Auteur Topic: Wat is jouw nieuws van de dag?  (gelezen 1020678 keer)

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #740 Gepost op: 20-03-2006, 17:03:42 »
Meest sexy vegetariërs verkozen

Wakker Dier heeft de uitslag van de verkiezing van meest sexy vegetariër van Nederland bekendgemaakt.

Gezonder
Bij de vrouwen werd actrice Marly van der Velden uitverkoren. Zij speelt Nina Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden. "Ik eet bijna 2,5 jaar vegetarisch", zegt ze. "Ik las erover en dacht: Waarom eet ik eigenlijk nog vlees? Het is heel zielig hoe de dieren worden behandeld, maar het is ook gezonder om geen vlees te eten."

Gewoon

De 18-jarige Van der Velden liet vrouwen als presentatrice Jorinde Moll en de actrices Kim van Kooten en Georgina Verbaan achter zich. "Goed dat ze nu eens laten zien dat er steeds meer mensen vegetariër zijn, dat het heel gewoon is", zei ze over de verkiezingen.

Vlees noch vis
De sexyste vegetarische man is acteur en oud-GTST'er Antonie Kamerling. Hij eet al sinds 1995 geen vlees meer en sinds 2003 ook geen vis. Zijn motto is 'Je moet doen waar je zelf zin in hebt, als je anderen er niet mee lastigvalt'. "En dat geldt dus ook tegenover dieren," zegt hij.

Bos verslagen
Kamerling, tegenwoordig de ster van de musical Turks Fruit, werd verkozen boven PvdA-leider Wouter Bos, acteur Noah Valentyn (Het Schnitzelparadijs) en Quote-hoofdredacteur (en meneer Verbaan) Jort Kelder.

Gevoel en diepgang
Uit onderzoek van Wakker Dier blijkt dat mensen vegetariërs gezonder vinden. Ook zouden ze meer gevoel en diepgang vertonen. Vegetarisch eten slaat aan in Nederland. Het aantal vegetariërs in Nederland is in twee jaar tijd gestegen van 560.000 naar 720.000. Het 'parttime-vegetariërs' steeg de afgelopen jaren naar 3,5 miljoen.


Bron: rtlnieuws.nl

Offline Fossiel

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Ben jij niet gewoon de mol?
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #741 Gepost op: 21-03-2006, 14:29:32 »
Wilders wil non-discriminatiewet schrappen

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Wilders wil artikel 1 van de Grondwet (het non-discriminatiebeginsel) afschaffen en vervangen door een ander artikel waarin de joods-christelijke en humanistische traditie en cultuur van Nederland als dominante cultuur wordt vastgelegd. Wilders schrijft dat dinsdag in het politieke programma 'Klare Wijn' voor zijn Partij voor de Vrijheid.


Bekijk video: Modem/ Breedband

Wilders volgt daarmee Pim Fortuyn die er vier jaar geleden al voor pleitte om het non-discriminatiebeginsel uit de Grondwet te schrappen. Voor Fortuyn betekende dat een breuk met zijn toenmalige partij Leefbaar Nederland.

Gelijken

Artikel 1 van de Grondwet luidt als volgt: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Wilders stelt dat hij niet voor discriminatie is, maar artikel 1 leidt volgens hem tot een inperking van de vrijheid van meningsuiting. "In de praktijk van alledag blijkt het gelijkheidsdenken het onmogelijk te maken om problemen te benoemen en indien nodig een gerechtvaardigd onderscheid te maken."

Allochtonen

Met 1,6 miljoen allochtonen in Nederland, van wie 1 miljoen de islam aanhangen, is de "vaststelling en verdediging van onze identiteit volgens Wilders "een zaak van hoge urgentie". De zuivere islam is volgens hem "intrinsiek a-democratisch".

Wilders wil verder de grenzen voor zeker vijf jaar sluiten voor niet-westerse immigranten, en een verbod op het oprichten van nieuwe islamitische scholen en moskeeën gedurende eveneens vijf jaar. Verder wil hij een preekverbod voor buitenlandse imams en een verbod op het preken in een andere dan de Nederlandse taal.

Op overig gebied wil Wilders de belastingen fors verlagen, de overheid en het aantal ambtenaren fors inkrimpen, de Europese Commissie en het Europees Parlement afschaffen en bindende referenda (over bijvoorbeeld toetreding van Turkije tot de EU en de euro). Op veiligheidsgebied wil hij hoge minimumstraffen en hogere maximumstraffen en invoering van administratieve detentie bij terrorismebestrijding.

Bron: Nu.nl

Vreemd berichtje dit, Wilders moet eerst naar de kapper en dan met pensioen

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #742 Gepost op: 22-03-2006, 17:04:26 »
Kritiek op moederplan PvdA

Vanuit de Tweede Kamer en de vakbeweging komt veel kritiek op een PvdA-plan om niet-werkende, hoogopgeleide vrouwen een deel van hun opleidingskosten terug te laten betalen. Zowel regeringspartijen CDA en VVD als de vakbond Abvakabo FNV vrezen dat dit vrouwen eerder ontmoedigt door te leren dan stimuleert om te gaan werken. De SGP stelt dat moeders voor de PvdA kennelijk alleen waarde hebben als ze geld verdienen.

Vicefractievoorzitter Dijksma van de PvdA stelt in een interview met Forum, het periodiek van werkgeversvereniging VNO-NCW, dat meer gedaan moet worden om moeders op de arbeidsmarkt te krijgen.

,,Een hoogopgeleide vrouw die ervoor kiest thuis te blijven en niet te werken: dat is kapitaalvernietiging. Je geniet op kosten van de samenleving een dure opleiding, die kennis mag je niet straffeloos weggooien. Die vrouwen zouden een deel van de kosten van hun opleiding moeten terugbetalen'', aldus Dijksma, die zelf sinds tweeëneenhalf jaar moeder is.

Vicefractievoorzitter Verburg van het CDA stelt dat de problemen voor gezinnen om arbeid en zorg te combineren inderdaad aangepakt moeten worden. Zij hekelt echter de wijze waarop de PvdA dat nu wil. ,,Volgens het plan van de PvdA wordt voor mensen bepaald hoe ze moeten leven en voldoe je niet aan de visie van deze partij dan kun je rekenen op sancties.''

Verburg voorziet twee bijeffecten van het PvdA-plan. ,,Allereerst zullen hoogopgeleide vrouwen vaker met hun partner besluiten geen gezin te stichten. En als we nog minder kinderen krijgen, gaat de vergrijzing sneller. Daarnaast zullen meisjes uit gezinnen met lagere inkomens eerder het advies krijgen om maar niet verder te studeren, omdat het risico bestaat dat ze de kosten moeten terugbetalen. Terwijl we nu net bereikt hebben dat mannen en vrouwen evenhoog opgeleid zijn.''

Voorzitter Snoey van de FNV-bond in de publieke sector Abvakabo stelde eerder deze maand nog de vraag ,,of het normaal is dat er vrouwen zijn die na het volgen van jarenlange dure studies, stoppen met werken als ze kinderen hebben gekregen. En of die een prikkel nodig hebben.''

Volgens de Abvakabo-voorzitter slaat de PvdA nu echter ,,de plank volledig mis''. Volgens Snoey worden meiden eerder ontmoedigd om door te leren dan meer te gaan werken. Volgens haar moet de oplossing voor problemen om arbeid en zorg te combineren worden gezocht in betere, betaalbare kinderopvang en meer zeggenschap over werktijden.


Bron: Trouw.nl

Offline Bakkertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #743 Gepost op: 23-03-2006, 07:26:23 »
Negerzoen wordt afgeschaft

TILBURG - De Tilburgse koekfabrikant Van der Breggen verandert de naam van de door de onderneming gemaakte negerzoenen in 'Buys Zoenen'. Het bedrijf geeft daarmee gehoor aan de kritiek dat de naam van de lekkernij racistisch zou zijn.

"Buys Zoenen zijn de opvolgers van onze alom bekende negerzoenen, die al 86 jaar populair zijn bij jong en oud", stelt het bakkersbedrijf op zijn website. "Na zorgvuldig markt-, merk-, en consumentenonderzoek vonden we het tijd de productnaam te moderniseren."

bron: www.nu.nl
Altijd blijven lachen wat er ook gebeurd, al is het van de zenuwen!

Offline Ibung

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • zurkeltrutte?.
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #744 Gepost op: 23-03-2006, 14:56:34 »
negerzoen, negerzoen, lekkere, lekkere negerzoen. ik lust er wel pap van.
liever een zoen van een neger dan van meneer buys, want dat laatste klinkt zo stoffig...
As ge de endjes an mekare moet kneupe bende alted in touw

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #745 Gepost op: 24-03-2006, 01:37:24 »
UMTS schadelijk?

`Een kop koffie is gevaarlijker!'

Door: Joost Blijham

De mobiele eenheid moest vorige week een eind maken aan de urenlange blokkade bij een omstreden UMTS-mast in Haaksbergen. Omwonenden probeerden de installatie van de antenne op de zendmast te voorkomen. Ze zijn bang dat de straling van de mast slecht is voor hun gezondheid. Hoogleraar elektromagnetisme Frank Leferink (EWI) stelt dat daar `geen enkel' wetenschappelijk bewijs voor is.

Leferink, ooit door een regionale krant omschreven als `stralingsprofessor', kan zich de bezorgdheid van de omwonenden wel voorstellen. Maar, zegt hij, die bezorgdheid is voor een belangrijk deel het gevolg van slechte communicatie door de overheid en de providers. `De informatie die we hebben geeft geen enkele aanleiding voor de gedachte dat die elektromagnetische velden schadelijk zijn. Daar is in ieder geval geen enkel wetenschappelijk bewijs voor', zegt Leferink. `Een kop koffie is gevaarlijker, net als tien minuten achter een Poolse diesel rijden. Uit alle onderzoeken blijkt dat je er geen enge ziekte door kunt oplopen.' Wel zijn er, geeft hij toe, onderzoeken die `enkele aanwijzingen' geven voor gevoeligheid voor elektromagnetische velden. `Maar niet door UMTS, die frequentie is veel te laag.'

Leferink vindt dat de overheid en de providers hebben `geblunderd' door `arrogant' her en der masten te plaatsen, zonder burgers adequaat en volledig te voorzien van duidelijke informatie. Volgens Leferink is nu het gevolg dat risicoperceptie, de beleving van risico, in geen verhouding staat tot de werkelijke situatie. De duizenden onderzoeken naar UMTS-straling - eigenlijk gaat het om elektromagnetische velden - komen voort uit diezelfde maatschappelijke onrust, meent hij. Van een behandeling bij de fysio met elektromagnetische velden of een MRI-scan ligt niemand wakker, terwijl die een veel stevigere frequentie afgeven. `Mensen die daarmee werken, vallen ook niet bij bosjes neer', besluit Leferink nuchter.

Bron: UT-Nieuws

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #746 Gepost op: 24-03-2006, 16:24:56 »
Negerzoen wordt afgeschaft
De negerzoen mag dan wel geen "Negerzoen" meer heten, grote kans dat de chocola ervan tot stand gekomen is met behulp van kindernegertjes:P

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #747 Gepost op: 24-03-2006, 16:41:10 »
De Partij vóór allochtone Nederlanders (PAN) kwam gister in dagblad Trouw met een aantal werkelijk 'briljante' ideeën...


PAN-voorstellen:

- Opheffen ministerie van vreemdelingenzaken en integratie. In plaats daarvan civilisatieministerie.
- Samenleef-cursussen voor iedereen in plaats van inburgeringscursussen voor allochtonen.
- Verplicht schooluniform voor leerplichtige leerlingen.
- Vmbo afschaffen en herinvoering mavo.
- Hoofddoek mag.
- Verplicht uitnodigen allochtone sollicitanten bij gelijke geschiktheid.
- Generaal pardon uitgeprocedeerden.
- Asielzoekers horen binnen half jaar of ze mogen blijven of niet.
- Militaire of sociale dienstplicht jongeren.
- Bestrijding discriminatie van rokers.
- Stimuleren eigen taal en cultuur.
- Legaliseer illegalen met een baan.
- Zwarte scholen zijn geen probleem, geen spreidingsbeleid allochtonen.
- Turkije lid van de EU. Nederland moet zich terugtrekken uit Turkije.
- Terrorismewetgeving terugdraaien. Ga debat aan met radicale jongeren.

Bron: Trouw, 23 maart 2006

---

Ze mikken op 20 zetels in de Tweede Kamer en willen zich daarna de "Partij voor alle Nederlanders" gaan noemen. Ik wens hen veel succes met "alle" Nederlanders warm te krijgen voor deze ideeën.   ::rofl::

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #748 Gepost op: 25-03-2006, 21:29:36 »
Ruim vijf jaar geleden vond er in Oostenrijk een verschrikkelijke ramp plaats. Ik kan het me nog goed herinneren. Breaking news destijds. Later bleek dat er van alles mis was met de veiligheid.
Eindelijk komt de zaak tot een einde. Slechts één krant besteedt er aandacht aan. Niets meer dan een paar lullige regeltjes tekst op pagina 9. Het noemt daarbij ook nogeens een onjuiste oorzaak:


Nabestaanden Oostenrijkse kabelramp krijgen geld

Wenen - Nabestaanden van de ramp met een kabeltrein die op 11 november 2000 in het Oostenrijkse skioord Kaprun aan 155 mensen, onder wie twee Nederlanders, het leven kostte, kunnen rekenen op zeker zestien miljoen euro smartengeld. De voorzitter van de commissie die de nasleep van de ramp bebegeleidt, Klaus Liebscher, zei dat de staat en verzekeraars het geld zullen betalen en dat mogelijk nog meer zal worden uitgekeerd. Slechts twaalf mensen wisten te ontsnappen aan de brand in de kabeltrein, die veroorzaakt zou zijn door een defecte kachel in de cabine.

Bron: Trouw

---

De werkelijke oorzaak was niet een "defecte kachel", maar een lekkende olieremleiding. De olie lekte op een elektrisch kacheltje en vatte vlam.
« Laatst bewerkt op: 25-03-2006, 21:34:09 door Malcolm »

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #749 Gepost op: 27-03-2006, 10:55:06 »
Tijdens de warmup-sessie voor de IRL-race in Homestead (Florida, Amerika) is coureur Paul Dana om het leven gekomen. De Amerikaan reed met volle snelheid in de gespinde auto van Ed Carpenter en overleed later aan zijn verwondingen.

Carpenter verloor de controle over zijn auto en spinde in de muur. Verschillende coureurs wisten de stilgevallen auto te ontwijken. Helaas lukte dat Dana niet. Hij reed met volle snelheid in op de gestrande Carpenter en overleed twee uur later in het ziekenhuis.

Dana kwam uit voor het team van Bobby Rahal, de voormalige teambaas van het Formule 1-team Jaguar. Hij besloot zijn andere coureurs, Danica Patrick en Buddy Rice, niet te laten starten. Paul Dana is dertig jaar oud geworden

 :\'(

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #750 Gepost op: 27-03-2006, 20:18:58 »
Het is de dag van het bizarre nieuws: :-\\

Uitslaande brand in centrum Gouda

GOUDA - In café-restaurant Belvedere aan de Markt in het historische stadshart van Gouda heeft maandag een grote, uitslaande brand gewoed. Het vuur brak omstreeks het middaguur uit. Een uur later kon het sein brand meester worden gegeven.

De brandweer rukte met groot materieel uit en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg. Persoonlijke ongevallen hebben zich niet voorgedaan, aldus een politiewoordvoerder.
De gelegenheid was op het moment dat het vuur uitbrak gesloten, meldde een woordvoerder. Over de precieze oorzaak van de brand is nog weinig bekend. Wel waren er werkzaamheden bij het Goudse eetcafé aan de gang. Een onbekend aantal nabijgelegen panden werd ontruimd. Wegens een grote toeloop van belangstellenden zette de politie een deel van het plein af.

Ben er zaterdag nog langs gelopen, en maakte nog een opmerking over de menukaart, dat ie er in meerdere talen was ... en nou is het restaurant weg ???

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #751 Gepost op: 27-03-2006, 20:22:08 »
Daisy, wat is je bron?

---

Mogelijk veel meer Britten besmet met Creutzfeld-Jakob

Mogelijk zijn veel meer Britten besmet met de menselijke variant van de gekkekoeienziekte, de ziekte van Creutzfeld-Jakob, dan tot dusver werd aangenomen. Het aantal mensen dat zonder het zelf te weten besmet kan zijn, moet volgens onderzoekers worden bijgesteld van 4000 naar 14.000. Dat meldt de Britse krant The Times.

De besmetting met Creutzfeld-Jakob bij duizenden onwetende Britten kan grote moeilijkheden opleveren bij het uitroeien van de ziekte. Bloedtransfusies met besmet bloed en besmet chirurgisch materiaal vergroten de kans op verspreiding.

De onderzoekers benadrukken dat een nationaal onderzoek nodig is om de ziekte in te dammen. Ook is autopsie nodig bij Britten die niet aan Creutzfeld-Jakob overlijden, omdat ze wel drager van het virus kunnen zijn.

Er is nog geen behandeling tegen de ziekte van Creutzfeld-Jakob. In Groot-Brittannië zijn 161 mensen aan de ziekte overleden. In Frankrijk waren dat er achttien en in de rest van de wereld twaalf. In Nederland overleed in mei 2005 een vrouw aan de ziekte.

Bron: kassa.vara.nl

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #752 Gepost op: 27-03-2006, 22:49:57 »
nu.nl

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #753 Gepost op: 28-03-2006, 16:41:09 »
Mobiel bellen in heel Europa even duur

Mobiel bellen in het buitenland moet even duur worden als bellen in het eigen land. De Europese Commissie legt de laatste hand aan een wetsvoorstel dat de tarieven voor bellen in het buitenland drastisch moet verlagen.

Bellen vanuit een ander Europees land is nu nog fors duurder dan bellen in eigen land. Ook het ontvangen van telefoongesprekken kost meestal geld. De grote kostenverschillen zijn een gevolg van de kosten die de afhandelende telefoonmaatschappij doorrekent aan die van de beller.

Dit zogeheten 'roaming' tarief is nog altijd zeer hoog. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat Eurocommissaris Viviane Reding (Media) vandaag presenteert. In het nieuwe wetsvoorstel worden die tarieven aan banden gelegd.

Thuisprincipe
Gebeld worden in het buitenland wordt altijd gratis, ongeacht de locatie van de ontvanger. Voor bellen in het buitenland moet het 'thuisprincipe' gaan gelden: Voor lokale gesprekken betaalt men het lokale tarief, voor gesprekken naar andere landen – bijvoorbeeld het thuisland van de beller - geldt één Europees tarief.

Ambtenaren in Brussel bekijken nog of deze tariefveranderingen mogelijk zijn. Volgende maand zullen ze daarom de telefoonmaatschappijen en andere belanghebbenden raadplegen.


Bron: Elsevier.nl

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #754 Gepost op: 29-03-2006, 17:11:25 »
Goed nieuws vandaag! De 14 miljoen varkens in ons land hebben al jaren te maken met woningnood. De varkens van boer Straathof hebben lange tijd in onzekerheid geleefd. Eindelijk is hun woningnood nu oplost en mogen ze hun nieuwe flat in. :D


Varkensflat krijgt na jaren gesteggel vergunning

Varkenshouderij Knorpolder uit Creil krijgt een milieuvergunning. Dat maakte de provincie Flevoland dinsdag bekend.

Daarmee komt een einde aan een lange periode van gesteggel over de varkensflat van eigenaar A. Straathof. De boer lag eerder met de provincie Gelderland overhoop over zijn varkenshouderij Knorhof, een van de grootste in Nederland, in Erichem. Hij zorgde daar met 13.000 vleesvarkens voor veel stankoverlast.

Toen Gelderland dreigde zijn varkens af te voeren, verhuisde de varkenshouder naar Creil. Hij bouwde daar zijn varkensflat nog voordat hij alle daarvoor benodigde vergunningen op zak had, maar werd lange tijd gedoogd door de provincie.

Nu verleent Flevoland een milieuvergunning voor de enorme varkenshouderij. Er mogen maximaal 15.838 biggen, zeugen en vleesvarkens worden gehouden.

Bron: Zibb.nl

---

Bijna 16.000 varkens in één flat... Dat moet wel een heel mooie wolkenkrabber zijn. Nu maar hopen dat er niemand met z'n vliegtuig in vliegt. :P

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #755 Gepost op: 30-03-2006, 16:40:12 »
Nog even terug komend op gisteren:
De boer lag eerder met de provincie Gelderland overhoop over zijn varkenshouderij Knorhof.
Kern van het conflict was dat de varkenshouderij volgens de Raad van State gezien moet worden als "afvalverwerker".
Dat zet me aan het denken...



Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #756 Gepost op: 30-03-2006, 16:54:11 »
Kroes toont Microsoft haar tanden

De softwaregigant Microsoft blijft op gespannen voet staan met de Europese Commissie. Eurocommissaris Neelie Kroes waarschuwt het concern tegen koppelverkoop bij zijn nieuwe softwareprogramma.

Microsoft wil de opvolger van het besturingsprogramma Windows, ’Windows Vista’, in Europa introduceren. Maar de Europese Commissie zegt op haar klompen aan te voelen dat dat programma niet zomaar past op software van concurrenten.

Kroes, verantwoordelijk voor het Europese mededingingsbeleid, heeft daarom een brief gestuurd om Microsoft-topman Steve Ballmer te waarschuwen. Ze dringt erop aan dat hij genoeg informatie over Vista openbaar maakt om de concurrentie in staat te stellen programma’s te ontwikkelen die onder Vista kunnen werken.

„We nemen aan dat Microsoft geen zin heeft in een nieuwe anti- trustzaak”, zegt Kroes’ Britse woordvoerder fijntjes. In 2004 ging Microsoft in Brussel voor een recordbedrag van 497 miljoen euro op de bon wegens misbruik van zijn dominante marktpositie met het programma Windows.

Microsoft zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. „De industrie en de autoriteiten geïnformeerd houden over onze activiteiten, is en blijft voor ons een prioriteit. We betrekken partners en concurrenten zelfs bewust bij de ontwikkeling van Windows Vista.”

Het concern moet zich vandaag nog in Brussel verantwoorden. Volgens de EU heeft Microsoft de concurrenten zulke gebrekkige informatie verstrekt over Windows, dat het hun alsnog onmogelijk werd gemaakt om bijpassende software te maken. Dat kan het concern komen te staan op een nieuwe boete van 2 miljoen euro per dag, te beginnen vanaf 15 december. Volgens Microsoft voldoet de verstrekte informatie aan alle industriële standaarden, maar de Europese Commissie verwijst naar ’onafhankelijke experts’ die het tegendeel beweren.

Het zit Microsoft al niet mee met Windows Vista. Pas in november komt de eerste zakelijke versie uit, particuliere consumenten moeten wachten tot begin volgend jaar.

Bron: Trouw


Go Kroes go! Tanden heeft onze Nelie Kroes zeker. Vandaag heeft ze ook nog eens even een fabrikant van statiegeldautomaten een boete van 24 miljoen euro cadeau gedaan. Dat is toch niet niks.
« Laatst bewerkt op: 30-03-2006, 16:56:20 door Malcolm »

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #757 Gepost op: 4-04-2006, 17:11:42 »
Helft huiseigenaren: Hypotheekrenteafrek op de schop

De helft van alle huiseigenaren wil af van het huidige systeem van de hypotheekrenteaftrek. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH).

Van alle Nederlanders, eigenaren en huurders, vindt 45 procent dat de hypotheekrenteaftrek mag worden beperkt of aangepast. "Tien jaar geleden was de hypotheekrenteaftrek natuurlijk een taboe", stelt M. Pernot directeur VEH in NOVA. "En wat je nu ziet is dat mensen in een soort maatschappelijke realiteit zijn gekomen en dat ze het wel bespreekbaar vinden."

Pernot zegt in NOVA dat je de hypotheekrenteaftrek niet eenzijdig moet beperken of afschaffen, zoals bijvoorbeeld in Zweden. "Zweden heeft 10 jaar lang in een faillissement gezeten en de prijzen van woningen zijn daar met 25 procent gedaald".

De VEH denkt dat een discussie over de hypotheekrenteaftrek met de parlementsverkiezingen van volgend jaar in het vooruitzicht, onontkoombaar is. "De politiek moet het niet alleen over de hypotheekrente hebben maar tegelijkertijd ook over zaken als grondprijzen, overdrachts- en onroerend zaakbelasting", zegt Pernot.

"Ik denk dat het ontzettend belangrijk is om de discussie te openen want het hangt al zo lang boven de markt dat er een enorme onzekerheid is ontstaan. Huurders en eigenaren willen weten waar ze aan toe zijn"

Uit het onderzoek van Eigen Huis blijkt verder dat ruim 60% van de woningbezitters verwacht dat het huidige systeem van hypotheekrenteaftrek binnen 5 jaar zal zijn veranderd.

Zo'n 65% van de huizenbezitters denkt dat de afschaffing van de renteaftrek ze geld gaat kosten.

De politiek is nu aan zet vindt Pernot: ".Je moet nu kleur bekennen over hypotheekrenteaftrek. Want de mensen willen gewoon weten waar ze aan toe zijn op een gegeven moment. Ik denk niet dat er 1 politieke partij is die nog langer kan zeggen, voorlopig nog even niet en dat doen we dan nog wel een keer."

De komende maanden gaat Eigen Huis alle verkiezingsprogramma's doorrekenen: naast de hypotheekrenteaftrek worden alle kosten en belastingen geanalyseerd.


Bron: Nova, 3 april 2006

Offline Compuart

  • Realitynet.nl Administrator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • SMF rulez!
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #758 Gepost op: 4-04-2006, 18:06:32 »
Tsja, ik zie eigenlijk niet zoveel voordelen aan die hypotheekrenteaftrek. Lijkt me eerlijker om de hoogste schijf gewoon wat minder te belasten. Zelfde effect alleen dan voor zowel huizenbezitters als huurders (en daklozen in het uitzonderlijke geval dat ze met de hoogste schijf te maken krijgen ;D).
Ik hoop dat u nog objectief bent. Ik ben het in elk geval niet meer.

Offline Jorg23

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Do you think you can tell heaven from hell
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #759 Gepost op: 4-04-2006, 20:47:33 »
Tsja, ik zie eigenlijk niet zoveel voordelen aan die hypotheekrenteaftrek. Lijkt me eerlijker om de hoogste schijf gewoon wat minder te belasten. Zelfde effect alleen dan voor zowel huizenbezitters als huurders (en daklozen in het uitzonderlijke geval dat ze met de hoogste schijf te maken krijgen ;D).
jah dat issum het voordeel juist, de rijken hebben ook es een aftrekpost. Anders worden ze 6 keer 'gepakt'
After all those years do you still think you can tell heaven from hell