Auteur Topic: [RNA] RealityNet-Affaire ~ Speluitleg en inschrijving  (gelezen 1627 keer)

Offline Aurynn

 • Forumlid
 • Leer lezen!
[RNA] RealityNet-Affaire ~ Speluitleg en inschrijving
« Gepost op: 5-04-2021, 17:49:19 »
Weerwolven 8 - De RealityNet-AffaireHet is een maand na de RealityNet-affaire. Mark Rutte is afgetreden nadat hij geen herinnering had aan het manipuleren van Weerwolven van Wakkerdam, waardoor duizenden RealityNetters gedupeerd zijn en niet meer zo snel de Wolven kunnen vinden. Deze affaire leidde tot een groot kamerdebacle en wonderlijk genoeg vond Rutte het tijd om af te treden. Om in zijn woorden te spreken: Ik heb niet gelogen, ik ws geen wolf en ik heb RealityNet NIET, maar ik herhaal dan ook, NIET om zeep geholpen. Ik ben klaar met jullie, stik in jullie democratie!.

En daar was het dan. Een leeg gat waar ooit Mark Rutte stond als leider van Nederland. Een grote politieke crisis, want de populisten willen de macht grijpen in Nederland. Met de plannen die zij hebben, is de economie binnen een jaar om zeep geholpen en hebben de Nederlanders geen geld meer voor een fatsoenlijke internetverbinding (iets wat toch wel vereist is om RealityNet te bezoeken). De democratie is geen uitweg meer, dus er moet op andere manieren besluiten gemaakt worden. Wie wordt de nieuwe minister-president? En weten de kamerleden te ontkomen aan het smaad van de populisten? Het is tijd om te strijden voor een nieuwe regering!


---
Zoals je ziet een nieuwe Weerwolven, en deze keer in het thema van Den Haag. Na de enorm geslaagde watchparty van het kamerdebat van afgelopen woensdag kwam het idee om een Weerwolven in deze stijl te doen. Hier even in het kort wat je kunt verwachten:

-> De dag en de nacht duren elk een volle dag. Deadlines gaan om 20:00 zijn.
-> Tijdens de nacht wordt ook bepaald hoe de besluitvorming voor de dag is. Hoe er gekozen gaat worden wie er uit de kamer gezet gaat worden (lynch), ligt helemaal aan jullie. Hierover later meer!
-> 3x niet stemmen = inactief = weg uit de Tweede Kamer. Voor jou hebben we hier geen plek! Jouw zetel mag je niet meenemen.
-> De Populisten kunnen, enkel tijdens de nacht, met elkaar overleggen in de achterkamertjes van het Binnenhof om te bepalen welk kamerlid ze willen lasteren. Verder kun je helaas niet zonder toestemming van de kamervoorzitter, mijzelf, vertrekken naar achterkamertjes om politiek te bedrijven. Alles gebeurt in de Tweede Kamer (dit topic).
-> Je spreekt via de voorzitter en in redelijke taal. Over de vergaderdiscipline komt later meer!
-> Achterkamertjespolitiek mag niet, en screenshots via de media verspreiden is uit den boze.
-> Je hoeft geen hints te gaan zoeken, want daar doe ik niet aan.

Noot: Ik wil niemand beledigen met enig politieke voorkeur en alles is gestereotypeerd voor deze game. Laat elkaar ook in de waarde.
Noot 2: Ik gebruik de termen smaad en laster door elkaar. Ik weet dat er een verschil is, kan deze uitleggen, maar omdat ze zo dichtbij elkaar staan gebruik ik beide termen in dit spel, zodat ik een woord afhankelijk van de tekst kan gebruiken.


Volgorde van de nacht:
Pieter Omzigt
*Sylvana Simons
Esther Ouwehand
*Henk Krol
Populisten
*Geert Wilders
*Jesse Klaver
Jar

* = Eenmalig of totdat krachten niet meer nodig zijn

Je kunt je inschrijven door in dit topic je naam bij de inschrijflijst te zetten. Daarnaast zit er een spelelement in waar je leeftijd in meedoet en geslacht (M/V/X). Dit hoeft niet naar waarheid ingevuld te worden (al geef je op dat je 97 bent, prima), maar zet het achter je naam. Bijv: Aurynn (M/27).
Doe dit uiterlijk 15 april 23:59, het spel start 16 april in de avond.

1.
2.
etc. (max. 24)

In de volgende drie posts de rollen.
« Laatst bewerkt op: 5-04-2021, 18:34:17 door Aurynn »
Ten eerste is het Alberto!
En ten tweede: We're gonna start a fire!

Offline Aurynn

 • Forumlid
 • Leer lezen!
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #1 Gepost op: 5-04-2021, 17:49:29 »
De Traditionele Politici (Burgers)

De traditionele politici kunnen een rol hebben, maar zij winnen als de burgers winnen.

Pieter Omtzigt - Heeft heldere ingevingen en kan tijdens elke nacht n naam doorgeven van wie hij de politieke achtergrond wilt weten en wat diegene nu allemaal uitspookt in de kamer (ziener).
Sylvana Simons - Wil vooral mensen bij elkaar brengen, of ze nu willen of niet. In de eerste nacht kiest zij twee Kamerleden uit die als een ware Kuzu en Azarkan voor altijd bij elkaar blijven, in lief en leed (cupido).
Esther Ouwehand - Esther heeft compassie en wil altijd de zwaksten beschermen tegen de sterksten. Elke nacht stuurt zij een een groep klimaatactivisten op pad om het kantoor van n van de Kamerleden te blokkeren. Mochten de populisten hier smaad willen plegen, dan kunnen zij er niet in en overleeft het kamerlid het (beschermengel).
Llianne Ploumen - Staat erom bekend dat ze graag praat, maar wordt helaas niet altijd serieus genomen. Als de Kamer er voor kiest om haar weg te sturen, vinden ze het sneu en mag ze toch blijven. Ze heeft dan alleen geen stemrecht meer, al mag ze natuurlijk het een en ander blijven roepen.
Caroline v/d Plas - Dat zal ze leren! moet Caroline gedacht hebben toen ze per tractor de kamer binnenreed. Mocht zij belasterd worden of weggestemd worden uit de Kamer, dan laat ze zich niet kennen. Via een van tevoren gestuurde nota aan de Kamervoorzitter (dit mag ze zo vaak wijzigen als ze wilt), laat ze weten met de traktor iemand anders mee te slepen de Kamer uit (jager).
Kees v/d Staaij - Als langstzittend Kamerlid heeft hij al heel wat smaad en laster meegemaakt. Door n keer smaad van de populisten zal hij niet de Kamer verlaten. De tweede keer is echter te veel.
Jar - Als razende reporter wil hij overal op de hoogte van zijn. Niemand weet hoe hij in de kamer is gekomen. Elke nacht mag hij van n kamerlid via de Kamervoorzitter horen of diegene zijn kracht heeft gebruikt. Wat dit is, weet Jar helaas ook niet.
Willekeurig kamerlid (met naam) - Dit zijn normale Kamerleden zonder extra kracht. Bij de start van het spel zullen zij wel een naam krijgen, zodat ze niet helemaal anoniem en niets waard zijn.
« Laatst bewerkt op: 5-04-2021, 17:52:36 door Aurynn »
Ten eerste is het Alberto!
En ten tweede: We're gonna start a fire!

Offline Aurynn

 • Forumlid
 • Leer lezen!
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #2 Gepost op: 5-04-2021, 17:49:36 »
De Populisten (Weerwolven)

Hieronder staan de populisten (weerwolven) in dit spel. Van tevoren wordt er niet bekendgemaakt hoeveel populisten er meedoen.

Thierry Baudet - Thierry Baudet staat nogal bekend als een draaikont. Naast dat hij populist is, kan hij n keer in het gehele spel zijn stem overdag over wie de kamer moet verlaten veranderen via een PM aan de Kamervoorzitter (Aurynn).
Henk Krol - Henk Krol is een populist die groot ervaring heeft met afsplitsingen en het wisselen van partijen. Hij kan nmalig, vanaf nacht twee, een speler naar keuze veranderen in een populist. Deze persoon verliest de oude krachten en wordt een normale populist.
Geert Wilders - Geert Wilders is een populist, maar op een aantal gebieden wil hij toch sociaal zijn. Eenmalig in het spel mag hij een poging tot smaad ongedaan maken door een PM priv naar de kamervoorzitter (Aurynn) te sturen.
Dion Graus - Het is onbekend of Dion Graus in de kamer aanwezig is of dat hij bezig is met zn andere liefde voor dieren. Mocht hij in de kamer zijn, is het een normale populist.
« Laatst bewerkt op: 5-04-2021, 17:54:01 door Aurynn »
Ten eerste is het Alberto!
En ten tweede: We're gonna start a fire!

Offline Aurynn

 • Forumlid
 • Leer lezen!
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #3 Gepost op: 5-04-2021, 17:49:43 »
De Lobbyisten (Neutraal)

De lobbyisten zijn neutraal. Zij zijn niet uitgesproken populist, maar ook niet traditioneel. Zij hebben elk een andere tactiek om in de nieuwe regering te komen en dus te winnen.

Jesse Klaver - Heeft soms populistische neigingen, maar wil toch ook wel graag traditioneel kamerlid zijn. Kan iemand extra belasteren, maar ook heel goed de smaad van de populisten ongedaan maken. Dit kan allebei voor het einde van de nacht (heks).
In de eerste nacht geeft Jesse Klaver aan de Kamervoorzitter door bij welk team hij wil aansluiten: de populisten of de traditionelen. Hij wint dan mee als n van beide teams winnen.
Kuzu en Azarkan - Kunnen niet met, maar ook zeker niet zonder elkaar. In andere Weerwolfspellen bekend als de geliefden. Zijn beide goed of beide slecht? Dan winnen ze met dat team mee. Zijn ze uit twee verschillende teams? Dan zullen ze samen tot het einde moeten overblijven.
Wybren van Haga - Wybren is bekend met het roven van zetels en gaat hier slinks mee om. Vanaf dag 2 kan hij bij de stemming wie er de Kamer uitgezet kan worden ervoor kiezen (hetzij in het openbaar, hetzij via PM aan de Kamervoorzitter) om de rol van dat Kamerlid over te nemen. Let op: Ook van Haga moet zich houden aan de deadline van 20:00. Afhankelijk van welke rol van Haga krijgt wordt hij populist, traditioneel of een andere lobbyist.
Rita Verdonk (en haar Marionet) - Al jaren uit de kamer, maar staat op de loer om weer een plekje in de kamer in te nemen. Voor het einde van de nacht (vanaf nacht twee) mag Rita Verdonk een bericht sturen naar de Kamervoorzitter dat ze graag de invloed wil uitoefenen aan degene die ter lastering gebracht wordt. Deze persoon zal niet doodgaan, maar doorgaan als Marionet van Rita. Rita weet niet wie dit is en voor de rest van de Kamer zal het lijken alsof er niemand belasterd. Rita kan winnen door samen met haar marionet in de Kamer over te blijven.
Als alle populisten de Kamer hebben moeten verlaten, of als Rita de Kamer heeft verlaten, kan de marionet andere Kamerleden ter lastering brengen. Het kan in theorie dus zijn dat er na een nacht twee Kamerleden belasterd zijn. Als de marionet per ongeluk Rita belasterd, zullen zij beiden uit de Kamer gezet worden. De marionet wil tot het einde overblijven. Rita wint met de marionet mee, ook al is Rita dood.
« Laatst bewerkt op: 5-04-2021, 17:56:10 door Aurynn »
Ten eerste is het Alberto!
En ten tweede: We're gonna start a fire!

Offline LuchtManiak

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #4 Gepost op: 5-04-2021, 18:05:31 »
Super leuk bedacht Aurynn  ::bravo::

1. LuchtManiak (M/26)
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Online MitchK

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Winnaar De Mol onderschriftenspel 2019!
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #5 Gepost op: 5-04-2021, 18:09:48 »

1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
 ::bravo::

Offline FrankLapidus

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #6 Gepost op: 5-04-2021, 18:13:46 »
Wat leuk! ::bravo::

1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Frankje Lapi

Offline Nieky

 • Aanspreekpunt off topic
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
 • Wielergek
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #7 Gepost op: 5-04-2021, 18:21:07 »
1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5
6.
7.
8.
9.
10.
You'll never walk alone

Offline mrchipie

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Die jongen met de vele bijnamen
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #8 Gepost op: 5-04-2021, 18:26:07 »
1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6.
7.
8.
9.
10.
Super leuk!
chipsverslaafde <3

Offline hillo

 • Winnaar Survivor 2016 & Winnaar The Big Puzzle 2020
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Tequila! Booyah.
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #9 Gepost op: 5-04-2021, 18:28:18 »
1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7.
8.
9.
10.
Nieky grab a life vest!

Offline Ricardo

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #10 Gepost op: 5-04-2021, 18:28:51 »
1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7. Ricardo (M/20)
8.
9.
10
S hva gjr vi n?

Online Vermoljoen

 • Aanspreekpunt De Mol, Winnaar WIDM-pool 2021
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #11 Gepost op: 5-04-2021, 18:29:16 »
1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7. Ricardo (M/20)
8. Vermoljoen (M/16)
9.
10.

Veel zin in! Super origineel en actueel thema!  ::bravo::

Offline Molfreak Arno

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • niets is wat het lijkt definieert mij wel
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #12 Gepost op: 5-04-2021, 18:29:53 »
1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Molfreak (M/18)
7.
8.
9.
10.
Super leuk!

Offline Swifty

 • Winnaar pool ER 2009 en 2015
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: [RNA] RealityNet-Affiare ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #13 Gepost op: 5-04-2021, 18:31:19 »
1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7. Ricardo (M/20)
8. Vermoljoen (M/16)
9. Molfreak (M/18)
10. Swifty (V/47)
11.
12.
13.
14.
15.
Keep calm and eat chocolates!

Offline michael90

 • winnaar voetbaltoto '20/'21
 • Forumlid
Re: [RNA] RealityNet-Affaire ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #14 Gepost op: 5-04-2021, 19:06:52 »
1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7. Ricardo (M/20)
8. Vermoljoen (M/16)
9. Molfreak (M/18)
10. Swifty (V/47)
11. Michael (M/90)
12.
13.
14.
15.

Offline Convans

 • Winnaar WIDM online 2021
 • Forumlid
Re: [RNA] RealityNet-Affaire ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #15 Gepost op: 5-04-2021, 19:10:52 »

1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7. Ricardo (M/20)
8. Vermoljoen (M/16)
9. Molfreak (M/18)
10. Swifty (V/47)
11. Michael (M/90)
12. Convans (M/64)
13.
14.
15.

Online monkeysuncle

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: [RNA] RealityNet-Affaire ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #16 Gepost op: 5-04-2021, 19:12:41 »
1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7. Ricardo (M/20)
8. Vermoljoen (M/16)
9. Molfreak (M/18)
10. Swifty (V/47)
11. Michael (M/90)
12. Convans (M/64)
13. Monkeysuncle (M/47)
14.
15.

Voel me nog redelijk jong in dit gezelschap  ::)
My fall will be for you

Offline Daisy

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: [RNA] RealityNet-Affaire ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #17 Gepost op: 5-04-2021, 19:19:02 »
Why not :)

1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7. Ricardo (M/20)
8. Vermoljoen (M/16)
9. Molfreak (M/18)
10. Swifty (V/47)
11. Michael (M/90)
12. Convans (M/64)
13. Monkeysuncle (M/47)
14. Daisy (V/36)
15.

Offline putyourHANSup!

 • Winnaar Expeditie Robinson 2019 Pool, Aanspreekpunt Expeditie Robinson
 • Actief Lid
 • *****
 • Gaudeamus!
Re: [RNA] RealityNet-Affaire ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #18 Gepost op: 5-04-2021, 19:38:09 »
16 april starten, tegen dan heb ik vast weer wat meer tijd. En het is al even geleden dat ik hier meedeed aan weerwolven. En dit heerlijke thema laat ik niet schieten :D

1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7. Ricardo (M/20)
8. Vermoljoen (M/16)
9. Molfreak (M/18)
10. Swifty (V/47)
11. Michael (M/90)
12. Convans (M/64)
13. Monkeysuncle (M/47)
14. Daisy (V/36)
15. putyourHANSup! (M/25)

Offline Chardo

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • True Art
Re: [RNA] RealityNet-Affaire ~ Speluitleg en inschrijving
« Reactie #19 Gepost op: 5-04-2021, 19:39:38 »


1. LuchtManiak (M/26)
2. MitchK (M/26)
3. FrankLapidus (M/19)
4. Nieky (M/27)
5 Mrchipie (M/19)
6. Hillo (M/30)
7. Ricardo (M/20)
8. Vermoljoen (M/16)
9. Molfreak (M/18)
10. Swifty (V/47)
11. Michael (M/90)
12. Convans (M/64)
13. Monkeysuncle (M/47)
14. Daisy (V/36)
15. putyourHANSup! (M/25)
16. Chardo (M/17)