Auteur Topic: Wat is jouw nieuws van de dag?  (gelezen 682349 keer)

Offline Malcolm

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #20 Gepost op: 29-10-2003, 18:04:59 »
Ouderen kopen vaker op internet dan jongeren

DEN HAAG - Ouderen kopen vaker spullen via de digitale snelweg dan jongeren. Ruim een kwart van de ouderen die van het internet gebruik maakt koopt jaarlijks enkele producten via het wereldwijde web. 'Slechts' 13 procent van de jongeren doet dat ook. Dat blijkt uit onderzoek van de Katholieke Universiteit Nijmegen.

De onderzoekers noemen de resultaten opvallend omdat ze haaks staan op het beeld dat vooral jongeren het internetwinkelen omarmen. Voor het onderzoek zijn 143 ouderen en jongeren benaderd, die allemaal gebruik maken van internet. Slechts 14,9 procent van deze ouderen geeft aan nooit iets via internet te hebben gekocht. Bijna veertig procent van de jongeren heeft dat eveneens nooit gedaan.

Er zijn grote verschillen in de soorten producten en diensten die ouderen (boven de 55 jaar) en jongeren (tussen 18 en 30 jaar) online bestellen. Senioren kopen vooral literatuur en aan computer gerelateerde producten, zoals inktpatronen en computercursussen. Jongeren schaffen vooral muziek en films aan bij internetwinkels of boeken online reizen.

Ouderen kopen vooral op het internet vanwege het gebruiksgemak. ,,Ze hoeven de deur niet meer uit'', zegt onderzoekswoordvoerder Niels Kepser, die ook is verbonden aan SeniorGids, een website die ouderen de weg wijst. Toch zegt Kepser dat in de praktijk nog veel internetwinkels onnodige drempels voor ouderen opwerpen. Bij sommige 'winkels' moet vooraf worden betaald, moeten er ingewikkelde registratieformulieren worden ingevuld of kan er alleen met creditcard worden betaald.

Ouderen betalen niet vaak met een creditcard. Ze kiezen meestal voor betaling per factuur, automatische incasso of acceptgiro. ,,Daar voelen ze zich prettiger bij'', zegt Kepser. ,,Ze beginnen al aan iets nieuws door te winkelen op de computer en dan is betalen op een nieuwe manier vaak nog een stapje te ver.'' Jongeren betalen vaker met de creditcard dan ouderen.
(bron: Nederlands Dagblad - 29-10-2003)

Offline Annuh

 • Winnaar Idols-pool 2004
 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #21 Gepost op: 29-10-2003, 18:18:17 »
Turkse krijgt zesde drieling

Uitgegeven: 29 oktober 2003 15:36

ADIYAMAN - Een 28-jarige Turkse vrouw uit het stadje Kahtali in Oost-Turkije krijgt voor de zesde keer op rij een drieling. Dat meldde het Turkse dagblad Radikal woensdag.

Fatma Saygi beviel op haar achttiende van haar eerste drieling. Over drie maanden verwacht ze moeder van achttien kinderen te zijn. Volgens hoogleraar Mecit Aryaz van de universiteit van Istanbul gaat het om een unieke gebeurtenis. Bij zijn weten is het in de wereld nog nooit voorgekomen dat een vrouw zes keer achter elkaar van een drieling is bevallen.

De familie Saygi woont in een woning van twee kamers en heeft grote financiële problemen. "Ik heb alle vijftien met de borst moeten voeden", zei de zwangere moeder in een vraaggesprek met de krant. Turkije kent geen kinderbijslag.


Bron: http://www.nu.nl
Creatief liegen is goed, dus luister maar naar mij!

Offline dopey

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #22 Gepost op: 29-10-2003, 20:49:26 »


Satellietfoto van de brandhaarden in California.

Een vriendin van me woont net ten zuiden van San Bernardino en zegt dat de lucht niet in te ademen is en dat er asvlokken vallen. "Het is alsof het sneeuwt maar het is 35 graden buiten."

Het raakt me nog meer omdat ik daar nog geen drie weken geleden rondgecrossed heb met mijn huurautootje
"Only thing to do is jump over the moon"

Offline JOX

 • Forumlid
 • whatever
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #23 Gepost op: 30-10-2003, 16:52:03 »
DSM wil afvalstof op Maas blijven lozen

GELEEN - Het chemieconcern DSM wil, zeer tegen de zin van de Waterleidingmaatschappij Limburg (WML), doorgaan met het lozen van een omstreden afvalstof op de Maas. DSM loosde die stof al van april vorig jaar tot september dit jaar. In augustus dit jaar ontdekte WML de onbekende stof in de Maas en zette daarop de winning van drinkwater uit de Maas twee maanden stop. DSM ging vervolgens over tot het verbranden van de afvalstof.

Het gaat om een afvalstof waarvan de gevolgen voor mens en milieu nog onbekend zijn. Toch stelt DSM in een verklaring dat de concentratie van de geloosde hoeveelheid van de afvalstof geen kwaad kan voor de volksgezondheid.

 >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Offline Malcolm

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #24 Gepost op: 30-10-2003, 23:17:32 »
'Recht op eigen onderwijs vmbo-leerling'

Minister wil van de basisvorming af

Door onze redactie onderwijs

DEN HAAG, 30 OKT. Minister van der Hoeven (CDA, Onderwijs) wil de basisvorming, het gemeenschappelijke lesprogramma voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs, afschaffen.

Volgens de minister moeten leerlingen in het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) niet langer hetzelfde lesprogramma volgen als leeftijdgenoten op havo en vwo. De Tweede Kamer wil al enkele jaren dat de basisvorming wordt aangepast.

Op Radio 1 noemde de minister de basisvorming gisteren ,,achterhaald''. Volgens haar hebben leerlingen in het vmbo recht op onderwijs ,,dat rekening houdt met verschillen'' tussen leerlingen. ,,De basisvorming zoals we die ooit bedacht hadden werkt niet goed. We moeten af van het idee dat alle leerlingen gelijke kansen hebben als zij dezelfde lesstof krijgen.''

Adjunct-directeur H. Stikker van het Bernard Nieuwentijt College in Amsterdam zegt dat zijn school allang doet wat Van der Hoeven voorstelt. ,,Wij hebben die basisvorming nooit zo serieus genomen. Kinderen zijn allemaal anders, die kun je niet zo lang samen in een klas zetten.''

Staatssecretaris Adelmund (PvdA), vóór Van der Hoeven belast met de basisvorming, kondigde vorig jaar na aandrang van de Tweede Kamer aan per 2004 niveaus te willen aanbrengen in de basisvorming. Zo hoefden leerlingen in het vmbo minder theoretische vakken te volgen. Een door het ministerie ingestelde commissie werkt hiervoor plannen uit. Van der Hoeven gaat met haar plan veel verder; volgens haar is de gedachte achter de basisvorming ,,niet meer van deze tijd''.

Tien jaar geleden voerde toenmalig staatssecretaris Wallage de basisvorming in. Door leerlingen van alle niveaus hetzelfde lespakket aan te bieden, hoopte hij dat het hele niveau van het onderwijs zou verbeteren. Leerlingen volgen sindsdien de eerste drie jaar een gezamenlijk programma, dat bestaat uit vijftien vakken. Wallage wilde hierdoor ook bewerkstelligen dat scholieren hun definitieve schoolkeuze zouden uitstellen. In gemengde brugklassen zouden leerlingen van verschillende niveaus les krijgen. Zo zouden kinderen met een mavo-advies van hun basisschool, een tweede kans krijgen.

Vanaf de invoering is er veel kritiek op de basisvorming. Uit onderzoek van de Onderwijsraad, het hoogste adviesorgaan van het ministerie, bleek drie jaar geleden dat de belangrijkste doelen van de onderwijsvernieuwing niet of nauwelijks werden bereikt. Scholen kregen te maken met een overladen lesprogramma, schreef de raad. Hij adviseerde twee jaar geleden de basisvorming terug te brengen tot twee jaar en het aantal vakken te verminderen.

Ook de Onderwijsinspectie is kritisch over het effect van de basisvorming op de onderwijskwaliteit. Uit cijfers van de inspectie blijkt bovendien dat scholen nauwelijks brugklassen met leerlingen van vmbo-, havo- en vwo-niveau hebben opgericht. Zo'n 4 procent van de brugklassers zit in zo'n 'heterogene brugklas', een halvering ten opzichte van 2000.

bron: NRC - 30-10-2003

Offline Robin

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #25 Gepost op: 30-10-2003, 23:25:03 »ben echt trots op mijn stad  :D
« Laatst bewerkt op: 30-10-2003, 23:27:47 door Robin... »
Augurken zijn net krokodillen!!!

Offline Malcolm

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #26 Gepost op: 31-10-2003, 12:16:43 »
Kaart een probleem aan rondom Islamitisch onderwijs en intergratie en de christelijke partijen in de Kamer reageren meteen overgevoelig. "Kom niet aan artikel 23 van de grondwet!" Een goede discussie is nooit mogelijk geweest, omdat zij bang zijn dat Christelijke scholen hun vrijheid verliezen.

Mijn mening is dat grondwetsartikelen niet heilig zijn en dat met discussiëren erover niets mis is. Natuurlijk moet er wel een 2/3 meerderheid van stemmen blijven, met tussentijdse verkiezingen. Maar dat staat discussiëren niet in de weg.

--------------

Islamitisch onderwijs / 'Het grootste probleem na de oorlog'
door Cees van der Laan

Minister Van der Hoeven vindt dat de VVD bij monde van kamerlid Ayaan Hirsi Ali knaagt aan de vrijheid van onderwijs. Hirsi Ali vindt op haar beurt dat Van der Hoeven te weinig doet om integratie te bevorderen.

DEN HAAG - Ayaan Hirsi Ali heeft zelf ook op een islamitische school gezeten, dus ze zegt te weten waarover ze praat. Ze weet ook dat ze namens de hele VVD-fractie over het integratievraagstuk praat en niet alleen namens zichzelf.

Zij heeft de gramschap van minister Van der Hoeven over zich afgeroepen door te pleiten voor extra voorwaarden voor de oprichting van islamitische scholen. Dit raakt de kern van de vrijheid van onderwijs, vindt de minister en daar ligt het CDA als een waakhond voor. De bewindsvrouw voorspelt problemen in de coalitie als de VVD niet inbindt.

Hirsi Ali is dat niet van plan. ,,Wij vragen het CDA juist ons te steunen. De problemen met integratie zijn urgent, het belangrijkste probleem sinds de Tweede Wereldoorlog, maar het lijkt wel of het CDA dat ontkent. Is dat samenwerken in een coalitie?''

,,In het NRC zegt Van der Hoeven: we moeten etnische segratie op scholen accepteren. Kom nou toch. Dan ontstaan er een witte upper class en een zwarte onderklasse. Het accepteren van een zwarte onderklasse is voor de VVD onaanvaardbaar. Wij zijn tegen scholen waar alleen achterstandsleerlingen op zitten.''

,,We zullen dit actief moeten oplossen. Van der Hoeven moet daarom niet dreigen met problemen in de coalitie. Ze moet niet zeggen dat de VVD aan de vrijheid van onderwijs komt of aan het regeerakkoord. Wij komen niet aan de vrijheid van onderwijs. Wij vinden wel dat je er voorwaarden aan kunt stellen.''

,,Ik kan me wel iets voorstellen bij de houding van het CDA. De vrijheid van onderwijs ligt altijd gevoelig bij het CDA. Aan de andere kant vinden wij als VVD dat het CDA zich heeft gecommitteerd aan integratie als hoofdthema van deze coalitie. Mijn fractievoorzitter Van Aartsen vroeg onlangs nog met klem de medewerking van het CDA.''

,,Van der Hoeven beschikt over de mogelijkheden om de integratie te bevorderen, samen met integratieminister Verdonk. Wat Van der Hoeven moet doen is even ademhalen en vervolgens kijken naar de mogelijkheden die ze heeft. Zij kan regels maken en ze gaat over het geld.''

,,Er zijn mogelijkheden om extra voorwaarden aan nieuwe scholen te stellen, zonder artikel 23 van de Grondwet, waarin de vrijheid van onderwijs is vastgelegd, op te blazen. In dat artikel staat dat de wetgever voorwaarden mag stellen. En wat de VVD betreft gaan wij dat doen rond de huidige 43 islamitische scholen en de nieuwe die op stapel staan. Wij willen geen nieuwe scholen zonder dat voldaan wordt aan de extra voorwaarden. De nieuwe Wet op het onderwijstoezicht moet worden aangescherpt.''

,,Wij denken aan vijf voorwaarden. Het schoolbestuur moet adequaat zijn opgeleid en de Nederlandse nationaliteit hebben. Nu kom je tegen dat er in schoolbesturen mensen met een Tunesische, Marokkaanse of Saoedische nationaliteit zitten. Op scholen moet de Nederlandse geschiedenis worden onderwezen, inclusief de Tweede Wereldoorlog. Leerlingen moeten onderwezen worden in de gelijkwaardigheid van vrouwen en homoseksuelen. Er mag geen indoctrinatie plaatsvinden tegen joden en anders-gelovigen. Als scholen in gebreke blijven, vinden wij dat ze hun recht op overheidssteun verliezen. Nieuwe scholen mogen niet worden opgericht als ze niet aan de voorwaarden voldoen.''

,,Wij hebben aan minister Verdonk gevraagd te kijken naar de juridische mogelijkheden om nieuwe islamitische scholen tegen te houden, omdat ze de integratie niet bevorderen. Eén van die voorwaarden is dat de populatie niet uit dezelfde bevolkingsgroep afkomstig mag zijn. Een andere is dat er niet alleen zogenoemde '1,9-kinderen' op school komen, de zogeheten achterstandskinderen waar scholen extra subsidie voor krijgen.''

,,Deze voorwaarden gelden wat mij betreft voor alle scholen, ook voor orthodox-joodse en reformatorische scholen. Het verschil tussen deze en islamitische scholen is echter dat ze geen problemen vormen in de integratie.''

bron: Trouw 31-10-2003

Offline Cora Bora

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • CB&T secret-mole-org
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #27 Gepost op: 31-10-2003, 13:36:05 »
Citaat
DEN HAAG - Ayaan Hirsi Ali heeft zelf ook op een islamitische school gezeten, dus ze zegt te weten waarover ze praat. Ze weet ook dat ze namens de hele VVD-fractie over het integratievraagstuk praat en niet alleen namens zichzelf.

.......ik word zo moe van die Hirsi Ali. wat een aandachtvrager. ik ken heel veel moslimvrouwen en allen zeggen dat ze zich er erg aan storen dat zij zich namens hun opstelt.

Offline Malcolm

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #28 Gepost op: 3-11-2003, 17:06:10 »
Kleuter deelt harddrugs uit op school[/size]
 
Een vijfjarig meisje heeft vorige week op haar school in Hilversum harddrugs uitgedeeld aan klasgenootjes. Ze had de "snoepjes" van haar broer gekregen. Het bleek te gaan om XTC-pillen en heroïne- en cocaïnebolletjes.Een lerares van de school vertrouwde het niet toen ze zag dat de snoepjes uit een etui kwamen. Bij ondervraging van de klas bleek dat één kind al een pilletje had aangenomen. Niet bekend is of het kind het pilletje ook heeft opgegeten.

De politie heeft de 43-jarige moeder en de drie broers (21, 19 en 16 jaar) van het meisje aangehouden. In de auto van de 21-jarige trof de politie een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De moeder is weer op vrije voeten, maar de broers zijn voorgeleid en zitten nog vast.
 
bron: nosnieuws.nl - 03-11-2003


Offline intikker

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Manu Chao - Mr. Bobby
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #29 Gepost op: 4-11-2003, 09:56:34 »
Grootste ijsberg ter wereld breekt in twee stukken[/b]

Uitgegeven: 4 november 2003 07:23

AUCKLAND - De grootste ijsberg ter wereld is vorige maand na een zware storm in twee stukken gebroken. Dat heeft het weekblad Antarctic Sun gemeld.

B15 drijft voor de kust van Antarctica en was met zijn 11.000 vierkante kilometer even groot als het Caraïbische eiland Jamaica. Volgens het blad is het een van de grootste ijsbergen die ooit is gezien.

De ijsberg brak in maart 2000 af van het pakijs in de Rosszee. Het blokkeerde daarmee de toegang tot open zee, waardoor volgens wetenschappers miljoenen pinguïns zijn omgekomen.

De titel van grootste ijsberg is nu overgenomen door C19A, een drijvende ijsmassa vlakbij een Franse basis op Antarctica. Dit gevaarte is ruim 5.600 vierkante kilometer en daarmee ongeveer even groot als het Aziatische oliestaatje Brunei.

Life's a riddle, keep answering the questions...

Offline Cora Bora

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • CB&T secret-mole-org
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #30 Gepost op: 4-11-2003, 10:00:05 »
Kleuter deelt harddrugs uit op school[/size]
 
Een vijfjarig meisje heeft vorige week op haar school in Hilversum harddrugs uitgedeeld aan klasgenootjes. Ze had de "snoepjes" van haar broer gekregen. Het bleek te gaan om XTC-pillen en heroïne- en cocaïnebolletjes.Een lerares van de school vertrouwde het niet toen ze zag dat de snoepjes uit een etui kwamen. Bij ondervraging van de klas bleek dat één kind al een pilletje had aangenomen. Niet bekend is of het kind het pilletje ook heeft opgegeten.

De politie heeft de 43-jarige moeder en de drie broers (21, 19 en 16 jaar) van het meisje aangehouden. In de auto van de 21-jarige trof de politie een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De moeder is weer op vrije voeten, maar de broers zijn voorgeleid en zitten nog vast.
 
bron: nosnieuws.nl - 03-11-2003een geluk bij een ongeluk dus dat dat zo afgelopen is..pfffffff

Offline Malcolm

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #31 Gepost op: 5-11-2003, 20:50:03 »
Labouchere misleidde dochter Legio
Leasebeleggers betaalden te veel

AMSTERDAM - Bank Labouchere heeft klanten van dochter Legio Lease jarenlang te veel in rekening gebracht bij het kopen van aandelen voor leasepakketten. Legio was hiervan niet op de hoogte. Labouchere-handelaren pompten hiermee de resultaten van hun afdeling op.

Dat bevestigen bronnen die bekend zijn met het dossier. Dexia heeft het dossier overgedragen aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder wil desgevraagd niet reageren, omdat het nooit spreekt over individuele zaken.

Het benadelen van Legio-klanten door Labouchere was volgens meerdere bronnen 'meer dan incidenteel, maar geen beleid'. Eigenaar Dexia heeft volgens deze bronnen niet kunnen nagaan hoeveel er te veel in rekening is gebracht. Voor individuele klanten zou het gaan om kleine bedragen.

De conclusies zijn het resultaat van een diepgaand, intern onderzoek door Dexia. De Belgische bank weigert commentaar. Het heeft eerdere aantijgingen in deze richting, gedaan in het televisieprogramma Radar, krachtig ontkend. Ook oud-eigenaar Aegon zegt niet geweten te hebben van deze praktijk.

Voor zover bekend zijn er geen beleggers die Dexia of Aegon aansprakelijk willen stellen voor deze ongeoorloofde praktijken.

Toezichthouder AFM bracht vorige week al een kritisch rapport uit over ongeoorloofde praktijken van de aanbieders van effectenlease, overigens zonder namen te noemen. De AFM stelde dat 'één of meer aanbieders' cliënten niet tegen de beste prijs afrekenden. De prijs 'week in ongunstige zin af van de daadwerkelijke beurskoers(en) op de betreffende dag'. Beleggers zijn benadeeld door het breken van de zogeheten best-execution-regel.

Volgens betrokkenen brachten de Amsterdamse handelaren van Labouchere, die de orders uitvoerden voor Legio in Leiden, 'meer dan incidenteel' kosten in rekening terwijl de handel in aandelen vrij van kosten zou zijn.

Naar verwachting worden deze overtredingen meegenomen in een eventuele boete van de AFM. Of er sancties komen voor de Labouchere-handelaren of directeuren van de handelsafdeling is onbekend.

bron: Financieele Dagblad - 05-11-2003

Offline intikker

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Manu Chao - Mr. Bobby
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #32 Gepost op: 6-11-2003, 13:09:51 »
Prommayon opgepakt in zaak 'Abdellaoui'

6/11/2003  12:09

De politie heeft Geoffrey Prommayon in hechtenis genomen op verdenking van witwassen van drugsgelden. Bij de verdediger van FC Eindhoven is huiszoeking gedaan.
Prommayon wordt verdacht van betrokkenheid in dezelfde zaak als waarvoor De Graafschap-aanvaller Yassine Abdellaoui sinds eind september vastzit. Dat politieonderzoek richt zich op de witwaspraktijken van xtc-handel dat zou lopen via het postagentschap van een bekende van Abdellaoui.

FC Eindhoven is volkomen verrast door de arrestatie van Prommayon. 'Ik had geen aanwijzingen dat er iets aan de hand was. We waren bezig om een opleiding tot rij-instructeur voor hem te regelen. Zodoende kon hij na het voetballen een maatschappelijke carrière opbouwen', zei voorzitter Herman Imming in het Eindhovens Dagblad.

Bron: vi.nl

Life's a riddle, keep answering the questions...

Offline Ongewensd Persoon

 • Forumlid
 • at the turn of the tide
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #33 Gepost op: 6-11-2003, 16:01:48 »
Prommayon opgepakt in zaak 'Abdellaoui'


Ik las laatst al dat er waarschijnlijk meerdere voetballers erbij betrokken waren. Wel raar om te lezen dat iemand als Prommayon is opgepakt, heeft zelfs nog PSV gespeeld.

Offline intikker

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Manu Chao - Mr. Bobby
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #34 Gepost op: 6-11-2003, 16:09:10 »
En ook Ramzi (ex Willem II, PSV, nu Twente...) is bij de zaak betrokken!  :o
Life's a riddle, keep answering the questions...

Offline Bodejos

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • De quote van het jaar
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #35 Gepost op: 7-11-2003, 14:03:04 »
192     Teletekst vr 07 nov          
 **********************EN DAN DIT... ***
    Haring praat door winden te laten  

 ***************************************
OTTAWA Haringen communiceren met elkaar  door winden te laten.Canadese biologen  hebben dat ontdekt toen ze het gedrag   van haringen bestudeerden met camera's  en microfoons.                        
                                       
 De onderzoekers merkten dat haringen de geluiden 's nachts maken,als ze elkaar  niet kunnen zien.Ook lieten de vissen 
 meer winden onder soortgenoten.Dat   betekent dat ze met hun knetterende  winden communiceren,menen de biologen.
                                       
 Volgens de Canadezen kunnen vissers de  haringen met microfoons opsporen.Een    haringwind duurt gemiddeld 2,5 seconde.  Maar de biologen hoorden ook winden die  wel acht seconden aanhielden. *********
 ***************************************
 index   nieuws   financieel   sport
  

Ik heb collega's die dat ook kunnen............ ;D ;D :o :o


Bron: Nos-teletekst, pagina 192, vrijdag 7 november 2003

« Laatst bewerkt op: 7-11-2003, 14:07:11 door bodejosm43 »
Wij zijn niet in Medellin, vriend!

Offline Malcolm

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #36 Gepost op: 8-11-2003, 00:53:14 »
Nokia-batterijen kunnen wél ontploffen

Ook originele Nokia-batterijen voor mobiele telefoons zijn gevaarlijk en niet alleen de namaak-accu's. De originele accu's kunnen een temperatuur bereiken van 130 graden door een slechte beveiliging tegen kortsluiting. Dat meldt de Consumentenbond op basis van een onderzoek van de Belgische zuster-organisatie Test Aankoop.

Volgens Test Aankoop hebben een aantal originele Nokia-batterijen geen beveiliging tegen kortsluiting. Het gaat om de BML-3 en BMC-3 accu's. Het ontbreken van de beveiliging kan er toe leiden dat de batterij doorbrandt of openbarst, waardoor brandbare stoffen vrijkomen.

"Wij willen binnenkort een gesprek met Nokia hierover", aldus een woordvoerder van de Consumentenbond. "Nokia moet zijn verantwoording nemen en alle batterijen gratis testen en vervangen als ze niet in orde zijn."

In Nederland is voor zover bekend twee keer een Nokia-toestel ontploft. Nokia zegt dat de explosies werden veroorzaakt door namaakbatterijen. Volgens de Consumentenbond is één van de batterijen wel in een Nokia-winkel gekocht.

De twee soorten batterijen, de BML-3 en de BMC-3, horen bij de Nokia's 3210, 3310 en de 3330.
bron: nosnieuws.nl

Offline Malcolm

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #37 Gepost op: 10-11-2003, 17:20:09 »
WTO geeft Europa gelijk in staalconflict
 
De Wereldhandelsorganisatie WTO heeft Europa definitief gelijk gegeven in het conflict met de Verenigde Staten over de Amerikaanse heffingen op Europees staal. De hoge invoerheffingen zijn volgens de WTO in strijd met de internationale handelsregels.

De Amerikanen stelden de heffingen in maart vorig jaar in om de staalmarkt in de VS te beschermen. De EU en zeven andere landen tekenden meteen bezwaar aan bij de WTO, omdat de heffingen in strijd zouden zijn met de afspraken voor wereldwijde vrijhandel. De Europese landen kregen gelijk van de WTO.

Het beroep dat de Amerikanen daarop instelden, is nu afgewezen. Volgens de WTO heeft de Amerikaanse staalmarkt niet te lijden onder de import van goedkoop staal uit het buitenland.

President Bush
Of de VS de uitspraak van de WTO respecteert en de tarieven verlaagt, is nog niet duidelijk. De uitspraak kan ernstige binnenlands-politieke gevolgen hebben voor president Bush. Die had de staaltarieven verhoogd om de noodlijdende staalindustrieën in staten als West-Virginia, Pennsylvania en Ohio te beschermen. Een verlaging van de tarieven zou Bush' populariteit, een jaar voor de presidentsverkiezingen, ernstig kunnen schaden.

Eind november komt de wereldhandelsorganisatie met een rapport. Daarin zal onder meer staan dat de VS vijf dagen na verschijning de tarieven moeten hebben verlaagd.

Als de Amerikanen de extra heffingen niet schrappen, mogen de gedupeerde landen vergeldingsmaatregelen nemen. De EU heeft al een lijst klaar liggen met extra invoerrechten op Amerikaanse producten tot een bedrag van 2,2 miljard dollar (1,9 miljard euro) per jaar. Het gaat onder meer om textiel, schoenen, groente en fruit.bron: nosnieuws.nl - 10-11-2003


Offline alathea

 • Forumlid
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #38 Gepost op: 11-11-2003, 08:43:26 »
Weer wat anders van onze regering

'Koningshuis wordt aangetast door pers'

Uitgegeven: 9 november 2003 14:29
Laatst gewijzigd: 9 november 2003 14:32

DEN HAAG - De platvloerse satires op het koningshuis dreigen wegens de continuïteit, de gestaagheid en de massaliteit het functioneren van het koningschap aan te tasten. Die waarschuwing uitte minister Donner van Justitie zondag in het televisieprogramma Buitenhof. De bewindsman reageerde op de waarschuwende woorden van premier Balkenende afgelopen vrijdag over hetzelfde onderwerp.

Donner constateerde dat de serieuze journalistiek de afgelopen maanden eveneens volop heeft meegedaan aan hypes rond het koningshuis, zoals de affaire rond Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Friso. "Er is toen een beeld van onbetrouwbaarheid neergezet die niet strookt met de feiten. De berichtgeving lijkt dan soms meer op een lynchpartij dan op evenwichtige nieuwsvoorziening'', aldus Donner. "Vrijheid van pers of meningsuiting vergt verantwoordelijkheid, anders komt het tot losbandigheid en eindigt het in verloedering'', voegde hij daar aan toe.

Donner stelde dat Balkenende het recht heeft mensen hierop tijdig te wijzen. "De kwestie is in de ministerraad besproken, omdat het functioneren van een deel van het staatsbestel in het geding is'', aldus de bewindsman. Het is volgens hem een misverstand te denken dat alleen de rechter de grens van het betamelijke moet bepalen. De media hebben een eigen verantwoordelijkheid en daar mag de premier hen op wijzen.

Donner liet doorschemeren zich eveneens te hebben gestoord aan de uitzending van Kopspijkers van zaterdag. Daarin veegde 'Beatrix' de vloer aan met de kritiek van Balkenende op de televisieprogramma's die het koningshuis op de haknemen. Donner sprak van een "smakeloze'' vertoning. De bewindsman zei actie te willen ondernemen om het tij te keren. Het gaat dan niet om het aanspannen van rechtszaken. Er zijn ook nog andere manieren om iets aan de orde te stellen, bijvoorbeeld door gesprekken met hoofdredacteuren, aldus de minister.

It's not  that easy beeing green

Offline alathea

 • Forumlid
Re:Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #39 Gepost op: 11-11-2003, 12:13:20 »
Eindelijk gerechtigheid.
Heb er drie keer over moeten doen.....

Kritiek rijschoolhouders op rijexamen

Uitgegeven: 11 november 2003 08:14

BUNNIK - De uitslag van het rijexamen hangt te veel af van een examinator. Driekwart van de rijschoolhouders vindt dat er een concurrent moet komen voor het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Zij vinden dat de monopoliepositie van de instantie moet worden doorbroken.

Dat is de voorlopige conclusie uit een nog niet verschenen onderzoek van de BOVAG onder meer dan driehonderd rijschoolhouders. De rijschoolhouders beoordelen het CBR gemiddeld met een 6,6 als voldoende.

Een woordvoerder erkent de uitkomsten, maar benadrukt dat "het onderzoek nog goed bestudeerd moet worden". "De uitslag is nog niet volledig", aldus R. Boon van de BOVAG. Onderzoekers ronden het rapport in de loop van dit jaar nog af en komen dan tot een definitieve conclusie.

De BOVAG heeft volgens Boon vorige week al wel een eerste gesprek gevoerd met de directie van het CBR over de uitkomsten. De branchevereniging wil het onderzoek later opnieuw aankaarten en de situatie gezamenlijk verbeteren.

Veel rijschoolhouders meldden ook dat zij vinden dat een kandidaat bij de ene examinator sneller slaagt dan bij de andere. "Kennelijk is dat het gevoel van de rijschoolhouders, maar dat wil nog niet zeggen dat het in werkelijkheid ook zo is", zegt Boon.

It's not  that easy beeing green