Auteur Topic: Televizierring  (gelezen 73264 keer)

Offline Mitchkox

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Winnaar De Mol onderschriftenspel 2019!
Re: Televizierring
« Reactie #180 Gepost op: 13-08-2019, 12:05:07 »
De programma's uit de shortlist die ik sterk vind:

- Beau en de veteranen: Beau krijg het tegenwoordig niet meer voor elkaar slechte formats te bedenken en te presenteren.
- Beste zangers: ook dit jaar weer hits zoals Duurt te lang en Zij weet het ontstaan. Heerlijk programma met vaak leuke mix aan artiesten.
- Chateau Meiland: mijn favoriet. Persoonlijke mening en begrijp het als mensen het niet waarderen. Martien is geweldig en ik lig dubbel als ik hem weer zie en hoor.
- De luizenmoeder: zoveel kijkers en prima humor. Niks mis mee.
- De slimste mens: leuke quiz. Maarten inruilen voor grappige mensen en het is top.
- Ellie op patrouille: interessant programma waarbij je een inkijk krijgt van de politiecultuur in andere landen.
- Expeditie Robinson: zelf kijk ik het niet (shame, i know) maar het is natuurlijk een groot programma dat al jaren meedraait.
- Heel Holland Bakt: elk jaar weer heerlijke televisie. Goed opgezet programma.
- Het Rotterdam project: net als het Amsterdam project een fantastisch programma waar een groot probleem in kaart wordt gebracht en een goed beeld wordt gegeven.
- Project Rembrandt: Heel Holland Bakt maar dan met cultuur. Mooie dingen voorbij zien komen tijdens het programma.
- Rail Away: niets rustgevender dan Rail Away. Ook al jarenlang op de buis!

Offline joligmolletje

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Televizierring
« Reactie #181 Gepost op: 13-08-2019, 15:15:10 »

Staan ook programma's bij de shortlist dat ik denk: hoe dan? Blauw Bloed? Frans Bauer in China? All Together now? Beste Zangers? Urk!?

Ja, elk jaar zitten er wel een paar 'bijzondere' nominaties tussen. Ik heb niet alle programma's gezien of slechts fragmenten ervan, maar hier toch mijn mening.

All together now (RTL 4) --> niet gezien
Beau en de veteranen (RTL 4) --> niet gezien, maar de fragmenten die ik wel heb gezien waren mooi en heftig
Beste zangers (AVROTROS) --> aardig, maar na zoveel seizoenen is de magie er voor mij wel af
Beter laat dan nooit (RTL 4) --> mooie combinatie van plat vermaak en persoonlijke / gevoelige gesprekken, erg van genoten. Ook Olcay deed het verbazingwekkend goed als presentator.
BinnensteBuiten (KRO-NCRV) --> ik kijk het programma met plezier, maar heel bijzonder is het nu ook weer niet
Blauw bloed (EO) --> voor fans van het koningshuis is het een prima programma, maar vind het niet heel mooi / bijzonder
Chateau Meiland (SBS6) --> hilarisch programma, ik lig geregeld helemaal dubbel. Tegelijkertijd is de magie er voor mij nu al wel een beetje af.
De luizenmoeder (AVROTROS) --> ik maak me hier waarschijnlijk niet populair mee, maar wat een verschrikkelijk programma is dit! Dit is absoluut niet mijn soort humor, ook zijn ze verantwoordelijk voor een van de meest irritante liedjes ooit.
De slimste mens (KRO-NCRV) --> het blijft leuk om je kennis te meten met de deelnemers (met BN-ers hebben ze weinig meer te maken). Knap dat het programma al zoveel seizoenen een succes is. Dit succes mag wat mij betreft wel een keer beloond worden.
Ellie op patrouille (AVROTROS) --> het eerste seizoen vond ik best aardig. Toen had ik tenminste nog echt het idee dat Ellie meeliep met de politie (met hoe de politie echt is); het tweede seizoen werd het meer en meer een toneelspelletje waarbij Ellie liet zien wat een fantastische politievrouw ze eigenlijk was en ook de corpsen met (neppe?) arrestaties / moordonderzoeken hun beste beentje voorzetten. Erg jammer!
Even tot hier (BNNVARA) --> niet gezien, dus geen mening over
Expeditie Robinson (RTL 5) --> elk jaar kijk ik weer naar Robinson, maar voor mijn gevoel is ER echt wel een beetje over zijn hoogtepunt heen qua inventiviteit en deelnemers.
Frans Bauer in China (AVROTROS) --> leuk programma, hilarisch hoe Frans Bauer als ultieme Nederlander door China heensjouwt. Tegelijkertijd toont dit ook zijn (zeer) beperkte wereldbeeld en kun je je informatie beter uit andere reisprogramma's halen (bijvoorbeeld van Ruben Terlou).
Heel Holland bakt (Omroep MAX) --> blijft een top-programma, leuk om te zien en mooi gemaakt.
Helden van het Máxima (AVROTROS) --> interessante serie, tegelijkertijd had ik graag meer van de kinderen en minder van het personeel willen zien.
Het Rotterdam project (RTL4) --> mooie serie, maar voor mijn gevoel vrijwel hetzelfde als The Amsterdam Project waar Beau vorig jaar mee heeft gewonnen.
Ik weet wie je bent (KRO-NCRV) --> niet gezien
Jinek (KRO-NCRV) --> Eva Jinek is een goede journalist en zit goed op haar plek in dit programma. Tegelijkertijd voel ik weinig aandrang om speciaal op te blijven voor haar programma, iets dat ik 'vroeger' wel had bij enkele van haar voorgangers.
Klem (BNNVARA) --> niet gezien
Oogappels (BNNVARA) --> niet gezien
Paleis voor een prikkie (SBS6) --> wel aardig programma, maar de afleveringen zijn min of meer uitwisselbaar waardoor er weinig bijblijft
Project Rembrandt (NTR) --> als kunstliefhebber was ik erg benieuwd naar dit programma, maar eigenlijk viel het me nogal tegen. Het voelt krom dat deelnemers volledig in de mal van Rembrandt werden gegoten, terwijl dat zeker niet is waar kunst over gaat (namelijk het creëren van iets). Die worsteling zag je ook terug in de afleveringen, waarbij de publieksjury regelmatig radicaal anders koos dan de vakjury en de winnaar uiteindelijk de stijl van Rembrandt helemaal losliet in zijn eigen werk. Het programma is goed gemaakt, maar vereist nog wel wat finetuning voor het tweede seizoen.
Rail away (EO) --> ultiem rustgevend, met mooie beelden.
Urk! (SBS 6) --> op zich een mooie karakterisering van de cultuur en mensen op Urk. Er zaten zeker mooie fragmenten tussen, maar de serie is niet echt goed gemaakt (puur kwalitatief gezien)
Vroege vogels (BNNVARA) --> leuk, interessant programma, maar voor mij niet echt opvallend.

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dúh
Re: Televizierring
« Reactie #182 Gepost op: 13-08-2019, 19:24:48 »
Staan ook programma's bij de shortlist dat ik denk: hoe dan? Blauw Bloed? Frans Bauer in China? All Together now? Beste Zangers? Urk!?
Conclusie: Er zijn gewoon niet zoveel goeie Nederlandse programma's...

Van mij mag Luizenmoeder of Heel Holland bakt winnen. ER ....mwah niet voor het afgelopen seizoen.
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline LdHmolletje

 • Winnaar Expeditie Robinson pool 2018, winnaar De Mol pool 2019
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Oh, oh, Den Haag!
Re: Televizierring
« Reactie #183 Gepost op: 14-08-2019, 19:19:16 »
All together now (RTL 4): Bij het zappen wel tegen gekomen. Het idee is aardig, maar de commentaren van de 100 slaan vaak nergens op.
Beau en de veteranen (RTL 4): Nooit gezien, maar als je de voorstukjes zag zit het denk ik wel goed in elkaar. Zeker een kandidaat voorde top 10.
Beste zangers (AVROTROS): In een woord: verschrikkelijk...
Beter laat dan nooit (RTL 4): Het idee is zeker leuk. Maar als je er soms even naar keek, ging het toch wel erg snel vervelen.
BinnensteBuiten (KRO-NCRV): Geen idee wat hier bijzonder aan is.
Blauw bloed (EO): Verrassend dat ze erbij zitten. Ik heb alleen heel erg weinig met koningshuizen.
Chateau Meiland (SBS6): Ben ik de enige die dit programma nog nooit heeft gezien?
De luizenmoeder (AVROTROS): Het tweede seizoen was weer een pareltje. Mooie afleveringen, goede humor. Al was misschien seizoen 1 net een paar procentjes beter. Maar voor mij de absolute favoriet!
De slimste mens (KRO-NCRV): Het blijft leuk! Vooral de lijstjesronde... Alleen ken ik steeds minder van die zogenaamde BN-ners (maar ja, dat geldt voor meerdere programma's)
Ellie op patrouille (AVROTROS): Interessant om te zien hoe de politie in den vreemde werkt! Zou best wel ver kunnen komen.
Even tot hier (BNNVARA): Dit hele programma zegt me niks...
Expeditie Robinson (RTL 5): Het mag zeker de top 10 (en zelfs top 3) halen, maar toch heeft het niet meer het niveau van het begin. Nu is dat ook lastig, maar ook het niveau van de eerste series met BN-ners wordt niet echt meer gehaald.
Frans Bauer in China (AVROTROS): Irritant programma. Nou ja, de beelden zijn vaak best wel mooi, maar Frans Bauer is gewoon op het irritante positief.
Heel Holland bakt (Omroep MAX): Ik snap werkelijk niet dat dit programma nog niet heeft gewonnen. Ik kijk zelden naar kook-programma's (want: gaap), maar dit is een juweeltje. Zeker met André van Duin als presentator! Mag van mij dit jaar winnen!
Helden van het Máxima (AVROTROS): IK begrijp zeker dat dit bij de beste 25 zit, maar als ik eerlijk ben: ik kan niet zo tegen dit soort programma's...
Het Rotterdam project (RTL4): Nooit gezien, maar is dit eigenlijk niet exact hetzelfde als dat programma waar Beau vorig jaar mee won?
Ik weet wie je bent (KRO-NCRV): Goede Nederlandse serie, met verrassend sterk acteerwerk.
Jinek (KRO-NCRV): Kijk ik eerlijk gezegd nooit naar. Al is Eva Jinek zeker een goede journaliste/presentatrice.
Klem (BNNVARA): Het tweede seizoen was sterk. Beter zelfs dan het eerste. Hopelijk komt er een derde seizoen!
Oogappels (BNNVARA): Leuke serie om naar te kijken. De jongeren acteerden overtuigend. Mag van mij wel een tweede seizoen van komen.
Paleis voor een prikkie (SBS6):  Als medewerker van een kringloop zou mij dit moeten aanspreken, maar de presentatoren vind ik verschrikkelijk...
Project Rembrandt (NTR): Ik vond dit een saai programma... Ik vraag me ook af of uiteindelijk de beste schilder wel heeft gewonnen...
Rail away (EO): Blijft een mooi en met liefde gemaakt programma. Mag van mij hoog eindigen, mede ook omdat een van de afleveringen door een oud-klasgenoot van mij gemaakt is!
Urk! (SBS 6): Zegt me niks, nooit gezien dus.
Vroege vogels (BNNVARA): Gaaap...

De dikgedrukte namen mogen van mij wel de top 10 halen.
Ich bin ein Bärliner!

Offline B&W

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Televizierring
« Reactie #184 Gepost op: 15-08-2019, 14:19:22 »
Laat ik ook maar lekker meedoen :P De acht programma’s die ik zou nomineren zijn de volgende:

Beter laat dan nooit (RTL 4) > Gewoon leuk
Chateau Meiland (SBS6) > Hilarisch. Ik heb enkele afleveringen gezien, en iedereen uit die familie is geweldig ::rofl::
De luizenmoeder (AVROTROS) > Verdient het zeker om door te gaan, heel leuke serie natuurlijk. Hoewel het eigenlijk vorige keer had moeten winnen, seizoen 2 speelde toch iets minder dan de eerste
De slimste mens (KRO-NCRV) > Blijft altijd leuk om te zien
Expeditie Robinson (RTL 5) > Ik vond afgelopen seizoen de minst leuke van alles wat ik heb gezien. Ze moeten dus eigenlijk ook niet winnen. Maar het programma zelf is goed, en ik hoop dat ze er deze keer weer wat beters van hebben gemaakt
Heel Holland bakt (Omroep MAX) > Blijft ook altijd leuk! Het afgelopen seizoen was ook weer goed, zoals altijd.
Klem (BNNVARA) > Klem was een spannende serie! Moet wel bekennen dat ik ben vergeten hoe het is geëindigd.
Oogappels (BNNVARA) > Ik denk niet dat ‘t wint, omdat er redelijk weinig mensen waren die het keken. Toch heb ik van deze serie enorm genoten en enorm om gelachen. Ben benieuwd naar het volgende seizoen, dat ik zeker wil kijken. :D

Het lijstje kan wat mij betreft nog wel aangevuld worden met Jinek, Beste zangers, Ellie op patrouille, Even tot hier of Ik weet wie je bent. Programma’s die ik niet echt heb gevolgd maar wel flitsen van heb gezien.

Dan blijft over, het volgende:
All together now (RTL 4)
Beau en de veteranen (RTL 4)
BinnensteBuiten (KRO-NCRV)
Blauw bloed (EO)
Frans Bauer in China (AVROTROS)
Helden van het Máxima (AVROTROS)
Het Rotterdam project (RTL4)
Paleis voor een prikkie (SBS6)
Project Rembrandt (NTR)
Rail away (EO)
Urk! (SBS 6)
Vroege vogels (BNNVARA)
“They say an elephant never forgets. What they don't tell you is, you never forget an elephant.” ~ Bill Murray