Auteur Topic: Vakantie  (gelezen 574880 keer)

Offline Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Geen woorden voor.
Re: Vakantie
« Reactie #2380 Gepost op: 3-08-2019, 21:32:06 »
Met veel plezier je verslag gelezen. Enkele plekken op je route komen me bekend voor. Lago Maggiore onder meer. Heel aparte omgeving, bijna fin de siecle, (ik was er in Meina, veel van mijn reisgenoten in Stresa en Pallanza).


Om de ''pijn'' van je Julia-ervaring te verzachten, raad ik je aan om ''Letters to Juliet'' te kijken...….

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Vakantie
« Reactie #2381 Gepost op: 4-08-2019, 12:25:21 »
Leuk verslag Wouter ::bravo::. Ik herken ook wat plekken zoals Split en Hvar ;D.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Vakantie
« Reactie #2382 Gepost op: 5-08-2019, 08:54:28 »
Hvar ken ik ook, mooie plaats inderdaad!  ::jaja::


Klinkt echt als een toffe vakantie!  ::ok::

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: Vakantie
« Reactie #2383 Gepost op: 5-08-2019, 11:14:26 »
Ik ben ondertussen ook weer terug in het land na twee weken rondreizen door Californië. Foto's volgen later nog

Dag 1 - 20/07/19 - AMS - YYZ - LAX

De eerste dag stond natuurlijk in het teken van de reis ernaar toe. Uiteindelijk na een reis van ruim 24 uur, met een overstap in Toronto, vertraging en het ophalen van de auto aangekomen in het hotel. Tijd voor een goede nachtrust.

Dag 2 - 21/07/19 - Los Angeles - Three Rivers
De eerste echte reisdag, en gelijk een van de langere reisdagen. Vanuit het hotel in Long Beach stond een lange rit naar Three Rivers op het programma. Een plaatje dat op circa 15 minuten van Sequoia National Park gelegen is. Het was gelijk een warme dag, dus ik kon wennen aan de hoge temperaturen. Onderweg op de route meerdere malen gestopt om foto's te maken, een outletstore te bezoeken en om te eten. Het mooie aan de route was vooral dat je gelijk de Amerikaanse sfeer proefde door de drukke snelwegen van LA, olievelden met Jaknikkers en typische Amerikaanse omgevingen.

Dag 3 - 22/07/19 - Sequoia National Park
De derde dag hebben we de hele dag door Sequoia National Park gereden, bekend om haar eeuwenoude bomen. De bomen zijn net iets je groter, hoger en breder dan wij ze kennen. Ook de oudste boom ter wereld, de Sherman Three, staat in dit park. Naast de vele bomen hebben we ook wandelingen gemaakt naar een waterval en het uitzichtpunt op het hoogste punt van het park. Uiteindelijk vond ik dit park mooier/leuker dan Yosemite National Park.

Dag 4 - 23/07/19 - Sequoia National Park / King Canyon National Park
Dag 4 is een dag die ik niet snel zal gaan vergeten. Maar daar later meer over. Vandaag zouden we naar King Canyon National Park gaan, een nationaal park dat naast Sequoia is gelegen en bekend staat om zijn canyon. Eigenlijk staat het park vooral bekend om een kilometerslange weg die uiteindelijk doodloopt bij een groot bos waar je kan lopen. De weg ernaar toe was adembenemend mooi en ik heb enorm genoten van de omgeving. Bij het bos zouden wij een wandeling gaan maken, maar naar ruim 250 meter zijn wij omgedraaid. Niet vanwege het weer, maar vanwege iets anders. Op het moment dat we het beekje wilde oversteken, stonden wij opeens oog in oog met 3 babybeertje, die net met hun hoofdjes boven een omgevallen boom kwamen. Dat betekende ook dat mama-beer in de buurt was, en ja, ongeveer 300 meter links van ons stond ze. Na het maken van wat foto's zijn we rustig terug gelopen, nagenoten van het feit dat we beren gezien hadden en uiteindelijk doorgereden naar het hotel in Fresno.

Dag 5 - 24/07/19 - Yosemite Nat. Park
Opnieuw stond er een nationaal park op het programma. Dit keer het beroemdste/populairste park van Californië: Yosemite. En dat hebben we gemerkt. Kort gezegd was het heel erg toeristisch en naar mijn ogen op sommige plekken te aangelegd. Daarom vond ik Sequoia/Kings Canyon veel mooier. Niet dat Yosemite niet mooi is, in tegendeel. De uitzichten, de natuur en het park zelf is super mooi, maar toch.

Dag 6 - 25/07/19 - Yosemite Nat. Park
Ook de volgende dag waren we in het park, echter niet de hele dag. Omdat we richting het noorden reizen, kozen we een route dwars door het park te rijden. Hoewel de dag zonnig begon, eindigde het op zijn Nederlands. Gelukkig begon het pas te regenen toen we het park uitreden en nog 2 uur moesten rijden naar het hotel. Hierdoor konden we op verschillende punten nog genieten van het park en haar natuur.

Dag 7 - 26/07/19 - South Lake Tahoe
Sinds de aankomst in het hotel 's avonds, was het niet meer gestopt met regenen. Dat was een lichte domper, want juist vandaag zouden we naar South Lake Tahoe gaan, dat bekend stond om haar meer met stranden. De planning was om hier op het meer een boot te huren waar we als groep een dag op het meer zouden zitten en relaxen. Door het weer werd het programma gewijzigd. In plaats van het meer, gingen we eerst naar een bekende 'Ghost Town' om daarna door te rijden naar Reno, Nevada, om daar naar een schietbaan te gaan. Een uniek ervaring waarbij ik mij echt heb zitten verbazen. Niet alleen lijkt het daar net alsof je naar het de sportschool is: Mensen gaan naar binnen met hun spullen, gaan schieten en gaan weer weg. Ook heb ik jonge kinderen van max 4 a 5 jaar gezien die met gemak met allerlei wapen bezig zijn ::ohno:: Uiteindelijk hebben we de dag afgesloten in South Lake Tahoe met een diner en een bezoek aan een van de vele casino's, waarbij ik uiteindelijk met circa 100 dollars winst vertrokken ben ;D



We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: Vakantie
« Reactie #2384 Gepost op: 5-08-2019, 11:14:42 »
Dag 8 - 27/07/19 - Sacrametro
Na vele dagen van natuur en parken, was het tijd voor het stedenprogramma. Eerste stop: Sacrametro, de hoofdstad van Californië. Een leuke en typische Amerikaanse stad waar je heerlijk rond kan lopen en leuke dingen kan bekijken. O.a. het Capitol-gebouw van de stad bezocht en lekker op een terrasje gezeten. Uiteindelijk de avond afgesloten met een typische Amerikaanse activiteit: Bowlen.

Dag 9 - 28/07/19 - San Francisco
Wellicht de plek waar ik het meeste naar uitgekeken heb: San Francisco. Ik ben dol op het bezoeken van steden en deze stad stond zeer hoog op mijn lijstje. Na een ritje van circa 3 uur kwamen we aan in de stad, uiteraard via de Golden Gate Bridge. Na aankomst in het hotel bijna gelijk de stad ingegaan en rond gekeken. Onder andere China Town, Fishmans Warf en Union Square bezocht. En uiteraard zijn we met het beroemde trammetje van de ene kant naar de andere kant van San Fran gereden ::love:: De dag is uiteindelijk geëindigd in een karaokebar (ik zal jullie de filmpjes besparen).

Dag 10 - 29/07/19 - San Francisco
Nog een dagje San Fran verkennen, en wat voor dag. Niet alleen Alcatraz bezocht (zeker de moeite waard als je ook de audiotour doet), gewandeld door de stad en ook nog typische Nederlands een fietstocht gemaakt door de stad om uiteindelijk heen en weer over de Golden Gate Bridge te rijden. Ik vond dat persoonlijk een fantastische ervaring. om typische Nederlands over een van de meest beroemde bruggen ter wereld te rijden.

Dag 11 - 30/07/19 - Highway 1
Na 2 dagen was het weer tijd om richting LA te rijden. Dit deden we via, naar mijn mening, een van de mooiste autoroutes die ik ook gereden heb: Highway 1. Deze route gaat bijna alleen maar langs de kust van de Grote Oceaan, en het uitzicht is geweldig. Halverwege de route gestopt in Santa Cruz, om daar een paar uurtjes op het stand te liggen en over de pier te lopen, waar een half pretpark op gebouwd is. Gelukkig was het weer lekker, dus lekker vertoeft op het strand. De dag eindige uiteindelijk met een heerlijk diner op de mooiste plek qua restaurant van de reis.

Dag 12 - 31/07/19 - Highway 1
Etappe 2 van Highway 1. Een vergelijkbare dag als gisteren. Wederom via Highway 1 gereden richting LA. Tussendoor twee keer gestopt om plekken te bezoeken, onder andere Santa Barbara, waar je het gevoel krijgt dat je in Spanje beland bent. Je proeft de Spaanse sferen echt in het stadje, wellicht mede ook omdat je over Spaanse vlaggen ziet hangen (m.u.v. van het spaanse wapen, die op de vlaggen vervangen waren door een kasteel-symbool). Na Santa Barbara nog 2 uurtjes op het strand vertoeft, dolfijnen gespot om uiteindelijk aan te komen in het hotel.

Dag 13 - 01/08/19 - Los Angeles
De laatste echte dag van de reis, die begon in LA en eindigd in LA. Echter hadden we de stad nog niet bezocht, dus dat was het plan voor vandaag. Alle bekende plekken werden aangedaan, zoals de Walk of Fame, Hollywood, Beverly Hills, Rodeo Drive, Santa Monica en Venice Beach. Daarbij ook nog sportief geweest door van de Pier van Santa Monica naar de pier van Venice Beach te lopen (circa 5,5 km). Een lekkere relaxte wandeling op de laatste dag.

Dag 14 - 02/08/19 -  LAX - YYZ - AMS
Aan alles komt een eind, zo ook aan onze reis. Na wederom een lange reis van ruim 20 uur, uiteraard weer met vertraging in Toronto, weer terug in Nederland met een fantastische reis achter de rug :D
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline Miek1999

  • Aanspreekpunt Expeditie Robinson
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Vakantie
« Reactie #2385 Gepost op: 5-08-2019, 11:29:37 »
Supergaaf Tim  ::bravo::
So like a boat on the ocean I'll rock with the waves

Offline Vieffan

  • Forumlid
Re: Vakantie
« Reactie #2386 Gepost op: 5-08-2019, 17:03:04 »
Na al die verhalen hebik ook ontzettend zin om op vakantie te gaan!

Offline LdHmolletje

  • Winnaar ER Pool 2018 & De Mol pool 2019
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Oh, oh, Den Haag!
Re: Vakantie
« Reactie #2387 Gepost op: 5-08-2019, 18:04:55 »
Leuke verslagen Wouter en Tim!

@Lucy: hotels hoeven niet eens zo heel duur te zijn, ben ik achter gekomen. (dan ga ik even uit dat je met meerdere personen bent, als je alleen gaat is het helaas nog steeds een stuk duurder). Vorig jaar voor 125 Euro 3 overnachtingen en retourvlucht naar Sofia gehad. Dit jaar voor net iets meer dan 200 Euro 4 overnachtingen en retourvlucht met de KLM naar Londen... Oke, we zitten een eind uit het centrum, maar dat maakt niet uit. En we nemen geen ontbijt in het hotel. Dat scheelt ook heel veel!
Ich bin ein Bärliner!

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
Re: Vakantie
« Reactie #2388 Gepost op: 5-08-2019, 18:49:24 »
Een hotel is altijd nog duurder dan een AirBNB juist ook als je met meerderen personen bent. Volgens mij hadden wij in Baku voor €15 pppn een AirBNB

Edit: en dan bedoel ik een fatsoenlijke AirBNB in het centrum en niet een mini hotelkamer ergens ver weg
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Vakantie
« Reactie #2389 Gepost op: 6-08-2019, 08:19:42 »
Cool Tim, ik herbeleefde een beetje mijn vakantie daar via jouw verhaal opnieuw. :)

Wat leuk dat je beren gespot hebt! Ik was er toen alleen (omdat ik er voor het werk zat en paar weekjes vakantie bij aangesloten had) en vond het zelf dus niet zo erg dat het druk en toeristisch was in Yosemite, zodat ik in ieder geval altijd in de buurt van andere mensen was, mocht er een beer ofzo opdagen. Maar Sequoia National Park heb ik ook in m'n eentje gedaan. Zou het zelf toch wat eng vinden om in m'n eentje voor 3 baby beertjes en mama beer te staan.  :-X Is toen gelukkig (?) niet gebeurd. Maar eerder toen ik nog aan het werk was aan de oostkust, had ik er wel een gezien. Een verdwaalde beer die door de straten van een dorpje rond liep en in de boom van iemand's tuin gekropen was.

SF is inderdaad superleuk!  ::love::
En Highway 1 heb ik toen ook helemaal langs gereden. Wat mooi! Wordt ook dankbaar gebruik van gemaakt bij de opening credits van Big Little Lies .
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Dank voor het delen Tim!  ::ok::
« Laatst bewerkt op: 6-08-2019, 10:37:41 door Robbieazerty »

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: Vakantie
« Reactie #2390 Gepost op: 6-08-2019, 09:47:57 »
Graag gedaan Robbie

Leuk om te lezen dat je je eigen vakantie een beetje herbeleeft hierdoor.
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Vakantie
« Reactie #2391 Gepost op: 6-08-2019, 10:43:51 »
Bedenk me net dat ik toen ook van plan was er een hele reality documentaire van te maken.  ::) ::rofl::

Maar verder dan een trailer ben ik niet geraakt... let niet op mijn haar.  :-X

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: Vakantie
« Reactie #2392 Gepost op: 6-08-2019, 10:59:23 »
 ::rofl:: ::rofl::
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline B&W

  • Forumlid
Re: Vakantie
« Reactie #2393 Gepost op: 7-08-2019, 22:15:20 »
Mooie verslagen, Wouter en Tim! Klinkt heel geslaagd :D

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: Vakantie
« Reactie #2394 Gepost op: 7-08-2019, 22:45:39 »
Nog een korte foto compilatie van de reis. Jammer dat FB, maximaal 30 foto's accepteert terwijl ik er ruim 1000 fotos gemaakt heb ::rofl::

Dit linkje
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline Nicky991

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Reality/SoapVerslaafd
Re: Vakantie
« Reactie #2395 Gepost op: 8-08-2019, 13:36:25 »
Leuk Tim, ja ik ben zelf ook paar keer in USA geweest, Californie de meeste keren

maar ook een keer Florida, en ook een keer Memphis begonnen en dan zo'n hele roadtrip richting Niagara Falls en dan Washington DC en vanaf daar weer terug naar nederland


we hebben een motel gehad waar we meteen weer weggingen, judy's motel in bedford maar gelukkig konden we nog een goede last minute hotel vinden


en andere landen waar ik ben geweest, duitsland vlakbij stadtkyll, en Griekenland, eilandje Corfu
Robinson 2023 Favorieten: Roosmarijn, Eva, Krista, Iris E, Maxim

Offline grasisgroen

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Vakantie
« Reactie #2396 Gepost op: 8-08-2019, 14:00:21 »
leuk verslag, Tim!  ::bravo::  Brr beren  :o

Robbie, die gele regenjassen staan gewoon bij positief  :D  Erg leuk om te zien ! ::bravo::
...maar soms even niet :)

Offline putyourHANSup!

  • Winnaar Expeditie Robinson 2019 Pool
  • Forumlid
  • Gaudeamus!
Re: Vakantie
« Reactie #2397 Gepost op: 12-08-2019, 13:35:07 »
Dit weekend weer teruggekomen uit Stockholm, Helsinki, Tallinn, Riga, Vilnius en Minsk! En het was heel leuk :D

Verslagje van een van ons drieën komt vast nog wel :)

Online Hadewychisdemol

  • Aanspreekpunt RealityWorld, Winnaar WIDM Online All-Stars
  • Actief Lid
  • *****
  • Mol Online 2018
Re: Vakantie
« Reactie #2398 Gepost op: 18-08-2019, 14:06:26 »
Ik ben ook weer thuis!
Een Gouden Kalf, staande ovaties en een optocht door een stad naar keuze.

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Vakantie
« Reactie #2399 Gepost op: 18-08-2019, 16:49:25 »
Finally ::love::
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human