Auteur Topic: [DG] 1. STRATEGIE - Opdr 1: Voedselketen  (gelezen 13234 keer)

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
[DG] 1. STRATEGIE - Opdr 1: Voedselketen
« Gepost op: 22-01-2016, 23:27:50 »
Beste gladiatoren, weldra barst jullie strijd los. Dit zal jullie eerste opdracht worden, die zondag zal starten. Maar hierbij kunnen jullie alvast de regels lezen en vooral: de verschillende dieren. Want zo meteen na middernacht (dus vanaf de eerste seconde dat het zaterdag 23 januari is) mag je hier een getal van 1 t/m 12 kiezen. Daaraan verbonden hangt het dier dat jij zal spelen. Eerst komt, eerst maalt en uiteraard kan je niet hetzelfde getal kiezen dat een van je voorgangers al gekozen heeft.

Ik post hierbij eerst de uitleg van het spel en daarna in een volgende post de verschillende dieren die in het spel zitten en die jij dus kan worden.

Voedselketen
Jullie kiezen dus elk een getal waaraan een dier verbonden is. De dieren zijn gerangschikt in de voedselketen:

Koning leeuw staat bovenaan de voedselketen. Net daaronder bevindt zich de krokodil, gevolgd door de adelaar en de hyena. De onderste dieren (eend, otter, kameleon, konijn, slang, hert, rat en kraai) staan op de bodem van de voedselketen.

Elk dier heeft verschillende kenmerken:
Een rangvolgorde in de voedselketen
Een habitat
Een voorwaarde waarmee je wint
Een voorwaarde waarmee je verliest
Daarnaast hebben de hyena en alle dieren op de bodem van de voedselketen ook nog een extra'tje.

Deze kenmerken worden in de volgende post geplaatst, zodat iedereen alle kenmerken van alle dieren weet.

Enkel jij weet welk dier je bent. Je mag uiteraard overleggen met medekandidaten, maar wees voorzichtig: misschien is het niet altijd slim om je identiteit te verraden!
Voordat het spel start, mag je via pm één kandidaat kiezen wiens dier wij dan aan jou verklappen.

Het spel wordt vervolgens in vier ronden gespeeld en één ronde bestaat uit:
1) Kiezen waar je heen gaat. Iedereen geeft via pm aan Daisy en mij door naar welke plaats ze gaan: de lucht, het veld, het bos of de rivier.

Let wel: Elk dier heeft zijn eigen habitat! Wanneer je één ronde buiten je habitat hebt gezeten, MOET je in de volgende ronde terug naar je eigen habitat! Hierdoor kan je eventueel al deduceren welk dier anderen mogelijk kunnen zijn.

2) Aanvallen! Nadat gepost wordt wie in welk gebied zit (enkel de nicknames worden genoemd, niet de dieren zelf), mag je een andere speler aanvallen. Als het aangevallen dier lager in rang is dan jij, is het een succesvolle aanval en wordt het dier opgegeten. Dat dier/die speler ligt dan uit het spel.
Maar let op! Als het dier dat jij aanvalt hoger in rang is dan jou, dan sterf je zelf!
En als je een dier met dezelfde rang aanvalt, gebeurt er niets. Dus voor dieren op de bodem van de keten heeft het geen nut om aan te vallen, want ofwel sterf je, ofwel gebeurt er niets.
Om aan te vallen pm je naar Daisy, mij en alle andere spelers die in jouw gebied zitten, wie jij aanvalt. Zo komen dus enkel de dieren in dat gebeid te weten wie wie heeft aangevallen.

3) Einde. Als de laatste ronde gespeeld is, wordt er gekeken naar de wincondities van alle dieren. Elke speler die aan zijn winconditie(s) voldaan heeft, wint. Maar wat de prijs is, wordt binnenkort bekend gemaakt!
« Laatst bewerkt op: 24-01-2016, 14:32:58 door Robbieazerty »

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #1 Gepost op: 22-01-2016, 23:51:56 »
Dit zijn de dieren:

De LEEUW staat bovenaan de voedselketen. Zijn habitat is het veld en hij kan niet vliegen, dus niet in de lucht. Om als leeuw te winnen moet je alle ronden overleefd hebben. Als je uithongert (dwz één ronde geen dier kon aanvallen en je dus niet hebt kunnen eten) verlies je!


De KROKODIL staat 2e in de voedselketen en zijn habitat is de rivier (ook hij kan niet in de lucht). Ook de krokodil moet tot het einde overleven om te winnen, maar hij hoeft niet elke ronde te eten. Eén ronde kan hij zonder eten. Maar zodra je 2 ronden niet kan aanvallen/eten, verlies je!


De ADELAAR staat 3e in rang en zijn habitat is de lucht. Ook hij moet overleven tot het einde, maar ook hij kan één ronde zonder eten, zoals de krokodil. Als hij echter 2 ronden niet kan aanvallen/eten, verliest hij!


De HYENA staat op rang 4 en zijn habitat is het veld. Als grote concurrent van de leeuw, wint de hyena alleen als de leeuw sterft! De hyena moet minstens één ronde eten, anders sterft hij zelf. Als de leeuw blijft leven, verliest de hyena deze opdracht.


De EEND staat op de bodem van de voedselketen. Zijn habitat is de lucht. De eend wint als hij op het einde van het spel nog in leven is.
Een extra'tje dat de eend heeft, is dat als van alle overlevenden hij in hetzelfde gebied zit als de otter, het hert en het konijn, geen van deze vier dieren kunnen sterven. Let op, "van alle overlevenden" wil dus ook zeggen dat als bvb de otter al gestorven is, deze regel nog steeds geldig is als de eend, het hert en het konijn samen in hetzelfde gebied zitten. De regel vervalt uiteraard als de eend van de vier dieren nog de enige overlevende is.


De OTTER staat op de bodem van de voedselketen. Zijn habitat is de rivier en hij kan niet in de lucht. De otter wint als hij op het einde van het spel nog in leven is.
Een extra'tje dat de otter heeft, is dat als van alle overlevenden hij in hetzelfde gebied zit als de eend, het hert en het konijn, geen van deze vier dieren kunnen sterven. Let op, "van alle overlevenden" wil dus ook zeggen dat als bvb de eend al gestorven is, deze regel nog steeds geldig is als de otter, het hert en het konijn samen in hetzelfde gebied zitten. De regel vervalt uiteraard als de otter van de vier dieren nog de enige overlevende is.


Het HERT staat op de bodem van de voedselketen. Zijn habitat is het veld en hij kan niet in de lucht. Het hert wint als hij op het einde van het spel nog in leven is.
Een extra'tje dat het hert heeft, is dat als van alle overlevenden hij in hetzelfde gebied zit als de eend, de otter en het konijn, geen van deze vier dieren kunnen sterven. Let op, "van alle overlevenden" wil dus ook zeggen dat als bvb het konijn al gestorven is, deze regel nog steeds geldig is als de otter, het hert en de eend samen in hetzelfde gebied zitten. De regel vervalt uiteraard als het hert van de vier dieren nog de enige overlevende is.


Het KONIJN staat op de bodem van de voedselketen. Zijn habitat is het bos en hij kan niet in de lucht. Het konijn wint als hij op het einde van het spel nog in leven is.
Een extra'tje dat het konijn heeft, is dat als van alle overlevenden hij in hetzelfde gebied zit als de eend, de otter en het hert, geen van deze vier dieren kunnen sterven. Let op, "van alle overlevenden" wil dus ook zeggen dat als bvb het hert al gestorven is, deze regel nog steeds geldig is als de otter, het konijn en de eend samen in hetzelfde gebied zitten. De regel vervalt uiteraard als het konijn van de vier dieren nog de enige overlevende is.


Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #2 Gepost op: 22-01-2016, 23:52:11 »

De KAMELEON staat op de bodem van de voedselketen. Zijn habitat is het bos en hij kan niet in de lucht. De kameleon wint als hij op het einde van het spel nog in leven is.
Een extra'tje dat de kameleon heeft is dat hij voordat het spel begint, via pm aan Daisy en Robbie mag doorgeven als welk dier hij zich wil vermommen. Als iemand kiest om zijn dier te zien, krijgt die persoon de vermomming te zien, ipv je ware identiteit.


De SLANG staat op de bodem van de voedselketen. Zijn habitat is het bos en hij kan niet in de lucht. Hij wint als er op het einde van dit spel meer dan 9 spelers zijn gestorven. Hij verliest als er 9 of minder gestorven zijn.
Extra'tje: de slang kan zelf niet sterven. Als iemand hem aanvalt, sterft degene die hem heeft aangevallen!


De RAT staat op de bodem van de voedselketen. Zijn habitat is het bos en hij kan niet in de lucht. Hij wint als de leeuw wint (en de rat hoeft daarvoor zelf niet meer in leven te zijn).
Extra'tje: je mag het dier van een extra kandidaat bekijken (dus in totaal 2)


De KRAAI staat op de bodem van de voedselketen. Zijn habitat is de lucht. Hij moet voordat het spel begint één speler noemen via pm waarvan hij denkt dat die persoon gaat winnen. Uiteraard mag hij al mensen ondervragen voordat hij zijn gok doet, maar de gok moet binnen zijn voordat de eerste ronde start! Als hij fout raadt, verliest hij.
Extra'tje: je mag het dier van een extra kandidaat bekijken (dus in totaal 2)


Waarschijnlijk zullen er nog vragen zijn (vooral rond de eend/otter/hert/konijn alliantie :) ) dus als iets niet duidelijk is: vraag maar raak!

En over 9 minuten mag je al beginnen met een getal van 1 t/m 12 te posten!

Offline Molbelg

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #3 Gepost op: 22-01-2016, 23:59:46 »
Als de leeuw sterf wint de hyena dus sowieso het hele spel?
#teamamaimiljaarde

Offline Molbelg

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #4 Gepost op: 23-01-2016, 00:00:45 »
3 :)
#teamamaimiljaarde

Offline de_witte

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #5 Gepost op: 23-01-2016, 00:00:50 »
mag de slang zelf ook aanvallen?
Wit is ook een kleur!

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #6 Gepost op: 23-01-2016, 00:05:32 »
Als de leeuw sterf wint de hyena dus sowieso het hele spel?
Als de leeuw sterft, winnen de leeuw en de rat sowieso al niet. De hyena wint dan inderdaad, maar de rest kan ook nog winnen als zij aan hun wincondities voldoen, want hun wincondities hebben weinig te maken met de leeuw. Waarschijnlijk vergroten hun kansen zelfs met een roofdier minder. Want als bvb de eend overleefd, heeft die ook gewonnen, ongeacht of de leeuw nog leeft of niet.

mag de slang zelf ook aanvallen?
Dat mag, maar dan zal er niet veel gebeuren. Een dier sterft alleen als hij de slang aanvalt en dus niet andersom wanneer de slang iemand anders aanvalt.
Dus als de slang de leeuw aanvalt, gebeurt er niets (want de slang kan niet dood) en als de slang het konijn aanvalt gebeurt er ook niets (want zelfde in rang).

Offline wouterv

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #7 Gepost op: 23-01-2016, 00:23:27 »
5
klaar voor de strijd

Offline NextGP

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Spartapoes
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #8 Gepost op: 23-01-2016, 00:47:36 »
4

Offline NextGP

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Spartapoes
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #9 Gepost op: 23-01-2016, 00:56:45 »
Moet je wisselen van plaats iedere ronde; mag je dus bijvoorbeeld ook altijd doorbrengen in je eigen habitat?

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #10 Gepost op: 23-01-2016, 01:05:51 »
7
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #11 Gepost op: 23-01-2016, 07:51:58 »
12
Keep calm and eat chocolates!

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #12 Gepost op: 23-01-2016, 07:53:36 »
Gaaf spel!

Dit is de rankingproef? Hoe wordt de volgorde van ranking bepaalt?
Keep calm and eat chocolates!

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #13 Gepost op: 23-01-2016, 08:29:36 »
Moet je wisselen van plaats iedere ronde; mag je dus bijvoorbeeld ook altijd doorbrengen in je eigen habitat?
Je mag ook altijd in je habitat blijven. De enige regel over de gebieden is dat als je een ronde buiten je habitat gezeten hebt, je de ronde daarna dus terug naar je habitat moet.


Gaaf spel!

Dit is de rankingproef? Hoe wordt de volgorde van ranking bepaalt?
Dit gaat niet de ranking proef zijn, aangezien bvb zeven mensen kunnen winnen en vijf niet, dan valt er niet veel te ranken. Maar wat er wél te winnen valt, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #14 Gepost op: 23-01-2016, 09:56:04 »
9
We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline Luiaardje

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • zzz
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #15 Gepost op: 23-01-2016, 10:31:00 »
1
Edit: :-[
« Laatst bewerkt op: 23-01-2016, 10:34:52 door Luiaardje »
la-la-la

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #16 Gepost op: 23-01-2016, 10:31:52 »
Te laat :P
Keep calm and eat chocolates!

Offline Luiaardje

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • zzz
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #17 Gepost op: 23-01-2016, 10:34:10 »
o. Oepsie
la-la-la

Offline Molcrazy

  • Aanspreekpunt Actieve Leden
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Winnaar CSC II
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #18 Gepost op: 23-01-2016, 12:01:09 »
11
2024: wie is de Mol?

Offline RoyL

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Spelletje? It's a way of life!
Re: [DG] Aflevering 1 - Opdracht 1: Voedselketen
« Reactie #19 Gepost op: 23-01-2016, 12:01:34 »
2