Auteur Topic: Corona / COVID-19  (gelezen 124857 keer)

Offline Pač

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
 • Welk lied beeld ik uit?! (Zie het puzzeltopic!)
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1520 Gepost op: 19-02-2021, 16:36:24 »
Over een andere rechtszaak gesproken: blijkbaar is het stemrecht ook niet zo belangrijk in Nederland als je gehandicapt of chronisch ziek bent :-\\ https://nos.nl/artikel/2369350-rechter-poststemmen-hoeft-niet-verruimd-te-worden-bij-verkiezingen.html
Ik ben ook niet vrolijk van deze uitslag ::ohno:: Het lijkt me toch evident dat wanneer er zo'n tweedeling ontstaat tussen mensen die redelijk zonder zorgen zouden durven stemmen en de mensen die dit niet willen, kunnen of durven, dit de uitslag van de verkiezingen kan bepalen. Als straks de opkomst flink tegen blijkt te vallen, hoop ik niet dat we vier jaar aan zo'n kabinet vast moeten zitten. Ongeacht of de uitslag me zint of niet. Hoe dan ook zal de uitslag een vertekend beeld geven wanneer je het mensen zo lastig maakt om te stemmen. Voor jou is het al helemaal erg, maar wat als ik op 17 maart een simpel koutje heb gevat? Wie garandeert mij dat ik zo snel een volmacht kan geven (terwijl ik eigenlijk elk fysiek contact moet vermijden)? Moet ik dan maar mijn stemrecht weggooien, of mensen risico laten lopen op een besmetting?

Natuurlijk is uitstel van verkiezingen onwenselijk, maar dit had je aan kunnen zien komen.
...f niet!

Offline joligmolletje

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1521 Gepost op: 19-02-2021, 17:09:30 »
maar wat als ik op 17 maart een simpel koutje heb gevat? Wie garandeert mij dat ik zo snel een volmacht kan geven (terwijl ik eigenlijk elk fysiek contact moet vermijden)? Moet ik dan maar mijn stemrecht weggooien, of mensen risico laten lopen op een besmetting?

Natuurlijk is uitstel van verkiezingen onwenselijk, maar dit had je aan kunnen zien komen.

Dat is ook precies mijn bezwaar. Als ik in quarantaine moet, moeten de mensen die dicht bij mij staan dat ook. Dus ik moet mijn stem weg gaan geven aan iemand die verder weg van mij staat, bijvoorbeeld mijn buurman. Ik kan hem immers niet weggeven aan iemand die wel heel nauw bij mij staat maar in een andere gemeente woont (want dan moet ik mijn volmacht al veel eerder geregeld hebben). Kortom, deze stemming kan nooit goed gaan!

Offline Starlight

 • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1522 Gepost op: 19-02-2021, 17:17:25 »
Net een stuk van op 1 van gisteren gezien waarbij een man pleit voor herstel nl om de scholen weer open te stellen zodat jongeren weer vrijheid krijgen.  De presentatrice vraagt hem drie keer de vraag of dit plan niet betekent dat de kwertsbaren in de samenleving dan zichzelf maar moeten beschermen , waar hij nul keer inhoudelijk op wil ingaan en steeds maar de vrijheid van jongeren benadrukt.
Die mensen van Herstel NL zijn idd voor segregatie van de risicogroepen. Kan volgens hen in leegstaande hotels en vakantieparken. Die helemaal niet eens leegstaan als je de rest van de samenleving weer opengooit ::) Daarnaast ging het buiten de deur houden van het virus ook heel goed in verzorgingshuizen natuurlijk :-X En naast onethisch is hun plan dan ook nog eens op letterlijk elk niveau onhaalbaar (ze geloven o.a. in groepsimmuniteit, en niet in long-covid en aerosolen). Vond het bizar dat dit zoveel media-aandacht krijgt.

Voor jou is het al helemaal erg, maar wat als ik op 17 maart een simpel koutje heb gevat? Wie garandeert mij dat ik zo snel een volmacht kan geven (terwijl ik eigenlijk elk fysiek contact moet vermijden)? Moet ik dan maar mijn stemrecht weggooien, of mensen risico laten lopen op een besmetting?
Ja, dat is ook een probleem idd. Ik denk dat de meeste mensen die 's morgens wakker worden met een snotneus gewoon gaan stemmen. Veel mensen denken toch al snel "ach, zal wel een koutje zijn".

Zelf was ik van plan op een rustig moment met een FFP2-masker te gaan, maar als het inderdaad klopt dat ze mogen vragen die af te zetten voor de identificatie, dan weet ik nog niet wat het beste gaat zijn. We zijn hier thuis allemaal risicogroep, en al was dat niet zo geweest: als 1 persoon van een gezin gaat stemmen en die raakt daar besmet, neemt die het wel mee naar huis.

En dat de regering er niet bij stilstaat dat er risicogroepen onder de 70 zijn: ik ben boos maar niet verbaasd. Maar dat er niet eens een goed plan is voor mensen in quarantaine? Dan ga je toch bijna denken dat ze er gewoon op hebben gehoopt dat het in maart allemaal over zou zijn ipv fatsoenlijk iets te regelen. Of, en dat is misschien al te cynisch, dat het in hun voordeel zou uitwerken als de opkomst laag is :-X
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"

Offline Syllie10

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1523 Gepost op: 19-02-2021, 18:11:06 »
Heb even flink bij moeten lezen want zelf niet veel online de laatste tijd.
Deels herstellen van vorig jaar, deels wil mijn hoofd gewoon niet registreren (zoals ik het maar even  zal noemen)

Ik las tussen alle discussie door dat de angst mensen verlamt en daardoor niet afspreken met mensen (loezel geloof ik ook)
Ik snap die angst compleet. Vorig jaar vond ik alle contacten doodeng. Stel je dat ik het had en door zou geven, of zou krijgen. Wilde alleen buiten afspreken of in ieder geval met alle ramen open.
14/15 november heel hard getwijfeld om naar pap en zusje te gaan omdat het sterfdag mams en verjaardag paps was. Uiteindelijk niet gegaan vanwege dat ik geen energie had en net voor de bestralingen zat en die week testte ik positief. Dus was zo blij dat ik dat niet gedaan had. Daarna kreeg zusje en zwager Corona via vriendin en ook hun waren altijd voorzichtig genoeg.

Maar besefte daardoor ook dat de kans dat ze het van mij kregen, net zo groot was als dat ze het van een ander kregen. Ik weet ook niet van wie of waar ik het opgelopen heb.

Dus probeer de angst toch een stukje los te laten als de behoefte echt zo nodig is om iemand te zien. Ik heb in januari dit jaar geen mens gezien en heb gegild, want het voelde zo eenzaam (wat ik overigens altijd al wel heb)

Hopelijk komt er met het mooie weer dit weekend een ruimte om buiten af te spreken waarbij je ook de afstand kunt houden.  ::hug::
Maar probeer ook los te laten, want juist het vasthouden van spanning verzwakt je immuun.

De uitweg uit deze pandemie zie ik ook niet gebeuren op korte termijn. Niet linksom en niet rechtsom, maar hopelijk komt er inderdaad een soort van perspectief en kunnen bedrijven weer op een manier open.

Wat ik wel heb is de discussie hoe zielig het is voor..... die groep...... Voor iedereen en elke leeftijdsgroep is het moeilijk. Ik zie niet in waarom het voor de ene groep erger is dan voor de andere groep, maar wellicht ben ik daar te "hard" in.

En voor degene die het interessant vinden. Op Netflix staat de serie Pandemic. Heeft op zich niets met Corona te maken, maar wel hoe ze griepvirus, Ebola, varkensgriep enz. door de hele wereld opzoeken, proberen onder controle te krijgen en hoe ze een vaccin ontwikkelen die alle soorten griep kunnen "doden". Er komt een heel klein stukje over anti vaxxers in voor.

De serie is wel "betaald" door de vaccinwereld, maar ik vond het wel een goede serie verder qua informatie over hoe virussen werken / verspreiden. 

Offline AaPje16

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • ▐ ●▼■
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1524 Gepost op: 19-02-2021, 23:14:17 »
Bedankt dat jullie ons wel zien en zelf ook door hebben dat onze rechten worden afgepakt (of iig besproken wordt dat te doen) En dat jullie dat ook niet ok vinden <3
I won't worry my life away. I choose to be happy!

Online Brtdm

 • Forumlid
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1525 Gepost op: 20-02-2021, 23:02:10 »
Volgens Q-anon is Jaap van Dissel direct betrokken bij de moord op Marianne Vaatstra en Nicky Verstappen.

*zoekt een overdreven zucht-emoji*
Zijn daar eigenlijk al T-shirts van?

Online Bodejos

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Kentucky Fried Splinter
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1526 Gepost op: 21-02-2021, 12:21:34 »
Zo jammer dat dit soort mafkezen niet 1 op 1 opgepakt kan worden.
Kippig. En nog doof k!

Online Loezel

 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1527 Gepost op: 21-02-2021, 16:01:24 »
Ik heb weer twee weken tussen de snotneus kinderen gewerkt, dus ik mocht vandaag mijn 6e Coronatest doen. Om 8.00 de afspraak gemaakt, om 10.30 kon ik terecht en om 12.30 had ik de uitslag (negatief) en dat bij de GGD. Ik had nu deze weg gekozen omdat het toch weekend was, maar ik kan me niet voorstellen dat het via de voorrangprocedure (die wij ook kunnen volgen) veel sneller gaat.

Ik ben inmiddels wel benieuwd op welk aantal Coronatesten ik uiteindelijk uit kom.  ::rofl:: Nou ja, het voorjaar komt eraan, hopelijk neemt het aantal snotneuzen weer snel af.

Offline de_witte

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1528 Gepost op: 22-02-2021, 16:09:37 »
In ruim een maand tijd hebben we al 150.000 mensen gevaccineerd... Gaat snel zeg  ::hypocriet::
Wit is ook een kleur!

Online Brtdm

 • Forumlid
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1529 Gepost op: 22-02-2021, 17:52:50 »
Huh? veel meer toch?

Totaal aantal staat nu op ongeveer 1 miljoen. Je gaat me niet vertellen dat er in de eerste 3 weken van januari dan 850.000 zijn gezet en afgelopen maand maar 150.000.


Dan denk ik dat je het over de 2e dosis hebt. Die is staat na een dikke maand inderdaad op 150.000
Maar het is vrij logisch dat dit nog vrij laag is.
« Laatst bewerkt op: 22-02-2021, 17:56:59 door Brtdm »
Zijn daar eigenlijk al T-shirts van?

Offline Nieky

 • Aanspreekpunt off topic, winnaar voetbaltoto '18/'19 en Zap 2!
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Man
 • Wielergek
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1530 Gepost op: 22-02-2021, 17:57:30 »
Ik denk dat de Witte het totaal aantal volledig gevaccineerde mensen bedoeld.
You'll never walk alone

Offline de_witte

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1531 Gepost op: 22-02-2021, 19:11:14 »
Ja volgens mij ging het inderdaad om mensen die twee prikken hebben gehad.

Wit is ook een kleur!

Online Tarbozan

 • Forumlid
 • Ja hij komt terug . Oh nee toch weer niet
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1532 Gepost op: 24-02-2021, 10:58:21 »
Kunnen we van dissel niet weglaten bij de bespreking met de kamer. Geeft echt op geen 1 vraag een inhoudelijk antwoord en beseft zichzelf dat vrij vaak. Zegt dan geeft dat enigszins antwoord op uw vraag. Ongeacht of daar een ja of nee opvolgt, is de volgende spreker aan de beurt.

 ::rofl::

Offline Starlight

 • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1533 Gepost op: 24-02-2021, 12:12:16 »
Allemaal even tekenen: https://petities.nl/petitions/snelle-vaccinatie-risicogroepen-18-60-vergeet-ons-niet-hugo

Ik heb weinig hoop dat petities werken, maar zolang de grootste roepers steeds gelijk krijgen is het onze enige optie.
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"

Offline de_witte

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1534 Gepost op: 24-02-2021, 12:24:48 »
Op basis van punt 4 kan ik helaas niet tekenen... ik vind dat beroepsgroepen die in de frontlinie staan voorrang moeten krijgen...

Naast de zorg denk ik dan o.a. aan onderwijs en politie. Kortom alle mensen die noodzakelijk werk doen en niet thuis kunnen werken en veel in contact zijn met mensen.
Wit is ook een kleur!

Offline Starlight

 • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
 • Actief Lid
 • *****
 • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1535 Gepost op: 24-02-2021, 12:33:08 »
Dat is inderdaad ook heel belangrijk, maar het vaccin beschermt vooral tegen ziekte en het is nog onduidelijk in hoeverre het beschermt tegen verspreiding van het virus. De beste manier om de druk op de samenleving (en dus ook andere beroepsgroepen) te verminderen is dus door risicogroepen eerst te vaccineren. Het is niet voor niets dat de Gezondheidsraad dit zo'n 4 keer opnieuw heeft aanbevolen.

Andere beroepsgroepen kun je vooral beschermen door maatregelen als FFP2-maskers of in het onderwijs ook ventilatie en kleinere klassen. Als je bijv. eerst onderwijsmedewerkers vaccineert, is het natuurlijk heel fijn dat zij minder ziek worden, maar kinderen kunnen elkaar onderling nog steeds besmetten en het weer meegeven aan hun ouders en grootouders. Je schiet er dus in het grotere plaatje helemaal niets mee op en we komen er niet sneller van uit deze hele situatie.
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"

Online D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1536 Gepost op: 24-02-2021, 12:33:38 »
Getekend :)
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline joligmolletje

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1537 Gepost op: 24-02-2021, 17:18:13 »
Andere beroepsgroepen kun je vooral beschermen door maatregelen als FFP2-maskers of in het onderwijs ook ventilatie en kleinere klassen. Als je bijv. eerst onderwijsmedewerkers vaccineert, is het natuurlijk heel fijn dat zij minder ziek worden, maar kinderen kunnen elkaar onderling nog steeds besmetten en het weer meegeven aan hun ouders en grootouders. Je schiet er dus in het grotere plaatje helemaal niets mee op en we komen er niet sneller van uit deze hele situatie.

Het inenten van bijvoorbeeld onderwijspersoneel doe je ook niet om de epidemie te stoppen; dat doe je om te voorkomen dat deze beroepsgroep omvalt waardoor de kinderen weer thuis komen te zitten. Dat omvallen bedoel ik trouwens letterlijk: de situatie op scholen is namelijk zeer kwetsbaar. Ik werk zelf op een basisschool en kom in contact met meerdere kinderen/groepen. Als ik uitval, moeten er al snel 3 hele klassen naar huis gestuurd worden (een situatie die erg schadelijk is voor de kinderen n de ouders die dat nauwelijks aankunnen). Het zou zoveel schelen als ik gevaccineerd zou zijn (puur voor de continuteit van het onderwijs, niet eens per s voor mezelf.) Ditzelfde verhaal zou ik trouwens precies zo op kunnen schrijven voor de politie. Het is toch van de zotte dat de ME, die we z hard nodig hebben voor de ordehandhaving, geen voorrang krijgt! (Ik gun mijn ouders hun prik heel erg, maar dat ze nu al geprikt worden terwijl dat alleen maar is omdat ze tussen de 60 en 65 zijn, vind ik bijna niet te verkopen, als je ziet dat zoveel beroepsgroepen inclusief heel veel zorgmedewerkers (!) nog steeds niet gevaccineerd kunnen worden.)

Online D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1538 Gepost op: 24-02-2021, 17:35:42 »
Maar niet iedereen kan voorrang krijgen  ;). Eerste focus moet toch gewoon zijn om de mensen te beschermen voor wie corona levensbedreigend is om zo sneller uit de lockdown te kunnen komen.

Wel een punt dat het tempo veel te laag ligt, maar volgens mij is iedereen het daar wel mee eens ;D.
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Online Brtdm

 • Forumlid
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #1539 Gepost op: 24-02-2021, 17:50:02 »
Niet helemaal eigenlijk. Ja, het liefst mag het veel sneller natuurlijk. Maar als je het vergelijkt met andere Europese landen, staat Nederland gewoon aan de bovenkant van de middenmoot. En dat terwijl we ongeveer als laatste zijn begonnen. Juist de snelheid (in vergelijking met Europa dan) is n van de weinige dingen waar ik weinig over te klagen heb betreft de vaccinatie.
Zijn daar eigenlijk al T-shirts van?