Auteur Topic: Wat is jouw nieuws van de dag?  (gelezen 1020867 keer)

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #140 Gepost op: 1-04-2004, 19:05:56 »
8. Pluto achter Jupiter
En weer stond de telefoon van de BBC roodgloeiend, deze keer van Radio 2. In 1976 meldde planeetdeskundige Patrick Moore dat Pluto om 9.47 uur precies achter Jupiter langs zou schuiven, waardoor de zwaartekracht op aarde heel even zou afnemen. Wie op dat tijdstip zou springen, zou iets sensationeels waarnemen. Honderden mensen belden vanaf 9.48 uur op dat ze het hadden gevoeld. Eén vrouw zou zelfs met 11 vrienden door de kamer hebben gezweefd.

9. Heethoofdige ijsboorder
Nooit kreeg Discover Magazine zo veel positieve reacties als op een artikel uit 1995, van de hand van de gerespecteerde Italiaanse professor Aprile Pazzo (let op de naam). Hij had een nieuwe diersoort ontdekt op Antarctica: de heethoofdige naakte ijsboorder. Het kleine diertje kon zich snel voortbewegen door het ijs vanwege zijn door talloze bloedvaten verwarmde voorhoofdsbeen, dat ook van pas kwam bij het 'uitzagen' van een overheerlijke pinguïn. Pazzo ontwikkelde zelfs de theorie dat de diertjes verantwoordelijk konden zijn voor de verdwijning van de kleine ontdekkingsreiziger Philippe Poisson in 1837. Ze zouden hem van onderaf waarschijnlijk voor een pinguïn hebben aangezien.

10. Reclamekoe met vlekkentekst
Een recente. Ontwerpbureau Axis presenteerde vorig jaar de reclamekoe onder de slogan 'Melkkoe wordt merkkoe'. De universiteit in Wageningen zou zes jaar DNA-onderzoek hebben gedaan, waarna het mogelijk was het gen dat patroonvariatie in de vlekken veroorzaakt, te isoleren. Daarmee bestond de mogelijkheid van vlekken reclame-uitingen te maken. De pers trapte er massaal in.

Waar komt de 1-aprilgrap vandaan?
Over het ontstaan van de 1-aprilgrap bestaan vele theorieën. Volgens het Meertens Instituut voor onderzoek en documentatie van de Nederlandse taal en cultuur stamt de eerste grap in een Franse bron uit 1508.
De eerste vermelding uit Nederland dateert van 1539. Aannemelijk is dat de 1-aprilgrap veel ouder is. Onderzoekers hebben vergelijkingen getrokken met grappenfeesten uit de klassieke oudheid, zoals de Romeinse narrenfeesten of het Holifeest in India. Volgens antropologen zouden agrariërs vroeger 1 april als eerste dag van de lentemaand met grappen hebben gevierd.
AD - 1 apr 2004

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #141 Gepost op: 16-04-2004, 10:03:02 »
Rellen bij Jong AJAX-Jong Feyenoord

ROTTERDAM, 16 april 2004 09:37 - Robin van Persie heeft de schrik goed in de benen na de gebeurtenissen van afgelopen avond. Op het sportcomplex De Toekomst in Amsterdam moesten hij en zijn ploeggenoten rennen voor hun leven, belaagd door een horde aanhangers van Ajax. Spelers van Feyenoord kregen rake klappen, onder wie Van Persie. De Chileen Jorge Acuña werd zo toegetakeld, dat hij naar het ziekenhuis moest.
Het was volgens Van Persie het angstigste moment in zijn loopbaan. ''Ik hoop dit nooit meer mee te maken'', verzuchtte hij.
''Zelf ben ik twee keer geslagen, ik heb nu pijn in mijn nek. Ajax-spelers moesten er tussen springen om ons te beschermen. Het was verschrikkelijk. In de kleedkamer was grote paniek, spelers huilden van ellende.
In mei spelen Jong Ajax en Jong Feyenoord in Kerkrade tegen elkaar in de finale van de Amstel Cup. Maar Van Persie neemt beslist niet deel aan dat duel. ''Ik zal er zeker niet bij zijn, dat weet ik nu al. Vrijdag ga ik eerst naar de dokter om naar mijn nek te laten kijken. Vervolgens ga ik persoonlijk aangifte doen bij de politie. Al heeft Ajax zich wel verontschuldigd voor de rellen.''

bron: www.voetbalonline.nl


Offline hAgAr

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Just Cruisin'
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #142 Gepost op: 22-04-2004, 12:17:23 »
AMSTERDAM - Enkele honderden Marokkaanse voetbalsupporters hebben woensdagavond het veld van de ArenA bestormd na afloop van het duel tussen Ajax en de Marocprofs, een verzameling in Nederland voetballende Marokkanen. De Marokkanen lieten zich, ook na diverse aanmaningen, niet van het veld sturen. Reclameborden, cornervlaggen en diverse andere attributen werden vernield.

Daar gaan we weer. Wordt er een benefietwedstrijd georganiseerd voor de slachtoffers van de aarbeving in Marokko, zijn er weer een stel achterlijke relschoppers (ik noem ze speciaal geen voetballiefhebbers) die de boel moeten verstieren en andermans eigendom weer kort en klein moeten slaan.
De Amsterdam ArenA had hun stadion belangeloos voor dit doel ter beschikking gesteld, blijven ze achter met een flinke schadepost.

Als die mongolen niet doorhebben dat door hun toedoen straks goede doelen moeten betalen voor huur van een stadion zal geen enkele benefietwedstrijd meer worden georganiseerd.

Respect voor andermans eigendom: dat is wat ze moet worden bijgebracht. Stelletje Randdebielen !

Zo, dat lucht op.

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #143 Gepost op: 22-04-2004, 12:25:09 »
Ik las dat ze die wedstrijd nu jaarlijks wouden doen, om de integratie te bevorden. Welke integratie? De integratie in de voetbalhooliganwereld?  ::ohno::  ???

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #144 Gepost op: 22-04-2004, 15:11:50 »
Bellen irriteert door nieuwsgierigheid

Veel mensen ergeren zich aan mobiele bellers die in het openbaar uitvoerig gesprekken voeren. Het is echter niet het volume waarmee het gesprek wordt gevoerd dat het meest irriteert. Ook het onderwerp van gesprek is niet het grootste struikelblok. Nieuwsgierigheid ligt ten grondslag aan de irritatie.



Het feit dat de toehoorder de onbekende beller aan de andere kant van de lijn niet kan verstaan, is volgens Britse onderzoekers de grootste kwelling onder toehoorders in het openbaar. Conversaties werken alleen als er algemene instemming is. "Er is behoefte om te begrijpen wat er wordt gezegd en mensen willen de mogelijkheid hebben om terug te praten", legt professor Andrew Monk van de universiteit van York uit aan BBC News online.

"Wat andere mensen zeggen, brengt het spraakvermogen op gang en onbewust wil de toehoorder terugpraten", aldus Monk die zijn onderzoek begon nadat hij in zijn omgeving veel mensen zich zag ergeren aan mobiele conversaties.

Tijdens het onderzoek stelde Monk 64 mensen bloot aan dezelfde conversatie in verschillende situaties terwijl ze moesten wachten op bus of trein. De helft van de gesprekken verliep via de mobiele telefoon, de andere helft tussen twee mensen in het openbaar. De gesprekken over een voorgenomen vakantie en over een surprise party voor een vriend, werden in beide categorieën zowel op gewone als op zeer luide toon gevoerd.

De deelnemers werden aan het einde gevraagd welke gesprekken ze als meest irritant hadden ervaren. De mobiele gesprekken werden in beide categorieën als veel irritanter ervaren dan de gesprekken in het openbaar tussen twee mensen.

Bron: De Telegraaf

Analist baan kwijt na uitschelden Desailly

22/4/2004  11:08

Ron Atkinson praatte zijn mond voorbij over Marcel Desailly. De 65-jarige oud-coach van onder meer Manchester United en Atlético Madrid liet zich gaan tijdens een rechtstreekse uitzending van de Champions League.
Atkinson werkt als analist voor de Engelse commerciële zender ITV. Dinsdag deed hij verslag van de wedstrijd tussen AS Monaco en Chelsea. Na afloop besprak Atkinson het optreden van Marcel Desailly, maar de analist dacht dat de microfoon nog uitstond. Ten onrechte en dus was duidelijk te horen: 'Hij is een, zoals sommige mensen het noemen, fucking lazy thick nigger.'

ITV haastte zich door direct verontschuldigingen aan te bieden. 'We keuren de opmerkingen op geen enkele manier goed. Ze maakten geen deel uit van de ITV-verslaggeving, maar waren gemaakt tijdens een off-air gesprek na het duel. Het is betreurenswaardige fout.'

Door het tumult besloot Atkinson woensdag zijn ontslag in te dienen bij ITV. 'Ik heb een stomme fout gemaakt, waarvan ik heel erg veel spijt heb', verklaarde Atkinson in The Guardian. 'Op dit moment kan ik nog steeds niet geloven wat ik heb gezegd. Als je mijn carrière als coach bekijkt, dan was ik juist een van de eerste managers die donkere spelers een kans gaf.'

Atkinson raakte nog een tweede baan kwijt. Hij had ook een wekelijkse column en een tactische rubriek in The Guardian. Het gerenommeerde dagblad besloot donderdag na overleg met de oud-coach om aan deze samenwerking een einde te maken.

Bron: Vi.nl
« Laatst bewerkt op: 22-04-2004, 15:17:05 door Nostradamus »
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #145 Gepost op: 22-04-2004, 15:19:11 »
STERVENDE DIANA OP TV
--------------------------------------------------------------------------------
 
Televisiezenders laten tegenwoordig geen kans onbenut om hun zender op de kaart te zetten via grote stunts. Zo ook CBS dat nationwide foto's heeft uitgezonden van Diana in de allereerste minuten na het fatale auto ongeluk in Parijs.

De enorm dramatische foto's werden tot dusver niet openbaar gemaakt omdat de familie daarmee gekwetst zou worden. Des te opmerkelijker dat CBS - als een van de grootste en braafste familiezenders - dit dan toch heeft gedaan.

En dat in het land dat zeer moeilijk doet over een blote borst op televisie. Een land dat het immoreel vindt een paar dode soldaten in Irak te laten zien. Maar een stervende moeder van twee kinderen aan een miljoenenpubliek tonen, dat is geen probleem...


Omdat het plaatje niet zo erg mooi en er nogal eng uitzag voor sommigen, heb ik het plaatje verwijderd.
« Laatst bewerkt op: 22-04-2004, 15:31:19 door Nostradamus »
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline karlijn_

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Fleur 4 jaar
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #146 Gepost op: 22-04-2004, 15:23:51 »
Een woord; a f s c h u w e l i j k ! !

Als ik jou was, was jij mij!

Offline sjulie

  • Forumlid
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #147 Gepost op: 22-04-2004, 15:25:30 »
Afschuwelijk!!!!

Offline Yvje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Be heppie!! : )
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #148 Gepost op: 22-04-2004, 15:37:52 »
Afschuwelijk!!!!
ja, echt wel  :o
Smiling isn't a crime..

Offline hAgAr

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Just Cruisin'
Stinken vegetariers ook in het echt ?
« Reactie #149 Gepost op: 22-04-2004, 15:46:44 »
Ze gaan door het speelgoedleven als Koos Knoflook, Simon Schimmelkaas, Barry Broccoli en Bert Bloemkool: de vegetariërs van Stinkstad. Maar niet lang meer.
De Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) wil dat speelgoedketen Intertoys, die deze zogenoemde Stinkers op de markt bracht, stopt met de verkoop van deze verzamelpoppetjes.

Stinkers zijn speelgoedpoppetjes, die een stanklucht verspreiden op het moment dat je erin knijpt. De geurige kindervrienden wonen in zes groepen als de hijgers en de stinklijven in Stinkstad. Dat de vegetariërs en de natuurliefhebbers ieder een eigen club hebben in het stadje, zint de NVB niet. Intertoys geeft kinderen volgens de organisatie met de poppetjes een 'verkeerd beeld' van vegetariërs.

Dus mijn vraag: Is zoenen met een vegetariër echt vies ?

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Stinken vegetariers ook in het echt ?
« Reactie #150 Gepost op: 23-04-2004, 09:26:18 »

Dus mijn vraag: Is zoenen met een vegetariër echt vies ?

Geen idee, misschien moet je het eens met Malcolm uitproberen?

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #151 Gepost op: 23-04-2004, 15:44:47 »
moeten ze nou overal valsspelen!?!?!?

Bond wijkt niet, Perugia krijgt B-scheidsrechter

23/4/2004  14:08

De organisatie van de Italiaanse Serie A is niet bereid aan in ieder geval één van de twee door Luciano Guacci (foto) gestelde eisen te voldoen. Het duel van Gaucci's Perugia bij Brescia wordt geleid door een scheidsrechter uit de B-groep, en dus niet door Pierluigi Collina.
Onder leiding van Collina zou Gaucci zijn ploeg namelijk wel de wei in durven te sturen. In de overige Italiaanse leidsmannen heeft hij geen vertrouwen. Zij maken volgende de spraakmakende voorzitter namelijk deel uit van een complot tegen zijn Perugia, dat volgens hem steeds bewust wordt benadeeld door arbitrale dwalingen.

Alleen als Franco Carraro aftreedt, zal Perugia zondag in actie komen. Wijkt ook de president van de voetballiga niet, dan maakt de op het punt van degradatie staande club het seizoen niet af. Ook al hebben de spelers van Perugia aangegeven de resterende vier duels nog wel te willen spelen.
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #152 Gepost op: 23-04-2004, 16:22:19 »
dat ik deze vergeten was zeg  ::schaam::

ALLES OF NIETS
--------------------------------------------------------------------------------
 
De Brit Ashley Revell (foto) verkocht onlangs al zijn aardse bezittingen, inclusief zijn kleren, om de opbrengst hiervan in één keer in te zetten in het casino. Revell was speciaal overgevlogen naar Las Vegas voor slechts één draai van de roulettetafel. Hij zette al zijn geld in op rood.

De 32-jarige Ashley Revell was na het verkopen van al zijn bezittingen 180.700 dollar waard. Hij zette dat gehele bedrag vanavond in en verdubbelde daarmee al zijn geld. Het Britse televisiestation Sky One Television heeft de risicovolle onderneming van de man live op televisie uitgezonden en zal hem ook de komende maand blijven volgen. De man ontvangt hier geen geld voor.
 
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Yvje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Be heppie!! : )
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #153 Gepost op: 23-04-2004, 18:03:25 »
 ::jaja:: ::jaja:: ::jaja:: dat heb ik ook gelezen ja  ::jaja:: ::jaja:: ::jaja::
Smiling isn't a crime..

Offline Snapesangel

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Stay who you are...
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #154 Gepost op: 23-04-2004, 22:29:17 »
Mijn nieuws van de dag is niet zo spectaculair voor de wereld maar wel voor mezelf  ;D
Ik heb eiiiiiiiiindelijk nog eens een sollicitatiegesprek volgende week en ik kijk er enorm naar uit want het is voor een baan die ik echt wel wil !

zo mijn bijdrage geleverd  ;D
Groetjes
Inge

Offline Lindå

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Bono is verhuisd
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #155 Gepost op: 26-04-2004, 13:12:59 »
zojuist een telefoontje van een vriendin dat ze zaterdag is bevallen van een zoon!  ::bravo::
Wat t ook was, t lag gewoon niet aan mn toestand

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #156 Gepost op: 26-04-2004, 14:30:01 »
feliciteer haar maar namens ons allen hier.  ::bravo:: ::bravo::
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #157 Gepost op: 26-04-2004, 15:40:29 »
Ik heb geen bronnen, maar er blijkt een brief te zijn rondgestuurd over internet aan moslims, die worden opgeroepen Amsterdam aanstaande Koninginnedag te mijden.  :-\\

Offline Grace

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #158 Gepost op: 29-04-2004, 18:48:11 »
Ik heb geen bronnen, maar er blijkt een brief te zijn rondgestuurd over internet aan moslims, die worden opgeroepen Amsterdam aanstaande Koninginnedag te mijden.  :-\\

Dat heb ik inderdaad ook gehoord  ???  :-\\


Compleet verraste Frans Bauer geridderd

Uitgegeven: 29 april 2004 12:18

ZEVENBERGEN - Frans Bauer, de populaire zanger uit het Brabantse Fijnaart, is donderdag benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij ontving zijn onderscheiding uit handen van burgemeester Den Duijn in het gemeentehuis van de gemeente Moerdijk in Zevenbergen.

Een compleet verraste Bauer was door zijn ouders naar het gemeentehuis gestuurd om daar zijn jongste zoon in zijn paspoort te laten bijschrijven. Pas aan de balie kreeg hij door dat er iets anders aan de hand was.

Burgemeester Den Duijn memoreerde in zijn speach, waarin hij een groot aantal titels van Bauer-liedjes had verwerkt, de eerdere onderscheidingen die Frans Bauer al heeft gekregen. Dat zijn onder meer een Zilveren en Gouden Harp en een Edison. De zanger werd in 2003 gekozen tot Brabander van het jaar.

That's all

Offline Kukai

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Wat is jouw nieuws van de dag?
« Reactie #159 Gepost op: 29-04-2004, 19:13:07 »
AVATARDIEF GEARRESTEERD

Bij een inval in een woonwagenkamp in Enschede is vanmorgen de vermoedelijke avatardief C.de A. aangehouden. In de caravan van de verdachte werd een groot aantal avatars aangetroffen. De politie kwam de vermoedelijke dader op het spoor doordat er sinds enige dagen een lelijke koe aangelijnd stond, welke kort geleden in Groningen als vermist was opgegeven. Op het stelen van avatars staat een maximale gevangenisstraf van 4 jaar.
“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”