Auteur Topic: Algemeen filmnieuws  (gelezen 81509 keer)

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #140 Gepost op: 24-12-2004, 10:32:38 »
Uma speelt Ulla in 'The Producers'
geplaatst: 22/12/2004 
Uma Thurman is gecast voor de rol van Ulla in de musicalcomedy 'The producers'. Eerder deze maand werd bekend dat Nicole Kidman, die eerst de rol van de sexy Zweedse secretaresse op zich zou nemen, wegens een te volle agenda de rol moest laten schieten.

Producent Mel Brooks en regisseur Susan Stroman vonden Thurman de ideale vervanger van Nicole. De naam van de Zuid-Afrikaanse Charlize Theron werd ook genoemd, maar zij is druk bezig met filmen in Berlijn van haar actiefilm 'Aeon Flux'.

De hoofdrollen in 'The Producers', gebaseerd op de succesvolle Broadwaymusical, zijn voor Matthew Broderick en Nathan Lane. Dit duo maakte een paar jaar geleden een grote hit van de musical. Komiek Will Ferrell speelt in de film een bijrol. De opnamen voor de verfilming gaan in februari van start en de film gaat met kerst volgend jaar in première.

Thurman is voor die tijd naast John Travolta en Danny deVito te zien in de film 'Be Cool', het vervolg op 'Get Shorty'. In deze actiekomedie spelen ook muzikanten Steven Tyler van Aerosmith en Andre 3000 van Outkast een rolletje. 

Topher Grace niet in 'Superman'
geplaatst: 22/12/2004 
Topher Grace gaat niet in de nieuwe Supermanfilm spelen. De acteur heeft dit tijdens een persconferentie voor zijn nieuwe film 'In good company' gezegd. Grace, die bekend is als de hoofdrolspeler van de comedyserie 'That '70's Show', wordt sinds enige tijd genoemd als de kandidaat bij uitstek om de rol van journalist Jimmy Olsen te spelen.

Olsen is in de film een goede vriend van Clark Kent (Superman). De vrijwel onbekende acteur Brandon Routh heeft de rol van de 'Man of steel' bemachtigd. De film wordt geregisseerd door 'X-Men'-maker Bryan Singer.

Grace zei tijdens de persconferentie Mischa Barton, van de serie 'The O.C.', te zijn tegengekomen. Zij is een van de actrices die mogelijk de rol van Supermans vriendin Lois Lane zou spelen. "Hey, zitten wij in 'Superman'?", vroeg hij haar. "Ze zei: 'Nee, volgens mij niet'", grapte hij.

Kevin Spacey staat bovenaan de lijst van Singer om de rol van aartsvijand Lex Luthor te spelen. De camera's beginnen in februari in Australië te draaien. 'Superman' gaat in de zomer van 2006 wereldwijd in première.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #141 Gepost op: 24-12-2004, 10:38:37 »

 
'Spider-Man 2' in '4K'
geplaatst: 22/12/2004 
'Spider-Man 2' wordt de eerste speelfilm die in '4K' vertoond gaat worden. '4K' is een stapje hoger dan 3D, waarbij de beelden op de filmbezoeker afkwamen. De speciale voorstelling van het spinnenmanvervolg vindt op 13 januari plaats in het Hollywood Pacific Theatre in Los Angeles.

"We hebben de nieuwe 4K filmprojector ontwikkeld om de bioscoopbezoekers een dynamische filmervaring te bezorgen, zoals ze die nog nooit eerder hebben meegemaakt", zegt Andrew Stucker, algemeen directeur van Sony Electronics.

Volgens de makers van de 4K-projector is 'Spider-Man 2' bij uitstek de film om het nieuwe digitale filmsysteem 'geheel tot zijn recht te laten komen'. "Sony's 4K digitale projectiesysteem is de meest ideale manier om deze film op de meest dramatische en visueel aantrekkelijke manier te vertonen", zegt vice-directeur van Sony Pictures Yair Landau. Voor het draaien van de film vindt een paneldiscussie plaats over de productie van Sam Raimi's film.

Sony wil in de toekomst meer van zijn speelfilms met een 4K-projector vertonen. "In de toekomst moet het de standaard worden", denkt Landau.
 


Oe! Dit lijkt me toch wel heel interessant   ::jaja::

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #142 Gepost op: 24-12-2004, 15:31:41 »
Binnenkort de CSC in 4K!
Take a glorious bite out of the whole world

Offline xmoix

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #143 Gepost op: 24-12-2004, 17:59:21 »
Binnenkort de CSC in 4K!

 ??? wat is dat?

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #144 Gepost op: 2-01-2005, 13:44:10 »
Ocean's nummer één met kerst
geplaatst: 28/12/2004 
'Ocean's Twelve' heeft zijn koppositie in de toptwintig van bestbezochte films in het Nederlandse kerstweekeinde weten te behouden. De film met Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon in de hoofdrollen heeft in twee weken bijna twee miljoen euro opgebracht.

De eerste nieuweling in de lijst was 'Alexander' van Oliver Stone op de vierde plaats. Op vijf kwam het magische sprookje 'Lemony Sicket's a series of unfortunate events' binnen. De verwachting is dat deze 'familiefilm' in de kerstvakantie meer bioscoopbezoekers zal trekken.

De film over het leven van de Amerikaanse songschrijver Cole Porter, getiteld 'De-Lovely', was nieuw op de twintigste plaats. De film draait in slechts tien bioscoopzalen. De beide computeranimatiefilms 'The Incredibles' en 'The Polar Express' wisten op twee en drie de rest van het kerstpubliek te verleiden. 'Pluk van de Petteflet', door velen gezien als een potentiële kersthit, zakte een plaats naar zes. 'Floris' is van de negende naar de zevende plaats gestegen. De Hitlerfilm 'Der Untergang' maakte in dit kerstweekend een vrije val van vier naar elf. De komende donderdag zijn er geen nieuwe premières. Op 6 januari gaan 'The Phantom of the Opera' en 'The Grudge' in première.
 
Potter best bekeken tv-film
geplaatst: 28/12/2004 
'Harry Potter and the Philosopher's Stone' heeft maandagavond 1,8 miljoen kijkers getrokken. Dat bericht SBS6 dinsdag. Het betrof de Nederlandse televisiepremière van de verfilming van het eerste boek over de jonge tovenaarsleerling. Volgens de zender is de film hiermee de best bekeken film op de Nederlandse televisie 'sinds jaren'.
Ondanks dat het eigenlijk een kinderfilm betreft, was het aantal kijkers in de leeftijd van 20 tot 49 jaar het grootst. SBS6 heeft geen plannen om de eerste 'Potter' 's middags voor kinderen uit te zenden.
De uitzending van de film 'Titanic' zorgde in april 2001 voor een kijkdichtheid van 1,7 miljoen mensen. Woensdagavond zendt de KRO het eerste deel uit van de 'Lord of the rings'-trilogie, 'The fellowship of the ring'.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #145 Gepost op: 3-01-2005, 15:11:46 »
Honderden films maken kans op Oscar
geplaatst: 29/12/2004  
In totaal 267 films maken kans op de felbegeerde Oscar, de belangrijkste filmprijs ter wereld. Vijf van deze films ontvangen eind januari een nominatie voor de titel beste film van 2004. De Academy of Motion Picture, Arts and Sciences, de organisatie van de Oscaruitreiking, hebben de eerste stemenveloppen het afgelopen weekeinde naar de honderden Academy-leden gestuurd. Onder hen bevinden zich sterren als Steven Spielberg, Tom Hanks en Julia Roberts. Films die getipt worden voor een nominatie zijn onder meer 'The Aviator', 'Million Dollar Baby', 'Sideways', 'Finding Neverland', 'Closer' en 'Ray'.


De relatiekomedie 'Sideways' ontving een paar weken geleden zeven nominaties voor een Golden Globe en geldt daarom als favoriet voor een Oscarnominatie. Martin Scorsese's 'The Aviator', met rollen voor Cate Blanchett, Jude Law en Leonardo DiCaprio als mijardair Howard Hughes, maakt dit jaar ook een grote kans. Johnny Depp als 'Peter Pan'-schrijver J.M. Barrie in 'Finding Neverland' behoort evenzeer tot de kanshebbers. Ook 'Million Dollar Baby' van en met Clint Eastwood, over een vrouwelijke bokser gespeeld door Hilary Swank, maakt een goede kans. De Nederlandse kickbokser Lucia Rijker speelt een bijrol in de film. 'Simon' maakt voor Nederland een kans genomineerd te worden voor beste buitenlandse film.

Het seksueel geladen relatiedrama 'Closer' met in de hoofdrollen Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman en Clive Owen, heeft bij de Globes vijf nominaties in de wacht gesleept. De filmstudio's zijn inmiddels druk bezig met het lobbyen van de stemmers, door hun films bij hen onder de aandacht te brengen. Dit doen ze door middel van advertenties in de vakbladen en door videobanden en dvd's te sturen naar alle Academy-leden. Soms komen deze zogenaamde 'screeners' op het internet terecht, zodat de film in de beste kwaliteit te downloaden is.

De Oscarceremonie vindt plaats op 27 februari in Hollywood.  

Shrek 2 levert in UK meeste geld op in 2004
geplaatst: 1/1/2005  
De film Shrek 2 heeft in Groot-Brittannië het meest opgeleverd van alle films die in 2004 zijn uitgebracht. In de top tien prijkt de animatiefilm met 48,1 miljoen pond (bijna zeventig miljoen euro) op de eerste plaats.

Deel drie 'De Gevangene van Azkaban' van Harry Potter volgt met een opbrengst van 36,1 miljoen pond (ruim 52 miljoen euro) op de tweede plek. 'Return of the King' van Lord of the Rings maakt de top drie compleet met 35,4 miljoen pond (ruim 51 miljoen euro). Maar liefst drie animatiefilms staan in de top tien van kaskrakers in Groot-Brittannië.

De complete top tien: 1. Shrek 2 met 48,1 miljoen pond (70 miljoen euro) 2. Harry Potter 3 met 36,1 miljoen pond (52 miljoen euro) 3. LOTR: Return of the king met 35,4 miljoen pond (51 miljoen euro) 4. Bridget Jones 2 met 33,6 miljoen pond (49 miljoen euro) 5. Spider-Man 2 met 26,7 miljoen pond (38 miljoen euro) 6. The Day after Tomorrow met 25,2 miljoen pond (36 miljoen euro) 7. Shark Tale met 22,8 miljoen pond (33 miljoen euro) 8. The Incredibles met 21,9 miljoen pond (32 miljoen euro) 9. Troy met 18 miljoen pond (26 miljoen euro) 10. I, Robot met 17,98 miljoen pond (26 miljoen euro).
 

The Fockers' blijven Amerika's favoriete schoonfamilie
geplaatst: 3/1/2005  
'Meet the Fockers' is dit weekeinde de hoogstgenoteerde film in de Amerikaanse bioscopen gebleven. De film met Dustin Hoffman en Barbra Streisand als Ben Stillers ouders haalde een bedrag op van 42,8 miljoen dollar (32 miljoen euro). Het vervolg op 'Meet the Parents' heeft in twee weken 163,4 miljoen dollar (122 miljoen euro) opgebracht. Hiermee heeft de film de concurrentie ver achter zich gelaten en is het de meest succesvolle film van het nieuwe jaar.

'Lemony Snicket's a Series of Unfortunate Events' was de op een na best bezochte film, met een omzet van 14,7 miljoen dollar (11 miljoen euro). Martin Scorsese's 'The Aviator', met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol, is in zijn derde week een plaats gestegen naar nummer drie. De Oscarkanshebber komt hiermee op een totaal van 31 miljoen dollar (23 miljoen euro). De komedies 'Fat Albert' en 'Ocean's Twelve' bezetten de vierde en vijfde plaats in de eerste top-vijftig van bestbezochte bioscoopfilms in Amerika in het nieuwe jaar.

'In Good Company', die in drie bioscopen in première is gegaan, kwam binnen op de 27e plaats. De film, met Dennis Quaid en Scarlett Johansson in de hoofdrollen, gaat over twee weken in meerdere theaters in Amerika draaien. 'Company' gaat over een man van middelbare leeftijd, die voor een veel jongere baas moet gaan werken.

'Meet the Fockers' gaat op 10 februari in Nederland in première.  

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #146 Gepost op: 4-01-2005, 14:26:40 »
'Ocean's' blijft 'king' in de bioscoop
geplaatst: 3/1/2005 
'Ocean's Twelve' is in het eerste weekeinde van de kerstvakantie de 'king' in de Nederlandse bioscopen gebleven. De misdaadfilm met George Clooney, Brad Pitt en Julia Roberts in de hoofdrollen, was goed voor een omzet van 590 duizend euro. De komedie heeft in drie weken tijd bijna 455 duizend bezoekers getrokken. Op de tweede plaats eindigden 'The Incredibles'. De nieuwe animatiefilm van de makers van 'Finding Nemo' heeft in zes weken ruim 480 duizend bezoekers getrokken.

'Alexander', de in Amerika geflopte film over het leven van Alexander de Grote, steeg in Nederland van de vierde naar de derde plek in de top-twintig. De bestbezochte familiefilm was 'Pluk van de Petteflet', op de vierde plaats. Het magische avontuur 'Lemony Snicket's: A series of unfortunate events' bezette in de kerstvakantie de vijfde plek. De enige film die echt over kerstmis gaat, 'The Polar Express', zakte drie plaatsen naar de zesde positie. Het Nederlandse 'Floris' moest genoegen nemen met een notering op de zevende plaats.

Donderdag gaat in Nederland de langverwachte verfilming van Andrew Lloyd Webbers 'The Phantom of the Opera' in première. Tevens gaat de griezelfilm 'The Grudge' draaien, met Sarah Michelle Gellar in de hoofdrol.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #147 Gepost op: 5-01-2005, 14:11:20 »
Kate Bosworth is Lois Lane
geplaatst: 3/1/2005 
Kate Bosworth heeft de rol van Lois Lane te pakken in de nieuwe Supermanfilm 'Superman returns'. De actrice wist haar vrouwelijke collega's Elisha Cuthbert, Claire Danes en Keri Russell voor te blijven. Naar verluidt vond regisseur Bryan Singer, van de 'X-Men'-films, de screentest van Bosworth als de nieuwsgierige collega van Clark Kent/Superman de beste.

Bosworth is bekend van rollen in films als 'Blue crush' en 'Win a Date with Tad Hamilton'. Tevens is zij de huidige vriendin van acteur Orlando Bloom. In de vorige vier films werd de rol van Lane gespeeld door Margot Kidder.

Naast Bosworth speelt de onbekende acteur Brandon Routh de rol van de roodblauwe superheld. De rol van persfotograaf Jimmy Olson zou al bezet zijn door Shawn Ashmore, met wie Singer eerder voor de 'X-Men'-films samenwerkte. Kevin Spacey zou de rol van slechterik Lex Luthor toebedeeld hebben gekregen. De opnamen voor de vijfde Supermanfilm beginnen in maart in Australië. De film gaat wereldwijd in de zomer van 2006 in première.

Leonardo DiCaprio stort geld voor Azië
geplaatst: 5/1/2005 
Leonardo DiCaprio heeft een donatie gedaan aan Unicef voor de getroffenen van de zeebeving in Azië. Hij wilde de hoogte niet bekendmaken. De acteur heeft in 1999 vier maanden op het eiland Phi Phi op Thailand doorgebracht, voor de filmopnamen van de film 'The Beach' uit 2000. "De ongelooflijke tsunami is vernietigend geweest, echt verwoestend", zei de acteur dinsdag.

De 30-jarige acteur is onder de indruk van de gevolgen van de natuurramp. "Het is een vreselijke situatie voor alle betrokkenen." Hij kon zich het eiland Phi Phi herinneren als 'een van de mooiste, puurste plaatsten' waar hij ooit in zijn leven geweest is. "Ik heb daar zulke goede ervaringen gehad en de mensen waren echt geweldig voor mij."

DiCaprio deed zijn uitspraken tijdens een persconferentie in Rome voor zijn nieuwe film 'The Aviator'. Regisseur Martin Scorsese en co-star Cate Blanchett waren ook in de Italiaanse hoofdstad aanwezig.
 
 
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #148 Gepost op: 7-01-2005, 11:59:50 »
Cameron gaat lingerie-model te lijf
geplaatst: 5/1/2005 
We nemen dit verhaal zelf met een korreltje zout, maar we wilden het jullie in ieder geval niet onthouden: het schijnt dat Cameron Diaz het lingerie-model Deanna Miller met ijsblokjes heeft bekogeld.

Cameron zat samen met Justin in een restaurant in New York te eten en daar bleek het model ook te zijn. Toen de actrice hoorde dat haar lover tijdens een photoshoot op de Bahama’s behoorlijk had lopen dollen met het model, werd zij stikjaloers. Vervolgens begon zij ijsblokjes tegen het achterhoofd van het nietsvermoedende model te knallen.
 
Popstars bij première sponsfilm
geplaatst: 6/1/2005 
Popstars-finalisten Men2B en Raffish geven een optreden na afloop van de ontbijtpremière van 'Spongebob-de film'.De première vindt op 29 januari plaats in bioscoop Pathé Arena in Amsterdam. Naast de Popstars treedt K-Liber op.

De bioscoopfilm rond de eigenwijze zeespons Spongebob Squarepants is vorig jaar met groot succes in Amerika uitgekomen. Zijn avonturen zijn in Nederland bij de kinderzender Nickelodeon te zien en worden niet alleen door kinderen bekeken, maar ook door volwassenen.

In de originele versie worden de stemmen onder meer verzorgd door Hollywoodsterren Alec Baldwin, Scarlett Johannson en David Hasselhoff, die in zijn Baywatchpak de gele spons op het strand tegenkomt. In de Nederlandstalige versie zijn de karakters ingesproken door onder anderen Birgit Schuurman, Tugo Gernandt en Bas Westerweel.

'Spongebob Squarepants-de film' gaat op 2 februari in Nederland in de bioscopen draaien

'Freddy vs. Jason 2' uitgesteld
geplaatst: 6/1/2005 
'Freddy vs. Jason 2' is voorlopig door filmstudio New Line Cinema in de ijskast gezet. "Voorlopig hebben we geen plannen om een vervolg te maken op 'Freddy vs. Jason'. De eerste film uit 2003 herbergt een gevecht tussen de twee grootste horror-iconen die Hollywood de laatste jaren heeft voortgebracht. Freddy Krueger uit de 'Nightmare on Elm street'-films neemt het op tegen Jason Voorhees uit de 'Friday the 13th'-reeks.

'Freddy vs. Jason' bracht twee jaar geleden 114 miljoen dollar op (88 miljoen euro). Daarom dacht de studio meteen aan een vervolg. Ook voor de 'Nightstalkers', personages uit 'Blade: Trinity', zit er momenteel geen eigen film in.

Men wil eerst zien hoe goed het derde deel van 'Blade' het doet op video en dvd. 'Blade: Trinity', met Wesley Snipes als half mens, half vampier, heeft in Amerika een teleurstellende release gehad, met een opbrengst van 48 miljoen dollar (37 miljoen euro). De Nightstalkers zijn vampierenjagers en worden in de film gespeeld door Ryan Reynolds en Jessica Biel.

'Blade: Trinity' opent in Nederland op 20 januari. 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #149 Gepost op: 7-01-2005, 15:26:12 »
Scorsese en Eastwood genomineerd voor regisseursprijs
geplaatst: 7/1/2005 
Martin Scorsese en Clint Eastwood zijn twee van de zes genomineerden voor de regisseursprijs van het Directors Guild of America. Scorsese heeft de nominatie ontvangen voor zijn film 'The Aviator'. Hierin speelt Leonardo DiCaprio de rol van miljardair Howard Hughes, die in de jaren dertig filmregisseur was in Hollywood. Later drukte Hughes ook zijn stempel op de ontwikkeling van de luchtvaart. Eastwood is genomineerd voor zijn film 'Million Dollar Baby', over de carrière van een vrouwelijke bokser.

De New Yorker Scorsese is in het verleden vijf keer overgeslagen voor deze prestigieuze prijs. Over het algemeen wordt hij door Hollywood-insiders dit jaar als de grote favoriet gezien voor de regieprijs en voor de Oscar. Medegenomineerden voor de Directors Guild of America Award voor 2005 zijn Marc Forster voor 'Finding Neverland', over het leven van 'Peter Pan'-schrijver J.M. Barrie, en Taylor Hackford voor zijn filmbiografie 'Ray' over soullegende Ray Charles. Tevens ontving Alexander Payne een nominatie voor zijn komedie 'Sideways', die met zeven Golden Globes-nominaties de favoriet is voor die prijs.

De winnaar van de Directors Guild of America Award, waarbij de aangesloten regisseurs een collega eren, wordt bekendgemaakt op 29 januari in Los Angeles.
 
Floris behaalt al voor einde kerstvakantie Gouden Film
geplaatst: 7/1/2005 
De spannende familie film Floris met in de hoofdrollen Michiel Huisman en Birgit Schuurman heeft al voor het einde van de kerstvakantie 100.000 bioscoopbezoekers getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film.

De film kreeg over de gehele linie positieve recensies, maar wist tijdens de kerstdagen nog geen overweldigende bezoekersaantallen te halen. "Pas in de afgelopen week gingen gezinnen naar de bioscoop. Blijkbaar heeft goede mond-tot-mond reclame haar werk gedaan, waardoor Floris na een aarzelende start nu toch een succes wordt", aldus producenten Nijenhuis en de Levita.

In Floris, gebaseerd op de gelijknamige legendarische televisieserie, wil Floris jr. zijn vader bewijzen dat ook hij een held kan zijn door ervoor te zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met Pi neemt hij het op tegen de Hertogin van Gelre en haar kompanen. Het scenario van Floris is geschreven door Gerard Soeteman, die eveneens de oorspronkelijke serie heeft bedacht en geschreven. Jean van de Velde regisseerde de film.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

Floris is geproduceerd door NL Film & Televisie, productiebedrijf van Alain de Levita en Johan Nijenhuis. Coproducent van de film is de KRO. Universal Pictures (Benelux) en Independent Films hebben de film uitgebracht. De film is sinds 16 december in de bioscopen te zien en draait momenteel in 101 zalen.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Ander Showbiz nieuws
« Reactie #150 Gepost op: 8-01-2005, 10:51:26 »
Wereldtournee U2 op losse schroeven
vrijdag 07 januari 2005 16:45   

 
 
De wereldtournee van U2 staat op losse schroeven. Nadat er in eerste instantie een aantal data was geschrapt is de 'How To Dismanle An Atomic Bomb'-tournee voorlopig opgeschort. Op 1 maart had de wereldtournee van start moeten gaan in Miami en er zouden in totaal 115 shows worden gegeven. Volgens het Amerikaanse muziekblad 'Rolling Stone' is het onzeker of de tournee op de geplande datum van start gaat. Het zou zelfs onzeker zijn of er dit jaar nog wel een tournee komt van U2. Een van de bandleden zou namelijk te horen hebben gekregen dat iemand uit zijn naaste omgeving zeer ernstig ziek is. De manager van U2, Paul McGuiness, weigert commentaar te geven op de geruchten. Wel heeft hij de persconferentie over de wereldtournee afgeblazen. Het optreden op 13 februari tijdens de uitreiking van de Grammy?s gaat volgens McGuiness wel gewoon door.

 
 
Kleuter aan de top van Duitse hitlijsten
vrijdag 07 januari 2005 14:15   

 
 
Over de hele wereld staan sterren zoals U2, Robbie Williams en Kylie Minogue hoog in de hitlijsten. In de meeste landen voeren de wereldsterren ook de hitlijsten aan, behalve in Duitsland. Bij onze Oosterburen moeten alle grote namen hun meerdere erkennen in een 4-jarig meisje. Joy Gruttmann uit Keulen is de jongste zangeres uit de Duitse muziekgeschiedenis die de hitlijst aanvoert. Ze staat op de eerste plaats met het nummer 'Schnappi - Das Kleine Krokodil' en verslaat daarmee Kylie Minogue met 'I Believe In You'. Het liedje over de kleine krokodil Schnappi is eigenlijk een slaapliedje, maar voor de gelegenheid als single uitgebracht. Heel Duitsland is laaiend enthousiast over de jonge zangeres en dus vliegen de singles over de toonbank. Naast het nummer zijn ook de Schnappi baseballpetjes, T-shirts, video's, dvd's en videogames niet aan te slepen bij onze Oosterburen.

radio538.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #151 Gepost op: 8-01-2005, 13:00:56 »
Nederlands succesje
geplaatst: 5/1/2005 
De vooraanstaande Amerikaanse filmrecensent Harry Knowles heeft 'Ja zuster, nee zuster' in zijn top 10 van meest favoriete films van 2004 opgenomen. Volgens hem is de film totaal ten onrechte alleen geliefd bij homo’s, omdat het voor iedereen de moeite waard is.

Hij was erg onder de indruk van de Nederlandse cast. Tjitske Reidinga vergelijkt hij met Shirley MacClaine en Loes Lucca is volgens hem een mix van Ethel Merman en Lucille Ball. Over Paul Kooij is hij helemaal lyrisch: hij noemt hem een genie.

In Knowles top 10 staan verder films als 'The Incredibles', 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' en 'The Aviator'. Niet slecht om daar met een Nederlandse film tussen te staan dus!
 

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Ander Showbiz nieuws
« Reactie #152 Gepost op: 8-01-2005, 13:12:57 »
Fear Factor

Een Amerikaanse kijker heeft het tv-programma 'Fear Factor' voor de rechter gesleept, vanwege het zien van het eten van ratten. De 49-jarige Austin Aitken zegt 'over zijn nek te zijn gegaan' gedurende een aflevering van het spelprogramma, waarin de kandidaten ratten aten die waren gemixt in een blender.

Hij eist een bedrag van 2,5 miljoen dollar (1,9 miljoen euro) van de Amerikaanse zender NBC. Aitken had geen problemen met afleveringen waarbij de kandidaten wormen en insecten voor geld moesten eten. Maar het eten van de knaagdieren ging hem 'te ver'.

"Het is soms gewoon barbaars wat ze van die deelnemers vragen", aldus Aitken in een verklaring donderdag. In zijn aanklacht schrijft hij dat door het kijken naar de show 'zijn bloeddruk omhoog ging'. Dit resulteerde in duizeligheid en overgeven. Omdat hij helemaal van de kaart was, liep hij keihard tegen een deur aan. Dit veroorzaakte 'pijn, lijden en verwondingen'. Hij zei verder dat hij niet snel genoeg zijn televisie uit had kunnen zetten. NBC heeft laten weten dat hele rechtszaak 'nergens op gestoeld is'. Novum


Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline D**n

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Go Karel!
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #153 Gepost op: 8-01-2005, 18:44:42 »
Nederlands succesje
geplaatst: 5/1/2005
De vooraanstaande Amerikaanse filmrecensent Harry Knowles heeft 'Ja zuster, nee zuster' in zijn top 10 van meest favoriete films van 2004 opgenomen. Volgens hem is de film totaal ten onrechte alleen geliefd bij homo’s, omdat het voor iedereen de moeite waard is.

Hij was erg onder de indruk van de Nederlandse cast. Tjitske Reidinga vergelijkt hij met Shirley MacClaine en Loes Lucca is volgens hem een mix van Ethel Merman en Lucille Ball. Over Paul Kooij is hij helemaal lyrisch: hij noemt hem een genie.

In Knowles top 10 staan verder films als 'The Incredibles', 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' en 'The Aviator'. Niet slecht om daar met een Nederlandse film tussen te staan dus!
 

movie-alert.nl
::rofl::
Take a glorious bite out of the whole world

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #154 Gepost op: 10-01-2005, 15:28:21 »
Gemixte Star Wars cast op de foto
geplaatst: 6/1/2005 
Met zes Star Wars films verzamel je een behoorlijke groep acteurs bij elkaar. Tweeëntwintig van de meest belangrijke castleden zijn gezamenlijk op de foto gegaan voor het blad Vanity Fair. Het is een mooie mix geworden van zowel de originele cast, als die van de drie nieuwe films.

Naast de personages R2-D2 en C3PO zijn op de foto Harrison Ford, Natalie Portman en Ewan McGregor te zien. Ook regisseur George Lucas, Samuel L. Jackson, Liam Neeson en de eerste Luke Skywalker-vertolker Mark Hamill zijn van de partij. Van het laatste deel, Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, die vanaf 19 mei in de Nederlandse bios zal draaien, wordt overigens al gezegd dat het de engste uit de hele reeks zal gaan worden.

Acteur gevonden voor 'Basic Instinct 2'
geplaatst: 7/1/2005 
Acteur David Morrissey is bereid gevonden naast Sharon Stone in 'Basic Instinct 2' te spelen. Stone keurde daarvoor bijna alle acteurs als haar tegenspelers af, omdat ze niet 'goed genoeg' zouden zijn. Nu is de Britse Morrissey door de strenge keuring van Stone heen gekomen. De regie van het vervolg, dat de ondertitel 'Risk Addiction' draagt, is in handen van Michael Caton-Jones, die verantwoordelijk was voor 'Scandal' en 'The Jackal'.

In het script verhuist Stone's personage Catherine Tramell van San Fransisco naar Londen, waar zij al snel op het slechte pad raakt. Morrissey speelt in deel twee de rol van de crimineel psycholoog, die de taak krijgt haar persoonlijkheid te doorgronden. 'Ze zou in hem wel eens haar perfecte tegenstander gevonden kunnen hebben'. Paul Verhoeven, de regisseur van het origineel uit 1992, liet al snel weten geen zin in een vervolg te hebben. Daarna ontstond er een getouwtrek, waarbij La Stone zelfs een rechtszaak tegen de producenten aanspande, wegens contractbreuk.

De opnames gaan dan toch in maart in de Britse hoofdstad van start. Morrissey filmt op dit moment samen met Jennifer Aniston en Clive Owen de thriller 'Derailed'. 'Basic Instinct 2: Risk Addiction' wordt in 2006 in de bioscopen verwacht.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #155 Gepost op: 10-01-2005, 15:29:26 »
Kilmer verpestte met opzet scènes
geplaatst: 9/1/2005  
Val Kilmer heeft tijdens de opnames van 'Alexander' met opzet een aantal scènes verpest. Het gaat voornamelijk om de liefdesscènes die Kilmer met tegenspeelster Angelina Jolie moest opnemen. Wanneer hij bijna aan het einde van de take was, deed hij iets waardoor de scène over moest. "Mijn rol als koning bestond vooral uit het op bed gooien van Jolie en haar heen en weer slingeren. En dat is toch de meeste lol dat een man ooit kan hebben met en vrouw", gaf de acteur toe.

Hij zei verder dat niemand dit ooit aan regisseur Oliver Stone mocht vertellen. "Ik bleef de steeds de hele sexy stukjes uit de scènes verpesten, zodat ze steeds weer over moesten. Ik heb dat ongeveer vier maanden volgehouden en iemand heeft me miljoenen dollars voor dat genot betaald", aldus de acteur.

De film zelf heeft zich in Nederland gedurende de kerstvakantie redelijk staande weten te houden, met een derde plaats in de top-twintig van bestbezochte bioscoopfilms. In Amerika is 'Alexander' jammerlijk geflopt.
 
Eastwoods 'Baby' beste film volgens Amerikaanse filmcritici
geplaatst: 9/1/2005  
Clint Eastwoods film 'Million Dollar Baby' is door de belangrijkste filmcritici in Amerika uitgeroepen tot beste film van vorig jaar. Dit gebeurde zaterdagavond tijdens de jaarlijkse ceremonie van de National Society of Film Critics in restaurant Sardi's in New York.

Eastwood's hoofdrolspeelster Hilary Swank moest de eer van beste actrice delen met Imelda Staunton, uit 'Vera Drake'. Eastwood zelf moest de prijs voor beste regisseur laten aan de Chinees Zhang Yimou voor zijn regie van 'House of the Flying Daggers'.

In 'Baby' traint Eastwood Swank een professionele bokster te worden. De komedie 'Sideways' van Alexander Payne eindigde als 'runner-up'.

Jamie Foxx werd voor maar liefst twee rollen in het zonnetje gezet. Ten eerste voor zijn optreden als soullegende Ray Charles in 'Ray' en ten tweede voor de door Tom Cruise gekidnapte taxichauffeur in 'Collateral'.

De prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke bijrol waren beiden afkomstig uit 'Sideways' en gingen naar Thomas Haden Church en Virginia Madsen. De 56 leden van de Society werken allen voor de belangrijkste Amerikaanse kranten en magazines.

 
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #156 Gepost op: 10-01-2005, 15:29:38 »
'Fahrenheit' en 'Passion' People's Choice
geplaatst: 10/1/2005 
'Fahrenheit 9/11' en 'The Passion of the Christ' zijn de filmwinnaars geworden van de People's Choice Awards. De documentaire van Michael Moore, waarin hij een kritische blik werpt op het presidentschap van George W. Bush, werd door het Amerikaanse publiek boven filmhits als 'Shrek 2' en 'Spider-Man 2' verkozen. Moore zei in zijn speech 'verbaasd' te zijn dat het publiek op zijn film had gestemd. "Ik beschouw deze prijs als een uitnodiging nog meer 'Fahrenheit 9/11s' te gaan maken", aldus Moore.

De andere winnaar was Mel Gibsons relaas over de laatste uren van Jezus in 'The Passion of the Christ'. Gibson wist hierdoor films als 'Collateral', 'Finding Neverland' en 'The Bourne Supremacy' achter zich te houden. Gibson liet weten dat 'de prijs deze keer veel meer voor hem betekende' dan voorheen. "Ik vertrouwde op jullie en jullie waren er voor mij", richtte de regisseur zich tot het publiek. "Als jullie er niet waren geweest, dan was het een flop geweest", zei hij.

In de andere filmcategorieën won 'Shrek 2' de publieksprijzen voor zowel beste komedie en beste animatiefilm als beste vervolgfilm. De favoriete vrouwelijke filmster werd Julia Roberts en het Amerikaanse publiek vond Johnny Depp haar favoriete mannelijke collega. De prijzen voor beste acteur en actrice gingen naar Brad Pitt en Renee Zellweger. De avond werd aan elkaar gepraat door Jason Alexander en Malcolm Jamal-Warner. Het Amerikaanse publiek kon door middel van stemmen via internet zijn keuze maken.
 
Amerika blijft bij 'Fockers' op visite komen
geplaatst: 10/1/2005 
'Meet the Fockers' was dit weekeinde voor de derde keer op rij de meest favoriete schoonfamilie van Amerika. De vervolgfilm op 'Meet the parents' wist in zijn derde weekeinde 28,5 miljoen dollar (21,6 miljoen euro) op te brengen. In totaal hebben Ben Stiller en zijn ouders, Dustin Hoffman en Barbra Streisand, 204 miljoen dollar (154,8 miljoen euro) in de Verenigde Staten verdiend. De komedie wist de nieuwe horrorthriller 'White noise' net voor te blijven.

Deze film, waarin acteur Michael Keaton zijn terugkeer maakt in de hoogste regionen van de Amerikaanse 'box office', was met 24 miljoen dollar (18,2 miljoen euro) goed voor de tweede plaats. 'White noise' gaat over het gegeven dat overledenen contact met levenden proberen te maken door middel van geluid. Martin Scorsese's 'The aviator' bezet de derde plaats. De film heeft in vier weken 42,9 miljoen dollar (33 miljoen euro) opgebracht.

Vrijdag gaat in de VS de nieuwe actiefilm 'Elektra' in première, met Jennifer Garner in de hoofdrol. Ook de nieuwe animatiefilm 'Racing stripes', over een racende zebra, gaat die dag draaien. Samuel L. Jackson betreedt als 'Coach Carter' vanaf vrijdag ook de bioscooparena. 'White noise' heeft in Nederland nog geen releasedatum. 'Fockers' opent op 10 februari in de Nederlandse bioscopen.

movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #157 Gepost op: 11-01-2005, 16:37:50 »
Spielberg wil sterren voor nieuwe animatiefilm
geplaatst: 11/1/2005 
Regisseur Steven Spielberg wil voor zijn nieuwste animatiefilm grote sterren inzetten. Naast Nicole Kidman en Johnny Depp wordt 'Eastenders'-acteur Shane Richie genoemd.

De 40-jarige Richie, die in de Engelse tv-serie 'Eastenders' de rol speelt van Alfie Moon, zal in de animatiefilm van Spielberg's filmmaatschappij 'Dreamworks' de stem voor zijn rekening nemen van een rat. De werktitel van de film is 'Flushed Away'.

Spielberg is zo enthousiast over de acteur dat hij hem ook in een tweede film een rol heeft aangeboden, naast 'Fawlty Towers'-acteur John Cleese en 'Titanic'-actrice Kate Winslet.

De geruchten dat Richie voor deze films 'Eastenders' zou verlaten, worden ontkend door de manager van de acteur, Phil Dale. "Shane heeft voor deze films verlof opgenomen."

Het is nog niet bekend wanneer de films in première gaan.
 
Cameron wil geen sterren in zijn film
geplaatst: 11/1/2005 
De volgende film van regisseur James Cameron zal niet overlopen van Hollywood-sterren. Cameron gaat het Japanse stripverhaal 'Battle Angel Alita' verfilmen. Hij zegt dat de film 'deels 'live-action' en deels computeranimatie wordt.

"De hoofdpersoon van 'Alita' wordt door een bekende actrice gespeeld, maar het wordt zeker geen sterrenfilm. En voor het grootste gedeelte is Alita computergeanimeerd", zei Cameron tijdens een interview voor zijn 3-D-documentaire 'Aliens of the deep'.

De 'Titanic'-regisseur zegt verder dat hij met dit project gewacht heeft, omdat hij de film in 3-D wil opnemen. "In de zomer van 2007 zullen de meeste bioscopen uitgerust zijn met D-Cinema, ofwel digitale cinema", voorspelt Cameron. "Hopelijk heb ik hem voor een release in 2007 af."

Cameron heeft sinds 'Titanic' in 1999 geen avondvullende speelfilm meer gemaakt.
 
Jackman gaat musicals maken voor Disney
geplaatst: 11/1/2005 
De Australische acteur Hugh Jackman heeft met Disney een deal gesloten om samen theatermusicals te ontwikkelen. Jackman, bekend van zijn rollen in de "X-Men'-films en 'Van Helsing', is tevens een bekend zanger. Vorig jaar stond hij een aantal maanden op Broadway in de musicalproductie 'The Boy from Oz'. Na het zien van deze voorstelling besloten Disney-bazen Dick Cook en Nina Jacobson met de acteur in zee te gaan.

Jackman ziet het zingen in een musical als een uitdaging. "Als kunstvorm is de musical de Mount Everest. Moeilijk om te doen, maar tijdloos en stimulerend als het werkt. En als het slecht gedaan wordt, dan stinkt het ook een uur in de wind", zegt de acteur vanaf de filmset van Darren Aranofsky's 'The Fountain'. Hij zegt verder dat het de bedoeling is dat drie verschillende projecten tegelijk worden ontwikkeld. Hij hoopt niet dat daar een 'remake' tussen zit.

Jackman gaat zich na 'The Fountain' storten op 'X-Men 3' en zijn eigen 'Wolverine'-film.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #158 Gepost op: 14-01-2005, 17:01:54 »
LotR verslaat Harry Potter
geplaatst: 11/1/2005 
Het is een goed jaar geweest voor de Nederlandse bioscopen. In 2004 zagen maar liefst 22 miljoen mensen een film in de bios. De succesvolste film was The Lord of the Rings: The Return of the King. Die bracht met 1.064.227 bezoekers €8.604.167 op. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban komt direct daarna: met 1.234.447 bezoekers werd €8.337.946 verdiend. Shrek 2 was met 977.143 bezoekers ook nog goed voor €6.021.103.

De best bezochte Nederlandse films waren Shouf Shouf Habibi (317.520 bezoekers), Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon (278.989) en Pluk van de Petteflet (245.438). In 2004 bezochten in totaal ruim 2,1 miljoen mensen een Nederlandse film.
 
'Materials' duurder dan 'Rings'
geplaatst: 11/1/2005 
De productie van de 'His Dark Materials'-filmtrilogie wordt duurder dan de drie 'Lord of the Rings'-films. New Line Cinema, de studio achter de 'Rings'-films, zegt voor de productie van de 'Materials'-films ver boven het 'Rings'-budget van 350 miljoen dollar (270 miljoen euro) uit te komen.

De 'Materials'-films zijn gebaseerd op de boekenreeks van Philip Pullman. Als de eerste verfilming, 'The Golden Compass' een succes blijkt, worden de volgende twee delen achter elkaar opgenomen. New Line begint dit jaar met de productie van de film, die 150 miljoen dollar (115 miljoen euro) moet kosten.

Half december liet regisseur Chris Weitz, bekend van 'About a Boy', aan de studio weten de eerste film toch niet te willen maken. Hij zou de complexiteit van de speciale effecten nog niet aankunnen. Weitz' overname van Tom Stoppards originele script wordt waarschijnlijk wel gebruikt. De studio is momenteel naarstig op zoek naar de juiste filmmaker voor de job.

'The Golden Compass' gaat over een meisje dat een magische reis maakt om haar ontvoerde vriend te redden. Op haar reis ontmoet ze heksen, pratende dieren en engelen. Het fantasiespektakel draait niet eerder dan met kerstmis volgend jaar in de bioscopen.
 
Meeste nominaties SAG Awards voor 'Sideways'
geplaatst: 12/1/2005 
De Amerikaanse film 'Sideways' heeft dinsdag vier nominaties ontvangen voor de jaarlijkse Screen Actors Guild Awards (SAG Awards). De komedie is onder meer genomineerd in de categorieën 'beste acteur' (Paul Giamatti), 'beste mannelijke bijrol' (Thomas Haden Church) en 'beste cast'. Ook Virginia Madsen werd genomineerd voor 'beste vrouwelijke bijrol' in de film van Alexander Payne. De SAG reikt jaarlijks prijzen uit voor de beste acteerprestaties op televisie en in films.

Vier andere films werden beloond met drie acteernominaties. Leonardo DiCaprio kreeg een nominatie voor 'The aviator'. Zijn collega Johnny Depp werd genomineerd voor zijn rol van schrijver J.M. Barrie in 'Findig Neverland'. Voor het waargebeurde 'Hotel Rwanda' kreeg Don Cheadle een nominatie. En voor Clint Eastwoods 'Million dollar baby' ontvingen zowel hoofdrolspeelster Hilary Swank als bijrolspeler Morgan Freeman een SAG-nominatie.

'Sideways' is tevens genomineerd voor zeven Golden Globes. Deze filmprijzen worden zondag uitgereikt in Hollywood. De SAG Awards worden op 5 februari in Los Angeles uitgereikt.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Algemeen filmnieuws
« Reactie #159 Gepost op: 14-01-2005, 17:03:28 »
'Scheepsjongens van Bontekoe' verfilmd
geplaatst: 12/1/2005 
Het verhaal 'De Scheepsjongens van Bontekoe' van schrijver Johan Fabricius wordt verfilmd. Steven de Jong, die eerder verantwoordelijk was voor het succes van 'De Schippers van de Kameleon', staat aan het roer van de avonturenfilm. De titel van de verfilming kan volgens de makers nog veranderen. Eind 2003 ging de musicalversie van het jeugdboek in première, met onder anderen Lottie Hellingman en Frans van Deursen in de hoofdrollen.

Het verhaal gaat over drie jongens, Hajo, Padde en Rolf, die in de zeventiende eeuw als scheepsjongens op een VOC-schip meereizen naar de Oost. Na het doorstaan van schipbreuk, tropische ziektes, stormen en moordaanslagen keren ze terug als volwassen mannen. Wie de hoofdrollen in de film gaan spelen, is nog niet bekend. De Jong wil in het najaar met de opnamen beginnen, waarna de film volgend jaar in de bioscopen moet verschijnen.

Deze zomer volgt 'Kameleon 2', het vervolg op de succesvolle Kameleonfilm uit 2003. Deel twee draait vanaf 29 juni in de Nederlandse bioscopen.
 
Abrams regisseert 'The Good Sailor'
geplaatst: 12/1/2005 
J.J. Abrams is gevraagd de film 'The Good Sailor' te regisseren. Abrams is bekend als bedenker van de actieserie 'Alias' en de avonturenserie 'Lost', die vanaf begin maart door SBS6 wordt uitgezonden. 'The Good Sailor' draait om het waargebeurde verhaal van een gezonken boot ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Abrams zal zich dit jaar eerst werpen op het derde deel uit de 'Mission: Impossible'-reeks, met Tom Cruise als superspion Ethan Hunt.

'The Good Sailor' gaat over een jongen van 12 jaar die voor een schoolproject over de overlevenden van de zeeramp wil spreken. Honderden soldaten zijn tijdens een aanval omgekomen. Ongeveer negenhonderd overlevenden moeten zich in leven zien te houden in de met haaien bezaaide oceaan.

Na vijf dagen worden de drenkelingen gevonden; 319 mensen hadden die periode overleefd. De kapitein van het schip, Charles McVay III, werd destijds voor de rechter gedaagd en veroordeeld. Dankzij het schoolproject van de jongen in de jaren negentig wordt de kapitein alsnog vrijgesproken.

'The Good Sailor' gaat in 2006 in première.
 
Neeson is Spielbergs 'Lincoln'
geplaatst: 12/1/2005 
Liam Neeson is in gesprek met Steven Spielberg om de rol te spelen van Abraham Lincoln. Het gaat om een filmbiografie van de beroemde Amerikaanse president, die Spielberg sinds jaren in ontwikkeling heeft. De film richt zich voornamelijk op de overwinning van Lincoln met de noordelijke staten tegen het zuiden in de Amerikaanse Burgeroorlog.

Neeson werkte eerder met de regisseur in de film 'Schindler's List'. Het script voor de nog titelloze Lincoln-film is gebaseerd op het boek 'The Uniter: the Genius of Abraham Lincoln' van Doris Kearns Goodwin dat dit najaar wordt gepubliceerd.

Spielberg is op dit moment met Tom Cruise aan het werk voor het sciencefictionspektakel 'War of the Worlds'. De opnamen hiervoor eindigen aan het einde van maart. De film moet daarna in een razend tempo in elkaar worden gezet, om de releasedatum van 29 juni te halen. Door de Lincoln-film komt Spielbergs geplande project over de gijzeling van atleten tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München op de tocht te staan. De opnamen voor het Lincoln-project beginnen volgend jaar januari.

Neeson is dit jaar te zien als seksexpert in 'Kinsey', als kruistochtvaarder in 'Kingdom of Heaven' en als Batman's mentor in 'Batman Begins'.
 
movie-alert.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!