Auteur Topic: Wat is jouw nieuws van de dag?  (gelezen 1017416 keer)

Offline @miesh

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Heartbreak.. :*)
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #120 Gepost op: 1-03-2004, 23:50:28 »
ALL OUT OF ALL!!

Lord of the Rings is een van de eersten ('Gigi' in 1958 en 'The Last Emperor' in 1988 gingen hem voor, maar die hadden 9 nominaties elk) om het record waar te maken door alle nominaties om te zetten in prijzen, maar Return of the King heeft het gedaan: met beste film hebben Peter Jackson en zijn team de ultieme prestatie. Ook beste regie gaat naar Lord of the Rings, waarmee ze alle erkenning krijgen die ze al drie jaar verdienen; alle lof die ze maar kunnen krijgen, en eindelijk niet alleen door de fans, maar door de hele filmgemeenschap! De enige films die ook 11 Oscars kregen waren 'Ben-Hur' in 1959 en'Titanic' in 1997; 'Return of the King' is de eerste fantasy-film die de hoogste prijs van beste film in de wacht sleept! Oneindig veel hulde aan de prestatie van Peter Jackson en al zijn medewerkers die deze fantastische prestatie en erkenning mogelijk hebben gemaakt!

De volledige lijst:
* Art Direction - Grant Major (Art Direction), Alan Lee en Dan Hannah (Set Decoration)
* Costume Design - Ngila Dickson en Richard Taylor
* Directing - Peter Jackson
* Film Editing - Jamie Selkirk
* Makeup - Peter King en Richard Taylor
* Music (Score) - Howard Shore
* Music (Song) - Fran walsh, Howard Shore en Annie Lennox
* Best Picture - Barrie M. Osborne, Peter Jackson en Fran Walsh
* Sound Mixing -Christopher Boyes, Michael Semanick, Michael Hedges en Hammond Peek
* Visual Effects - Jim Rygiel, Joe Letteri, Randall William Cook en Alex Funke
* Writing (Adapted Screenplay) - Fran Walsh, Philippa Boyens & Peter Jackson

www.fellowship.nl
The world is changed... Much that once was is lost... For none now live who remember it...

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #121 Gepost op: 3-03-2004, 18:25:30 »
Bedrijf moet Bijlmer in
Discriminatie op postcode mag niet


AMSTERDAM - Bedrijven mogen bewoners van bepaalde postcodegebieden niet weigeren als klant. Dat stelt de Commissie gelijke behandeling in een zaak waarbij tv-zender Canal+ geen reparatie wilde uitvoeren bij een inwoonster van Amsterdam-Zuidoost omdat het in haar buurt 'te onveilig' zou zijn.

Abonnees van Canal+ hebben een zogeheten decoder nodig om naar de programma's van het bedrijf te kunnen kijken. Toen bij een bewoonster van het Geerdinkhof deze decoder niet meer functioneerde, liet Canal+ verstek gaan voor een reparatie. Het technische bureau waar het onderhoudswerk was uitbesteed bleek de postcodegebieden waar de vrouw woont om 'veiligheidsredenen' tot verboden gebied te hebben verklaard voor zijn monteurs.

Volgens de Commissie gelijke behandeling is dit een vorm van 'indirecte discriminatie' omdat in de drie postcodegebieden ongeveer 70 procent van de bewoners van allochtone afkomst is. Bovendien, zo moest ook Canal+ toegeven, is niet nagegaan of de situatie er ook echt onveilig is. In feite blijkt de vrouw in een straat met veel dure koophuizen te wonen waar de situatie bepaald niet 'extra onveilig' genoemd kan worden. Canal+ zegt overigens vorig jaar, nadat de kwestie aanhangig was gemaakt, nog wel een poging te hebben gewaagd om de decoder te repareren, maar de bewoonster was toen niet thuis.

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuidoost heeft 'woedend' op de kwestie gereageerd. ,,Dit versterkt weer de negatieve beeldvorming over ons stadsdeel. En dat is steeds meer onterecht. Want het aantal misdrijven daalt hier juist sterk. Vorig jaar met bijna 16 procent naar 10000, terwijl over heel Amsterdam de daling 6 procent bedroeg, naar 95000.'' Per inwoner kent Amsterdam-Zuidoost zelfs minder misdrijven dan Amsterdam als geheel, 11,8 per honderd inwoners tegen 13,5 voor de hele stad.

Het is niet voor het eerst dat de Commissie gelijke behandeling een bedrijf op de vingers tikt dat in een bepaald gebied geen diensten wil leveren. In 1999 werd een leverancier van babymeubelen verplicht zijn spullen ook in een woonwagenkamp af te leveren. Een zaak waarbij moest worden geconstateerd dat wegens onveilige situaties terecht dienstverlening werd geweigerd, heeft de Commissie nog niet gekend.

Postcodediscriminatie komt ook voor bij banken, klaagden vorig jaar migranten in Den Haag. Ze kregen geen hypotheken voor de aankoop van huizen in een 'fout' postcodegebied. Het Bureau Discriminatiezaken werd ingeschakeld, dat twee zaken schikte.
Trouw - 3 mrt 2004

----------

"In 1999 werd een leverancier van babymeubelen verplicht zijn spullen ook in een woonwagenkamp af te leveren."
Wie het nieuws na 1999 gevolgd heeft, weet wel dat het terecht is dat leveranciers woonwagenkampen mijden. Zelfs gemeentes en de belastingdienst durfen er niet eens te komen.

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #122 Gepost op: 3-03-2004, 21:46:17 »
'Doorbraak bejaarden op internet is een feit'
Een kwart van de Nederlandse 65-plussers is wekelijks op internet te vinden. Hiermee zou de digitale doorbraak van de bejaarde een feit zijn.
Door Laurens Verhagen

Dit is een van de conclusies die marktonderzoeker Trendbox trekt uit zijn Internetmonitor, een onderzoek dat sinds 1995 wordt uitgevoerd. Een jaar geleden begaf 13 procent van de 65-plussers zich minimaal één keer per week op internet. Dit is inmiddels opgelopen tot een kwart.

"Hoewel een grote groep ouderen (nog) niet op internet te vinden is, kan begin 2004 gesteld worden dat de digitale doorbraak van de oudere Nederlander een feit is", zo concludeert het onderzoeksbureau. Jongeren zijn als groep inmiddels vrijwel geheel online. Maar liefst 91 procent van de zestien- tot 25- jarigen is minimaal één keer per week online.

Trendbox maakt verder gewag van het heuglijke feit dat het aantal vrouwen dat minimaal wekelijks online is voor het eerst gelijk is aan het aantal mannen. Vijf jaar geleden bestond de Nederlandse internetbevolking nog voor tweederde uit mannen, en voor eenderde uit vrouwen.

Gekeken naar de totale groep die minimaal maandelijks online is, blijkt dat Nederland na Zweden het hoogste internetgebruik ter wereld kent. De verschillen zijn daarbij minimaal: 76 procent van de Zweden surft minimaal maandelijks, tegen 74 procent in Nederland.

Ten slotte stelt Trendbox vast dat de helft van alle Nederlandse internetters de beschikking heeft over adsl of kabel. Trendbox onderschrijft daarbij de conclusie van de kabelsector dat kabel populairder is dan adsl. Van de internetters zou namelijk 23 procent adsl hebben, tegen 27 procent kabel. Adsl is volgens de onderzoekers nog altijd bezig met een inhaalslag.
webwereld.nl - 3 mrt 2004

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #123 Gepost op: 4-03-2004, 11:45:39 »
Zie je wel dat idee van nederlandinbewegingweb.org was zo slecht nog niet.   ;)

Offline intikker

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Manu Chao - Mr. Bobby
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #124 Gepost op: 11-03-2004, 14:39:40 »
Bijna tweehonderd doden door zware explosies in Madrid

Uitgegeven: 11 maart 2004 08:34
Laatst gewijzigd: 11 maart 2004 14:18


MADRID - Door in totaal vier bomaanslagen op drie treinen bij drie stations in de Spaanse hoofdstad Madrid zijn donderdagochtend tijdens de ochtendspits zeker 173 mensen om het leven gekomen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld. De regering heeft de Baskische separatistische terreurbeweging ETA ervan beschuldigd achter de aanslagen te zitten.

Het aantal gewonden was rond het middaguur opgelopen tot 592. De verwachting is dat het aantal slachtoffers nog verder toeneemt, omdat veel mensen uren na de aanslagen nog bekneld zaten in de treinstellen. Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens het Spaanse spoorwegbedrijf Renfe waren er vier aanslagen op drie treinen die vrijwel gelijktijdig plaatshadden.

Trein

Twee explosies hadden plaats in een hogesnelheidstrein die vanuit de plaats Guadalajara rond half acht het Madrileense station Atocha binnenkwam. Twee wagons werden totaal vernield. Hier vielen de meeste slachtoffers.

Atocha is een belangrijk treinverkeersknooppunt, waarvan veel forenzen gebruik maken. Tegen tien uur vond de politie een verdacht pakje dat zij tot ontploffing heeft gebracht.

De politie gebruikte taxi's en gewone auto's om de gewonden naar ziekenhuizen te brengen, omdat er te weinig ambulances waren. De autoriteiten hebben voor het station een veldhospitaal ingericht.

Paniek

Op de stations brak direct grote paniek uit onder de treinreizigers. Ziekenhuizen hebben donoren opgeroepen bloed af te staan voor de slachtoffers. Ook riepen zij de bevolking op niet voor kleine ongemakken naar het ziekenhuis te komen, omdat de artsen de drukte niet aankunnen.

In het zuidelijk gelegen station El Pozo, aan de spoorlijn tussen Madrid en Guadalajara, vielen door een explosie zeker twintig doden. In het station Santa Eugenia kwamen zeker vijftien mensen om het leven door een ontploffing.

De regering beschuldigde de terreurbeweging ETA ervan achter het bloedbad te zitten. Volgens haar was er niet gewaarschuwd voor de explosies. Het zou de eerste aanslag van de ETA dit jaar zijn. Het zou de grootste en bloedigste aanslag zijn die de ETA in haar ruim 30-jarig bestaan heeft uitgevoerd. "Het is een aanval op de Spaanse democratie", aldus een regeringswoordvoerder. Die noemde de ETA een "criminele bende moordenaars". Ook de Spaanse oppositieleider Jose Luis Rodriguez Zapatero beschuldigde de ETA verantwoordelijk te zijn voor het bloedbad.

De ETA dreigde in februari al met aanslagen op Spaanse vakantieplaatsen. Op 29 februari arresteerde de politie twee vermeende leden van de ETA. Die zaten in een vrachtwagen met aan boord zeker vijfhonderd kilo explosieven en waren op weg naar Madrid. Zij zouden van plan zijn geweest daar een aanslag te plegen. In december voorkwam de Spaanse politie een aanslag op een treinstation in de hoofdstad.

De leider van de radicale partij Batasuna, die verboden is wegens banden met de ETA, zei dat hij zich niet voor kan stellen dat de separatistische beweging er achter zit. Arnaldo Otegi zei dat de daders gezocht moeten worden in kringen van het "Arabisch verzet". Premier Ibarratxe van de Baskische regio veroordeelde de aanslag. Hij noemde de ETA "ongedierte" dat zich schuldig maakt aan "nazi-wreedheden".

De explosies vonden plaats aan de vooravond van de algemene verkiezingen die zondag worden gehouden. De conservatieve partij van de Spaanse premier Jose Aznar, de Volkspartij (PP) kondigde aan alle verkiezingsactiviteiten op te schorten. Ook de overige partijen zeiden hun verkiezingscampagne te staken.

Rouw

De regering in Madrid heeft drie dagen van nationale rouw aangekondigd voor de slachtoffers. De regering heeft de bevolking opgeroepen vrijdag in alle steden te demonstreren tegen het terroristisch geweld van de ETA onder het motto 'Voor de slachtoffers, voor de grondwet en voor de nederlaag van het terrorisme'.

Beatrix

Diverse regeringsleiders in Europa hebben de aanslagen veroordeeld. Koningin Beatrix heeft de Spaanse koning Juan Carlos haar medeleven betuigd met de slachtoffers.
 
Drie dagen van nationale rouw zijn afgekondigd


Balkenende

Premier Balkenende heeft donderdag geschokt gereageerd op de bomaanslagen.

De premier zal later donderdag zijn Spaanse collega Aznar telefonisch zijn medeleven betuigen. Ook betuigt hij zijn medeleven met de slachtoffers en hun nabestaanden.

Balkenende, die voor een werklunch op weg is naar de Duitse bondskanselier Schröder, laat zich via de Nederlandse ambassade in Madrid op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Life's a riddle, keep answering the questions...

Offline Lindå

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Bono is verhuisd
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #125 Gepost op: 11-03-2004, 20:46:47 »
Nog een explosie maar nu bij mij in de straat :-(

er was zojuist om 20:00 uur een gasexplosie in een huis hier 30 meter verder, ze zijn in de straat aan t werken en misschien dat daardoor een lek ontstaan is ?? weten we niet, maar t kozijn aan de voorkant is in ieder geval met ruit en al uit de muur geblazen en de gordijnen liggen bij de overburen op de stoep..
2 inwoners zijn met ambulance afgevoerd..

Wat t ook was, t lag gewoon niet aan mn toestand

Offline alathea

  • Forumlid
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #126 Gepost op: 11-03-2004, 20:50:51 »
Das niet zo mooi Linda.
Ik hoop dat het verder meevalt
Wat zal je ongelooflijk geschrokken zijn
It's not  that easy beeing green

Offline Lindå

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Bono is verhuisd
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #127 Gepost op: 11-03-2004, 21:28:15 »
nou, t was vooral de hectiek ineens..
en dan zo dicht bij en al die hulpdiensten voor de deur, t was een grote lichtzee van alarmlichten..

maar bij ons was verder niks gebeurd gelukkig
Wat t ook was, t lag gewoon niet aan mn toestand

Offline Tijgertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Tijgerrrrr
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #128 Gepost op: 12-03-2004, 11:19:21 »
Wat erg wat er in Spanje is gebeurd :-\\
Is waarschijnlijk toch Al-Quada geweest ::ohno::
Nu te huur in Zeeland: Strandstoelen! Slechts €3,00 per dag.

Offline Annemieke

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #129 Gepost op: 12-03-2004, 19:30:09 »
Wat erg wat er in Spanje is gebeurd :-\\
ja, echt verschrikkelijk.. is er nog geen topic over?

En precies 2 en een half jaar na 11 september he..

Offline alathea

  • Forumlid
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #130 Gepost op: 14-03-2004, 14:51:30 »
Overval op Bristol in Kruisstraat
HAARLEM - Twee onbekende mannen hebben zaterdagmiddag een Bristol-winkel in de Haarlemse Kruisstraat overvallen. De overvallers stormden rond half zes de kleding- en schoenenwinkel binnen, overmeesterden een vrouwelijk personeelslid en sloten haar op in een kantoortje achterin het pand. Of de mannen gewapend waren, is nog onduidelijk. De vrouw is uiteindelijk met de schrik vrijgekomen.

 
Op het moment van de overval bevonden zich in totaal vijf personeelsleden in en rondom het Bristolpand. Vier van hen wisten zich in veiligheid te brengen en belden 112. Omdat in eerste instantie aan een gijzeling werd gedacht, is het pand omsingeld door een aanzienlijke politiemacht. De opgetrommelde agenten droegen kogelvrije vesten.

De politie besloot na enige tijd het pand binnen te gaan. Agenten forceerden de deur van het kantoortje in de winkel en troffen daar de medewerkster aan. De geëmotioneerde vrouw is afgevoerd naar slachtofferhulp. De overvallers wisten te ontkomen, ondanks het feit dat de omgeving van het winkelpand was afgezet. Of en hoeveel geld de mannen hebben buitgemaakt, is nog niet bekend.


Das bij mij om de hoek
It's not  that easy beeing green

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #131 Gepost op: 25-03-2004, 20:34:27 »
Het treinverkeer rond Amsterdam en Roosendaal is vanmiddag ernstig ontregeld geweest door bommeldingen. Het Centraal Station in Amsterdam en het stationsgebouw in Roosendaal moesten tijdelijk worden ontruimd. Het bleek om loos alarm te gaan.

Rond 13.15 uur kwam in Amsterdam een bommelding binnen, die door de politie "zeer serieus" werd genomen. In korte tijd werden alle aanwezige reizigers, winkel- en NS-personeel geëvacueerd.

Ook in Roosendaal kwam een bommelding binnen. Het station werd ontruimd en ook medewerkers van de verkeersleidingspost van ProRail verlieten het gebouw op last van de politie.

Bomverkenners
Bomexperts gingen de stations binnen. Trams, bussen en metro's stopten tijdelijk niet bij het Amsterdamse CS. Ook het treinverkeer bij Roosendaal naar België, Vlissingen, Tilburg en Dordrecht werd stilgelegd.

Nadat bleek dat de bomverkenners niets konden vinden werd om drie uur werd het Amsterdamse hoofdstation weer vrijgegeven. Rond vier uur mochten reizigers ook weer het Roosendaalse station in.

Passagiersonderzoek
Later op de middag kwam een nieuw anoniem telefoontje dat er in een trein een persoon zat die iets met de bommelding in Roosendaal te maken had. Daarop werd de internationale trein van Brussel naar Amsterdam in Oudenbosch stilgezet en liet de politie ongeveer 150 inzittenden een voor een uitstappen.

De politie trof niets aan bij de passagiers. De trein stond tot het begin van de avond stil op het baanvak, waardoor het treinverkeer was gestremd. Pas om kwart over zeven werd het traject weer vrijgegeven.
   

Op toneel hoorde we nog even dat er ook iets gevonden was, maar dat is dus niet zo... :-\ Ik word er helemaal eng van...
Take a glorious bite out of the whole world

Offline Grace

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #132 Gepost op: 27-03-2004, 16:01:26 »
Om even in te haken op al de bommeldingen van de afgelopen dagen...afgelopen woensdag 24 maart was ik met de trein op weg van Breda naar Den Haag. Vlak voor Rotterdam kregen we via de intercom de volgende mededeling: "Deze trein rijd niet verder dan Rotterdam centraal vanwege een bommelding." Dat was het, niets meer niets minder. Ik keek vertwijfeld een vriendin van mij aan. Een bommelding? In deze trein? Op het station? Wat was er aan de hand? Een aantal minuten later werd er opnieuw hetzelfde omgeroepen en je je gaat je dan pas echt allerlei dingen in je hoofd halen. Vlak voor dat we het station van Rotterdam binnereden hoorden we dat het ging om een bommelding op het station van Schiedam. Al met al 2,5 uur vertraging opgelopen......grapjassen ::ohno::
That's all

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #133 Gepost op: 27-03-2004, 18:50:46 »
Geen geld voor snel internet

DEN HAAG - De rijksoverheid steekt geen geld in een nationaal glasvezelnet. Zo'n net, in de toekomst nodig voor zeer snel internet, is volgens Economische Zaken 'een zaak voor de markt'. KPN betreurt het dat de overheid een kans laat liggen om de kenniseconomie te stimuleren.


Met zijn 'nee' tegen overheidsinvesteringen in glasvezel schaart minister Brinkhorst van economische zaken zich achter de tv-kabelmaatschappijen. Die stellen dat hun kabels nog jaren goed genoeg zijn voor snel internet en dat een miljarden euro's vergend glasvezelnet nog niet nodig is.

De visie van Brinkhorst werd gisteren tijdens een symposium verwoord door een topambtenaar. In januari verkondigde Brinkhorst nog dat hij ,,zeer hecht aan onafhankelijke netwerken waarop concurrenten zoveel mogelijk kansen hebben''. Bij de stroomnetwerken handelt hij daarnaar: die netwerken worden losgekoppeld van de stroomleveranciers, zo bleek gisteren. Maar het telecomnet laat Brinkhorst toch over aan telecombedrijven.

Een van die bedrijven, KPN, is er juist voor dat de overheid een actieve rol neemt bij de aanleg van 'supersnel internet'. Volgens KPN is de bouw van een nieuw nationaal net te kostbaar voor één bedrijf en vergt het tien jaar. Tegen die tijd zullen ook tv-kabels al lang verouderd zijn, aldus KPN. ,,In september schreef Brinkhorst ons nog dat hij snel internet belangrijk vond voor de ontwikkeling van de kenniseconomie, en dat die ontwikkeling een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid en bedrijfsleven is'', aldus een zegsman van KPN, die daaraan toevoegt dat KPN in mei bekend zal maken hoe het bedrijf nu zonder rijks overheid (delen van) Nederland aan een glasvezelnet gaat helpen.
Trouw - 27 mrt 2004

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #134 Gepost op: 27-03-2004, 22:30:27 »
'Hormonenmaffia rukt weer op'

Johan van de Beek en Bjørn Oostra

Justitie beschikt over sterke aanwijzingen dat in Nederland in toenemende mate illegale groeihormonen worden gebruikt. Dat wordt gedaan door boeren en veevoederproducenten, die zonder rekening te houden met voedselveiligheid en de volksgezondheid, hun veestapel zo snel mogelijk vetmesten.

De Maastrichtse officier van justitie A. Rogier, die belast is met de aanpak van de hormonenmaffia, heeft dit tegenover deze krant bevestigd. Ook bronnen binnen de Algemene Inspectiedienst (AID), de opsporingsdienst van het ministerie van Landbouw, zeggen dat steeds vaker dieren op onnatuurlijke wijze worden vetgemest.

Het openbaar ministerie gaat daarom de strijd aan met boeren en veevoederproducenten. Het is de bedoeling dat er geld en mankracht beschikbaar wordt gesteld om de opsporing te intensiveren. Ook bestaat de kans dat wetgeving moet worden aangepast, omdat frauderende vetmesters middelen gebruiken die mogelijk schadelijk zijn voor de volksgezondheid, maar nog niet zijn verboden.

Woordvoerders van justitie en het ministerie van Landbouw verklaarden tot voor kort nog dat verboden groeibevorderaars in Nederland niet of nauwelijks worden toegepast. Het geringe aantal, met illegale middelen bewerkte, dieren dat werd gevonden (niet meer dan een handvol per jaar) wees ook in die richting. Nu zegt Rogier: ,,Ik hou er rekening mee dat op grote schaal illegale groeibevorderende middelen worden gebruikt.'' Ook zijn er signalen dat maskerende middelen worden gebruikt om ontdekking te voorkomen. De aanleiding voor het openbaar ministerie om in actie te komen zijn signalen uit het buitenland en van de onderzoeksinstituten Rikilt en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne). Op dit moment wordt in kaart gebracht hoe groot het probleem is, wie er bij betrokken zijn en op welke manier kan worden ingegrepen.

Minister Veerman van Landbouw heeft in december de Tweede Kamer in vertrouwen geïnformeerd over het gebruik van verboden stoffen, ongewone veeverplaatsingen en signalen over spuitplekken bij aangeleverd vee. In België deden zich volgens Veerman eind vorig jaar vergelijkbare situaties voor met het toedienen van verboden stoffen.

Tijdens een debat eind februari in de Kamer zei Veerman dat er signalen zijn dat er meer aan de hand zou kunnen zijn. ,,Jaarlijks rapporteer ik de Kamer over de resultaten van de controleacties op illegale groeibevorderaars. Het gaat telkens om lage percentages. Toch zit het mij niet glad; er zijn signalen dat er meer aan de hand zou kunnen zijn.''
Dagblad de Limburger - 27 mrt 2004

Offline alathea

  • Forumlid
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #135 Gepost op: 28-03-2004, 12:14:48 »
Deel Haarlemse binnenstad afgezet na bommelding

Uitgegeven: 27 maart 2004 15:47
Laatst gewijzigd: 27 maart 2004 17:23

HAARLEM - Een deel van de binnenstad van Haarlem is zaterdagmiddag rond drie uur afgezet na een bommelding. In de Smedestraat stond volgens de politie een verdachte koffer. Onderzoek van het Explosieven Opruimingscommando (EOC) wees uit dat het pakketje geen bom bevatte.

Omstreeks vijf uur is de omgeving van de Smedestraat weer vrijgegeven. Ook de ontruiming van aantal winkels en een warenhuis is opgeheven.

Weer bij mij in de buurt, t word nog gezellig in Haarlem ::ohno::
It's not  that easy beeing green

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #136 Gepost op: 29-03-2004, 17:30:28 »
Ladder taboe voor werken op hoogte
 
DEN HAAG - Glazenwassers moeten een karretje met een hoogwerker aanschaffen om hun werk nog te kunnen doen. Werken op de ladder wordt vanaf 1 juli verboden. Alleen bij korte klussen, of als een veiliger alternatief als een steiger of hoogwerker op een bepaalde plek niet mogelijk is, mag de ladder nog worden gebruikt.
 
Het kabinet heeft op aandringen van Brussel ingestemd met die aanscherping van de arbo-regels. In Nederland werken zo'n 250.000 mensen met een ladder (schilders, installateurs, glazenwassers en werknemers van bouwbedrijven).

In totaal gaat het om 15.000 bedrijven, waarvan negentig procent is voorbereid op het aanstaande verbod. Volgens de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) zullen de gevolgen voor de bedrijfstak meevallen. ''Wij hebben een convenant met de overheid en dat blijft van kracht,'' aldus beleidssecretaris Nico Koch. ''Het is allang bekend dat dit verbod eraan komt.''

Het zijn vooral de glazenwassers die moeite hebben met de maatregel. Omdat zij de hele dag op de ladder staan, valt hun werk niet onder de uitzondering 'korte klussen'. Zij moeten met een kleine hoogwerker aan de slag. Alleen wanneer die niet kan worden gebruikt, bijvoorbeeld in voortuinen waar geen plaats is, mogen zij de ladder op. Koch benadrukt dat in het convenant is afgesproken dat per project een risicoanalyse wordt gemaakt. Maar men wil ook praktisch zijn: ''Voor een raampje in de achtertuin blijft de ladder een goed alternatief.''

Het verbod is bedoeld om het aantal ongelukken met ladders te verminderen. Jaarlijks vallen er zo'n duizend tot 1500 mensen vanaf, thuisklussers meegeteld. Ongeveer honderd van hen houden hier ernstig letsel aan over. Verantwoordelijk staatssecretaris Mark Rutte (Sociale Zaken) denkt dat het aantal ongelukken straks met circa vijftien procent vermindert. Dat moet de zorg zo'n half miljoen euro per jaar besparen. De zorgkosten van ladderongevallen liggen tussen de 2,8 en 4,2 miljoen euro.
Het Parool - 29 mrt 2004

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #137 Gepost op: 30-03-2004, 00:45:15 »
Rookverbod in Newyorkse horeca lijdt niet tot verliezen

In de tien maanden dat er in cafés en restaurants in New York niet meer gerookt mag worden zijn de belastinginkomsten uit de horeca met maar liefst 9 procent gestegen. Dat bewijst volgens het stadsbestuur van New York dat een rookverbod niet de door sceptici verwachte nadelige effecten op de economie in de stad heeft.

De bar- en restaurantindustrie van de stad draait prima en de werknemers ademen schonere en veiligere lucht, stelt een maandag uitgebracht rapport van de verschillende bij het verbod betrokken departementen van het Newyorkse stadsbestuur. Van april 2003 tot januari 2004 inde het stadsbestuur 17,4 miljoen dollar aan belasting, vergeleken met 16 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Tegenstanders van het rookverbod in de horeca klaagden dat hun inkomsten terugliepen als gevolg van de maatregel. Maar het stadsbestuur stelt in het rapport dat er het afgelopen decennium nog nooit zoveel werkgelegenheid is geweest in de horeca als nu. Daarnaast zou de uitgifte van drankvergunningen zijn gestegen. Het aantal bars en restaurants in New York zou in de gegeven periode gelijk zijn gebleven.
nieuws.nl - 29 mrt 2004

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #138 Gepost op: 31-03-2004, 14:19:32 »
Consortium biedt op Vendex KBB
 
AMSTERDAM - Een consortium van investeerders heeft een bod gedaan op Vendex KBB. De drie samenwerkende investeerders bieden 16 euro per aandeel, wat neerkomt op een totaalbedrag van 1,4 miljard euro. Dat heeft het warenhuisconcern woensdag bekendgemaakt. Het gaat om Kohlberg Kravis Roberts en Co, Change Capital Partners en AlpInvest Partners.
 
Dat Vendex te koop stond was al twee maanden bekend. Welke overnamepartij daarvoor in aanmerking kwam, was tot dusver niet duidelijk.

Het bod van het consortium heeft de steun van de raad van commissarissen en de hoofddirectie van Vendex KBB. De partijen verwachten over twee tot drie weken meer informatie te kunnen verstrekken.

Vendex KBB meldde begin februari dat het met diverse 'gerenommeerde' internationale investeringsmaatschappijen over een overname onderhandelde. De belangstellenden zouden destijds rond de 14 euro per aandeel willen neertellen voor het detailhandelsconcern, dat vooral bekend is als uitbater van de ketens Bijenkorf, V en D en HEMA.

Het concern leidt al jaren een moeizaam bestaan, vooral door de karige prestaties van de V en D-warenhuizen. V en D-directeur D. Goeminne kondigde eind februari dan ook een herpositionering van de winkels aan. De komende twee jaar gaan het assortiment en het aantal eigen merken fiks terug.

Waarnemers juichten acht weken geleden een eventuele overname toe. 'Een overname kan strategisch een goede keuze zijn om te overleven binnen Europa en de onderneming uit te bouwen over de grenzen', stelde bestuurder A. van der Molen van De Unie destijds.

De problemen met V en D gaven voeding aan geruchten dat Vendex KBB mogelijk zou worden opgedeeld. De concerntop verzekerde begin februari dat alleen gepraat werd met partijen die het concern als geheel wilden kopen. 'Het gaat ons om de continuïteit van het bedrijf', verklaarde een woordvoerder.
Volkskrant - 31 mrt 2004

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #139 Gepost op: 1-04-2004, 19:05:24 »
Pas op voor de linkshandige whopper!

Sinds mensenheugenis proberen we elkaar op 1 april in de maling te nemen. Het Algemeen Dagblad zet de 10 beste grappen uit de geschiedenis op een rij.

1. NOS Journaal
Hulde aan de makers van het NOS Journaal op 1 april 1969! Niet het nieuws over de vele fouten bij het berekenen van de huurverhoging of het bezoek van minister Luns aan de Amerikaanse president Nixon gaf de meeste opwinding, maar een item over een nieuw apparaat dat zwartkijkers kon registreren. Slechts de illegale kijker die zijn televisie zou omwikkelen met aluminiumfolie kon de dans voortaan nog ontspringen. De volgende dag viel een recordverkoop van de folie te noteren.

2. Stoplicht op groen
De Groninger Gezinsbode heeft een reputatie op 1 april-gebied. De mededeling uit 1996, waarin werd vermeld dat het gemeentelijk vervoerbedrijf de kastjes zou weggeven waarmee buschauffeurs verkeerslichten op groen konden zetten, is echter onovertroffen. Honderden automobilisten die dag in, dag uit geïrriteerd moesten toezien hoe bussen altijd voorrang hadden, meldden zich vergeefs bij het hoofdkantoor.

3. Vertaalfout
Volgens de Daily Mail waren de organisatoren van de Londense marathon in 1981 al twee dagen op zoek naar de Japanse deelnemer Kimo Nakajimi. Door een vertaalfout in de regels dacht deze atleet dat de race 26 dagen duurde in plaats van 26 mijl. Hij zou ergens verloren rondrennen in Engeland, vastberaden de wedstrijd uit te lopen. Om de grap kracht bij te zetten, dropte de krant vervolgens een Japanse hardloper in St. Albans. Een perfecte zet, want iedereen probeerde de man tot stoppen te bewegen.

4. Spaghettiboom
Plaats een spaghettisliert in een blik tomatensaus, plant hem in de grond en hoop op het beste. Dit advies kregen nieuwsgierige kijkers van de BBC-show Panorama in 1957. Ze belden na de uitzending met de redactie, omdat ze wilden weten hoe ze hun eigen spaghettiboom konden kweken. Panorama toonde een Zwitserse boerenfamilie die zijn eigen pasta verbouwde. De aanleiding voor het item was een recordoogst, het gevolg van een zachte winter en, niet in de laatste plaats, het uitsterven van de spaghettisnuitkever.

5. Linkshandige whopper
Zijn sommige grappen te voor de hand liggend om erin te trappen? Burger King bewees in 1998 van niet. De introductie van de linkshandige whopper, middels een paginagrote advertentie in USA Today, zorgde voor een ware run op de nieuwe sandwich. De hamburger had dezelfde ingrediënten als de authentieke whopper, maar speciaal voor de linkshandige Amerikanen waren alle ingrediënten 180 graden gedraaid.

6. Belasting op zakgeld
Met 'poep aan je schoen' of 'er zit een vlek op je nieuwe trui' hoef je zelfs bij kinderen niet meer aan te komen, moet de redactie het Jeugdjournaal in 1985 hebben gedacht. Het overheidsplan om belasting te heffen op zakgeld maakte wél indruk. Na de uitzending stond de telefoon roodgloeiend, bijna zonder uitzondering van ongeruste kinderen.

7. Aangespoeld beeld
Een hele bekende, maar juist daarom ook terecht in de top-10. Want hoe guur het op 1 april 1962 ook was, met busladingen vol Nederlanders togen die dag naar Zandvoort om een aangespoeld beeld te aanschouwen, afkomstig van het Paaseiland in de Stille Zuidzee. De Zweedse professor Lindström, in werkelijkheid beeldhouwer Edo van Tetterode, had de verzamelde pers ingelicht over het enorme beeld. Iedereen trapte erin.