Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81463 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #120 Gepost op: 19-11-2004, 13:52:42 »
Nieuwe scriptschrijver Harry Potter 5
geplaatst: 17/11/2004 
Michael Goldenberg wordt de nieuwe scriptschrijver van de vijfde Harry Potterfilm. Hiermee vervangt Goldenberg Steve Kloves, die verantwoordelijk was voor de scenario's van de eerste vier Potterfilms. Kloves heeft zich van deel 5 teruggetrokken, omdat hij liever weer gaat regisseren.

Heyman gaat binnenkort met Goldenberg aan de slag voor het script van 'Harry Potter and the Order of the Phoenix'. Schrijfster J.K. Rowling heeft daarna nog het laatste woord. De bedoeling is dat de opnames voor de vijfde Potter in januari 2006 beginnen en dat de film in de zomer of kerst van 2007 uitkomt. Goldenberg schreef eerder de scripts voor 'Contact' en voor de filmversie van 'Peter Pan' die eerder dit jaar uitkwam.

Goldenberg is ook de schrijver van de komende kinderboekverfilming van 'Where the Wild Things Are', dat geregisseerd wordt door Spike Jonze. 'Harry Potter and the Goblet of Fire' verschijnt volgend jaar kerst in de bioscoop.
 
Remake horrorklassieker 'Evil Dead'
geplaatst: 18/11/2004 
Sam Raimi en Bruce Campbell gaan een remake produceren van hun eigen klassieke horrorhit 'The Evil Dead'. Raimi, de regisseur van de twee 'Spider-Man'-films, schreef, regiseerde en produceerde het origineel in 1981. Campbell, bekend van de 'Evil Dead'-trilogie, gaat Raimi helpen produceren. Raimi zal deze remake echter niet zelf regisseren.

Na de succesvolle remakes van onder meer 'The Texas Chainsaw Massacre' en 'Dawn of the Dead', willen de makers van 'Evil Dead' proberen een nog engere versie van hun oorspronkelijke film te maken. Het verhaal gaat over een groep vrienden die vakantie viert in een boshut, waar zich een vreselijk kwaad ophoudt. Een voor een veranderen ze in dodelijke zombies. De film wordt alom door horrorfans geprezen, vanwege de mix van horror en humor en de vernieuwende camerastandpunten.

Raimi en Campbell zijn op zoek naar een geschikte regisseur.
 
'Super Size Me' maakt kans op Oscar
geplaatst: 18/11/2004 
De beruchte documentaire 'Super Size Me' is een van de twaalf kanshebbers op de Oscar voor de beste documentaire dit jaar. 'Fahrenheit 9/11' is uitgesloten van deelname. 'Super Size' gaat over de lotgevallen van maker Morgan Spurlock, die een maandlang alleen maar voedsel van McDonald's nuttigde. Onlangs was hij nog in Nederland om mensen te waarschuwen voor het vet dat hamburgers en frites van de snackgigant bevat.

De documentaire 'Tupac: Resurrection', over het leven van de vermoorde rapper Tupac Shakur en 'Touching the Void', dat interviews en drama tijdens een helse bergbeklimming met elkaar verweeft, maken ook kans. De opzienbarende afwezige bij de kanshebbers is Michael Moore's 'Fahrenheit 9/11'. Deze film kan meer voor een Oscar strijden, omdat Moore hem al op de Amerikaanse televisie heeft laten zien. Hierdoor is hij uitgesloten van deelname.

Op 25 januari worden de vijf uiteindelijke nominaties bekendgemaakt. De Oscarceremonie vindt plaats op 27 februari. 

Angelina Bond
geplaatst: 18/11/2004 
Het is niet alleen een hot item wie de nieuwe Bond wordt, maar ook wie de volgende keer de Bond-Girl gaat spelen. Angelina Jolie heeft zichzelf in de strijd geworpen. Het schijnt dat zij zelfs al gesprekken heeft gevoerd met de filmmaatschappij.

Angelina: “Het is altijd een grote ambitie van me geweest om eens als 007-schurk in een Bond-film te zien te zijn.” Haar zoontje Maddox zal er niet zo blij mee zijn, maar wij des te meer! Angelina: “De eerste keer dat Maddox me op het witte doek zag, was hij doodsbang en moest ik hem echt geruststellen. En onlangs liet ik hem Shark Tale zien. Dat was pas echt verwarrend voor hem. Hij snapte maar niet waarom die vis de stem van zijn mammie had.”
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #121 Gepost op: 19-11-2004, 13:53:04 »
Ali G steelt voor het geld
geplaatst: 19/11/2004 
Ali G gaat in zijn tweede film een man spelen die steelt om rijk te blijven. Sacha Baron Cohen, de echte naam van Ali, is een Britse komiek die met zijn personage menig beroemdheid op de Britse televisie diep heeft gekwetst.

In de film 'The Mortdecai Mustache Mystery' speelt hij de rol van een inspecteur Clousseau-achtige man met de naam Charlie Mortdecai. Overdag is hij een echte heer; 's avonds is hij een juwelendief.

Ali werd populair toen hij door Madonna werd gevraagd haar limousinechauffeur te spelen in de videoclip voor 'Music'. Zijn eerste film, 'Ali G in Da House', was vooral in Groot-Brittannië een hit. Daarna bereikten Ali's verschillende personages ook Amerika. Mede daarom heeft DreamWorks hem gevraagd een stem te verzorgen in de nieuwe computeranimatiefilm 'Madagascar'.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #122 Gepost op: 19-11-2004, 15:32:45 »
Angelina Bond
Oh, alweer eentje. Ik geloof dat heel de vrouwelijke wereld al heeft gezegd dat ze een rol in Bond willen ;)
Take a glorious bite out of the whole world

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #123 Gepost op: 9-12-2004, 18:17:50 »
Stone maakt film Iron Lady
geplaatst: 4/12/2004 
Oliver Stone heeft gezegd dat hij een film gaat maken over Margaret Thatcher. Dit zei de filmmaker tijdens een interview dat hij gaf voor zijn recente productie 'Alexander'. De man achter 'Platoon' wil in de film het leven van de Britse ex-premier vastleggen, die ook bekend stond als de 'Iron Lady'. Stone is een groot bewonderaar van de inmiddels 79-jarige Thatcher.

Een vriend van Stone zegt dat Oliver haar een van de machtigste politieke figuren vond en dat haar leven net zo 'kleurrijk' was als dat van menige beroemdheid. Voor de hoofdrol wil hij meervoudig Oscarwinnares Meryl Streep strikken. "Thatcher is een ongelooflijke vrouw en dat is Meryl Streep ook", liet Stone's vriend weten.

'Alexander', over het leven van Alexander de Grote, draait vanaf 23 december in de Nederlandse bioscopen.
 
DiCaprio doet sufste uitspraak uit filmhistorie
geplaatst: 5/12/2004 
De uitroep van Leonarde DiCaprio op de voorplecht van de zinkende Titanic, "I'm the king of the world!", is de meest suffe zin uit de filmhistorie. Dat is het resultaat van een enquête onder tweeduizend filmbezoekers. DiCaprio schreeuwt de woorden met zijn armen gespreid in een romantisch moment met zijn tegenspeelster Kate Winslet.

Volgens de ondervraagden is een uitspraak van Patrick Swayze in Dirty Dancing goed voor een tweede plaats. "Nobody puts Baby in the corner", zegt hij in de film tegen zijn geliefde, Jennifer Grey. Een citaat uit Four Weddings And A Funeral staat op drie met "Is it still raining? I hadn't noticed." Swayze is ook betrokken bij de vierde notering in de lijst, in de film Ghost. Daar zegt hij "I love you" tegen Demi Moore, waarop Moore antwoordt: "Ditto."

Lager in de top-tien staan citaten uit films als Top Gun, "You can be my wingman anytime", Braveheart, "They may take our lives..." en The Postman, "You're a godsend, a saviour." "No, I'm a postman."

 
Vampiers en weerwolven 'hot' in Hollywood
geplaatst: 6/12/2004 
Films over vampiers en weerwolven zijn in Hollywood weer helemaal 'hot'. Na het succes van 'Van Helsing' en 'Underworld' staan er voor de komende twee jaar diverse filmprojecten met de bijtgrage griezels op de agenda. In januari komt het derde deel van de 'Blade'-films uit, waarin Wesley Snipes de rol speelt van een wezen dat half mens, half vampier is. In de lente laat 'Scream'-meister Wes Craven zijn licht schijnen op het weerwolfgenre met 'Cursed'.

Maandag werd ook bekend dat regisseur Renny Harlin de komedie 'Full Moon Fever' gaat verfilmen. De film, gebaseerd op een stripalbum, gaat over weerwolven op de maan. Vanwege de locatie, waar het vanzelfsprekend altijd volle maan is, zijn de beesten daar constant actief.

In het vampiersgenre is eerder eenzelfde soort film aangekondigd. In '30 Days of Night', van producent Sam Raimi, speelt het verhaal zich af in Alaska, waar het dertig dagen achter elkaar donker is. Dat betekent een feestmaal voor de vampiers.
 
Opschudding in Denemarken over Submission
geplaatst: 6/12/2004 
Ook in Denemarken zijn sommige moslims geschrokken van de film van politica Hirsi Ali en Theo van Gogh: Submission. Vorige week werd de korte film op televisie uitgezonden. Een groep van 20 moslims heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de Deense tv-zender die de film uitzond. Ze voelen zich 'diep beledigd', zeggen ze.

De film veroorzaakte ook in Nederland veel gedoe. Veel moslims vinden de film te erg. In de film is veel kritiek te horen op de koran, het heilige boek van de moslims.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #124 Gepost op: 9-12-2004, 18:19:02 »
'Treasure' blijft op 1 in Amerika
geplaatst: 6/12/2004 
'National Treasure' is de nummer een gebleven in de Amerikaanse bioscopen dit weekeinde. De avonturenfilm met Nicolas Cage was goed voor zeventien miljoen dollar (dertien miljoen euro). De film, die in Nederland vanaf half januari te zien is, heeft inmiddels 110 miljoen dollar (84 miljoen euro) opgebracht in de VS. In de film gaat Cage op zoek naar een verborgen schat, die ergens in Amerika ligt verstopt.

Oliver Stone's epos 'Alexander' zakte in zijn tweede week van de zesde naar de zevende plaats. Het ziet ernaar uit dat de film over het leven van Alexander de Grote in de Amerikaanse bioscopen gaat floppen. Het relatiedrama 'Closer' opende, in slechts 476 zalen, op de zesde plaats met 7,7 miljoen dollar (zes miljoen euro). De hoofdrollen zijn voor sterren Julia Roberts, Jude Law en Natalie Portman. De film gaat in de komende weken in meer bioscooptheaters draaien.

De kerstkomedie 'Christmas with the Kranks' klom in zijn tweede weekeinde van de derde naar een tweede plek. De film is, ondanks de slechte kritieken, door de Amerikaanse bioscoopbezoeker in de armen gesloten. ' The Polar Express' is in zijn vierde week ook nog een plaatsje gestegen, naar de derde plek.

Vrijdag gaat 'Ocean's Twelve', met George Clooney en Brad Pitt, in de VS in première. Twee dagen daarvoor draait 'Blade: Trinity', met Wesley Snipes, voor het eerst.
 
'Shrek 2' populair onder publiek VS
geplaatst: 6/12/2004 
'Shrek 2' heeft de meeste nominaties ontvangen voor een zogeheten 'People's Choice Award'. De computeranimatiefilm, die deze zomer een groot commercieel succes was, is onder meer genomineerd in de categorie voor beste film. Shreks concurrenten zijn 'Fahrenheit 9/11', Spider-Man 2', 'The Incredibles' en 'Eternal Sunshine Of the Spotless Mind'.

'Shrek 2' is verder onder meer genomineerd voor beste vervolg, beste animatiefilm, favoriete filmkomedie en beste geanimeerde sterren, te weten Mike Meyers, Eddie Murphy, Cameron Diaz en Antonio Banderas.

In tegenstelling tot de 'Oscars' worden de 'People's Choice Awards' niet door een jury van deskundigen, maar door het Amerikaanse publiek gekozen. Jaarlijks wordt aan de Amerikaanse filmbezoeker en televisiekijker gevraagd wat hij de beste film, acteur of het beste televisieprogramma vindt.

De genomineerden werden bepaald door zesduizend lezers van het Amerikaanse showbizzmagazine 'Entertainment Weekly'. De winnaars worden op 9 januari bekendgemaakt.
 
Cruise en Spielberg zetten dorp op stelten
geplaatst: 6/12/2004 
'Gratis omhelzingen en knipbeurten voor Tom Cruise en Steven Spielberg'. Dat stond op een uithangbord van een kapper in het rustieke dorpje Naugatuck in de Amerikaanse staat Connecticut. Cruise en Spielberg zijn daar dit weekeinde gearriveerd om opnamen te maken voor de sciencefictionfilm 'War of the Worlds'. In de film bindt Cruise de strijd aan met indringers van Mars.

De acteur en regisseur zijn voor hun scènes per privé-helikopter ingevlogen. Ze landden op een afgelegen plek achter een chemische fabriek, waar de filmopnamen plaatsvinden. "Als ik Tom Cruise in mijn handen krijg, neem ik hem mee naar huis", zegt dorpbewoner Maria Furtado. "Ik vertel hem gewoon dat hij niet in een hotel hoeft te slapen, omdat ik thuis genoeg ruimte heb", aldus de 56-jarige oma.

'War of the Worlds', met verder rollen voor Tim Robbins en Dakota Fanning, draait volgend jaar juni wereldwijd in de bioscopen. 
Wereldpremière filmmusical 'The Phantom' in Londen
geplaatst: 7/12/2004 
De wereldpremière van de filmversie van de Andrew Lloyd Webbers musical 'The Phantom of the Opera' heeft maandagavond plaatsgevonden in Londen. "Deze film stond al heel lang op de planning en is precies geworden hoe ik het altijd gewild had", was het eerste commentaar van de 56-jarige wereldberoemde musicalschrijver. De sterren van de film, Gerard Butler, die de rol van het spook op zich heeft genomen, de 18-jarige Emmy Rossum (Christine) en Minnie Driver zagen er op hun kerstbest uit.

Driver liet weten het fantastisch te vinden een diva in de film te spelen. "Maar mijn jurk was zo zwaar, dat ik iedere avond op bed in slaap plofte", zei de actrice. Webber heeft speciaal voor de filmversie van zijn musical het nieuwe nummer 'Learn to Be Lonely' geschreven.

Presentator Jonathan Ross van het populaire filmprogramma 'Film 2004' mocht van de Britse distributeur de film niet eerder zien om hem te recenseren.

'The Phantom of the Opera' gaat op 6 januari in Nederland in première.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #125 Gepost op: 9-12-2004, 18:21:55 »

Bridget blijft aan de top
geplaatst: 7/12/2004  
'Bridget Jones: The Edge of Reason' is dit weekeinde voor de vierde achtereenvolgende week aan de top van de lijst van bestbezochte bioscoopfilms in Nederland te vinden. Het vervolg over de populaire dertiger Bridget heeft in ons land inmiddels de grens van 3 miljoen euro opbrengst ruim overschreden. De eerste nieuwkomer op de lijst is de brandweerheldenfilm 'Ladder 49' op de vierde plaats. In de film wordt de carrière gevolgd van de beginnende spuitgast Joaquin Phoenix, die het vak wordt geleerd door veteraan John Travolta.

De tweede nieuwkomer is 'Seed of Chucky', de vijfde film in de horrorreeks van de 'Childs Play'-films. De film over de zoon van de pop Chucky en zijn bruid kwam binnen op de elfde plaats. De kerstkomedie 'Surviving Christmas', met Ben Affleck, haalde de toptwintig niet. Hij draait ook maar in twee bioscopen. Ook het drama 'Stage Beauty' wist de lijst niet binnen te dringen. 'The Incredibles' en 'Der Untergang' hielden stevig vast aan hun respectievelijke tweede en derde positie.

Donderdag gaan twee nieuwe Nederlandse producties in première: 'Amazones', met Monique van de Ven en Georgina Verbaan, en 'Erik Of Het Klein Insectenboek, de verfilming van de klassieker van Godfried Bomans. Ook de kerstanimatiefilm 'The Polar Express' rijdt bij ons de bioscopen binnen. Ook het 'fantastische' drama 'Finding Neverland', met Johnny Depp en Kate Winslet, gaat donderdag draaien.
 
Pixar stelt release 'Cars' een jaar uit
geplaatst: 8/12/2004  
Pixar, het brein achter de succesvolle computeranimatiefilms 'Toy Story' en 'Finding Nemo', stelt zijn volgende film 'Cars' een jaar uit. De film over pratende auto's stond voor volgend jaar kerst gepland. De animatiefilm komt nu in juni 2006 uit. Hiermee gaat het bedrijf over van kerstreleases naar zomerreleases, wanneer kinderen veel meer 'thuis' zijn. "'Cars' schreeuwt erom een zomerfilm te zijn", zegt Steve Jobs, directeur van Pixar.

'Cars', met stemmen van onder meer Paul Newman en Owen Wilson, is de laatste film in het contract van Pixar met Walt Disney. Door de verschuiving krijgt Pixar langer de tijd om een nieuwe deal met een andere distributeur af te sluiten. Warner Bros en Twentieth Century Fox worden als opties genoemd.

Pixars meest recente product 'The Incredibles' heeft in Amerika in vijf weken 168 miljoen euro opgehaald. 'Nemo', die vorig jaar zomer uitkwam, bracht 257 miljoen euro op. In Amerika brengen films in de zomer meer op dan met kerst, vanwege de langere vakantieperiode in de zomer.

Disney heeft meteen, vanwege de lege plek, besloten haar computeranimatieavontuur 'Chicken Little' van 1 juli naar 4 november volgend jaar te verhuizen.
 
Winslet is rat in 'Flushed Away'
geplaatst: 8/12/2004  
Kate Winslet heeft de rol van een pratende rat in de nieuwe film 'Flushed Away'. De film, van de makers van 'Chicken Run', wordt gemaakt met behulp van kleipoppetjes, waarvan telkens een foto wordt gemaakt. Alle foto's achter elkaar vormen uiteindelijk de film.

De hoofdrol in de animatiefilm is weggelegd voor Hugh Jackman. De acteur speelt een 'welgestelde rat' die per ongeluk door de wc wordt gespoeld. In de riolen van Londen probeert hij, met de hulp van Rita (Winslet) de weg naar zijn huis te vinden. Andere stemmen in de film van Aardman Productions worden verzorgd door Ian McKellen, Andy Serkis, beiden uit 'The Lord of the Rings'-films, en Bill Nighy.

Aardman komt volgend jaar eerst met de eerste lange speelfilm van het beroemde duo Wallace & Gromit. De twee helden krijgen het in de film aan de stok met griezelige monsters. 'Flushed Away' gaat in 2006 in première.

Winslet is vanaf donderdag naast Johnny Depp te zien in 'Finding Neverland', dat door een Amerikaanse filmorganisatie bekroond is als beste film van het jaar.
 
Brad wil spelen met Catherine
geplaatst: 9/12/2004  
De samenwerking in ‘Ocean’s Twelve’ is Brad Pitt en Catherina Zeta-Jones erg goed bevallen. Zo goed zelfs dat de twee weer samen in een film willen spelen. Brad zou gelijk ja zeggen als hij de kans kreeg om weer met Catherine op het witte doek te verschijnen. Het liefst zouden ze samen in een musical optreden.
 
Pink gaat haar dagboek verfilmen
geplaatst: 9/12/2004  
Pink gaat haar dagboek verfilmen en de zangeres gaat zelf de hoofdrol spelen in de verfilming. Volgens Pink is haar leven interessant genoeg voor een film. “De verhalen in mijn dagboek zijn soms erg shockerend, maar ze komen recht uit mijn hart,” aldus de zangeres. De film gaat waarschijnlijk, hoe origineel, ‘The Diary of Pink’ heten.
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #126 Gepost op: 16-12-2004, 11:17:02 »
Shrek loopt 'Cars' achterna
geplaatst: 9/12/2004  
De release van 'Shrek 3' verschuift van november 2006 naar mei 2007. DreamWorks, de studio van Steven Spielberg heeft hiermee ook ingezien dat een release in de zomer veel lucratiever is dan wanneer de animatiefilm rond kerst uitkomt. Het nieuws volgde direct op de aankondiging van concurrent Pixar, om het volgende project 'Cars' van november volgend jaar te verschuiven naar mei 2006.

DreamWorks bracht ook de eerste twee Shrekfilms uit in mei, in 2001 en dit jaar. Daarmee is een omzet behaald van meer dan 540 miljoen euro. "De grootte van de Shrekfilms heeft ons doen inzien dat een releasedatum in mei het beste tijdstip is voor de films om een groot succes in de bioscopen te worden", licht directeur van de animatieafdeling Jeffrey Katzenberg het besluit toe. Hiermee binden de twee computeranimatiereuzen de strijd met elkaar aan.

'Shrek 3' van DreamWorks moet het in de zomer van 2007 opnemen tegen de nog onbekende eerste niet-Disneyfilm van Pixar.  

Nicole heeft geen tijd voor 'Producers'
geplaatst: 10/12/2004  
Nicole Kidman gaat niet in 'The Producers' spelen. Kidman heeft uit de verfilming van de Broadwaymusical moeten stappen, omdat ze geen tijd in haar draaischema kan vrijmaken om te repeteren. Producent Mel Brooks en regisseur Susan Stroman moeten nu op zoek naar een andere zingende actrice die de rol van de Zweedse secretaresse Ulla kan spelen.

De hoofdrollen in de tweede verfilming, de eerste stamt uit 1968, zijn voor Nathan Lane en Matthew Broderick. Dit duo maakte de musical tot een van de meest succesvolle Broadway-stukken ooit. Kidman zou volgens haar woordvoerder te weinig tijd hebben, omdat ze meteen door moet naar Australië voor 'Eucalyptus', met Down Under-collega's Russell Crowe en Geoffrey Rush. De opnames voor 'The Producers' staan gepland voor februari en de première volgt kerst volgend jaar.

Nicole Kidman is volgend jaar te zien in 'The Interpreter' met Sean Penn, en in de magische komedie 'Bewitched' met Will Ferrell.
 
Redelijke opening 'Blade 3'
geplaatst: 10/12/2004  
'Blade: Trinity', de derde film uit de 'Blade'-reeks, is woensdag in Amerika op de eerste plaats geopend met 4,2 miljoen euro. De hoofdrol in het tweede horrorvervolg is wederom weggelegd voor Wesley Snipes. Distributeur New Line koos voor een woensdagopening van de film, omdat het langverwachte 'Ocean's Twelve' vrijdag in première gaat. In het vervolg op 'Ocean's Eleven' keren George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon terug.

De Amerikaanse filmcritici zijn van mening dat de derde Blade eigenlijk de 'minste' is. De film zorgt desondanks voor genoeg horroractie.

Op de tweede plaats stond woensdag de computeranimatiefilm 'The Polar Express'. De film heeft enige weken nodig gehad om op gang te komen, maar het ziet er naar uit dat de Tom Hanks-film zijn publiek gevonden heeft. De voorspelling is dat komend weekeinde gedomineerd zal worden door het boevengespuis uit 'Ocean's'.
 
Half miljoen bezoekers Bridget Jones
geplaatst: 10/12/2004  
'Bridget Jones: The Edge of Reason' heeft na vier weken een half miljoen bezoekers gehad in Nederland. De half miljoenste passeerde donderdagavond de kassa van bioscoop Cinemec in Ede. De gelukkige bioscoopganger kreeg namens distributeur United International Pictures een vliegreis naar Londen aangeboden.

De winnaar krijgt in de Britse hoofdstad de gelegenheid zelf de locaties te bezoeken waar het vervolg is opgenomen. Een van deze plekken is de Italiaanse fontein in Kensington Gardens, waar Mark Darcy (Colin Firth) en Daniel Cleaver (Hugh Grant) vechten om Bridget (Renee Zellweger).

'The Edge of Reason' is bijna overal in Europa waar de film draait een groot succes. Alleen in Amerika lopen ze minder warm voor de verdere avonturen van dertiger Bridget. In vier weken is de film in de Verenigde Staten niet verder gekomen dan 27 miljoen euro. Het eerste deel, dat in de zomer van 2001 uitkwam, was nog goed voor 55 miljoen euro. 'Reason' staat in Nederland nu vier weken bovenaan de lijst van bestbezochte bioscoopfilms.



movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #127 Gepost op: 16-12-2004, 11:17:55 »
Julia Roberts best betaalde Hollywoodster
geplaatst: 10/12/2004  
Julia Roberts en Cameron Diaz staan bovenaan de lijst van Hollywood's best betaalde actrices. Ze eisen ieder meer dan 10 miljoen dollar per film.

De 37 jarige oscarwinnares Roberts is de nummer 1 op de lijst, omdat het gezicht van Diaz op het grote scherm in 2004 niet te zien is geweest. Slechts haar stem was te horen in de animatiefilm Shrek 2.

Van Diaz wordt verwacht dat ze Roberts het komende jaar zal vervangen. Dit aangezien de ster uit Pretty Woman een tijd uit de spotlights zal verdwijnen om te zorgen voor haar tweeling (Hazel en Phinnaeus) waar ze vorige maand van is bevallen.

Nicole Kidman staat derde op de lijst met een verdienste van 8 miljoen per film, terwijl Reese Witherspoon en Drew Barrymore, respectievelijk de nummer 4 en 5, ook 8 miljoen eisen. Echter Nicole Kidman heeft versterking door haar verdiende Oscar.

Zesde is Catwoman ster Halle Berry met 7 miljoen per film, Sandra Bullock zevende met een eis van 6 tot 8 miljoen.

Angelina Jolie is achtste ondanks het feit dat ze net zoveel verdient als Sandra Bullock. Bridget Jones ster Renee Zellweger is negende met een verdienste van 6 miljoen per film, Jennifer Lopez verdient hetzelfde maar is 10e.

Het komende jaar zal Roberts in Engeland uit komen met twee nieuwe films.
 
Filmstrijd om de kinderen!
geplaatst: 10/12/2004  
Het Nederlands Fonds voor de Film kijkt met angst naar de naderende slag om de bioscoopbezoeker. Vier Nederlandse films dreigen elkaar tijdens de kerstweken te verdringen. Van dit kwartet richten zich er drie de familiefilms Pluk van de Petteflet, Floris en Erik, of het klein insectenboek op dezelfde doelgroep: kinderen en hun ouders.

Het Filmfonds, dat deze producties met tonnen subsidieerde, heeft de filmdistributeurs verzocht de premieredata te spreiden. Maar dat verzoek is terzijde geschoven.Volgens directeur Pim Hermeling van distributeur A-Film is het zeker dat van de drie familiefilms er minstens één ten onder gaat. Drie Nederlandse familiefilms is gewoon te veel. Daar is hoe dan ook geen ruimte voor.

Dan is er nog de concurrentie van de Amerikanen. Van Disneys The Incredibles, bijvoorbeeld. Hermeling brengt vandaag zelf ook een grote Nederlandse film uit: Amazones, een film van Esme Lammers over bijstandsvrouwen die overvallen plegen, is in 34 zalen te zien. Dat is een vorm van counterprogrammeren. Er draaien rond de kerstblockbusters en familiefilms. Er is niets voor een hele grote groep vrouwen. Met Amazones hoop ik die te bedienen.

Het Filmfonds schreef vorig jaar in een notitie meer greep te willen op de uitbrengdata van Nederlandse films. Daarbij denkt het Fonds aan een systeem zoals dat in Denemarken wordt gehanteerd. Daar zitten verplichtminstens twee weken tussen de uitbreng van nationale films. Berbers: Eerst wil ik de komende weken afwachten. Wordt het een bloedbad, of valt het toch mee?

Hermeling van A-Film voelt niets voor een centrale aansturing door het Fonds. Hij vindt dat een subsidient zich niet hoort te bemoeien met de uitbrengdata van films. Een subsidient verstrekt subsidies, en een distributeur zet films in de markt. Dat zijn twee totaal verschillende vakken. Max van Praag, directeur van distributeur UIP Nederland, brengt vandaag Erik, of het klein insectenboek uit. De film is in 86 zalen te zien. Het is volgens Van Praag logisch dat elke distributeur zijn familiefilm aan de man probeert te brengen in de periode dat de Nederlander eindelijk een keertje met de familie naar de bioscoop gaat. Daarbij vallen onmiskenbaar slachtoffers, stelt Van Praag. Dat heeft volgens mij meer met kwaliteit dan met een overkill aan Nederlandse films te maken.

Vorig jaar moesten Nederlandse films het opnemen tegen de Disneykaskraker Finding Nemo. Pietje Bell 2 trok niettemin 593.491 bezoekers, terwijl Pipo en de p p parelridder mislukte. Van Praag: Dan is Pipo toch meer het slachtoffer van zichzelf dan van Finding Nemo?

Het Filmfonds heeftaan de uitbreng van meerdere Nederlandse producties aan het einde van 2003 slechte herinneringen. Toen gingen Kees de jongen 60.479 bezoekers en Grimm 36.985 bezoekers ten onder. Berbers: Waarom niet tijdens de Krokus uitgegaan? Schippers van de Kameleon ging midden in de zomer uit, en brak wel alle records. Het marktaandeel van de Nederlandse film bedroeg in 2003 13,6 procent. Intussen is het aandeel gezakt na negen maanden kiest krap acht procent van de bioscoopbezoekers voor een Nederlandse film.

Marketingdeskundige Paul Verstraeten acht de kans klein dat dit cijfer de komende weken nog fors gaat stijgen. Het bioscoopbezoek lijdt onder een terugval. Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de Nederlandse gezinnen het bioscoopbezoek als een van de eerste kostenposten schrapt.
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #128 Gepost op: 16-12-2004, 11:18:25 »
Moore voert campagne voor People's Choice Award
geplaatst: 11/12/2004 
Filmmaker Michael Moore voert opnieuw campagne voor zijn documentaire 'Fahrenheit 9/11'. Dit keer probeert hij stemmen te winnen om de People's Choice Award in de wacht te slepen. De film is geselecteerd in de categorie favoriete film van de jaarlijkse publieksprijs.

"Normaal zou ik voor zoiets geen campagne voeren", verklaart Moore, maar hij maakt nu een uitzondering omdat enkele vooraanstaande republikeinen zeiden dat ze er zelfs niet aan zouden denken om 'Fahrenheit 9/11' te nomineren. De documentaire valt president Bush aan op de oorlog in Irak.

Andere genomineerde films in de categorie 'favoriete film' zijn "Eternal Sunshine of the Spotless Mind,' 'The Incredibles,' 'Shrek 2,' en 'Spiderman 2.' Moore aast ook op een Oscar en wel voor beste film, nadat hij had gezegd dat hij niet in de minder prestigieuze categorie voor beste documentaires wil belanden.
 
'Baantjer'-film nog niet zeker
geplaatst: 11/12/2004 
De bioscoopfilm rond de populaire politieserie 'Baantjer' is nog niet ' helemaal rond'. Producent Peter Römer, de zoon van hoofdrolspeler Piet Römer, liet weten dat alles nog niet 'honderd procent' vaststaat. "Iedereen staat erachter, maar de contracten zijn nog niet getekend. Dus zeker is er niets...", aldus Peter Römer. Als alles naar verwachting loopt zullen de opnamen voor zowel de film en de nieuwe afleveringen van april tot en met september plaats vinden.

De afgelopen week is er bekend gemaakt dat naar verwachting in het volgend voorjaar nieuwe 'Baantjer' opnamen gepland staan. Römer meldt dat er nog een aantal nieuwe afleveringen gemaakt zullen worden. Met de vier afleveringen die dit najaar al opgenomen zijn zal dat een nieuw 'Baantjer'-seizoen - de elfde - worden.
 
Laatste film Van Gogh in première
geplaatst: 12/12/2004 
De laatste film van de op 2 november vermoorde cineast Theo van Gogh is zondag in première gegaan. De film gaat over de moord op Pim Fortuyn. 06/05 is 'niet alleen een eerbetoon aan Fortuyn, maar ook aan Theo', zo vertelt Tara Elders, één van de hoofdrolspelers. De première werd vooraf gegaan door een persconferentie in het Haagse grand-café Dudok.

06/05 gaat over de moord op Pim Fortuyn, en is vanaf 15 december vier dagen lang via internet te bekijken. Thijs Römer, die ook een hoofdrol in de film vervult, noemt de film niet alleen een 'fictief drama', maar ook 'een aandenken aan de werkelijkheid'. Dat Van Gogh nu zelf is doodgeschoten geeft Römer een dubbel gevoel. "Het klopt niet", aldus de acteur.

Gijs van de Westelaken, de producent van de film, denkt er nog niet over een film te maken over de moord op van Gogh. Ook ontkent hij dat Thomas Ross daar een boek over aan het schrijven is. Ross schreef het scenario van 06/05 en schreef eerder 'De vijfde mei', een thriller over de moord op Fortuyn. 06/05 is niet de verfilming van het boek volgens Van de Westelaken.

De opbrengst van de internetpremière zal naar het studiefonds van de twaalfjarige zoon van Van Gogh gaan.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #129 Gepost op: 16-12-2004, 11:19:45 »
Bridget te sterk voor 'Polar' en 'Neverland'
geplaatst: 13/12/2004 
Bridget Jones is in haar vijfde weekeinde in de Nederlandse bioscopen opnieuw te sterk gebleken voor concurrentie als 'The Polar Express' en 'Finding Neverland'. De vrolijke dertiger passeerde in de bioscopen vorige week nog de grens van de half miljoen bezoekers en is op weg om de meest succesvolle film van het jaar te worden. De computeranimatiefilm 'The Polar Express', met vijf rollen van Tom Hanks, was de hoogste binnenkomer op de zevende plek. Het fantasiedrama 'Finding Neverland', met Johnny Depp, kwam binnen op een achtste plaats.

De nieuwe Nederlandse komedie 'Amazones', met Monique van de Ven en Georgina Verbaan als bankrovende huismoeders, kwam in haar eerste weekeinde niet verder dan een negende notering. De jeugdfilm 'Erik of het Klein Insectenboek', naar het beroemde boek van Godfried Bomans, opende het slechtst op een twaalfde plaats. 'The Incredibles' en 'Der Untergang' houden stevig aan hun tweede en derde plaats vast.

Donderdag gaat 'Ocean's Twelve' in première, de film met George Clooney en Brad Pitt die deels in Amsterdam is opgenomen. 'Floris' is de laatste Nederlandse film die probeert in de kerstvakantie bezoekers te trekken. 'De-Lovely', over het leven van Amerikaans songschrijver Cole Porter, draait vanaf die datum ook in de bioscopen.
 
Globe-nominaties voor Depp, DiCaprio en Kidman
geplaatst: 13/12/2004 
Johnny Depp, Leonardo DiCaprio en Nicole Kidman hebben een nominatie voor een Golden Globe gekregen. De nominaties voor de prestigieuze film- en televisieprijzen zijn maandag in Hollywood bekendgemaakt. Depp en DiCaprio zijn genomineerd voor beste acteur in een drama voor respectievelijk 'Finding Neverland' en 'The Aviator'. Kidman is in de vrouwelijke categorie genomineerd voor haar rol in de thriller 'Birth'.

Johnny en Leonardo moeten het opnemen tegen Javier Bardem, Don Cheadle en Liam Neeson. Kidmans concurrenten zijn Scarlett Johansson, Imelda Staunton, Hilary Swank en Uma Thurman.

De komedie 'Sideways' ontving maar liefst zeven nominaties. 'Martin Scorsese's 'The Aviator' zat de film op de hielen met zes nominaties. 'Finding Neverland', 'Million Dollar Baby' en 'Closer' kregen ieder vijf kansen op een Globe. In de categorie beste komedie en musical zijn naast 'Sideways' 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind', 'The Incredibles', 'The Phantom of the Opera' en 'Ray' genomineerd.

Voor de belangrijkste Golden Globe, die voor beste filmdrama, zijn 'The Aviator', 'Closer', 'Finding Neverland', 'Hotel Rwanda', 'Kinsey' en 'Million Dollar Baby' genomineerd.

De winnaars van de Golden Globes worden gekozen door negentig buitenlandse in Hollywood wonende filmjournalisten. Op 16 januari worden de winnaars bekendgemaakt.

 
'Sideways is film van het jaar'
geplaatst: 13/12/2004 
Het comedy-drama 'Sideways' is door filmcritici uit zowel Los Angeles als Boston verkozen tot de beste film van het jaar. Ook de New York Online Critics meent dat de film, met Paul Giamatti en Thomas Haden Church in de hoofdrollen, dit jaar boven de rest uitsteekt.

Regisseur Alexander Payne werd door de L.A.-filmkenners ook als beste filmmaker gezien. De collega's uit Boston zijn van mening dat de Chinees Zhang Yimou het met zijn 'House of Flying Daggers' iets beter deed. Deze lijstjes indiceren welke films voor een Oscar in aanmerking komen.

De beste acteur is volgens de critici uit L.A. Jamie Foxx voor zijn rol van Ray Charles in 'Ray'. Liam Neeson acteert volgens de filmkenners uit Boston beter in 'Kinsey'. '

Sideways' gaat over twee vrienden die per auto een rit maken door Californië. De film komt in Nederland op 17 februari uit. Maandag worden in Hollywood de nominaties bekendgemaakt voor de Golden Globe Awards, door experts gezien als de graadmeter bij uitstek voor de Oscars. De Globes worden op 16 januari uitgereikt.
 


movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #130 Gepost op: 16-12-2004, 11:20:29 »
Ocean's-bende 'berooft' Amerikaanse bioscoopkassa's
geplaatst: 13/12/2004 
'Ocean's Twelve' is dit weekeinde op de eerste plaats in de lijst van bestbezochte films in Amerika geëindigd. Het langverwachte vervolg op de hit 'Ocean's Eleven' haalde in drie dagen een bedrag op van 40,9 miljoen dollar (31 miljoen euro). Ondanks dat de film, met de terugkerende sterren George Clooney, Brad Pitt en Julia Roberts, 'gemiddeld' door de Amerikaanse critici is ontvangen, kende de misdaadkomedie een fraaie opening.

De horrorfilm 'Blade: Trinity', met Wesley Snipes als half mens, half vampier Blade, opende op de tweede plaats. Het tweede griezelvervolg was goed voor 16,1 miljoen dollar (12,2 miljoen euro). Dat is de helft van het bedrag dat het tweede deel in maart 2002 opbracht. Een andere nieuweling was de excentrieke nieuwe komedie 'The Life Aquatic With Steve Zissou', met in de hoofdrol Bill Murray. Deze film, die alleen in New York en Los Angeles in première is gegaan, wordt al getipt als een Oscarkanshebber. De film gaat met kerst in meerdere bioscopen in Amerika draaien.

De nummer één van de laatste weken, 'National Treasure', zakte naar de derde plaats. De animatiefilm 'The Polar Express' weet, naarmate de kerst nadert, steeds meer publiek te trekken. Oliver Stone's spektakel 'Alexander' zakte van zeven naar tien en bracht 1,4 miljoen dollar (1,1 miljoen euro) op.

Vrijdag opent in Amerika de fantasiekomedie 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events', met Jim Carrey en Meryl Streep in de hoofdrollen. De avonturenfilm 'Flight of the Phoenix', met Dennis Quaid, vliegt op die dag ook de Amerikaanse theaters binnen.
 
Bijna tienduizend downloads '06/05'
geplaatst: 14/12/2004 
Ongeveer tienduizend mensen hebben tot dinsdagochtend Theo van Goghs laatste film '06/05' gedownload. De film, over een complot rond de moord op Pim Fortuyn, is sinds zondag van het internet te downloaden.

"Wij zijn hier als Tiscali erg blij mee", zegt Van Lelyveld. "Zo'n 3,9 terrabyte is hiermee het internet overgegaan." De film beleefde zijn 'internetpremière' zondag in café Dudok in Den Haag.

Patricia Spuibroek, directeur van Tiscali Nederland, zei zondag dat zij 'alles boven de duizend' downloads als een succes beschouwde. Een andere film van Van Gogh, 'Cool!', is door tweeduizend surfers online bekeken. De tienduizend mensen die '06/05' hebben gedownload, kunnen de film vanaf woensdag kijken.

"De film is nog tot en met zaterdag te downloaden. Daarna niet meer", zegt Van Lelyveld. '06/05', met Thijs Römer en Tara Elders in de hoofdrollen, gaat vanaf eind januari ook in de bioscopen draaien. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #131 Gepost op: 17-12-2004, 16:21:58 »
'Hellraiser' als tv-serie
geplaatst: 15/12/2004 
'Hellraiser' krijgt een televisieserie. De originele film is afkomstig uit 1987 en werd geregisseerd door de Britse horrorauteur Clive Barker, naar zijn eigen roman 'The Hellbound Heart'. In die film kwam de horrorliefhebber voor het eerst in aanraking met Pinhead, een mythisch figuur met spijkers in zijn kop die de hel bestuurt. De poorten naar de hel kunnen alleen worden geopend door een kubus (The Lament Configuration) juist in elkaar te zetten. Inmiddels komt volgend jaar deel acht uit.

In de tv-serie draait het om een roddeljournalist die op een complot stuit, waarbij Pinhead een deal heeft gesloten met een gefortuneerde softwaremagnaat. Dit verbond zou vreselijke consequenties voor de wereld met zich meedragen. "Pinhead is een van de meest ontwikkelde horroriconen. Toch zijn er nog genoeg psychologische ontwikkelingen mogelijk, zonder dat het minder eng wordt", zegt producent Larry Kuppin.

Wanneer de 'Hellraiser'-serie wordt uitgezonden, is nog niet bekend.
 
Tygo Gernandt als pratend condoom
geplaatst: 15/12/2004 
Tygo Gernandt heeft de stemmen ingesproken van drie pratende condooms. Het gaat om drie tekenfilms waarin de aandacht wordt gevestigd op aids. De filmpjes, die onder de naam 'The Three Amigos' door het leven gaan, zijn vanaf 24 december te zien bij SBS6, Net5 en Veronica.

Het 'Amigos'-project is ontwikkeld door een Zuid-Afrikaanse en een Canadese filmproducent. Inmiddels zijn de voorlichtingsfilmpjes in veertig talen vertaald. Wereldwijd wordt het project ondersteund door aartsbisschop Desmond Tutu. Actrice Hadewych Minis verzorgt de vrouwelijke stemmen.

De Nederlandse versie is geproduceerd door Rinkel Film Productions, die achter 'Van God Los' zat.
 
RTL heeft tv-rechten 'Der Untergang'
geplaatst: 16/12/2004 
RTL Nederland heeft de televisie-uitzendrechten bemachtigd van de controversiële Duitse film 'Der Untergang'. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De film van regisseur Oliver Hirschbiegel behandelt hij de laatste dagen van Adolf Hitler in zijn geheime bunker in Berlijn. De film zorgde eerder dit jaar voor veel controverse, omdat een 'menselijker' beeld van de dictator zou worden belicht. Volgens diverse Duitse critici zou de film zelfs aanzetten tot een 'rehabilitatie' van de Duitse dictator.

'Der Untergang' heeft in Nederland meer dan tweehonderdduizend bezoekers naar de bioscoop getrokken. De film staat de laatste paar weken rotsvast op de derde plaats in de lijst van de bestbezochte bioscoopfilms. De film is tevens de Duitse inzending voor de Oscaruitreiking volgend jaar. Maandag zijn de nominaties voor de Golden Globes bekendgemaakt, maar de Hitlerfilm zat niet bij de genomineerden voor de beste buitenlandse film. Of dit zijn kansen op een Oscarnominatie verkleint, wordt op 25 januari bekend.

Wanneer en op welke van de RTL-zenders (RTL4, RTL5 of Yorin) de film wordt uitgezonden, is nog niet bekend. Op 21 december is de 'Making of Der Untergang' bij RTL5 te zien.
 
Harry Potterfilm voor driekwart klaar
geplaatst: 16/12/2004 
Ongeveer 75 procent van de opnames voor de vierde Harry Potter-film zitten erop. "We hebben net de 120e draaidag van de voorziene 160 dagen gehad", zegt Heyman.

Heyman overziet het vierde filmavontuur van de tovenaarsjongen, 'Harry Potter and the Goblet of Fire'. De trotse producent zegt verder dat de onderwaterscènes 'behoorlijk listig' waren. "Er zwommen continu drie duikers met Radcliffe mee, om hem van zuurstof te kunnen voorzien", zegt Heyman. "Maar zodra de camera's draaiden moest hij z'n adem inhouden;soms wel twee minuten lang."

De Brit Mike Newell die eerder 'Four Weddings and a Funeral' en 'Spy Game' regisseerde, tekende voor 'Goblet'. Harry neemt in deze film deel aan een internationaal tovenaarstoernooi en moet het opnemen tegen verschillende andere tovenaarskinderen. De film gaan volgend jaar november wereldwijd in première.
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #132 Gepost op: 17-12-2004, 16:22:33 »
Hoofdrol Harrison Ford in eerste Irak-oorlogsfilm
geplaatst: 16/12/2004 
Harrison Ford gaat de hoofdrol spelen in de eerste film over de huidige oorlogssituatie in Irak. In de film, getiteld 'The Battle for Fallujah', speelt de filmster de rol van generaal Jim Mattis. Fords personage moest van het Witte Huis een tegenaanval leiden als vergelding voor het verminken van vier Amerikaanse soldaten in Fallujah. Slechts 48 uur verwijderd van de stad wordt hij teruggefloten.

De film is gebaseerd op het boek 'No True Glory: The Battle for Fallujah', geschreven door buitenlandse verslaggever en ex-marinier Bing West en zijn zoon Owen. Owen diende zelf in Irak. Samen zullen ze ook het script voor 'The Battle for Fallujah'. De opnames voor deze film beginnen eind volgend jaar.

Ford gaat begin volgend jaar beginnen aan de thriller 'The Wrong Man'. De opnames voor het vierde Indiana Jones-avontuur staan voorlopig voor volgende zomer gepland.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline xmoix

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #133 Gepost op: 17-12-2004, 16:40:26 »
zo Nostra wat een nieuws!!!!!

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #134 Gepost op: 17-12-2004, 19:33:19 »
zo Nostra wat een nieuws!!!!!

Lastig he, overal een reactie op verzinnen.  ;D

Offline xmoix

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #135 Gepost op: 17-12-2004, 22:46:06 »
Lastig he, overal een reactie op verzinnen.  ;D

hahah nee hoor... ik meen het :P en vind het leuk om overal een berichtje achter te laten!!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #136 Gepost op: 19-12-2004, 13:43:00 »
zo Nostra wat een nieuws!!!!!

ene dag, meer nieuws dan de andere dag hè...

Bied op de cactus van Van Gogh
geplaatst: 16/12/2004 
Een cactus van Theo van Gogh, gebruikt in zijn laatste film '06/05' is een van de items waar tijdens de 3FM Serious Request Week op geboden kan worden. De actieweek vindt van 20 december tot en met 24 december plaats. Al het geld dat wordt opgehaald is bestemd voor Soedanese regio Darfur.

Naast de veiling sluiten tevens deejays Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes zich vijf dagen zonder te eten op in een glazen huis op het Neude in Utrecht. "En je ziet er al zo mager uit", zei Daphne Bunskoek maandag in 'Goedemorgen Nederland'.

Er kunnen volgende week ook platen voor geld worden aangevraagd. Op de Serious Request Veiling kan onder meer nog geboden worden op de originele tsarenkroon uit 'Pietje Bell 2', de cape van Floris, speciaal gemaakt voor acteur Michiel Huisman en een originele videoband met alle eerste opnamen van de eerste afleveringen van 'All Stars'. Tevens kunnen de luisteraars voor veel geld een masterclass volgen bij onder meer Egbert Jan Weeber, Tygo Gernandt, Lange Frans en Jos Verstappen.

De gehele opbrengst van de actie gaat naar een noodhospitaal van het Rode Kruis in de Sudanese stad.
 
Brad, Matt en Jim ontvluchten brand
geplaatst: 17/12/2004 
Jim Carrey, Brad Pitt en Matt Damon hebben donderdagavond het Londense Claridges Hotel moeten verlaten, omdat er brand was uitgebroken. Pitt en Damon waren in Londen voor de promotie van 'Ocean's Twelve'. Carrey was in de Britse hoofdstad voor de galapremière van zijn nieuwe film 'Lemony Snicket: A Series of Unfortunate Events'. Alle gasten moesten worden geëvacueerd. Niemand is gewond geraakt. De brand was uitgebroken in de keuken van het hotel.

De persconferentie die Pitt en Damon zouden geven moest worden afgelast. "We vinden het heel erg jammer dat de interviews niet konden doorgaan, maar de situatie lag niet in onze handen", zegt 'Ocean's'-producent Jerry Weintraub. De 58-jarige getuige Sandra Burr zag dat Carrey, Pitt, Damon en ook Mick Jagger haastig het gebouw verlieten. Carrey zag de situatie iets rooskleuriger. "Ik denk dat dit een goed teken is", zei de acteur, refererend aan zijn nieuwe film waarin alles misgaat.

'Ocean's Twelve' draait sinds donderdag in de bioscoop. 'Lemony Snicket' gaat in Nederland volgende week donderdag in première.
 
Vriend Alison Eastwood dood door epileptische aanval
geplaatst: 17/12/2004 
Michael Combs, de vriend van de dochter van Clint Eastwood, is gestorven aan een epileptische aanval. Dit wijst het forensisch rapport van de Eagle County lijkschouwer donderdag. Combs werd woensdag in een boom bij het Vail Ski Resort gevonden. Hij en Eastwood hadden het hele weekeinde gesnowboard. De 42-jarige Combs is maandag als vermist opgegeven.

Eastwood had aan de hulpsheriff verklaard dat haar vriend eerder die maandag had geklaagd dat hij zich niet zo lekker voelde. Ook had hij last van hevige hoofdpijn. Alisons vader Clint Eastwood was niet op het resort aanwezig ten tijde van het ongeluk. Eastwood was in Hollywood waar hij zes nominaties voor een Golden Globe in ontvangst mocht nemen voor zijn nieuwe film 'Million Dollar Baby'. Eastwood speelt een rol in de film, over een vrouwelijke bokser, en hij zat op de regiestoel.

Wanneer Combs wordt begraven, is nog niet bekend.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #137 Gepost op: 24-12-2004, 10:29:05 »
Kamerling op herhaling voor musicalrol
geplaatst: 18/12/2004 
Antonie Kamerling krijgt een herkansing om zich te bewijzen voor de nieuwe musical van Joop van den Ende, 'Jesus Christ Superstar'. De rol die men voor de acteur op het oog heeft, is die van Judas. Hij speelde eerder als vervanger de rol van verteller in 'Elisabeth'.

Kamerling kijkt uit naar de rol. "Het is samen met Jezus de absolute hoofdrol. En hij is eigenlijk nog interessanter dan Jezus. Die Judas is echt helemaal verscheurd." Hij moet echter nog minimaal een week wachten voordat er zekerheid is. "Volgende week is er een finale van de auditierondes. Ik denk er stiekem wel aan en ik hoop het echt. Ik heb in jaren niet iets zo graag gewild."
 
Carrey vindt kinderfilm te eng voor kinderen
geplaatst: 19/12/2004 
Jim Carrey vindt zijn laatste film te eng voor kleine kinderen. De grappigste man in Hollywood bedoelt de film 'Lemony Snicket: Ellendige Avonturen'. Dat is een sprookje over drie jonge wezen die verschrikkelijke gebeurtenissen moeten ondergaan. Carrey geeft toe dat kinderen na het zien van de film nachtmerries zouden kunnen krijgen.

"Er zijn altijd donkere verhalen geweest voor kinderen. Kijk naar Oliver Twist. Dat maakte me doodsbang toen ik een kind was, maar ik vond de film geweldig om te zien", zegt de acteur. Desondanks denkt de acteur na deze overpeinzingen dat de film ongeschikt is voor al te kleine kinderen. "Ik zou geen vierjarige meenemen naar de film."
 
'Governator' terug op witte doek
geplaatst: 19/12/2004 
'Governator' Arnold Schwarzenegger maakt volgend jaar zijn comeback op het witte doek. Hij zal een kleine rol spelen in een comedy, die wordt geschreven en geproduceerd door zijn vriend Tom Arnold.

Tijdens een optreden in 'The Best Damn Sports Show Period', een tv-show die mede door Arnold werd gepresenteerd, vertelde de Californische gouverneur Schwarzenegger dat hij te zien zal zijn in de film 'The Kid and I'.

De film draait om een acteur, gespeeld door Arnold, en een tienerjongen die ervan droomt de hoofdrol in een actiefilm te spelen. De acteur uit onder meer de Terminator-trilogie wilde niet onthullen welke rol hij in de film speelt.

Naast Schwarzenegger en Arnold zullen Joe Mantegna, Shannon Elizabeth en Jamie Lee Curtis in de film te zien zijn.
 
Danny Ocean verslaat Bridget Jones
geplaatst: 20/12/2004 
'Ocean's twelve' heeft na vijf weken een einde gemaakt aan de dominantie van Bridget Jones in de lijst van de bestbezochte bioscoopfilms in Nederland. In het openingsweekeinde wisten George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon en co 155 duizend mensen naar de bioscopen te lokken. De eerste film, 'Ocean's Eleven', trok in 2001 115 duizend bioscoopbezoekers. Voor het vervolg werden in mei opnames in Amsterdam gemaakt, die rijkelijk in het begin van de film zijn terug te vinden.

Het vervolg op de tienerfilm 'The Princess Diaries' wist in het eerste weekeinde op de zevende plaats binnen te komen. De nieuwe Nederlandse film 'Floris' kende een minder 'florissante' start en moest genoegen nemen met een negende plek. Van de andere Nederlandse kerstfilms trekt 'Pluk van de Petteflet' de meeste bezoekers. 'Erik of het klein Insectenboek' en 'Amazones' bezetten in hun tweede weekeinde respectievelijk de dertiende en de veertiende plaats. 'The Incredibles' waren ook dit weekeinde niet van hun tweede plek af te slaan.

Donderdag gaat het langverwachte epos 'Alexander' in première. Voor de kinderen gaat het duistere sprookje 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events', met Jim Carrey en Meryl Streep, draaien.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #138 Gepost op: 24-12-2004, 10:30:32 »
Oscar-academy kiest zeven 'fx-films' uit
geplaatst: 20/12/2004  
De Oscar-academy heeft zeven Hollywoodfilms geselecteerd die in aanmerking komen voor de Oscarnominatie voor beste visuele effecten. Onder de mogelijke nominaties zijn de zomerfilms 'Spider-Man 2', 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban'en 'The Day after Tomorrow'.

De multi-special effectsfilm 'The Polar Express', waarbij de acteurs via computersensoren in een computer zijn gezet, kwam ook voor deze Oscar in aanmerking. "Special effects-supervisor Ken Ralston kon echter geen presentatie van zijn film geven. Hij zat vast in het verkeer", zegt Richard Edlund, voorzitter van de visuele effectencommissie voor Oscar. Naast een special effects-spektakel als 'Spider-man', dat 2050 effecten telt, krijgt het drama 'The aviator' met vierhonderd effectshots mogelijk een kans.

Daarnaast komen 'I Robot', 'Sky Captain and the World of Tomorrow' en de nakende film 'Lemony Snicket's A series of Unfortunate Events' in aanmerking voor een speciale effecten-Oscar.

De uiteindelijke Oscarnominaties worden op 25 januari bekendgemaakt.
 
Plot 'Toy Story 3' bekend
geplaatst: 20/12/2004  
De scriptschrijver van 'Toy story 3', James Herzfeld, heeft in een interview het plot van het tweede vervolg op de computeranimatiefilm van Pixar verklapt. In de films draait het om de jongen Andy en zijn pratende speelgoed.

"Andy's moeder ontmoet in dit deel een man, die een dochter heeft", vertelt Herzfeld. "Het meisje heeft haar eigen speelgoed en Andy's 'toys' wordt gedwongen om te gaan met haar speelgoed." De scenarioschrijver heeft een week geleden de laatste versie voor de derde film ingeleverd.

Op de vraag of Tom Hanks en Tim Allen terugkeren als hoofdrolspelers Woody en Buzz antwoordt Herzfeld dat hij hoopt van wel. "De kinderen willen een derde 'Toy Story' zien, met Hanks en Allen. Ze moeten maar iets regelen", vindt de scenarioschrijver. De rechten voor de vervolgen op 'Toy Story' liggen bij Disney. Als Pixar het contract met Disney niet wil verlengen, bestaat de kans dat Hanks en Allen niet meedoen. "Ze willen de film in ieder geval in de bioscoop uitbrengen", zegt Herzfeld.

"Het enige wat ik nog over de derde film kwijt wil, is dat we de slaapkamer verlaten en in het buitenland terechtkomen", besluit Herzfeld. 'Toy Story 3' verschijnt op z'n vroegst in 2007 in de bioscoop.
 
Lemony Snicket ellendig voor Ocean's
geplaatst: 20/12/2004  
Het filmdebuut van 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events' is afgelopen weekeinde slecht geweest voor de 'Ocean's Twelve'-bende in de Amerikaanse bioscopen. De fantasyfilm met Jim Carrey in de hoofdrol kaapte de eerste plaats met 30,2 miljoen dollar (22,8 miljoen euro). 'Snicket' is gebaseerd op een populaire Amerikaanse kinderboekenreeks en gaat over drie weeskinderen die uit de klauwen van hun enge oom, graaf Olaf, moeten zien te blijven.

De leden van 'Ocean's Twelve' zijn in hun tweede weekeinde naar de tweede plaats gezakt. Het nieuwe comedydrama 'Spanglish', met Adam Sandler, kwam binnen op de derde plaats met een bedrag van 9 miljoen dollar (6,8 miljoen euro). De andere grote nieuweling, de avonturenfilm 'The Flight of the Phoenix', kwam in het eerste weekeinde niet verder dan een achtste plaats met 5,1 miljoen dollar (3,8 miljoen euro).

Martin Scorsese's 'The Aviator' debuteerde in veertig theaters. Op eerste kerstdag breidt de film zich uit naar 1750 bioscopen. 'Million Dollar Baby' van Clint Eastwood is afgelopen weekeinde geopend in acht bioscooptheaters. Ook deze film draait vanaf Kerstmis in meerdere bioscopen. Beide films worden getipt voor de komende Oscars.
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #139 Gepost op: 24-12-2004, 10:31:51 »
'The Office'-acteur wil geen piraat zijn
geplaatst: 20/12/2004 
'The Office'-acteur Ricky Gervais heeft een aanbod om in de nieuwe 'Pirates of the Caribbean'-film een piraat te spelen, afgeslagen. Hij heeft deze rol aan zijn neus voorbij laten gaan, omdat hij vindt dat hij er veel te veel geld voor betaald zou krijgen. "Het geld dat ik zou krijgen was gewoon misdadig. En mij gaat het helemaal niet om het geld", zegt de 43-jarige komiek. Gervais is door zijn comedyserie 'The Office', over de perikelen van ambtenaren op een kantoor, een zeer gewild acteur geworden.

Gervais heeft daarnaast een rol in de verfilming van 'Magnum P.I.' geweigerd, waarschijnlijk de rol van Jonathan Higgins. Een rol naast Al Pacino in 'The merchant of Venice' zag Gervais ook niet zitten. "Als jij mensen kent die duizend maal meer verdienen dan een verpleegster is dat verdomde belachelijk", vindt de acteur. Gervais ontwikkelt momenteel een nieuwe comedy, met de titel 'Extras'. Veel sterren zullen met een cameo hun opwachting in de serie maken. "Jude Law bijvoorbeeld speelt een verknipte versie van zichzelf", zegt de komiek.

In april volgend jaar is Gervais te horen als een duif in de nieuwe computeranimatiefilm 'Valiant', over een postduif ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Naast Gervais verzorgen onder anderen Ewan McGregor, Ben Kingsley, Rupert Everett en John Cleese stemmen.
 
Naar 'The Phantom' voor Darfur
geplaatst: 21/12/2004 
Een speciale voorpremière van de verfilming van 'The Phantom of the Opera' vindt vrijdagochtend plaats in Utrecht. De opbrengst van de voorstelling gaat naar de 'Serious Request Week' van radiozender 3FM.

Drie deejays zijn sinds maandagochtend op de Utrechtse Neude in een glazen huis opgesloten en proberen door verzoekplaten te verkopen zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de bevolking van Darfur. Dj's Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes zullen deze vijf dagen niets eten. Ze zijn om de beurt 24 uur per dag op de radio te horen.

'The Phantom of the Opera' is de filmversie van de beroemde musical van Andrew Lloyd Webber, met Gerard Butler en Emmy Rossum in de hoofdrollen.

Bezoekers van de 'sneak preview' krijgen na afloop van de film een dvd mee naar huis met de 'making of' van de film. Kaarten voor de 'Phantom'-voorstelling zijn vanaf dinsdag voor 25 euro per stuk te verkrijgen via de website van de radiozender.

'The Phantom of the Opera' draait vanaf 6 januari in de Nederlandse bioscopen.
 
'Spider-Man 2' in '4K'
geplaatst: 22/12/2004 
'Spider-Man 2' wordt de eerste speelfilm die in '4K' vertoond gaat worden. '4K' is een stapje hoger dan 3D, waarbij de beelden op de filmbezoeker afkwamen. De speciale voorstelling van het spinnenmanvervolg vindt op 13 januari plaats in het Hollywood Pacific Theatre in Los Angeles.

"We hebben de nieuwe 4K filmprojector ontwikkeld om de bioscoopbezoekers een dynamische filmervaring te bezorgen, zoals ze die nog nooit eerder hebben meegemaakt", zegt Andrew Stucker, algemeen directeur van Sony Electronics.

Volgens de makers van de 4K-projector is 'Spider-Man 2' bij uitstek de film om het nieuwe digitale filmsysteem 'geheel tot zijn recht te laten komen'. "Sony's 4K digitale projectiesysteem is de meest ideale manier om deze film op de meest dramatische en visueel aantrekkelijke manier te vertonen", zegt vice-directeur van Sony Pictures Yair Landau. Voor het draaien van de film vindt een paneldiscussie plaats over de productie van Sam Raimi's film.

Sony wil in de toekomst meer van zijn speelfilms met een 4K-projector vertonen. "In de toekomst moet het de standaard worden", denkt Landau.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!