Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81531 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #40 Gepost op: 15-07-2004, 12:21:44 »
'X-Files'-bedenker verfilmt boek
geplaatst: 13/7/2004 
'The X-Files'-bedenker Chris Carter gaat het boek 'A Philosophical Investigation' verfilmen. Al eerder werd bekend dat Carter ook bezig is met een tweede film naar aanleiding van 'The X-Files'-serie. Daarin keren David Duchovny en Gillian Anderson terug als Fox Mulder en Dana Scully.

'Investigation', geschreven door Philip Kerr, speelt zich af in de nabije toekomst, waar het verplicht is een genetische test te ondergaan om te kijken of iemand aanleg heeft voor gebruik van geweld. Het verhaal gaat over een vrouwelijke Scotland Yard-inspecteur, die in een wreed kat-en-muis spelletje terechtkomt met een psychopathische moordenaar.

De producenten hopen dat het script over een paar maanden klaar is en dat de opnames voor het einde van dit jaar kunnen beginnen. Over de cast van de film is nog niets bekend. Carter zou na deze film pas zijn pijlen richten op de langverwachte tweede 'The X-Files'-film.
 
'Eminem in boksfilm'
geplaatst: 13/7/2004 
Eminem gaat, na zijn succesvolle film '8 Mile', zijn acteercarrière voortzetten door te spelen in een boksfilm.

De rapper gaat in de rol kruipen van Dmitry Salita, een 22-jarig boksfenomeen uit Oekraïne. Het gerucht gaat dat hij Emanuel Steward, ex-trainer van de Amerikaanse bokser Lennox Lewis, heeft ingehuurd om hem voor te bereiden op de film.

Volgens Steward is Eminem een groot talent. "Ik heb hem een aantal stappen geleerd en was verbaasd hoe goed hij is. Sindsdien heeft hij regelmatig getraind. Ik heb hem in de ring laten vechten tegen zeer goede sparringpartners. Hij is enorm verbeterd. Hij is agressief, een echte bokser. Hij beweegt als een Mohammed Ali."
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #41 Gepost op: 15-07-2004, 12:22:33 »
De naam is Moore. Roger Moore jr.
geplaatst: 13/7/2004 
De zoon van voormalig James Bond-acteur Roger Moore volgt mogelijk zijn vader op. Geoffrey Moore staat op de kandidatenlijst van de producenten van de nieuwe Bond-film. De nieuwe Bond neemt de rol over van Pierce Brosnan met wie de makers niet tot een nieuwe overeenkomst konden komen.

De 37-jarige Moore junior heeft al een scriptlezing gedaan voor producent Barbara Broccoli. Het is 19 jaar geleden dat zijn vader voor het laatst als de Britse superspion te zien was in 'A View to a Kill'. Hij werd na die film opgevolgd door Timothy Dalton.

"Geoffrey is net een levensechte James Bond. En zo ziet hij er ook uit. Hij is mogelijk nog meer Bond dan zijn vader al was". Geoffrey Moore is een restaurateur in Zwitserland. Hij was al eerder te zien op tv en in een film, maar speelde alleen kleine rollen.

Geoffrey heeft stevige concurrentie van Clive Owen, Hugh Jackman en Jude Law. De 21e Bond-film moet in november 2005
 
Roberts kost 'Ocean's Twelve' miljoen
geplaatst: 13/7/2004 
Julia Roberts heeft de productiekosten van 'Ocean's Twelve' enorm opgedreven doordat zij om nieuwe opnames vroeg. Volgens een medewerker van de film heeft Roberts vorige week de hele cast laten overvliegen naar Chicago voor het schieten van scènes die al waren gefilmd.

De actrice, die enkele maanden zwanger is, was na het zien van filmbeelden ontevreden over haar kleding. Zij eiste daarom nieuwe filmopnames. De kosten van de film zijn hierdoor enorm opgedreven. De filmmakers moesten drie huizen huren voor tienduizenden euro's. Roberts zelf verbleef in een privéhuis.

Volgens een woordvoerder van Warner Brothers, de producent van de film, is het gerucht overdreven. Het budget van de film is ongeveer 71 miljoen euro. 'We zitten momenteel onder het budget.'
 
Spider Man opnieuw aan de top
geplaatst: 12/7/2004 
Ook in het tweede weekeinde sinds de release was 'Spider Man 2' de bestbezochte film in de Verenigde Staten. De film haalde 46 miljoen dollar (circa 38 miljoen euro) op, waarmee het totaal na twaalf dagen op ruim 257 miljoen dollar (211 miljoen euro) staat.

De komische film 'Anchorman: The legend of Ron Burgundy' van Will Ferrell kende een sterke première met 28 miljoen dollar (23 miljoen euro) in het eerste weekeinde. 'King Arthur', met sterspeler Clive Owen, had een zwakke opening met ruim 15 miljoen dollar (ruim 12 miljoen euro) De andere grote première van het weekeinde, de girl-power film 'Sleepover', debuteerde op een tiende plaats.

Michael Moore's 'Fahrenheit 9/11' bleef goed bezocht. Met een vierde plaats in het afgelopen weekeinde werd de totaalopbrengst opgestuwd naar ruim 80 miljoen dollar (bijna 66 miljoen euro). De film, die een aanval is op president Bush en de oorlog in Irak, lijkt de eerste documentaire te worden die meer dan 100 miljoen gaat opleveren.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #42 Gepost op: 15-07-2004, 12:23:47 »
Superman vliegt zonder McG
geplaatst: 12/7/2004 
Regisseur McG, bekend van de beide 'Charlie's Angels'-films, heeft de nieuwe Superman-film verlaten. Filmstudio Warner Bros verklaarde dat zij het niet eens konden worden over het budget van de film. 'En ook over het casten van de hoofdrol ontstond onenigheid'.

McG kon niet kiezen tussen een bekende ster of juist een totaal onbekend gezicht als de 'man of steel'. Het gerucht ging dat de jonge acteur Henry Cavill de titelrol in zijn zak had zitten, maar dat gaat dus niet door.

Warner Bros wilde de film in zijn geheel in Australië opnemen, vanwege de lagere kosten en de omgeving. McG wilde zijn superheld echter alleen in New York City laten verschijnen. Het geschreven script van J.J. Abrams (van de serie 'Alias') ligt nu in de prullenbak.

De filmstudio moet dus helemaal opnieuw beginnen. Vorige week werd bekend dat een van de studiohoofden 'Superman' heeft aangeboden aan regisseur Bryan Singer, de man die wonderen heeft gedaan voor de 'X-Men'-films.
 
Shrek blijft de modderkoning
geplaatst: 12/7/2004 
'Shrek 2' bleef de modderkoning in Nederland afgelopen weekend. De computeranimatiefilm was voor de tweede week de bestbezochte film van ons land. De tekenfilm was goed voor 947 duizend euro en heeft nu in twee weken een totaalbedrag van ruim 3 miljoen euro opgehaald.

De tienerkomedie 'Mean Girls' deed het ook niet slecht bij haar debuut. De 'gemene meiden' kwamen binnen op de derde plaats in de top-20 van meest bezochte films. De thriller 'Mindhunters', die voor een groot gedeelte in Nederland werd opgenomen, wist de vijfde plek bij zijn debuut te bemachtigen.

De familiefilm 'Two Brothers' en de animatiefilm 'Back to Gaya' kwamen niet verder dan de 9e respectievelijk 11e plek. Deze zomerfilms hadden zich een beter begin gewenst. 'Harry Potter 3' heeft na zes weken geleden te zijn uitgekomen inmiddels bijna 7 miljoen euro opgebracht.

Vanaf woensdag gaat ook in Nederland 'Spider-Man 2' in première, de film die in Amerika al alle bezoekersrecords heeft gebroken.

Stone toch in vervolg Basic Instinct
geplaatst: 11/7/2004 
Sharon Stone heeft overeenstemming bereikt met de producenten van de film Basic Instinct over haar rol in het vervolg op de filmklassieker uit 1992.

Enkele weken geleden eiste de actrice miljoenen van de filmmakers, nadat zij bekend maakten dat het vervolg op de film niet zou doorgaan. Zij besloten daartoe vanwege onder meer de extreme salariseisen van Sharon. Het vervolg kan na deze onderhandelingen echter wel worden gemaakt.

De eerste versie van de film was een grote hit. Er werd 486 miljoen dollar mee verdiend en de carrière van Stone werd gelanceerd door de wereldberoemde scène waarin ze haar benen over elkaar slaat terwijl ze geen ondergoed draagt.

Stone zegt naaktscènes niet te schuwen: "Ik heb zoiets van: wil iemand 12 dollar betalen om mij naakt te zien? Ik vind dat prima." Michael Douglas zal niet te zien zijn in deel 2. Stone zei een jongere geliefde te willen in de film.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #43 Gepost op: 15-07-2004, 12:25:56 »
Spider-Man 2 bevat tientallen fouten
geplaatst: 11/7/2004 
De film 'Spider-Man 2' bevat tientallen fouten. Dat blijkt op een website waar filmliefhebbers samen komen om fouten in films te bespreken. De teller bij 'Spider-Man 2' staat op 41, waarmee het dit jaar op twee films na de film met de meeste fouten is.

'Spider-Man 2' had een monsteropening in Amerika. De superhelden-film heeft bracht in de eerste week 180 miljoen dollar (150 miljoen euro) op. Hiermee versloeg hij het vorige record, dat op naam stond van 'The Matrix Reloaded'. 'Spider-Man 2' draait in Nederland vanaf 14 juli.
 
Knightley speelt stoere Guinevere
geplaatst: 11/7/2004 
Keira Knightley gaat Guinevere spelen in de nieuwe verfilming van het verhaal van King Arthur. Dit keer krijgt de rol van Guinevere wel een andere invalshoek. Knightley transformeert haar in een heldin die goed overweg kan met zwaard en pijl en boog.

De 19-jarige actrice werd wereldberoemd door haar rollen in Bend it like Beckham en de actiefilm Pirates of the Caribbean. Het verschil met die laatste film is dat Knightley in King Arthur veel meer deel zal uitmaken van de actiescènes.

"Wat zo geweldig is aan deze Guinevere is dat ze zo sterk is", aldus Kneightley. "Ze is onafhankelijk, erg manipulatief en berekenend. Ik denk dat je dat wel kunt zien."

Producent Jerry Bruckheimer vertelt het verhaal vanuit de archeologische feiten. De echte Koning Arthur zou een half-Romeinse, half-Britse held zijn die Engeland verdedigde toen het Romeinse Rijk uit elkaar viel.

De film speelt zich af in de vroege Middeleeuwen, niet in de latere Middeleeuwse periode waar de gebruikelijke vertellingen zich afspelen. Het verhaal behandelt de beroemde driehoeksverhouding tussen Arthur, Guinevere en Lancelot. Deze ridders zitten echter niet erg lang rond de ronde tafel. In dit verhaal komt geen Excalibur en Merlin is geen tovenaar.
 
Monty Python-film wordt musical
geplaatst: 10/7/2004 
De bekende Monty Python-film 'Monty Python & the Holy Grail' wordt een musical. De hoofdrollen in de muzikale versie van de satire op de King Arthur-legende zijn voor David Hyde Pierce, Tim Curry en Hank Azaria. Het Monty Python was zeer populair in de zeventiger jaren en bracht komieken voort als John Cleese, Michael Palin en Eric Idle.

Voormalig Python-lid Idle is de man achter het idee om 'Spamalot' op de planken te zetten. Idle was bij Python altijd verantwoordelijk voor de liedjes, waarvan 'Always Look on the Bright Side of Life' uit 'Life of Brian', het bekendste voorbeeld is. De regie van de musical is in handen van Hollywood-regisseur Mike Nichols, bekend van onder andere 'The Birdcage'.

Pierce werd bekend als de broer van Frasier uit de gelijknamige serie, Curry maakte naam als de zingende travestiet in de cultfilm 'The Rocky Horror Picture Show'. Azaria tenslotte verzorgt verscheidene stemmen voor de tekenfilmserie 'The Simpsons'. De productie begint in december in Chicago, voordat de hele club in februari naar Broadway verhuist.
 
Kirsten en Tobey haten elkaar
geplaatst: 9/7/2004 
Misschien leuk om op te letten, als je naar Spider-Man 2 gaat: Kirsten Dunst en Tobey Maguire kunnen elkaar niet luchten of zien. Dat zegt althans iemand die de twee van dichtbij heeft meegemaakt op de set. Ook de kijkers van Oprah Winfrey is het niet ontgaan dat er een nogal ijselijke sfeer heerst tussen het succesvolle koppel.

Kirsten en Tobey waren te gast in Oprah’s show en het publiek kon hun ogen niet geloven. De twee keken elkaar nauwelijks aan tijdens de show en spraken geen woord met elkaar. Volgens de insider kan Kirsten Tobey niet uitstaan, omdat hij haar gebruikt heeft voor zijn carrièrre. Tijdens de opnames van het eerste deel hadden zij kort iets met elkaar, maar Kirsten verwijt Tobey dat het hem alleen om de publiciteit te doen was. Hij liet haar al snel als een baksteen vallen, toen hij had wat hij hebben wilde.

Omdat het in hun contract staat dat zij de film samen moeten promoten, zijn zij nu veel samen te zien. Volgens hun beider woordvoerders is er niets aan de hand en zijn zij juist vrienden. Dat kan natuurlijk, of ze zijn gewoon erg goede acteurs… oordeel zelf. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #44 Gepost op: 15-07-2004, 12:30:34 »
Sydney krijgt misschien Frodo-straatgeplaatst: 11/7/2004
Het plan van de burgemeester van Sydney om de straten in een nieuwe wijk namen te geven van film karakters als Frodo, Samwise en Legolas, gaat waarschijnlijk niet door. Burgemeester Murrau Matson stelde het voor op een raadsvergadering en het idee staat voor volgende week op de agenda. Burgemeester Matson heeft echter al laten weten het idee te laten vallen. Raadsleden waren inmiddels gekomen met andere mogelijke straatnamen zoals de namen van winnaars van het Australische Victoria Cross.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #45 Gepost op: 17-07-2004, 17:48:33 »
Ocean's 12 crew is niet afgeperst
geplaatst: 16/7/2004 
'Ocean's 12' producer Jerry Weintraub is duidelijk. De maffia heeft geen medewerkers van het 'Oceans 12' productieteam afgeperst tijdens de opnames in Italië. Na berichten in de pers zei Weintraub tegen 'The Associated Press' dat er geen sprake was van contacten met de maffia op Sicilië. "We zijn niet benaderd door maffialeden die geld wilden zien."

Eerder deze week meldde de politie van Sicilië dat maffialeden rondhingen bij de set van 'Oceans 12' in het plaatsje Scopella. Politiewoordvoerder Giuseppe Linares zei dat een aantal verdachten waren onderzocht en dat was opgevallen dat ze vaak in de buurt van de filmset te vinden waren. Linaires dacht dat de maffia naar mogelijkheden zocht om de filmproductie af te persen.

"Het is belachelijk, totale onzin" zei Weintraub. "Er werd gezegd dat ik mij zorgen maakte om de sterren, maar dat is niet waar. Niemand heeft ons ooit bedreigd." Volgens Linares was de filmcrew niet op de hoogte van het onderzoek en de lokale maffia-activiteiten.

De 'Ocean's 12' sterren George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts en Catherine Zeta-Jones zijn terug in Amerika om de opnames voor de film af te ronden. De film gaat 10 december in première in Amerika.

 
'CSI'-sterren ontslagen
geplaatst: 16/7/2004 
Twee sterren uit de hitserie 'CSI: Crime Scene Investigation' zijn ontslagen vanwege contractbreuk. Het gaat om Jorja Fox en George Eads, die de onderzoekers Sara Sidle en Nick Stokes spelen.

Ze zijn ontslagen omdat ze allebei meer geld wilden als de producenten hen nog in de show wilden houden. De woordvoerder van beide sterren kon woensdag wel bevestigen dat Fox de laan uit is gestuurd, maar kon niets zeggen over het lot van Eads.

Eads kwam echter donderdag niet opdagen op de set voor de eerste opnames van het nieuwe seizoen. Het is nog onzeker of de makers nieuwe acteurs zoeken om hen te vervangen, of dat er totaal nieuwe karakters bedacht worden. In Nederland is 'CSI: Crime Scene Investigation' een echte kijkcijferhit geworden met gemiddeld anderhalf miljoen kijkers.

 
0605-de film eerst op internet
geplaatst: 16/7/2004 
De film over Pim Fortuyn, met de titel '0605-de film', beleeft zijn première eind dit jaar op internet. Dat maakte Theo van Gogh vrijdag bekend. Het is de eerste keer dat een Nederlandse film eerst online te zien is. De Fortuyn-film wordt door internetprovider Tiscali aangeboden. "Abonnees betalen 4 euro en niet-abonnees 5 euro", zegt Eline van Lelyveld, woordvoerder van Tiscali.

In '0605-de film' linkt Van Gogh de moord op de voormalige LPF-leider aan een samenzwering van de AIVD om de controversiële politicus te vermoorden. "Alles zien we vanuit het oogpunt van actrice Tara Elders, die een milieuactiviste speelt", zegt Van Gogh. De andere hoofdrol is voor Thijs Römer. Hij speelt een fotograaf die op de dag des onheils op het Mediapark aanwezig was.

Pim Fortyun komt alleen in beeld via archiefbeelden. "Ik wil geen Thom Hoffman met een opgeplakt kaal hoofd hebben, dus zie je Pim alleen in archiefbeelden". Van Gogh zei verder dat ook acteurs Jack Wouterse en Johnny de Mol een rol spelen. De film is vanaf december online te bekijken.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #46 Gepost op: 17-07-2004, 17:49:04 »
Amerikaanse kids zien meer filmgeweld
geplaatst: 15/7/2004 
Amerikaanse kinderen worden de laatste jaren meer geconfronteerd met seks en geweld in films. Dat blijkt uit een onderzoek van de Harvard University.

Wetenschappers onderzochten in het kader van het 'Kids Risk project' bijna tweeduizend films die tussen 1993 en 2003 verschenen in de bioscopen. Uit het onderzoek blijkt dat de 'Motion Picture Association' in Amerika, de instelling die verantwoordelijk is voor de classificatie van films, soepeler is geworden met het geven van leeftijdsadvies.

Een recent voorbeeld is de film 'King Arthur' die 7 juli uitkwam in de Verenigde Staten. Ondanks enkele bloedige en gewelddadige scènes werd de film toch goedgekeurd voor de categorie PG-13. Het toezicht van ouders bij het kijken van deze film wordt sterk aangeraden.


 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #47 Gepost op: 17-07-2004, 17:50:23 »
Julia Roberts verrast Clive Owen
geplaatst: 15/7/2004 
Clive Owen was blij verrast met Julia Roberts, die zijn tegenspeler is in de nieuwe film 'Closer'. Owen had een echte 'diva' verwacht. "Maar Julia had gewoon niet aardiger kunnen zijn", zegt hij.

"Ik wist niet precies wat ik moest verwachten. Ik bedoel: je leest dingen en ziet dingen over haar op televisie en dan ontmoet je haar persoonlijk. Zij was zo makkelijk en ze vertoonde totaal geen diva-gedrag, geen lading assistenten en publicisten om haar heen. Het was echt ontzettend leuk", aldus de acteur die bekend is van 'The Bourne Identity' en 'King Arthur'.

In 'Closer' spelen naast Owen en Roberts ook nog Jude Law en Natalie Portman belangrijke rollen. De film is geregisseerd door Mike Nichols. Het is een erotisch geladen verhaal vol liefde, eenzaamheid en bedrog. De film draait vanaf volgend jaar februari in de bioscoop.
 
Het Manchurian Candidate Spel
geplaatst: 15/7/2004 
Ben jij de eerste die het mysterie in de nieuwe "Manchurian Candidate Voice Recognition Game" oplost? Er is nu een spel Online, waarin je de rol speelt van "Major Ben Marco" en alvast de sfeer kan proeven van de psychologische thriller "The Manchurian Candidate", nog voordat deze film in de bioscopen te zien is!

In het spel speel je de rol van "Marco", een professionele soldaat die informatie probeert los te krijgen over zijn mysterieuze ervaringen in Desert Storm. Karakters uit de film bellen elke dag tijdens een vast tijdstip om hulp te vragen gerelateerd aan avonturen in de film. Spelers geven met hun eigen stem advies aan de karakters wat ze moeten doen; een verstandige stem moedigt ze aan door te gaan met het spel; een minder verstandige stem leidt ze naar een gevaarlijk pad, waar ze door twee slechte keuzes uit het spel worden gezet.
 
Op http://www.manchuriangame.com/home.php staat het spel

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Kukai

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #48 Gepost op: 11-08-2004, 18:37:34 »
IdtV Film verfilmt Heineken-ontvoering  07-07-2004

IdtV Film werkt aan een film over de ontvoering van biermagnaat Freddie Heineken. Dat heeft producent Hanneke Niens van IdtV Film woensdag bekend gemaakt. De film is gebaseerd op openbare bronnen zoals krantenartikelen en op uitvoerige eigen research. Niens beklemtoont dat het geen feitelijke reconstructie van de ontvoering wordt, maar wel is geinspireerd op de gebeurtenis en op de groep toenmalige ontvoerders.
Het scenario wordt geschreven door Kees van Beijnum, die eerder onder meer de scripts van De Passievrucht en De Ordening voor zijn rekening nam. De laatste film inspireerde zich losjes op het levensverhaal van de weduwe Rost van Tonningen. De Zwarte Weduwe dreigde vorige jaar met een rechtszaak om het maken van de film te voorkomen.
De regie ligt in handen van Maarten Treurniet. Eerder maakte Treurniet veelgeprezen series als Pleidooi en Zwarte Sneeuw en de Karel Glastra van Loon-verfilming De Passievrucht. Hoofdrollen zijn nog niet bekend.

Biermagnaat Freddie Heinkenen en zijn chauffeur Ab Doderer werden in 1983 ontvoerd. Zij zaten 22 dagen vast. Voor hun vrijlating betaalde het bierconcern destijds 35 miljoen gulden. Twee ontvoerders werden in 1984 gearresteerd door de Franse politie en in Nederland veroordeeld tot elf jaar cel. Een derde man vluchtte in 1985 naar Paraguay, maar werd een paar jaar geleden opgespoord en zit nog steeds zijn veroordeling uit. Ontvoerder Cor van Hout kwam begin 2003 om het leven bij een schietpartij in Amstelveen.

De opnamen van de film moeten begin 2006 plaatsvinden


 
 
“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #49 Gepost op: 21-08-2004, 17:37:39 »
Julian McMahon de nieuwe Bond?
geplaatst: 19/8/2004 
Acteur Julian McMahon is de meest recente naam die wordt genoemd als de nieuwe James Bond. Volgens een aantal filmsites, waaronder aintitcool.com en E! online, is McMahon een serieuze kandidaat om Pierce Brosnan op te volgen. De Australische acteur is bekend van de serie 'Nip/Tuck'.

McMahon zou deze week met Barbara Broccoli, de producente van alle James Bond-films, om de tafel gaan zitten om te kijken of hij de geschiktste kandidaat voor de rol van de Britse superspion is. Jude Law, Clive Owen, Ewan McGregor en Orlando Bloom stonden allemaal op het verlanglijstje. Die laatste kan geschrapt worden, want Bloom gaat in een andere film Bond in zijn jonge jaren spelen.

Onlangs nog werd bekend gemaakt dat McMahon in ieder geval de rol van de slechte Dr. Doom in de superheldenfilm 'The Fantastic Four' in de wacht sleepte. De producenten denken nog steeds de 21e Bond-film volgend jaar november in de bioscopen te hebben

nieuwste Batmanfilm 'Batman Begins'
geplaatst: 20/8/2004 
Warner Bros is nu al bezig met een vervolg op de nieuwste Batmanfilm 'Batman Begins'. Het besluit is genomen omdat de filmstudio erg blij is met het werk van regisseur Cris Nolan. In Nolans film moet Batman strijden tegen 'The Scarecrow' en 'Ras Al Ghul'. In het vervolg wil Warner dat 'The Joker' zijn rentree maakt. Dat meldt latinoreview.com.

Namen van acteurs die de rol van de grinnikende slechterik moeten gaan spelen, doen al de ronde. Favoriet is Steve Buscemi ('Reservoir Dogs') door zijn kenmerkende gezicht. Robin Williams wordt ook genoemd, omdat hij het zelf als een van zijn droomrollen ziet. De kans dat Jack Nicholson de gemene clown opnieuw gaat spelen, is zeer klein. Nicholson speelde in 1989 in de eerste 'Batman'-film al 'The Joker'.

'Batman Begins', met Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman en Morgan Freeman in de hoofdrollen, gaat volgende zomer in première. Het vervolg zal pas twee jaar later het levenslicht zien.

Will Smiths robot niet te verslaan
geplaatst: 17/8/2004 
'I, Robot' is dit weekend de bestbezochte film gebleven in de vaderlandse bioscopen. De film, met Will Smith in de hoofdrol, heeft in twee weken meer dan 1 miljoen euro opgebracht. De beste nieuwkomer was '13 Going on 30', die binnenkwam op de vijfde plaats.

Een andere komedie, de moderne versie van 'Around the World in 80 Days', met Jackie Chan in een van de hoofdrollen, moest het doen met de negende plek. De zombiekomedie 'Shaun of the Dead' kwam binnen op de twaalfde plaats. De Duitse kinderfilm 'Sproet 2' en de gehypte anti-McDonald's documentaire 'Super Size Me' namen genoegen met de 15e en 16e plek.

De laatste nieuweling, de sprookjeskomedie 'Ella Enchanted', kwam in haar eerste week niet verder dan de 18e plaats.

Donderdag openen in Nederland weer vier grote films. Ten eerste 'Garfield: de Film', met de stem van Beau van Erven Dorens als de oranje kater. Ook verschijnt 'Catwoman', met Halle Berry in de rol van de katachtige superheldin. Verder is dan het grootsopgezette 'Riddick' te zien, met actiester Vin Diesel. Voor de melige bioscoopbezoekers is er de komedie 'Harold and Kumar go White Castle'.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #50 Gepost op: 21-08-2004, 17:38:34 »
Chauffeur Fortuyn op set film
geplaatst: 19/8/2004 
Hans Smolders, de chauffeur van Pim Fortuyn, was dinsdag aanwezig op de set van de film '0605' van Theo van Gogh over de moord op Fortuyn. In de film, gebaseerd op het boek 'De zesde mei' van Thomas Ross, suggereert Van Gogh dat er een verband is tussen de moord op Fortuyn en de AIVD. Smolders was op uitnodiging van Van Gogh op setbezoek gekomen.

Smolders: "Het was in Hapert en dat is vlakbij mij thuis. Ik ben eigenlijk niet zo'n complotdenker, maar je moet in principe alles open laten". Smolders is zelf niet in de film te zien. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Tara Elders, die een medewerkster van de AIVD speelt, en voor Thijs Römer, in de film een journalist. De film beleeft half december zijn première op internet en is daarna in februari ook in de bioscoop te zien.

Marilyn Manson als alien
geplaatst: 19/8/2004 
Marilyn Manson heeft weer een acteerrol te pakken. Volgens MTV leent de shock-rocker zijn stem aan een 'alien' in de nieuwe game 'Area-51'. Manson is de verteller van het spel, Edgar, die de speler door het spel leidt.

Manson: "Het mooie aan 'Area-51' is dat ik een buitenaardswezen speel, waarmee ik zelf veel gemeen heb. Hij heeft net als ik een algemene hekel aan de mensheid. Het is een spel voor mensen die nagenoeg geen vertrouwen hebben in hun regering. Mensen die niet alles zomaar pikken over wat ze verteld wordt of geleerd wordt op school."

Edgar helpt de speler alleen maar wanneer hem dat uitkomt. Je weet niet echt of ie goed is of slecht. Behalve Manson verzorgt ook 'X-Files'-acteur David Duchovny een stem. Van Marilyn Manson komt op 27 september zijn best of-cd 'Lest We Forget' uit. Op het album staat ook de nieuwe single, 'Personal Jesus', een cover van Depeche Mode.

'Polleke' wint filmprijzen in Uruguay
geplaatst: 18/8/2004 
De jeugdfilm 'Polleke' is op een filmfestival in Montevideo in Uruguay maar liefst drie keer in de prijzen gevallen. De film ontving de grote juryprijs, de prijs voor de beste speelfilm en de prijs van de kinderjury. Eerder sleepte 'Polleke' van regisseur Ineke Houtman al de juryprijs op het Europese Jeugdfilmfestival in de wacht.

In Nederland werd de kinderfilm bekroond met zowel de Gouden als de Platina Film. Dat betekent dat er meer dan honderdduizend mensen naar de film zijn gaan kijken. De film is gebaseerd op de kinderboeken van Guus Kuijer en gaan over de lotgevallen van het meisje Polleke, die stiekem verliefd is op haar Marokkaanse buurjongen.

De hoofdrollen zijn onder meer voor Halina Reijn, Daan Schuurmans en Liv Stig als de 11-jarige Polleke. Mede door de internationale prijzenregen komt de film ook in België, Duitsland en Scandinavië uit.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #51 Gepost op: 21-08-2004, 17:39:40 »
Hollywood in de ban van buitenaards duel
geplaatst: 17/8/2004 
'Alien vs. Predator' is afgelopen weekend de bestbezochte film gebleken in de Amerikaanse bioscopen. De sciencefictionfilm was goed voor 38 miljoen dollar (bijna 32 miljoen euro) in zijn openingsweekend. Dat is verrassend, omdat filmstudio Fox ervoor koos de film niet van te voren aan filmcritici te laten zien. Dit houdt meestal in dat het geen goede film is.

De fans lieten hun helden echter niet zakken. Zij kwamen massaal af op de film, die de twee hoofdfiguren uit de 'Alien' en 'Predator' filmreeksen tegenover elkaar zet. Ook de Amerikaanse tienermeisjes hadden een reden om naar de bioscoop te gaan. Het vervolg op het verrassend succesvolle 'The Princess Diaries' beleefde haar première. Vele meiden spendeerden gezamenlijk 23 miljoen dollar (19 miljoen euro) om zo de verdere perikelen van prinses Mia een tweede plek te verschaffen.

De filmversie van de bekende Japanse animatieserie 'Yu-Gi-Oh!' beleefde dit weekend ook zijn Amerikaanse première en was goed voor de vierde plaats. De Tom Cruise-thriller 'Collateral' zakte van de top naar de derde plek. 'The Bourne Supremacy', met Matt Damon, maakte de topvijf compleet.

'Alien vs. Predator' draait in Nederland vanaf 28 oktober. 'Princess Diaries 2: Royal Engagement' is vanaf de kerst te zien in de Nederlandse bioscopen.

Clooney bang om kaal te worden
geplaatst: 17/8/2004 
George Clooney wil liever niet zijn hoofd kaal scheren voor een nieuwe rol. De 'Ocean's Eleven' acteur is bang dat zijn haar daarna niet meer terugkomt. Dit meldt persbureau Ananova maandag. Het gaat om een rol voor de film 'Syriana'.

Voor de film zou Clooney kaal moeten zijn en een paar kilootjes zwaarder moeten wegen. Een vriend van de acteur zegt: "Hij vindt het niet erg wat aan te komen, dat vindt hij zelfs wel spannend. Maar hij is altijd bang geweest om kaal te worden. Hij weet nog niet wat hij doet. Misschien dat hij wel een schedelkapje gaat dragen; wie weet."

'Syriana', met verder Matt Damon, gaat over de strijd van de CIA tegen het terrorisme. Clooney speelt de CIA-agent Baer, die 20 jaar in de loopgraven heeft gelegen.

Tom Cruise: democraat of republikein?
geplaatst: 18/8/2004 
Tom Cruise wil zijn stem voor de Amerikaanse presidentiële verkiezingen geheim houden. Dit zei de acteur maandag tijdens de persconferentie voor zijn nieuwe film 'Collateral' in Mexico. Een journalist aldaar vroeg hem of hij voor George Bush of voor John Kerry was.

Cruise zei verder dat hij respect heeft voor de sterren die zich verbinden aan een bepaalde politieke campagne, maar dat hij zijn mening liever voor zich houdt. Cruise: "Politiek is iets heel persoonlijks. Ik ga niet in het openbaar bekendmaken op wie ik straks ga stemmen." In zijn nieuwe film speelt Cruise de rol van een huurmoordenaar. Jamie Foxx en Jada Pinkett-Smith spelen ook mee. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Cora Bora

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • CB&T secret-mole-org
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #52 Gepost op: 24-08-2004, 10:28:40 »
ik kreeg zojuist 'the day after tomorrow' op dvd. heeft iemand die gezien, is het wat?

Offline Dorine

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #53 Gepost op: 24-08-2004, 11:10:31 »
Ja coor, ik vond dat echt een heel goeie film, ik zat echt aan mn stoel gekluisterd. Snel kijken, coor. Echt goeie film, goed verhaal!


::zwaai:: ::dorine::
Mijn prinsje is chriz!!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #54 Gepost op: 26-08-2004, 21:06:37 »
binnenkort ga ik nog maar eens cold mountain kijken, schijnt een goede film te zijn en gaat iemand naar The Village?>!

HIer meer filmnieuws:

Zhang gaat zo goed als zeker 'Geisha' spelen
geplaatst: 23/8/2004 
Zhang Ziyi gaat vrijwel zeker de titelrol spelen in de verfilming van de bestseller 'Memoirs of a Geisha'. De actrice, die een bijrol speelde in 'Crouching Tiger, Hidden Dragon' is nog bezig met de laatste onderhandelingen voordat ze definitief tekent. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Ken Watanabe, die al een Oscar nominatie op zijn naam heeft staan, neemt de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening. Andere namen die een rol moeten gaan spelen in de film zijn: Gong Li, Michelle yeoh, Youki Kudoh en Koji Yakusho. Ook zij zijn nog bezig met de laatste onderhandelingen. De film wordt geregisseerd door Rob Marshall.

Zhang, Chinese van geboorte, gaat Sayuri spelen. Sayuri is een jong weeskindje uit een klein vissersdorp die naar de grote stad wordt gestuurd om een geisha te worden. Watanabe, die een Oscar Nominatie kreeg voor 'beste ondersteunende rol' in 'The Last Samurai', gaat een hoge bestuurder spelen op wie de jonge geisha, Sayuri, uiteindelijk verliefd wordt.

Volgende maand moeten de opnames voor de film beginnen. Deze vinden plaats zowel in Los Angeles als in Japan. Marshall is opgetogen over de voorlopige cast: "Ik kan me niet beter wensen dan de spelers die wij nu op het oog hebben. We gaan een boek verfilmen dat wereldwijd een bestseller is. Ik vind het daarom van het hoogste belang dat ik een cast van internationale allure krijg. Vooralsnog ziet het er veelbelovend uit." 

Film met Antonie Kamerling nummer één in VS
geplaatst: 24/8/2004 
De eerste Hollywoodfilm van Antonie Kamerling, 'Exorcist: The Beginning' was dit weekeinde de bestbezochte film in de Amerikaanse bioscopen. Het vierde deel van de horrorfilm uit 1973 ging vrijdag in première. Met een geschatte opbrengst van 18,2 miljoen dollar (ruim 15 miljoen euro) is het een matig bedrag voor een openingsweekend.

De vierde Exorcistfilm moest de strijd voor de nummer één positie aangaan met films als 'Alien vs. Predator', 'Whithout a Paddle' en de Tom Cruise-film 'Collateral'.

De Nederlandse acteur speelt in de film een kleine rol van een Duitse SS-officier die een Nederlands dorp uitmoordt. De 37-jarige acteur wil doorbreken in Hollywood en hoopt dat deze film zijn droom zal doen uitkomen. Kamerling speelde eerder in Nederlandse films als 'All Stars' en 'Ik Ook van Jou'.

Poppenfilm is geen porno
geplaatst: 24/8/2004 
De controversiële poppenfilm 'Team America: World Police' krijgt niet de gevreesde Amerikaanse NC-17-keuring (voor kijkers van 18 jaar en ouder). Dit meldt filmvakblad Variety. De film, van de makers van de serie 'South Park', gaat over een internationaal antiterroristisch team dat de strijd aangaat met een wrede dictator.

Variety zegt dat de beide regisseurs, Trey Parker en Matt Stone, contractueel verplicht zijn een film voor 16 en ouder af te leveren en niet één voor 18 jaar en ouder. Dat wordt nog lastig, want het schijnt dat er behoorlijk wat 'poppenseks' voorkomt in de film. Bij hun vorige project, 'South Park- Bigger, Longer & Uncut', had de Amerikaanse filmkeuring ook de nodige moeite met sommige scènes.

De verwachting is dat de keuring en de makers nog lange discussies voor de boeg hebben, eer er goedkeuring komt voor een 'R-keuring' (16 jaar en ouder). De film, waarin ook een pop van docufilmer Michael Moore is te zien, komt 15 oktober in de Amerikaanse bioscopen. Dat is nog voor de presidentiële verkiezingen in dat land.

In Nederland gaat 'Team America: World Police' eind januari in première.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #55 Gepost op: 26-08-2004, 21:09:59 »
Julia Roberts blij met komst tweeling
geplaatst: 25/8/2004 
Actrice Julia Robert heeft tegen de Engelse krant The Sun verklaard dolgelukkig te zijn met de komst van haar tweeling. Na een IVF-behandeling is de ster uit 'Pretty Women' in verwachting van een jongen en een meisje.

Die dikke buik zit haar nu nog niet in de weg. "Ik werd op een ochtend wakker en schrok van die bobbel. Ik kan me nu nog niet voorstellen hoe groot mijn buik er over drie maanden uit zal zien. Ik laat het allemaal maar over me heen komen."

Julia (36) is sinds twee jaar getrouwd met cameraman Danny Moder. Ze heeft haar man ontmoet tijdens het filmen van 'The Mexican' met Brad Pitt. Na de bevalling wil de Oscarwinnares het rustiger aan gaan doen en haar aandacht vooral richten op de tweeling.

Dakota Fanning weer in grote Hollywoodfilm
geplaatst: 25/8/2004 
Het kind-sterretje van dit moment, Dakota Fanning heeft een rol gekregen in een film met Kurt Russel, meldt internetsite TeenHollywood.com. In de familiefilm 'Dreamer' zou Russel eerst een zoon hebben, maar speciaal voor Dakota is de rol omgezet in een dochter. In de film redt zij samen met haar vader het leven van een paard met een gebroken been.

Op 6-jarige leeftijd speelde Fanning al televisierollen in 'ER' en 'Ally McBeal. Dakota's eerste grote filmrol was in de film 'I am Sam' als dochter van de geestelijk gehandicapte Sean Penn. Onlangs was Fanning nog te zien naast Denzel Washington in de thriller 'Man on Fire'. Volgend jaar speelt zij naast een andere Hollywoodgrootheid, Robert De Niro, samen met de Nederlandse Famke Janssen in 'Hide and Seek'.

Protest tegen Amerikaanse filmopnames Deuce Bigalow 2
geplaatst: 26/8/2004 
Bewoners van Amsterdam, die last hebben van de opnames voor de Amerikaanse film 'Deuce Bigalow 2', hielden dinsdag een stil protest. Dat meldde AT5 dinsdag. De gedupeerden waren het zat dat zij door de opnames dagenlang hun parkeerplaatsen kwijt waren. 'Bigalow' is, samen met 'Ocean's Twelve', de tweede grote Hollywoodfilm die Amsterdam als filmlocatie heeft gekozen.

Dinsdag moest de crew opnames maken voor een ingewikkelde achtervolgingsscène en een stunt langs de Amstel. Jan Hoogerwerff was de initiatiefnemer van het protest. Hoogerwerff: "Dit soort dingen horen niet op de openbare weg, maar in een studio. Dit is al de tweede of derde filmset voor mijn deur."

Producent van de film Glenn Gainor verzekert 'dat hij er alles aan doet om geen negativiteit in Amsterdam te kweken'. In de film spelen naast Hollywood-acteurs Rob Schneider en Eddie Griffin, ook Nederlandse acteurs als Jeroen Krabbé, Johnny de Mol en Chantal Janzen een rol. Hannah Verboom heeft de belangrijkste vrouwelijke rol veroverd. De filmploeg blijft nog tot medio september in Nederland.

Regisseur noodgedwongen uit Harrison Ford-film
geplaatst: 26/8/2004 
Regisseur Mark Pellington heeft zich door het plotselinge overlijden van zijn vrouw vorige week teruggetrokken uit de nieuwe Harrison Ford-film 'The Wrong Element'. Dit maakte Variety dinsdag bekend. Jennifer Barrett-Pellington werkte samen met haar man als kostuum ontwerper aan zijn film 'Arlington Road'. Studio Warner Bros is nu op zoek naar iemand die Pellington kan vervangen.

Het is nog steeds de bedoeling dat er in de herfst begonnen wordt met de opnames. Daarom moet Warner haast maken met het vinden van een nieuwe, geschikte regisseur. In 'Element' speelt Ford de rol van een beveiligingsman, wiens vrouw en kinderen worden gekidnapt. De ontvoerders willen dat hij een aanzienlijk bedrag steelt op de bank waar hij werkt. Naast Ford is ook Paul Bettany te zien. Pellington was ook verantwoordelijk voor de thriller 'The Mothman Prophecies'.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #56 Gepost op: 29-08-2004, 15:38:46 »
Film over de kapers van het 9/11-drama
geplaatst: 27/8/2004 
"Hamburg Cell", een docudrama over de levens van de 11 september vliegtuigkapers, is gisteravond in première gegaan op het internationale filmfestival van Edinburgh. De organisatie van het filmfestival tipt de film als een van de meest spraakmakende films van het jaar.

De film belicht de terrorist Ziad Jarrah, een van de kapers van het vliegtuig dat op 11 september neerstortte in een weiland bij Pennsylvania. Jarrah was een van de leden van de beruchte Al-Qaida cel in Hamburg, die een leidende rol speelde in het kapingsdrama. In de film wordt Jarrah gevolgd vanaf het moment dat hij in Hamburg gaat studeren tot zijn dood aan boord van United Airlines vlucht 93.

De maakster van de film, Antonia Bird, was vanaf 11 september gefascineerd door de kapers. "Niemand weet iets over deze mensen. Ik wilde graag weten hoe zij tot hun daad zijn gekomen, hoe ze hier bij betrokken zijn geraakt. En vooral, wat hen bezielde om in een vliegtuig te stappen en deze vervolgens te laten crashen." In september zal de film te zien zijn op de Britse televisie.

'Lethal Weapon'-acteur gearresteerd
geplaatst: 27/8/2004 
'Lethal Weapon'-acteur Danny Glover is woensdag gearresteerd tijdens een demonstratie tegen de humanitaire crisis in Sudan, meldt de BBC donderdag. Glover werd opgepakt toen hij voor de Sudanese ambassade in Washington een toespraak gaf. De acteur wil dat er een vredesmissie naar het gebied gaat om het geweld een halt toe te roepen.

"We willen een einde aan de vijandigheid", zei Glover in zijn toespraak. De 58-jarige acteur werd later beschuldigd van opruiend gedrag en onrechtmatige samenscholing. De Verenigde Naties noem de situatie in de Sudanese regio Darfur 'de ergste humanitaire crisis in de wereld'. Volgens de VN zijn zeker vijftigduizend mensen om het leven gekomen en 1,2 miljoen anderen dakloos geraakt.

Glover is binnenkort overigens te zien in de horrorfilm 'Saw'.

De film 'Simon' maakt kans op een oscar
geplaatst: 27/8/2004 
'Simon', de nieuwe film van Eddy Terstall, is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. Dit maakte Holland Film donderdag bekend. De film gaat over de vriendschap tussen twee mannen, die elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar weer ontmoeten blijkt de een dodelijk ziek. De hoofdrollen zijn voor Cees Geel, Marcel Hensema, Nadja Hüpscher en Eva Duijvestein.

"Ik ben erg blij dat ze mijn film hebben gekozen", meldde Terstal aan Novum Nieuws. "Ik heb de film eigenlijk voor een internationaal publiek gemaakt. Om te laten zien hoe normaal euthanasie, het homohuwelijk en het drugsbeleid bij ons eigenlijk wordt gevonden." Op de vraag of hij denkt nog een kans te maken op een nominatie zei hij 'dat zijn film misschien iets te progressief is voor die oude Oscar-stemmers'.

'Simon' heeft met het winnen van de Oscar-inzending, onder meer 'Cloaca' verslagen. 'Simon' is op 22 september dit jaar de openingsfilm van het Nederlands Film Festival en gaat daarna op 30 september in de rest van Nederland draaien.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #57 Gepost op: 5-09-2004, 22:25:09 »
Tom in Cruise control op première
geplaatst: 3/9/2004 
Tom Cruise heeft zich donderdag in Londen tussen ongeveer drieduizend fans begeven tijdens de Britse première van zijn nieuwe film 'Collateral'. Hij zette handtekeningen, poseerde voor foto's en stond vrienden van fans te woord via de mobiele telefoons van de fans. Cruise deed eerder dit jaar hetzelfde bij de promotie van 'The Last Samurai'.

De Hollywoodster nam tweeënhalf uur de tijd voor zijn fans en zelfs toen een van hen zei dat hij en Nicole Kidman weer een stel zouden moeten vormen, bleef hij vriendelijk lachen. Aran Burke, een fan, gaf Cruise zijn moeder aan de telefoon en die wist niet wat ze moest zeggen. "U heeft een mooie stem en eigenlijk zouden u en Nicole weer bij elkaar moeten komen", zei ze uiteindelijk.

Cruise gaf een compliment terug, maar ontweek wijselijk de suggestie over Kidman. De acteur kon niet blijven voor de film. Hij moest meteen door naar het filmfestival in Venetië. Het toeval wil dat Nicole Kidman daar ook is, om haar nieuwe film 'Birth' te promoten. Cruise en Kidman 

Kingsley wil Bondschurk worden
geplaatst: 2/9/2004 
Sir Ben Kingsley heeft op de Britse radio de producers van de nieuwe James Bond-film laten weten dat hij graag de nieuwe schurk wil spelen. De acteur deed dit tijdens een interview met Capital FM. Kingsley is momenteel als de boosaardige 'the Hood' te zien in de verfilming van 'The Thunderbirds'.

"Ik wil graag via dit programma luid en duidelijk laten weten dat ik de kans om een Bondschurk te spelen met al mijn vijf armen zou grijpen", zei de Oscarwinnaar op het radiostation. Het is nog niet duidelijk wie de nieuwe Bond wordt. Filmstudio MGM blijft er voorlopig echter bij dat de film volgend jaar november uitkomt.

Kingsley debuteerde dit weekeinde in Amerika in de film 'Suspect Zero' als een excentrieke seriemoordenaar. De kale acteur heeft duidelijk de smaak van gemenerik te pakken.

Harmon heeft lol met Jim en Tea
geplaatst: 3/9/2004 
Angie Harmon krijgt een rol in de nieuwe film 'Fun with Dick and Jane', samen met Jim Carrey en Tea Leoni. De film is een remake van een komedie uit de zeventiger jaren, waarin Jane Fonda en George Segal de titelkarakters vertolkten. Harmon is bekend van tv-series als 'Law & Order' en 'Baywatch Nights'.

Carrey en Leoni spelen een rijk koppel, dat hun inkomen ziet verdwijnen. Om niet arm te worden, plannen de twee overvallen op huizen en bedrijven van hun rijke vrienden. Harmon speelt in de film de rol van Veronica, een van de rijke vriendinnen. De komedie wordt geregisseerd wordt door Dean Parisot en draait volgend jaar zomer in de bioscoop. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #58 Gepost op: 6-09-2004, 11:09:38 »
Sizemore alsnog gevangenis in
geplaatst: 4/9/2004 
De voorwaardelijke vrijlating van acteur Tom Sizemore is herroepen omdat hij weigerde mee te werken aan een drugstest. In oktober werd Sizemore veroordeelt tot zes maanden voorwaardelijke celstraf voor het mishandelen van zijn toenmalige vriendin en hoerenmadam Heidi Fleiss gedurende hun tweejarige relatie.

Behalve de voorwaardelijke straf, moest Sizemore, bekend uit 'Black Hawk Down' en 'Saving Private Ryan', verplicht een afkickprogramma volgen. Afgelopen maand wilde Sizemore in het reclasseringsbureau echter geen urinemonster afgeven voor een drugscontrole. Hij zou bang zijn geweest dat er met de resultaten geknoeid zou worden, omdat hij de agent die de controle moest uitvoeren niet kende. Het resultaat van een drugstest eerder die dag bij zijn advocaat was negatief.

Het OM overweegt Sizemore aan te klagen voor de drugs die de politie in zijn huis in Hollywood vond bij zijn arrestatie op 11 augustus. Sizemore's advocaat verklaart dat die drugs niet aan Sizemore toebehoorden.
 
Voorloper van 'Pulp Fiction' misschien verfilmd
geplaatst: 5/9/2004 
Er komt misschien een film over wat er aan 'Pulp Fiction' vooraf ging. John Travolta, die de gangster Vincent Vega speelde heeft gezegd dat de regisseur van de gewelddadige film overweegt om nog een hoofdstuk van de film te verfilmen. "Tarantino belt me elk half jaar op met een verhaal over de Vega broers, een soort prequel op 'Pulp Fiction'."

Travolta is op het filmfestival van Venetië om zijn film 'A Love Song for Bobby Long' te promoten. "Het probleem is dat we in magere jaren hebben samengewerkt. Nu maakt Tarantino films met een miljoenenbudget. Ik weet niet of ik nog wel goed genoeg ben voor hem".
 
Al Pacino in Shakespeare film
geplaatst: 5/9/2004 
Al Pacino nam de rol van joodse geldschieter Shylock op zich in de filmversie van Shakespeare's 'De Koopman van Venetië'. De film ging zaterdag tijdens het filmfestival van Venetië in première.

Op een persconferentie tijdens het filmfestival vertelde Pacino dat hij het een uitdaging vond om zo'n bekende rol te spelen en de tekst zo voor te dragen alsof die voor het eerst wordt verteld. Pacino (64) heeft al eerder werk van Shakespeare gedaan. Hij regisseerde en speelde in 'Looking for Richard', een film over Shakespeare's Richard III.

Pacino had nooit gedacht dat hij de rol van de jood Shylock ooit zou spelen. "Ik heb de rol geaccepteerd, omdat ik vond dat regisseur Michael Radford een uitstekend script had waarin controversiële zaken, zoals de spanningen tussen joden en christenen aan de orde komen."
 
Kate Winslet voelt zich thuis in moederrol
geplaatst: 5/9/2004 
Kate Winslet is ervan overtuigd dat het moederschap haar geholpen heeft bij haar laatste rol in 'Finding Neverland'. De actrice vertelde dat ze nu in staat is om moederrollen te spelen. "Ik zou deze rol nooit zo goed hebben kunnen spelen als ik zelf niet moeder zou zijn van twee kinderen." De 29-jarige actrice is op het filmfestival van Venetië om samen met haar co-ster Johnny Depp de wereldpremière van de film bij te wonen.

Winslet speelt de rol van Sylvia Llewelyn Davies, moeder van twee zoontjes, die de inspiratie vormden voor de schrijver van Peter Pan, J.M. Barrie. Barrie was goed bevriend met de Llewelyn Davies familie en werd na de dood van Sylvia de voogd van de kinderen.De regisseur van de film Marc Foster, bekend van de film 'Monster's Ball' verdiepte zich in de vriendschap tussen J.M. Barrie en de weduwe Davies.
 
DeNiro toch Italiaans ereburger
geplaatst: 6/9/2004 
Hollywoodster Robert DeNiro wordt volgende maand alsnog een Italiaans ereburger, ondanks heftige weerstand.

Een groep Italiaanse Amerikanen beweert dat de acteur de Italianen een slechte naam heeft gegeven. Dit baseren ze met name op de rol van de jonge Don Vito Corleone in de maffiafilm 'Godfather II'.

De 61-jarige acteur zou het ereburgerschap deze week op het filmfestival van Venetië uitgereikt krijgen. De ceremonie is verplaatst naar volgende maand in Rome. Daar zal de prijs uitgereikt worden door de Italiaanse minister van Cultuur Giuliano Urbani. DeNiro is in Venetië om zijn rol in 'Shark Tale' te promoten. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #59 Gepost op: 7-09-2004, 10:34:55 »
Rimpels geen probleem voor Johnny Depp
geplaatst: 6/9/2004 
Johnny Depp heeft geen problemen met ouder worden, hij vindt het zelfs leuk. De acteur vertelde dit op het filmfestival van Venetië bij de première van zijn nieuwe film 'Finding Neverland'.

In 'Finding Neverland' speelt Depp, J.M. Barrie, de schrijver van 'Peter Pan', Het beroemde verhaal over het jongetje dat weigerde ouder te worden. 'Tegenwoordig is jong blijven gewoon een kwestie van plastische chirurgie. Ik vind het idee uit Peter Pan om voor altijd kind te blijven, een heel mooi gegeven. Ik ken vele mensen die zich op latere leeftijd nog steeds als kinderen gedragen. Mensen die nog dezelfde energie, fascinatie en nieuwsgierigheid uitstralen als kleine kinderen. Het is erg belangrijk om dat gevoel te behouden. Maar ik vind het helemaal niet erg om ouder te worden".
 
Recordzomer voor Hollywood
geplaatst: 6/9/2004 
Hollywood wist deze zomer haar eigen record te verbreken. De stad van de sterren wist met alle zomerfilms bijna 3,5 miljard euro om te zetten. De grootste klappers van deze zomermaanden waren 'Shrek 2', 'Spider-Man 2', 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' en 'The Day After Tomorrow'.

Michael Moore's succesvolle documentaire 'Fahrenheit 9/11' heeft ook zeker geholpen met het verbreken van het record, dat vorig jaar gevestigd werd. De film over Bush en Bin Laden bracht 84 miljoen euro op. De grootste verrassing deze zomer was de komedie 'Dodgeball', met Ben Stiller en Vince Vaughn, die met meer dan 100 miljoen dollar (84 miljoen euro) de Amerikaanse bioscoopkassa's deed rinkelen.

Maar het was niet alleen succes wat de klok sloeg. 'Catwoman', 'Troy', 'The Terminal', 'King Arthur' en 'The Village' brachten niet het geld op, wat van te voren van de blockbusters was verwacht. Toch kan Hollywood terugkijken op een succesvolle zomer en maakt het zich nu op voor het herfstseizoen en de kerst.
 
'De Dominee' op één na bestbezochte film
geplaatst: 6/9/2004 
'De Dominee', gebaseerd op het leven van crimineel Klaas Bruinsma, was de op één na best bezochte film dit weekeinde. Ongeveer 19 duizend mensen bezochten de film met Peter Paul Muller en Chantal Janzen in de hoofdrollen. Distributeur A-Film is 'erg tevreden'.

Annick Smit, publiciteitsmedewerker van de filmdistributeur: "We zijn zeer tevreden. Op de tweede plaats binnenkomen, na 'The Village' in een stralend zomerweekend, is zeker niet slecht. En de mensen die hem gezien hebben waren er zeer positief over". De zwarte komedie 'The Stepford Wives', met Nicole Kidman, moest het doen met de vierde plek.

De thriller 'Twisted' was nieuw op zeven en de actiefilm 'Walking Tall' moest genoegen nemen met de negentiende plek. De Duitse film 'Gegen die Wand' debuteerde op een veertiende plaats, hetgeen niet slecht is voor een niet-Amerikaanse film. Vanaf donderdag draait het vervolg op 'The Bourne Identity' in de bioscopen. 'The Bourne Supremacy' ziet wederom Matt Damon in de hoofdrol.
 
Theron sterkt aan in Los Angeles
geplaatst: 6/9/2004 
Charlize Theron is terug naar haar huis in Los Angeles gevlogen, nadat zij vorige week gewond is geraakt op de Duitse set van haar nieuwe film 'Aeon Flux. De Oscarwinnares kwam tijdens een van haar eigen stunts ten val en kon niet meer verder. De opnames zijn nu enige weken stilgelegd.

Hoewel de blessure aan haar nek niet zo ernstig was dat zij in het ziekenhuis moest worden opgenomen, besloot de Zuid-Afrikaanse toch huiswaarts te keren. In Los Angeles kan Charlize zich door haar eigen doktoren laten onderzoeken. En de actrice herstelt volgens liever in een bekende omgeving. 'Aeon Flux' is een futuristische thriller over een vrouwelijke vrijheidsstrijder.
 
Justin gaat niet trouwen met Cameron Diaz
geplaatst: 6/9/2004 
Justin Timberlake zal met kerstmis niet in het huwelijk treden met zijn vriendin Cameron Diaz, dit is gemeldt op gezag van de moeder van Justin.

De popster zou volgens geruchten voor het einde van het jaar met de Charlie's Angels-actrice trouwen, enkele weken nadat zijn ex-vriendin Britney Spears in het huwelijk zal treden. De moeder van Justin heeft de trouwplannen van haar zoon naar het rijk der fabelen verwezen. "Mijn zoon is pas 23 en nog te jong om zich aan één persoon te binden. Hij moet eerst van het leven genieten en lol maken".
 
Ashton doet het met Sharon Stone
geplaatst: 6/9/2004 
Het was al duidelijk dat Sharon Stone in het nieuwe deel van Basic Instinct met een jonge lover aan de haal zou gaan, maar nog niet wie dat zou worden. Nu is bekend geworden dat het waarschijnlijk Ashton Kutcher is.

Sharons personage Catherine Tramell zet in het nieuwe deel haar klauwen in een jonge dokter (Kutcher). De 26-jarige acteur zal waarschijnlijk niet al te veel inlevingsvermogen nodig hebben, om als haar Toy Boy te fungeren...

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!