Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81515 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #80 Gepost op: 3-10-2004, 10:28:31 »
Bondfilm uitgesteld
geplaatst: 30/9/2004 
De nieuwste Bondfilm zou november 2005 in première gaan, maar dat is nu uitgesteld tot de zomer van 2006, of zelfs tot november 2006. In tegenstelling tot de geruchten, is het nog steeds niet bekend wie de rol van 007 gaat spelen. Ook is er nog geen regisseur gecontracteerd. Dat heeft filmstudio MGM bevestigd.

Het is nog steeds niet uitgesloten dat Pierce Brosnan toch weer als Bond te zien zal zijn. In een interview heeft hij gezegd dat hij verkeerd begrepen is dat hij de rol nooit meer wil spelen. Volgens de acteur had hij alleen gezegd dat hij het er niet meer over wilde hebben… Zucht.
 
DiCaprio wint rechtszaak
geplaatst: 30/9/2004 
Acteur Leonardo DiCaprio is vrijgesproken. De 'Titanic' ster was samen met twee vrienden voor de rechter gedaagd. Roger Wilson, een acteur die in twee 'Porky's' films speelde, eiste voor de rechter 40 miljoen euro van DiCaprio en zijn vrienden.

Wilson beweerde dat een van DiCaprio's vrienden hem meerdere klappen had gegeven. Wilson liet DiCaprio weten dat hij het zat was dat DiCaprio zijn vriendin 'Showgirls' actrice Elizabeth Berkley telefonisch lastig viel. Volgens Wilson gaf DiCaprio daarop zijn vrienden opdracht om klappen uit te delen.

De rechter oordeelde dat Wilson dat nooit heeft kunnen horen. Een beveiligingsbeambte gaf later toe dat hij het wel had gehoord. De rechter is van mening dat de rechtszaak tegen de man die hem sloeg kan doorgaan.
 
Stalker Zeta-Jones voor de rechter
geplaatst: 30/9/2004 
De vrouw die ervan wordt beschuldigd actrice Catherina Zeta-Jones te hebben gestalkt, heeft verklaard onschuldig te zijn. Dawnette Knight, 33, is aangeklaagd voor 24 gevallen van bedreiging. Als de vrouw schuldig wordt bevonden kan zij 19 jaar gevangenisstraf krijgen.

Het bewijsmateriaal bestaat uit twee dozen vol met brieven die de vrouw naar Zeta-Jones en haar man Michael Douglas heeft gestuurd. In een van de brieven schrijft Knight aan Douglas: "We gaan haar aan stukken snijden, en daarna voeren wij haar aan de honden." Later bood de vrouw in een brief hiervoor weer haar excuses aan.

De stalker beweert verliefd te zijn op Michael Douglas. Eerder oordeelde de rechtbank dat de vrouw volledig toerekeningsvatbaar is. De rechtszaak zal op 10 november van start gaan. Doordat Knight haar borgsom niet kan betalen, zal zij tot die tijd in hechtenis blijven.
 
Timberlake gaat weer acteren
geplaatst: 1/10/2004 
Zanger Justin Timberlake gaat weer acteren. In de film 'Alpha Dog' zal hij samen met Sharon Stone en Emile Hirsch de hoofdrol spelen. De ster zou het contract al getekend hebben voor de film van regisseur Nick Cassavetes.

'Alpha Dog' is de tweede film die Timberlake maakt, na zijn debuut in 'Edison'. 'Alpha Dog' is geïnspireerd op het waar gebeurde verhaal van Jesse James Hollywood, gespeeld door Emile Hirsch. Hollywood was een drugsdealer die als jongste ooit op de FBI-lijst van meest gezochte misdadigers terecht kwam. Timberlake speelt de rol van de beste vriend van Hollywood. Sharon Stone fungeert als moeder. De filmopnames beginnen 25 oktober.
 
Avril Lavigne doet soundtrack SpongeBob
geplaatst: 1/10/2004 
Avril Lavigne gaat de soundtrack verzorgen voor de animatiefilm 'SpongeBob SquarePants'. De zangeres stond bovenaan het verlanglijstje van Stephen Hillenburg, de bedenker van de Nickelodeon-serie. Naast Avril Lavigne staan ook de Flaming Lips, Wilco en The Shins op de soundtrack.

De voorman van de Flaming Lips, Wayne Coyne, is blij met zijn bijdrage. Zijn nummer, 'SpongeBob and Patrick Confront the Psychic Wall of Energy', komt binnenkort uit als single. Zijn suggestie om een duet met Justin Timberlake te zingen, werd echter afgewezen. "Ik wil niet van de commerciële mafkezen op de soundtrack. Ik heb een hekel aan commerciële mensen", zegt Hillenburg.

Hillenburg wilde voor zijn film alleen met mensen werken die een zwak hebben voor Sponge Bob.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #81 Gepost op: 9-10-2004, 22:34:15 »
Nog twee Gouden Kalveren voor 'Simon'
geplaatst: 1/10/2004 
De film 'Simon' van regisseur Eddy Terstal is vrijdagavond op het Gala van de Nederlandse Film twee keer bekroond met een Gouden Kalf. Eddy Terstall won met de film in de categorie Beste Regie. "Een vriend zei ooit: Dit is Eddy Terstall, hij gaat ooit de beste filmer van Nederland worden. En nu heb ik een Gouden Kalf", reageerde de jubelende regisseur.

De Nederlandse inzending voor de Oscars sleepte eveneens de prijs voor de Lange Speelfilm in de wacht. Het was al de torenhoge favoriet, ondanks de concurrentie van voetbalfilm 'In Oranje' en boekverfilming 'De Passievrucht'. 'Simon'-producent Imko Nieuwenhuis droeg de prijs op aan allen die de film tot stand brachten: "Deze is voor ons."

'Simon'-acteur Cees Geel won eerder deze vrijdagavond al een Kalf voor Beste Acteur. De Gouden Kalf is de meest prestigieuze Nederlandse filmprijs en wordt jaarlijks in Utrecht uitgereikt aan het eind van het Nederlands Film Festival. 'Simon' kreeg van het publiek op het festival de Tiscaliprijs toegekend.
 
Gouden Kalf voor Cees Geel
geplaatst: 1/10/2004 
Bij het Gala van de Nederlandse Film vrijdagavond op het Nederlands Film Festival in Utrecht heeft Cees Geel de Gouden Kalf voor Beste Acteur gewonnen. Hij versloeg Frank Lammers ('De Dominee') en Mimoun Oaïssa ('Shouf Shouf Habibi!'). "Het is dat ik een keiharde ben", reageerde Geel, "anders zou ik moeten huilen."

Eerder gaf Geel, acteur in 'Simon', al aan graag de meest prestigieuze Nederlandse filmprijs te willen winnen. "Iedereen die zegt dat niet te willen, liegt. Ik heb al een plekje op mijn plank vrijgemaakt."

In de categorie Beste Actrice overtroefde Monic Hendrickx ('Het Zuiden') concurrentes Halina Reijn ('De Passievrucht') en Rifka Lodeizen ('Simon'). Hendrickx reageerde verrast en bondig: "Oei!" De Tiscaliprijs, waarvan de winnaar door het publiek van het filmfestival werd gekozen, ging naar 'Simon', die nipt de voetbalfilm 'In Oranje' voorbleef.

'Simon', van regisseur Eddy Terstall, is de Nederlandse inzending voor de Oscars en de favoriet voor de belangrijkste Gouden Kalf, die in de categorie Beste Film. Ook 'In Oranje' en boekverfilming 'De Passievrucht' zijn in deze categorie genomineerd.
 
Ewan McGregor wordt Unicef ambassadeur
geplaatst: 3/10/2004 
Star Wars acteur Ewan McGregor treedt in de voetsporen van Robbie Williams, Audrey Hepburn en Sir Roger Moore door voor Unicef te gaan werken.

De Schotse acteur, die zelf vader van twee kinderen is, heeft bevestigd dat hij als ambassadeur voor de kinderorganisatie van de Verenigde Naties gaat werken. McGregor (33) beloofde zich voor Unicef in te zetten na zijn recente wereldreis op de motor. "Ik wil absoluut dat mijn werk voor Unicef niet iets eenmaligs wordt, maar iets waar ik me voor de rest van mijn leven voor ga inzetten."

De ster uit 'Trainspotting' is vader van de achtjarige Clara en de tweejarige Esther. Hij is ook beschermheer van andere kinderorganisaties en heeft in het verleden al veel geld opgehaald voor terminale patiëntjes in Schotland.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #82 Gepost op: 9-10-2004, 22:35:45 »
Sean Connery verliest speciale bevoegdheden in Panama
geplaatst: 4/10/2004 
James Bond heeft geen diplomatiek paspoort meer, althans niet in Panama. De regering van Panama heeft 121 diplomatieke paspoorten ingetrokken die onder vorige regeringen waren uitgegeven. Daaronder bevindt zich ook het paspoort van voormalig 007-acteur James Bond Sean Connery.

De regering van Panama ging over tot dit besluit in een poging orde op zaken te brengen bij het ministerie van buitenlandse zaken. Dit meldt vice-president Samuel Lewis Navarro. Hij omschrijft de Schotse acteur als een vriend van de voormalige president Mireya Moscoso.

Connery ging in maart vorig jaar in Panama op bezoek bij de voormalig president. Ze bezochten samen een koffieplantage van het staatshoofd en Connery ontving een prijs van Moscoso.

Cruise met 'Collateral' bestbezocht
geplaatst: 4/10/2004 
De nieuwe film van Tom Cruise,'Collateral', is afgelopen weekeinde de bestbezochte bioscoopfilm in Nederland geworden. De thriller waarin Cruise de rol speelt van een huurmoordenaar was goed voor 385 duizend euro.

De tweede binnenkomer was de eerste speelfilm van het Belgische zangtrio K3, getiteld 'K3 en het Magische Medaillon'. Deze debuteerde op een derde plek. Het speelfilmdebuut van Linda de Mol, 'Ellis in Glamourland', kwam in het eerste weekeinde niet verder dan de vierde positie.

De met vier Gouden Kalveren bekroonde film 'Simon' van Eddy Terstall opende op de zevende plaats. De film draait echter maar in achttien bioscopen.

Donderdag gaat de nieuwe computeranimatiefilm 'Shark Tale', oftewel 'Haaiensnaaier' in première. Tevens gaan dan de tienerkomedie 'A Cinderella Story' en het romantische drama 'The Notebook' draaien.
 
Douchedame uit 'Psycho' overleden
geplaatst: 4/10/2004 
Janet Leigh, de vrouw die legendarisch is geworden door haar rol in 'Psycho', is zondag in Bevery Hills overleden. Haar man Robert Brandt en haar acterende dochters Jamie Lee Curtis en Kelly Curtis bevonden zich aan haar zijde. Leigh leed sinds een jaar aan vasculitis, een ontsteking van de bloedvaten. Een woordvoerder heeft maandag gezegd dat de actrice 'vreedzaam' thuis is gestorven.

Leigh maakte zichzelf onsterfelijk met Alfred Hitchcocks thriller 'Psycho'. De fameuze douchescène, waarbij Leigh gillend in een stromende douche wordt neergestoken, wordt vandaag de dag nog als een van de meest huiveringwekkende filmscènes ooit beschouwd.

Met dochterlief Jamie Lee was Leigh nog te zien in 'The Fog' van John Carpenter. Leigh is voor haar huwelijk met Brandt twaalf jaar getrouwd geweest met acteur Tony Curtis, waarmee zij haar twee dochters kreeg.

Janet Leigh is 77 jaar oud geworden.
 
Travolta maakt Tarantino belachelijk
geplaatst: 4/10/2004 
Het kan John Travolta niet schelen hoeveel succes hij heeft gehad met Grease of Pulp Fiction: hij wil niet in de vervolgdelen te zien zijn. De acteur heeft dan ook ontkend dat er plannen zijn om met hem een 3e Grease, of de prequel van Pulp Fiction, The Vega Brothers, te maken.

“Ik wilde niet eens aan deel twee van Grease meewerken, dus waarom zou ik dan wel aan het derde deel meedoen,” zei Travolta, toen hij door wat pers naar de geruchten daarover gevraagd werd. En over Pulp Fiction 2 was hij helemaal duidelijk: “Als er iets waar is over The Vega Brothers, dan is dat alleen in de fantasie van Quentin.” En daar kan de regisseur het mee doen.
 
Amerika ging massaal naar de 'Haaien'
geplaatst: 4/10/2004 
'Shark Tale' is afgelopen weekeinde de bestbezochte film in Amerika geworden. De nieuwe computeranimatiefilm van DreamWorks heeft een bedrag van 49,1 miljoen dollar (39,6 miljoen euro) in de wacht gesleept. Hiermee hebben de 'haaien' het openingsrecord voor een film in de maand oktober gebroken. Dit kan zeer verrassend worden genoemd gezien de slechte kritieken die de tekenfilm heeft ontvangen.

'Shark Tale', met de stemmen van Will Smith, Robert de Niro en Renee Zellweger, gaat over een vis die liegt dat hij een haai zou hebben verslagen. 'Ladder 49', een brandweerfilm met John Travolta en Joaquin Phoenix in de hoofdrollen, kwam binnen op de tweede plaats met een bedrag van 22,8 miljoen dollar (18,4 miljoen euro).

De thriller 'The Forgotten', die vorige week nog de eerste plaats bezette, zakte deze week naar een derde notering met 12 miljoen dollar (9,7 miljoen euro). 'Shark Tale' draait vanaf donderdag ook in Nederland in de bioscoop. De Nederlandstalige versie heet 'Haaiensnaaier'.

 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #83 Gepost op: 9-10-2004, 22:37:02 »
Endemol maakt 'Baantjer'-film
geplaatst: 5/10/2004 
De populaire tv-serie 'Baantjer' maakt de stap naar het bioscoopscherm. Het script wordt nog geschreven door acteur Piet Römer en een 'expert uit Engeland'. Volgens Endemol wordt het 'een thriller voor de hele familie'.

Behalve de vaste cast, met Piet Römer als rechercheur De Cock en Victor Reinier als hulpje Vledder, zullen vele 'verrassende' gastrollen door bekende Nederlanders worden gespeeld. Afgelopen vrijdag is aan het tiende seizoen van de serie 'Baantjer' begonnen.

Endemol-woordvoerder Monique Ruiter zegt dat de opnames pas in het voorjaar beginnen. "Het zou fantastisch zijn als we de film met kerst kunnen uitbrengen." De financiering van de film is nog niet rond, maar de verwachting is dat het niet lang meer gaat duren. "Het is niet ondenkbaar dat we hierna nog meer films gaan maken", aldus Ruiter.
 
Jamie Foxx in 'Miami Vice'-film
geplaatst: 5/10/2004 
Jamie Foxx heeft de rol van agent Ricardo Tubbs te pakken in de verfilming van de jaren tachtig tv-serie 'Miami Vice'. Bedenker Michael Mann, wiens nieuwste film 'Collateral' (ook met Foxx) op dit moment in de bioscopen draait, zou de regie op zich nemen. De rol van Tubbs' partner Sonny Crocket moet nog worden ingevuld.

Foxx heeft tijdens een interview voor zijn film 'Ray', over het leven van Ray Charles, laten weten dat hij niet kan wachten te beginnen. "Ja man, het gaat eindelijk gebeuren. Hopelijk gaat Michael de film regisseren."

In de serie waren de hoofdrollen voor Don Johnson en Philip Michael Thomas. Waarschijnlijk zullen zij in een 'cameo' in de filmversie te zien zijn.

Online-fans van de serie zijn van mening dat de Ierse acteur Colin Farrell de meest geschikte Sonny is.
 
Spin off X-Men in de maak
geplaatst: 5/10/2004 
Naast het derde deel van X-Men, dat in mei 2006 in première moet gaan, zal er ook een spin off komen: Wolverine. En ja, daarin is de hoofdrol dus inderdaad voor het personage Wolverine.

Hugh Jackman heeft nog niet getekend om de rol weer voor zijn rekening te nemen, maar zal naar verwachting in beide films te zien zijn. De scripts worden door twee verschillende schrijvers gemaakt. Die voor X-Men 3 door Simon Kinberg en die van de spin off door Troy-schrijver David Benioff.

Met Patrick Stewart, Ian McKellen, Halle Berry en James Marsden wordt nu besproken of ze in X-Men 3 te zien zullen zijn. Famke Janssen, Alan Cumming en Rebecca Romijn hadden al getekend om in alle drie de delen mee te doen. Of er naast Jackman ook andere X-Men personages in Wolverine te zien zullen zijn is nog niet bekend en wanneer de film in première gaat blijft ook nog even onduidelijk.

John Woo regisseert 'He-Man'
geplaatst: 5/10/2004 
John Woo gaat de tweede verfilming van de populaire tekenfilmserie 'He-Man and the Masters of the Universe' regisseren. Wie in de versie van Woo gaan spelen is nog niet bekend.

Het script voor het fantasieavontuur wordt geschreven door Adam Rifkin, die eerder al 'Mousehunt' schreef. In de serie draait het om prins Adam, die kan veranderen in de onverslaanbare He-Man en zijn krachten gebruikt om zijn aartsvijand Skeletor te verslaan. Wanneer de film in première gaat, is nog niet bekend.
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #84 Gepost op: 9-10-2004, 22:38:10 »
Veel sterren voor 'Domino'
geplaatst: 6/10/2004 
Enkele grote Hollywoodsterren werken mee aan 'Domino' van regisseur Tony Scott. Het gaat onder anderen om Christopher Walken, Lucy Liu en Mickey Rourke.

'Domino' verbeeldt het leven van Domino Harvey, de dochter van acteur Laurence Harvey. Hij is bekend van de filmklassieker 'The Manchurian Candidate' uit 1962. Domino gaf een carrière als model op om premiejager te worden.

Walken speelt de producent van reality-tv. Liu is in de film een psycholoog. Rourke is Ed, een collega-premiejager die Domino's baas en mentor is. De opnames van de film zijn onlangs in Los Angeles begonnen.

Regisseur Scott heeft al veel succesfilms op zijn palmares. Hij maakte onder meer 'Top Gun' in 1986 en een jaar later 'Beverly Hills Cop II'. Zijn laatste film was 'Man on Fire' met Denzel Washington, Marc Anthony èn Walken en Rourke.
 
De muzikale inspiratie voor 'Fahrenheit 9/11' op cd
geplaatst: 6/10/2004 
De muziek van artiesten die filmmaker Michael Moore heeft geïnspireerd bij het maken van 'Fahrenheit 9/11' komt uit op cd. Dit heeft platenmaatschappij Sony woensdag gemeld. Het album bevat behalve eerder uitgebrachte nummers ook de nieuwe track 'We Want It All', van voormalig leadzanger van Rage Against the Machine, Zack De La Rocha.

De rest van de muzikanten op 'Songs and Artists That Inspired Fahrenheit 9/11' bestaat onder anderen uit Bruce Springsteen, Bob Dylan, Pearl Jam, Jeff Buckley en System of a Down. "Ik hoop dat mijn song en dit album de discussie over een echte democratische wereld voort kan zetten", zegt De La Rocha. Het album ligt net voor de Amerikaanse verkiezingen in de winkels.
 
Jan de Bont regisseert prehistorische haai
geplaatst: 6/10/2004 
Jan de Bont wordt de regisseur van de nieuwe film 'MEG'. Deze gaat over de oude voorvader van de grote witte haai. De thriller is gebaseerd op de gelijknamige roman van Steve Alten. Het is voor de Nederlandse regisseur zijn eerste film sinds het tweede deel van 'Tomb Raider' twee jaar geleden.

Alten heeft sinds het schrijven van zijn boek overal in Hollywood aangeklopt met het verzoek zijn verhaal te verfilmen. Daarin is hij nu alsnog geslaagd. Wie de hoofdrollen in de prehistorische 'Jaws' gaan spelen is nog niet bekend. De Bont was eerder verantwoordelijk voor succesfilms als 'Speed' en 'Twister'.

'MEG' verschijnt volgend jaar in de bioscopen.
 
'X3' hoeft niet voor Famke
geplaatst: 7/10/2004 
Famke Janssen weet nog niet zeker of zij wel in de derde 'X-Men'-film wil spelen. Janssen twijfelt omdat nu zeker is geworden dat de regisseur van de vorige twee 'X-Men', Bryan Singer niet de derde gaat doen. Hij heeft het te druk met de voorbereidingen op zijn 'Superman'-film.

"Ik vond het spelen in de eerste twee 'X-Mens' prettig, omdat Bryan zulke fantastische films heeft afgeleverd. Hij verhief het hele comic-genre naar een hoger plateau", aldus Janssen.

Het personage van Janssen, Jean Grey, kwam in de laatste film om het leven. Singer wilde haar terug laten komen als Dark Phoenix. Famke is echter nu van mening dat het ook zonder haar kan.

"Ik heb begrepen dat de makers willen dat Jean er heel anders uitziet in de derde film. En dat vind ik eigenlijk niet zo erg." 'X-Men 3' gaat in mei 2006 wereldwijd in première.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #85 Gepost op: 9-10-2004, 22:39:30 »
Controversiële poppenfilm in VS voor 16 jaar en ouder
geplaatst: 7/10/2004 
De controversiële poppenfilm 'Team America: World Police' is in Amerika gekeurd voor 16 jaar en ouder. De film, die helemaal is gemaakt met marionetten aan touwtjes, is van Matt Stone en Trey Parker. Zij zijn ook de makers van 'South Park'.

De film heeft de '16 jaar keuring' ontvangen wegens 'grafische, ranzige en seksuele humor, gewelddadige beelden en grof taalgebruik; allemaal door poppen'. De producenten hebben negen verschillende versies van een poppenseksscène (waarbij een scène tussen twee houten marionetten wordt gesimuleerd) bij de filmkeuring ingeleverd, voordat deze tenslotte haar goedkeuring gaf.

In de film wordt de gedachte dat Amerika de 'politiehond' van de wereld is, belachelijk gemaakt. Hierbij wordt ook filmmaker Michael Moore niet gespaard. De film gaat 15 oktober in Amerika in première. In Nederland opent de film in januari volgend jaar.
 
Harrison Ford wil 'Jethro' heten
geplaatst: 7/10/2004 
Harrison Ford wilde alleen de rol van buschauffeur spelen in de kleine documentaire 'Water to Wine' als hij de alias 'Jethro' mocht gebruiken. Fords zoon Malcolm had zijn vader gevraagd of hij een kleine rol in de snowboardfilm wilde hebben. De opnames hebben plaatsgevonden in de woonplaats van Hollywood-ster Wyoming.

Verder is bekendgeworden dat Ford niet meer 'in training' hoeft voor de vierde Indiana Jones-film. Volgens bronnen wil regisseur Steven Spielberg niet dat een man van 'middelbare leeftijd' probeert 'jong' te zijn. Hij wil een nieuw soort held op het witte doek brengen. De opnames voor Indy 4 beginnen volgend jaar januari.

Ford is eerst nog in de thriller 'The Wrong Element' te zien, die inmiddels regisseur Richard Loncraine in de regiestoel heeft zitten. De thriller verschijnt volgend jaar in de bioscoop

Depp in nieuw avonturendrama
geplaatst: 7/10/2004 
Johnny Depp gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe film 'Shantaram: A Novel'. In het avonturendrama speelt Depp de rol van een jonge Australische man die 'Down Under' uit de gevangenis ontsnapt. De film wordt mede geproduceerd door Brad Pitt en Jennifer Aniston.

Voor de filmrechten van 'Shantaram', gebaseerd op de roman van Gregory David Roberts, hebben Depp & Co meer dan 1 miljoen euro neergeteld. Nadat Depps personage is ontsnapt vlucht hij naar de krottenwijken van India, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Maar hij komt in aanraking met Indiase rebellen, met wie hij de strijd aanbindt tegen de Russen in Afghanistan.

Depp is eerst volgend jaar zomer te zien als Willy Wonka in Tim Burtons 'Charlie and the Chocolate Factory' en neemt daarna twee vervolgen op van de succesvolle piratenfilm 'Pirates of the Caribbean'.
 
Avril Lavigne wil filmrol inpikken
geplaatst: 8/10/2004 
Het roerige leven van Courtney Love wordt verfilmd en niemand minder dan Avril Lavigne wil de hoofdrol scoren. Avril heeft haar kapsel al de echte Courtney-blondtint gegeven en bij elke gelegenheid prijst zij de zangeres de hemel in.

Avril: “Courtney is te gek en ze is een geweldige moeder. Het zou voor mij een eer zijn om haar te spelen. Ik zoek al een poosje naar een prikkelende rol, die bij mijn persoonlijkheid past en dit zou ‘m wel eens kunnen zijn.” Ook de excentrieke zangeres zelf ziet het wel zitten: “Avril rocks en ze is knap genoeg om mij te spelen…”

In de film is Courtney Love te zien vanaf haar kinderjaren. Haar huwelijk met Kurt Cobain en de dood van de Nirvana-zanger komen uiteraard aan de orde, net als Courtney’s gevecht met haar alcohol- en drugsverslaving. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #86 Gepost op: 9-10-2004, 22:40:01 »
Matthew Perry maakt regiedebuut
geplaatst: 8/10/2004 
Matthew Perry, Chandler uit de serie 'Friends', maakt zijn regiedebuut met een aflevering van de Amerikaanse comedyserie 'Scrubs'. De acteur regisseert niet alleen de episode, maar speelt tevens een belangrijke gastrol.

Hiermee gaat Perry zijn collega 'friend' David Schwimmer achterna, die al meerdere afleveringen van 'Friends' en de spinoff 'Joey' op zijn naam heeft staan.

Perry speelt in de komische ziekenhuisserie een man die graag een nier wil afstaan om zijn zieke vader te helpen. Perry's echte vader, acteur John Perry, neemt de vaderrol voor zijn rekening. De speciale aflevering wordt in november, gedurende de belangrijke 'sweeps' weken in Amerika uitgezonden. Dit is in televisieland de tijd om zoveel mogelijk adverteerders voor een programma te krijgen.

'Scrubs' wordt in Nederland door Veronica uitgezonden.
 
Billy Bob Thornton krijgt Hollywood-ster
geplaatst: 8/10/2004 
Billy Bob Thornton heeft zich donderdag gevoegd in het rijtje illustere Hollywood-namen die in het bezit zijn van een ster op de Hollywood Walk of Fame. Dat was genoeg reden voor zijn ex-vrouw Angelina Jolie om hem te feliciteren. Dat deed zij door het laten plaatsen van een advertentie in filmvakblad Variety.

'Billy, ik ben gek op je briljante ingevingen. Gefeliciteerd met je ster! Met liefde en veel respect, Angie', stond paginagroot in het blad vermeld. In een reactie hierop grapte de acteur: "Eigenlijk is het wel gek. Ik heb Angie Dickinson pas één keer ontmoet."

Thornton liet bij de onthulling van de ster weten 'zeer vereerd' te zijn met deze erkenning. "Je kunt er lacherig mee omgaan en zeggen: 'Oh, ok, nou...dank je wel', maar in feite waardeer ik het in grote mate."

De 49-jarige acteur, die in het verleden een Oscar ontving voor zijn script van de film 'Sling Blade', is in de Verenigde Staten vanaf vrijdag te zien in 'Friday Night Lights'. Hij speelt hierin de coach van een American-football team van de universiteit in Texas.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #87 Gepost op: 14-10-2004, 19:00:54 »
Steve Martin in nieuwe 'Superman'?
geplaatst: 8/10/2004 
Steve Martin is eerste keus van regisseur Bryan Singer om de krantenbaas van Superman in de gelijknamige film te spelen. Martin zou de rol van Perry White op zich nemen, de hoofdredacteur van de Daily Planet. Dat is de krant waar Clark Kent, alias Superman, werkt.

Martin is de eerste grote naam die aan het nieuwe 'Superman'-project is verbonden sinds Singer de regiestoel overnam. De 'X-Men'-regisseur wil geen remake maken, maar een direct vervolg op het tweede deel. Hij negeert hierbij de delen 3 en 4. Voor de rol van de grote man zelf is Singer nog steeds op zoek naar de juiste acteur. Hij heeft wel laten weten dat hij een 'onbekende' wil hebben.

'Superman' gaat 125 miljoen euro kosten. De opnames beginnen volgend jaar in Australië. 'Superman' gaat in de zomer van 2006 wereldwijd in première

Einde ijstijd in 'Ice Age'-vervolg
geplaatst: 8/10/2004 
Het vervolg op de succesvolle computeranimatiefilm 'Ice Age' komt eraan. Dit heeft een van de sterren uit de eerste film Ray Romano gezegd. "Er is een script en volgens mij gaan ze ook deel 2 maken." De eerste film was in 2002 een groot succes.

Romano heeft een paar maanden geleden het 'Ice Age 2'-script gelezen en was zeer tevreden. Aan het begin van deel twee moeten de vrienden (een mammoet, een sabeltandtijger en een luiaard) vluchten omdat hun ijswereld smelt. "Ik weet ook dat ik in dit deel een vriendinnetje krijg".

De rest van de stemmen in deel twee worden wederom verzorgd door Dennis Leary en John Leguizamo. 'Ice Age 2' draait op zijn vroegst in 2007 in de bioscoop.
 
Van Goghs gay-film heet 'Bad'
geplaatst: 8/10/2004 
Theo van Goghs film over twee lesbische vrouwen die een reis maken, gaat 'Bad' heten. Dit heeft de regisseur vrijdag bekendgemaakt. Eerder was aangekondigd dat de hoofdrollen in de film voor Katja Schuurman en Tara Elders zijn. Het script is geschreven door Ronald Giphart, die hiermee zijn filmscenariodebuut heeft gemaakt.

In de film besluiten twee vriendinnen nog één reis te maken, voordat een van hen in het huwelijksbootje stapt. Van Gogh omschrijft zijn film als 'een ode aan het vrouwelijke orgasme'. Gipharts script noemt hij 'een van de beste verhalen die hij ooit heeft gelezen'. Bijrollen in de film zijn voor Schuurmans vriendje Thijs Römer (met wie Van Gogh heeft gewerkt in de tv-serie 'Medea') en Peer Mascini.

'Bad' komt volgend jaar zomer uit. Daarvoor brengt de regisseur eerst nog '0605' uit, over de moord op Pim Fortuyn. Deze beleeft midden december zijn première op internet.
 
Harry Potter en de onbekende dode
geplaatst: 10/10/2004 
Ook in het komende Harry Potter boek zal een van de hoofdpersonen het laatste hoofdstuk niet halen. Op de vraag van een fan of er in het nieuwe boek 'Harry Potter en de halfbloed prins' opnieuw koppen zullen rollen, antwoordde schrijfster J.K. Rowling dat zij dat helaas moest bevestigen.

Rowling wilde echter niet bekend maken van welke hoofdpersoon er voortijdig afscheid zal moeten worden genomen. Het verlossende antwoord wordt pas gegeven wanneer het boek volgend jaar in de boekwinkels verschijnt. Fans gokken tot die tijd op een vlugge dood van William Hill. Ook Hadrig en schoolmeester Dumbledore behoren volgens hen tot de kandidaten.
 
'Shark Tale' snaait de nummer één
geplaatst: 11/10/2004 
'Shark Tale' of in het Nederlands 'Haaiensnaaier' is afgelopen weekeinde de grote nummer één geworden bij de Nederlandse bioscoopbezoeker. De digitale animatiefilm, met de stemmen van onder anderen Will Smith, Robert De Niro en Renee Zellweger, heeft circa 75 duizend bezoekers getrokken. Distributeur UIP is blij met deze cijfers en noemt het openingsresultaat 'fantastisch'. In Amerika wist 'Shark Tale' zijn koppositie te behouden.

De tweede nieuweling was de tienerkomedie 'A Cinderella Story', die binnenkwam op de zesde plaats. Het romantische drama 'The Notebook' was goed voor een veertiende notering. 'Collateral' zakte van één naar twee. 'K3 en het Magische Medaillon' heeft de derde plek van vorige week weten vast te houden. Linda de Mol en 'Ellis' zakten een plaats. Gouden Kalf-winnaar 'Simon' moest twee plaatsen toegeven en zakte naar negen. De film van Eddy Terstall trok wél de meeste bezoekers per voorstelling van de gehele top 20.

Donderdag gaat 'Snowfever' in première, met Egbert Jan Weeber en Daan Schuurmans in de hoofdrollen. Tevens gaat de stripverfilming 'Hellboy' in de bioscopen draaien.
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #88 Gepost op: 14-10-2004, 19:02:40 »
Schrijver 'Ring' pent ook 'Princess'-script
geplaatst: 11/10/2004 
Ehren Kruger, die het script heeft geschreven voor de horrorhit 'The Ring', is door Paramount Pictures gevraagd het scenario voor 'A Princess of Mars' te schrijven. Het epische sciencefictionavontuur wordt geregisseerd door Kerry Conran, die momenteel furore maakt met 'Sky Captain and the World of Tomorrow'.

'Mars' is gebaseerd op de bekende boekenreeks van 'Tarzan'-auteur Edgar Rice Burroughs, getiteld 'John Carter of Mars'. De verhalen gaan over de Amerikaanse Burgeroorlogofficier Carter, die naar Mars wordt getransporteerd en daar een grote held wordt. Wie Carter gaat spelen is nog niet bekend. Krueger is tevens verantwoordelijk voor het verhaal van 'The Ring 2'. De film daarvan draait medio april in de bioscopen.

'A Princess of Mars' gaat in de zomer van 2006 in première.
 
Robbie wil niet acteren
geplaatst: 11/10/2004 
Robbie Williams ambieert geen acteercarrière. De zanger is in een cameorolletje te zien in 'De-Lovely'. In de film, over het leven van songschrijver Cole Porter, zingt Williams het titelnummer. Williams laat weten dat hij wel 'lol' heeft gehad met het filmen van het liedje.

"Ik heb geen interesse in acteren. Ik vind dat het een stomme baan. Ik voel me net een robot", aldus de voormalige Take That-zanger. Over de geruchten dat hij de nieuwe James Bond wordt kan Robbie ook kort zijn: "Zeker niet." Williams is deze week in Engeland op nummer één in de hitparade binnengekomen met zijn nieuwe single 'Radio'.

Williams heeft nog wel zijn stem geleend aan Dougal, een karakter uit de nieuwe computeranimatiefilm 'The Magic Roundabout'.
 
Amerikaanse bioscoopbezoeker blijft 'gehaaid'
geplaatst: 11/10/2004 
'Shark Tale' heeft afgelopen weekeinde de koppositie als bestbezochte bioscoopfilm in Amerika weten te behouden. De computeranimatiefilm was in de tweede week goed voor 31,7 miljoen dollar (26 miljoen euro). De tekenfilm over de onderwaterwereld van vissen en haaien heeft inmiddels bijna 88 miljoen dollar (72,8 miljoen euro) opgebracht. Hiermee is 'Tale' een van de meest succesvolle originele DreamWorks-animatiefilms, op de twee 'Shrek'-films na.

De eerste binnenkomer was afgelopen weekeinde te vinden op twee. 'Friday Night Lights', met Billy Bob Thornton als american footballcoach, was goed voor 20,6 miljoen dollar (17 miljoen euro). Hoogstwaarschijnlijk zal deze film, vanwege het typisch Amerikaanse onderwerp, de Nederlandse bioscopen niet halen. De nieuwe remake van de Franse actiekomedie 'Taxi' is op een vierde plaats geëindigd.

Het tienerdrama 'Raise Your Voice', met Hilary Duff, heeft minder tienermeisjes getrokken dan gedacht. De film moest genoegen nemen met de zesde plaats. Vrijdag gaan de controversiële poppenfilm 'Team America: World Police' en de dansfilm 'Shall We Dance', met Jennifer Lopez en Richard Gere, in première.
 
Gouden Film voor De Dominee
geplaatst: 11/10/2004 
De Dominee, een film van Gerrard Verhage heeft in Nederland 100.000 bezoekers gehad. De film werd dan ook bekroond met de Gouden Film op het Nederlands Film Festival. De film is geïnspireerd op het leven van de in 1991 vermoorde crimineel Klaas Bruinsma. De prijs werd op afgelopen zaterdag uitgereikt aan de regisseur en aan de hoofdrolspelers Peter Paul Muller en Chantal Janzen. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #89 Gepost op: 14-10-2004, 19:03:49 »
Marilyn Manson in Alice in Wonderland
geplaatst: 11/10/2004 
Marilyn Manson gaat weer een filmrol vertolken. De shockrocker zal in een verfilming van het toepasselijke 'Alice in Wonderland' de rol van de 'Queen of Hearts' gaan spelen. 'Living in Neon Dreams' zal als lowbudget op de markt worden gebracht.

Marilyn, die binnenkort met playmate Dita Von Teese gaat trouwen, zal spreekwoordelijk de duik in de 'rabbit hole' gaan nemen. Andere sterren die te zien zullen zijn in 'Living in Neon Dreams' zijn 'Kill Bill'-verpleegstertje Daryl Hannah, Nia Vardalos, Alan Cumming en Jonathan Pryce.

De opnames starten binnenkort in Zuid-Afrika. Manson heeft eerder een rol gespeeld in 'Bowling for Columbine' van Michael Moore en 'The Heart is Deceitful Above All Things'. 

Katja en Isa als superhelden
geplaatst: 12/10/2004 
Katja Schuurman en Isa Hoes spreken de Nederlandse stemmen in van twee superhelden in de nieuwe computeranimatiefilm 'The Incredibles'. Dit heeft distributeur Buena Vista dinsdag bekendgemaakt. Katja leent haar stem aan de mysterieuze Mirage, terwijl Isa het karakter Elastigirl van haar stem voorziet.

De stem van Elastigirls man, Mr. Incredible, wordt ingesproken door Peter Paul Muller. Verder zijn ook Paul Haenen (als top couturier Edna Mode) en Ivo Niehe te horen. Frans van Deursen is de slechterik Syndrome.

De animatiefilm, van de maker van 'The Iron Giant', gaat over de leden van een superheldenfamilie die 'gewone burgers' zijn geworden en in een Amerikaanse buitenwijk wonen. 'De Incredibles' vinden hun leventje maar saai en kunnen niet wachten om hun superkrachten weer te gebruiken. Pixar, de maker van onder meer 'Finding Nemo', heeft met deze film volgens ingewijden een 'iets meer volwassen' film afgeleverd.

'The Incredibles' draait vanaf 25 november in de originele en Nederlandstalige versie in de bioscopen.
 
'Stand van de Maan' openingsfilm IDFA
geplaatst: 12/10/2004 
'Stand van de Maan' is dit jaar de openingsfilm van het IDFA (International Documentary Festival Amsterdam). Dit heeft organisatie van het festival dinsdag bekendgemaakt. Voor de film volgde regisseur Leonard Retel Helmrich enkele jaren het leven van de weduwe Rumidjah, die in een volksbuurt van het Indonesische Jakarta woont.

'Maan' is een soort van vervolg op Helmrichs alom geprezen 'Stand van de Zon', uit 2001. Ook deze documentaire belichtte het dagelijkse leven in Indonesië. Zijn tweede film dingt dit jaar in Amsterdam mee naar de Joris Ivens Award. Het IDFA vindt plaats van 18 tot en met 28 november in diverse bioscopen en theaters in Amsterdam. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #90 Gepost op: 14-10-2004, 19:05:29 »
'The A-Team' huurt Bond-scenarist
geplaatst: 13/10/2004 
Bruce Feirstein, scenarist van de laatste Bondfilms, brengt het verhaal van 'The A-Team' op het grote scherm. 'The A-Team', over vier huurlingen die mensen in nood helpen, is een van de grootste tv-hits van de jaren tachtig geweest. Stephen J. Cannell, de producent van de serie, is ook de producer van het filmbroertje.

Over de filmcast kan Cannell nog weinig zeggen, behalve dat Mr. T, die B.A. Baracus in de serie speelde, een cameo in de film zal hebben. Cannell probeert al jaren de verfilming van de avonturen van Hannibal Smith, Face, Murdock en B.A. van de grond te krijgen. Hij zei ook dat de filmversie minder 'tekenfilmgeweld' zal bevatten en serieuzer wordt.

De namen van George Clooney, Brad Pitt en Jim Carrey worden nog steeds met de film in verband gebracht. De uiteindelijke cast wordt binnenkort bekendgemaakt.
 
Koningin bij galapremière 'Pluk van de Petteflet'
geplaatst: 13/10/2004 
Koningin Beatrix woont 16 november de galapremière bij van de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Pluk van de Petteflet'. Het gaat om de verfilming van het beroemde kinderboek van Annie M.G. Schmidt. De opbrengst van de galavoorstelling, die plaatsvindt in het Amsterdamse Tuschinski Theater, komt ten goede aan Jantje Beton.

Het verhaal van Pluk sluit aan bij de activiteiten van Jantje Beton, een organisatie die al jarenlang opkomt voor het beschikbaar stellen van meer speelruimtes aan kinderen. Ook de jonge hoofdpersoon Pluk vecht in de film voor het behoud van de Torteltuin, die voor de Petteflet ligt. De hoofdrollen in de film zijn onder anderen voor Arjan Ederveen, Erik van Muiswinkel, Erica Terpstra (als burgemeester) en Janieck van de Polder (als Pluk).

'Pluk van de Petteflet' draait vanaf 17 november in Nederland in de bioscopen. 

Michiel Huisman best geklede man
geplaatst: 13/10/2004 
Acteur en zanger Michiel Huisman is de bestgeklede man van 2004. Tenminste dat vindt en blad. Michiel Huisman is bekend van de film 'Phileine zegt sorry'. De jury vindt dat Michiel gewone spijkerbroeken goed weet te combineren met design kleren.

De Slechtstgeklede Man is darter Raymond van Barneveld. De jury vindt dat hij beter zijn best moet doen.
 
Acteurs uit populaire (cult) films en tv-series in Nederland
geplaatst: 14/10/2004 
Acteurs uit populaire (cult) films en tv-series als Star Wars, Lord of the Rings, Harry Potter, The Incredible Hulk, Friday the 13th en Dawn of the Dead komen naar Nederland om samen met Nederlandse film-, cult-, horror- en sciencefiction-fans een spannend en activiteitenvol weekend te beleven.

Op 16 & 17 oktober aanstaande zal onder andere Lou Ferrigno (The Incredible Hulk himself uit de gelijknamige jaren ’70 tv-serie), Ray Park (de ultracoole schurk Darth Maul uit Star Wars Episode I), Kane Hodder (horroricoon Jason Voorhees uit Friday the 13th), Warwick Davis (Willow, Harry Potter, Star Wars), Lawrence Makoare (Lurtz en The WitchKing uit Lord of the Rings), Bill Hootkins (Star Wars, Batman, Indiana Jones), Ken Foree (Peter Washington uit de originele zombiecultklassieker Dawn of the Dead) en twee Harry Potter kids aanwezig zijn in Berkel-Enschot bij Tilburg om handtekeningen uit te delen, op de foto te gaan en praatjes te maken met hun vele fans die Nederland en België rijk is.

Het zal de tweede keer zijn dat er zo’n gevarieerde groep bekende Amerikaanse en Engelse acteurs in Nederland aanwezig zal zijn. De eerste keer was begin mei tijdens de eerste, zeer succesvolle editie van NEW STAR CON toen onder andere Dave Prowse (Darth Vader uit Star Wars), Robert Englund (Freddy Kruger uit Nightmare on Elm Street) en de twee The A-Team acteurs Dirk Benedict (Face) en Dwight Schultz (Murdock) in Nederland te gast waren.

De meeste van de door New Star Con uitgenodigde acteurs zijn nog niet eerder in Nederland geweest. Voor fans en filmliefhebbers een uitgelezen kans dus om hun favorieten voor het eerst in levende lijve te ontmoeten, samen op de foto te gaan of een handtekening van een van hun (jeugd)helden te bemachtigen.

New Star Con is daardoor een evenement dat geen enkele film/sf/horror/tv-fan zou mogen missen. 16 & 17 oktober 2004 in het Best Western Hotel ‘De Duiventros’ te Berkel-Enschot (bij Tilburg)
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #91 Gepost op: 14-10-2004, 19:06:30 »
Miami Vice-film in de maak
geplaatst: 14/10/2004 
De razend populaire televisieserie Miami Vice zal waarschijnlijk eindelijk op het witte doek te zien zijn. Het gonst al jaren van de geruchten, maar nu is voorzichtig met de casting begonnen. Althans volgens Jan Hammer, die indertijd de muziek verzorgde.

Het schijnt dat er voor de rol van Sonny Crocket gesprekken zijn gevoerd met Colin Farrell (Phone Booth). Voor de rol van zijn partner Ricardo Tubbs is Jamie Foxx (Collateral) in de strijd. Wanneer de opnames beginnen en wanneer het eindresultaat te zien zal zijn, is helaas nog niet bekend. 

Touriya doet het met Ryan Phillippe
geplaatst: 14/10/2004 
Touriya Haoud (Shouf Shouf Habibi) heeft een rol gescoord in de Hollywood-film Five Fingers. Ze zal hierin de minnares gaan spelen van Ryan Philippe (I Know What You Did Last Summer).

Touriya kreeg het nieuws terwijl zij voor een photoshoot in Parijs verbleef. Er werd haar gevraagd of ze meteen naar Los Angeles kon komen voor een castingsgesprek. Dat verliep duidelijk goed, want ze werd inderdaad gecast voor de rol van Ryans liefje. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #92 Gepost op: 20-10-2004, 20:48:40 »
'Sex and the City'-actrice in 'Shaggy Dog'
geplaatst: 15/10/2004 
'Sex and the City'-actrice Kristin Davis krijgt de vrouwelijke hoofdrol in de nieuwe Disneyfilm 'The Shaggy Dog'. Davis gaat de vrouw spelen van Tim Allen, die in de film te pas en te onpas verandert in een schapendoes. Het is voor Disney de zoveelste remake van deze film, die in 1959 voor het eerst uitkwam.

Voor Davis betekent dit de eerste grote filmrol sinds haar zes jaar lange medewerking als Charlotte aan 'Sex and the City'. De film wordt geregisseerd door Brian Robbins, die eerder 'Hardball' maakte. De opnames voor de film beginnen 14 november.

'The Shaggy Dog' draait vanaf volgende zomer overal in de bioscoop.

Julia Roberts heeft mierenstemmetje
geplaatst: 15/10/2004 
Julia Roberts spreekt de stem in van een mier in de nieuwe computeranimatiefilm 'Ant Bully'. Sterren die ook deel uit maken van de mierenkolonie zijn onder anderen Shirley Maclaine, Paul Giamatti, Alan Cumming en Ricardo Montalban. De film is gebaseerd op een kinderboek, geschreven door John Nickle.

De animatiefilm gaat over een vervelende jongen die een mierenkolonie pest en zelfs hun mierenhoop kapot maakt met zijn waterpistool. Voor straf krimpt hij tot het formaat van een insect en moet hij dwangarbeid in de kolonie verrichten. Nieuwkomer Zach Taylor leent zijn jonge stem aan het gekrompen jochie Lucas. Regisseur van de film is John Davis, die eerder al 'Jimmy Neutron: Boy Genius' maakte.

De stem van Julia is in de film die van de mier Hova. Roberts zal volgende maand haar gedeelte van de film opnemen. 'Ant Bully', die geproduceerd wordt door Tom Hanks, gaat in 2006 in première.
 
Reynolds en Nelson in 'Dukes'-film
geplaatst: 15/10/2004 
Burt Reynolds en Willie Nelson zijn gecast in de verfilming van de actieserie 'The Dukes of Hazzard'. Reynolds, bekend van de 'Smokey and the Bandit'-films, speelt de rol van de corrupte politicus Boss Hogg. Zanger Nelson kruipt in de rol van Uncle Jesse (de oom van Bo, Luke en Daisy Duke). De televisieserie was zeer populair in Nederland toen het begin jaren tachtig werd uitgezonden.

Eerder werd al bekend dat Sean William Scott en Johnny Knoxville de rollen van Bo en Luke Duke op zich nemen. Als het sensuele personage van Daisy Duke maakt zangeres Jessica Simpson haar debuut op het witte doek. De film wordt geregisseerd door Jay Chandrasekhar, bekend van 'Super Troopers'. De film wordt volgend jaar zomer in de bioscopen verwacht.
 
Sarah verslaafd aan horror
geplaatst: 15/10/2004 
Sarah Michelle Gellar hoeft haar werk als Vampire Slayer in Buffy niet echt heel erg te missen. Ze krijgt haar portie horror toch wel. Binnenkort is zij te zien in de horrorfilm The Grudge en als het aan haar ligt, komt daar ook een tweede deel van.

The Grudge is een Engelstalige remake van het Japanse origineel en in Japan is er inmiddels al een tweede deel verschenen. Sarah heeft nog geen officiële gesprekken gevoerd over een vervolg, maar ze zou maar wat graag weer naar Japan afreizen.

Volgens de actrice zal het tweede deel wat van het origineel afwijken: “Het is meer een Scream-film. Het gaat over een actrice van wie de carrière in het slop is geraakt. Ze krijgt de kans om een programma over onopgeloste mysteries te gaan doen. Ze moet dan een interview doen in een huis waar niemand meer is geweest sinds een gebeurtenis vier jaar daarvoor, wat in het eerste deel te zien is

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #93 Gepost op: 20-10-2004, 20:50:28 »
Chris Rock presenteert Oscaruitreiking
geplaatst: 15/10/2004  
Chris Rock presenteert volgend jaar de Oscaruitreiking. Dit heeft de 'Academy of Motion Picture Arts and Sciences' bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de zwarte acteur het prestigieuze filmprijzengala presenteert. Hij volgt hiermee veelvoudig Oscar-gastheer Billy Crystal op. Rock heeft in het verleden de MTV Movie Awards geleid.

"Ik ben groot fan van Chris. Hij weet me altijd aan het lachen te maken. Dat hij de Oscars wil presenteren is fantastisch", zei Gil Cates, producent van de Oscar tv-registratie.

Rock, bekend van 'Bad Company' en 'Osmosis Jones', is volgend jaar in twee films te zien. Hij spreekt de stem in van een zebra in DreamWorks-computeranimatiefilm 'Madagascar'. Later die zomer speelt hij naast Adam Sandler in'The Longest Yard', een actiekomedie over een american footballwedstrijd in de gevangenis.

De 77e Oscaruitreiking vindt plaats op 27 februari
 
FilmKids Magazine naar Bart Smit
geplaatst: 15/10/2004  
Young Media Group BV heeft overeenstemming bereikt met winkelketen Bart Smit en Smart Kid Productions om haar filmmagazine voor kinderen van 6 tot 12 jaar exclusief te distribueren binnen de 180 filialen van Bart Smit. Vanaf het kerstnummer van FilmKids Magazine zal de helft van de 100.000 filmmagazines aan betalende (doelgroep)klanten binnen de Bart Smit filialen meegegeven worden.

FilmKids Magazine bestaat uit 24 pagina’s met informatie over film, video en dvd voor kinderen van 6 tot 12 jaar en staat boordevol met leuke actie’s, waar stoere prijzen te winnen zijn. FilmKids Magazine wordt 4 keer per jaar uitgebracht. Vlak voor de zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en mei vakantie.

Young Media Group is een full service mediabureau en uitgeverij dat zich naast het uitgeven van het succesvolle filmblad Movie Alert! Magazine en FilmKids Magazine bezig houd met het inzetten van media, zowel indoor als outdoor, promotionele activiteiten en drukwerkinkoop ten behoeve van de entertainmentbranche met de film- dvd branche in het bijzonder.
 

Robert De Niro dist Italianen
geplaatst: 16/10/2004  
Filmster Robert De Niro heeft het helemaal verbruid bij de Italianen, door eerst het Italiaanse staatsburgerschap te weigeren, en vervolgens de meest prestigieuze prijs van de stad Milaan af te wijzen.

De Niro, wiens opa en oma in Italië zijn geboren, kreeg enkele maanden geleden het Italiaanse staatsburgerschap aangeboden, maar bedankte toen voor de eer. De aanbieding van de Italiaanse regering om Italiaan te worden riep enorm veel weerstand op. Veel mensen waren in de overtuiging dat De Niro de Italianen geen goede dienst heeft bewezen door vaak de rol van maffiabaas te spelen.

Donderdag mocht de acteur de belangrijkste Milanese onderscheiding op cultureel gebied, de 'Ambrogino d'oro' in ontvangst nemen. De acteur liet enkele uren voor de plechtigheid aan de burgermeester van Milaan weten de prijs niet te willen.

De reden dat de ster uit 'The Godfather', 'Goodfellas' en 'The Deerhunter' deze prijs weigerde is dat hij wil niet gelinkt wil worden aan de Italiaans-Amerikaanse lobby. Deze lobby neemt hem zijn vele maffiarollen kwalijk. Momenteel is De Niro in de bioscoop te horen als maffiahaai in de animatiefilm 'Shark Tale'.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #94 Gepost op: 20-10-2004, 20:50:56 »
Jim Caviezel wil rol 'Superman'
geplaatst: 16/10/2004 
Acteur Jim Caviezel beweegt hemel en aarde om de hoofdrol van de nieuwe 'Superman' te krijgen. Zijn kansen zijn volgens regisseur Bryan Singer niet erg groot. Singer wil liever iemand die wat minder bekend is. Caviezel, die de hoofdrol speelde in 'The Passion Of The Christ', zegt dat hij wel besprekingen voert met onderhandelaars om in 'Superman Returns' te gaan spelen.

Caviezel: "Het zou fantastisch zijn als ik de rol krijg, maar ik heb nog geen letter van het script gelezen. Ik hou er van om iconische personages te spelen. De rol van Superman is een grote verantwoordelijkheid. Alleen heb ik nog geen persoonlijk contact met Bryan Singer gehad."

Caviezel is zich ervan bewust dat hij de originele Superman, Christopher Reeve, die vorige week overleed, nooit kan doen vergeten. "Christopher Reeve is de grootste Superman die ik kan bedenken", zegt Caviezel. "De originele Superman films zijn een perfecte mix van komedie en drama."
 
Pierce Brosnan in shock
geplaatst: 16/10/2004 
Pierce Brosnan heeft 24 uur in een shock gezeten, nadat hij hoorde van zijn ontslag als James Bond. De acteur bevestigde dat hij niet in de volgende Bond zal spelen. Dit in tegenstelling tot wat de producers van de film hem eerder toezegde. Op de lijst van mogelijke opvolgers van Brosnan staan Jude Law, Colin Firth en Ewan McGregor.

Hoewel de voormalige 007 wist dat hij ooit zou worden ingewisseld voor een jongere ster, is de 51-jarige acteur blij dat hij de rol van Bond mocht spelen. "Ik wist dat, mede door mijn leeftijd, er een tijd zou aanbreken dat ik ermee moest stoppen. Ik heb me daar ook op voorbereid. In eerst instantie was het natuurlijk een teleurstelling dat ik ermee moest stoppen, maar ik kijk met grote tevredenheid terug op mijn successen", aldus Brosnan.
 
Shrek gaat naar Broadway
geplaatst: 17/10/2004 
Een musical versie van de animatiefilm 'Shrek' gaat naar Broadway. De creatieve leiding zal in handen zijn van Sam Mendes. Oscar winnaar Mendes heeft zowel op het toneel als op het witte doek zijn sporen ruimschoots verdient. Jason Moore die dit jaar is genomineerd voor een Tony, gaat de musical regisseren. De verwachting is dat Shrek in 2006 op Broadway is te zien.

Shrek is een van de meest succesvolle animatiefilms aller tijden. De film vertelt het verhaal van een 'ogre', een sprookjesmonster, die verliefd wordt op een prinses. Het tweede deel van Shrek kwam eerder dit jaar uit. De grote film studio Dreamworks, die ook de film maakte, zal de productionele kant voor haar rekening nemen.

Dreamworks hoopt dat de musical net zo'n succes wordt als de musical versies van 'Beauty and the Beast' en 'The Lion King".
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #95 Gepost op: 20-10-2004, 20:52:49 »
George Lucas krijgt oeuvreprijs
geplaatst: 17/10/2004  
'Star Wars' bedenker George Lucas krijgt van het American Film Institute (AFI) een prijs voor zijn gehele oeuvre. De 60-jarige Lucas krijgt de prijs in juni 2005 overhandigd in Hollywood. "Ik ben heel gelukkig met het feit dat ik mijn hele loopbaan kan doen wat ik wil, en er ook nog erkenning voor krijg. Deze prijs is dan ook een hele eer voor mij," aldus Lucas.

Eerdere winnaars van de AFI zijn onder meer Jack Nicholson, Robert De Niro, Elizabeth Taylor en Tom Hanks. "Het vervuld mij met trots dat ik in zo'n rijtje mag staan van mensen, die hun leven hebben gewijd aan het maken van films." De voorzitter van de AFI, Howard Stringer beschrijft Lucas als een legende: "Hij heeft het filmmaken naar een hoger niveau getild. En in dat proces heeft Lucas een nieuwe generatie filmmakers over de hele wereld geïnspireerd."

De 'Star Wars' trilogie is kort geleden voor het eerst uitgekomen op DVD. In de nieuwste episode, 'Revenge of the Sith', die in mei uitkomt, wordt onthuld hoe Darth Vader een schurk is geworden.
 
Bioscoopbezoek 'Snow Fever' teleurstellend
geplaatst: 18/10/2004  
De nieuwe Nederlandse tienerkomedie 'Snow Fever' is in haar eerste weekeinde niet verder gekomen dan de vierde plaats. Marie-Louise Mazel, van de afdeling publiciteit van distributeur A-Film had gehoopt op 'meer'. "Maar de twee herfstvakanties komen nog en dan gaat onze doelgroep naar de film."

De computeranimatiefilm 'Shark Tale' is, evenals in de Verenigde Staten, wederom de meest bezochte film in Nederland geworden. De film heeft inmiddels meer dan een miljoen euro opgebracht. Een andere tekenfilm, 'Yu-Gi-Oh-de Film', kwam binnen op de tiende positie. De superheld 'Hellboy' moest genoegen nemen met een twaalfde plek.

De K3-film bleef staan op drie, net zoals 'Ellis in Glamourland' onveranderd bleef staan op de vijfde plek. 'Simon' is in zijn derde week een plaats gestegen naar acht.

Donderdag gaan de avonturen/sciencefictionfilm 'Sky Captain and the World of Tomorrow' en de romantische komedie 'Wimbledon' in première.
 
Brandon Routh is nieuwe 'Superman'
geplaatst: 18/10/2004  
De relatief onbekende acteur Brandon Routh heeft de felbegeerde rol van 'Superman' bemachtigd in de nieuwe film over de vliegende superheld. Regisseur Bryan Singer heeft een week na het overlijden van de originele Superman, Christopher Reeve, zijn opvolger bekendgemaakt. De 25-jarige Routh speelde rolletjes in series als 'Will & Grace' en 'Gilmore Girls'.

Het is nog niet bekend wanneer de rest van de cast zal worden bekendgemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid moet Superman het in de vervolgfilm opnemen tegen Lex Luthor en Brainiac. Ook het personage van generaal Zod, bekend uit deel 2, komt in de film voor. De opnames beginnen volgend jaar februari in Australië. De film komt in de zomer van 2006 in de bioscopen.
 
Derde bioscoopweekeinde weer naar de 'Haaien'
geplaatst: 18/10/2004  
'Shark Tale' is voor het derde achtereenvolgende weekeinde de bestbezochte film in Amerika geworden. De computeranimatiefilm van DreamWorks was goed voor een opbrengst van 22 miljoen dollar (17,7 miljoen euro). In drie weken heeft de haaienfilm met de sterren-stemmencast 118,8 miljoen dollar (95 miljoen euro) opgebracht. De american footballfilm 'Friday Night Lights' eindige ditmaal als tweede.

De nieuwe en controversiële volwassen poppenfilm 'Team America: World Police', waarin de draak wordt gestoken met Amerika, was goed voor de derde plaats in zijn eerste weekeinde. "We denken dat de mond-tot-mond reclame deze film de komende tijd zal helpen", zegt Paul Dergarabedian, directeur van Exhibitor Relations. De nieuwe film van Richard Gere en Jennifer Lopez, 'Shall We Dance?', opende op de vierde positie.

Vrijdag gaan de horrorfilm 'The Grudge' (met Sarah Michelle Gellar) en de kerstkomedie 'Surviving Christmas' (met Ben Affleck) in de Verenigde Staten in première.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #96 Gepost op: 20-10-2004, 20:54:11 »

Isa Hoes lingeriedraagster van het jaar
geplaatst: 18/10/2004 
Isa Hoes is maandagavond uitgeroepen tot lingeriedraagster van het jaar. De ceremonie heeft in hotel Renaissance in Amsterdam tijdens 'De Nacht van de Lingerie' plaatsgevonden. Hoes versloeg hiermee andere kandidates als Linda de Mol, Caroline Tensen, Victoria Koblenko en Wendy van Dijk.

Hoes is bekend van de serie 'Rozengeur en Wodka Lime' en het kinderprogramma 'KZDB Network'. Tevens is zij in een reclamespot voor een wasmerk te zien, waarin Hoes zegt, dat 'zwart haar goed staat'. Op dit moment is ze in voorbereiding op de nieuwe film 'Ego', waarin ze samen met haar man Antonie Kamerling te zien is.

Lingerie-ontwerpster Astrid van de Most werd uitgeroepen tot Jonge ontwerper van het Jaar. In haar kledinglijn 'De nieuwe kleren van de keizerin', probeert de ontwerpster de draagster eruit te laten zien alsof ze niets draagt, in de filosofie van het bekende sprookje.
 
Cinekid wordt gekort
geplaatst: 19/10/2004 
Het Cinekid kinderfilmfestival vreest dat het in geldnood komt. Dit heeft de organisatie dinsdag gemeld. Het ziet ernaar uit dat zowel de rijksoverheid als de gemeente Amsterdam de komende vier jaar zullen snijden in de subsidies.

Het bestuur is ten einde raad en overweegt het festival in de toekomst in een andere stad te organiseren. "Zonder extra financiering wordt Cinekid gedegradeerd tot een buurthuis met een filmweek", stelt directeur Rutger Koopmans zaterdag bij de vertoning van de openingsfilm 'Immidiate Boarding'.

Diana Klever, woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, zegt in een reactie dat het festival in de eerste ronde van de subsidietoekenningen "inderdaad buiten de boot" is gevallen. "Maar ze hebben nog een theoretische kans in de tweede ronde. We hebben nog ongeveer tien miljoen euro te verdelen. Op korte termijn maken we bekend over welke partijen," aldus Klever.

Dit jaar oordeelde de Raad voor Cultuur nog dat "Het festival in alle opzichten lof verdient," en dat "Cinekid zich beweegt in de voorhoede van maatschappelijke en culturele ontwikkelingen."

Marieke Hoekstra, bestuursvoorlichter van de stad Amsterdam, zei dat ook door de gemeente op Cinekid wordt gekort, "maar niet helemaal." Over de precieze cijfers kon Hoekstra nog niets zeggen.

Op het festival, dat nog tot en met zondag loopt, worden films, televisie en nieuwe mediaprodukties uit verschillende landen voor kinderen vanaf 4 jaar vertoond.
 
Grote namen op Bridget Jones 2 soundtrack
geplaatst: 19/10/2004 
Robbie Williams, Sting, Annie Lennox en Dido zijn vier van de grote artiesten die aan de soundtrack van 'Bridget Jones: The Edge of Reason' meewerken. Sting en Lennox doen samen het duet 'We'll Be Together', terwijl Williams het nummer 'Misunderstood' aan het album heeft gedoneerd.

Op de soundtrack, die eind oktober uitkomt, covert de Britse Idols-winnaar Will Young de Sade-klassieker 'Your Love is King'. 'Heartthrob' Jamie Cullum vertolkt de evergreen 'Everlasting Love'. De Britse popsensatie Jamelia zingt 'Stop!'.

In 'The Edge of Reason' keren Renee Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth terug naar het leven van de worstelende dertiger Bridget. Zellweger en Firth zijn gelukkig samen, tot 'glamourboy' Hugh Grant om de hoek komt kijken. De tweede Bridget Jones gaat op vrijdag 12 november overal ter wereld in première.
 
Kim Lian heeft het beste kapsel van 2004
geplaatst: 19/10/2004 
Het beste kapsel van 2004 heeft ze: Kim Lian! Tenminste, dat vinden de lezers van het tijdschrift Beau Monde. Gisteren, tijdens een groot Galafeest, werden verschillende prijzen uitgereikt. Kim Lian kreeg dus de prijs voor het beste kapsel van 2004.

De andere sterren die kans maakten op de prijs waren Bridget Maasland en Caroline Tensen. Bridget liet weten dat ze het haar van Kim Lian maar ouderwets vindt. Ze snapt niet waarom zij nou moest winnen.
 
Ryan, Bullock en Thurman zijn 'The Women'
geplaatst: 20/10/2004 
Meg Ryan, Sandra Bullock, Uma Thurman, Annette Bening en Ashley Judd spelen de hoofdrollen in de komedie 'The Women'. De film is een remake van een komedie uit 1939. Daarin speelden onder anderen Norma Shearer en Joan Crawford. De regie is in handen van Diane English, die tevens het script voor haar rekening neemt.

Bening speelt de rol van Shearers personage. Haar man gaat vreemd met het personage van Uma Thurman, een rol die eind dertiger jaren voor ijskonijn Crawford was. Ryan, Bullock en Judd spelen karakters die een compositie zijn van verschillende personages uit het origineel.

De opnames voor de film staan gepland voor februari. Rolling Stone Mick Jagger produceert en neemt de soundtrack voor zijn rekening. 'The Women' komt naar alle waarschijnlijkheid eind volgend jaar in de bioscopen.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #97 Gepost op: 20-10-2004, 20:55:29 »
Sarah denkt aan Buffy-film
geplaatst: 20/10/2004 
Het zit erin dat Sarah Michelle Gellar terug zal keren als Buffy, om als vanouds vampiers mores te leren. Ze was namelijk wel tevreden met het einde van de serie, maar ze heeft het gevoel dat er nog veel meer in het verhaal zat. Ze vindt dan ook dat er genoeg is overgebleven voor een film.

Sarah: “Het slotdeel was goed, maar had eigenlijk twee uur moeten duren. Er zat te weinig van het personage Xander in. Je stelt altijd wel iemand teleur, ook als je een film maakt, maar als iemand over een jaar met een goed script komt, dan kan het best wel eens gebeuren dat we te zijner tijd een feestje te vieren hebben.” Toch dekt de actrice zich nog wat in: “Maar ik sta er op dit moment niet echt om te springen hoor en ik heb ook behoorlijk wat twijfels.”
 
Speciale herdenkingsdienst voor Superman
geplaatst: 20/10/2004 
De familie van Superman-acteur Christopher Reeve houdt 29 oktober een speciale herdenkingsdienst voor de overleden acteur. De dienst wordt gehouden op de Juilliard School in New York, waar Reeve drama heeft gestudeerd. Dit heeft de Christopher Reeve Paralysis Foundation bekendgemaakt.

Ongeveer negenhonderd gasten worden bij de herdenking verwacht. Reeves vrouw Diana heeft op de website van de stichting laten weten alle steun te waarderen. "We zijn diep geroerd en zeer dankbaar voor alle gebaren, klein en groot, omdat ze allemaal zeker een verschil maken in ons leven."

Christopher Reeve was sinds 1995 verlamd. Hij stierf vorige week aan complicaties van een infectie. Reeve is 52 jaar geworden.
 
Pitt presenteert Kerry-film op Amerikaanse universiteit
geplaatst: 20/10/2004 
Brad Pitt leidt woensdag op de Amerikaanse universiteit van Missouri-Columbia een film in over de democratische presidentskandidaat John Kerry. Pitt heeft zelf zijn opleiding op deze universiteit genoten. De film, 'Going Upriver: The Long War of John Kerry', gaat over de ervaringen van de uitdager van Bush tijdens de Vietnam-oorlog. Regisseur George Butler is ook aanwezig op de universiteit.

"Het feit dat Brad Pitt dit wil doen geeft aan hoe belangrijk deze verkiezing is voor ons land", meent Caleb Lewis. Hij is leider van de democratische studenten op de universiteit. Pitt heeft al eerder laten weten achter Kerry te staan.

De acteur is overigens aan het einde van het jaar te zien in 'Ocean's Twelve', samen met George Clooney en Matt Damon.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #98 Gepost op: 21-10-2004, 23:28:05 »
Regisseur Amélie doet Potter?
geplaatst: 20/10/2004 
Jean-Pierre Jeunet, de Franse regisseur van onder meer de film 'Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain', gaat misschien de vijfde Harry Potterfilm maken. Dit liet de regisseur weten tijdens een speciale voorstelling van zijn nieuwe film 'Un Long Dimanche de Fiançailles'. Jeunet vertelde het publiek dat hij die dag een ontmoeting had gehad met de mensen van Warner Bros. Het ging over een project waarin 'een kleine jongen magie leert en op een bezemsteel vliegt'.

Jeunet vertelde niet hoe het gesprek verder is verlopen. De Franse regisseur werd enkele jaren geleden al benaderd om het vierde deel uit de 'Alien'-reeks te maken. Of hij nu ook daadwerkelijk 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' gaat regisseren blijft voorlopig onbekend. Volgend jaar kerst komt eerst deel 4 uit, geregisseerd door de Brit Mike Newell.
 
Pulpzanger componeert nieuwe Potter-soundtrack
geplaatst: 21/10/2004 
Pulpzanger Jarvis Cocker is door de makers van de vierde Harry Potterfilm gevraagd om de soundtrack voor de film te componeren. Behalve het schrijven van de muziek voor 'Harry Potter and the Goblet of Fire', zal Cocker ook een cameo in de film hebben. De makers van de film wilden voor het vierde deel een trendy Britse muzikant hebben die voor een nieuwe 'sound' kan zorgen. De klassieke componist John Williams, die de eerste drie Potter delen voorzag van muziek, wordt nu aan de kant gezet.

Regisseur Mike Newell wil juist dat zijn film een 'muziekgekke' tienergeneratie aanspreekt. Cocker is zeer vereerd met de opdracht en heeft inmiddels ook al de band Franz Ferdinand gevraagd om een nummer aan de soundtrack toe te voegen. Bronnen bij distributeur Warner Bros zeggen 'zeer enthousiast te zijn'. "Cocker is een zeer getalenteerd musicus, die tevens een grote filmfan is en weet hoe films in elkaar steken." Jarvis Cocker heeft zelfs het uiterlijk van een volwassen Harry Potter, met zijn opvallende zwarte bril op.

'Harry Potter and the Goblet of Fire' draait volgend jaar met kerst in de bioscopen.

 
Depp krijgt Richards in 'Pirates 2 en 3'
geplaatst: 21/10/2004 
Johnny Depp heeft Keith Richards weten over te halen een rolletje in de twee vervolgen op 'Pirates of the Caribbean' te spelen. Johnny Depp gebruikte de gitarist van The Rolling Stones als inspiratie voor zijn piratenpersonage Jack Sparrow. Richards speelt in de vervolgen, die begin volgend jaar tegelijkertijd worden opgenomen, de piratenvader van Depp

Producenten zeiden dat Keith zijn kostuums al gepast heeft. Alle sterren uit de eerste film, Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley en regisseur Gore Verbinski, keren terug. Zelfs Geoffrey Rush, die de slechte kapitein Barbarosa speelde, komt terug. Ondanks dat hij aan het einde van de eerste film jammerlijk om het leven kwam. De opnames beginnen eind februari en zou wel eens elf maanden in beslag kunnen nemen.

'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' was een van de grootste filmhits van afgelopen jaar.
 
John Travolto vreest voor leven
geplaatst: 21/10/2004 
John Travolta begeeft zich de laatste dagen nergens zonder een heel squadron aan beveiligingsmensen. Ondanks dat zijn woordvoerder geen commentaar wil geven, is het wel duidelijk dat de acteur serieuze bedreigingen heeft ontvangen.

Zondag 17 oktober werd dat overduidelijk, toen Travolta met een hele rits bodyguards naar de première van zijn film A Love Song For Bobby Long ging. Bij de after-party werden de gasten besnuffeld door honden die eventuele bommen moesten opsporen en iedereen werd gedwongen zonder pennen of andere ‘verdachte’ voorwerpen naar binnen te gaan. Omdat het enige wat Travolta’s woordvoerder wilde mededelen ‘No comment’ was, is het onduidelijk wat voor bedreigingen de Swordfish acteur precies heeft ontvangen

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #99 Gepost op: 22-10-2004, 14:21:53 »
Schneider en Newton in Irak
geplaatst: 22/10/2004 
Rob Schneider en Wayne Newton hebben deze week de Amerikaanse troepen in Irak vermaakt. Newton, een in Amerika beroemde Las Vegas-entertainer, droeg zijn liedje 'Danke Schoen' op aan de troepen. De komische acteur Schneider is bekend van zijn films met Adam Sandler en heeft begin deze maand de filmopnames van 'Deuce Bigalow 2' in Amsterdam afgerond.

Newton heeft het vermaken van Amerikaanse troepen in oorlogsgebieden twee jaar geleden overgenomen van Bob Hope, die jarenlang het boegbeeld was van het Amerikaanse oorlogsentertainment. Schneider en Newton hebben met de troepen gepraat, poseerden voor foto's en deelden handtekeningen uit. "Ik heb al veel dingen in mijn carrière mogen doen: televisie, films en ik ben over de hele wereld geweest. Maar het optreden voor deze troepen was voor mij persoonlijk het allermooiste", liet een trotse Schneider weten.

'Deuce Bigalow: Destination Amsterdam', met ook hoofdrollen voor Hanna Verboom en Jeroen Krabbé, draait volgend jaar lente in de Nederlandse bioscopen. 

Madonna leent stem aan animatiefilm
geplaatst: 22/10/2004 
Madonna is een van de sterren die hun stem lenen aan 'Arthur', de nieuwe film van Luc Besson. De Queen of Pop spreekt de stem in van prinses Selenia. 'Arthur', naar een verhaal van Besson, is gedeeltelijk computeranimatie, gedeeltelijk speelfilm. Madonna is op dit moment in Parijs haar teksten aan het opnemen.

'Arthur' betekent voor Besson (bekend van 'Léon' en 'The Fifth Element') zijn eerste film in vijf jaar tijd. De film heeft een budget van 65 miljoen euro en is daarmee een van de duurste Franse producties ooit. Besson is ook bezig met het binnenhalen van een grote mannelijke ster, maar wil daar nu nog niet te veel over kwijt.

'Arthur' gaat over de 10-jarige Arthur die, om het huis van zijn grootvader te redden, naar een schat gaat zoeken in het land van de Minimoys. Daar leven kleine mensen in volledige harmonie met de natuur. Madonna's personage vergezelt Arthur op deze gevaarlijke reis.

'Arthur' draait vanaf 2006 in de bioscopen.
 

Maleisië maakt voor het eerst kans op Oscar
geplaatst: 22/10/2004 
Maleisië dingt dit jaar voor het eerst mee naar een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film. Het Aziatische land heeft de film 'A Legendary Love' ingestuurd, over een tragische liefdesgeschiedenis. Deze Maleisische productie gaat de strijd aan met onder meer de Nederlandse inzending 'Simon', van Eddy Terstall.

De Belgische kandidaat is de thriller 'De Zaak Alzheimer', met veteraan Jan Decleir in de hoofdrol. China heeft de samuraifilm 'House of Flying Daggers' afgevaardigd. Duitsland komt in aanmerking voor de Oscar met de controversiële Hitlerfilm 'Der Untergang'. Regisseur Alejandro Amenábar, bekend van 'The Others', maakt voor Spanje kans met het drama 'Mar adentro'.

De vijf uiteindelijke nominaties worden 25 januari volgend jaar bekendgemaakt. De Oscaruitreiking vindt 27 februari plaats.
 
Gellar moest vuilniszak dragen voor film
geplaatst: 22/10/2004 
Sarah Michelle Gellar, bekend van 'Buffy, the Vampire Slayer', heeft een vuilniszak om haar voeten moeten binden voor een scène in haar nieuwste film 'The Grudge'. In de horrorfilm moest de actrice een griezelige scène in een douche opnemen. "Net zoals die douchescène uit 'Psycho'", zei Gellar, "maar dan anders. Ik stond met zeventien Japanners onder de douche, met een vuilniszak om mijn voeten gebonden vanwege een allergische reactie op het Japanse water."

'The Grudge', die vrijdag in Amerika in première gaat, is een remake van het Japanse 'Ju-On'. Deze film was in het land van de rijzende zon een groot succes. "Ik en Freddie (haar man, red.) zijn grote fans van Aziatische horror. Ik heb het origineel 's nachts alleen thuis gekeken. Misschien was dat niet zo'n goed idee", zei Gellar.

In 'The Grudge' spelen verder Bill Pullman en Clea DuVall. De film draait vanaf begin januari volgend jaar in de Nederlandse bioscopen.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!