele wereld te besmetten, behalve Australië en Nieuw-Zeeland.

Bron: zibb.nl

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #719 Gepost op: 1-03-2006, 12:09:10 »
Huiselijk geweld treft tienduizenden kinderen
In nog niet de helft van de gevallen volgt aangifte
door John Hoogerwaard

Naar schatting 50000 kinderen zijn jaarlijks direct of indirect slachtoffer van huiselijk geweld. Dat zegt Gerda Dijksman, landelijk projectleider van de politie.

Dijksman presenteert vanochtend op een politiecongres de cijfers huiselijk geweld over 2005. Daaruit blijkt dat 2500 kinderen slachtoffer zijn van geweld. Eenzelfde aantal is er getuige van. „Maar die aantallen kun je gemakkelijk met tien vermenigvuldigen. En dan ben ik nog voorzichtig”, zegt de landelijk projectleider huiselijk geweld.

De cijfers zijn geflatteerd omdat kinderen weinig mogelijkheden hebben om aangifte te doen, vanwege hun afhankelijkheidspositie. „En het gebeurt nog te vaak dat hulpverleners zaken onder zich houden, om wat voor reden dan ook. Dat moet echt veranderen.”

Bij huiselijk geweld waar seksueel misbruik in het spel is, gaat het in 43 procent van de gevallen om slachtoffers jonger dan 18 jaar. Daarom pleit Dijksman voor het snel wegwerken van de wachtlijsten bij het Advies- en meldpunt kindermishandeling.

Sinds twee jaar registreert de politie landelijk cijfers over huiselijk geweld. In 2005 werden 57000 incidenten gemeld. In veertig procent van die gevallen is uiteindelijk aangifte gedaan. Dat is een stijging van vier procent ten opzicht van 2004. Vanwege de landelijke registratie wordt huiselijk geweld volgens Dijksman ’steeds zichtbaarder’.

Daders bestaan voor 98 procent uit mannen, slachtoffers voor 76 procent uit vrouwen. Ruim twee derde van de plegers van huiselijk geweld valt in herhaling. Daarom is Dijksman blij dat het kabinet een voorstel heeft aangenomen voor uithuisplaatsing van daders. Als de Kamer hiermee akkoord gaat, zal de uitvoering waarschijnlijk in het najaar starten.

Volgens Dijksman moeten alle betrokken partijen, zoals politie, verslavingszorg, jeugdzorg en steunpunten huiselijk geweld intensiever samenwerken, om zo dossiers beter te bewaken. In een aantal gemeenten, waaronder Eindhoven, Dordrecht en Amsterdam, wordt al op deze wijze gewerkt.

Bron: Trouw