Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81533 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #60 Gepost op: 16-09-2004, 21:21:27 »
Nederlandse wegwijzer in 'The Terminal'
geplaatst: 9/9/2004  
Het Nederlandse bedrijf Bureau Mijksenaar heeft voor de nieuwe film van Steven Spielberg 'The Terminal' de bewegwijzering verzorgd. Dit heeft het bureau donderdag bekend gemaakt. Het bedrijf is, speciaal op verzoek van Spielberg, betrokken geweest bij het ontwerp en de bouw van de filmset.

Om de nagebouwde terminal zo authentiek mogelijk te maken, gebruikten de ontwerpers van Spielberg het handboek dat door Mijksenaar is gemaakt. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor de bewegwijzering van Schiphol en van de New Yorkse luchthaven JFK International Airport.

'The Terminal', die vanaf 16 september in de bioscoop draait, gaat over een man (gespeeld door Tom Hanks) die door omstandigheden permanent op het vliegveld moet blijven.
 
Charlize Theron mag geen stunts meer doen
geplaatst: 10/9/2004  
Oscarwinnares Charlize Theron moet het van haar vriend Stuart Townsend rustiger aan gaan doen. Twee weken geleden brak Theron bijna haar rug tijdens opnames in Berlijn voor haar nieuwe film Aeon Flux. In deze film speelt zij een acrobatische superheldin.

Townsend, zelf ook acteur, bevestigde dat Theron minimaal zes weken uit de roulatie is doordat ze per se haar stunts zelf wilde doen. De acteur wil dat ze stopt met het doen van stunts, die eigenlijk door professionals moeten worden gedaan. "Het scheelde een haar of ze had in een rolstoel gezeten. Het gaat nu goed met haar, maar het had heel slecht kunnen aflopen."

Theron staat er om bekend dat ze veel stunts zelf doet. Townsend: "Charlize is iemand die niet snel nee zegt tegen stunts. Ik heb tegen haar gezegd dat de stuntvrouw de stunts moet doen en niet zij."
 
Gwyneth Paltrow doet het rustig aan
geplaatst: 10/9/2004  
Filmster Gwyneth Paltrow doet het voorlopig rustig aan met haar carrière. "Ik kan me niet voorstellen dat ik in een film ga spelen." De Oscarwinnares zei dat ze de kans erg klein acht dat ze het komende jaar weer gaat acteren. Paltrow beviel in mei van haar dochtertje Apple.

Toch kan de actrice niet helemaal stil zitten. Ze presenteerde onlangs de MTV Video Music Awards in Miami en verscheen in de seizoenopening van de 'Oprah Winfrey Show'. De moeder brengt haar tijd vooral door met het volgen van acteerlessen en het bekijken van realityprogramma's.

MTV's 'Newlyweds', met in de hoofdrol Jessica Simpson is haar favoriet. "Ik ben blij dat er toch nog een populair iemand als Jessica is, die niet constant onder invloed is en met iedereen het bed induikt."
 
Michael Moore mag artikel 'Times' niet gebruiken
geplaatst: 11/9/2004  
'The New York Times' staat niet toe dat Michael Moore een artikel gebruikt voor zijn nieuwste boek, dat samen met de DVD 'Fahrenheit 9-11' volgende maand wordt uitgebracht.

In het artikel wordt kritisch gekeken naar de manier waarop de krant verslag doet van de periode voorafgaand aan de oorlog in Irak. Ook de verslaggeving over het doen en laten van president Bush is onder de loep genomen. Een woordvoerster van 'The Times' meldt dat de krant neutraal is in haar verslag rondom de aanstaande presidentsverkiezingen en niet wenst mee te werken aan een productie waarin één van de kandidaten wordt aangevallen.

Moore mag voor zijn boek wel artikelen van andere kranten gebruiken. "The New York Times is de enige die weigerde mee te werken", aldus uitgever Simon en Schuster. "Alles wat Michael Moore doet is controversieel. De film 'Fahrenheit 9-11', dat de eerste prijs op het filmfestival van Cannes won, was al controversieel voordat het in de bioscopen te zien was."
 

 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #61 Gepost op: 16-09-2004, 21:22:09 »
Jude Law heeft het druk
geplaatst: 12/9/2004 
De komende maanden worden erg druk voor Jude Law. Het begint vrijdag met de première van de film 'Sky Captain and the World of Tommorow', waarin Law samen te zien zal zijn met Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie. Daarna volgen nog vijf films tot kerstmis, waaronder 'Alfie' en 'Closer'.

De Britse acteur (31) geeft toe dat hij de afgelopen tijd behoorlijk hard heeft gewerkt. Dit was voor hem een manier om zijn veelbeschreven scheiding met Sadie Frost te verwerken. Het stel ging in oktober uit elkaar na een huwelijk van zes jaar. "Het is best raar en voor mij niet zo gunstig dat al deze films zo snel achter elkaar worden uitgebracht. Ik heb ze de afgelopen twee jaar gemaakt. Een aantal van de films is in Londen opgenomen en dit gaf me de kans om dicht bij mijn drie kinderen te zijn", zegt Law in de New York Post.
 
Dougray Scott is de nieuwe James Bond
geplaatst: 12/9/2004 
Dougray Scott wordt de nieuwe James Bond. Hiermee heeft hij een leger aan concurrenten verslagen, zoals 'Hulk' Eric Braba en Clive Owen om de wereldberoemde rol van geheim agent van Pierce Brosnan over te nemen.

Scott (38) zal de zevende acteur worden die de rol van Bond zal gaan spelen. Hij gaat zijn debuut in de 23ste Bondfilm maken, die volgend jaar wordt uitgebracht. Scott werd gekozen door de productiemaatschappij nadat was besloten dat de nieuwe Bond weer dreigend en sexy moest overkomen, net zoals de originele OO7, Sean Connery.

Brosnan kondigde in juli aan dat hij niet meer zou terugkeren als de spion. "Dit was het en meer heb ik niet te zeggen over de wereld van James Bond." Dougray Scott speelde eerder rollen in de televisieserie 'Highlander' en films als 'The Ripley Game' en 'Mission Impossible 2'. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

'Bourne' is suprème in de bioscopen
geplaatst: 13/9/2004 
'The Bourne Supremacy' is afgelopen weekeinde op de eerste plaats binnengekomen van de lijst met bestbezochte bioscoopfilms in Nederland. Dit heeft de NVF (Nederlandse Vereniging van Filmverhuurders) maandag bekendgemaakt. Het vervolg op 'The Bourne Identity' laat wederom Matt Damon zien in de hoofdrol als de aan geheugenverlies lijdende spion.

De thriller 'The Village' moest na drie weken wijken van de eerste plaats. De nieuwe romantische komedie 'Jersey Girl' (met Ben Affleck) debuteerde op een elfde plek. 'De Dominee', over het leven van crimineel Klaas Bruinsma, zakte een plaats naar nummer drie. De Nederlandse film blijft het desondanks goed doen.

Donderdag gaat 'The Terminal' draaien, de nieuwe film van Steven Spielberg en Tom Hanks. Ook de twee nieuwe Nederlandse produkties 'Cool!' en 'Stille Nacht' beleven die dag hun première. Het bizarre 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' draait vanaf donderdag ook voor het eerst.
 
No more Lara voor Jolie
geplaatst: 13/9/2004 
Angelina Jolie heeft gezegd geen derde 'Tomb Raider'-film te maken. De actrice liet dit weten tijdens de persinterviews voor haar nieuwe film 'Sky Captain and the World of Tomorrow'. Jolie heeft twee films gemaakt als het rondborstige computergame-personage, waarvan deel twee werd geregisseerd door de Nederlander Jan de Bont.

"Ik heb alles met Lara gedaan wat ik kon. Ik denk niet dat ik nog meer uit haar kan halen", zegt de de actrice. Zij wil nog wel een vervolg maken op 'Sky Captain'. "Een film waarin de vorige avonturen van de drie hoofdpersonen wordt verteld; hoe ik aan mijn oogmasker kom en wat mijn romance inhield met het personage van Jude Law."

'Sky Captain and the World of Tomorrow' draait vanaf vrijdag in Amerika en gaat 21 oktober in première in Nederland.
 
'Julia Roberts ziet er vreselijk uit'
geplaatst: 13/9/2004 
'Julia ziet er vreselijk uit'. Dit is een de commentaren op Julia Roberts' recente vertolking in 'Ocean's Twelve'. De schrijver zegt de film al in een vroeg stadium te hebben gezien. 'De hele film zie je Julia zonder make-up. Dat is echt geen gezicht', is een van zijn conclusies.

De geruchten gaan al langere tijd dat Julia behoorlijk vervelend was tijdens het opnemen van het vervolg op 'Ocean's Eleven'. 'Ze wilde constant dingen overdoen en vond dat haar kleding moest worden veranderd. Insiders zeiden dat het misschien aan haar zwangerschap lag'. De uiteindelijke film gaat in december in de bioscopen draaien.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #62 Gepost op: 16-09-2004, 21:23:39 »
Zombies regeren Amerikaanse bioscopen
geplaatst: 13/9/2004 
'Resident Evil: Apocalypse' is afgelopen weekeinde de bestbezochte film geweest in Amerika. Het vervolg op 'Resident Evil', gebaseerd op de gelijknamige horror-computergame, bracht 23,7 miljoen dollar op (19,3 miljoen euro). De niet-doden sloegen hiermee de Chinese 'Hero' na twee weken van de eerste plaats.

De nieuwe thriller 'Cellular' met Kim Basinger in de hoofdrol kwam binnen op nummer twee, met 10,6 miljoen dollar (8,8 miljoen euro). De kleine komedie 'Napoleon Dynamite' deed het niet slecht op de negende positie. De komedie 'Without a Paddle' werd derde. 'Hero' zakte naar een vierde notering.

Vrijdag opent in Amerika 'Sky Captain and the World of Tomorrow', een ode aan de oude Hollywood-sciencefictionfilms, met Jude Law, Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie. Verder gaat de romantische komedie 'Wimbledon' in première, met Kirsten Dunst en Paul Bettany als tennisgeliefden.
 
De Zaak Alzheimer op weg naar de Oscars
geplaatst: 14/9/2004 
De geprezen kaskraker De Zaak Alzheimer, is geselecteerd als Belgische inzending voor de Oscars. Voor de 42-jarige regisseur Erik Van Looy is het de eerste keer dat hij wordt geselecteerd om België te vertegenwoordigen op de Oscars. Op 25 januari 2005 maakt de Academy haar nominatielijst bekend en zal blijken of The Alzheimer Case tot de vijf uitverkorenen behoort. De uitreiking zelf vindt volgend jaar plaats op 27 februari.

Scheveningen was 'Cool!'
geplaatst: 14/9/2004 
Cool!', de nieuwe film van Theo van Gogh, is maandagavond de openingsfilm geweest van het Film by the Sea filmfestival in Scheveningen. De feestelijke galapremière vond plaats in Pathé Theater Scheveningen. Onder de gasten bevonden zich de regisseur, hoofdrolspelers Katja Schuurman en Johnny de Mol en minister Gerrit Zalm, die een kleine rol als bankdirecteur heeft in de film.

De cast en crew kwamen aan in politiebusjes. Schuurman liep aan de hand van de minister de bioscoop binnen. Schuurmans vriendje Thijs Römer stapte gearmd met Zalms vrouw de bus uit. Maandag was overigens de enige keer dat Van Goghs film te zien is geweest in een Pathé-bioscoop. Het bioscoopconcern heeft besloten 'Cool!' niet te vertonen, vanwege 'het ontbreken van commerciële waarde'.

'Cool!' gaat over de problematiek van jongeren in de Glenn Mills-inrichting en draait vanaf donderdag in de bioscopen en filmhuizen
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #63 Gepost op: 17-09-2004, 15:05:02 »
Ashton Kutcher tot twee keer toe beroofd!
geplaatst: 15/9/2004 
Twee keer in korte tijd is er ingebroken in het restaurant ‘Dolce’ van toyboy Ashton Kutcher in Los Angeles. Het speeltje van Demi Moore is er helemaal kapot van.

Dolce is van Ashton en twee ex-collega's van de serie ‘That 70’s Show’, Wilmer Valderrama en Danny Materson. De 26-jarige Punk'd-ster mist een onbekend bedrag aan geld en cheques. De wijn konden de dieven ook niet laten staan. Ze hebben meteen maar een voorraadje dure flessen ingeslagen.

Arme Ashton. De beveiliging is nu aangescherpt om te voorkomen dat er voor de derde keer ingebroken zal worden in zijn geliefde eetpaleisje. Nu maar hopen dat de dieven niet de smaak te pakken hebben gekregen, om weer naar hetzelfde restaurant uit te wijken.....

Hanks speelt rol Brando
geplaatst: 16/9/2004 
Tom Hanks' rol als zwerver in de nieuwe computeranimatiefilm 'The Polar Express' zou eerst worden gespeeld door Marlon Brando. Dit heeft producent Steve Starkey donderdagochtend gezegd tijdens een presentatie van de film in Amsterdam. In de animatiefilm vertolkt Hanks vijf rollen: treinconducteur, vader, jongen, de kerstman en een zwerver.

"Eigenlijk wilden we dat de zwerver ingesproken zou worden door Marlon Brando, die zijn rol in 'On the Waterfront' zou imiteren", zei Starkey. "Maar toen Hanks hem nadeed, zei regisseur Bob Zemeckis: 'Waarom doe jij het niet?'. En zo geschiedde. We hebben daarna nooit meer contact met Brando gezocht", ging de producent verder.

'The Polar Express' is geheel opgenomen met de techniek van 'performance capture'. Dat betekent dat de acteurs de scènes speelden in speciale kleding met sensoren erop. De bewegingen die zij maken worden later bewerkt in de computer.

Het resultaat, over een ongelovige jongen die met een magische trein meegaat om te ontdekken dat de kerstman echt bestaat, draait vanaf 9 december in de bioscoop.
 
Kevin Spacey regisseert 'Cloaca'
geplaatst: 16/9/2004 
Het beroemde 'Old Vic Theatre' in Londen opent donderdag het seizoen met het toneelstuk 'Cloaca', geschreven door Maria Goos. Het stuk wordt gespeeld door een Engelse cast en is geregisseerd door Kevin Space. Hij is tevens de nieuwe artistiek directeur van het theater.

"Ik ben erg blij dat de eerste productie van dit nieuwe bedrijf een nieuw stuk is van een voor Engelsen onbekende schrijver. 'Cloaca' van de Nederlandse Maria Goos is een stuk dat echt in deze tijd past en ik beloof dan ook dat het een stimulerende avond zal worden", zegt Spacey op de website van het Engelse theater.

Het 'Old Vic Theatre' is één van de oudste theaters in Londen en internationaal bekend. Het werd geopend in 1818 en is het enige theater uit die tijd dat nog steeds in gebruik is. 'Cloaca' is te zien tot 11 december.
 
Uma vervangt Sandra inderdaad
geplaatst: 16/9/2004 
Sandra Bullock heeft zich inderdaad op het laatste moment uit de nieuwe film Prime teruggetrokken, omdat zij niet tevreden is over het script. Als vervangster werd aan Kill Bill-actrice Uma Thurman gedacht en zij heeft nu definitief toegezegd.

Uma gaat in Prime een dertiger spelen, die valt voor de zoon van haar therapeute (Meryl Streep). Annie Parisse (Monster-in-Law) zal te zien zijn als Katherine, de beste vriendin van Uma's personage. 
De Olsens gaan reclame maken voor McDonalds
geplaatst: 17/9/2004 
De tweelingzussen Mary-Kate en Ashley Olsen gaan reclame maken voor McDonalds. De tweeling gaat in 1035 vestigingen in Frankrijk Happy Meals promoten. Ashley en Mary-Kate, van wie de laatste onlangs uit een kliniek ontslagen is wegens anorexia, zijn net begonnen met studeren aan de universiteit in New York.

Bij ieder Frans Happy Meal zal een fotoalbum van de zussen zitten. Daarnaast zijn er tassen en pennendoosjes met hun naam erop te verkrijgen. De tweeling maakte eind jaren tachtig hun televisie debuut als baby in de comedy 'Full House'. Hun recente film, 'New York Minute', draait sinds een maand in Frankrijk en Nederland in de bioscopen.
 
Anthony Anderson aangeklaagd wegens verkrachting
geplaatst: 17/9/2004 
Acteur Anthony Anderson, de comedy-ster uit 'Kangaroo Jack' en de 'Barbershop', wordt beschuldigd van aanranding van een vrouw. De vrouw bezocht hem vorig jaar op de set van de serie 'All about the Andersons' voor een sollicitatiegesprek. Hij zou haar toen hebben verkracht.

Anderson ontkent alle beschuldigingen. "Het is overduidelijk een poging om misbruik te maken van Anthony's kwetsbaarheid, die is ontstaan door de zaak in Memphis," aldus een woordvoerder.

De drieëndertig jarige Anderson werd in juli aangeklaagd voor het verkrachten van een vrouw in Memphis. Deze vrouw speelt een kleine rol in de film 'Hustle and Flow', die momenteel nog in de maak is. De acteur is vrij gekomen na het betalen van 20.000 euro borg.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #64 Gepost op: 17-09-2004, 15:07:31 »
OPVOLGER FRIENDS BEGONNEN
--------------------------------------------------------------------------------
 
In de VS is de sitcom Joey afgelopen donderdag van start gegaan als opvolger van de hitserie Friends. En al heeft Joey nog niet zoveel friends als de voorganger, met 18,6 miljoen kijkers kan NBC redelijk tevreden zijn. De serie scoorde het hoogst onder de adverteerders-vriendelijke doelgroep 18-49 jaar. Friends zelf trapte vorig seizoen af met 24,5 miljoen kijkers.

De sitcom draait om Joey Tribbiani die naar Hollywood verhuist om er een carriere als acteur op te bouwen. Hij gaat er veel om met zijn zuster Gina - een sexy single kapster - met een 20-jarige zoon Michael die onder het juk van zijn moeder vandaan probeert te komen.

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #65 Gepost op: 19-09-2004, 17:41:06 »
Klingon website uit het jaar 2379
geplaatst: 16/9/2004 
Een Duitse nieuwszender heeft een site geopend uit het jaar 2379! De site is gebouwd om te vieren dat de zender 10 jaar lang nieuws vertelt op internet in 30 talen.

De site uit de toekomst is namelijk helemaal geschreven in Klingon. Dat is een taal die buitenaardse wezens spreken in de science fiction serie Star Trek.

De taal is in 1984 bedacht voor de serie door een taaldeskundige. Voor de taal bestaan echte regels en een alfabet. Klingon kan iemand echt leren spreken.

De Klingon-site is niet te begrijpen voor de meeste aardwezens. Gelukkig heeft de zender ook een Duitse en Engelse versie gemaakt.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #66 Gepost op: 21-09-2004, 21:48:01 »
Timberlake en Diaz tijdelijk uit elkaar
geplaatst: 18/9/2004 
Het huwelijk van Justin Timberlake en Cameron Diaz staat op de tocht, nu de twee tijdelijk uit elkaar zijn gegaan. Volgens een insider is het stel elkaar allesbehalve zat, maar hebben ze grote moeite om te gaan met de druk van buitenaf. "Ieder aspect van hun relatie wordt publiekelijk uitgemeten, en daarmee kunnen ze moeilijk omgaan", zegt een bekende van het stel.

Diaz (32) en Timberlake (23) zouden naar verluidt nog steeds van elkaar houden is het voor hun relatie het beste om elkaar wat bewegingsvrijheid te geven. Het koppel is vijftien maanden bij elkaar en zou in december gaan trouwen. Over een paar maanden bekijkt het stel of ze de relatie weer zullen oppakken.
 
John Travolta publiceert memoires
geplaatst: 18/9/2004 
Acteur John Travolta gaat zijn memoires schrijven. Uitgeverij Hyperion kondigde aan dat de biografie van de Pulp Fiction-ster in de herfst van 2006 in de winkels moet liggen. Het boek zal zowel over zijn carrière als zijn privéleven gaan.

Travolta vond het tijd worden voor zijn biografie. "Ik heb een mijlpaal in mijn leven bereikt door vijftig te worden. Als ik er nog langer mee zou wachten, zou ik twee boeken moeten schrijven!" Travolta gaat het boek niet helemaal zelf schrijven. Hij krijgt hulp van Will Schwalbe, chef-eindredacteur bij de uitgever. Deze ziet het helemaal zitten in de biografie: "John is een van de meest geliefde acteurs. Er valt genoeg te schrijven over bijvoorbeeld zijn vriendschappen met mensen als Marlon Brando en prinses Diana."

Travolta's nieuwe film 'Ladder 49' gaat op 2 december in Nederland in première.
 
Macaulay Culkin in staat van beschuldiging gesteld
geplaatst: 21/9/2004 
Voormalig kindsterretje Macaulay Culkin is in de Verenigde Staten in staat van beschuldiging gesteld voor drugsbezit. Tijdens een verkeerscontrole werd de acteur betrapt op het bezit van marihuana en verschillende medicamenten.

Culkin (24), die bekend is van zijn rol in de 'Home Alone'-films, werd vrijdag gearresteerd toen hij samen met een vriend op de snelweg reed bij Oklahoma City. De officier van justitie van Oklahoma, Wes Lane vertelde dat Culkin in staat van beschuldiging is gesteld vanwege twee beschuldigingen van illegaal drugsbezit.

Lane wil dat de acteur wordt behandeld voor zijn drugsprobleem. Culkin is na het betalen van een borgsom van vierduizend euro vrijgelaten uit de gevangenis.
 
Gwyneth Paltrow vangt drie miljoen euro
geplaatst: 19/9/2004 
Oscarwinnares Gwyneth Paltrow gaat voor het vertolken van een liedje van drie minuten in een film, bijna drie miljoen euro opstrijken. Hiermee is zij de best betaalde actrice ooit voor een cameo. Haar man, Coldplay-zanger Chris Martin, verdient voor het zingen van een liedje drieduizend euro.

Paltrow speelt in de nog te maken film Every Word Is True, de rol van de Amerikaanse zangeres Peggy Lee. Het liedje dat de actrice gaat zingen is This Thing Called Love. Het nummer is de openingsscène van de film. Binnenkort komt haar nieuwste film Sky Captain And The World Tomorrow in de bioscoop.
 
Ouders behoedden Milla Jovovich voor drugs
geplaatst: 20/9/2004 
Volgens actrice Milla Jovovich heeft de strikte discipline van haar ouders haar behoed voor een drugsverslaving. In een interview met zegt de 28-jarige ster uit 'Resident Evil' en 'The Fifth Element' een strenge opvoeding te hebben gehad.

"Mijn ouders hebben al hun geld in mijn opvoeding gestoken: danslessen, acteerlessen, muzieklessen. Als kind vond ik dat vaak deprimerend, maar tijdens mijn tienerjaren is dat mijn redding geweest. Zonder deze discipline was ik zeker, zoals veel van mijn vrienden, in een afkickkliniek beland", aldus de actrice.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #67 Gepost op: 21-09-2004, 21:49:25 »
Britney Spears getrouwd
geplaatst: 20/9/2004 
Britney Spears (22 jaar) is voor de tweede keer getrouwd. Dit keer met één van haar dansers: Kevin Federline. De trouwerij was in Californië in de Verenigde Staten. Alleen vrienden en familie mochten erbij zijn. Eerder trouwde Britney met een vriendje van vroeger. Dat huwelijk duurde 3 dagen. Dat huwelijk was een grapje zei Britney.

Kevin en Britney hadden 2 maanden verkering toen ze besloten te trouwen.
 
'Sky Captain' bestbezochte film in Amerika
geplaatst: 20/9/2004 
'Sky Captain and the World of Tomorrow' is dit weekeinde de bestbezochte film geworden in Amerika. De sciencefictionfilm met Jude Law, Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie in de hoofdrollen, was goed voor 16,2 miljoen dollar (13,3 miljoen euro), in dit verdere matig bezochte bioscoopweekeinde.

De komedie 'Mr. 3000', met in de hoofdrol de in Amerika uitermate populaire zwarte komiek Bernie Mac, eindigde op de tweede plaats met 9,2 miljoen dollar (7,5 miljoen euro). De romantische komedie 'Wimbledon', met Kirsten Dunst en Paul Bettany' debuteerde op een vierde plek, met 7,8 miljoen dollar (6,4 miljoen euro) in het netje.

De horrorfilm 'Resident Evil: Apocalypse' zakte van de toppositie naar een derde plek. 
Britse eilandbewoners niet blij met Demi Moore
geplaatst: 20/9/2004 
De bewoners van Ynyf Llanddwyn, een eiland aan de kust van Wales, hebben schoon genoeg van Demi Moore. Moore, die op het eiland haar nieuwe film 'Half Light' opneemt, lapt alle lokale regels aan haar laars. Zo schijnt de filmster met haar crew complete sets te bouwen in natuurgebieden en daarmee beschermde diersoorten weg te jagen.

De vuurtoren, de grootste attractie van het eiland, is compleet overgeschilderd. Ook is een stadsmuur uit de twaalfde eeuw gesloopt om plaats te maken voor een parkeerplaats.

De plattelandsraad van Wales heeft boze eilandbewoners verzekerd dat alles zal worden hersteld zodra de opnames voor de film zijn beëindigd.
 
Stalker Zeta-Jones stuurde satanische brieven
geplaatst: 20/9/2004 
Tegen de stalker van actrice Catherine Zeta-Jones zijn op de hoorzitting in Los Angeles 25 aanklachten ingediend. De vrouw, de 33-jarige Dawnette Knight, wordt onder meer beschuldigd van het sturen van 'satanische' brieven. In de brieven gaf de vrouw herhaaldelijk aan Zeta-Jones te zullen doodsteken en vervolgens aan de honden te zullen voeren.

Eerder werd de hoorzitting met een maand uitgesteld omdat Knight in gevangenschap een overdosis drugs had genomen en moest worden onderzocht op toerekeningsvatbaarheid. Volgens haar advocaat heeft de vrouw een oogje op Michael Douglas, de echtgenoot van Zeta-Jones, en handelde ze uit verliefdheid.

Wanneer de stalker voor de rechtbank moet verschijnen is nog niet bekend.
 
Distributeur vindt 'Cool!' niet cool
geplaatst: 20/9/2004 
Pim Hermeling, mededirecteur van distributeur A-Film, had eigenlijk nooit de film 'Cool!' van Theo van Gogh willen uitbrengen. Dit heeft Hermeling geschreven in een ingezonden brief aan de filmmaker in de Metro van maandag. In de Patétheaters is Van Goghs film niet te zien, omdat de keten er 'te weinig commercialiteit inzag'.

Hermeling: "Ik heb een paar mooie films van u gezien, maar tot die categorie behoort mijn inziens 'Cool!' niet. En zie nu, zelfs daar waar de film in een volledig programma draait, trekt de film nauwelijks tot geen bezoekers."

'Cool!', met Johnny de Mol, Katja Schuurman en een aantal jongeren uit de Glenn Mills inrichting, draait sinds donderdag in tien kleine bioscopen en filmhuizen.
 
'Het Zuiden' geselecteerd voor Europese Filmprijs
geplaatst: 21/9/2004 
'Het Zuiden', een film van Martin Koolhoven, is geselecteerd voor de Europese Film Awards. In totaal zijn 42 Europese films geselecteerd. Uit deze lijst zullen de 1600 leden van de Europese Film Academy in de komende weken de nominaties in de verschillende categorieën kiezen. 'De Zaak Alzheimer', een Vlaams-Nederlandse coproductie is ook geselecteerd.

Ongeveer vierhonderd films zijn door verschillende organisaties, filmmagazines, brancheorganisaties, festivals en producenten uit heel Europa voorgedragen. Uit deze vierhonderd films heeft de organisatie er 42 gekozen als aanbeveling aan de leden van de Academy om uit deze kandidaten de nominaties te kiezen. De nominatieprocedure is begin november afgerond. Dan zullen ook de stemronden beginnen voor de uiteindelijke winnaars, van wie de namen 11 december worden bekendgemaakt in Barcelona.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #68 Gepost op: 22-09-2004, 17:05:25 »
The Rock, Urban en Pike zijn 'Doomed'
geplaatst: 22/9/2004 
Dwayne 'The Rock' Johnson, Karl Urban en Rosamund Pike zijn de hoofdrolspelers in de verfilming van de populaire videogame 'Doom'. De regie van de film is in handen van Andrzej Bartkowiak, bekend van de Jet Li-film 'Romeo Must Die'. Het project is al jarenlang in ontwikkeling, maar nu denken de makers de juiste formule voor de verfilming gevonden te hebben.

Urban, nu te zien in 'The Bourne Supremacy', krijgt de rol van John Grimm, de leider van een speciaal team op een geheime basis op Mars. Pike, die een van de Bondgirls was in 'Die Another Day', speelt een wetenschapper, die erachter komt dat een vreselijke demonische kracht op de basis is losgelaten. In het futuristische avontuur speelt The Rock een nog nader in te vullen rol.

De filmopnames beginnen half oktober en 'Doom' komt volgend jaar zomer in de bioscopen.
 
Christus breekt record
geplaatst: 21/9/2004 
De dvd van de controversiële Mel Gibson-prent The Passion Of The Christ heeft in zijn eerste week van release in de States het verkoopsrecord voor een live action film gebroken. In de eerste twaalf uren van de release werden er maar liefst 2,5 miljoen exemplaren verkocht en tegen het einde van de eerste dag op de retailmarkt waren er 4 miljoen Passion’s van eigenaar gewisseld en dat is zelfs beter dan Lord Of The Rings ooit deed. Het absolute record staat nog altijd op naam van Finding Nemo, waarvan op één dag meer dan 8 miljoen stuks werden verkocht.

Ook in de Benelux doet de dvd van The Passion Of The Christ het uitstekend. “We zijn heel erg tevreden”, zegt Andrew Ernster van A-Film HE. “Momenteel (half september, red.) zitten we aan een doorverkoop van 50 à 55 % en hebben we al zo een 70.000 units weggezet van de titel.” Bovendien heeft A-Film nog verdere plannen met de titel, want “in april 2005 komt er een luxe editie van The Passion Of The Christ, met tal van extra’s.” 
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #69 Gepost op: 22-09-2004, 17:07:06 »
JOEY WINT
--------------------------------------------------------------------------------
 
1. Joey NBC 12.1 18,550,000
2. NFL Football Special Opener (S) ABC 11.4 16,879,000
3. 2004 NFL Showcase (S) ABC 9.7 14,706,000
4. Apprentice 2 NBC 9.3 14,048,000
5. CSI CBS 9.1 13,314,000
6. Law And Order NBC 8.3 11,724,000
7. CSI: Miami Special (S) CBS 8.2 12,533,000
8. Medical Investigation 9/9 (S) NBC 8.0 11,780,000
9. Fox NFL Sunday - Post FOX 7.7 11,831,000
10. Without A Trace CBS 7.5 10,767,000

Top Ten Primetime Broadcast TV Programs USA
For week of 9/6/04-9/12/04
(householdrating, number of viewers)

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 

--------------------------------------------------------------------------------
 
De Nederlandse vertaling van het Amerikaanse Joe Millionaire, Danny de Miljonair vertelde gisteren dat hij 3000 euro in het rood staat. Maar de 20 vrouwen die om hem heen dartelen weten dat nog niet. Deze golddiggers ("..het gaat niet om zijn geld..") denken dat Danny een kasteel bezit plus een vermogen op de bank.

574.000 kijkers (3,8%) waren getuige van de schaamteloze eerste poging van de dames om Danny te schaken. Dus aardig, maar niet de hit die SBS6 zelf voorspelde. Het hoogst was de kijkdichtheid onder vrouwen 20-34 jaar met 7,6%. Do we need to say more ?

Danielle Overgaag borduurde lekker voort op Voetbalvrouwen met Meer dan de vrouw van. Ruim een miljoen kijkers bekeken de vrouwen van Jos Verstappen en Paul Jambers. En daar had In Holland Staat een Huis op RTL4 onder te lijden. Die haalde niet het gebruikelijke miljoen, maar moest het met 200.000 kijkers minder doen.
SBS6 had sowieso een lekkkere avond. In Rijk en Beroemd werd Marco Borsato geportretteerd. En dat was ook goed voor een dikke miljoen kijkers.

Tenslotte deed Mijn vieze vette vervelende verloofde het met 735.000 kijkers (4,9%). Ingeleid door CSI Miami met bijna 900.000 kijkers.

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 

RECHTEN ORANJE NAAR JOHN DE MOL
--------------------------------------------------------------------------------
 
John de Mol heeft de televisierechten verworven van zes uitwedstrijden van het Nederlands voetbalelftal in de aanloop naar het WK in 2006 in Duitsland. Daarvoor heeft hij €900.000 per wedstrijd betaald, aldus Fons van Westerloo gisteren in Barend en Van Dorp. Teletekst praat vooralsnog over een bod van De Mol op deze rechten.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #70 Gepost op: 24-09-2004, 15:26:12 »
David Boreanaz opnieuw in film
geplaatst: 22/9/2004 
David Boreanaz, bekend van Angel, en ET-ster Henry Thomas zullen in 2005 samen te zien zijn in de film The Hard Easy.

Boreanaz speelt daarin een handelaar in effecten, die financieel in de problemen komt. Hij wil daarom een juwelier beroven, maar heeft er even geen rekening mee gehouden dat iemand anders (Thomas' personage) precies hetzelfde idee heeft en dat ook toevallig nog op dezelfde dag.

Momenteel is Boreanaz nog in het vijfde en tevens laatste seizoen van Angel te zien. Eerder was hij onder andere in Buffy the Vampire Slayer en de film Valentine te zien. 

50 Cent op het witte doek
geplaatst: 22/9/2004 
Het leven van 50 Cent lijkt af en toe al op een film en binnenkort zal er daadwerkelijk een film met hem in de hoofdrol op het witte doek verschijnen. De zanger heeft namelijk toegezegd in het semi-autobiografische drama Locked and Loaded te verschijnen.

50 speelt daarin een voormalige drugsdealer, die zijn criminele leventje opgeeft, om een muziekcarrière te starten. In zijn echte leven heeft de zanger, van wie zijn echte naam Curtis Jackson is, er ook een behoorlijk roerig leven op zitten. In 2000 werd hij nog doorzeefd door negen kogels. Pas daarna stortte hij zich volledig op de muziek. De film wordt geproduceerd door hetzelfde team dat ook verantwoordelijk was voor 8 Mile met Eminem en komt naar verwachting eind 2005 of begin 2006 uit. 

The Rock, Urban en Pike zijn 'Doomed'
geplaatst: 22/9/2004 
Dwayne 'The Rock' Johnson, Karl Urban en Rosamund Pike zijn de hoofdrolspelers in de verfilming van de populaire videogame 'Doom'. De regie van de film is in handen van Andrzej Bartkowiak, bekend van de Jet Li-film 'Romeo Must Die'. Het project is al jarenlang in ontwikkeling, maar nu denken de makers de juiste formule voor de verfilming gevonden te hebben.

Urban, nu te zien in 'The Bourne Supremacy', krijgt de rol van John Grimm, de leider van een speciaal team op een geheime basis op Mars. Pike, die een van de Bondgirls was in 'Die Another Day', speelt een wetenschapper, die erachter komt dat een vreselijke demonische kracht op de basis is losgelaten. In het futuristische avontuur speelt The Rock een nog nader in te vullen rol.

De filmopnames beginnen half oktober en 'Doom' komt volgend jaar zomer in de bioscopen.
 
Nieuwe CD van Jamai wordt Nederlandstalig
geplaatst: 22/9/2004 
Jamai Loman; een tijdje hebben we niet veel van hem gehoord, maar volgend jaar zal er een Nederlandstalige cd van hem in de winkels liggen! Op zijn eerste album zong Jamai alleen in het Engels.

In januari beginnen de opnames voor het album. Jamai krijgt hulp van Paul de Leeuw. Of Paul de Leeuw ook mee gaat zingen op de cd is nog niet duidelijk.
 
Zorro zorgt voor veel gedoe in België
geplaatst: 23/9/2004 
Het goudvisje dat in de Belgische soap "Thuis" speelt wordt verkeerd behandeld, vinden dierenactivisten. De dierenliefhebbers eisen dat Zorro uit de serie wordt gehaald.

In de serie zit de vis in een te kleine kom met te weinig water, vindt de dierenactiegroep. De makers van de serie vinden het commentaar op Zorro nergens op slaan. De vis wordt na het filmen in een grotere kom gedaan, zeggen ze.

Ook is de actiegroep boos omdat in de serie de vissenkom kapot gevallen is. De makers zeggen dat Zorro toen niet gebruikt is. De soap heeft toen een wortel als stuntvis ingezet!
 
Robert Redford pakt Bush aan
geplaatst: 23/9/2004 
Acteur en activist Robert Redford heeft de vloer aangeveegd met het milieubeleid van de Bush-regering. "Onze president is volledig blind als het om het milieu gaat. Zijn beleid heeft ons jaren teruggeworpen." De filmster, die sprak op een bijeenkomst van een milieubeweging, zei zich te schamen voor George W. Bush en zijn tweede man, Dick Cheney.

Oscarwinnaar Redford, die huizen heeft in Utah en Californië, ergert zich bovendien groen en geel aan het feit dat Bush zich laat voorkomen als een beschermheer van het milieu. De acteur was in de jaren zeventig nauw betrokken bij de uitvoering van de schoonwater en -lucht wetgeving. Een woordvoerder van Bush ontkent de aantijgingen, en verwijst naar de verschillende wetsvoorstellen die Bush heeft ingediend om de natuur te beschermen.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #71 Gepost op: 24-09-2004, 15:27:21 »
Film 'Simon' goed ontvangen op Filmfestival
geplaatst: 23/9/2004 
'Simon', de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival (NFF) is woensdagavond goed ontvangen. De nieuwste film van Eddy Terstall opende simultaan in negen bioscopen in Utrecht. Volgens Doreen Boonekamp, directeur van het festival, was de film 'geweldig'. Ook hoofdrolspeler Cees Geel was zeer te spreken over het eindresultaat: "Ik ben er ongelooflijk trots op."

Ondanks de regen en wind trok de première van 'Simon' vele prominente Nederlanders, onder wie de voorzitter van het Nederlands Filmfonds Hans Dijkstal, tv-presentatrice Tooske Breugem, Gouden Kalf- winnaar Tygo Gernandt en staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan.

'Simon' is de Nederlandse inzending voor de Oscars van komend jaar. De film vertelt over de vriendschap tussen hasjdealer Simon uit de Jordaan en de homofiele student tandheelkunde Camiel. Tijdens een vakantie wordt hun vriendschap ernstig op de proef gesteld. Als ze elkaar jaren later toevallig weer tegen het lijf lopen, blijkt Simon ongeneeslijk ziek te zijn.

Eerder op de avond zat op het NFF de stemming er al goed in nadat Boris Dittrich van D66 had bekendgemaakt dat de Tweede Kamer twintig miljoen euro extra wil vrijmaken voor de Nederlandse film. De Kamer treft deze voorziening omdat eind dit jaar het fonds wegvalt dat de Nederlandse film ondersteunt.
 
Lijfwacht Lil' Kim krijgt twaalf jaar cel
geplaatst: 23/9/2004 
Een lijfwacht van rapster Lil' Kim is in New York veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf. Suif Jackson (34) schoot in 2001 minstens twintig keer op het gevolg van rapgroep Capone-N-Noreaga. De schietpartij brak uit toen Lil' Kim en haar entourage het hiphopradiostation Hot 97 verlieten. De oorzaak van de schietpartij is nooit boven water gekomen. Jackson beriep zich op zijn zwijgrecht. Bij de schietpartij raakte een man gewond.

Rechter Gerard Lynch is van mening dat de lijfwacht een zware straf verdient omdat hij al vijf keer eerder met de sterke arm in aanraking was gekomen, drie maal daarvan wegens geweldsdelicten. Jackson moet eerst nog een oude straf uitzitten, die eindigt op 6 augustus 2006, voordat hij zijn twaalf jaar kan gaan uitzitten.
 
Fiscale filmstimuleringsmaatregel gered
geplaatst: 23/9/2004 
Op 22 september werd tijdens de opening van het Nederlands Filmfestival bekend gemaakt dat de coalitiepartijen 20 miljoen per jaar reserveren voor een fiscale filmstimuleringsmaatregel. Deze aankondiging is het succesvolle resultaat van een intensieve lobby door de filmsector.

Het afgelopen jaar is er veel en constructief overleg geweest tussen de filmsector en de politiek. De inzet was het realiseren van een fiscale maatregel, nadat het kabinet vorig jaar bekend maakte de CV-regeling in 2005 niet langer te verlengen. Namens de filmsector heeft de Werkgroep Filmstimuleringsbeleid bewust de dialoog gezocht met bewindslieden en kamerleden.

Tijd om het goede nieuws te vieren heeft de sector echter niet. De komende maanden wordt in Den Haag besloten hoe de nieuwe fiscale maatregel er concreet uit komt te zien. De filmsector zal tijdens dit proces actief meedenken, zodat we een regeling krijgen die goed is voor de Nederlandse filmcultuur en het bioscoopbezoek.

 
Kirsten wil geen concurrentie
geplaatst: 23/9/2004 
Kirsten Dunst (Spider-Man, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) is als tennister te zien in de film Wimbledon. Tot haar afgrijzen ging de aandacht tijdens de première in Los Angeles niet naar haar uit, maar naar de Russische tennister Maria Sharpova.

Toen Kirsten hoorde dat ook bij de premère in Londen een sportster was uitgenodigd en dat het ook nog eens niemand minder dan dubbel goud winnares Kelly Holmes was, ging zij helemaal door het lint. Ze wilde alleen akkoord gaan, als Holmes op het allerlaatste moment aan zou komen. Tijdens de première in LA volgden alle camera’s de Russische sportster, in plaats van haar en Kirsten wilde dat niet niet nog een keer meemaken. Helemaal niet omdat Holmes recent ook al flink in de aandacht stond, omdat Tom Cruise haar als date had uitgenodigd voor zijn première van Collateral. 

Zij Gelooft in Mij opnieuw in de bioscoop
geplaatst: 23/9/2004 
RCV Entertainment brengt als hommage aan de vandaag overleden volkszanger de succesvolle documentaire André Hazes, Zij Gelooft In Mij opnieuw uit in de Nederlandse bioscopen. De film zal met een beperkt aantal kopieën gaan draaien. Tevens is de film te koop op video en DVD.

André Hazes, Zij Gelooft In Mij, een film over het leven van en met André Hazes, schetst een eerlijk portret van de volkszanger. John Appel, die de nationale held op de voet volgde, is verantwoordelijk voor de regie van de film.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #72 Gepost op: 24-09-2004, 15:28:24 »
Billy Bob Thornton weer vader
geplaatst: 23/9/2004 
De inmiddels 49-jarige acteur Billy Bob Thornton en zijn vriendin Connie Angland hebben een dochter gekregen. Het meisje heet Bella en weegt meer dan zes pond. Moeder en dochter maken het goed.

Dit is het vierde kind van de Oscarwinnende acteur en het eerste kind voor Angland (39). Thornton is vorig jaar gescheiden van actrice Angelina Jolie. De acteur is binnenkort te zien in de film 'Friday Night Lights', waarin hij een sportcoach speelt op een middelbare school in Texas. 

Huwelijk Britney nog steeds ongeldig
geplaatst: 23/9/2004 
Britney Spears is met Kevin Federline getrouwd, maar het is niet zeker of dit huwelijk wel rechtsgeldig is. Volgens het registratiekantoor van Los Angeles heeft het stel geen huwelijksvergunning aangevraagd na de ceremonie.

Spears (22) zelf geeft ook toe dat het huwelijk nog niet rechtsgeldig is. "Ik weet dat het nog niet helemaal legaal is volgens de wet totdat we een vergunning aanvragen. Dit gaan we volgende week doen. Maar voor ons gevoel zijn we al getrouwd."

Federline (26) vertelt dat de vertraging is veroorzaakt door het verplaatsen van de datum van het huwelijk. De originele huwelijksdatum van 16 oktober was uitgelekt en toen besloot het stel het huwelijk naar voren te schuiven. "Onze advocaten hadden geen tijd al het papierwerk op tijd in orde te maken."
 
Jackie Chan wil niet meer vechten
geplaatst: 24/9/2004 
Vechtsportlegende Jackie Chan is het beu dat Aziatische acteurs nog steeds geen voet tussen de deur krijgen in Hollywood. Daarnaast is de acteur het spuugzat steeds weer een kung fu-vechter te spelen. "Het is elke keer hetzelfde liedje. Grote acteurs als Jet Li en Chow Yun Fat moeten elke keer die agent uit China of Hong Kong spelen. Zij hebben precies dezelfde problemen als ik."

De acrobatische actieheld is momenteel in Los Angeles om zijn laatste film 'New Police Story' te promoten. Het is een vervolg op de film die hem in 1985 het internationale sterrendom opleverde. Ondanks dat Chan eerder dit jaar in Amerika was voor de verfilming van 'Rush Hour 3', heeft hij aangegeven te willen stoppen met actiefilms. "Ik wil al heel lang een echte acteur worden, zoals Robert De Niro. Mij zie je niet meer in actiefilms."
 
Michael Moore krijgt spreekverbod op universiteit
geplaatst: 24/9/2004 
Filmmaker Michael Moore mag geen toespraak houden op de California State University-San Marcos. De directeur van de universiteit, Karen Haynes heeft dit bekendgemaakt. Het geld dat Moore voor zijn toespraak zou krijgen, 37 duizend euro, moest uit de activiteitenpot van de openbare universiteit komen.

Volgens Haynes is het illegaal om overheidsgeld te spenderen aan Moore. De filmmaker is een fervent tegenstander van president Bush. Daarnaast heeft Moore veel campagne gevoerd voor democratische kandidaten. Haynes verklaarde wel dat filmmaker na de verkiezingen alsnog mag langskomen.

De mensen die Moore zover hadden gekregen om een toespraak te houden waren teleurgesteld. Om de organisatoren toch tegemoet te komen gaat Moore nu een toespraak houden op een nabijgelegen terrein. "We zijn erg blij dat hij hier een toespraak gaat houden", zegt student Sarah Leonard.
 
Robert Downey Jr tekent platencontract
geplaatst: 24/9/2004 
Filmster Robert Downey Jr gaat muziek maken. De acteur, die speelde in 'Gothika', heeft een contract getekend bij de klassieke tak van Sony. "Robert is een briljante liedjesschrijver. Zijn nummers zijn zeer ontroerend", zegt de directeur van Sony Classical, Peter Gelb. "Zijn doorgerookte stem past precies bij zijn liedjes."

De debuut-cd van de 39-jarige Downey heeft nog geen titel heeft en bevat twee covers, 'Smile' van Charlie Chaplin en 'Your Move' van Yes. Daarnaast staan op de cd acht nummers van Downey die hij zelf heeft geschreven en gezongen. Ook is hij op piano te horen.

Hij maakte eerder al nummers voor drie van zijn films. De verwachting is dat de cd uitkomt in november.

 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #73 Gepost op: 25-09-2004, 18:24:33 »
DE MOL WIL STUDIO SPORT GEZICHTEN
--------------------------------------------------------------------------------
 
Dirk Scheringa liet vanavond in Voetbal Insite los dat John de Mol in gesprek is met een aantal Studio Sport presentatoren. En dat is verstandig natuurlijk. Want dan is de factor kwaliteit, waar de clubs zo aan hechten, getackled. Zo heeft Edward van Cuilenborg als ex Studio Sporter ook het zorgvuldig door Hans Kraaij jr. verkwanselde imago van SBS Sport omhoog gekrikt. We gokken op Dione de Graaf en Toine van Peperstraten. Beiden jong en fris. Beiden geinteresseerd in commercie.

En de Mol kan straks dan meer bieden dan SBS, NOS en RTL. Deze drie hebben namelijk verantwoording af te leggen aan aandeelhouders en politiek. John de Mol hoeft zich alleen maar te verantwoorden tegenover zijn spiegel. Zo wist Talpa ook de beste FM frequentie van Nederland te bemachtigen. Met een bedrag van 80 miljoen euro, dat geen enkele andere commerciele partij had kunnen verkopen aan hun bazen.

Als klap op de vuurpijl komen er nu 16 extra wedstrijden beschikbaar in de nieuwe play off opzet van de Eredivisie en het nieuwe promotie/degradatie systeem. En dus zat Michael van Praag vandaag te glimmen op tv. Extra wedstrijden en een extra televisiezender die gaat bieden. De eurotekens stonden in de ogen !

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 

HAZES MAANDAG LIVE BIJ TROS
--------------------------------------------------------------------------------
 
De TROS zal op maandagavond vanaf half 8 de herdenkingsbijeenkomst ter ere van de overleden Andre Hazes uitzenden op Nederland 2 en Radio2.

Dat gebeurt vanuit de Amsterdam Arena waar de Amsterdamse zanger van het levenslied geeerd zal worden door optredens van onder meer Guus Meeuwis, Blof en Xander de Buisonje.

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 

ENDEMOL BOTST MET RTL EN SBS
--------------------------------------------------------------------------------
 
Vandaag een aardig stukje in de Volkskrant over de verhoudingen tussen televisieproducenten en zenders. Paul Romer wordt geinterviewd en zegt:

'Sinds de baas van SBS de beste vriend is van de baas van RTL Nederland zijn de onderhandelingen voor tv-producenten veel harder geworden.' Daarmee doelt hij op Fons van Westerloo, die in 2003 het directeurschap van SBS verruilde voor dat van RTL Nederland. De huidige SBS-directeur Bart in 't Hout was jarenlang zijn rechterhand. Römer: 'Als de een je programma niet wil, geeft de ander niet eens thuis. De markt wordt gewoon een beetje dichtgehouden zo.' Normale concurrentieverhoudingen zijn er volgens Römer niet meer: 'Producenten zitten in de tang bij onderhandelingen. Ik voorspel dat komend jaar veel producenten over de kop gaan.'

Een aantal tv producenten gingen al over de kop. Tenfold dat toch jaren meedraaide en ook TV Industry had, nadat het zich afsplitste van SBS, niets meer in te brengen. Kartelvorming ? De zenders zeggen uiteraard van niet:

SBS en RTL ontkennen samenwerking. 'Als een zender een programma weigert, en de concurrent doet dat ook, wil dat niet zeggen dat dingen op elkaar zijn afgestemd. Het betekent gewoon dat een programma niet goed is', aldus SBS. RTL-baas Van Westerloo: 'Endemol wordt bedreigd door de opkomst van nieuwe producenten. Daar kunnen ze niet mee omgaan. In plaats van klagen, kunnen ze beter mooie programma's gaan maken. Daar willen wij graag en goed voor betalen.'.

Op de adverteerders markt lukt het SBS en RTL in ieder geval (nog) niet om de handen ineen te slaan (STER speelt ook nog een rol daarbij). De prijzen van televisiereclame blijven dalen. John de Mol beklaagt zich ook daarover in de Adformatie. Maar dit is niets anders dan marktwerking. Daar moet je dan niet over lopen zeuren, toch ? Met Talpa TV onderweg, is er weer een extra aanbieder. En dus zal de prijs van televisie eerder verder dalen, dan stijgen.
 

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #74 Gepost op: 30-09-2004, 09:27:06 »
'Megaflop 'Catwoman' niet zonder gevolgen'
geplaatst: 24/9/2004 
De Australische filmproducent Village Roadshow waarschuwt voor de gevolgen die de megaflop 'Catwoman' heeft voor aankomende films. Het bedrijf financierde een gedeelte van de film met in de hoofdrol Halle Berry. Village hoopte dat 'Catwoman' in Europa wel zou aanslaan, ondanks de flop in Amerika.

"Zelfs de aankomende financiële successen van films als 'Oceans Twelve', 'Constantine' en 'Charlie and the Chocolate Factory', kan het verlies niet goed maken. Mochten de andere films toch floppen, dan zijn de gevolgen voor 2005 niet te overzien", meent Village Roadshow.

Ondanks de financiële strop staat het bedrijf niet in de rode cijfers. Het verkocht haar aandeel in een bedrijf dat zich bezighield met winkelcentrum advertenties.
 
'Shouf Shouf' en 'De Passievrucht' winnen filmvoetbaltoernooi
geplaatst: 25/9/2004 
Het voetbaltoernooi van het Nederlands Film Festival is gewonnen door het team Shouf Shouf Habibi-De Passievrucht. In de finale versloegen acteurs uit deze films het team van acteurs uit voetbalfilm 'In Oranje'. Sterspelers onder de winnaars waren Peter Paul Muller en Matthijs van Nieuwkerk.

De samenstelling van het winnende team was bijzonder. Acteurs uit Shouf Shouf Habibi stonden in de halve finale nog tegenover die van De Passievrucht. Na onenigheid over de uitslag besloten de twee teams als één verder te gaan in de finale. Dat bleek een winnende combinatie. Het 'In Oranje'-team, met in de spits Wendy van Dijk, speelde vrij fanatiek, maar kon niet op tegen het monsterverbond.

Teleurstellend was het optreden van de sterren uit 'All Stars', de voetbalfilm van regisseur Jean van de Velde. Het team van Antonie Kamerling haalde de finale niet. Na een geslaagde dag deelde Van de Velde champagne en de beker uit.
 
'Over Rozen' winnaar Tuschinski Award
geplaatst: 25/9/2004 
De film 'Over Rozen' van Remy van Heugten is vrijdagmiddag verkozen tot winnaar van de Tuschinski award. De prijs werd uitgereikt op het Nederlands Filmfestival. Harm van Zon won met zijn film 'Blox' de Talent&Pro Award.

'Over Rozen' gaat over de Indiase rozenverkoper Nandi, die met zijn handeltje het Amsterdamse nachtleven afstruint. Aan familie in India schrijft hij echter dat hij een succesvolle carrière heeft opgebouwd en het heeft gemaakt in de bloemenbusiness. Zijn familie besluit hierop Nandi's zoontje naar Nederland te sturen.

De Tuschinki Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de maker van de beste examenfilm van de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 2.500 euro. Eenzelfde bedrag is verbonden aan de wat minder prestigieuze Talent&Pro Award. Deze is bestemd voor de beste eindexamenfilm van alle audiovisuele opleidingen in Nederland. 

Komt Schwarzenegger terug in Terminator 4?
geplaatst: 25/9/2004 
Een vierde Terminator film is in de maak, blijft het voorlopig echter nog de vraag of Arnold Schwarzenegger bereid is voor een vierde maal in de huid van cyborg te kruipen. Naar het schijnt heeft de acteur wel onderhandelingen gevoerd met de producers. Mogelijk zal de gespierde acteur slechts een bijrol spelen, aangezien zijn werk als gouverneur van Californië de nodige tijd opeist.

Het scenario voor het vierde deel van de succesvolle Terminatorserie is inmiddels af en opnames staan gepland voor 2005. Terminator 3-regisseur Jonathan Mostow zal ook voor het vierde deel de regie op zich nemen.
 
Justin Timberlake wil cameo in Muppets film
geplaatst: 25/9/2004 
Justin Timerlake is gebrand op een rol in de komende Muppets film. De populaire ster heeft al diverse malen aangegeven dat hij erg graag een cameo zou willen spelen in de nieuwste film van de Muppets, 'The Wizard of Oz'.

In de film zal R&B zangeres Ashanti een moderne versie van Dorothy Gale spelen. Zij doorkruist het land van Oz samen met Kermit de Kikker als haar vriend de vogelverschrikker. Miss Piggy neemt de rol van de 'gemene heks van het westen' op zich.

Regisseur Quentin Tarantino en Queen Latifah zijn al gestrikt voor een cameo-rol.

Kirk R. Thatcher, die eerder de Muppet film 'Very Muppet Christmas' regisseerde, zal ook ditmaal de regie op zich nemen.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #75 Gepost op: 30-09-2004, 09:29:12 »
Cynthia Nixon komt uit de kast
geplaatst: 26/9/2004  
Cynthia Nixon (38) de roodharige Miranda Hobbes uit de serie 'Sex and the City' heeft bekend dat ze sinds negen maanden een relatie heeft met een vrouw.

Tot nu toe wilde Nixon hier niks over vertellen. "Mijn privé-leven wil ik graag privé houden, maar ik heb aan de andere kant niks te verbergen" vertelde ze. "Wat ik er wel over wil zeggen is dat ik erg gelukkig ben".

De actrice kreeg een lesbische relatie in januari nadat ze de relatie met Danny Mozes, de vader van haar twee kinderen, had verbroken.
 
Jim Carrey gelooft in de liefde
geplaatst: 26/9/2004  
Jim Carrey zegt dat zijn nieuwe film een goed recept is voor ruziënde stellen. Carrey speelt een man die de pijnlijke herinneringen van zijn vriendin uit zijn geheugen laat wissen in de film 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'.

Carrey beloofde dat elk stel die deze film gaat zien, na afloop weer van elkaar zal gaan houden. "Ze zullen na afloop zeggen, zo slecht ben je nu ook weer niet. Het is een film die de liefde promoot, maar niet op een zoete, romantische manier!" Kate Winslet speelt Clementine, de tegenspeelster van Carrey.
 
Kiefer Sutherland blijft Jack Bauer
geplaatst: 27/9/2004  
Naast zijn films begint Kiefer Sutherland (o.a. Phone Booth) bijna bekender te worden als televisie-acteur. Hij was al in drie seizoenen van de populaire serie ‘24’ te zien en daar komt nu een vierde seizoen bij.

In de States gaat de reeks in januari 2005 in première. Sutherland zal zich deze keer als Jack Bauer gaan bezighouden met de explosie van een trein.

Jan Mulder weer op witte doek
geplaatst: 27/9/2004  
Jan Mulder verschijnt in het voorjaar weer op het witte doek. De schrijver en columnist gaat in de nieuwe film van Eddy Terstall, 'Sextet', de rol van zichzelf spelen. "De vorige samenwerking met Jan in 'Walhalla' beviel ons beiden goed", zegt Terstall. "We hebben nu bijna de helft van de film af en ik kan zeggen dat de samenwerking weer prima is bevallen. We hebben enorm veel lol gehad." Mulder speelt een rol in een van de segmenten die het zesluik 'Sextet bevat'. Hij krijgt daarin wat met een jonge vrouwelijk fan.

Terstall heeft de rol bewust voor Mulder geschreven. "Naast het spelen van zijn rol heeft Jan ook meegeholpen met het schrijven van de film." Het hele segment wordt in het Gronings gesproken en daarom ook ondertiteld. "Bij het ondertitelen heeft Jan, door zijn Groningse afkomst, ook een grote rol gespeeld", vertelt de regisseur. "Iedereen, incluis het castingbureau, loopt met Jan weg. Wellicht ligt er in de toekomst een nog grotere rol voor hem in het verschiet."

'Sextet' maakt deel uit van een trilogie die Terstall maakt over de samenleving. Volgende week gaat het eerste deel van de trilogie, 'Simon', draaien in de bioscoop. In deze film staat de dood centraal. In 'Sextet' komt het hoofdstuk seksualiteit aan de orde. Het derde deel,'Vox populi', moet nog worden gemaakt. In dit deel staat de relatie tussen politiek en burgers centraal. 'Sextet' gaat komend voorjaar draaien in de bioscoop.  

Gernandt en Van Kooten krijgen handafdruk
geplaatst: 27/9/2004  
Tygo Gernandt en Kim van Kooten hebben maandagmiddag hun eigen tegel met handafdrukken gekregen op de zogenaamde Filmboulevard in Utrecht. Zij kregen deze eer omdat Gernandt en Van Kooten de winnaars waren van de Gouden Kalveren voor beste acteur en actrice vorig jaar.

De Grolsch Filmboulevard ligt op de Vinkenburgstraat en is de Hollandse versie van de Hollywood Walk of Fame in Los Angeles. Tygo won voor zijn rol in 'Van God Los' en Kim won als het titelpersonage in 'Phileine Zegt Sorry'. Gernandts volgende rol is in de thriller 'Joyride' en Van Kooten zal binnenkort bekend maken wat haar volgende project wordt. De onthullingsceremonie was in handen van filmkenner René Mioch.
 

 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #76 Gepost op: 30-09-2004, 09:31:14 »
Nominaties Gouden Kalf 2004 bekend gemaakt
geplaatst: 27/9/2004  
Eddy Terstall heeft zes Gouden Kalf-nominaties ontvangen voor zijn nieuwe film 'Simon'. Dit heeft de organisatie van het Nederlands Film Festival maandagavond bekend gemaakt. De film, over de mooie vriendschap tussen twee totaal verschillende mannen, is onder meer genomineerd voor beste film, beste regisseur (Eddy Terstall), beste acteur (Cees Geel) en beste actrice (Rifka Lodeizen).

'De Dominee', over het leven van crimineel Klaas Bruinsma, moest het doen met vier nominaties, waaronder die voor beste acteur voor Frank Lammers. De eerste lange speelfilm van Linda de Mol, 'Ellis in Glamourland', moest genoegen met één nominatie voor het beste script. 'De Passievrucht' kreeg er drie, 'Het Zuiden' twee, evenals 'Shouf Shouf Habibi!'. 'Cool!' en 'In Oranje' ontvingen er allebei eentje.

'Simon' moet het voor het Kalf voor de beste film opnemen tegen 'In Oranje' en 'De Passievrucht'. Alle winnaars worden vrijdag tijdens het Gala van de Nederlandse Film in Utrecht bekendgemaakt.
 
Tates speelt met Linda en Catherine
geplaatst: 27/9/2004  
Acteur Chris Tates speelt dit jaar zowel samen met Linda de Mol als met Catherine Zeta-Jones. Met Linda is hij als de mannelijke hoofdrolspeler te zien in 'Ellis in Glamourland'. Naast Zeta-Jones schittert Tates twee minuten in 'Ocean's Twelve', dat in mei in Amsterdam werd opgenomen. Tates is bekend van 'Rozengeur en Wodka Lime' en deed mee aan het eerste seizoen van 'Bobo's in the Bush'.

Over het zoenen met Linda doet Tates heel gewoon. "Het hoort bij het acteren, maar het is natuurlijk wel mooi meegenomen als je het met zo'n mooie vrouw als Linda moet doen." Over zijn samenwerking met Hollywood ster Zeta-Jones kan hij kort zijn. "We hebben misschien een paar woorden met elkaar gewisseld, over waar ze woont en zo. Maar uiteindelijk kom je erachter dat ook zij maar een gewone actrice is, die ook fouten in haar tekst maakt."

'Ellis in Glamourland' draait vanaf donderdag in de bioscoop en 'Ocean's Twelve', met ook nog Brad Pitt en George Clooney, beleeft half december zijn première.

Rustig Hollands bioscoopweekeinde
geplaatst: 27/9/2004  
De komedie 'White Chicks' is de bestbezochte film geweest in een rustig Nederlands bioscoopweekeinde. De film wist in zijn tweede week van de tweede plaats op te klimmen naar de eerste. De drie grote binnenkomers lieten de bezoekers vrijwel koud. De komedie 'Dodgeball', met Ben Stiller en Vince Vaughn, gooide zich in de strijd en eindigde op een vierde plek.

De wraakactie van 'The Punisher' kon daarentegen minder mensen bekoren. Deze film, met in een bijrol John Travolta, debuteerde op de achtste plaats. Tenslotte ging nog de praatfilm 'Before Sunset' draaien, het vervolg op 'Before Sunrise'. De film met Ethan Hawke en Julie Delphy in de hoofdrollen kwam niet verder dan de veertiende plek.

Donderdag vechten twee Nederlandse films met elkaar in de bioscooparena. Het gaat om 'Simon' van Eddy Terstall en 'Ellis in Glamourland', het speelfilmdebuut van Linda de Mol. Verder komt ook de nieuwe Tom Cruise-film getiteld 'Collateral' uit. Cruise speelt hierin de rol van een huurmoordenaar.
 
De Cloe wint prijs voor Beste Korte Film
geplaatst: 27/9/2004  
Mark de Cloe heeft zondagavond met zijn film 'Alleen' de NPS-prijs gewonnen voor de Beste Korte Film. De regisseur was met drie andere jonge filmmakers genomineerd voor deze prijs. Met de prijs is een bedrag van vijfduizend euro gemoeid. Voor De Cloe was het de tweede keer dat hij een prijs mocht ontvangen voor zijn korte films. In 1998 kreeg hij dezelfde onderscheiding voor de film 'Gitanes'.

Volgens de jury viel 'Alleen' op door 'zijn bijzondere vorm en inhoud'.
 
'The Forgotten' niet vergeten
geplaatst: 27/9/2004  
'The Forgotten' is afgelopen weekeinde niet vergeten door de Amerikaanse bioscoopbezoeker. De nieuwe bovennatuurlijke thriller, met Julianna Moore in de hoofdrol, kwam op de hoogste plaats binnen, met een recette van 22 miljoen dollar (achttien miljoen euro). De twee andere nieuwkomers debuteerden met een vierde en achtste plek.

De nieuwe komedie 'First Daughter', met Katie Holmes en Michael Keaton in de hoofdrol, moest de vierde plaats delen met 'Resident Evil: Apocalypse'. De Britse zombiekomedie 'Shaun of the Dead' had een aardig eerste weekeinde, met 2,7 miljoen euro en veroverde daarmee de achtste plek. Een knappe prestatie voor een film die maar in 607 Amerikaanse theaters is te zien.

Vrijdag gaan de animatiefilm 'Shark Tale' en de brandweerfilm 'Ladder 49' in première



movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #77 Gepost op: 30-09-2004, 09:32:48 »
Spinnenman promoot Spider-Man 2
geplaatst: 27/9/2004 
Een team van Columbia TriStar Home Entertainment bezocht vandaag samen met Eddy Hijmensen, vogelspinbezitter en tevens bestuurslid van de Nederlandse Vogelspinvereniging het hoofdkantoor van de Free Record Shop in Capelle aan den IJssel. Dit ter promotie van de dvd/vhs van Spider-Man 2 die op 2 december verschijnt.

Directie en medewerkers werden uitgedaagd om één van de verschillende vogelspinnen op hun hand te laten zitten. Hiermee maakten zij kans op een SpiderMan 2 goodie pakket. De actie leverde hilarische taferelen op! Free Record Shop directeur, Eric Benjamin, demonstreerde voor zijn medewerkers dat hij geen last heeft van spinnenangst en plaatste de grootste spin spontaan op zijn hoofd.

De hoofdkantoren van Makro, ECI en MediaMarkt werden tevens bezocht in het kader van deze promotie.

Victoria en Cas populairste jonge acteurs
geplaatst: 28/9/2004 
Cas Jansen en Victoria Koblenko zijn maandagavond uitgeroepen tot de populairste jonge filmsterren van Nederland. Dit heeft hoofdredacteur van de filmwebsite Filmfocus, Taco Stomps bekendgemaakt namens het Nederlands Film Festival. Het was de derde keer dat de prijs, die bestaat uit een magnum champagne, op het festival in Utrecht werd uitgereikt.

Jansen, bekend van 'Lek' en 'Volle Maan', wist dit keer concurrenten Egbert Jan Weeber en Michiel Huisman van zich af te houden. Koblenko, bekend van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' en de nieuwe film 'Stille Nacht', wist collega's Tara Elders en Caro Lenssen te verslaan. Ruim vierduizend mensen brachten hun stem uit op hun favoriete sterren.

Cas Jansen is volgend voorjaar te zien in de nieuwe actiekomedie 'Vet Hard!'.
 
Usher op het witte doek
geplaatst: 28/9/2004 
Usher krijgt zijn eigen bioscoopfilm en treedt daarmee in de voetsporen van Eminem, van wie de film ‘8 Mile’ is gemaakt. Ook Usher’s film gaat over een jonge kerel die op straat leeft en uiteindelijk z’n draai weet te vinden dankzij muziek. Er is nog geen titel voor de film, maar hij moet in de loop van volgend jaar klaar zijn.
 
Connery trekt zich terug uit film
geplaatst: 29/9/2004 
Sean Connery heeft zich teruggetrokken uit de film 'Josiah's Canon', omdat hij liever aan zijn autobiografie wil werken. Connery zou een bedrag van 17,5 miljoen dollar (14,5 miljoen euro) ontvangen voor de rol. De opnames voor de film, onder regie van Brett Ratner (bekend van 'Rush Hour'), zouden in februari in Praag beginnen.

Filmstudio 20th Century Fox en Ratner zijn op dit moment naarstig op zoek naar een juiste vervanger. 'Josiah's Canon' gaat over een overlevende van de holocaust die de grootste kraak van de eeuw probeert te zetten. Hij wil het geld stelen dat joden vòòr de holocaust hebben moeten afgeven aan de nazi's.

'Josiah's Canon' gaat in 2006 in première. 

Vechten om een filmrol
geplaatst: 29/9/2004 
De bestseller The Da Vinci Code, van auteur Dan Brown, wordt verfilmd en regisseur Ron Howard heeft nu al te maken met een luxeprobleem: allerlei topacteurs vechten om de hoofdrol. Onder hen bevinden zich Russell Crowe, George Clooney, Tom Hanks en Hugh Jackman.

Howard gaat nu bepalen wie van hen het beste de rol van Robert Langdon kan gaan spelen. De auteur van het boek is echter wel nog in een rechtzaak verwikkeld. Hij wordt door ene Lewis Perdue van plagiaat beschuldigd en Perdue is zelf ook bezig met een verfilming…

In The Da Vinci Code ontdekt hoofdfiguur Langdon dat er aanwijzingen in de schilderijen van Leonardo Da Vinci zijn verborgen. Die lijden tot de ontdekking van een 2000 jaar lang geheim gehouden religieus mysterie. 

Van Goghs 'Cool!' te zien op internet
geplaatst: 29/9/2004 
De film 'Cool!' van Theo van Gogh is over enkele weken bij Tiscali te downloaden van internet. 'Cool!' draait op dit moment in een aantal kleine bioscoopzalen en filmhuizen in Nederland. Hierdoor wordt de film minder goed bezocht dan de makers hadden gehoopt.

Van Gogh zei zelf dat mensen dan 'eindelijk zijn film kunnen zien'. Al is het dan op een 'klein schermpje' op de computer. De kosten van het downloaden van de film bedragen waarschijnlijk een paar euro. "Maar dat weten we op dit moment nog niet", zegt Tiscali-woordvoerder Veronique van Zanten.

"We denken dat we met het online beschikbaar maken van 'Cool!' de juiste doelgroep te pakken hebben. Die kan de film nu niet in de bioscoop zien. Het is voor ons een mooie test om te kijken hoe het fenomeen van een internetfilm aanslaat. Maar wij denken dat het een groot succes gaat worden", aldus Van Zanten
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #78 Gepost op: 30-09-2004, 09:34:25 »
GTST NAAR TALPA TV
--------------------------------------------------------------------------------
 
Het gekissebis tussen Endemol en RTL (en ook SBS) in de Volkskrant van afgelopen week is het startschot geweest voor een keiharde tv oorlog blijkt nu. RTL wil 17 miljoen euro minder besteden op jaarbasis bij Endemol dan de contractueel afgesproken 52 miljoen euro. Het vertrek van De Mol wordt aangegrepen om het contract open te breken.

Beide spelers hebben zullen het hard spelen. Aan de ene kant is RTL de grootste klant van Endemol. Endemol zal niet snel kunnen afwijken naar SBS. Want die spelen onder 1 hoedje zegt algemeen directeur Paul Romer.

Aan de andere kant zou Endemol bijvoorbeeld kunnen dreigen om een serie als GTST (en een kritieke steunpilaar van RTL4) of Baantjer aan John de Mol te verkopen. Dan staat zijn zender in een grote klap op de kaart. En daar volgen dan weer meer opdrachten uit.

Een zeer interessant schaakspel met slechts enkele spelers. En met veel afhankelijkheden. En met verstrengelde belangen.. Wordt vervolgd !

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 

WAT RIJ JIJ ?
--------------------------------------------------------------------------------
 
Opnieuw suces voor Intellygents. Na een langdurige pitch heeft de BOVAG gekozen voor het concept "Wat Rij Jij?" van Intellygents. Producent wordt het bedrijf Orange Factory.

Onder de titel ‘Wat-rij-jij?’ is op 7 november de eerste uitzending plaats van een tv-serie waarin aandacht wordt besteed aan de beleving van de consument bij de aankoop van een nieuwe of gebruikte auto. Doelstelling is duidelijk te maken dat de consument voor zowel aankoop als onderhoud bij dealer of universele autobedrijven die lid zijn van Bovag in de beste handen is. Er komen in totaal negen afleveringen van de serie. Het programma wordt uitgezonden op Yorin en wordt samengesteld in opdracht van Bovag. (Adformatie)
 

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF ::

TALPA TV : TARIEVEN ORANJE BEKEND
--------------------------------------------------------------------------------
 
Inmiddels zijn de tarieven bekend gemaakt voor de WK kwalificatie wedstrijden van Oranje uitgezonden door Talpa op Nickelodeon. Een rustblok in Macedonie- Nederland of Andorra-Nederland moet Euro 16.425 kosten voor 30 seconden in de rust.

In totaal worden er 7 reclameblokken (met verschillende tarieven) op de voetbalavond uitgezonden. Een snelle rekensom leert dan dat de maximale opbrengst van een interland netto rond de 600.000 euro zal zijn. De kosten voor uitzendrechten waren zo'n 900.000 euro. Daar komen dan nog productiekosten bij.

Het verschil tussen opbrengsten en kosten noemen we geen verlies in dit geval, maar marketingbudget...

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 

DE MOL VAN DE BUIS GEHAALD
--------------------------------------------------------------------------------
 
Niet alleen Ajax is keihard onderuit gegaan in Munchen gisteren. Gisteren heeft televisiezender Pro Sieben ook John de Mol geruimd met zijn programma Hire or Fire. En dat zal een hard gelag voor hem zijn.

Oorzaak is dat deze kopie van The Apprentice (die later dit seizoen door RTL uitgezonden wordt in Duitsland) slechte kijkcijfers (2,9% allen en 6 % op 14-49 jarigen) scoorde in de eerste aflevering. Gezegd wordt dat De Mol lang niet zo populair is als zijn zus Linda en dat hij geen gevoel heeft hoe zich VOOR de camera's te gedragen.

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #79 Gepost op: 3-10-2004, 10:26:55 »
Liv Ullmann geëerd voor oeuvre
geplaatst: 29/9/2004 
Liv Ullmann ontvangt 11 december in Barcelona de European Achievement in World Cinema 2004. Dit heeft de European Film Academy woensdag bekendgemaakt. De 64-jarige Noorse actrice en regisseur krijgt de prijs voor haar complete filmoeuvre tijdens de European Film Awards Ceremony.

Ullmann was de eerste niet-Zweedse actrice die was te zien in een film van Ingmar Bergman, 'Scenes from a Marriage'. Verder speelde zij rollen in de oorlogsfilm 'A Bridge Too Far', 'Gaby: A True Story' en in 'The Rose Garden', van de Nederlandse regisseur Fons Rademakers. Ullmann heeft ook in vijf Broadway-produkties geschitterd en is jarenlang actief geweest als Unicef Goodwill Ambassadeur.

Tijdens de Film Awards worden de beste Europese films in diverse categorieën bekroond met een prijs.
 
Michael Moore’s Fahrenheit 9/11 blijft Nederland boeien
geplaatst: 30/9/2004 
Michael Moore’s prijswinnende documentaire Fahrenheit 9/11 blijft bezoekers naar de bioscoop trekken. Sinds de release op 22 juli in 36 steden hebben 201.183 mensen (Box Office: € 1.405,195) de film in de bioscoop gezien. Voor de tiende week staat Fahrenheit 9/11 in de Top 10 van best bezochte films en is nog steeds te zien in 41 steden.

Ter vergelijking; Moore’s Bowling For Columbine trok in totaal ruim 103.000 bezoekers. Etre et Avoir van Nicolas Philibert had voor 200.000 bezoekers anderhalf jaar nodig en draait nog in enkele arthouses. Zij Gelooft in Mij over Andre Hazes (1999) trok 150.000 bezoekers.

De bezoekersaantallen zijn mede zo bijzonder aangezien de film ook in veel kleinere arthouses te zien is. Bij een groot aantal kopieën wordt Fahrenheit 9/11 voorafgegaan door de Nederlandse korte film The General (3 minuten) van Sietske Tjallingii. Inmiddels hebben ruim 100.000 bezoekers deze film, waarin de opmars van een colonne tanks wordt gestuit door de ultieme oorlogsmachine in handen van een rücksichtloze generaal, gezien.

Zowel in Nederland als in Belgie wordt de film gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment

Win een rol in 'Ego'
geplaatst: 30/9/2004 
De makers van de nieuwe film 'Ego' hebben voor een gelukkige winnaar een filmrol in de aanbieding. Dit heeft productiebedrijf EGO Structured donderdag bekendgemaakt. De producenten willen via een tv-programma 'Ego- The Challenge', de fortuinlijke acteur of actrice bepalen. Ze zijn in onderhandeling met met twee commerciële zenders. De hoofdrollen in de thriller zijn voor Antonie Kamerling, Isa Hoes, Cas Jansen, Daniël Boissevain en Hidde Maas.

"We hebben zoals bekend al een zogenaamde pre-film geschoten. En die is zo goed ontvangen, dat we nu bezig zijn het hele project te realiseren", zegt woordvoerder Martijn de Jong. "De film wordt voor het grootste gedeelte in het Engels opgenomen, maar het blijven gewoon Nederlandse karakters. Voor een aantal rollen zijn we nog op zoek naar mensen, maar voor de winnaar gaat het zeker om een substantiële rol in de film."

Als alles goed gaat, komt 'Ego-The Challenge' begin volgend jaar op de buis en draait de film volgend jaar zomer in de bioscoop.

'Kameleon' en 'De Tweeling' beste films
geplaatst: 30/9/2004 
'De Schippers van de Kameleon' en 'De Tweeling' hebben dit jaar de prijs 'Stimulans voor Succes' van het Filmfonds gewonnen. Filmfondsbestuurders Linda van Dyck en Arend Jan Heerma reikten de prijzen uit tijdens het filmfestival van Utrecht. 'De Schippers van de Kameleon' won honderdduizend euro. De film was de grootste bioscoophit in het afgelopen kalenderjaar. Er kwamen in totaal 744 duizend mensen op de film af. 'Pietje Bell 2' werd tweede, met 593 duizend bezoekers en won 75.000 euro.

'De Tweeling', van regisseur Ben Sombogaart, won in de categorie 'artistiek succes' de hoofdprijs van 75 duizend euro. 'Shouf Shouf Habibi!', 'Polleke', 'Grimm' en 'Van God Los', kregen ieder 25 duizend euro. De prijzen voor 'artistiek succes' worden toegekend aan de hand van deelname aan internationale filmfestivals. 'De Tweeling' was genomineerd voor een Oscar.

De geldbedragen moeten worden besteed aan de ontwikkeling van nieuwe filmplannen. Het Nederlands Filmfonds wil met de prijzen de filmwereld stimuleren.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!